Gość: Ksawery IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 13:35 Jaruzelski jest bohaterem narodowym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Isia Re: haki IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 16:00 A co to znaczy "bohater". Uczynil cos heroicznego? Poswiecil kariere wojskowa i polityczna dla dobra ogolu? Raczej dazyl po trupach do celu tak jak w latach 40-50-60 tych. W 1968 wywalal z wojska osoby zydowskiego pochodzenia na fali antysemickiej nagonki. Czy wlasnie dlatego dla niektorych jest herosem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra Isi czyli "absztyfikant". IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 20:00 Precz komuno ! Niech żyjem MAPAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Isia! 28.12.10, 21:55 Mam nadzieję, że jesteś tak młodziutka jak młodziutki i naiwny jest Twój nik! Tak! Generał Jaruzelski, Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej dokonał czynu heroicznego. W grudniu 1981r ocalił Polskę przed trudną do wyobrażenia katastrofą. Ocalił nas, może i Ciebie albo Twoich rodziców przed śmiercią z rąk żołnierzy "sił Układu Warszawskiego" lub wewnętrznych "obrońców socjalizmu". Kto temu zaprzecza nie zna historii albo jest zwykłym kłamcą i draniem. No i tyle. Tylko tyle albo Aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Isia! 29.12.10, 16:35 Tiaaa... najpierw doprowadził do tego, że ZSRR uwierzył w "kontrrewolucję", pamiętam dobrze co pisały wtedy gazety. Serwowały stek oszczerstw. Ruskie nie weszliby wtedy - nie tylko dlatego, że "już byli", chodzi mi o działania zbrojne. Wcześniej może i weszliby, ale w grudniu 1981 byli już tak upieprzeni w Afganistanie, że nie wiedzieli jak z tego wybrnąć - byli tam już dwa lata, o ile pamiętasz. Z tym, że Jaruzelski bał się, czy jednak nie wejdą. Straszyli go skutecznie, a on miał z nimi do czynienia całe życie. On wierzył, że wejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct Re: Isia! 29.12.10, 19:35 Isia ! Kupkę robi się do nocnisia, tak jak na wzorową ubogaconą dziewczynkę przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: Isia! 30.12.10, 22:04 Właśnie podano, że Generał Wojciech Jaruzelski, Prezydent Rzeczypospolitej Polski opuścił szpital w Olsztynie i wraca do domu. Ja i parę milionów Polaków życzymy Mu zdrowia i długich lat życia. Mam nadzieję, że w Sylwestra odrzucisz wszelkie uprzedzenia i wypijesz toast za Jego zdrowie. Jemu to się należy! To największy Polak w naszej współczesnej historii. A Tobie życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sysrq Re: Isia! IP: *.col.wideopenwest.com 31.12.10, 23:29 Ja i parę milionów Polaków życz > ymy Mu zdrowia i długich lat życia. Ja tez mu zycze by jeszcze troche pozyl majac nadzieje ze wreszcie dostanie wyrok za zdrade narodu polskiego i za smierc wielu ludzi w czasie stanu wojennego i bedzie gnil w wiezieniu zimnym i wilgotnym tak jak wielu internowanych przez niego w tamtym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Ty, internowany... 01.01.11, 01:06 ...raczej wirtualnie. Jeżeli rozumiesz o czym mówię. Zimne i wilgotne to masz raczej nogi w butach, zwłaszcza po tygodniach niemycia. Internowani nigdy nie narzekali na warunki. To raczej ich strażnicy narzekali na to że mają gorzej. Ale co ty możesz o tym wiedzieć? PS. Czy już wystąpiłeś do ipn o odszkodowanie? Za brak whisky i cocakoli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub_B Re: Ty, internowany... IP: *.lh.pl 01.01.11, 09:52 All.Corect i Asso --> czy wszyscy milosnicy Jaruzelskiego to takie prostaki jak wy? Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct Re: Ty, internowany... 01.01.11, 12:13 Mniej niż Ziobro - czyli Jakub_B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manufactura01 Re: Ty, internowany... IP: *.prothost.com 01.01.11, 13:37 All.Correct, jak się czyta twoje wpisy to ręce opadają. Jeżeli takich obrońców ma Jaruzelski to tylko współczuć. Jesteś człowiekiem niemal prymitywnym i może dlatego tak oceniasz tę historyczną postać. Gdybyś był zdolny do przyswojenia sobie większej wiedzy nt. generała to pewnie zauważyłbyś w jego biografii całkiem sporo obciążających go faktów. Ale ponieważ, jak wyraźnie widać, inteligencją nie grzeszysz (ani kulturą osobistą) to pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Ja sam wiem, że historia nie oceni przychylnie człowieka, który gorliwie służył Rosji Radzieckiej. Jaruzelski w 1989 i 1990 kazał palić akta, ale są inne dokumenty, które rzucają światło na jego działalność w PRLu, część, o ironio, zachowała się w archiwach moskiewskich. Nie jestem za tym by go teraz karać, ale jestem za tym by historycy postawili swoje oceny na podstawie faktów, dostępnych dokumentów, archiwów etc. Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct Wielonckowiec (u.a. "Manufactura01") jako prymityw 01.01.11, 14:56 ma ograniczony ogląd zdarzeń i brak umijętności zdefiniowania własnych poglądów. Biedny, niekochany i głęboko zakompleksiony człowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: Wielonckowiec (u.a. "Manufactura01") 01.01.11, 23:35 ....przypomina mi radziecki komputer ze znanego dowcipu z tamtych lat. Kiedy już mu nie starczało argumentów w dyskusji z komputerem amerykańskim krzyczał - a u was murzynów biją! Te prymitywy tak mają. Historia Polski jest prosta i oczywista. Zjednej strony uciemiężony i bohaterski naród polski a z drugiej komunistyczni siepacze, sowieckie pachołki i zdrajcy z Jaruzelskim na czele. No i co na to poradzić? Szkoda słów, zdrowia i nerwów. Tu nawet genialny psychiatra nie pomoże. A jak go zapytać czy lubi Wrocław lub Szczecin to nie zrozumie albo wyduka, że woli Wilno. No i to byłoby na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wielonckowiec (u.a. "Manufactura01") jako pry IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 13:10 all.correct, piszesz o sobie? Najwyraźniej masz jakieś problemy psychiczne, czego dowodzą wszystkie twoje wpisy na forach GW. Bycie niekochanym czy zakompleksionym to - podejrzewam - drobiazgi w porównaniu z głębszymi problemami psychicznymi, które cię wykańczają. Odpowiedz Link Zgłoś
augenthaler Re: haki 02.01.11, 08:03 Dosc odwazna teza w przypadku czlowieka, ktory dokonywal takich a nie innych wyborow zyciowych. Jaruzelski jest bez watpienia czlowiekiem inteligentnym, nikt mu tego odmowic nie moze, ale nazywanie go bohaterem to chyba pomylenie pojec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: haki IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 16:36 augentalerz ! Git napie...z ! Jezem z Tobom ! Odpowiedz Link Zgłoś