06.04.14, 12:44
Witam...
Mieszkam w niemczech i do wloch mam calkiem blisko...
ostatnio w tv widzialem program na temat alp we wloszech tak mis ie zdaje... nei pamietam dokaldnie...
zainteresowalo mnie jedno miejsce gdzie trzeba calkiem wysoko wejsc aby zobaczyc ruiny budynkow... teraz nie pamietam czy to sa wartownei byle po niemcach z okreso wojen swiatowych czy stacje wypoczynkowe po ludziach ktorzy mieli tam miejsce wypadowe na inne miejsca... ciezko mi to okreslic...
prawdo podobnie jest to w alpach wloskich... znajoma mowi ze to w rejonach texelgruppe kolo meranu ale nei jestem do konca przkeonany...
szukalem na zdjeciach w internecie tego miejsca pod roznymi haslami... na youtube szukalem tego konkretnego filmu dokumentalnego ale bez skutecznie...
wiem ze to jest dosc wysoko bo zadna roslinnosc juz tam nie wystepuje...
prosze bardzo o pomoc bo masakra a chcial bym sie tam wybrac na letni spacerek po gorach...
film byl wyswietlany z jakies pare meisiecy w niemieckiej tv na programie tez nei pamietam dokaldnie jakim ale mozliwe ze to byl 3sat, zdf, lub phenix...
Obserwuj wątek
    • mair Re: Alpy 07.04.14, 13:05
      kilka miesiecy temu, nie wiesz gdzie to widziales, pewnie tez nie wiesz co widziales, trudna sprawa
      moze bylo to to www.google.dk/search?q=berchtesgaden+hitler+bunker&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oYJCU9Bwof_LA-WXguAL&ved=0CEMQsAQ&biw=1680&bih=959

zerknij do archiwum tych stacji TV, moze znajdziesz albo poprostu jedz do Merano, Bolzano, wejdz do informacji turystycznej i popytaj o ruiny budynkow na szczycie, mieszkasz w BRD, masz zatem blisko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka