mark68 25.08.06, 13:33 ktoś może był ? Planuję tam wyjazd ... jaka opinia i wrażenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: c# Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:26 Standard raczej wysoki. Czysto. Alejkami spacesują kaczuszki z młodymi :-) Przylega do niego park (parczek?) rozrywki, z karuzelami itp. oraz park (parczek?) wodny z kilkoma zjeżdżalniami. Ogólnie sympatycznie i spokojnie, dla dzieci w wieku do 12 lat rewelacja. Atrakcji wiele, wszystko w cenie campingu. Aquapark bodajże 2h dziennie za free, ale tłoczno w sezonie. Wspaniały punkt wypadowy - kawałek od Hagi, Scheveningen, ogrodów Keukenhof, niedaleko do Amsterdamu, Delft itp. Jakieś 3km spaceru do plaży. Spacerek do Wassenaar na zakupy, lody czy kawkę - dwa kroki od campingu. We wrześniu może wiać i może być rankami chłodno. Ale okolica przesympatyczna, jak cała Holandia poza AMS. Jeśli jedziesz z Eurocampem, to cena odpowiada poziomowi usług (czyli wysoka=wysoki). Odpowiedz Link Zgłoś
mark68 Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar 30.08.06, 17:40 Dzięki c# za informacje. Utwierdziłem się w przekonaniu, że jest to ciekawe miejsce, warte odwiedzenia. Jakby jeszcze więcej informacji na temat tego parku (parczku ?) rozrywki i parku (parczku ?) wodnego to byłbym wdzięczny. A co do ceny , to w maju w tym roku nie była aż taka wysoka,więc mam nadzieję, że zostanie utrzymana w 2007. Dla mnie jakimś porównaniem parku rozrywki jest Heide Park w Soltau - czy ten w Waasenar zapewne mniejszy, ale czy choć trochę podobny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:21 Akurat w Soltau nie byłem. Pisałem "parczek", bo w porównaniu z dużymi parkami rozrywki jest to maleństwo. Jest trochę atrakcji dla maluchów i olbrzymi plac zabaw. Dla starszych jest "splash", czyli ładowanie się łódką w wodę z przyzwoitym rozbryzgiem, parę całkiem niezłych karuzeli, raczej dla starszej i całkiem starej młodzieży (18-100), sanki na torze (nie dla maluchów, bodajże limit od 1.40 wzrostu), ławeczka obracająca głową w dół (bueeee) i takie tam. Aquapark to też maleństwo, ale ma 2 całkiem szybkie zjeżdżalnie, 2 zjeżdżalnie do lejków fi=5m, brodzik, mikry basenik, basen sięgający poza budynek i sztuczne fale. Aha, jeszcze 2 czy 3 zjeżdżalnie na pontonach w ciemności. Sympatycznie, tylko duże kolejki. Lepiej swoje 2 godziny odbębnić wcześniej, przedłużenie o następną godzinę też nie jest jakoś strasznie drogie. Praktycznie wszystkie atrakcje poza automatami do gry są w cenie campingu. Zdaje się, że na monetę jest jeszcze parę drobiazgów, ale nie są to kwoty potworne. Wszędzie słodycze, lody, fastfoody w obłędnych cenach. Jest sklepik na campingu, ale kupowałem tam tylko ciepłe bułeczki rano, reszta w supermarkecie w Wassenaar (jakieś 500m spaceru). Weź zdjęcie do identyfikatora/przepustki. Jeśli się wybierasz na długi majowy weekend (byliśmy 2 razy w tym terminie z Eurocampem), to pamiętaj, że w Holandii wtedy leje i wieje. Namiot jest raczej dla mocno zahartowanych, sugeruję mobile home - jest w nim ogrzewanie. Ale po południach się rozpogadza :-) No i te kaczuszki z młodymi defilujące po alejkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazylka5 Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:25 A gdzieś przeczytałam ,że to największy wodny park w Europie. Ktoś przesadził? Odpowiedz Link Zgłoś
mark68 Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar 30.08.06, 20:58 Wielkie podziękowania dla c#,za bardzo cenne informacje. Planuję wstępnie wyjazd albo 1 albo 2 weekend maja, więc może pogoda nie będzie taka zła. I oczywiście biorę pod uwagę tylko mobile home - właśnie ze względu na ogrzewanie. Osoba, która mi polecała kiedyś ten camping wspominała (jako wielką zaletę) że w parku wodnym woda jest ozonowa a nie chlorowana. Czy to prawda i czy dostrzegłeś jakąś różnicę? I jeszcze jedno co z parkingiem (czy płatny, ew. ile ?) gdyby jechać dwoma samochodami do jednego mobile homu ? Pozdrawiam. Acha jakby zabrakło w ostatnich dniach już euro na wyżywienie to rozumiem, że można te kaczuszki co po alejkach .... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:24 > że w parku wodnym woda jest ozonowa a nie chlorowana. Czy to prawda i > czy dostrzegłeś jakąś różnicę? Nie zwróciłem uwagi, gdyby jakoś specjalnie śmierdziała, tobym chyba zapamiętał. Woda jak woda - teraz już się chyba w nowoczesnych basenach nigdzie nie chloruje? Zapamiętałem maleńkie szafeczki w szatni i ogólną ciasnotę, dość ciekawe zjeżdżalnie, brak pełnowymiarowego, albo choćby 25m basenu do popływania, kolejki do największych (tak na 5-10minut) zjażdżalni i "lejków" i przyjemny basenik wychodzący częściowo na zewnątrz. Fajnie się pływa jak powietrze ma +10st. i leje deszcz. Naprawdę! Po drugiej wizycie człowiek jest raczej znudzony i wypuszcza się na wycieczki. A w okolicy: - Scheveningen i konkursy rzeźb z piasku w kwietniu/maju - Haga z Madurodam (IMHO można sobie darować) - Delft (koniecznie rynek i 2 kościoły) - targi sera w Alkmaar (koniecznie!), sprawdź dzień - Amsterdam jeśli ktoś nie zaliczał wcześniej - wiatraki w Kinderdijk (poezja!) ...ale rozpisałem się nie na temat. > I jeszcze jedno co z parkingiem (czy płatny, ew.> ile ?) gdyby jechać dwoma > samochodami do jednego mobile homu ? Na pewno wpuszczają tylko 1 samochód do MH, niektóre MH mają miejsce parkingowe dość daleko (można podjechać tylko by się rozpakować). Nie wiem, czy zewnętrzny parking jest płatny, dopytaj w Eurocampie, nie jechaliśmy w 2 samochody. > jakby zabrakło w ostatnich dniach już euro na wyżywienie to rozumiem, że można > te kaczuszki co po alejkach .... hehe Pewnie że można, Polak potrafi, tylko chude toto jakieś i żal trochę żywiny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mark68 Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar 31.08.06, 18:52 C# najbardziej mnie zaciekawiłeś tymi chydymi żywinami ...hehe , trza będzie pojechać , dokarmić troche. A tak serio to nie pozostaje nic innego jak samemu pojechać, zobaczyć, pozwiedzać. Skoro już tyle cennych rad od c#. Wielkie dzięki. Bazylka, więc co, jedziecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazylka5 Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:29 Trafiłam na informacje o Soltau. Strona www wygląda interesująco. Jak jest w rzeczywistości? Ma atut w stosunku do Waasenaar - jest zdecydowanie bliżej. Byłeś może w Gardalandzie? Jakie jest porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mark68 Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar 30.08.06, 21:12 Byłem w Heide Parku w Soltau równo miesiąc temu. Miała to być głównie atrakcja dla dzieci i była, ale my dorośli bawiliśmy się chyba jeszcze lepiej .... Bardzo dużo różnorakich zjeżdżalni, karuzel, statki, tratwy, pontony, wielki roolcaster, pokazy delfinów, fok itp. znajdziecie wszystko z opisami na stronie internetowej. Wejście na jeden dzień to 26 euro (dzieci 22), my byliśmy dwa dni i są bilety takie po 42 euro. Korzystanie z wszystkich atrakcji jest już w cenie. Parking płatny 3.80 euro za dzień. Nocleg zamówiliśmy w motelu 20 km. obok Soltau, motel prowadzi polka, za pokój 3 osobowy zapłaciliśmy 70 euro (w tym śniadanie). W Gardalandzie niestety nie byłem, więc nie mam porównania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Holandia camping Duinrell w Waasenar 19.09.06, 06:49 Byłam w Waasenar na campingu Duinrel kilkakrotnie. Camping jak najbardziej zasługuje na miano pięciogwiazdkowego. Park rozrywki nie jest taki duży, jak np. Heide Park lub Gardaland ale dla dzieci moim zdaniem wystarczający. A i dla dorosłych się coś znajdzie,chociażby Mad Mill czy Water Spider. W maju jeszcze tam niewiele ludzi więc kolejki do atrakcji też niewielkie i pozwalają korzystać z nich kilka razy pod rząd bez wysiadania. Wodne miasteczko moim zdaniem wspaniałe, chociaż nie ma w nim basenu olimpijskiego. Zresztą wszystko możesz obejrzeć na stronie: www.duinrell.nl/ W maju polecam ogrody Keukenhof. Prawdziwa uczta dla oczu, gdy podziwia się setki gatunków tulipanów i innych roślin cebulowych. www.keukenhof.nl/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=18610577&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś