Dodaj do ulubionych

moherowa propaganda

24.06.14, 12:26
musiałem to wywalić osobno - klasyczny przykład manipulacji z nadzieją, że nikt nie doczyta, albo fanatyzm założy klapki na oczka - dobra szkoła

Autor: al-szamanka ☺ 24.06.14, 12:11
Nie zaważy to na stosunkach USA z Polską, to zbyt mały pikuś. Ale znamienne jest, że nikt z polityków amerykańskich nie zapewnia o dalszych, dobrych układach z samym Sikorskim - na ten temat dyplomatycznie nic się nie mówi, a nacisk obędzie się poza kurtyną.

o ile wiem, rzecznik rządu, czy departamentu, jest osobą kompetentną do przedstawienia oficjalnego stanowiska władz. - dalsze wymysły domorosłych wróżek są po prostu śmieszne.

Odmawiając komentowania tych słów, rzeczniczka podkreśliła, że relacje między Polską a USA oraz między szefem amerykańskiej dyplomacji Johnem Kerrym a ministrem Sikorskim "są bardzo dobre i dalej będziemy takie mieć z Polską"

wiadomosci.onet.pl/swiat/departament-stanu-usa-sojusz-z-polska-niewiarygodnie-silny/bbm1r
Obserwuj wątek
    • kogucik.2872 Re: moherowa propaganda 24.06.14, 13:24
      powtórzę
      brak elementarnej wiedzy, oraz obiektywizmu i zwykłego rozumu........
      oraz ordynarna manipulacji i śmieszna propaganda.

Hahaha... kilka tygodni temu podczas wizyty Obamy w Warszawie powstawaly na forach watki nawet otwierane na czerwonycch nickach, w ktorych piano na temat tych "sojuszy" i byly ochy i achy a minister spraw zagranicznych chyba jasno powiedzial ile ten sojusz jest wart smile ale hipokryzja nakazuje piac kazdemu, kto raczyl sie pochylic...

słowa wypowiedziane przez Sikorskiego, miały miejsce na długo przed sytuacją na Ukrainie, a więc w innej rzeczywistości geopolitycznej, w cieniu słynnej afery z Obamą oskarżanym o kupczenie Polską z Ruskimi w sprawie tarczy. - tylko manipulantom zależy, żeby skrzętnie i konsekwentnie pomijać ten fakt.

poza tym, dla przeciętnego mieszkańca Europy - mają sens i nie są niezgodne z prawdą - twierdzenie oparte zarówno na fakcie, iż Stany mają ciut daleko do Europy, oraz na kilku doświadczeniach znanych z historii - oczywiście najpierw trzeba tą historię choć w zarysie znać....

wypowiedziane w gronie znajomych zdanie - nie odbiega sensem od słów w udzielonym dla BBC wywiadzie.

Radosław Sikorski dla BBC: UE musi mieć wymiar obronny
      in Polska / przez m p / o 22 Czerwca 2014 /

UE musi w większym zakresie zatroszczyć się o własną obronę, ponieważ nie zawsze będzie mogła liczyć na to, że Amerykanie ją wyręczą – oświadczył minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski w wyemitowanym w niedzielę wywiadzie dla telewizji BBC.

UE jest największą gospodarką w świecie. Nie możemy liczyć na wielkoduszność Ameryki i amerykańskiego podatnika, by rozwiązał nasze problemy bezpieczeństwa za nas. Musimy wyciągnąć wnioski z naszej porażki na Bałkanach w latach 90.” – powiedział Sikorski, wskazując na destabilizację na południowych i wschodnich obrzeżach UE: w Afryce, na Bliskim Wschodzie i na Ukrainie.

jesteście żałosne w tym obsrywaniu na siłę kraju, w tym ślepym moherowym fanatyzmie, jadzie, złości i zwykłej, choć nieprzeciętnej głupocie.
      Kultura wymaga, odnosić się do rządu - jaki by nie był - z pewnym szacunkiem.
      Skrajny kabotynizm - (kabotyn - człowiek uciekający się do marnych chwytów, tanich efektów po to, by zaimponować innym) pasuje do was jak ulał - hipokryzja aż kapie w protestach przeciwko sraniu na kraj i równoczesnym sraniu na kraj.

do garów.
      • kogucik.2872 Re: moherowa propaganda 24.06.14, 13:28
        później rzetelnie poszukam, jak ty ludźmi pomiatasz - przetrzepię ci całe forum od pierwszego postu.
        zobaczymy, czy wobec własnej opinii nie jesteś bandytą.

Straszne, co o własnym kraju mówią politycy.
        Prymitywne i obrzydliwe.
        Tak haniebnie obrażać swoich rodaków - to się w głowie nie mieści! Kim dla tych cwaniaków są Polacy? Kupą brudu? Nie zgadzam się na takie pomiatanie człowiekiem, nie zgadzam się, aby w ten sposób pomiatano moją mamą i bratem oraz przyjaciółmi w kraju, którzy w odróżnieniu od tych bandytów są ludźmi prawymi i z honorem.
        • ulisses-achaj Re: moherowa propaganda 24.06.14, 13:45
          Kogucie - przytaczasz brednie wygłaszane u cioci na imieninach przez kuzynkę po podstawówce, która po drugim kieliszeczku nabrała odwagi, aby powiedzieć na głoś to co "myśli"?? smile Ratunku...
          • kogucik.2872 Re: moherowa propaganda 24.06.14, 14:32
            ależ ja jej pomagam przesz
            chce walczyć z bandytyzmem
            no zobacz, jaki jestem uczynny big_grin

ulisses-achaj napisał:

> Kogucie - przytaczasz brednie wygłaszane u cioci na imieninach przez kuzynkę po
            > podstawówce, która po drugim kieliszeczku nabrała odwagi, aby powiedzieć na gł
            > oś to co "myśli"?? smile Ratunku...
            • kogucik.2872 Re: moherowa propaganda 24.06.14, 15:01
              i kolejna manipulacja tekstem - poziom Latkowskiego i Ziemkiewicza - proponuję czytać całe artykuły a nie tylko tytuł i zakończenie - ten aż tak długi nie był - dałabyś radę............

A szef koalicyjnej PSL, Piechocinski:

Na pytanie o oczekiwanie na decyzje personalne odpowiedział, że „kiedy są naruszone elementarne interesy państwa, nie stać Polski i Polaków na aprobowanie partyjniackiej polityki sępów”.

artykuł z linku

Ja mówiłem wprost - jeśli wariant podania się do dymisji nie wchodzi w grę, to zamykajmy ten wątek, bo on dla państwa nie jest twórczy. On potęguje chaos, a niczego dobrego nie wnosi. Opozycja zaczęła zgłaszać wszelkie możliwe pomysły rządów technicznych, taktycznych, przejściowych i innych w oderwaniu od mechanizmu konstytucyjnego. Mówię też bardzo wyraźnie - panowie, nie ta przestrzeń, nie te mechanizmy, nie te działania. Co proponuję ja i co proponuje Polskie Stronnictwo Ludowe? Po pierwsze to, abyśmy stworzyli mechanizm informowania, jeśli trzeba, w trybie tajnym czy niejawnym liderów klubów czy partii opozycyjnych o postępowaniu i stanie śledztwa - dodał.

Tutaj jesteś: Strona główna | Aktualności Kraj "Obalacie rząd albo zamiatacie sprawę pod dywan". Lider PSL: Nie o to chodzi
              "Obalacie rząd albo zamiatacie sprawę pod dywan". Lider PSL: Nie o to chodzi
              2014-06-24 13:23
              Share on facebook Share on google_plusone_share Share on twitter Share on wykop Share on pinterest_share 0
              Lider PSL Janusz Piechociński w rozmowie z RMF FM wyraził opinię, że decyzja o nie odwoływaniu Sienkiewicza była nieskuteczna. – Dzisiaj się wydaje, że nie była skuteczna z jednego punktu widzenia – żeby zatamować tę falę, że ktoś działa w swojej sprawie, że może nie być wiarygodny w swoich działaniach, konsekwentny i skuteczny – powiedział wicepremier.
              Ja mówiłem wprost - jeśli wariant podania się do dymisji nie wchodzi w grę, to zamykajmy ten wątek, bo on dla państwa nie jest twórczy. On potęguje chaos, a niczego dobrego nie wnosi. Opozycja zaczęła zgłaszać wszelkie możliwe pomysły rządów technicznych, taktycznych, przejściowych i innych w oderwaniu od mechanizmu konstytucyjnego. Mówię też bardzo wyraźnie - panowie, nie ta przestrzeń, nie te mechanizmy, nie te działania. Co proponuję ja i co proponuje Polskie Stronnictwo Ludowe? Po pierwsze to, abyśmy stworzyli mechanizm informowania, jeśli trzeba, w trybie tajnym czy niejawnym liderów klubów czy partii opozycyjnych o postępowaniu i stanie śledztwa - dodał.
              Skocz do tekstu
              REKLAMA

Odwołał się też do taktyki premiera, który nie chce dymisji żadnego z ministrów zamieszanych w aferę taśmową. - Część polityków opozycyjnych, szczególnie tych mniej dojrzałych, i mniej pracowitych, nie będę wymieniał nazwisk, bo ich widzimy bardzo aktywnych od kilku dni, próbuje wepchnąć nas - nie tylko premiera, ale także PSL - w taką formułę, wręcz stawiając poprzeczkę w sposób następujący: albo głosujecie z nami za obaleniem rządu albo chcecie zamieść sprawę pod dywan. Nie o to chodzi... - skomentował Piechociński.

i do działalności tych polityków sępów odnosiło się cytowane podsumowanie manipulancie

Na pytanie o oczekiwanie na decyzje personalne odpowiedział, że „kiedy są naruszone elementarne interesy państwa, nie stać Polski i Polaków na aprobowanie partyjniackiej polityki sępów”.
            • sorel.lina Re: moherowa propaganda 24.06.14, 16:02
              Kogucie, i tak trzymaj! big_grin
              • sorel.lina Re: moherowa propaganda 24.06.14, 16:07
                "Część polityków opozycyjnych, szczególnie tych mniej dojrzałych, i mniej pracowitych, nie będę wymieniał nazwisk, bo ich widzimy bardzo aktywnych od kilku dni, próbuje wepchnąć nas - nie tylko premiera, ale także PSL - w taką formułę, wręcz stawiając poprzeczkę w sposób następujący: albo głosujecie z nami za obaleniem rządu albo chcecie zamieść sprawę pod dywan. Nie o to chodzi... - skomentował Piechociński."

i do działalności tych polityków sępów odnosiło się cytowane podsumowanie manipulancie

Nie jestem pewna, czy tu chodzi o manipulację, czy o brak umiejętności rozumienia słowa pisanego ( mówionego także)...
                • kogucik.2872 Re: moherowa propaganda 24.06.14, 17:45
                  też prawda
                  choć stawiam na świadomą manipulacje - fanatycy tam mają

sorel.lina napisała:

> "Część polityków opozycyjnych, szczególnie tych mniej dojrzałych, i mniej pr
                  > acowitych, nie będę wymieniał nazwisk, bo ich widzimy bardzo aktywnych od kilku
                  > dni, próbuje wepchnąć nas - nie tylko premiera, ale także PSL - w taką formułę
                  > , wręcz stawiając poprzeczkę w sposób następujący: albo głosujecie z nami za ob
                  > aleniem rządu albo chcecie zamieść sprawę pod dywan. Nie o to chodzi... - skome
                  > ntował Piechociński."
                  >
                  > i do działalności tych polityków sępów odnosiło się cytowane podsumowanie ma
                  > nipulancie

>
                  > Nie jestem pewna, czy tu chodzi o manipulację, czy o brak umiejętności rozumien
                  > ia słowa pisanego ( mówionego także)...
                  • sorel.lina Re: moherowa propaganda 24.06.14, 20:56
                    kogucik.2872 napisał:

> też prawda
                    > choć stawiam na świadomą manipulacje

A mnie się płakać chce nad prymitywizmem i prostactwem tych "komentarzy"...
                    • sorel.lina Re: moherowa propaganda 24.06.14, 21:13
                      Czekałam dziś na autobus. Na przystanku usłyszałam (nie podsłuchałam!) rozmowę dwóch panów sprawiedliwych w wieku... postprodukcyjnym. Brzmiała mniej więcej tak:

- Panie, wszystkich ich powystrzelać! Pijanemu na ulicy - kula w łeb bez sądu! Jak kto co ze sklepu ukradnie - od razu stryczek, bez pytania!
                      - Stryczek? Lepiej strychnina, hehehe!
                      - No! Hehehe! A pedałom rozpalony drut w dupę! Hehehe!
                      - Jak lekarzowi pacjent umrze, to lekarz powinien umrzeć razem z nim, co nie?
                      - No! A jak policjantowi bandzior ucieknie, to policjanta za jaja na drzewie, co nie?
                      - No! od razu by się porządek zrobił!
                      - A ten Tusk, co? Nie słucha narodu i bandziorów broni, no!
                      - Panie, bo on bandzior największy jest! Prezydenta kazał Ruskim zamordować!

No tak - zero tolerancji dla tych, co nie tak, jak my...
                      • kogucik.2872 Re: moherowa propaganda 24.06.14, 21:16
                        ale bardzo ciekawe postulaty big_grin

sorel.lina napisała:

> Czekałam dziś na autobus. Na przystanku usłyszałam (nie podsłuchałam!) rozmowę
                        > dwóch panów sprawiedliwych w wieku... postprodukcyjnym. Brzmiała mniej więcej t
                        > ak:
                        >
                        > - Panie, wszystkich ich powystrzelać! Pijanemu na ulicy - kula w łeb bez sąd
                        > u! Jak kto co ze sklepu ukradnie - od razu stryczek, bez pytania!
                        > - Stryczek? Lepiej strychnina, hehehe!
                        > - No! Hehehe! A pedałom rozpalony drut w dupę! Hehehe!
                        > - Jak lekarzowi pacjent umrze, to lekarz powinien umrzeć razem z nim, co nie?
                        > - No! A jak policjantowi bandzior ucieknie, to policjanta za jaja na drzewie, c
                        > o nie?
                        > - No! od razu by się porządek zrobił!
                        > - A ten Tusk, co? Nie słucha narodu i bandziorów broni, no!
                        > - Panie, bo on bandzior największy jest! Prezydenta kazał Ruskim zamordować!

> ]
                        >
                        > No tak - zero tolerancji dla tych, co nie tak, jak my...
                        • sorel.lina Re: moherowa propaganda 24.06.14, 21:34
                          kogucik.2872 napisał:

> ale bardzo ciekawe postulaty big_grin

Vox populi, vox dei... smile
              • kogucik.2872 Re: moherowa propaganda 24.06.14, 17:44
                no
                dbam o net bez chamstwa i manipulacji.....

sorel.lina napisała:

> Kogucie, i tak trzymaj! big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka