Dodaj do ulubionych

A.M.M segmenty ul.Kościelna

25.03.15, 10:11
Witam, zastanawiam się nad zakupem segmentu w Kobyłce na ul. Kościelnej..chciałam prosić o pomoc, opinie i wszystko co ważne i istotne odnośnie danej inwestycji i dewelopera.
Między innymi czy dana okolica nie jest podmokła, słyszałam już różne opinie odnośnie tego jak np.zapada się chodnik na podwórku itd.
A może są również potencjalni sąsiedzi ?
Dziękuję za opinie.
Obserwuj wątek
    • 3xm Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 31.03.15, 15:59
      Deweloper ok, działa od lat i zrobił dużo inwestycji w Kobyłce - można podjeść na jakieś ich osiedle i sobie obejrzeć jak robią. Nie wiem jak w tych segmentach na Kościelnej, na innych osiedlach od paru lat robią kanalizację deszczową i nie było problemu z zalewaniem, czy zapadaniem.
      Lokalizacja bardzo fajna, blisko na przystanki autobusu, do sklepów, gastronomii, przychodni, szkół i przedszkoli. Lasy też niedaleko. W niedzielę posłuchacie wszystkich mszy po kolei, a wierni zastawią wam ulicę samochodami. Trochę tam ciasno, moim zdaniem, te segmenty naćkane na wąskiej działce, parkingi na ścisk upchnięte. No i część tylko z wyjazdem od Kościelnej, reszta od Rosłana (gruntówka, po deszczach i zimą kiepsko).
      • kotwbutach2014 Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 31.03.15, 21:53
        Nie ma tam działalności uciążliwej
      • musniemus4 Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 02.04.15, 18:02
        Ok, dziękuje za informacje. Chciałam jeszcze dopytać o transport do Warszawy..rozumiem, że o takich przystankach autobusowych wspominałeś? Znasz może cenę biletów na tej trasie? Wiem, ze kiedyś był pociąg bezpośrednio do warszawy zachodniej ? czy on nadal jeździ ?
        • naturella Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 03.04.15, 12:17
          Mam tuż obok mieszkanie do sprzedania, w domu też budowanym przez AMM :) Lokalizacja jest super, bo rzeczywiście wszędzie blisko, szkoła, przedszkole, przychodnia, sklepy. Pociągu jadącego przez Powiśle nie ma teraz, jest pociąg do Wileńskiej, stamtąd II linia metra - z przesiadką do I linii z Wileńskiego do centrum to max.15 minut.
          • pelek224 Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 09.04.15, 21:00
            Witam wszystkich co kupili segmenty na ul. Kościelnej w Kobyłce od AMM ( amatorsko, manipulacyjnie, marnie) , pracuję w Kobyłce i widziałem jak ławy fundamentowe były zalewane w zimę przy ponad -15 celcjusza, tak samo jak i budowanie ścian. Osoby które znają się na budownictwie to wiedzą o co chodzi. Znam murarzy co tam budują i sie śmieli, że nigdy by takiego dziadostwa nie kupili. Kto nie wierzy to niech zapyta lokatorów z ul. Łokietka albo Nadmeńskiej ( zbudowane mieszkania na dawnym stawie) i zobaczcie jak to teraz wygląda. odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • 3xm Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 03.04.15, 16:06
          Niedaleko (przy szkole nr 1) jest autobus J (30-45 min do DT Centrum przez Marki, Radzymińską i Bankowy), cena 5zł normalny, jeździ co 30 min, są bilety miesięczne.
          Na stację kolejową nieco dalej, z 20 min spacerek. Pociągi tylko na Wileńską póki torów za Zielonką nie wyremontują.
          Jest też komunikacja wewnętrzna, kobyłkowska, ale nie wiem jak jeździ, na stronie UM trzeba by poszukać.
        • gawron_dziki Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 04.04.15, 15:39
          ze stacji ossow jedzie się ok minimum 20 minut do warszawy z kobylki 25 minut (na pewno w 15 nie dojedziesz nawet do wileńskiej a co dopiero do centrum...) bus J jedzie ok 40 minut poza szczytem w szczycie jedzie do centrum około 1h10 minut
          • gawron_dziki Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 04.04.15, 15:41
            naprawdę nie wiem skad ludzie biora info o tym ze J jedzie 30-45minut - jezdze od lat i jak mowie 40 minu to jedzie ten o 22...pociąg minimum 20 minut - keidys jechal 17 minut jak nie byo stacji wilno.
            • 3xm Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 04.04.15, 19:30
              Wydaje mi się, że autorka posta doskonale zdaje sobie sprawę, że autobus jedzie różnie i trudno podać czas co do minuty, zależnie od sytuacji na drodze. Zdarzają się wypadki, pada deszcz/śnieg itp. Ja jeżdżę i w 30-40 minut zazwyczaj dojeżdżam do Bankowego, więc nie wiem skąd bierzesz info itd.
              Pociągiem wcale nie jest szybciej, z Kościelnej jest dalej na stację, dojeżdżasz tylko do Wileńskiej, chcąc się dostać do Centrum musisz jeszcze liczyć przesiadkę i przejazd metrem/tramwajem/autobusem. Wyjdzie na to samo mniej więcej, tylko, że drożej.
              • lidien Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 09.04.15, 09:39
                Wczoraj widzialam inwestycje AMM na koscielnej i zupelnie mi sie nie podoba. Bardziej kameralnie i przyjaznie wydaja sie wybudowane segmenty na mickiewicza.
                • pelek224 Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 09.04.15, 20:57
                  Witam wszystkich co kupili segmenty na ul. Kościelnej w Kobyłce od AMM ( amatorsko, manipulacyjnie, marnie) , pracuję w Kobyłce i widziałem jak ławy fundamentowe były zalewane w zimę przy ponad -15 celcjusza, tak samo jak i budowanie ścian. Osoby które znają się na budownictwie to wiedzą o co chodzi. Znam murarzy co tam budują i sie śmieli, że nigdy by takiego dziadostwa nie kupili. Kto nie wierzy to niech zapyta lokatorów z ul. Łokietka albo Nadmeńskiej ( zbudowane mieszkania na dawnym stawie) i zobaczcie jak to teraz wygląda. Stanowczo odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • pelek224 Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 09.04.15, 21:02
                  Witam wszystkich co kupili segmenty na ul. Kościelnej w Kobyłce od AMM ( amatorsko, manipulacyjnie, marnie) , pracuję w Kobyłce i widziałem jak ławy fundamentowe były zalewane w zimę przy ponad -15 celcjusza, tak samo jak i budowanie ścian. Osoby które znają się na budownictwie to wiedzą o co chodzi. Znam murarzy co tam budują i sie śmieli, że nigdy by takiego dziadostwa nie kupili. Kto nie wierzy to niech zapyta lokatorów z ul. Łokietka albo Nadmeńskiej ( zbudowane mieszkania na dawnym stawie) i zobaczcie jak to teraz wygląda. Stanowczo odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • pelek224 Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 09.04.15, 21:01
      Witam wszystkich co kupili segmenty na ul. Kościelnej w Kobyłce od AMM ( amatorsko, manipulacyjnie, marnie) , pracuję w Kobyłce i widziałem jak ławy fundamentowe były zalewane w zimę przy ponad -15 celcjusza, tak samo jak i budowanie ścian. Osoby które znają się na budownictwie to wiedzą o co chodzi. Znam murarzy co tam budują i sie śmieli, że nigdy by takiego dziadostwa nie kupili. Kto nie wierzy to niech zapyta lokatorów z ul. Łokietka albo Nadmeńskiej ( zbudowane mieszkania na dawnym stawie) i zobaczcie jak to teraz wygląda. Stanowczo odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • napo.le.on Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 09.04.15, 21:08
        Coś chyba mącisz i nie wiem jaki masz cel. Przejeżdżam tu codziennie i pamiętam "gruchy" jak jeździły na pewno nie było to przy -15. Ogólnie to dni kiedy było -15 ostatniej zimy można chyba policzyć na palcach.
    • ka_rl Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 14.04.15, 15:32
      pelek224 = konkurencja, ośmieszasz się takimi wpisami.
      Jak dla mnie lokalizacja jest ok ale jak lubisz słuchać wszystkie msze w niedziele. Plus zastawione ulice w niedzielę.
      Autobus linii J w godzinach szczytu nigdy nie dojedzie do Bankowego w 30-45 min, nie ma takiej siły. Tak jak ktoś już napisał 1h10 to jest realny czas przejazdu. Przystanek jest obok kościoła, na przeciwko apteki
      • naturella Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 15.04.15, 11:39
        Nie wiem, co dla Was jest szczytem, ale jeśli jeżdżę J rano, to tym wyjeżdżającym parę minut przed 7 z Kobyłki. 40 minut później jest na Wileńskim, zdarza się parę minut opóźnienia. Bankowy to następny przystanek, a między Wileńskim a Bankowym korków nie ma wcale. 1h10 to byłaby masakrycznie długa podróż, i chyba zdarzyła mi się taka raz, czy dwa, na 5 lat jeżdżenia J (zazwyczaj jeżdżę pociągiem, ale zdarzają mi się okresy, np. zimą, kiedy wybieram J, albo wakacje - wtedy nawet 30 min. do Wileńskiego).
    • 4justyna.sz Re: A.M.M segmenty ul.Kościelna 01.12.15, 10:21
      Jeżeli jesteś zainteresowany domami, mieszkaniami, segmentami w Kobyłce i okolicy to zapraszam do obejrzenia ofert na stronę www.myhome.waw.pl. Poniżej przedstawiam ciekawą propozycję nieruchomości www.myhome.waw.pl/oferta/76/dom-sprzedaz-wolominski-kobylka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka