Gość: lux IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.04, 17:30 Czy w Czechach obowiazuja winiety na wszystkie drogi czy tylko na autostrady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arturos01 Re: Czechy - winiety? 03.07.04, 19:45 Tylko na autostrady. Umeczysz się strasznie na Polskich drogach, jeśli jedziesz ze Słupska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Czechy - winiety? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.04, 23:45 Dzieki za odpowiedz. Jechalem tak 2 lata temu i rzeczywiscie najgorzej jest przez Polske ;( Potem wracalem przez Niemcy, dluzsza droga, ale szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
francja4 Re: Czechy - winiety? 04.07.04, 10:20 Gość portalu: lux napisał(a): > Dzieki za odpowiedz. Jechalem tak 2 lata temu i rzeczywiscie najgorzej jest > przez Polske ;( Potem wracalem przez Niemcy, dluzsza droga, ale szybciej. UWAGA!Odpowiedź „tylko na autostrady” jest niedokładna, winiety w CZ obowiązują także na drogach samochodowych oznaczonych „poplatok”. Koszt nie duży, szkoda zwracać sobie głowy ślepieniem za napisami „bez poplatku”." Odpowiedz Link Zgłoś
kleofas11 Re: Czechy - winiety? 07.07.04, 10:09 Można znaleźć np. na www.pzm.pl i wyszukiwarką "winietki". Odpowiedz Link Zgłoś
arturos01 Re: Czechy - winiety? 07.07.04, 14:27 Zawsze kupuje winiete nigdy się w nią nie wczytuje. Zresztą jest tak tania, że nie wiem czemu ktoś miałby jej nie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
kleofas11 Re: Czechy - winiety? 08.07.04, 23:23 arturos01 napisał: > Zawsze kupuje winiete nigdy się w nią nie wczytuje. > Zresztą jest tak tania, że nie wiem czemu ktoś miałby jej nie kupować. Bywam na Morawach zwykle raz w tygodniu, no najrzadziej raz na dwa tyg. i jeżdżę drogami które winiet nie potrzebują. A więc ja mam powód, żeby nie kupować. Oczywiście jak ktoś jedzie drogami płatnymi, niech kupi winietę i nie kombinuje, bo szkoda na to czasu. Odpowiedz Link Zgłoś