Dodaj do ulubionych

"Gandalph is back"

03.09.13, 14:11
[Małorolnym dla wyjaśnienia: gdy 3. września 1939 Wielka Brytania wypowiedziała wojnę Niemcom, Churchill wszedł do gabinetu wojennego Chamberlaina jako Pierwszy Lord Admiralicji. Zaraz potem wszelkie możliwe łącza Royal Navy rozgrzały się do czerwoności przekazując wiadomość: "Winston is back!" (to nie zmienia mojej oceny W. S. Churchilla, ale to inna para kaloszy)].

Ponad dwa tygodnie temu, będąc mocno zajęty na tyle, by nie móc udzielać się na poletkach innych niż zawodowe, zdecydowałem się na eksperyment:
Spsienie forum jest li tylko moim subiektywnym wrażeniem, czy rzeczywistością? Pytam zatem "małorolnych" ludków z tego forum: gdzież są wasze wątki? Gdzie wasza erupcja intelektu i erudycji?
Mało tego, zadałem sobie trud i policzyłem za półtora roku wstecz, od 1. stycznia 2012, dalej mi się nie chciało, kto ile wątków założył (do 20. sierpnia); nie uwzględniałem tych, które ograniczyły się tylko do jednego postu, postu założyciela. Oto rezultaty:
1. gandalph 16
2. jeep 12
3. erka-4 8
4. eres2 6
5. 99venus 5
6. konrad_dk 4
7. sjs2011 4
8. grba 3

Dalej idzie forumowa "drobnica" z 1-2 wątkami. Nie ma na liście moich "milusińskich": augenthalera i tego drugiego, jak mu tam...

Wychodząc z założenia, że już dość przestrzeni publicznej zaanektowały durnie, chamy, prostacy, ..uje itp., zdecydowałem: Non Possumus, nie oddam wam tego forum. Ale od dzisiaj nie liczcie na względy.
To dla wyjaśnienia...
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: "Gandalph is back" 03.09.13, 14:33
      znakomicie!
      nie damy się dupkom malkontentom!
      to nasze forum, nie ich!
      każdy kto pisze i potrafi dyskutować - jest mile widziany
      erka - włączam Cię i kasuję urazy
      zacznijmy od początku
      augenthaler - apeluję o spór merytoryczny
      owszem - bywałem mało grzeczny, ale Ty też
      proponuję zawieszenie broni
      jeep
      • teodor_jeske_choinski_1 Re: "Gandalph is back" 03.09.13, 19:07
        żydzi na przedpolach Warszawy!!
        Ratuj się kto może!
        • gandalph Re: "Gandalph is back" 03.09.13, 19:20
          Może ciebie nie drażni fakt, że przestrzeń publiczna jest zawłaszczana przez różnych cwaniaków, oszustów, krętaczy, chamów, durniów, prostaków i zwykłych ch.jów! Mnie drażni i - nie mając zamiaru uprawiania polityki, bo mi się nie chce - zamierzam walczyć choćby o to forum. W związku z tym masz do wyboru: albo przyłączysz się, zaczynając od wyeliminowania powyższych patologii z siebie samego, albo nie. W pierwszym przypadku możesz liczyć na moje poparcie, w drugim - będziesz bez litości sekowany.
          A tak przy okazji: możesz sobie nazywać mnie Żydem, niech będzie i tak. Mało mnie to obchodzi. Wolę być po stronie ofiary niż kata.
          Jeszcze raz apeluję: zastanów się.
          • jeepwdyzlu teodor juz ci proponowałem 03.09.13, 19:29
            pokaż f iuta bo mam wobec ciebie poważne podejrzenia

odpuść, daj spokój i włączaj się w dyskusje w sposób normalny
            rozejm?
            jeep
    • augenthaler Re: "Gandalph is back" 03.09.13, 20:52
      Spodziewane zachowanie oszołomów.

Wątek
      To forum zeszło na psy

kris.tofus 18.08.13, 07:17 Odpowiedz

Nie bardzo wierzę w te pożegnania,wszak oni mają swą misję do spełnienia.

augenthaler 18.08.13, 23:15 Odpowiedz

Możesz mieć rację. Najmniej inteligentne oszołomy słyną z tego, że są szalenie niekonsekwentne. Coś deklarują by potem postąpić zupełnie inaczej. Gandalph za tydzień może oznajmić, że jednak zostaje na tym forum by bronić prawdy i by stawić opór Żydom, masonom i cyklistom szkalującym niewinnego i poczciwego Hitlera.
      Jednocześnie nie uważam, by Gandalph był neonazistą, mimo poglądów, które tu prezentuje. Facet z takimi ograniczeniami intelektualnymi może mieć po prostu zaburzenia psychiczne.

• gandalph Re: "Gandalph is back" 03.09.13, 21:20
        Powtórzę dokładnie to, co napisałem w odpowiedzi teodorowi:
        jeżeli nie razi cię panoszenie się chamstwa, prostactwa, buractwa itp. w sferze publicznej łącznie z systematycznym jej zawłaszczaniem przez tychże osobników, to twój problem. Ale jeżeli masz zamiar przeszkadzać w eliminowaniu tego zjawiska, to spodziewaj się retorsji. Jeśli jednak masz zamiar przyłączyć się do tego, to zacznij od siebie i wypleń powyższe zjawiska. W takim przypadku możesz liczyć na poparcie.
        Przemyśl to sobie, więcej ostrzeżeń nie będzie.
        • augenthaler [...] 03.09.13, 21:53
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • jeepwdyzlu augenthaler 04.09.13, 10:36
            Ok, jesteśmy z gandalphem idiotami - to juz ustaliliśmy.
            Spieraj się z nami do woli, daruj sobie tylko obelgi.
            My zrobimy tak samo.
            Kłóćmy się, ale merytorycznie.
            Interesujesz się historią, zatem włącz się do dyskusji i rozmów. Przekonasz się, że gandaplh ma kolosalny zasób wiedzy - i wcale a wcale nie jest idiotą.
            Moja szczera propozycja - zawrzyjmy rozejm.
            Dajmy sobie tydzień lub dwa - poczytaj nasze wpisy, włącz się do rozmów, ale przestań rzucać obelgami. Tak - my też tak robiliśmy - ale spróbujmy z tego zrezygnować!
            Bądź krytyczny na maksa - ale dajmy sobie szanse!
            Co Ty na to (duża litera nie jest przypadkowa...)
            jeep
            • augenthaler Re: augenthaler 05.09.13, 00:04
              Zaden normalny czlowiek nie spiera sie z oszolomami forumowymi. Z was mozna sie tylko nabijac, ale na pewno nie da sie was traktowac powaznie.

Niszczyliscie to forum od dluzszego czasu. Bez poczucia zazenowania. Z innych forow zostaliscie usunieci, ale nie wyciagneliscie z tego zadnych wnioskow. Po prostu, jak to oszolomy, czuliscie sie przesladowani.

Wiedzy historycznej nie macie nawet elementarnej. Wasza dzialalnosc na tym forum sprowadzala sie TYLKO do trollingu i spamu, oraz jakiegos rodzaju nachalnego propagandy.

Generalnie w ogole bym was olal, bo zwykle olewa sie takich forumowych oszolomkow jak wy. Sek w tym, ze wy tutaj nieustannie wszystkich obrazaliscie. Nieustannie, niemal w kazdym watku. Wystarczylo, ze ktos mial inne zdanie. Zaburzony psychicznie Gandalph, czlowiek o bardzo niskim potencjale intelektualnym, poprzez obrazanie uzytkownikow probowal sie dowartosciowac. Uzywal podstawowych epitetow takich jak debil, kretyn, idiota. Sa to slowa, ktore najlepiej jego opisuja, ale jednoczesnie Gandalphowi pozwalaly sie wyzyc. Ten debil, idiota, kretyn nie zdaje sobie sprawy, ze obrzucanie wszystkich na lewo i prawo inwektywami sprawia, ze jest sie zdyskwalifikowanym. Gandalph sam sie zdyskwalifikowal, nikt go do tego nie zmuszal. Zalozyl prywatne forum, ale nikt tam nie chcial (poza toba) z ni dyskutowac. Bo po prostu z debilami, kretynami, idiotami sie nie dyskutuje. To jest zasada podstawowa.

I teraz pojawilem sie ja i oddaje wam to co sami dawaliscie innym. Tylko, ze ja to robie od niedawna, podczas gdy wy niszczyliscie to forum systematycznie bodaj od lat.

Powinniscie sie tez zastanowic czemu nie chciano was na moderowanych, bardziej profesjonalnych forach historycznych. Powinniscie rozumiec, ze trolling i spam sa niezgodne z regulaminem kazdego forum. Dodatkowo do waszych zakutych lbow nie trafia wiedza historyczna. Sam wam pokrotce wyluszczylem dlaczego sojusz z Hitlerem bylby nieoplacalny dla Polski, ale do was nic nie trafia, bo jestescie zakleszczeni w swoim oszolomstwie, radykalizmie i urojeniach.

Z wami nigdy nie ma normalnej dyskusji. Nigdy na tym forum nie napisaliscie niczego sensownego. Ani jednego postu. Nic normalny nie bedzie sie nad wami pochylal. Ale z drugiej strony to publiczne forum, kazdy ma prawo tu byc, nawet wy, i ile przestrzega podstawowych zasad "wspolzycia forumowego". Wy te zasady gwalciliscie po wielokroc.

• augenthaler Re: augenthaler 05.09.13, 00:08
                Sorki za liczne literowki, ale dlugi dzien mialem i jestem mocno zmeczon. Tak czy owak pamietajcie na przyszlosc o tym, ze to forum nie jest wasza wlasnoscia. Oszolomy i debile maja sklonnosc przywlaszczac sobie cos co do nich nie nalezy, ale tutaj sprawa musi byc jasna. Ja wiem, ze jestescie prawdopodobnie lekko uposledzeni umyslowo, ale ten prosty przekaz powinniscie zroxumiec. To nie jest wasze forum. To jest forum publiczne portalu gazeta.pl
              • gandalph Słuchaj no, augenthaler 05.09.13, 00:17
                Niżej, w tym samym wątku, berncik już cię podsumował.
                Niczego, poza obrzucaniem błotem, do tego forum nie wniosłeś. Można zatem domniemywać, że usiłujesz się dowartościować obsmarowując innych, bo po prostu jesteś zakompleksiony. Uważaj jednak, bo może się zdarzyć, że ktoś kiedyś najmie paru informatyków, którzy cię namierzą i policja dostanie na tacy twoje dane. Spodziewaj się wtedy wizyty panów w kominiarkach któregoś ranka. Jeżeli sądzisz, że możesz bezkarnie opluwać ludzi wierząc w anonimowość, to się mylisz. Ja tego robić nie będę, bo mi się nie chce babrać w ...
                Ja, i jeep, jak zauważyłem, wyciągaliśmy rękę do jakiegoś modus-vivendi, odrzuciłeś to i brniesz dalej w kalumnie. Uważaj, żebyś nie przegiął.
                W związku z tym, w dalszym ciągu będę ignorować twoje posty, dlatego oszczędź sobie trudu.
                • augenthaler Re: Słuchaj no, augenthaler 05.09.13, 00:57
                  Opozniony w rozwoju,Gandalphie. Prezentujesz logike i wykladnie iscie bolszewicka.

Ty nie wyciagnales do nikogo reki, bo w kolejnych postach obrazassz ludzi na lewo i prawo. I teraz dostajesz po uszach za wszystko co na tym forum robiles przez lata.

Jesli uwazasz, ze obrazanie ludzi jest bezkarne, to sie mylisz. Wszyscy wiedza zes debil, w realu zapewne jestes powszechnym posmiewiskiem i pelnisz role glupka wioskowego, ale nawet ze swoim uposledzeniem powinienes znac granice. Ty je przekroczyles.

Spam i trolling to jedno, z tego obaj zaslyneliscie, ale obrazanie tych wszystkich, ktorzy mysla inaczej niz skrajne oszolomy to jest naprawde przegiecie.
                • augenthaler Re: Słuchaj no, augenthaler 05.09.13, 01:00
                  Kto to jest Berncik, na litosc boska? Kogo to obchodzi co on ma do powiedzenia. Co uzytkownik to inna opinia, ale my tu nie mowimy o opiniach, debilu. Tutaj chodzi o zasady, ktore ewidentnie zlamaliscie, po wielokroc. Jestescie prawdziwymi debilami. Twoja oszolomiona tworczosc kojarzy mi sie z tworczoscia niejakiego Ballesta z forow slaskich, ktory rowniez stal sie powszechnym posmiewiskiem i tez historie pisal na nowo.
                  • jeepwdyzlu Re: Słuchaj no, augenthaler 05.09.13, 09:08
                    augenthaler
                    proszę
                    pogadaj z nami debilami
                    ale nie o naszych wyrodniałych cechach
                    tylko o historii
                    Raz jeszcze ponawiam prośbę nie o zmianę zdania o nas
                    ale o rozejm
                    nie o pokój
                    ale zawieszenie broni...
                    Patrz nam na ręce
                    bądź krytyczny na 200%
                    ale odłóż bluzgi na bok
                    jeep
                    • augenthaler Re: Słuchaj no, augenthaler 05.09.13, 15:01
                      Nie wiem dlaczego najglupsze i najbardziej prymitywne oszolomy sa zawsze najbardziej obludne i zaklamane? Gdzie wy sie takich zachowan uczycie. Obrazacie ludzie na lewo i prawo, walicie bluzgami i epitetami, a potem apelujecie o grzeczna, kulturalna dyskusje. Jestescie psychicznie chorzy czy co? Jak inaczej to wytlumaczyc? Ja rozumiem, ze nie macie klasy, ze jestescie w gruncie rzeczy bezwartosciowi, nieszczesliwi i sfrustrowani, ale taki kompletny brak honoru i godnosci to jest cos iscie hardcorowego.
                      • jeepwdyzlu szkoda 05.09.13, 15:10
                        Wszystkiego dobrego augenthaler
                        jeep
                        • augenthaler Re: szkoda 06.09.13, 00:48
                          Wyciagnijcie z tego wnioski. Pozakladaliscie tu mnostwo spamerskich watkow nie na temat historii, jak klasyczne debile, to teraz mozecie zalozyc jeszcze jeden watek, w ktorym wszystkich publicznie przeprosicie za niszczenie tego forum od wielu miesiecy i obrazenie dziesiatkow dyskutantow. To powinno byc dla was nowe otwarcie, o ile macie w sobie odrobine dobrej woli, a wasze obecne deklaracje o kulturalnym dyskutowaniu maja jakakolwiek wartosc.
                          Jednak wy jestescie klasyczne zidiociale oszolomy a tacy ludzie honoru zadnego nie maja. Ile bylo warte wasze slowo, gdy sie zegnaliscie z tym forum, kazdy widzi.
                          • jeepwdyzlu Re: szkoda 06.09.13, 10:35
                            Nie
                            po prostu chcemy pogadać o historii
                            Ty nie chcesz z nami - ok
                            Ale nie oddamy Ci pola.
                            Będziemy pisać i rozmawiać.
                            Jesli będziesz się włączał w dyskusje - Twoje komentarze będą mile widziane.
                            Jeśli dalej będziesz nas obrażał - mimo wyciagniętej ręki - dopilnujemy, zeby to Ciebie zabanowano.
                            Przeczytaj lepiej regulamin forum, bo każdy Twój bluzg będzie kasowany.
                            Mam nadzieję, że do trego nie dojdzie.
                            Ukłony
                            Koniec.

jeep
                            • augenthaler Re: szkoda 06.09.13, 17:31
                              Twój oszołomiony i wyraźnie zagubiony kolega właśnie zapaskudził spamem to forum. Po raz kolejny, ale teraz biedny facet się wyraźnie zatracił. Może on przechodzi jakieś załamanie nerwowe? Każdy kto tu wejdzie i zobaczy te wszystkie wątki z numerami, a w środku z postami, których nikt nie czyta, po prostu złapie się za głowę. I wy się dziwicie, że na prywatnym forum nikt nie chciał z wami dyskutować. Wy naprawdę jesteście prawdopodobnie upośledzeni umysłowo, jak inaczej wytłumaczyć te irracjonalne i histeryczne zachowania?
                            • augenthaler Re: szkoda 06.09.13, 17:42
                              P.S. macie jedna szanse na zachowanie pozorow normalnej forumowej dyskusji. Powinniscie stworzyc, o ile do tej pory tego nie zrobiliscie, ze 20 kont na gazeta.pl i na tym forum pod roznymi nickami zacznijcie ze soba "dyskutowac". To nic, ze to mocno chore, ale wam to i tak nie robi juz roznicy. Wasz stopien oszolomienia, co widac, przekroczyl wszelkie dopuszczalne granice. Ale przypadkowi bywalcy tego forum nie zorientuja sie, ze w 20 watkach pod 20 nickami rozmawia dwoch opoznionych gostkow. Moze dzieki temu bedziecie miec jakas satysfakcje. ;)
                              Poki co ciezko wam znalezc rozmowcow, co chyba was troszeczke boli. Tlumaczylem wam jak dzieciom, ze oszolomow nie traktuje sie powaznie i nikt normalny nie wdaje sie z oszolomami w powazne dyskusje, ale wy wiecie swoje :D
                      • apersona Re: Słuchaj no, augenthaler 06.09.13, 14:15
                        Augenthaler
                        - czy ty masz coś do psychicznych, że o nich w każdym poście wspominasz?
                        - czy testujesz jak wiele inwektyw kompletnie od czapy można posłać pod adresem oponentów?

- czy napiszesz w końcu coś o historii?
                        • augenthaler Re: Słuchaj no, augenthaler 06.09.13, 18:08
                          W sumie nic nie mam do psychicznych. Przyznam, ze nigdy nie spotkalem sie z taka para oszolomow. Dla mnie to jest zjawisko zupelnie nowe. Na forum prywatnym nikt nie chcial z nimi rozmawiac, to zaanektowali forum publiczne. Ale tutaj ludzie dostaja atakow smiechu, gdy stykaja sie z tworczoscia obu panow i obserwuja ich nietypowe wzajemne forumowe relacje.
    • augenthaler Re: "Gandalph is back" 03.09.13, 21:03
      "Wychodząc z założenia, że już dość przestrzeni publicznej zaanektowały durnie, chamy, prostacy, ..uje itp"

No właśnie, oszołomiony. Liczba wątków nie stanowi o jakości. Najgłupsze i najbardziej zaburzone oszołomy mają nieodpartą potrzebę anektowania przestrzeni forumowej, co też ty tutaj próbowałeś uskutecznić. Nazywa się to trollingiem i spamowaniem.

Jesteś biednym, zagubionym człowiekiem, ale to nie jest problemem innych użytkowników. To forum nie należy do ciebie. Założyłeś prywatne forum na gazeta.pl, ale nikt nie chciał z tobą dyskutować. Nie wyciągnąłeś z tego żadnych wniosków.

Teraz znowu spamujesz i znowu w towarzystwie tego samego oszołomka. Żegnałeś się z forum i jak każdy mniej sprawny intelektualnie, nie dałeś rady być gostkiem konsekwentnym. W porządku. I tak jesteś tutaj lokalnym pośmiewiskiem. Z forów historycznych zostałeś usunięty za trolling, spaming i nieprzeciętną głupotę. Zostaje ci tylko gazetowa przestrzeń. Okay. Nie ma sprawy.

P.S. leczysz się psychiatrycznie? tylko pytam. jesteś wyraźnie zaburzony i nie wiem czy ta intensywna, natrętna a czasem zacietrzewiona aktywność forumowa tobie przypadkiem nie szkodzi.
      • berncik Re: "Gandalph is back" 04.09.13, 21:18
        augenthaler napisał:

> "Wychodząc z założenia, że już dość przestrzeni publicznej zaanektowały durnie,
        > chamy, prostacy, ..uje itp"
        >
        > No właśnie, oszołomiony. Liczba wątków nie stanowi o jakości. Najgłupsze i najb
        > ardziej zaburzone oszołomy mają nieodpartą potrzebę anektowania przestrzeni for
        > umowej, co też ty tutaj próbowałeś uskutecznić. Nazywa się to trollingiem i spa
        > mowaniem.
        >
        > Jesteś biednym, zagubionym człowiekiem, ale to nie jest problemem innych użytko
        > wników. To forum nie należy do ciebie. Założyłeś prywatne forum na gazeta.pl, a
        > le nikt nie chciał z tobą dyskutować. Nie wyciągnąłeś z tego żadnych wniosków.
        >
        > Teraz znowu spamujesz i znowu w towarzystwie tego samego oszołomka. Żegnałeś si
        > ę z forum i jak każdy mniej sprawny intelektualnie, nie dałeś rady być gostkiem
        > konsekwentnym. W porządku. I tak jesteś tutaj lokalnym pośmiewiskiem. Z forów
        > historycznych zostałeś usunięty za trolling, spaming i nieprzeciętną głupotę. Z
        > ostaje ci tylko gazetowa przestrzeń. Okay. Nie ma sprawy.
        >
        > P.S. leczysz się psychiatrycznie? tylko pytam. jesteś wyraźnie zaburzony i nie
        > wiem czy ta intensywna, natrętna a czasem zacietrzewiona aktywność forumowa tob
        > ie przypadkiem nie szkodzi.

auge:twoje obrazliwe epitety swiadcza nie najlepiej o twojej psychice.Masz kompleksy niszszosci,
        napewno wywodzace sie z niedouczenia .Umarl ci napewno rechtor w 3ciej klasie.Tys tu na to forum nic nie wniosl ,tylko wyzwiska ,idz sie leczyc. Gandalpchowi i Jepp nie dorosles do piet.
        Osobiscie nie mam tych wiadowmosci, ale bardzo chetnie czytam ich tezy i przemyslenia.
        • augenthaler Re: "Gandalph is back" 06.09.13, 17:59
          Berncik, koledzy prosza cie bys dolaczyl do ich dyskusji o mitach polskich. Im tam smutno jest, bo nikt sie z dziecmi nie chce bawic w piaskownicy. Moze ty ich poratujesz? Ja, by usmierzyc ich bol, zamiescilem tam kilka postow, wiec mozna powiedziec, ze sie juz trojka "dyskutantow" zebrala. Ale to wciaz malo.
          • berncik Re: "Gandalph is back" 10.09.13, 11:36
            augenthaler napisał:

> Berncik, koledzy prosza cie bys dolaczyl do ich dyskusji o mitach polskich. Im
            > tam smutno jest, bo nikt sie z dziecmi nie chce bawic w piaskownicy. Moze ty ic
            > h poratujesz? Ja, by usmierzyc ich bol, zamiescilem tam kilka postow, wiec mozn
            > a powiedziec, ze sie juz trojka "dyskutantow" zebrala. Ale to wciaz malo.

Augenthaler:Ty samemu nic nie wniosles do tego forum,Tylko negowanie ,wysmiewanie,i wyzywanie .Z Twojej strony nie przychodzi nic,co by obalauo prowokujace i nie calkiem serio podawane tezy.To nie Oni ale Ty sie osmieszasz,bo nie umiesz samodzielnie myslec.Nauczono Cie czegos w komunizmie i nie umiesz sie tego balastu pozbyc.
    • jeepwdyzlu nie dajcie się prowokować 07.09.13, 10:30
      mamy Regulamin - będziemy się go trzymać
      jeep
      • augenthaler Re: nie dajcie się prowokować 07.09.13, 11:11
        Jacy wy? Mowisz o sobie i Gandalphie? Wiecej was tu nie ma. A spamowanie i trolling, oraz obrazanie dyskutantow to zachowania niezgodne z regulaminem. I tego sie trzymajcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka