Gość: Ixodus IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.10.03, 18:15 Mam pytanie. Ile kosztuje butelka Porto ale takiego przeciętnego. I gdzie w Warszawie moża tanio je kupić. Dziekuję za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amsti Ruby Sandemana 17.10.03, 16:54 To mi przyszło do głowy, bo wspominam je jako w miarę dobre. Powinno być w każdym większym sklepie, niestety nie jest tanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Porto IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 18.10.03, 19:55 w supermarketach (geant, auchan) powinno być calkiem dobre porto Offley. sandeman i offley to mniej wiecej ta sama klasa win popularnych; miedzynarodowych marek. polecam Ruby a jeszcze bardziej Tawny,o ile bedzie dostepne. biale porto (branco) jest ciut bardziej wytrawne, podobne do muszkateli. ale bardzo smaczne jako aperitif. cena:ok. 40-50 zl za butelke 0.7l smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Porto IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 10:55 Gość portalu: Ixodus napisał(a): > Mam pytanie. Ile kosztuje butelka Porto ale takiego przeciętnego. I gdzie w > Warszawie moża tanio je kupić. Dziekuję za podpowiedzi W sklepie "FW&S" na Kredytowej dostępne są" Offley i Sandeman. Offley -43,80zł, a Sandeman- 63,00 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad155 Re: Porto 22.04.21, 14:16 Rozsądnym wyborem będzie Offley i Sandeman, często Porto jest robione z Touriga Nacional, bardzo aromatycznych portugalskich szczepów winogron, więcej można poczytać na vineo.pl/touriga-n Odpowiedz Link Zgłoś