Dodaj do ulubionych

Osada Ekoline-IDEHUS

IP: *.lanet.net.pl 11.10.09, 22:47
po dzisiejszych targach mieszkaniowych w Hali Stulecia
dowiedzielismy się o tej inwestycji. nigdzie wcześniej ( targi ,
siec, prasa/ nie było żadnych śladów.działają sprzedażowo od
tygodnia ponad i już mają kilka lokali sprzedanych. zaznaczam, ze
developer widnieje w krs od lipca 2008 i jest to jego pierwsza
inwestycja w pl, wczesniej inwestował w szwecji. nowatorska
architerktua i technologia, lokalizacja-Ślęza. czy ktoś ma
jakiekolwiek informacje n/t bądź sam się inetresował kupnem czy
podjeciem transakcji z w/w Developerem??
Obserwuj wątek
    • Gość: m&j Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.chello.pl 13.10.09, 14:28
      Witam. Tak ja też się tym interesuje. Chętnie wymienię uwagi i informacje.
    • Gość: m&j Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.chello.pl 13.10.09, 14:30
      Witam. Ja też się tym interesuję. Chętnie wymienię informacje i uwagi na temat.
    • Gość: a&j Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.lanet.net.pl 13.10.09, 18:07
      to jest tu "dwoje" zainteresowanych, moze ktos jeszcze cos wie i
      zechce wymienic uwagi. bylismy zobaczyc ten tern pod inwestycje,
      faktycznie bliskosc autostrady jest! ale tez blisko do wezła
      bielanskiego. no i dobra dorga!
    • Gość: m&j Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.chello.pl 13.10.09, 21:27
      sorki za te 2 razy - wydawało się, że wiadomość "utknęła".
      Tak - autostradę słychać w zależności od kierunku wiatru - czasami wcale czasami
      bardzo. Samoloty też latają dość nisko nad tym miejscem.
      Ale poza tym lokalizacja dobra - jeśli ma się życie zorganizowane na południu
      Wro. W Gminie zgadzają się na warunki zabudowy idehus-a i mpzp przewiduje w
      okolicy tylko budownictwo jednorodzinne.
      Największą zagadką jest deweloper. Pierwsza budowa w Polsce, a tego ze Szwecji
      nie zbyt wiele jest w stanie pokazać - nawet na zdjęciach. Jak go sprawdzić????
      • Gość: a&j Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.lanet.net.pl 14.10.09, 16:59
        developer na swojej stronie www pokazuje zdjecia z inwestycji ze
        szwecji. widnieje u nas w krs, ale mało kto się wypowiada, nie ma
        jak porównac, bo to pierwszy raz.
        • Gość: magda Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 156.17.230.* 18.10.09, 01:07
          Witam wszystkich
          Ja spotkałam się z tą inwestycją po raz pierwszy na targach w Hali Orbita na początku października. Uważam że jest bardzo konkurencyjna w porównaniu do innych na rynku. Zarezerwowałam część domku. Ktoś z Was dokonał też rezerwacji?
          • Gość: olimek Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.lanet.net.pl 18.10.09, 09:16
            jaka cena???
            • Gość: magda Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.171.198.150.static.crowley.pl 19.10.09, 18:41
              Wszystko zawarte jest na stronie: www.idehus.pl/
            • urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 12.01.12, 18:35
              cena za te badziewie jest szokująca.Robiłem jako podwykonawca i duzo widziałem jak to wszystko się tam odbywa.
          • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 213.76.147.* 01.02.10, 12:51
            jakie są wasze wrażenia po spotkaniu? Przyznam szczerze, żeja czuję
            się rozczarowana i mam troche obaw.
            • Gość: tikitiki Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.10, 19:11
              A co Cię dokładnie zaniepokoiło?
              • Gość: yeyku Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.10, 20:55
                poprosimy o konkrety
                • Gość: greg Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 02:11
                  Na spotkaniu zabrakło wielu istotnych odpowiedzi. Deweloper nie
                  odpowiedział z jakich materiałów dokładnie zostanie wybudowane osiedle,
                  czy ma zagwarantowane finansowanie i jaką żywotność będą miały domki.
                  Osobiście jestem zainteresowany i śledzę z uwagą kroki inwestora. Mam
                  nadzieję, że niebawem pojawi się więcej szczegółów.
                  • Gość: tikitiki Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.10, 11:30
                    można temu bardzo łatwo zaradzić. Wszyscy mamy przecież adres mailowy, niedługo
                    będziemy sąsiadami, więc można zwrócić się z prośba o przesłanie mailem
                    specyfikacji do wszystkich zainteresowanych :)
                    • Gość: kiki Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 08.02.10, 15:57
                      Nie wiem, czy cokolwiek otrzyma na maila, ja próbowałam chyba trzy razy
                      i nie otrzymałam odpowiedzi, dzwoniłam kilka razy na telefon
                      stacjonarny, też bez odzewu, raz przed spotkaniem odebrała Pani i
                      poinformowała,że takowe spotkanie się odbędzie.
                      • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 213.76.147.* 09.02.10, 11:34
                        Myślę, że odpowiedzi na temat materiałów budowlanych są również
                        ważne, ale nie obawiacie się kwestii prawdnej, gdzie na działce jest
                        założona hipoteka na ponad milionowy dług? Co w momencie kiedy nie
                        zostanie spłacona przez właściciela? Pytanie, czy w umowie, będą
                        zawarte adnotacje rozwiązujący ten problem? Jak wiemy wiele ludzi
                        kupiło tak mieszkania i na problem.
                        • Gość: kiki Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 09.02.10, 14:11
                          No właśnie dług jest, a najbardziej martwi fakt że inwestor to
                          przemilczał, gdyby nie jeden z uczestników spotkania, to ciekawe kiedy
                          ta informacja wyszłaby na jaw. Ile jest jeszcze takich zagadek?
                          • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 213.76.147.* 09.02.10, 15:35
                            Myślę, że należy wspólnie nalegać na wyjaśnienie tej sprawy, a już
                            na pewno na zapisy w umowie. Przypuszczam, że nie będzie kolejnego
                            wspólnego spotkania, więc tak naprawdę trzeba będzie dowiadywać się
                            wszystkiego przed podpisaniem umów, nawet o materiał, z jakiego
                            będzie dom wybudowany. Mamy prawo wiedzieć co kupujemy, a ponaglanie
                            na zasadzie - "bo jest lista chętnych na Twoje miejsce" - to trochę
                            brzydko pachnąca taktyka.
                            • Gość: kiki Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 09.02.10, 16:47
                              Też to słyszałam,że jest lista oczekujących.Obawiam się,że inwestor nie
                              do końca to wszystko przemyślał. Sprzedaje mieszkania,a nie wie z czego
                              będą budowane, trzeba zwrócić uwagę na to,że dług na nieruchomości nie
                              jest na tę inwestycję tylko na nie wiadomo co. Ciekawa jestem , na
                              jakiej podstawie zrobił kalkulację ceny.
                              • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.wroclaw.mm.pl 09.02.10, 17:55
                                Może ktoś z uczestników forum i osób zainteresowanych kupnem posiada
                                więcej informacji? Na temat hipoteki, materiałów, ekipy wykonawczej,
                                cokolwiek co rozwiało by niepewność i dało szerszy pogląd na sprawę.
                                • Gość: greg Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 21:23
                                  Pojawiły się dokumenty od inwestora. Przeczytajcie je uważnie. Co o
                                  nich sądzicie?
                                  • Gość: lola Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 11.02.10, 22:14
                                    Jak czytam to sama nie wiem, jest to dla mnie trochę zagmatwane, z tego
                                    co zrozumiałam to ma prawo zadłużyć budynki, a ziemia jest już
                                    zadłużona???
                                    • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 213.76.147.* 12.02.10, 09:32
                                      Przyznam szczerze, że nie znam się na prawie. Uważam, że należało by
                                      przedyskutować warunki tej umowy z prawnikiem. Moja opinia
                                      obejmująca całokształt to: deweloper może wszystko my nic. Nawet
                                      ceny nie liczy od metra tylko podaję cenę za dom. Bo rozumiem, że
                                      skoro ucięto mam 1,5 metra to cena powinna być niższa o te półtora
                                      metra. I zapis odnośnie zmian w projekcie, prawo bez nabywcy
                                      sprzeciwu zmieniać warunki projektowe, materiałowe?? Podkreślam, nie
                                      znam się, ale dla mnie niektóre zapisy powinny być zmienione.
                                      • Gość: lola Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 12.02.10, 10:24
                                        A sprawa zmiany cen co kwartał? wskaźnik wzrostu o ile dobrze
                                        spojrzałam 3,5%.Ma prawo do zakończenia do 30.06.2011, czyli ponad rok,
                                        czyli np w zapłacie 10/90.trzeba dopłacić jeszcze ok 10.000 W
                                        załączniku opis techniczny brak pieca, który nie jest najtańszy, a
                                        załącznik to integralna część umowy.
                                        • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 213.76.147.* 12.02.10, 10:49
                                          No właśnie. JA nawet nie zwróciłam na to uwagi ;-/ MA jak się okaże,
                                          że jest więcej takich kwiatków?
                                          • Gość: lola Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 12.02.10, 11:16
                                            nie bez znaczenia jest również punk cena, osobno budynek, osobno udział
                                            135zł/m2.vat może być różny np na jedno 7% a na drugie 22? tego
                                            oczywiście nie wiem, ale tak może być, bo w jakim celu netto.gdyby na
                                            udział był np 22, to działeczka 220m2*135=29700*22% to trzeba sobie
                                            doliczyć jeszcze 6534 to są tylko moje spekulacje
                                          • Gość: lola Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 12.02.10, 12:01
                                            a co do hipoteki, to z tego co się dowiedziałam w banku, to bank
                                            inwestora musi dać promesę o bez obciążeniowym wyodrębnieniu budynku,
                                            tzn, że gdyby inwestor przestał spłacać kredyt to nie jego bank ma
                                            pierwszeństwo do budynku tylko nasz bank, czyli ten w którym my
                                            zaciągnęliśmy kredyt i sam zapis w umowie nie gwarantuje otrzymania
                                            kredytu tylko właśnie ta promesa.
                                            • Gość: lola Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 12.02.10, 12:03
                                              i teraz pytanie? Czy jego bank da taką promesę, bo umowę zawieramy z
                                              nim a nie jego bankiem.
                                              • Gość: lola Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 12.02.10, 12:08
                                                i jeszcze jedna myśl mi się nasunęła.
                                                Jeżeli teraz ktoś wpłaci np te 10% z własnych środków, bo takowe
                                                posiada, a dopiero za kilka miesięcy będzie starał się o kredyt, i
                                                okaże się, że jego bank nie da tej promesy, a my nie dostaniemy kredytu
                                                to co z tymi 10%. jak je odzyskać, czy będzie prosto?
                                                • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 213.76.147.* 12.02.10, 14:48
                                                  No... widzę, że jest coraz piękniej... Te umowę trzeba koniecznie
                                                  zweryfikować z prawniekiem, bo może być niezły bigos ;-/ Dzięki Lola
                                                  za informację, bo przeciez mamy prawo się na tym nie znać, a nie na
                                                  wszystko od razu zwraca się uwagę.
                                                • Gość: tikitiki Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.10, 15:00
                                                  W związku z tym, że temat się rozrasta a liczba zainteresowanych rośnie,
                                                  postanowiliśmy założyć oddzielne forum dla Nas - przyszłych mieszkańców, które
                                                  pozwoli nam pogrupować informacje związane z inwestycją i ułatwi kontakt w
                                                  trakcie trwania budowy i po jej zakończeniu. Forum ma już trzech użytkowników,
                                                  wystarczy się zarejestrować :) Zapraszamy pod adres ekoline.fsl.pl/
                                                  • Gość: urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 23.01.12, 21:48
                                                    tikitiki to jest Lachowicz Wioletka oszustka największa od dolnego śląska aż po Skandynawie i jej mąż Stania.Czyżby nie mieli ślubu?????????Dziwne dwa nazwiska?????Zablokowali nas na swojej stronie jak zaczeliśmy pisać na temat gazu i instalacji gazowej na budowie w Ślezy a raczej o jej braku i zagadka jaka jest teraz to kiedy bedzie ten gaz.Ludzie którzy już wykończyli domki będą chyba musieli pogodzić się z brakiem instalacji i cisnąć na butli(propan-butan)i kuchence dwu palnikowej a szefostwo ks projekt 14 będą w tym czasie grzać dupy w ciepłych krajach.Pisze z małej litery nazwiska i nazwe firmy bo nie mam dla tych oszustów poprostu kultury.Tak jak oni dla nas kiedy nas wykrecili na kasie...
                                                • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 213.76.147.* 12.02.10, 15:23
                                                  Lola - może było by nam łatwiej wymienić poglądy spotykając się
                                                  osobiście?
                                                  • Gość: lola Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 12.02.10, 16:05
                                                    jeszcze jedna sprawa, proszę zwrócić uwagę, że inwestor reprezentuje
                                                    dwie spółki jedna to idehus sp. zoo a druga to ta która jest w umowie
                                                    sp. z o.o.sp.k,jeżeli dobrze to pojęłam to inwestor jest
                                                    komplementariuszem, czyli odpowiada całym swoim majątkiem, a co jak
                                                    takowego nie ma, bo znamy przypadki z historii, że mężowie
                                                    przepisywali wszystko na żony, mieli rozdzielność majątkową i nic nie
                                                    można było zrobić, więc kogo pociągnąć do odpowiedzialności.
                                                    komandytariusz odpowiada to kwoty komandytowej, czyli ma
                                                    odpowiedzialność ograniczoną i tylko mogę się domyślać, że jest to
                                                    idehus sp. zoo, bo tego nie sprawdzałam. a nadmienię, że nie ma
                                                    ustalonej minimalnej sumy komandytowej w KH, chyba że się mylę w tym
                                                    wszystkim, a moja wyobraźnia pracuje na zbyt wysokich obrotach. Z
                                                    drugiej jednak strony po co tworzenie drugiej spółki?
                                                  • urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 12.01.12, 18:27
                                                    developer jest zwykłym oszustem tak ludzi kreci że z najlepszych materiałów sa budowane te domki.Gówno prawda chce tylko wyłudzic pieniądze i ogłosic bankructwo tak kiedyś powiedział.Tak samo jak kręci firmy podwykonawcze które ciężko pracują a za swoją prace słyszą od pana stani i jego wioletki (jak się nie podoba to spie...ć z budowy)
                                                  • Gość: lola Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 12.02.10, 16:07
                                                    co do osobistego spotkania, nie mam nic przeciwko, ale w najbliższym
                                                    czasie nie mogę, ponieważ wyjeżdżam.
                                                  • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.10, 20:54
                                                    Twoje informacje są bardzo istotne - dzięki. Proszę o kontakt po
                                                    powrocie.

• jwawak Re: Osada Ekoline-IDEHUS 15.02.10, 22:06
                                                    WItam!
                                                    Może warto zrobić jeszcze raz ( mając teraz wzór umów) spotkanie z
                                                    p. Krzysztofem
                                                  • Gość: LOL Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 213.76.147.* 16.02.10, 10:01
                                                    No na pewno warto, ale jak przeglądam forum to chyba nikt inny poza
                                                    mną i Lola nie widzi problemów z umową... Jacyś tacy strasznie ufni
                                                    ludzie... szkoda, że mi tego optymizmu brak ;-/
                                                  • Gość: tikitiki Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.10, 11:02
                                                    LOL, wszyscy widzimy niedociągnięcia w umowie dlatego właśnie wymieniamy się
                                                    komentarzami na forum, na jednym i drugim. Jeśli ktoś już coś zauważył, to nie
                                                    ma raczej sensu pisać o tym drugi raz, chyba że można rozwiać wątpliwości
                                                    piszącego. Wszyscy podchodzimy do sprawy z nieufnością, bo chodzi o duże
                                                    pieniądze. Jeśli większość będzie chciała, można poprosić o kolejne spotkanie,
                                                    ale można zwyczajnie zebrać komentarze dotyczące umowy, które pojawiły się na
                                                    forum, ewentualnie u prawnika, i osobiście negocjować umowę z deweloperem, bo to
                                                    normalna rzecz. Forum powstało właśnie po to, żeby każdy mógł dodać coś od
                                                    siebie i w ten sposób pomóc tez innym.
                                                  • Gość: greg Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 23:25
                                                    Podobnie jak inni widzę potrzebę ponownego spotkania z inwestorem, bo
                                                    teraz jest więcej pytań i wątpliwości niż pełnego optymizmu...szkoda.
                                                  • urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 12.01.12, 18:29
                                                    z inwestorem szkoda rozmawiać bo na początku tylko pozory ładne stwarzają jacy oni mili a tak naprawde to banda sku...synów nawet wioleta.
                                                  • Gość: lola Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.static.korbank.pl 22.02.10, 21:53
                                                    cześć LOL, w tej chwili mogłybyśmy się spotkać, ale ja zrezygnowałam z
                                                    zakupu, więc sprawa jest nieaktualna, pozdrawiam i życzę pomyślnych
                                                    zakupów.
                                                  • Gość: Bela Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.wroclaw.mm.pl 13.02.11, 19:26
                                                    i co? gdzie kupiłaś?
                                                  • walter85 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 16.01.12, 20:10
                                                    Witam.Absolutnie nie polecam wszystkim istotom ludzkim przy zdrowych zmysłach współpracy z "Firmą" KS Projekt ul.Szewska 24/26 we Wrocławiu."Firma"ta buduje osiedle Ekoline w Ślęzy ul.Parkowa gmina Kobierzyce.Violetta Lachowicz oraz "KS" Krzysztof Stania to zwykli złodzieje i oszuści.Okradają podwykonawców z ciężko zarobionych pieniążków i zastraszają że,uciekną do Szwecji gdzie nikt i nic ich nie dosięgnie.Budynki są wykonane z najtańszych szajsowatych materiałów a naiwni ludzie płacą za to setki tysięcy złotych.Propagandę mają opanowaną do perfekcji w iście nazistowskim stylu i tak somo się zachowują.Piękne uśmiechy,gesty etc.Istoty ludzkie które kupiły tam mieszkanie lub zamierzają to zrobić będą tego zapewne ciężko żałować.Każdy niech sobie wykona ekspertyzę termowizyjną ponieważ nie zarobicie na ogrzewanie.Te mieszkania nie są tyle warte.Zostaliście oszukani w perfidny sposób.
                                                  • urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 16.01.12, 20:45
                                                    Byłem tam dzisiaj po raz któryś po swoje zarobione pieniążki i znowu była policja.Pan Stania nie bardzo chce podpisać mi protokół odbioru danych prac które zostały wykonane przez naszą firme oraz podpisac faktury.Cały czas twierdzi żebyśmy udali się do sądu.Jest bydlakiem razem ze swoją żonką bo zmusza nas do "biedowania"a sam jak jest okazja to lata po świecie.Życze im żeby chleb ze śmietnika jedli i moczem popijali on i ta jego barbie.
                                                  • Gość: FHU RB Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 21:04
                                                    do urodziny09: miałem (nie)przyjemność dostać po tobie poprawki na domkach, mieliśmy też wątpliwą przyjemność poznać się osobiście. To, co dostałem po waszej firmie do poprawki na budynku B16 woła o pomstę do nieba. Wcale się nie dziwię, że deweloper nie chciał wam wypłacić pieniędzy za "wykonaną" pracę. Niedoszlifowane łączenia płyt, na rogach założone narożniki do dociepleń z siatką zamiast aluminiowe, poziomnice to chyba w zbożu leżały, w łączeniu sufitu ze ścianą napchane jakieś 8mm gładzi, bo płyta za krótko ścięta, w dodatku bez siatki wzmacniającej, czy fizeliny. Większość łączeń najzwyczajniej popękała, bo stelaż nie był dostatecznie sztywny. Jeżeli chodzi o finanse, to pracuję jako podwykonawca u developera od grudnia 2011 i do tej pory po wystawieniu 3 faktur na całkiem przyzwoite kwoty nie miałem ANI RAZU problemu z płatnością! Panowie, jaka praca, taka płaca. Przestańcie się użalać nad sobą, tylko zacznijcie pracować, a nie chodzić po budowie i buntować inne ekipy. Mam nadzieję, że sufit nie spadnie inwestorom na głowy, bo zamontować profile UD do ściany też zapomnieliście. Wielu zapłaconych faktur życzę, pozdrawiam
                                                  • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 24.06.12, 09:03
                                                    ty tępaku na b-16 sufit robiła całkiem inna firma.A sufit jest ruchomy bo developer oszczędzał i kazał robić sufity na pojedyńczym stelażu.Nasza firma robiła na podwójnym.To że ten burak nam nie zapłacił to wynik oszustw które robi do dnia dzisiejszego.Nie liż tak mu dupy bo mu wyliżesz do białej kości dupku.
                                                  • urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 16.01.12, 20:53
                                                    Tak developer chwali się na swojej stronie internetowej że domki są budowane z najlepszych materiałów a na moich zdjeciach które tam zrobiłem wygląda że te domki powstały chyba z bloczków z rozbiórki,mało tego pełno pianki w szczelinach między bloczkami dlatego pan stania tak szybko spieszy się z tynkami wewnątrz jak i na zewnątrz.Tynki wykonywane są przy temperaturze poniżej zera.Ludzie przejrzyjcie wkońcu na oczy i weżcie sobie rzeczoznawców do odbioru tych budynków.Są takie duże straty ciepła jak na domki energooszczędne to jest masakra.Nastawcie się na duże opłaty związane z ogrzewaniem.Pozdrowienia dla oszustów z KS Projekt.Starzy a tacy durni.
                                                  • walter85 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 17.01.12, 18:59
                                                    Witam.Uprzejmie przestrzegam wszystkich potencjalnych wykonawców oraz podwykonawców przed firmą KS Projekt ul.Szewska 24/26 lok.6 we Wrocławiu.Są to złodzieje i oszuści.KS-Krzysiu Stania oraz Violetka Lachowicz traktują budowę jak obóz pracy(skąd my to znamy?).Ulubionym tekstem Krzysia wyuczonym do perfekcji jest zastraszanie firm i ludzi że,jak nie zrobią tego czy owego za pół darmo to ich wypierd...i z budowy a sam z Violetką ucieknie znowu do Szwecji i nikt im nic nie zrobi.Osiedle Ekoline które "budują" w Ślęzy ul.Parkowa gmina Kobierzyce nie posiada jeszcze nawet projektu instalacji gazowej etc.Jesli jakaś firma upomina się swoje pieniążki to Violetka wpada wtedy w zwierzęcą furię i dostaje białej gorączki i każe spierda..ć z budowy.Czy tak postępują normalne istoty ludzkie?Zachowania zwierząt powinny być dla Violetki i Krzysia wzorcowym przykładem marnej egzystencji na tej planecie.Uczcie się zachowań od zwierzątek.
                                                  • Gość: fun_tha_mental Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.man.tk-internet.pl 20.01.12, 11:43
                                                    Zapraszam do zapoznania się z rozmową dotyczącą rewelacji pana waltera vel misiona oraz urodziny09 vel gringo.
                                                    ekoline.wroclaw.pl/viewtopic.php?f=4&t=25
                                                  • Gość: walter85 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 14:10
                                                    Witam."Gość" fun_tha_mental (czytaj fundamental) to jest sam Pan KS-Krzysiu Stania we własnej osobie.Są plotki (narazie) że,jak sprzeda całe(niedokończone) osiedle tu ucieknie wraz z Violettą do Szwecji a hipotekę będą spłacać nabywcy i może jeszcze ich wnuki do końca swojej egzystencji.Jest jeszcze Interpol etc.Od potencjalnych nabywców żąda wpłacenia całej kwoty za mieszkanie bez przyłączy gazowych etc.Deklaruje że, jak będzie wplacona cała kwota to on wykona" resztę "za Wasze pieniążki.Coś tutaj jest nie tak.Co to jest za developer który żebra pieniądze od klientów a dopiero pożniej wykonuje robotę.Nie stać go budowy to niech nie buduje.Za kwotę 500.000 PLN można wybudować dwa niezłe domki całkiem nieżle wykończone.Każdy może zrobić to samo za połowę kwoty.O co tutaj chodzi?

• Gość: urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 22.01.12, 22:52
                                                    żałosny jesteś administrator.Taki sam jesteś oszust jak Stania no chyba że ty i on to jedno.Tak mi się zdaje.Broniąc oszusta sam sie nim stajesz.
                                                  • Gość: ur Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 22.01.12, 23:03

jesteście bandą oszustów.Pierwsza inwestycja w Polsce i taka wpadka.Mam nadzieje że ostatnia.Jak napisalismy prawde na temat developera i spółki na stronie www.ekoline.wrocław to nas zablokował.Prawda zabolała Panie Stania.TO NIE OSZUKUJ PODWYKONAWCÓW NA PIENIĄŻKACH(CIĘŻKO ZAROBIONYCH).TA BUDOWA DLA PODWYKONAWCÓW JEST JAK OBÓZ PRACY A WŁAŚCICIELE FIRMY KS PROJEKT14 SĄ JAK...SZKODA PORUSZAĆ PEWNE TEMATY.LUDZIE SAMI SIĘ DOMYŚLCIE...
                                                  • Gość: tik_tak_to_jest_to Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 12:17
                                                    Witam."KS"Krzysiu Stania vel fun_tha_mental oraz jego partnerka Voiletka Lachowicz vel tikitiki vel hu_la_hop "Hulają po Ślęzy i piją kakao..."Od kilku miesięcy prowadzą enigmatyczne zakrojone na olbrzymią skalę eksperymenty na Polskim Górnictwie Naftowym i Gazownictwie.W dalszym ciągu otumaniają istoty ludzkie że,jak temperatura pozwoli to zabiorą się za gazowników.Co ma wspólnego ujemna temperatura z kopaniem dołków oraz układaniem rurek gazowych.Gaz to nie woda i nie zamarznie.Wprost przeciwnie.Panowie gazownicy nie będą musieli taplać się po kolana w błocie jeśli grunt jest zamarznięty.Jesli firmy gazowe z Syberii czy Alaski podchodziły by do roboty w ten sposób to budowa wynosiła by ileś pokoleń ludzkich czyli setki lat.Lata prawie tam nie ma.W przeliczeniu na myszy trwało by to tysiące ich pokoleń czyli tysiące lat.Nie dajcie się otumanić Elvisowi P.vel "KS"Krzysiu vel The fun_tha_mental.Nie mają odrobiny tupetu wraz z partnerką.Moja ciocia i wujek chcieli uwić tam sobie nowe gniazdko ale po przeczytaniu komentarzy na ich stronie (Idehus) oraz Gazeta.pl forum,Gowork.pl i innych stronach zdecydowanie zrezygnowali.Ciocia dostała migreny i wujek musiał robić jej okłady z lodu na głowę.Uf,dobrze że,tak się to skończyło.Gazu to tam prędko chyba nie będzie!!!Cdn...
                                                  • Gość: ter_mi_na_tor Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 20:05
                                                    Witam.Mogę dodać kilka szczegulików za jakiś czas(śledztwo w toku) dlaczego nie posiadają pieniążków(być może) na dalszy postęp prac.Afera gazowa to wierzchołek góry lodowej.Pozdrawiam.
                                • Gość: tomek Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 13:17
                                  Witam. Odradzałbym kupna tam domu ze względu na oszustwa ze strony dewelopera i opóźnienia. Domy wykonane z kiepskiej jakości materiałów, domy budowane są bardzo nie dokładnie tj. szczeliny między bloczkami na prześwit które uzupełniane są pianką, nie dokładnie wykonana izolacja poddaszy, bardzo krzywe ściany (mam zdjęcia) daltego nie beda spelniac standardow energooszcędności w dodatku deweloper oszukuje firmy podwykonawcze nie płaci na czas faktur albo wogóle a każdy domek wykańcza prawie inna firma bo ludzie nie chca robić tam ZA DARMO!!! Jesli juz ktos tam kupił dom niech weźmie sobie rzeczoznawce z kamerą termowizyjną.
                            • Gość: bartek Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 16:12
                              Pan stania i jego małżonka wioletka to są zwykli oszuści.Ludzi powykręcają na kasie i uciekną do Szwecji.Ludzie on was chce oszukać i tą hipoteke będziecie wy spłacać.
                        • urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 13.01.12, 15:02
                          w sprawie materialów z jakich powstało to osiedle to lepiej sie nie wypowiadać.Byłem tam robiłem i jak na domki energooszczędne jest to katastrofa budowlana w każdym detalu.Ściana jednowarstwowa a przeswity to nawet po centymetrze są między bloczkami.Dobrze że pianke mądry wymyslił to Stania wpycha ją w każdą dziure.A developer i jego małżonka to jest totalny kataklizm.Ładnie z ludzmi w oczy rozmawiają a gdy ludzie odchodzą to drwiny z nich sobie urządzaja.Wykręcili pare firm podwykonawczych na kasie i sie cieszą głupio.Nas też wykręcili i niech ludzie troche przejża na oczy bo mają klapki na oczach.Niech ludzie zrobią ekspertyzy kamerą termowizyjną a napewno developer będzie zwracał pieniądze.
                  • urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 13.01.12, 15:08
                    ta budowa powstała z najtańszych materiałów a wykonanie daje dużo do życzenia mam pare fotek.
        • urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 13.01.12, 15:07
          developer to oszust dlatego ze szwecji przyjechał albo został wyrzucony i prubóje ludzi kręcić w Polsce.NIECH WSZYSTKIE FIRMY KTÓRE ZOSTAŁY WYKRĘCONE NA KASIE PRZEZ FIRME IDEHUS ODEZWĄ SIĘ NA NUMER 606998395.
    • urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 12.01.12, 18:24
      firma idehus jest to firma która kręci na kasie podwykonawców a jak zbliża się termin płatności to Pan Stania i jego wspaniała druga małżonka mówią żeby spie...ć z budowy że przelewu nie będzie.Domy które postawili są to zwykłe rudery a nie domy energooszczędne.Dobrze że ktoś madry wynalazł pianke do uszczelniania to pan stania uszczelnia nią przerwy między bloczkami i dlatego ten dom staje się wysoko energooszczędny.A wykonanie tynków gładzi i malowania daje dużo do życzenia.Jest masakra i są na to dowody w postaci zdjęć.jestem kolejną firmą którą firma idehus wykręciła na kase...
    • anula5550 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 16.01.12, 13:28
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
      • Gość: Gustlik Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 91.90.161.* 17.01.12, 16:19
        spamerko won stąd.
        • Gość: urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 21.01.12, 15:34
          na stronie www.ekoline.wrocław zamieścilismy komentarze na temat developera i firmy ks projekt 14.Niestety administrator nas zablokował ale piszemy dalej na temat tych oszustów i przekrętów którzy oszukali firmy podwykonawcze.Niech stania i lachowicz nie oszukują firm i ludzi którzy tam zamierzają lub już kupili domki.(z najgorszych materiałów)
          • Gość: SCHWARZENEGGER Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 20:42
            CO ZA BREDNIE< po mojemu to grupa NIEROBO słsznie wywalonych z budowy wylewa swoje gó...ane żale,
            CZŁOWIEKU jak Ci przeszkadzało ze rzekomo robią fuszerke to czemu wtedy nie protestowałeć BURAKU jeden, dopiero jak cie wywali za nieróbstwo obudził się w tobie duch sprawiedliwosci, lipa ityle
            • Gość: czarnulka Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 27.01.12, 23:07
              Z tego co się dowiedziałam to w domkach energooszczędnych gdzie ściany są jednowarstwowe tynki na elewacji powinny zawierać wypełniacze:keramzyt,perlit,granulat styropianowy,wermikulit.Poprawiają izolacyjność termiczną muru a z tego co wiem to na domkach w ślęzy są zwykłe tynki cementowo-wapienne które będą przepuszczały ciepło i będą się robiły mostki termiczne w miejscach gdzie jest pianka uszczelniająca szczeliny między bloczkami.Widze że developer nie ma zielonego pojęcia na temat budowy domków energooszczędnych.Powinien oddać ludziom kase za te wciskanie kitu.
            • Gość: czarnulka Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 27.01.12, 23:11
              Lepiej się dowiedzieć póżniej niż wcale.A ty co tak bronisz developera ty schawrzeneger jesteś chyba jego bardzo bliskim.A firma od okien też robiła fuszere że została podobno wykręcona na kasie...
              • Gość: ter_mi_na_tor_2 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 21:18
                Witam.Jestem pełen szacunku dla Ciebie(Czarnulka).Jeśli masz (macie jakieś pytania) to proszę zadawać.Odpowiem wyczerpująco w miarę możliwosci na wszysykie pytania.Byłem,widziałem,słyszałem(są także nagrania wypowiedzi Violi i Krzysia).Firma od okien wykonała swoją pracę wzorowo.Oknopex, polecam tą firmę.ter_mi_na_tor_2
            • Gość: porcupine Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.wroclaw.mm.pl 27.01.12, 23:26
              No to SCHWARZENEGGER, obudziłeś bestię ;)
              • Gość: T-1000 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 21:26
                Bestia się obudziła i cały czas działa bezwzględnie nabierając coraz większej mocy z udziałem innych normalnych istot ludzkich.
            • Gość: ter_mi_na_tor_2 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 20:57
              Burakiem(de bitt) to jesteś ty.Tak jak zapowiedziałem będą następne rewelacje.Bądź cierpliwy.Nierobem to jesteś TY!!!Jesteś otumanionym i zaślepionym prostakiem.Pozdrowienia dla Czarnulki.Jutro dodam wyczerpujący i ostateczny komentarz do ich witryny.Mam zakaz do ich witryny ale dam sobie radę.Paaaaaaaaaaaaaa!!!!!prostaku!!!!!!!!!!!
              • Gość: czarnulka Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 29.01.12, 15:14
                I stało się tak jak zapowiadał Pan Stania na temat gazu."Jeżeli będą przymrozki to z gazu nic nie będzie"oby nie".Jest kolejna ściema na temat instalacji gazowej,pewnie ludziom kit wciska że ta instalacja nie lubi mrozu bo są to przecież domki energooszczędne.hahahahaha.Szkoda tylko że ludzie wszystko łykają jak młode pelikany a on się śmieje wraz ze swoją małżonką z ludzi za ich plecami.Ludzie czy wy nie widzicie jak oni was tam oszukują tak samo jak oszukali firmy podwykonawcze tj.firma od stolarki okiennej i drzwiowej,firmy od wykończeń(zabudowa poddaszy,sufity na parterze oraz inne prace wykończeniowe).Najlepsze prace to wykonali ludzie Stani w budynku B-16 oraz inne budynki które wykańczali gdzie to "koparkowy" wraz ze swoim kolegą wykańczali ten oto domek to poszpachlowali ściany miejscami gdzie były jakieś ubytki i nawet tego nie poszlifowali tylko malowali(na mokrą gładż) farbą z lidla około 4-5 razy a pani wioletka wcisneła ludziom kolejny kit że to jest mokra farba ale prosze sie nie przejmować bo ta farba wyschnie...Po zapaleniu halogena po raz pierwszy zobaczyłam koszmar na budowie podczas wykończeń.To tak wyglądaja domki wykończone przez developera które kosztują"CZTERYSTA TYSIĘCY" kto maluje na mokrą gładż no ale chyba że w Szwecji to się sprawdziło i pan Stania te nowości stosuje u nas w Polsce.BRAWO BRAWO PANIE STANIA TAK TRZYMAĆ DALEJ.POWODZENIA.CDN.
                • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 29.01.12, 15:22
                  widze że duzo ludzi zna lub poznaje developera od strony wykończeniowej.Dobry jest w w ykończeniach tak samo jak "wykończył" wykręcił firmy podwykonawcze na kasie i tak samo kręci ludzi tak jak z tym gazem.Dobra uwaga "czarnulki"na temat developera popieram ją w całości.Zobaczymy jak mrozy puszczą a gazu dalej nie będzie to jaką wymówke będzie miał stania może będzie za gorąco lub za duża wilgotność."Nie zbadane są wymówki "ks14" krzysia stani i jego wioletki"KIEDY ZAMIERZACIE OSZUŚCI ODDAĆ NASZE PIENIĄŻKI CIĘŻKO ZAPRACOWANE W TYM OBOZIE PRACY W śLĘZY PRZY ULICY PARKOWEJ.
                  • Gość: urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 30.01.12, 21:30
                    Okazuje się teraz że następnym pretekstem firmy KS PROJEKT1$ jest straszny mróz aż pan stania musi zamknąć budowe na jakiś czas takie są potwierdzenia z pewnego żródła.Wygląda na to że duże mrozy w przyszłości będą zmuszały ludzi do wyprowadzek gdzieś w cieplejsze miejsca i wygląda też że jednak są to domki letniskowe które nie lubią mrozu.Nie widze przeszkód co do wykańczania domków w środku nawet jak jest na minusie...Są to przecież domki energooszczędne i powinno być w miare ciepło.No ale jak ściany może przemarzają to nie pozwala na wykonywanie prac nawet w środku...Pan instalator się nam rozchorował ale miejmy nadzieje że zdąży ogarnąć wszystkie przyłącza na czas.cdn.
                • Gość: man Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: 82.177.102.* 01.04.12, 00:11
                  To chyba w dupie byłaś i gó... widziałaś bo na b 16 malowali pracownicy pana stani ale tylko rgipsy a ścian szpachlowanych nie tykali wałkiem. Z resztą potem weszła tam ekipa na poprawki po dwóch teletubisiach którzy po mordzie powinni dostać.Nie twierdzę że ta budowa jest idealna ale pierdoły domniemywania i i ploty na zasadzie kolega mówił że jego znajomy słyszał jak ktoś mówił.
    • Gość: czarnulka Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 06.02.12, 13:59
      WITAM PONOWNIE PANIE I PANOWIE ZAINTERESOWANI KUPNEM BĄDŻ TYCH KTÓRZY JUŻ ZAKUPILI DOMEK OD FIRMY KS PROJEKT 14 BĄDŻ IDEHUS.ZBIERAŁAM INFORMACJE NA TEMAT BUDOWY I FIRM PODWYKONAWCZYCH A TAKŻE NA TEMAT STANI I LACHOWICZ.FIRMA OD STOLARKI OKIENNEJ I DRZWIOWEJ WYMONTOWAŁA KILKA SZTUK OKIEN I DRZWI ZE WZGLĘDU NA BRAK PŁATNOŚCI A TAKŻE BUDOWA MA ZOSTAĆ ZAMKNIĘTA PRAWDOPODOBNIE DO KOŃCA MIESIĄCA ZE WZGLĘDU NA POGODE TAK TWIERDZI STANIA I LACHOWICZ A FAKT JEST TAKI ŻE BRAKUJE IM KASY NA DALSZE ETAPY PRAC I SZUKAJĄ KASY GDIEŚ W SZWECJI.KIEROWNIK BUDOWY ZREZYGNOWAŁ I ZROBIŁ SIĘ PROBLEM Z ODBIORAMI.FIRMA KTÓRA WYKAŃCZAŁA BUDYNEK B-22(FACHOWCY KTÓRYCH POLECAM)KTÓRA PRZYJECHAŁA NA PROSBE STANI ZOSTALI OSZUKANI NA KASIE I MAJĄ ZAKAZ WEJŚCIA NA BUDOWE.FIRMY TYNKARSKIE KTÓRE MAJĄ POSTÓJ TEŻ NIE MAJĄ ZAPŁACONE ZA SWOJĄ PRACE.STANIA I LACHOWICZ PRZESTAŃCE KRĘCIĆ LUDZIE I FIRMY PODWYKONAWCZE...GOŚCIU Z BUDYNKU B-1 DZIEKI TEMU ŻE JEST ELEKTRYKIEM I ZNA SIĘ NA ROBOCIE SAM PODŁACZAŁ SKRZYNKE ELEKTRYCZNĄ.DEVELOPER BIERZE SIE ZA BUDOWE A GROSZEM NIE ŚMIERDZI."JESTEŚ DLA MNIE ŁAPCIUCHEM...I TA TWOJA DRUGA BABA"...TAKIE SŁOWA I INNE WYPOWIADALI LUDZIE Z FIRM KTÓRE TAM ROBIŁY....PODOBNO SĄ CIEKAWE NAGRANIA ROZMÓW Z JEDNĄ FIRMĄ A DEVELOPEREM KTÓRA ZOSTAŁA WYKRĘCONA NA KASIE PRZEZ STANIE.CDN.
      • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 06.02.12, 22:36
        DO CZARNULKI!!!!!!!!!!!!!!!!MAM FAJNE NAGRANIA Z ROZMÓW Z TYMI OSZUSTAMI.ICH ROZMOWA JEST NA POZIOMIE KATARZYNY W.KŁAMIĄ TAK SAMO JAK ONA.BYĆ MOZE TRZEBA TUTAJ "DETEKTYWA"RUTKOWSKIEGO.GDYBY ADMINISTRATOR STRONY www.ekoline.wrocław CZYLI STANIA ODBLOKOWAŁ MNIE TO Z CHĘCIĄ BYM JE TAM WRZUCIŁ I NIECH LUDZIE SOBIE POSŁUCHAJĄ JAK OSZUŚCI TRAKTUJĄ PODWYKONAWCÓW.CZŁOWIEK TERAZ MUSI BIEDOWAĆ A TE SK.....NY SIĘ ŚMIEJĄ ZA PLECAMI.NIE MA KASY NA DOKOŃCZENIE BUDOWY TO NIECH STANIA SYNA PRZEPISZE DO NORMALNEJ SZKOŁY A NIE PŁACI OKOŁO 4TYŚ FUNTÓW.A DLA NAS NA PRZELEW NIE MIAŁ P...Ł J....Y.PRZYZNAŁ SIĘ ŻE JEST P....M MAM NA TO ŚWIADKÓW.A WIOLETKA JEST WYRAFINOWANĄ OSZUSTKĄ KTÓRA MORDE DRZE STRASZNIE.NIECH JEJ TAK NIE DRZE BO JEJ SIĘ PUDER ROZMAZUJE NA MORDZIE.PIENIĄDZE NAM ODDAJCIE ZŁODZIEJE NAJWIEKSI NA DOLNYM ŚLĄSKU I W SZWECJI...CDN
        • Gość: CZARNULKA Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 06.02.12, 22:48
          Widze że nie ładnie robi Pan Stania blokujac ludzi którzy mają coś ciekawego nam do przekazania.Być może dzięki osobom tam pracującym dowiemy się coś więcej na temat developera tej budowy.Ciekawi nas kiedy wkońcu bedzie otwarcie osiedla,kiedy będzie można się zacząć wprowadzać i mieszkać. Jestem bardzo ciekawa tych nagrań i administrator powinien odblokować tych ludzi niech mają prawo się wypowiedzieć no chyba że Pan Stania ma brud za paznokciami.A co do Pani Wioletki to niech się pudruje jeżeli jej to pomaga w zatuszowaniu jakiś wyprysków(my kobiety tak już mamy z natury)a co do rozdartej buzi Pani Wiolety to już słyszłam jak sie kłóciła z ludżmi z b-20.Jest troche żenadą że kobieta o tak wysokim mniemaniu tak się zachowuje.Wracając do nagrań i blokady kont na forum to być może jest troche prawdy w tym co piszą oszukane firmy.Gdyby developer był ok to nie było by tego przedstawienia...Każdy developer żeby żyć to musi troche wykręcić ludzi jak i firmy.Tylko jak długo takie życie jest kolorowe...Co do Pana Stani(p...ł)to zacytuje fajny cytat"żeby życie miało smaczek ,raz dziewczynka ,raz chłopaczek"...cdn
          • Gość: Zosia Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.e-wro.net.pl 07.02.12, 20:06
            Z ciekawością przeczytałam cały wątek. Budowa realizowana jest systemem gospodarczym. Developer jest co najmniej nazwą naciągniętą i na pewno nie jest nim Stania. Prokuratura Okręgowa we Wrocławiu jest obecnie w posiadaniu informacji o wyłudzaniu prac budowlanych przez KS Projekt 12. Oszustwa Stanii obecnie kumulują się. To tylko kwestia czasu. Przewijający się wątek Szwedzki "budowlany" miał finał w sądzie, który ogłosił upadłość firmy Stani. Po tym epizodzie Stania przyjechał do Polski z pomysłem na nowy przekręt. cdn
            • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 07.02.12, 21:51
              WIDZE ŻE STANIA ZMIENIA ŻONY JAK TE SWOJE PROJEKTY.MOZE KAŻDY PROJEKT MA SWOJĄ ŻONE.TAKŻE UWAŻAJ WIOLETKA BO JAK KRZYCHU OGŁOSI BANKRUCTWO TO TY TEŻ POLECISZ RAZEM Z PROJEKTEM 14.CIEKAWE JAKI BĘDZIE NASTĘPNY PROJEKT BYĆ MOŻE "PROJEKT CELA".ZOSIA ODEZWIJ SIĘ JAK COŚ WIESZ NA TEMAT STANI .WKOŃCU LUDZIE WIDZĄ ŻE STANIA TO NAJWIEKSZY OSZUST OD SZWECJI AŻ PO DOLNY ŚLĄSK.BĘDE SZUKAŁ W INTERPOLU NA JEGO TEMAT BO MAM TAM ZNAJOMOŚCI...TAKŻE WYDAJE MI SIĘ ŻE TA BUDOWA BĘDZIE SKOŃCZONA ALE PRZEZ LUDZI KTÓRZY KUPILI TE RUDERY LUB PRZEZ WIOLETKE.NIECH SOBIE DOROBI NA CZARNO PRZECIEŻ CAŁY CZAS NA CZARNO TAM URZEDUJE JAK WIĘKSZOŚĆ LUDZI STANI.(POLACY I UKRAINCY) CIEKAWE GDZIE JEST KIEROWNIK BUDOWY I TABLICA INFORMACYJNA,POWINNA BYĆ I JEST WYMAGANA NA KAŻDEJ BUDOWIE.MOŻE TEJ BUDOWY NIE OBOWIĄZUJĄ PRZEPISY Z ZAKRESU BUDOWNICTWA.cdn
              • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 08.02.12, 14:40
                DZISIAJ DOWIEDZIAŁEM SIĘ O KOLEJNEJ FIRMIE KTÓRA WYKONYWAŁA SWOJE PRACE NA ETAPIE ŁAW I ŚCIAN.I OTÓŻ TA FIRMA TEŻ ZOSTAŁA WYKRĘCONA NA KASIE.PODSUMUJMY:FIRMA OD ŁAW I ŚCIAN, FIRMY OD WYKOŃCZENIÓWKI BO TROCHE ICH SIE PRZEWINEŁO, FIRMA OD DACHU,FIRMA OD STOLARKI OKIENNEJ I DRZWIOWEJ, ORAZ FIRMY KTÓRE ZOSTAŁY WYKRĘCONE NA KASIE CZY SĄ TO FIRMY KTÓRYM STANIA NIE ZAPŁACIŁ ZA "FUSZERKE"JAK TO TWIERDZI PANI Z B-16(NAZYWAJĄC NAS OSZOŁOMAMI)DZIĘKUJE BARDZO ZA KOMPLEMENT TYLKO Z TYM ŻE OSZOŁOMAMI SĄ LUDZIE KTÓRZY KUPILI TE RUDERY ORAZ KS PROJEKT14. CZY JEST TO ZAGRYWKA STANI ŻEBY TYLKO NIE PŁACIĆ ZA WYKONANE PRACE TŁUMACZĄC WSZYSTKIM LUDZIOM ŻE FIRMY PISZĄ KOMENTARZE CELOWO A TAK NAPRAWDE POPIEPRZYLI ROBOTE.BZDURA CO WAM STANIA WKRĘCA.LUDZIE TO JEST OSZUST,BĘDZIECIE PŁAKAĆ PRZEZ NIEGO I WTEDY BEDZIECIE PLUĆ SOBIE W BRODE ŻE NAS NIE POSŁUCHALISCIE.CDN...
                • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 21.02.12, 21:30
                  Z ZEBRANYCH INFORMACJI WYNIKA ŻE NA BUDOWIE NIC SIĘ NIE DZIEJE.LUDZIE DO MNIE DZWONIĄ Z DOMKÓW KTÓRE KUPILI I WYMIENIAMY SIE OPINIAMI I SĄ ZDESPEROWANI ŻE TAK DŁUGO TO WSZYSTKO SIE ODBYWA ZE STRONY STANI I LACHOWICZ.JUŻ DAWNO POWINNI MIESZKAĆ A TU LIPA.KREDYTY WZIETE SPŁACAĆ TRZEBA A CZŁOWIEK NA WYNAJMIE SIEDZI.STANIA POWINIEN POKRYĆ WSZYSTKIE KOSZTA TYCH LUDZI KTÓRZY SĄ NA WYNAJMIE.W DALSZYM CIĄGU NIE POPŁACIŁ FIRMOM ZALEGŁYCH FAKTUR I PRAWDOPODOBNIE NAWET FIRMIE OCHRONIARSKIEJ TEŻ NIE ZAPŁACIŁ ZA PILNOWANIE BUDOWY.TWIERDZI ZE Z BUDOWY CAŁY CZAS COŚ GINIE A MI SIE WYDAJE ŻE NAJWIEKSZYMI ZŁODZIEJAMI NA TEJ BUDOWIE SĄ STANIA I LACHOWICZ...CDN.
                  • Gość: tikitiki Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 22:07
                    Wszystko się zgadza.Zapewne pojechali sobie na narty.Pan z B 16 jest już zrozpaczony.Przez nich odżywia się tylko chlebem(bez soli) i wodą.Krzysiu Stania, gdzie są okna z innych budynków.Bardzo proszę o uczciwą odpowiedź.Podpowiadam Tobie że,wymontowała je firma(która je montowała) której jesteś winien pieniążki za ich mozolną pracę.Cdn...
                    • Gość: tikitiki Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.12, 14:06
                      Nie podszywaj się pode mnie. Widzę, że już chwytasz się nawet kradzieży nicków na forum żeby tylko nasmrodzić.
                      • Gość: HAL-900 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 17:23
                        Nie smrodzę.Smród jest od samego początku.Zakupię dezodorant i wszystko będzie OK.Oczekuj końca całej sprawy cierpliwie ponieważ" tylko cierpliwi bedą nagrodzeni"Jesteś tikitiki wybranką losu.W tym mieszkanku czeka Cię "świetlana" przyszłość.Cdn.
                      • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 23.02.12, 08:34
                        tikitiki-czyli wioleta lachowicz największa oszustka od dolnego śląska aż po Szwecje razem ze swoim mężulkiem stanią.Podobno nawet nie płacą faktur firmie ochroniarskiej która tam pilnuje a także instalator ma nie zapłacone faktury za swoją ciężką prace.Panie Jarku niech pan uważa na tych oszustów bo ostatniej faktury panu nie zapłacą na milion procent.Pisma które wysłaliśmy z wezwaniem do zapłaty na ulice Szewską wróciły do nas z dopiskiem ze pod tym adresem nie ma takiej firmy.Niezłe wałki stania odpie... burak jeden".KEN I BARBIE NA BUDOWE WPADLI W CIUCHY ZA MOJE PIENIĄDZE POUBIERANI,ODIEBANI NA PARKINGU ZOSTAWIŁ NOWE AUDI MÓWI ŻE TROCHE DUŻO PALI I NIE DŁUGO JAK WYKRĘCI NASTEPNA FIRME KUPIO SOBIE PORSCHE CZARNE".CDN.
                        • jawa39 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 25.02.12, 17:55
                          Znalazłem ofertę osada ekoline. Interesowałem się zakupem. Deweloper chce całość kwoty - trochę się waham. Czy on wykończy to osiedle i kiedy odda do użytku. Jaki jest standard wykończenia- czytałem różne komentarze. Może ktoś ma informacje z pierwszej ręki i podzieli się ze mną? jawa39@poczta.onet.pl

Z góry dziękuję
                          • Gość: Terminator 100 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 18:44
                            Witam jawa39.Proponuję Tobie wejść na ich stronę oraz przeczytać krok po kroku wszystkie komentarze na Gazeta.pl Forum,GoWork etc.Jak znasz język szwedzki to też proponuję wejść na Idehus.Posiadam całą kopalnię informacji na ich tamat i tej budowy ale to nie jest do publikowania na forum.To co robią to jest prawdziwy majstersztyk w wydaniu najsłynniejszego propagandzisty z okresu II Wojny Światowej(wiadomo o kogo chodzi-J.G).Skontaktuj się z urodziny09.Jest on w posiadaniu unikalnych(historycznych) fotografii z budowy osiedla(mostki termiczne,etc).Siedlisko Krzysia i Violetty na ul.Szewskiej to chyba fikcja ponieważ nawet wezwania sądowe do zapłaty pieniędzy dla podwykonawców nie są odbierane.Kupując od nich gniazdko bardzo dokładnie wszystko sprawdź oraz niezwykle uważaj na to co Tobie mówią (czytaj między wierszami).Pozdrawiam.
                            • jawa39 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 25.02.12, 20:54
                              Dziękuję! A jakieś konkrety?
                              • Gość: Terminator 100 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 21:15
                                Witam.Muszę mieć pewność że,nie jesteś podstawiony...Prokuratura oraz Policja Państwowa od dawna już się nimi interesują.Jak jesteś podstawiony przez nich (Krzysiu,Violetka) to się nie dogadamy.Sprawdzę to dokładnie.Mam takie możliwości (bardzo duże).Po niteczce do kłębka.Pozdrawiam.PS.Podejrzewam że,Krzysiu lub ktoś z jego świty skomponował ten dialog lub jesteś ich konfidentem.Jeśli się mylę to BARDZO PRZEPRASZAM.Pozdrawiam.
                                • jawa39 Re: Osada Ekoline-IDEHUS 25.02.12, 21:57
                                  Więc mylisz się. Chcę tam kupić i mam pewne obiekcje - zwłąszcza po przeczytaniu forum gazeta i forum ekoline.fsl. Pozdrawiam
                                  • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 26.02.12, 10:34
                                    jawa 39 jak chcesz to kupuj to badziewie za 400 tyś zł od tych oszustów.Ja osobiście wolałbym przejebać te pieniądze i mieć tą satysfakcje że nie dałem się oszukać stani i lachowicz(są to oszuści najwięksi od śzwecji aż po dolny śląsk)wolałbym mieszkać w przyczepie kempingowej jak w tych domkach niby "energooszczędnych"z najgorzszych materiałów.Więcej na obecną chwile nie moge pisać ze względu na dobro postępowania przeciwko tym oszustom.cdn.
                          • Gość: Terminator 100 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 21:23
                            Ostatni post jest dla jawa39(godz.21.15)
                            • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 08.03.12, 19:28
                              Wioletka plunął, bym ci w morde za te kłamstwa i oszczerstwa pod naszym adresem.Ale przyjdzie taki moment.Kłamiesz ty i ten twój konkubent Krzysiu co jest gejem sam to potwierdził że musiałaś płacić za nasze poprawki 18 tyś zł.Największą poprawką jaką ludzie powinni zrobić to poprawić ciebie i tego twojego przydupasa.Firmie od dachu P.Sylwi nadal nie zapłaciliście a termin uzgadnialiście do końca lutego.Nieterminowosc i oszustwa to wasza mocna strona.Firmie która wykańczała budynek B-?też zatrzymaliście kase twierdząc że tak robicie na wypadek gdyby np:płytki odpadały lub gdyby były poprawki.Jesteście chorzy ludzie ale mam nadzieje że znajdzie się dobry lekarz i was uleczy.CDN.
                              • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 01.04.12, 16:09
                                WCZORAJ TJ.31.03.2012 WIOLETKA WRAZ Z SEWERYNEM UKŁADAŁA STYROPIAN NA PODŁODZE W BUDYNKACH A9 ORAZ A10 A KRZYSIU LATAŁ W GUMIAKACH Z MIOTŁĄ I BUDYNKI ZAMIATAŁ.POWINNO BYĆ NA ODWRÓT WIOLETKA POWINNA NA MIOTLE LATAĆ JAK PRZYSTAŁO NA CZAROWNICE...WYGLĄDA ŻE JUŻ WSZYSCY OPUŚCILI DEVELOPERA ŁĄCZNIE Z FIRMĄ INSTALACYJNĄ CZYŻBY NADAL STANIA NIE PŁACIŁ,SKOŃCZYŁA SIĘ KASA ŻE PANIE I PANOWIE SAMI ZAPIEPRZAJĄ NA BUDOWIE,JA BYM NIE CHCIAŁ TAKIEGO DOMU GDZIE WIOLETKA UKŁADA STYROPIAN I PEWNIE BĘDZIE PODŁACZAĆ PODŁOGÓWKE.ŻENADA ZAJEBISTA Z TYM DEVELOPEREM I JEGO ŚWITĄ.STANIA NA CZARNO ZATRUDNIA LUDZI BO WIOLETKA JAK I SEWERYN NIGDZIE NIE FIGURUJĄ A TYM BARDZIEJ SEWERYN JEST NIBY "KIEROWNIK BUDOWY" MOŻE ZGŁOSIĆ DO PIP.FIRMY OD TYNKÓW TEŻ ZOSTAŁY WYKRECONE NA KASIE I NAWET BUŁGARZY ROBIĄ TYNKI I ZNAJĄC ŻYCIE TO PRACUJA TAM ZA DARMO TAK JAK MY PRACOWALIŚMY...JAKIŚ DUPEK OPISAŁ SYTUACJE Z BUDYNKU B-16 ŻE NIBY MY TAM COS SPIEPRZYLIŚMY:TO POSŁUCHAJ GOSCIU SOBIE JAK NIE MASZ 100% INFORMACJI NA TEMAT KTO TAM WYKONYWAŁ PRACE TO NIE WYPISUJ BZDUR BO ODWRÓCI SIĘ TO PRZECIWKO TOBIE TAK JAK WIOLETKA BZDURY CHODZI I GADA ŻE NA TYCH BUDYNKACH GDZIE WYSTĄPIŁY POPRAWKI TO ROBIŁA NASZA FIRMA I ROBOTE SPIEPRZYŁA,JAK CHCECIE TOZŁOŻYMY JESZCZE JEDEN POZEW O OSZCZERSTWA...CDN PS.NIE JEST TO PRIMA APRILIS.
                                • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 02.04.12, 18:52
                                  DLACZEDO STANIA NIE ODEBRAŁ Z SĄDU POSTANOWIENIA...???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!WIDOCZNIE DEVELOPER MA DUŻO NA SUMIENIU SKORO NIE ODBIERA POCZTY.CDN.PS.STANIA TO STARY PRZEKRĘT NIECH FIRMA PANA KARASIA UWAŻA NA NIEGO BO STANIA CHCE NUMER NA NIM ZROBIĆ...
                                  • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 02.04.12, 22:30
                                    STANIA DLACZEGO MNIE ZABLOKOWAŁEŚ ???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NA SWOJEJ STRONIE.MASZ JEDEN ZWÓJ MÓZGU WIĘCEJ OD KURY...PRAWDA CIĘ ZABOLAŁA.ZA DUŻO O TOBIE PISAŁEM I O TWOICH PRZEKRĘTACH.CZAS NAJWYŻSZY ŻEBY SPOŁECZEŃSTWO SIĘ DOWIEDZIAŁO NA TWÓJ TEMAT.CDN...
                                    • Gość: Gość Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.04.12, 16:41
                                      Inwestorowi wraz z całą świtą życzę Wesołych Świąt Wielkanocnych
                                      • Gość: URODZINY09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.isp.tvkg.net 10.04.12, 22:46
                                        Ciekawe co to za fanatyk stani i lachowicz składa tym dziadom życzenia świąteczne.Jajka wpie...li pewnie gdzieś za granicą za nasze ciężko zapracowane pieniążki które nam do tej pory wiszą...cdn.
                                        • Gość: Odradzam - Lipa Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.12, 14:06
                                          No i bylismy z facetem od odbiorów, ponad 100 usterek na liście i ogólnie wszystko to co powiedziane wcześniej to prawda. Ciepło ucieka, masa niedoróbek. My rezygnujemy, nie tylko my. Kasa wsadzona w naprawe = większy domek u innego dowolnego developera. Szkoda, bo podobalo nam sie miejsce.
                                          • Gość: Dechs Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.31.181.240.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.13, 19:59
                                            Ja tez potwierdzam i odradzam jakość pozostaje wiele do życzenia a i Deweloper ma masę długów
                                            • Gość: urodziny09 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 23:10
                                              a możesz mi podać swój numer te.celem kontaktu w sprawie tyc domków bądz developera.
                                              • Gość: janek77 Re: Osada Ekoline-IDEHUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.13, 17:02
                                                Witam,
                                                czytam i nieco się przeraziłem. jak na chwilę dzisiejszą wygląda stan prawny domków? jeśli zakup jest od osoby prywatnej a nie dewelopera?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka