owieczka1 13.11.06, 11:30 A więc kto wygrał wybory ? Jakubowski czy Roguski? Ktoś wie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinia781 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 13.11.06, 12:43 Jak wynika ze strony internetowej Pana R. Roguskiego, nastąpiła zmiana warty ;) Odpowiedz Link
graja7 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 14.11.06, 13:36 A ja wcale nie gratuluję. Parcie do zwycięstwa w wyborach metodą zrywania cudzych plakatów uważam za nieuczciwe i świadczące o małości człowieka. Tak było właśnie w tych wyborach. Ekipa roguskiego zrywała co się tylko dało i wieszała na tym swoje ulotki. Fe! Od razu się przez to zraziłam do nowego burmistrza. Odpowiedz Link
topol71 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 14.11.06, 18:33 Zalepiali czy nie zalepiali... kto tam wie, po owocach go poznamy. Zmiana była potrzebna i basta. W Kobyłce od kilku ładnych lat było dusznawo. Mam nadzieję, że p.Roguski włoży w to trochę serca i nie będzie zbyt zachowawczy w działaniu i jakich sobie dobierze współpracowników np. zastępcę bo to na nim spoczywa wilcza część ważnych dla miasta spraw. Konkludując - wyboru nie było, bo albo kolejne 4 lata marazmu, uników i trzymania się stołka; albo nadzieja że będzie inaczej (o tym dopiero się przekonamy), bo o p.Luchowskim chyba nikt nie myślał poważnie. Odpowiedz Link
graja7 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 15.11.06, 13:35 No cóż topol, mam tę rzadką przypadłość, że lubię ludzi z klasą i cenię grę fair. Myślę, że trzeba nasze społeczeństwo uczulać na pewne rzeczy, a nie machać pobłażliwie reką na wszystko. Ale niestety podejrzewam, że to i tak nic nie da. P. Roguski i tak by pewnie wygrał, a byłoby przyjemniej. Masz jednak rację, że najprzyjemniej będzie, gdy zrobi coś dobrego dla tego miasta i w swych dalszych działaniach okaże się uczciwy. Odpowiedz Link
kinia781 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 15.11.06, 14:02 A można prosić fakty (kto?gdzie?kiedy?), bo generalnie popieram, że to nieładne zachowanie, ale również nie lubie bezpodstawnego oczerniania. Odpowiedz Link
owieczka1 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 15.11.06, 15:00 Akurat oskarzacie Roguskiego a inni nie zalepiali plakatów? Odpowiedz Link
topol71 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 15.11.06, 16:15 Nie chodzi o plakaty, chociaż zgadzam sie z grają7 że byłoby miło mieć Burmistrza z klasą, u mnie na razie ma kredyt zaufania. Odpowiedz Link
graja7 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 16.11.06, 15:36 Byli tacy, co zrywali, i byli tacy, co nie zrywali (zdecydowanie bardziej cenię tych drugich). Jeżeli najpierw wisi jeden facet, a potem na nim drugi, to wiadomo, że ten z wierzchu zakleił tego co pod spodem, a nie odwrotnie. Nie ma tu czego udowadniać. Poza tym argument, że "inni też to robią",nigdy do mnie nie przemawiał i nie będzie. Akcje "zalepiania" i "zrywania" są po prostu żałosne i widać je gołym okiem. Mam nadzieję, że w następnych wyborach będzie lepiej. Odpowiedz Link
owieczka1 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 16.11.06, 18:42 dobra zelepianie i zrywanie ALE KTO TE PLAKATY TERAZ SPRZĄTNIE Odpowiedz Link
topol71 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 16.11.06, 19:11 sprzątnie wiatr, a przykryje śnieg i tym proponuje zamknąć watek zalepiania i niezalepieania. Odpowiedz Link
kinia781 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 17.11.06, 09:45 Generalnie zgadzam się z Tobą co do zalepiania/zrywania plakatów, ale nie odkręcaj kota ogonem. Zapytałam kto?gdzie?kiedy? ZERWAŁ (bo o tym pisałeś w pierwszym swoim poście), a nie zalepił (bo o ile w tym drugim przypadku oczywiste jest kto kogo, o tyle w pierwszy nie wiadomo.) Odpowiedz Link
topol71 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 18.11.06, 07:42 kinia poczytaj kto o czym pisał w tym watku i nie bij piany. Ja uważam że rozmowa zeszła niepotrzebnie na tematy drugorzędne. pozdrawiam Topol Odpowiedz Link
kinia781 Re: Nowy burmistrz Kobyłki 19.11.06, 19:22 Czytałam kto o czym pisał, ale prosiłam o konkrety, bo nie lubię bezpodstawnego oczerniania, ale widać, że się nie dowiem (?) To nie ja zaczęłam to bezsensowne bicie piany. Ponieważ nie zostałam przekonana, więc pozwól, że zdania nie zmienię. Z mojej strony EOT w tym temacie. Również pozdrawiam, Kinga Odpowiedz Link
balbi_na Re: Nowy burmistrz Kobyłki 17.11.06, 20:16 Nie wiem czy to prawda z tym zrywaniem. Generalnie bardzo mało plakatów wyborczych było i mnóstwo miejsca do wieszania. Odpowiedz Link
doktorpiotr Re: Nowy burmistrz Kobyłki 19.11.06, 15:28 Dawno tu nie zaglądałem. Tak sobie siedzę i przeglądam swoje Bookmarsy i przypomniałem sobie o tym skromnym forum. I od razu taki ciekawy wątek. Co do Pana Roguskiego to znam go osobiście. Raczej nie wierzę żeby kazał ludziom ze swej ekipy zaklejać plakaty konkurencji, co nie znaczy że w ferworze "walki" jakiś nieodpowiedzialny gość pod wpływem emocji związanych z faktem NAGMINNEGO zrywania i zalepiania plakatów przez ekipę konkurencji nie zrobił tego samego. Co do Pana Luchowskiego to był on chyba jedynie po to aby głosy mogły rozłożyć się na trzech... Co do zmiany to uważam że jaki by nie był ten nasz nowy burmistrz to dobrze się stało że jest NOWY. Stagnacja nastała już okrutna. W związku z pracą miałem okazję przyglądać się kandydatom w tym roku jak i 4 lata temu a nawet i 8 lat wstecz... Ludzie "ze światka" nie wyrażali się pochlebnie o Panu Jakubowskim. Generalnie jaki by nie był mógł zrobić więcej a 16 lat to i tak za długo. Pozdrawiam, Piotr. Odpowiedz Link