Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Domaine de la Conciergerie Chablis 1990r

24.12.10, 18:17
    Witam

Wyceni mi ktos to wino? Nie moge zlokalizowac zadnego z lat 199x tylko 2006-2009..

Nazwa wina to

Domaine de la Conciergerie Chablis Christian Adine 1990

Z tylu butelki jest info ze wino wygralo brazowy medal w konkursie win w 1993

Pozdro
    Obserwuj wątek
      • Gość: prosto z Francji Re: Domaine de la Conciergerie Chablis 1990r IP: *.w90-52.abo.wanadoo.fr 24.12.10, 23:04
        Salut
        Szukalam czy cos znajde dla ciebie,ale tylko pisze ze bardzo dobry rok,duzo o Domene de la..... ale nic konkretnego.Zobacz na Google wpisujac vins millesimes1990 chablis lub bourgogne Masz tez tlumaczenie na polski.Moze Ci sie uda.Ja jak znajde to po swietach Ci napisze.Przyjemnej rozrywki
      • miko_why zejdźmy na ziemię 26.12.10, 00:40
        Zejdźmy na ziemię. Nie możesz zlokalizować żadnego z lat 199x, a już zwłaszcza 1990, bo można to wino potraktować tylko jako suwenir. Ich potencjał starzenia określa się na 1-10 lat, co do zasady najlepiej je pić ok 5 lat od zbiorów.
        Nie wiem skąd to dziwne przekonanie, że każde stare wino musi być bardzo cenne, a im starsze, tym cenniejsze...
        Proponuję otworzyć i spróbować, będzie przygoda. Bo biznes na pewno nie ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka