Dodaj do ulubionych

Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Polsce

15.04.10, 19:10
Po niezbyt owocnych poszukiwaniach lekarza w UK, zdecydowaliśmy się
przeprowadzić odtruwanie z metali ciężkich pod okiem polskiego specjalisty.
Czy możecie kogoś polecić? Nieważne w jakim mieście, i tak będziemy
przyjeżdżać specjalnie do niego. Ważne, żeby był rozsądny. Nie chcemy żadnych
kochających ryzyko, świeżo upieczonych lekarzy DAN. Wolimy kogoś, kto zna się
na rzeczy i jest w pełni świadomy ryzyka.
W zasadzie nie musi to być nawet polski specjalista. Do fachowca po całej
Europie możemy latać.

Macie jakieś dobre doświadczenia? Proszę napiszcie, że macie...
Wystarczy już, że suplementujemy i odgrzybiamy na własną rękę. Na tym
chciałabym poprzestać, za chelatację na własną rękę nie chcę się zabierać :/
Obserwuj wątek
    • marian770 Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 15.04.10, 20:18
      zdaje się że Oleczek555 poisała że dr Cubała prowadzi chelatacje
      rtęci DMPS. ten lekarz to najdłuższy stażem w Polsce lekarz DAN
      najlepiej jak zadzwonisz i się dowiesz

drcubala.com/cms/?p=114
      • balbina.x Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 15.04.10, 20:57
        Dzięki! Widziałam już tą stronę jakiś czas temu, ale ciekawa byłam czy ktoś
        faktycznie ma dobre doświadczenia z nimi. Wolę wybrać lekarza z polecenia innego
        rodzica, bo lekarze sami siebie zawsze na swoich stronach wychwalają. Te strony
        internetowe zawsze wyglądają bardzo zachęcająco, ale to nie koniecznie mnie
        przekonuje :)
        • oleczek555 Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 16.04.10, 11:45
          dr cubała faktycznie zajmuje się chelatacją. jednakże ja nie korzystam(choć miałam taki zamiar) z jej usług- zrobiłam wywiad i okazało się,że jest dużo rodziców niezadowolonych z jej pracy. po 1 jest strasznie droga (za konsultacje tel potrafi skasować 300zł), po drugie daje silne leki a jak z dzieckiem dzieje się po nich coś niedobrego to nie odbiera tel, zresztą na tel musisz być umówiona jak na zwykła wizytę,więc nie mozesz zadzwonić od razu jak zauważysz coś niedobrego- te opinie znam z opowieści nie z doświadczenia, więc trzeba mieć na to poprawkę. chelatacją zajmuje się też dr krasicki z gdyni, ale on chelatuje za pomocą EDTA. ja póki co odpuściłam sobie chelatację, leczę małą homeo- aktualnie dostaje też leki firmy joalis, w tej serii dostaję konkretnie min animetal hg, czekam na efekty. też boję się chelatacji, a na własną reke to już w ogóle nie ma o czym mówić(choć jakiś czas temu to rozważałam).
          • marian770 Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 16.04.10, 18:34
            Oleczek, a widzisz już jakieś pozytywne efekty stosowania quantec ?
            przyznam szczerze że sam jestem ciekawy czy to coś pomaga naszym
            dzieciom..
            • oleczek555 Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 19.04.10, 19:03
              z quanteciem jest tak, jak piszę na dzieci.org.pl. a jeśli chodzi o jaoalisy(krople homeopatyczne pochodzenia ziołowego), to ciągle mamy po nich jakieś cuda, tzn np chwilowa, nocna gorączka (dość wysoka), która sama znika i dziecko rano wstaje jak młody Bóg i nie ma śladu choroby- ewidentne objawy oczyszczania. widzę postępy, ale nie jakieś spektakularne, raczej małe kroczki. ale z takich namacalnych, to małej "znormalniały" paznokcie u stóp, a miała strasznie kruche.
              • marian770 Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 19.04.10, 23:20
                > z quanteciem jest tak, jak piszę na dzieci.org.pl.

tzn. jak ? pozytywne czy negatywne ?
    • jinx83 Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 16.04.10, 12:51
      a o protokole chelatacyjnym cutlera slyszalas?
      • balbina.x Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 16.04.10, 20:26
        Tak.
        • jinx83 Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 19.04.10, 19:06
          balbina.x napisała:

> Tak.

i?
    • gra2010 Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 20.04.10, 08:18
      We Wrocławiu przyjmuje dr Esser, w ośrodku leczenia autyzmu Alfa
      Ardiani. Wiem że leczy dzieci z róznymi porblemami rozwojowymi w tym
      głownie autyzm, jest lekarzem DAN. Wybieram sie do niej w maju, syn
      ma juz 15 lat i problemy: ADHD, alergie, problemy ze stawami. Aby
      umówić się na wizytę nalezy wykonać szerg badań, trochę drogo jak na
      warunki polskie ale chcę spróbować.

• mamka22 Do gra2010 15.04.11, 14:05
        Wiem, że minął juz rok od ostatniego wpisu.
        Czy dr. Esser okazała sie ok?
        Czy mogę dowiedzieć się coś wiecej na ten temat.
        Też szukam specjalisty w polsce.
        • legenda3 Re: Do gra2010 15.04.11, 17:31
          W Polsce nie ma takiego specjalisty.
          • m.war Re: Do gra2010 19.04.11, 20:52
            jakiego specjalisty nie ma? Dr Esser? jest przyjmuje we Wrocławiu. ja ze swojej strony mogę polecić tego lekarza. bardzo mądra i rozsądna lekarka, zna protokoły chelatacji, jest lekarzem DAN.
            • legenda3 Re: Do gra2010 19.04.11, 23:52
              Nie słyszałam jeszcze żeby ktoś coś napisał o chelatacji pod okiem dr. Esser. Ty masz doświadczenie z nią w tym temacie? Podziel się proszę.
              • m.war Re: Do gra2010 20.04.11, 11:35
                jeśli nikt nie pisze, to znaczy że dr nie ma? ciekawe. gdy jest potrzeba to dr Esser chelatuje. chelatacja jest odpowiednio przygotowana suplementacją, leczeniem grzyba itd. wszystko jest sprawdzane badaniami. dr stosuje dostępne chelatory wg ich okresu pół trwania i jako jedyna w Polsce wie jak to robić.
                • legenda3 Re: Do gra2010 20.04.11, 12:10
                  > jeśli nikt nie pisze, to znaczy że dr nie ma?

Nie to chciałam powiedzieć. Nie znam wszystkich pacjentów dr Esser i sama u niej nie leczę. Opieram się na opiniach ludzi piszących w necie i mających doświadczenia zarówno z dr. Esser jak i z MCK. Widocznie nie trafiłam na takiego pacjenta, który napisał coś o chelatcji przez dr. Esser. Dlatego pytam ciebie, może akurat jesteś tym pierwszym, o którym bedzie mi dane przeczytać.
                  • m.war Re: Do gra2010 20.04.11, 13:52
                    znam obie panie. leczyłem dziecko u Cubały, przerwałem je bo nie było sensu kontynuować tego dalej, teraz leczę u Esser i wiem, że jesteśmy pod dobra opieką. dr Esser to prawdziwy specjalista, jest konkretna, wprowadza leki stopniowo, dobrze dobiera dawkę, chelatuje, ale do chelatacji przygotowuje organizm, bo bez tego chelatacja zaszkodzi a nie pomoże.
                    stosuje niskie dawki chelatora i podaje go co kilka godzin, tak jak zaleca Cutler.
                    znam przypadki, gdzie Cubała zaleciła 200 mg ALA raz dziennie, jeśli wiesz o czym pisze to zrozumiesz.
                    • mamka22 Re: Do gra2010 20.04.11, 14:06
                      To ja poprosze namiary do Dr. Esser.
                      JAki jest koszt pierwszej wizyty u niej.
                      CZy przyjmuje w jakimś ośrodku czy zupełnie prywatnie.
                      No i w jakim mieście.
                      Z góry dziękuję za odpowiedź.
                      • m.war Re: Do gra2010 20.04.11, 14:19
                        www.alfa-aridani.com/
                        tu są namiary. trzeba zadzwonić ośrodka i dopytać. leczenie kosztuje 880 zł na pół roku. co 3 miesiące jest wizyta.
                        • m.war Re: Do gra2010 20.04.11, 14:20
                          ośrodek jest we Wrocławiu.
                          • legenda3 Re: Do gra2010 20.04.11, 16:56
                            No i o to własnie chodziło. Lecze, jestem zadowolony z wyników chelatcji, mogę polecić dr. Esser i namiary. Na pewno wiele osób skorzysta z tej informacji.
                            Ten post wisi tu od roku, już wtedy nazwisko dr. Esser było znane, ale dopiero ty pierwszy napisałeś, ze doktor Esser chelatuje i możesz ja polecić jako dobrego specjalistę.
                            • m.war Re: Do gra2010 20.04.11, 21:39
                              chelatuje, gdy tego potrzeba. dziwi mnie, że tak mało się pisze o dr. jest naprawdę dobrym lekarzem. zanim poda lek, każe robić badania, wysyła na konsultacje do innych specjalistów. potrafi interpretować wyniki badań jak mało kto.
                              szkoda, że inni rodzice nie piszą. nie wiem dlaczego. może chcą zachować swoje sukcesy tylko dla siebie.
                              • legenda3 Re: Do gra2010 20.04.11, 22:28
                                dlatego opisując swoje doświadczenia zrobiłeś dziś dobry uczynek ;).
                                • m.war Re: Do gra2010 21.04.11, 16:18
                                  dzięki :)
        • gra2010 Re: Do gra2010 19.04.11, 15:13
          Tak! minał już rok jak zrobiłam ten wpis.

Ostatecznie nie zdecydowałam się na leczenie u dr Esser. Powodem był wyłącznie brak pieniędzy.
          Natomiast wybrałam inną drogę tj. homeopatię klasyczną. Jest zdeycdowanie tańsza i w przypadku moich synów okazała się skuteczna.
          Zdecydowałam się na również na odtruwanie szczepionek metodą Tinusa Smitha oraz na quantec.
          Nie żałuję tych decyzji.

Chłopcy idą do przodu.
          Teraz zabierram się za chelatacje rtęci protokołem cutlera. Zobaczymy mój syn ma 15 lat to b. dużo i jak czytałam efekty mogą być mizerne.
          • legenda3 Re: Do gra2010 19.04.11, 17:20
            > Zdecydowałam się na również na odtruwanie szczepionek metodą Tinusa Smitha

Gra2010, pozwól, że sprostuję błąd w nazwisku: Tinusa Smitsa
            www.tinussmits.com/3734/home.aspx
            warto poczytać w wolnej chwili.
    • kasiaimichael Re: Specjalista od chelatacji gdziekolowiek w Pol 21.04.11, 10:55
      Po niezbyt owocnych poszukiwaniach lekarza w UK
      chyba niezbyt dobrze szukałaś, po USA UK ma najwięcej lekarzy zajmujących się tego rodzaju rzeczami. Zamów sobie subskrypcje the autism file zapisz się na listę yahoo Autism Biomedical Europe. Fantastyczny jest Breakspeare Hospital www.breakspearmedical.com/ i dr Myhill www.drmyhill.co.uk/- lepszych specjalistów nie znajdziesz. ale jest tez wielu innych.
      Poza tym bardzo polecam Scotson therapy www.scotsontechnique.com/intro.php dla wszystkich dzieci z problemami neurologicznymi
      Kaska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka