Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PINEAU DES CHARENTES

25.01.03, 23:49

Mariaż koniaku i soku gronowego z Cogniac /Francja/
    Zamówienie : 6 butelek z dostawą -tylko 425zł
    Obserwuj wątek
      • Gość: AST Re: PINEAU DES CHARENTES IP: *.54.217.27.tisdip.tiscali.de 26.01.03, 10:00
        ...ale warto sie pokusic, choc jest to raczej damski trunek. Nadaje sie do
        picia przed posilkiem, po posilku i miedzy posilkami. Jedyny problem- tak
        gladko sie to pije, ze jedna butelka na krotko starcza.
      • panowca Re: PINEAU DES CHARENTES 27.01.03, 10:21
        przepraszam czy ktoś tu pozamiata, czy ja mam to zrobić?
        • wina Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 00:20
          Do PANOWCA !
          Jeżeli sprzątasz tak jak się "znasz" na winach to lepiej tego nie rób. Może
          zamiast odgrywać na forum rolę "znawcy win" zatrudnij się na operatora
          mechanicznych urządzeń sprzątajacych - zrobią to lepiej.
          • joe_stru Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 06:14
            wina napisał:

> Do PANOWCA !
            > Jeżeli sprzątasz tak jak się "znasz" na winach to lepiej tego nie rób. Może
            > zamiast odgrywać na forum rolę "znawcy win" zatrudnij się na operatora
            > mechanicznych urządzeń sprzątajacych - zrobią to lepiej.

Wiesz co wina?...Panowca świetnie radzi sobie tam , gdzie pracuje. Z
            mechanicznymi urządzeniami też poradzi sobie w razie czego. Jednym słowem da
            sobie radę bez Twoich rad. Tobie natomiast chyba jednak pisane jest bezrobocie.
            Nie dziwie się ,że w desperacji próbujesz handlować w miejscach do tego nie
            przeznaczonych. Jeśli klientów traktujesz tak jak stałych
            forumowiczów...Żałosne.
            • wina Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 23:12
              joe_stru napisał:

> wina napisał:
              >
              > > Do PANOWCA !
              > > Jeżeli sprzątasz tak jak się "znasz" na winach to lepiej tego nie rób. Moż
              > e
              > > zamiast odgrywać na forum rolę "znawcy win" zatrudnij się na operatora
              > > mechanicznych urządzeń sprzątajacych - zrobią to lepiej.
              >
              > Wiesz co wina?...Panowca świetnie radzi sobie tam , gdzie pracuje. Z
              > mechanicznymi urządzeniami też poradzi sobie w razie czego. Jednym słowem da
              > sobie radę bez Twoich rad. Tobie natomiast chyba jednak pisane jest
              bezrobocie.
              >
              > Nie dziwie się ,że w desperacji próbujesz handlować w miejscach do tego nie
              > przeznaczonych. Jeśli klientów traktujesz tak jak stałych
              > forumowiczów...Żałosne.

Czy PANOWCA potrzebuje adwokata ?

Kto tu handluje? Jacy klienci?
              Pozdrawiam
          • spol Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 09:10
            No to facet, przesadziłeś... I pewnie nawet nie jesteś świadom, jak bardzo!
            • Gość: AST Re: PINEAU DES CHARENTES IP: *.54.214.160.tisdip.tiscali.de 31.01.03, 09:33
              I o co sie klocic?
              Nie lepiej przelknac kryptoreklame niz robic z tego kolejna klotnie?
              Rozumiem, ze forumowiczom trudniacym sie zawodowo winem moze ona sie nie
              podobac. Ja- amatorka wina i tak z zadnych polskich ofert nie skorzystam, ale
              z tego watku dowiedzialam sie, ze Pineau jest do nabycia w Polsce, poszerzylo
              to moja wiedze o rynku win w Polsce i nic wiecej. Ale zeby to az
              zaraz "sprzatac i zamiatac" trzeba bylo?
              • spol Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 09:43
                AST, gdyby mnie ktoś zarzucił niewiedzę, miałby prawo i podstawy, ale nie
                PanuOwcy... Ale kłócił się o to nie będę - wystarczy mi, że powiedziałem, co o
                tym myślę.
              • Gość: docg Re: PINEAU de CHARENTES w Polsce IP: 212.160.147.* 31.01.03, 10:04
                W polsce od dawna jest, np. w Nicolasie za ok. 30 - 40 zł, z tym, że chyba w
                nazwie jest "de" a nie "des". Kiedyś dostałem to jako prezent z Francji, bardzo
                fajny trunek, okropnie wciąga :))
                pozdrawiam
      • hania_76 Pytanie 02.02.03, 19:41
        Czy "Cogniac" to to samo co "Cognac"?
        • jopalinski Re: Pytanie 02.02.03, 21:13
          Dziękuję . Masz rację. To nie to samo. Ma być Cognac.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka