07.11.14, 18:59
Sołtys Wojciech Artur Słomczewski
KŁAMCZUSZEK LENIUSZEK sugeruje,że " załatwił"
dwie zatoki autobusowe
sieć wodociągową
naprawę ul.Pólko
rowy melioracyjne
oświetlenie
pozyskał środki inwestycyjne,
a my wiemy,że petycję napisali mieszkańcy ul.Pólko,Wrzosowej,
w sprawie remontu i melioracji naciskała burmistrza p.Ela Szubirajska
Obserwuj wątek
    • mmpolko Re: Wybory 29.01.15, 20:30
      Myślę, że temat ważny dla wszystkich mieszkańców Nadmy, dlatego próbuję z nim dotrzeć do naszego radnego Pana Wojciecha Słomczewskiego.

Dzień Dobry, w związku z jutrzejszą Sesją Rady Miejskiej, na której ma odbyć się głosowanie nad Budżetem Gminy, chciałabym Panu, jako naszemu radnemu, zadać pytanie, ponieważ zaniepokojona jestem faktem, że z projektu Budżetu na 2015 r. zniknęła obiecana wymiana oświetlenia ul. Pólko na led oraz modernizacja ulicy Rzecznej. Jestem w posiadaniu pism z naszego Urzędu, w których zawarte są informacje, iż obie inwestycje zostaną ujęte w Budżecie na 2015r. i wiem, że w projekcie Budżetu się znalazły !!! Chciałabym zatem zapytać Pana, czy ma Pan wiedzę, z jakiego powodu i przez kogo w.w inwestycje zostały wykreślone oraz czy radni z naszej miejscowości, czyli Nadmy i Nadmy Starej podejmowali jakieś działania dotyczące kształtu projektu budżetu i czy głosować będą za przyjęciem Budżetu w obecnej formie? Co do wymiany oświetlenia na ul. Pólko jeszcze jakiś czas temu z wymiany na led pozostała modernizacja kilku lamp, w obecnym projekcie pozycja zniknęła całkowicie. Odnośnie ul. Rzecznej, tak priorytetowej dla naszej miejscowości, pojawiła się tylko (niedawno) pozycja projektu jej modernizacji (czyli kolejny rok mówiąc kolokwialnie z głowy), mimo że jej "asfaltowanie" ujęte było już dawno w prognozie finansowej na lata 2015-2016, więc chociaż częściowo powinna być wykonana w bieżącym roku.

pozdrawiam i liczę na odpowiedź
      MM

PS. niestety nie wiem, w jaki sposób kontować się z naszym Radnym, bo nie znalazłam informacji o adresie e-mail, czy terminie dyżurów na stronie UMIG. Dlatego też wpis tutaj oraz na Facebooku, na stronie zatytułowanej Wojciech Słomczewski - Radny Miasta i Gminy Radzymin (ale raczej nie jest odwiedzana)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka