Dodaj do ulubionych

cerebrum compositium

14.02.13, 12:07
witam. nie mogę nigdzie dostać cerebrum copmopsitum w ampułkach. w każdej aptece otrzymuje odpowiedź o niedostępności w hurtowniach oraz zamianie ich prze firmę heel na tabletki. tylko czy można podać 3,5 letniemu dziecku cerebrum w tabletkach oraz jaka dawka?
Obserwuj wątek
    • katgaj1 Re: cerebrum compositium 14.02.13, 12:27
      W Polsce w ampulkach nie idzie dostać.
      W ampułkach zamawiamy u Pani Kasi która raz na jakiś czas robi zakupy w Niemczech.

Ja dopiero tydzień temu dostałam w ampułkach więc dokańczam jeszcze tabletki.
      Mój synek ma 3lata i 3 mce. Tabletek nie chce połykać więc rozpuszczam mu to w małej ilości wody. Przez pierwsze dwa tygodnie dawałam mu raz dziennnie pół tabletki a od tego tygodnia daję mu 2 razy po pół tabletki.

O efekty nie pytaj bo u nas to za krótko

• 0joanna72 Re: cerebrum compositium 14.02.13, 12:40
        dziekuje bardzo za odpowiedz. a jak można skontaktować się z panią Kasią?
        • katgaj1 Re: cerebrum compositium 14.02.13, 12:45
          to jej mail anita03@tlen.pl
          ja też dzięki temu forum do niej dotarłam

dla naszych maluchów to jedna ampułka na tydzień rozłożona na 2 razy
          ktoś wcześniej pisał żeby podawać co 4 dni
    • 0joanna72 Re: cerebrum compositium 14.02.13, 21:25
      czy cerebrum mozna podawac jednoczesnie z LOGIQ?
      • katgaj1 Re: cerebrum compositium 15.02.13, 09:24
        Wydaje mi się że można bo każdy z tych specyfików ma inne składniki. Ludzie tutaj dają nawet dzieciom po kilka suplementów razem ale trzeba wiedzieć co z czym łączyć albo co uzupełniać dodatkowo.

ja teraz swojemu synkowi daję tran Kirkmana i cerebrum
        teraz się zastanawiam co dać następne jak skończę obecną suplementację

kusi mnie właśnie logiq i eyeq na koncentracje bo moja dziecina usiedzi w miejscu maksymalnie minute , ciągle go nosi
    • 0joanna72 Re: cerebrum compositium 16.02.13, 22:04
      czy cerebrum copmositum jest tym samym lekiem co cerebrum comp.
      • marian770 Re: cerebrum compositium 18.02.13, 23:20
        nie.
        akurat w przypadku tej niemieckiej apteki internetowej to troche inna forma

dla naszych dzieci kupujemy CEREBRUM COMPOSITUM NM Ampullen

www.berlindaversandapotheke.de/artikelsuches.php?newSearch=1&volltext=CEREBRUM+COMPOSITUM+NM+Ampullen

Kasia która robi zamówienia w naszym imieniu w powyższej aptece internetowej ( anita03@tlen.pl ) przyjmuje zamówienia do wtorku ( 19 luty ) do godz. 22

w Polskich aptekach Cerebrum jest już obecnie nie do zdobycia.
        • leydykiss Re: cerebrum compositium 19.02.13, 09:40
          dziewczyny a co to za lek i na co on jest?
        • katgaj1 Re: cerebrum compositium 19.02.13, 12:38
          a ja właśnie teraz daję cerebrum comp w tabletkach
          myslałam że to jest to samo co ampułki tylko forma inna stąd nazwa lekko zmieniona
          • 0joanna72 Re: cerebrum compositium 21.02.13, 23:13
            Marianie , czyli nie podawac dziecku celebrum comp w tabletkach? wykupilam juz u zaczełam podawać, wstrzymac się?
            czytałam skład i rzeczywiscie rózni sie niektórymi składnikami od ampułek, niestety nie mozna ich dostac wiec wykupilam w tabletkach, co teraz - podawac dziecku czy nie?
            • katgaj1 Re: cerebrum compositium 22.02.13, 09:16
              skład jest bardzo podobny bo sprawdziłam aczkolwiek w dalszych pozycjach troszeczkę się różni
              ja podaję tabletki bo już zaczęłam i po skończeniu przechodzimy na ampułki które już czekają w szafce

możesz podawać tabletki tylko one podobno słabiej działają
              przez pierwsze 2 tygodnie podawąłam synkowi pół tabletki, kolejne 2 tygodnie 2 razy po pół tbaletki a teraz podaję 3 razy po pół tabletki
    • 0joanna72 Re: cerebrum compositium 23.03.13, 20:24
      czy ktos moze udzielic mi odpowiedzi czy mozna jednoczesnie podawac dziecku cerebrum compositum oraz coenzyme compositum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka