Dodaj do ulubionych

skutki alkoholizmu

11.09.11, 12:06
youtu.be/FXlrWRlGsHc
Obserwuj wątek
    • aaugustw Re: skutki alkoholizmu 11.09.11, 13:07
      wiesj23 napisał:
      Do czego sa ci potrzebne te wspomnienia Wiesju...!?
      A...
      • wiesj23 Re: skutki alkoholizmu 11.09.11, 20:27
        to nie wspomnienia.Oj tak coś mnie naszło.Tekst jest zabawny i autoironiczny.Szczególnie ten fragment o poruszaniu metafizyki.
        • blaszany_bembenek Re: skutki alkoholizmu 11.09.11, 20:34
          A ten:
          Efekt uboczny trzeźwości
          • blaszany_bembenek Re: skutki alkoholizmu 11.09.11, 20:37
            jak tylko odkurzę mieszkanie, zdobędę mury Libanu - niezwykle trafne!
            • wiesj23 Re: skutki alkoholizmu 11.09.11, 20:47
              dzięki za przypomnienie.Zapomniałem o tym utworze.Tu już nie jest zabawnie.
              • blaszany_bembenek Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 08:11

A ta wiadomość? czy jest dobra?
                • blaszany_bembenek Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 08:16

Inny problem, jaki wyraźnie się zaznacza, to wiedza i poglądy jakie mają ludzie na temat alkoholu. Piwo, wino i wódka zawierają ten sam alkohol etylowy, tylko w różnych stężeniach. Każda z porcji: szklanka piwa, lampka wina czy kieliszek wódki będą w ten sam - toksyczny sposób działały na rozwijające się w łonie matki dziecko.

Nie istnieje minimalna, bezpieczna dawka alkoholu, którą mogłaby spożyć kobieta w ciąży nie narażając przy tym zdrowia i życia dziecka. Co więc powoduje, że mimo tak poważnych konsekwencji, jakie niesie ze sobą spożywanie alkoholu podczas ciąży, kobiety sięgają po alkohol?

Ilość gram alkoholu etylowego w napoju:

500 ml piwa o mocy 6%-> 23,7 g alkoholu
                  50 ml wódki 40% -> 15,8 g alhoholu
                  100 ml wina o mocy 12% -> 9,48 g alkoholu
                  Tymczasem bardzo popularny jest pogląd, wykluczający wino z definicji napoju alkoholowego, do którego zdarza się, że namawiają sami lekarze, wymieniając dobry wpływ na wyniki krwi.
                  • deoand Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 09:28
                    Tymczasem bardzo popularny jest pogląd, wykluczający wino z definicji napoju alkoholowego, do którego zdarza się, że namawiają sami lekarze, wymieniając dobry wpływ na wyniki krwi.

Bo i ma dobry wpływ na krew i nie tylko a jak ktos nie może to niech sobie pluje w brode tak samo jak sex ma dobry wpływ na zdrowie ale jak nasz alko juz nie moze to może sobie popluć w brode albo ostatecznie napić się ....

.. co mu zostało Zycie to nie je bajka - chciałbyś wygrać jak Adamek a tu figa -Kliczko obił facjatę ....
                    • pierzchnia Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 10:00
                      Takie ilości to ja mogę pić, ale te alkohole muszą być zainfekowane siłą nieczysta bo boli po nich głowa i dusza.
                      Po wypiciu bimbru zawsze czułem się rześki i jakiś lżejszy - jakbym pozbył się części grzechów.
                      • wiesj23 Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 19:47
                        > Po wypiciu bimbru zawsze czułem się rześki i jakiś lżejszy - jakbym pozbył się
                        > części grzechów

szczególnie ten kupiony za drewno opchnięte na lewo
                    • blaszany_bembenek Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 11:30
                      Dobry wpływ na krew, a kto to kiedy sprawdził?
                      Co do burka czerwonego natomiast, sprawdzono, że sok z niego poprawia zarówno wyniki krewi jak i przeciwdziała nadciśnieniu, poprawia perystaltykę jelit.
                      Ja tam sobie w brodę nie pluję, że nie wierzę w idiotyzmy!
                      Uwielbiam sok z buraka. Gdyby tego nie mogła pić, było by mi nie teges!

Eksperci nie są jednak pewni, czy dobroczynny wpływ ma sam alkohol, czy też inne czynniki w życiu kobiet sprawiają, że są one zdrowsze.

Pierzchnia wyprodukowanie litra wódki w warunkach domowych to koszt w okolicy 6 zł.
                      im tańszy grzech, tym skutki grzechu mniej uciążliwe ;-)
                      • pierzchnia Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 11:40
                        blaszany_bembenek napisała:

> Pierzchnia wyprodukowanie litra wódki w warunkach domowych to koszt w okolicy 6
                        > zł.
                        > im tańszy grzech, tym skutki grzechu mniej uciążliwe ;-)

Mniej uciążliwe, ale dla kieszeni, a nie dla duszy.

Sok z buraka piję - łącząc go z sokiem marchwiowym.
                        Sam sok z buraka jest wysoce energetyzujący i dlatego zaleca się go łączyć z innymi sokami.
                        Na układ krążenia najlepszy jest świeży czosnek / jeden zmiażdżony ząbek na noc /
                        W połączeniu z magnezem jest jeszcze szybszy efekt.

• blaszany_bembenek Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 11:50

Sok z marchwi też jest super.
                          Ja ich nie mieszam ze sobą, tylko piję naprzemiennie.
                          Dusza? nie wiem. Piłam, bawiłam się, wygłupiałam, tworzyłam. W jakiś sposób z pewnością rozwijałam się. Przestałam pić, zrozumiałam, że alkohol nie jest ok i wiodę już życie bez niego.
                          Z pewnością jest ono ciekawsze, właściwsze, zupełnie inne. Rodzinne i odpowiedzialne.
                          Tak u mnie wyszło, skończyła się "zabawa", zaczęła życiowa odpowiedzialność, nie tylko za siebie.
                          • pierzchnia Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 20:06
                            Całkowicie się pod tym podpisuję - co napisałaś.
                            Zwróć uwagę, że np. niektórzy ludzie szukają życia samotniczego / zgiełk świata im przeszkadza dokładnie tak samo jak Tobie alkohol /
                            To oczywiście tylko pewne odniesienie.
                            Zrozumiałaś coś... , odrzuciłaś zasłonę, ale tych zasłon jest o wiele więcej.
                            Niektórym wystarcza osiągnięta stabilizacja, właściwe funkcjonowanie społeczne lecz są i tacy, których już to nie pociąga.
                            • deoand Re: skutki alkoholizmu 12.09.11, 21:27
                              Bembenku - ja nie pisałem , że alkohol działa pozytywnie na kobiety bo wiadomo , że głowa pijana .... sprzedana - natomiast rzeczywiście działa pozytywnie na męzczyzn - mała ilosc alkoholu zapobiega zawałom i udarom i to sa badania naukowe . Ale jak ktos nie moze pic alkoholu z takich czy innych względów to trudno ... jego strata a przynajmniej brak zysku w materii o której pisze .
                              Pas mistrza świata nie dla Adamka tak jak dobrocie picia alkoholu nie dla alkoholika !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka