wina 25.01.03, 23:49 Mariaż koniaku i soku gronowego z Cogniac /Francja/ Zamówienie : 6 butelek z dostawą -tylko 425zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AST Re: PINEAU DES CHARENTES IP: *.54.217.27.tisdip.tiscali.de 26.01.03, 10:00 ...ale warto sie pokusic, choc jest to raczej damski trunek. Nadaje sie do picia przed posilkiem, po posilku i miedzy posilkami. Jedyny problem- tak gladko sie to pije, ze jedna butelka na krotko starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: PINEAU DES CHARENTES 27.01.03, 10:21 przepraszam czy ktoś tu pozamiata, czy ja mam to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
wina Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 00:20 Do PANOWCA ! Jeżeli sprzątasz tak jak się "znasz" na winach to lepiej tego nie rób. Może zamiast odgrywać na forum rolę "znawcy win" zatrudnij się na operatora mechanicznych urządzeń sprzątajacych - zrobią to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
joe_stru Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 06:14 wina napisał: > Do PANOWCA ! > Jeżeli sprzątasz tak jak się "znasz" na winach to lepiej tego nie rób. Może > zamiast odgrywać na forum rolę "znawcy win" zatrudnij się na operatora > mechanicznych urządzeń sprzątajacych - zrobią to lepiej. Wiesz co wina?...Panowca świetnie radzi sobie tam , gdzie pracuje. Z mechanicznymi urządzeniami też poradzi sobie w razie czego. Jednym słowem da sobie radę bez Twoich rad. Tobie natomiast chyba jednak pisane jest bezrobocie. Nie dziwie się ,że w desperacji próbujesz handlować w miejscach do tego nie przeznaczonych. Jeśli klientów traktujesz tak jak stałych forumowiczów...Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
wina Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 23:12 joe_stru napisał: > wina napisał: > > > Do PANOWCA ! > > Jeżeli sprzątasz tak jak się "znasz" na winach to lepiej tego nie rób. Moż > e > > zamiast odgrywać na forum rolę "znawcy win" zatrudnij się na operatora > > mechanicznych urządzeń sprzątajacych - zrobią to lepiej. > > Wiesz co wina?...Panowca świetnie radzi sobie tam , gdzie pracuje. Z > mechanicznymi urządzeniami też poradzi sobie w razie czego. Jednym słowem da > sobie radę bez Twoich rad. Tobie natomiast chyba jednak pisane jest bezrobocie. > > Nie dziwie się ,że w desperacji próbujesz handlować w miejscach do tego nie > przeznaczonych. Jeśli klientów traktujesz tak jak stałych > forumowiczów...Żałosne. Czy PANOWCA potrzebuje adwokata ? Kto tu handluje? Jacy klienci? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 09:10 No to facet, przesadziłeś... I pewnie nawet nie jesteś świadom, jak bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AST Re: PINEAU DES CHARENTES IP: *.54.214.160.tisdip.tiscali.de 31.01.03, 09:33 I o co sie klocic? Nie lepiej przelknac kryptoreklame niz robic z tego kolejna klotnie? Rozumiem, ze forumowiczom trudniacym sie zawodowo winem moze ona sie nie podobac. Ja- amatorka wina i tak z zadnych polskich ofert nie skorzystam, ale z tego watku dowiedzialam sie, ze Pineau jest do nabycia w Polsce, poszerzylo to moja wiedze o rynku win w Polsce i nic wiecej. Ale zeby to az zaraz "sprzatac i zamiatac" trzeba bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: PINEAU DES CHARENTES 31.01.03, 09:43 AST, gdyby mnie ktoś zarzucił niewiedzę, miałby prawo i podstawy, ale nie PanuOwcy... Ale kłócił się o to nie będę - wystarczy mi, że powiedziałem, co o tym myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: PINEAU de CHARENTES w Polsce IP: 212.160.147.* 31.01.03, 10:04 W polsce od dawna jest, np. w Nicolasie za ok. 30 - 40 zł, z tym, że chyba w nazwie jest "de" a nie "des". Kiedyś dostałem to jako prezent z Francji, bardzo fajny trunek, okropnie wciąga :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jopalinski Re: Pytanie 02.02.03, 21:13 Dziękuję . Masz rację. To nie to samo. Ma być Cognac. Odpowiedz Link Zgłoś