Gość: realista IP: *.aster.pl 22.12.09, 12:11 Zima w kilka dni zebrała więcej ofiar niz sławna grypa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonobo44 Re: GDZIE ta GRYPA? 22.12.09, 12:59 Gość portalu: realista napisał(a): > Zima w kilka dni zebrała więcej ofiar niz sławna grypa a może o to właśnie chodzi, by upiec 2 pieczenie przy 1 ogniu? za jednym zamachem pozbyć się 2 niewygodnych problemów: 1) jak największej liczby bezdomnych (nieprzypadkowo jeden z nich pokazany we wczorajszych Wiadomosciach TV mówił o tłoku w schroniskach i że dlatego tam nie pójdzie) 2) zagadać statystyki: oto we wczorajszym Teleekspresie mówi się o "50 zamarzniętych tylko w ten weekend i drugie tyle od początku sezonu, co czyni liczbę większą od oficjalnej liczby ofiar świńskiej grypy" (cytat z pamięci), a już w Wiadomosciach "tonuje" się to, porównując nas do... Ukrainy ("w sumie w obu państwach tylko w ostatni weekend zamarzło 80 osób, z tego u nas 40" - cytuję z pamięci) 1) albo nie informuje się nas rzetelnei, ilu Polaków umiera z zimna rok w rok (i dopiero aby "zagadać statystyki" świńskiej grypy odsłania się pzred nami rąbek makabrycznej prawdy ("30-300 tys. bezdomnych" (za wczorajszym Teleekspresem), z których setki umierają co roku z zimna w całej Polsce, skoro w parę tygodni umiera ich setka) 2) albo... to świńska grypa jest prawdziwą przyczyną większości z tych 100 zgonów bezdomnych... korelacja w czasie jest moim zdaniem nieprzypadkowa... i oto ministerstwo znalazło sobie dodatkową furtkę, którą można obniżyć statystyki o kolejne setki ofiar... tak jakby wyznawało zasadę: "bezdomni? wszak to tylko obciążenie nie przynoszące żadnych profitów a same straty budżetowi... i kto tam w ogóle by się przejmował, na co w istocie umierają..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GDZIE ta GRYPA? IP: *.tktelekom.pl 22.12.09, 14:04 Mówimy o zamarznięciu z zimna a nie o "zamarznięciu z powodu grypy". Każdy człowiek, który wystawiłby tyłek na mróz -17 stopni w nocy by zamarzł, nawet zdrowy jak "koń". Nie mówimy w tym wątku o chorych bezdomnych, tylko o wszystkich. A liczba ich rośnie. W Niemczech zmarło z powodu wyziębienia (dane z wczoraj) około 10 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Zdechli na a1n1 czy wyziebienie cisi są..... IP: *.146.56.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 14:19 .....tylko egoistyczne i bezlistosne chamstwo głośne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zdechli na a1n1 czy wyziebienie cisi są... IP: *.tktelekom.pl 22.12.09, 14:30 Tak zupełnie na marginesie - razi mnie słownictwo typu "trupy", a tym bardziej "zdechli". Ci, którzy ZMARLI czy to z powodu powikłań po grypie, czy z powodu wyziębienia mieli swoją godność, teraz tym bardziej należy im się jakiś szacunek. Więc prosiłabym o bardziej "doborowe" słownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Re: Zdechli na a1n1 czy wyziebienie cisi są... IP: *.147.147.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 16:00 A ja bym prosił o życzlwosc w działaniu - wsparcie dla bezdomnych czy mniej durnoty w opluwaniu szczepionek ah1n1. Mnie razi najbardziej obłuda polskich egoistów, ta polska mieszanka postkomuny z pseudokatolicyzmem. tfuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Zdechli na a1n1 czy wyziebienie cisi są... 22.12.09, 16:02 Gość portalu: Gosc napisał(a): > razi mnie słownictwo typu "trupy", a tym bardziej > "zdechli". a nie razi cię, że właśnie tak zdychają - jak psy? jak myślisz, jak nasze pAŃSTWO traktuje ich trupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zdechli na a1n1 czy wyziebienie cisi są... IP: *.tktelekom.pl 22.12.09, 16:11 Ja mówię o forum a nie o rządzie. Rząd możesz sobie nazywać jak chcesz. Okaż trochę szacunku człowieku. Ty upodabniasz się do nich wszystkich pisząc, że zdychają. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Zdechli na a1n1 czy wyziebienie cisi są... 22.12.09, 16:36 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Ja mówię o forum a nie o rządzie. a ja właśnie na tym forum wskazuję na to, jak w Polsce traktowani są bezdomni... nie tylko za życia ale w i po śmierci... nazywam rzeczy po imieniu, a nie staram się chowając głowę w piasek... zamykać oczy, a potem... mydlić je innym jeśli uważasz, że może tu być mowa o godnym umieraniu i pogrzebie - twoja sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zdechli na a1n1 czy wyziebienie cisi są... IP: *.tktelekom.pl 22.12.09, 17:31 To pomyśl o rodzinach zmarłych. Chociaż do nich pochyl głowę, a nie tryskasz jadem. Pomyśl o ich uczuciach. Czy chcieliby słyszeć że w ich rodzinie ktoś zdechł i jest trupem? Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Zmarli na ah1n1 czy wyziebienie cisi są... 22.12.09, 19:33 zrozumiałeś mnie jak chciałeś - dla mnie, dla ciebie i dla ich rodzin - oni zmarli, a ich ciała zostały w większości pochowane na cmentarzach komunalnych na koszt gmin... jednak wczuj się w nich, w to jak żyją i umierają... a umierają tak, jak żyli - odarci ze wszystkiego... zostali pozostawieni sami sobie... dla większości z nich, w ich oczach, ich śmierć odarta jest z wszelkiej ludzkiej godności... to państwo sprowadziło ich do roli bezdomnych psów właśnie... 30 tys. do 300 tys. ludzi - sama rozpiętość takich szacunków jest porażająca... oznacza to, że w istocie nikogo nie obchodzą... dlaczego nikt nie podjął wątku w miejscu, w którym mowa o 10 Niemcach, którzy zamarzli w tym samym czasie? w państwie 2x ludniejszym... dlaczego? tam problem bezdomności nie jest problemem na tak przerażającą skalę (u nas dotyczy nawet blisko 1% ludności - niemal co 100 Polak mieszka na ulicy!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zmarli na ah1n1 czy wyziebienie cisi są... IP: *.tktelekom.pl 22.12.09, 20:13 Wiesz, ja akurat jestem osobą, którą jak mało kogo obchodzi "jakość" życia tych ludzi. Tylko czy ja mam na to wpływ ? 1. Gdybym miała władzę i możliwość - umożliwiłabym WSZYSTKIM dostęp do szczepionek - kto by chciał by się szczepił, kto nie - NIE 2. Tak samo pewnie starałabym się o godne życie dla bezdomnych, którzy faktycznie w męczarniach jak zwierzęta kończą żywot na mrozie. W kwestii ministerstwa i ich decyzji jestem bezstronna - tylko dlatego, że ja NIE MAM WPŁYWU na powyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: GDZIE ta GRYPA? 22.12.09, 14:20 Oczywiście, że umierają także z wychłodzenia organizmu. Co roku ludzie umierają zarówno z powodu powikłań po grypie, jak i zimna. W zeszłym roku najwięcej osób zmarło na przełomie stycznia i lutego - wtedy było najmroźniej, dużo się o tym mówiło w mediach. Nie mówiono natomiast o śmierci z powodu zapalenia płuc czy grypy..... chociaż też ludzie umierali i to nie tylko starsi. Na zapalenie płuc zmarła 30 latka z mojej rodziny, a nikt wtedy nie wiedział o nowej grypie.... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: GDZIE ta GRYPA? 22.12.09, 15:58 sylwina76 napisała: > Oczywiście, że umierają także z wychłodzenia organizmu. Co roku (...) ale przecież nie setki! Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: GDZIE ta GRYPA? 22.12.09, 15:50 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Mówimy o zamarznięciu z zimna a nie o "zamarznięciu z powodu grypy". wygłupiasz się? oczywiście, że jeśli bezdomny umarł ostatnio na świńską grypę, to po znalezieniu go jako przyczynę wpisano: " zamarzł"! Kto by tam wnikał, czy w trakcie, czy po śmierci... a już na pewno nikt nie robił mu testów na A/H1N1... "zwykłym" "bogobojnym" obywatelom się ich nie robi po śmierci, by nie psuć statystyk, a co dopiero bezdomnym... > W Niemczech zmarło z powodu wyziębienia (dane > z wczoraj) około 10 osób. A u nas 10 razy tyle mimo, że mamy 2 razy mniej obywateli... czyżby Niemcy zaszczepili wszystkich swoich bezdomnych gratis jako grupę podwyższonego ryzyka (tłok w schroniskach, regularne wychładzanie organizmu)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy czy podłosc usprawiedliwia podłosc? IP: *.147.149.175.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 16:10 Co przygnębia to wysyp okrutnego motlochu na polskich forach. Czy 2 trupy z wyziębienia usprawiedliwiają 1 trupa z powodu braku szczepienia? Ależ ten narodek się zdegenerował. Mowię to z bólem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: czy podłosc usprawiedliwia podłosc? IP: *.tktelekom.pl 22.12.09, 16:15 Następny "ęteligjętny" z motłochem rozmawia ? Brak słów (joj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GDZIE ta GRYPA? IP: *.tktelekom.pl 22.12.09, 16:13 Ależ Ty pieprzysz bzdury. Czyli jak ktoś zejdzie na zawał i powiedzą o tym w tv, to znaczy że miał zawał spowodowany świńską grypą, czy może wystraszył się tego co tu piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: GDZIE ta GRYPA? 22.12.09, 16:28 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Czyli jak ktoś zejdzie na zawał i powiedzą o tym w tv sęk w tym, ze nie powiedzą > to znaczy że miał zawał spowodowany świńską grypą wysoce prawdopodobne - polecam statystyki zgonów z tytułu niewydolnosci układu krążenia, gdy już będzie po wszystkim...i gdy trochę ochłoniesz... także z tytułu niewydolności układu oddechowego... > Ależ Ja pieprzę bzdury zgadzam się - pieprzysz... a co ty ich tak bronisz? może siedzisz w tym grajdołku po uszy, jak oni? przyznaj się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GDZIE ta GRYPA? IP: *.tktelekom.pl 22.12.09, 16:52 Nie bronię. Przeczytaj inne moje wypowiedzi. a co ty ich tak bronisz? może siedzisz w tym grajdołku po uszy, jak > oni? przyznaj się... > i może mam z tego sporą kasę buahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Re: GDZIE ta GRYPA? IP: *.147.139.132.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 17:30 A może poprostu podłosc bezinteresowna rodem z polskiego piekła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GDZIE ta GRYPA? IP: *.tktelekom.pl 22.12.09, 17:51 Zapewne :) :) :} Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 "wymskło" im się i wycięli? 22.12.09, 17:20 Sprawdziłem na tvp.info 21 grudnia 2009 i... nie ma tam słowa o setce zamarzniętych 8-(nawet o jednym!) www.tvp.info/teleexpress/wideo/21122009-1700 www.tvp.info/wiadomosci/wideo/21122009-1930 pozostaje nadzieja, że usłyszałem to nie w Wiadomościach TVP a Polsatu i/lub TVN? nawet nie dopuszczam do siebie myśli o takiej cenzurze... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 To była Panorama 22.12.09, 17:31 21 grudnia 2009 godz.: 22:45 www.tvp.info/panorama/wideo/21122009-2245 w 17 minucie 10 sek mowa o co najmniej 80 osobach zmarłych z wychłodzenia w ciągu weekendu w Polsce i Ukrainie, z tego 42 w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Polsat Wydarzenia 21 grudnia 22.12.09, 17:57 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88721,7388535,Zima_paralizuje_Polske_i_zabija_bezdomnych.html 33 sekunda: "Od piątku z wychłodzenia zmarły już 44 osoby" Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Polsat Wydarzenia 22 grudnia 22.12.09, 19:20 Polsat Wydarzenia 22 grudnia: ostatnie 2 m-ce: 82 osób zamarzło w Polsce ostatnia doba: 10 Odpowiedz Link Zgłoś