parpar8 02.01.06, 12:19 szukam szkoly! podobno kiedys atut mial zajecia ale teraz nie moge nic na ten temat znalezc...czy cos wam wiadomo? pozdrawiam parpar Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chamorczik Re: hebrajski w poznaniu 02.01.06, 17:02 a dokladnie szukalas? www.orient.amu.edu.pl/site/pracownicy.html#PracHeb Odpowiedz Link
leeqs Re: hebrajski w poznaniu 28.02.06, 00:47 Tak, tylko, że na razie nie ma naboru. Są za to zajęcia z gramatyki i judaizmu (fakultatywne) z prof. Muchowskim i z hebrajskiego bibl. z p.Piotrem Zaremba (chyba, no i "normalne" zajecia z pania z Izraela. Proponuje kontakt z prof. Muchowskim pzdrv przmk p.s. cudzyslow zamierzony Odpowiedz Link
chamorczik Re: hebrajski w poznaniu 28.02.06, 11:57 pani nie jest z izraela, wczesniej uczyla we wroclawiu. slyszalem wiele zlego o jej zajeciach - no, ale nie chce plotkowac :o) Odpowiedz Link
leeqs Re: hebrajski w poznaniu 28.02.06, 18:54 no fakt, uzylem skrotu myslowego. nie jest rodowita Izraelka, ale od blisko 40 lat w Izraelu. Co do zajęć.... : > pozdrawiam przemek Odpowiedz Link
miflecet Re: hebrajski w poznaniu 28.02.06, 21:35 Przypomniała mi się podobna historia: trochę jak w radiu Erewań: w Katedrze Judaistyki UJ miał uczyć hebrajskiego native speaker, ale jak przyszło co do czego, okazało się, że to on sam tak twierdził o sobie, bo był przez kilka lat w izraelskiej armii i wyrobił sobie paszport izraelski. A na zajeciach mówił hebrajskim koszarowym z akcentem z nowojorskiego przedmieścia ;- ) Odpowiedz Link
parpar8 Re: hebrajski w poznaniu 01.03.06, 22:46 dzieki, wiem o tym ze sa nowe zajecia z hebrajskiego na uam-ie, jestem ze tak powiem, insiderem ale z innego instytutu. nie mam niestety czasu na kolejne studia, nabory itd. to na pewno cenna informacja dla zainteresowanych maturzystow lub wielbicieli studiow na kilku kierunkach. czy ktos jednak cos slyszal o jakiejs grupie, ktora spotyka sie pare razy w tygodniu zeby uczyc sie wspolczesnego hebrajskiego w milej atmosferze, z kompetentnym lektorem? zainteresowani sa, moze bysmy cos takiego "zanimowali"? pozdrawiam parpar Odpowiedz Link