Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bankiet firmowy - jakie wino?

12.10.05, 16:10
    Organizuję bankiet dla kluczowych klientów firmy, w jej siedzibie, gości
    będzie setka. Jakie wino i gdzie w Krakowie mi polecicie? Będą przekąski we
    włoskim stylu. Dzięki z góry i pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • sstar Re: bankiet firmowy - jakie wino? 12.10.05, 16:16
        perejil napisała:

> Organizuję bankiet dla kluczowych klientów firmy, w jej siedzibie, gości
        > będzie setka. Jakie wino i gdzie w Krakowie mi polecicie? Będą przekąski we
        > włoskim stylu. Dzięki z góry i pozdrawiam!

Likus importuje włoskie wina do Krakowa choć nie jestem pewien czy to ta półka.
        Ale wina bardzo dobre:-)
        marketon.pl/vinoteka/
        pzdr
        star
        • sstar może Pepestrino + Chianti Senesi Felsiny x6? 12.10.05, 16:43
      • Gość: perejil Re: bankiet firmowy - jakie wino? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 18:37
        dziękuję za szybkie odpowiedzi! czekam na więcej, ale już wiem, że jeśli pójdę
        za waszymi wskazówkami goście na pewno docenią dobry wybór!
      • Gość: juancruz Re: bankiet firmowy - jakie wino? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.05, 20:21
        a ile liczysz zl na jedna butelke?

to pomoze cos wybrac
        • perejil Re: bankiet firmowy - jakie wino? 13.10.05, 11:10
          Obliczyłam, że potrzebuję 50 butelek czerwonego i 30 białego wina. Może taka
          ilość pozwoli zbić cenę wyjściową. Chyba jednak powyżej 35 złotych za butelkę
          nie dam rady.
          • Gość: juancruz Re: bankiet firmowy - jakie wino? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.05, 11:28
            no to mozna kupic juz wiele ciakwych win. Wtedy to juz sie nie nazywaja
            BANKIETOWE za 20 PLN/szt, ale wkaraczasz o szczebel wyzej

nie chce Ci podawac linkow czy konkretnych nazw, bo bedzie posadzenie o
            krypcioche jak to mialo ostatnim razem...

mam nadzieje, ze zrozumiesz
          • Gość: docg jeśli w Krakowie... IP: 212.160.147.* 13.10.05, 11:46
            Krakowiacy jakoś nie spieszą się z podawaniem dobrych propozycji z miejscowego
            rynku. Może sie obawiają posądzenia o nachalną reklamę? Na tej stronie, do
            której link podał sstar jest pepestrino Felsiny i valpolicella Sartori (szukaj
            w "Promocje - sześciopak"). Tych konkretnych win nie znam (nawet jakbym znał,
            to bym nie wiedział, czy Twoim gosciom będą smakowały), ale producenci
            porządni, więc powinno być nieźle i ci, którzy się znają, powinni docenić, że
            to nie żadna masówka. A ceny w tej promocji całkiem przyzwoite.
            pozdrawiam
            • giorgio_primo Mogę pomóc w Krakowie... 13.10.05, 12:15
              Napisz e-mail do mnie: wino@enoteca.pl podam Ci kontakt telefoniczny i
              tam dostaniesz dobrą ofertę cenową i propozycję fajnych win na taką imprezę (na
              miejscu w Krakowie).
          • Gość: star Re: bankiet firmowy - jakie wino? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 12:58
            no to wspomniane przeze mnie wina Felsiny w 6paku kosztuja:
            28/but Pepestrino oraz chyba kolo 36/but Chianti Colli Senesi
            czyli dobrze sie wpisuja cenowo - choc przy takiej ilosci mozesz
            pewno wynegocjowac jeszcze nizsze ceny ... mozesz tez spokojnie
            zaufac giorgio - zna sie chlop na rzeczy:-)

pzdr
            star
            • giorgio_primo Re: bankiet firmowy - jakie wino? 13.10.05, 13:29
              Gość portalu: star napisał(a):

> ... mozesz tez spokojnie
              > zaufac giorgio - zna sie chlop na rzeczy:-)

Spłonąłem rumieńcem... ;-)

Na tego typu imprezę zdecydowanie odradzałbym to Chianti, a i w miejsce
              Pepestrino też bym razczej coś innego dał. Można i taniej, i chyba nawet lepiej
              w tym konkretnym wypadku. Te wina, co piszesz, to jest dobry pomysł dla osób z
              pewnym doświadczeniem winiarskim, a można pogodzić jakość z "łatwością"
              także... ;-)
      • perejil Re: bankiet firmowy - jakie wino? 13.10.05, 12:29
        O to mi właśnie chodzi, żeby nie było masówki, ale tez przy takiej ilości nie
        mogę sobie pozwolić na najwyższą lub nawet średnio wysoką półkę.
        Bardzo Wam dziekuję za pomoc!
        • Gość: z USA Na 100 osob - 30 i 50 butelek IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.10.05, 06:59
          tzn. 0.8 butelki wina na 1 osobe!!!
          Czy na bankiecie FIRMOWYM jest w ogole mozliwe tak wiele wypic?
          Czy po bankiecie goscie musza wychodzic pijani - a ty masz obowiazek odwozic
          ich do domow?
          Chyba na FIRMOWYCH imprezach zalatwia sie interesy, a wiec nie zalewa sie paly
          jak na wiejskim weselu?
          A moze w kraju alkoholizmu - kazda okazja jest dobra aby sie upic???
          • Gość: viprk Re: Na 100 osob - 30 i 50 butelek IP: *.w83-195.abo.wanadoo.fr 22.10.05, 23:29
            1 butelka wina = 0,75 litra.
            1/8 butelki wina = x
            Kogo chcesz upic taka iloscia?
            • Gość: docg matematyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 15:24
              ... to nie jest moja mocna strona, ale podejrzewam, że 1/8 to nie to samo co
              0,8 :-)
              pozdrawiam
              • Gość: z USA Re: matematyka viprk-a IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 24.10.05, 03:23
                Widocznie za duzo wypil...
                Pisal po wchlonieciu 0.8 butelki, i stad mu tak wyszlo, ze to tylko 1/8!
                A nie mialem racji, ze 0.8 to za duzo na lebka???
      • Gość: perejil Re: bankiet firmowy - jakie wino? IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 07.11.05, 09:26
        Juz dawno po bankiecie i czuję się w obowiązku zakończyć ten wątek. Wino, które
        ostatecznie kupiłam sprwdziło się świetnie (nazwę podam później), bankiet
        również był udany. Co do ilości, to o upijaniu sie nie było mowy, ale ja też
        sobie nie wyobrażała, sytuacji, żeby wina miało braknąć. Zaproszonych było 130
        osób, przewidywana liczba gości to było 50. Czy ktoś tu sądzi, że goście nie
        zostali wypiszczeni, dopóki nie wypili i nie zjedli wszystkiego?;)))))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka