Dodaj do ulubionych

Neurologopeda?

16.07.04, 10:40
Witam,
poszukuję namiarów na neurologopedę z W-wy celem konsultacji 1,5 rocznego
dziecka. Będę wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam serdecznie
Margott
Obserwuj wątek
    • mamamacka Re: Neurologopeda? 16.07.04, 21:22
      co zaniepokoilo cie, ze szukasz namiarów na neurologopede?
      jestem ciekawa, bo mam 16 mies. synka, kóremu takze zaproponowano wizytę u
      neurolog. , ponieważ nie mówi jeszcze żadnego slowa , ani wlaciwie sylaby, w w
      ogóle wydaje mało dzwieków, saynke dopiero tydzień temu zaczal stawiać pierwsze
      kroki,moze to jest przyczyną opóźnienia w rozwoju mowy????????
      Zastanaiwm sie nad tą wizytą, czy jest to koniecznem czy dać synkowi troche
      czasu, a jak jest u ciebie, ?
      jesli możesz napisz wiećej o klopotach z mową twojego syna
      ania mama maciusia
      • harmonyy Re: Neurologopeda? 18.07.04, 19:44
        Najlepiej zadzwoncie dziewczyny do CZD w Mizedzylesiu, lub do szpitala na Nieklanskiej i tam
        zapytajcie o neurologopede.
        Rozwoj ruchowy dziecka w tym procesy integracji sensorycznej w duzej mierze warunkuja
        prawidlowy rozwoj mowy.
    • dwasinska Re: Neurologopeda? 18.07.04, 20:56
      www.logopedia.com.pl/zapisy.htm
      tu jest adres mailowy do pani neurologopedy; można ze skierowaniem, mozna za
      własne pieniążki; a czy mozna zapytać jaka jest przyczyna kierowania 1,5
      rocznego dzieciaczka do neurologopedy?
    • aatam Re: Neurologopeda? 19.07.04, 08:32
      Witam,
      podany adres www.logopedia znam:) ale chciałam skorzystać z Waszego
      doświadczenia i zapisać się do kogoś "sprawdzonego". Jeśli nikogo takiego nie
      znajdziemy - zapewne zarejestrujemy się tam.
      Co do pozostałych pytań. Nasz syn jest pod opieką neurologa - nie będę tutaj
      wchodzić w szczegóły. Jest też pod "opieką" logopedy (z CZD właśnie), niestety
      relacje pacjent-lekarz układają się na tyle niefortunnie, że zapewne zmienimy
      lekarza. Neurologpoedę i to czym sie zajmuje, wyśledziłam sama w necie szukają
      odpowiedzi na niektóre pytania dotyczące syna.
      Ot, i tyle. Dziękuję za odpowiedzi:)
      Pozdrawiam serdecznie
      Margott
      • harmonyy Re: Neurologopeda? 19.07.04, 12:36
        www.terapia-ndt.waw.pl/
        Zajrzyjcie pod ten link, jest tam pani Ola Lada - bardzoo dobry specjalista i co najwazniejsze
        pracuje z maluszkami, polecam!!!
    • aatam Re: Neurologopeda? 20.07.04, 09:50
      Witam,
      dzięki za link do NDT-Bob. ale nasz syn przeszedł już cały cykl rehabilitacji
      (także Vojta) i pod tym względem już wszystko jest OK. Obecne "problemy" tkwią
      gdzie indziej..
      Pozdrawiam serdecznie
      Margott
      • harmonyy Re: Neurologopeda? 20.07.04, 16:37
        Link wyslalam poniewaz tam jest wlasnie specjalista, ktorego szukasz - neurologopeda.
        Pozdrawiam
    • aatam Re: Neurologopeda? 21.07.04, 10:22
      -->harmony
      A faktycznie:) jest neurologopeda:) Ja zajzałam tam i przeczytałam czym się
      zajmują, nie było tam terapii mowy.
      Ale zadzwonię, zapytam.
      Jeszcze raz serdeczne dzięki:))
      Pozdrawiam
      Marg
      • harmonyy Re: Neurologopeda? 21.07.04, 15:40
        Moi znajomi konsultowali u tej pani swojego niespelna 2 letniego synka i byli bardzo
        zadowoleni (po wczesniejszych kilkunastu wizytach u specjalistow). Ta pani to jeden z
        najlepszych specjalistow w Polsce. Poza tym trzeba dodac, ze nie wszyscy logopedzi, czy
        neurologopedzi posiadaja wiedze, doswiadczenie i praktyke w pracy z takimi maluszkami.
        Wiekszosc, w tym rowniez lekarze pediatrzy twierdza, ze dziecko ma jeszcze czas i na pewno z
        tego wyrosnie - o zgrozo!!!
        Daj znac, jak bylo, jesli sie wybierzesz do pani Oli Lady,( jej emali: olalada@op.pl)
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka