Gość: MaG IP: *.acn.waw.pl 31.07.08, 17:19 no i tak to jest jak sie jezdzi na urlop z biurem podrózy jak ostatni frajer. pewnie jeszcze "obiadokolacje" mieli wykupione i "opiekę rezydenta na miejscu" buhaha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kix 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: 195.90.102.* 31.07.08, 17:22 nur fur deutsche?? powtorka z rozrywki? historia lubi sie powtarzac Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 18:27 Widocznie Niemcy do dziś, od wiosny 1940 budzą na Krecie respekt. Kreta została zdobyta desantem z powietrza. Brytyjczycy zostali na Krecie pokonani i tak już zostało, bo niemiecki garnizon trzymał Kretę aż do ostatecznej kapitulacji Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buc z PO Re: gdybys pojechal do hotelu w Polsce gdzie akura IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 31.07.08, 22:41 t wycieczka z Niemiec wynajela cale pietro bylbys traktowany przez obsluge jak te brytyjskie dzieciaki. Baranstwo zawsze kleka przed Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errabundi Bo Niemcy wygrali wojnę, nie wiecie? IP: 193.200.216.* 01.08.08, 01:33 Przynajmniej tak czułem się w tym roku nad Balatonem: napisy po niemiecku (czasem po węgiersku), kelner pierwsze pytanie zadaje w Hochdeutsch, w hotelach, gdy widziano mój polski paszport, natychmiast odmawiano wynajęcia noclegu... Daliśmy sobie więc z żoną spokój i wróciliśmy do Wrocławia. Tam przynajmniej mogliśmy się upewnić, że Rzesza wojnę przegrała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.pools.arcor-ip.net 31.07.08, 20:56 Napewno chodzilo o wykupiony pakiet uslug, ale to za trudne dla ciebie, wiec nie pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znam sprawe Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.chello.pl 31.07.08, 17:23 Bo ten Cook odkupuje od niemieckich biur jakieś rechy, lasty i sprzedaje 3xdrożej naiwnym brytolom. Wiec nie dziwota, ze upycha Angoli z Niemcami w jednym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi3 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.centertel.pl 31.07.08, 17:26 Nur fur Deutsche jakby coś znajomego Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 17:46 No i angole poczuli sie jak podludzie :) Tatus sie zdziwil ze nie traktowano go jak wielkiego bialego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RL 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:27 haha..bo przeciez zarowno Thomas Cook jak i Thompson, mimo ze maja angielskie nazwy, sa firmami niemieckimi. Thomas Cook nalezy do Neckermanna, a Thompson do konsorcjum TUI, ktore jest najwiekszym niemieckim touroperatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
innewidoki Re: resorcie ?? 31.07.08, 17:39 sputniku - resorcie. uwierz na słowo. a kiedy już wybierzesz się kiedykolwiek na wakacje, to przekonasz się, że jednak resorcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: resorcie ?? 31.07.08, 17:45 Resorcie wypoczynku i czasu wolnego czy resorcie pracy i polityki społecznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemach Resort IP: *.pools.arcor-ip.net 31.07.08, 19:28 To automatyczne przejecie angielskiego slowa i zrezygnowanie z szukania polskiego odpowiednika jest symptomatyczne i tak bezdennie absurdalne ze na pewno sie upowszechni. Gdy po latach nieobecnosci wrocilem do Polski, stwierdzilem ze otaczaja mnie szalency. Ludzie ktorzy zyli w zwiazku, pielegnowali zwiazki i byli zwiazani z kims mieli nagle jakies "relacje". Dla mnie ralacja byla synonimem sprawozdania i troche potrwalo nim uprzytomnilem sobie ze chodzi tu o bezrefleksyjne przejecie angielskiego "relations". Dlatego jestem przekonany ze matolek majacy relacje nie bedzie mial nic przeciw pobytowi w resorcie tak jak nie ma nic przeciw mieszkaniu w rezydencji (to taki synonim slowa mieszkanie aby sie lepiej sprzedawalo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potykacz Re: Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:53 to purytanie językowi są matołkami :) krzyczą wszem i wobec że tylko oni używają poprawnego języka, za nic mając jego ewolucję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtz Resort i inne obce temu słowa IP: *.fbx.proxad.net 31.07.08, 23:34 ten niewiedzący co to <rezydencja> dał sobie préfix <tele> - to pewnie chińskie (no bo nie polskie), kojarzy mu się z bogactwem. A o meldunku to pan słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papyr Re: Resort IP: *.condornet.sk 07.08.08, 02:42 Resort (angielskie, osrodek nad morzem) czy kurort (niemieckie, miejsce do leczenia)? Oto pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: resorcie ?? 31.07.08, 17:46 Meltemi Hotel & Resort, on Santorini Island Greece www.meltemivillage.gr/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek Re: resorcie ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:51 > Meltemi Hotel & Resort, on Santorini Island Greece A no jasne - w resorcie położonym na islandzie należącym do Greece'a. Odpowiedz Link Zgłoś
sonny_sasoon prostaki z bolandy 01.08.08, 11:37 resort - to cos wiecej niz hotel, tj. budynki z cala infrastruktura, tereny zielone, boiska, korty, w lepszych pola golfowe, padoki etc. wszystko w ramach jednego szyldu hotelowego kurort - to np. sopot, south beach, st. barth pojeli? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: prostaki z bolandy 01.08.08, 19:32 > resort - to cos wiecej niz hotel, tj. budynki z cala infrastruktura, > tereny zielone, boiska, korty, w lepszych pola golfowe, padoki etc. W języku polskim nazywamy to "ośrodkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho nie rozumiem turystow hotelowo-basenowych :-) IP: 80.48.187.* 31.07.08, 17:48 Zawsze urlopy organizuje sobie sam. Kupuje bilet na samolot. Sam znajduje kwatere. I ... mam zwykle dom przy samej plazy, gdzies na odludziu. Wypozyczam na miejscu auto za jakies grosze. Cisza, spokoj, prawie zero turystow. I najwazniejsze, wszystko jest tak jak chce i nie ma zaskokow. Czasami wychodzi troche drozej niz z biurem ale za to jest lux!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemach Re: nie rozumiem turystow hotelowo-basenowych :-) IP: *.pools.arcor-ip.net 31.07.08, 19:30 Tez tak robilem w latach 80tych. Ostatnio przestalem, okazalo sie ze otaczaja mnie wszedzie jacys faceci ktorzy bedac sami turystami mieli awersje do turystow. Chmary ich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: nie rozumiem turystow hotelowo-basenowych :-) IP: 80.48.187.* 31.07.08, 19:46 Nie jest tak zle. Sa jeszcze na poludniu Europy takie zadupia, ze bys sie zdziwil. Po prostu nie moge patrzec na 700-pokojowe hotele gdzie turysty leca o 6 rano aby zarezerwowac lezak nad basenem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaptur1105 Re: nie rozumiem turystow hotelowo-basenowych :-) 31.07.08, 20:01 Ciekawe, czy wszystkie mądrale - "dzielni -samodzielni organizatorzy własnego wypoczynku" jeżdżą z dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: nie rozumiem turystow hotelowo-basenowych :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:13 kaptur1105 napisał: > Ciekawe, czy wszystkie mądrale - "dzielni -samodzielni organizatorzy własnego > wypoczynku" jeżdżą z dziećmi? Tak. Zawsze i wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anzelm Re: nie rozumiem turystow hotelowo-basenowych :-) IP: *.chello.pl 31.07.08, 23:00 już to widzę - pojechać "w ciemno" z 3-6 latkiem :))) a jeśli faktycznie, to może należałoby odebrac prawa rodzicielskie, bo to skrajna nieodpowiedzialność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: nie rozumiem turystow hotelowo-basenowych :-) IP: 80.48.187.* 01.08.08, 21:52 Wlasnie wrocilem z urlopu, ponad 4.000km, 5 osob w tym 3.5-letnie dziecko. Anzelm, nie cykaj sie, startuj jeszcze w tym roku :-) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek A co się tak dziwicie? IP: 62.29.140.* 31.07.08, 17:48 Toż to standard tyle, że Brytole się oburzyli. Nie sądzicie chyba, że jadąc z polskim biurem mielibyście lepiej? Poza tym jeśli nie tambylcy to sami Niemcy szybko dadzą Wam odczuć kto tu Pan, a kto cham... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re:Polacy, dobrze, ze was nie stac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 18:05 na przebywanie w drogich hotelach, ktore sa dla nas Niemcow.Ale byscie sobie WSZYSCY poprzypominali stare czasy, albo to co na filmach o Klosie zescie ogladali.Nur fuer Deutsche , i tak trzymac.Jestesmy przyzwyczajeni do kultury towarzyskiej i chamstwo tanich turystow z Wislolandu nam nie odpowiada.Niech jada pod namioty kmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102a Re:Polacy, dobrze, ze was nie stac 31.07.08, 18:23 A ciebie niemcy tak samo traktuja! Niemcy sie brzydza volksdojczami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re:Polacy, dobrze, ze was nie stac IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 20:56 Nie tak samo, napewno nie znam to z własnego doświadczenia.Wyjeżdżam zawsze na wczasy kupując w niemieckim biurze podroży.Tylko gdy spotkam polaków to za ich zachowanie się wstydzę i udaję iż nic z nimi niemam wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Kawał mi się przypomniał: 31.07.08, 21:22 Międzynarodowa wycieczka nad pięknym wodospadem. Słychać różne okrzyki zachwytu: - Mein Gott! Wie herrlich ist das! - Mon Dieu! Que belle! - Oh, my God! How beautiful! - Mon Dio! Que bella! - O kuu..! Ja pyerdolę! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re:Polacy, dobrze, ze was nie stac 31.07.08, 18:29 Jest akurat na odwrót. Byłem na wczasach w Sudetach. Miałem najdroższy apartament w pensjonacie w Karpaczu. Przy sąsiednim stoliku jadała niemiecka rodzina, przyjeżdżająca tam od wielu lat. Cały czas kwękali na drożyznę w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 18:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 17:49 Dziwie się tym Brytyjczykom - ja bym tam na ich miejscu spokojnie oświadczył że może i ja nie ale moje dzieci to rodowici Niemcy i im się należy korzystanie z tych darmowych usług. No i niech obsługa kombinuje. A tak poważnie stawiam raczej na to że nie dotyczyło to Niemców, a osób które wykupiły wczasy w niemieckich biurach turystycznych, które zaklepały sobie wyłączność. Chińczyk jeżeli by kupił w takim biurze wczasy byłby w rozumieniu gospodarzy hotelu "niemcem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krowaswiniapies Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: 212.180.160.* 31.07.08, 18:06 www.holidaywatchdog.com/29574-Hersonissos-Meltemi_Village_Hotel-Holiday-Review.html Na Krecie, nie Santorini! Nauczcie się googlować, szmondaki! Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo44 Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 18:43 Gość portalu: krowaswiniapies napisał(a): > www.holidaywatchdog.com/29574-Hersonissos-Meltemi_Village_Hotel- >Holiday-Review.html > Na Krecie, nie Santorini! > Nauczcie się googlować, szmondaki! Jak kto czytać nie umie, to co mu po googlach: "Mike i Amanda Barber zabrali czwórkę dzieci na wakacje marzeń. Resort Meltemi Village na Krecie skusił ich dużą ilością atrakcji..." Odpowiedz Link Zgłoś
xnw4 Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 18:43 Chyba tak to wygladalo jak piszesz, ale obsluga powinna zdobyc sie na normalne wytlumaczenie. Kiedys z uwagi na spoznienie ze wzgledow technicznych samolotu BA przyjal wszyskich Air France gdzie bylo sporo wolnych miejsc. Poniewaz bylo to "w ostatniej sekundzie" nie wystarczylo cateringu. Stewardessa niechcacy zapytala sie "Are you British?" i powiedziala, ze nie moze dac kanapki. Po chwili polapala sie i pojawily po dwie buteleczki wina dla kazdego "nieszczesnika" z lotu BA, z usmiechem oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japa Cook to firma niemiecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:24 Thomas Cook jest niurem niemieckim. Nalezy do Neckermanna. Niestety nas tez traktuja gorzech chociaz placimy czesto wieksze stawki niz niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldi alezylo sie slaveholderom:) IP: *.westend.de 31.07.08, 18:37 mysla ze jak maja polaczkow i pakis do brudnej to juz im swiat nalezy? lepiej nadziani pokazali poddanym krolowej gdzie ich miejsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja z innej beczki IP: *.chello.pl 31.07.08, 19:01 skoro moze byc hotel tylko dla niemcow i nie ma w tym nic zlego to mogew otworzyc hotel tylko dla bialych? czy to juz bedzie rasistowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: alezylo sie slaveholderom:) 31.07.08, 20:28 Akurat statystyczny Brytyjczyk ma więcej kasy niż statystyczny Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janchil 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 18:39 Ja też wpadłem w furię, gdy zobaczyłem prusaki i biegające za nimi jaszczurki w pokoju hotelu Arystoteles Beach w Grecji, według zapewnień TRIADY czterogwiazdkowego. A ponadto fatalne wyżywienie i arogancka obsługa rezydentów TRIADY. Kompletne nieporozumienie! Podczs mojej telefonicznej interwencji w TRIADZIE usłyszłem tylko: ble,ble,ble,ble... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EasyGo Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: 165.72.200.* 31.07.08, 18:48 Ale w czym problem...ciesz sie,ze te jaszczurki byly..bo tak to biegaly by same prusaki tyle,ze 10 razy wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 21:28 Twoja (i twojego poprzednika) wypowiedź o prusakach jest mocno aluzyjna i dwuznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 18:54 Pewnej rezydentce udało sie zostawić turystów na noc w wąwozie Samaria. I co Wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amozejednak Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 20:10 nie ma ujednoliconego standardu gwiazdek w hotelach. 4 gwiazdki w Polsce, Francji i Grecji moga oznaczac rozne standardy, czasami o dramatycznych wrecz roznicach. jest pomysl aby Komisja Europejska i Parlament Europejski rozpoczal prace nad ujednoliceniem systemu, ale dopoki tego nie ma nalezy sie najpierw orientowac co sie za gwiazdkami w danym kraju tak naprawde kryje. Ja kiedys bylem w 3 gwiazdkowym "hotelu" (chyba pensjonacie) w Hiszpanii, gdzie standard przypominam mi bardziej schronisko mlodziezowe, ktoremu nie dalbym wiecej niz 2 gwiazdki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano-grecja 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.home.otenet.gr 31.07.08, 18:40 coraz więcej właścicieli hoteli i pensjonatów w amoku widma większych zarobków stosuje prawa buszu taka jest prawda o grekach wobec obcych /xenos/ i w taksówkach stosuje się tą samą praktę. To najlepiej pisać i mówić zastosować BOJKOT to będzie najlepsza forma nauczenia uczciwości i solidności wobec nas obcych, Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 19:47 Gość portalu: ano-grecja napisał(a): > To najlepiej pisać i mówić zastosować BOJKOT to będzie najlepsza > forma nauczenia uczciwości i solidności wobec nas obcych, Juz sie wszyscy bojom polskiego bojkotu... Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 20:43 "Bojom" się twojej ortografii pacanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcwojtul Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.08, 01:33 bojom sie twoi powagi ziom Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Mieszkam w Krakowie i staram się poniżać niemców 31.07.08, 19:32 gdzie tylko się da. Niech odczują że to Polska i są tu nie mile widziani mordercy jedni. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Mieszkam w Krakowie i staram się poniżać niem 31.07.08, 19:44 krakus24a napisał: > gdzie tylko się da. Niech odczują że to Polska i są tu nie mile > widziani mordercy jedni. No to juz wiem, po czym sie odczuwa, ze to Polska. Po chamstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Mieszkam w Krakowie i staram się poniżać niem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:01 hahaha ! pewnie w pięty helmutom idzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Mieszkam w Krakowie i staram się poniżać niem IP: *.pools.arcor-ip.net 31.07.08, 20:57 Pewno czesto slyszysz, jakim jestes durniem i stad twoja frustracja, prawda golasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aardvaark 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.acn.waw.pl 31.07.08, 20:01 Nie dla mnie przyjaźń polsko-niemiecka. Niemców nienawidzę od dziecka... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio33 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.ibd.gtsenergis.pl 31.07.08, 20:02 Rozumiem, gdyby chodziło o polski dzieci albo rosyjskie. Ale dlaczego nie chcieli Brytyjczyków? To przecież cywilizowane społeczeństwo a nie jakaś dzicz z Europy Wschodniej i Azji Odpowiedz Link Zgłoś
slazur2 Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" 31.07.08, 20:50 A Ty to jakiś nadczłowiek czy bnambosz z buszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obek Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.as.kn.pl 01.08.08, 00:27 Do tomcio33: Toś się najeździł cywilizowanie po świecie (albo zapatrzył w seriale o brytyjskich wyższych sferach). Ja pamiętam z kilku razy (np. z Hiszpani), że Brytyjczycy często odstawiali niezłe "niecywilizowane numery" (Niemcy zresztą też). A w tym roku dołączyli do nich Holendrzy (o których dotąd miałem b. dobre mniemanie - zresztą ogólnie dalej mam). W hotelu w którym byłem akurat Polacy należeli do najkulturalniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Nur fuhr Deutsche 31.07.08, 20:14 w końcu Niemcy są panami całej UE więc mają prawo robic co chca.. UE w pokojowy sposo spelniła marzenia Hitlera o niemieckiej Europie bez granic Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nur fuhr Deutsche 31.07.08, 20:31 Raczej sponsorami albo donatorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-skin Re: Nur fuhr Deutsche IP: *.cust.tele2.at 31.07.08, 22:32 nur für Deutsche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geilomat Re: Nur fuhr Deutsche IP: *.versanet.de 31.07.08, 22:34 > nur für Deutsche RICHHHHHHHHHHHHTIIIIIIIIIIG!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azura Re: Nur fuhr Deutsche IP: *.cust.tele2.at 31.07.08, 22:36 prawidlowo jest NUR FÜR.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.08, 20:31 Pilny obserwatorzy podobnych meldunkow zauwazyli z pewnoscia podobna informacje, ale troche w odwrotna strone. Pewien Brytyjczyk otrzymal odszkodowanie za to , ze w osrodku w ktorym przebywal za duzo bylo..Niemcow.Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.pools.arcor-ip.net 31.07.08, 20:55 Napewno chodzilo o wykupiony pakiet, ale ciasne mozdzki mysla, ze caly swiat ciagle mysli o narodowosciach. Poznac waskie horyzonty po wypowiedziach; historia sie powatarza i podobny belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x a przeczytales co powiedzial organizator?:) IP: *.crowley.pl 01.08.08, 00:05 jak mozna tak nie rozmumic takstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ig 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.maxnet.net.pl 31.07.08, 20:59 Moze na przyszlosc dokladniej nalezy sprawdzac touroperatorow. Polecam wakacje z TUI, w niektorych hotelach w 'niemieckim' klubie Baadingoo dla dzieci sa polscy animatorzy. W hotelu w ktorym bylismy z corka bylo 3 polskich animatorow, dzieci bawily sie razem z niemieckimi. Byl tez klub dla dzieci rosyjskich (nie organizowany przez TUI). Wszystkie dzieciaki korzystaly z tych samy sal do zabawy, placu zabaw i wspolnie tanczyly na wieczornych dyskotekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniakin Re: 350 funtów za huśtawki "tylko dla Niemców" IP: *.pp.htv.fi 31.07.08, 21:01 I oczywiscie w GW artykul musi byc na pierwszej stronie, zeby forumowicze mogli wylewac jad na Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedes A Polaczków to nie dziwi IP: *.93.classcom.pl 31.07.08, 21:02 bo zawsze byli gorsi od Niemców, nawet w swoim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A Polaczków to nie dziwi - Coo????? 31.07.08, 21:26 Zacytuję ci dwie wypowiedzi z testamentu śmiertelnego wroga Polaków, Adolfa Hitlera: 1. W roku 1920 bolszewicka nawała zatrzymała się na Wiśle nie z powodu jakiegoś miłosierdzia ale z powodu powstrzymania jej przez armię ówczesnej Polski. 2. Niemcy przegrały i nikt ich nie będzie żałować. Narody ze wschodu okazały się lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc za 20 lat w Niemczech wiekszosc to będą Turcy IP: 217.153.242.* 31.07.08, 21:19 tacy to Niemcy frajerzy i taki sen Hitlera he he he Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Bezmyslni sa wszedzie 31.07.08, 21:31 Zuplenie bez glowy. A sprawdzali dzieciom paszporty czy maja sie prawo bawic z dziecmi niemieckimi? No jeszcze z jakiej racji zabroniono tech samych praw dzieciom? Bo byly z innego kraju? No to jest ewidentna dyskryminacja i pewnie podlega prawu wcale nie cywilnemu (nie chodzi o same odszkodowania). Jesli mowa bylaby o innym zestawie wczasow zakupionym (np. "all inclusive" i nie-"all inclusive") to sprawa bylaby inna. Mam wrazenie ze gazeta nie przedstawia wszystkich faktow aby ocenic sytuacje i upraszcza. Bylem wiele razy za granicznych osrodkach gdzie kady nosil inne bransoletki ktore dawalay inne prawa na podstwie wykupionej oferty wczaasowej. Nigdy nie bylo prblemu. jedni musieli placic za drinki inni nie musieli i takie inne. Ale to jest w porzadku tylko ze postawa nie moze byc "place minimum ale nalezy mi sie to co innym" bo to glupota socjalistyczna i tak po prostu nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Pora zdjąć różowe okulary... 31.07.08, 21:39 i zmierzyć się z brutalną rzeczywistością i tak systematycznie lukrowaną przez GW. Jak tak dalej pójdzie skończy się Anschlussem Polski... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klod Niech zyje polskie sianie nienawisci do Niemca IP: *.versanet.de 31.07.08, 22:13 przeciez to parodia, a najgorsze ze ludzie wierza w takie bzdury. Jak mozna pisac takie bzdety, duzo jezdze i nigdy nie widzialem takiego czegos. Bac moze ci anglicy byli pijani lab kto wie. A co do rokakow to sie lepiej nwogule nie wypowiadac chociaz. Spotkalem Pana Tadka w Hiszapni i dopiero po tygdoniu sie zorietowla ze ma all inclusive i moze sie wieczorem za dormo piwa napic. Tak chodi zawsze do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Tak jest, to ta GW tak szkaluje... 01.08.08, 13:05 biednych Niemców... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Cos sie bardzo nie klei w tej historii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:01 niby jak oni poznawali te brytyjskie dzieci? Mialy union jacka na kapielowkach? Prawda jest pewnie taka, ze Angole mieszkali w sasiednim osrodku i nie mieli all inclusive. Byc moze chodzili na ten wiekszy jadac obiady i dlatego wydawalo im sie ze moga kozystac z wszystkiego. Obsluga poznala ich ze nie sa goscmi, po bransoletkach, ktorych nie mieli. Zawsze uderza mnie to ze czytajac recenzje hotelowe, Anglicy maja jakiegos swira na punkcie Niemcow. Potrafia pisac z pretensja ze barman podal drinka najpierw Niemcowi a nie im albo ze piosenka dla dzieci (w osrodku gdzie 95% gosci to Niemcy) byla po niemiecku. Sa to jakies megakompleksy. Jezdze od wielu lat na wakacje do Grecji i Hiszpanii, i musze powiedziec ze w moim prywatnym rankingu Anglicy to najgorsi, najglosniejsi, najbardziej rozpijaczeni i chamscy turysci ze wszystkich nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Już Maćko z Bogdańca mawiał: 31.07.08, 22:06 - Do kuszy najlepszy Angielczyk. - Do dwuręcznego brzeszczota nie masz nad Niemca. - Czesi okrutnie toporami sieką. - A Szwajcar rad żelaznym cepem hełmy tłucze. Odpowiedz Link Zgłoś