Gość: gaga IP: *.tin.it 26.07.02, 17:47 Kupilam przypadkiem (tak sie nawinelo po reke) Vermentino di Gallura Mavriana. Czy ktos z Was to pil lub cos podobnego? Jakie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GiorgioP Re: Vermentino di Gallura IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.07.02, 23:22 No, no... Nie pilem i niewielkie mam szanse. Dla odmiany teraz "zaatakowalas" ina wyspe - Sardynie! Jesli takie wina "trafiasz" przypadkiem, to pewnie masz "nosa" wyjatkowego - moje zrodla mowia, ze to znakomite wino. Daj znac jak wypijesz! pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Vermentino di Gallura IP: 80.116.215.* 27.07.02, 09:05 Doznan nie omieszkam przedstawic. Lubie Vermentino di Sardegna (bodjaze la Cala albo Sella & Mosca). Swieze, lekkie i dobrze wywazone. Do ryb i owocow morza w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Vermentino di Gallura IP: 80.116.215.* 28.07.02, 15:53 Mialo byc o Vermentino di Gallura Marviana 2001. Nie umiem opisywac win po polsku, ale sie postaram. Mocny aromat kwiatowy (dla mnie platala sie akacja), smak lekko kwaskowy, ale zrownowazony, w ogonie (tak to chyba brzmi po polsku) odrobine gorzkich migdalow. Dla mnie bomba! Najlepsze Vermentino z Sardynii jakie do tej pory pilam. Jadlam do niego kolacje na bazie wedzonego lososia i swietnie sie komponowalo. Odpowiedz Link Zgłoś