Dodaj do ulubionych

TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica

IP: *.e-wro.net.pl 30.03.10, 18:25
Jak na razie wszystko OK. Piszę, bo może komuś pomogę, tak jak anonimowe
opinie z jednego forum pomogły kiedyś uniknąć wpadki z innym developerem :-/
Jak na razie jestem bardzo zadowolony z budowy, tego jak to wygląda i jakości.
Dla zainteresowanych:
forum.investmap.pl/mieszkania-domy/osiedle-panorama-triada-dom-t2968.html
W skrócie:
Triada buduje "osiedle Panorama" na wzgórzu górującym nad Trzebnicą. Teren
byłego POMu między Orlenem, a halami z prawej. W pierwszym etapie 3 bloki,
każdy 2 piętra+poddasze, 2 klatki. Po bodajże 18 mieszkań na blok. Lub 23 (bud
E?) Zresztą nie jestem pewien, dokładnie nie liczyłem. Cena to 3700zł/m2 przy
normalnym metrażu.
Jak metraż jest większy to coś 3600zł/m2 z tego co pamiętam.
Ceny dość korzystne jak na promień 30km od Wro. Standard deweloperski dobry,
materiały też. O wykonaniu patrz dół tekstu. Umowa standardowa - warto ją
negocjować, i pewne rzeczy dopasować pod siebie, ponieważ nie od dziś wiadomo,
że developer to nie PCK i formułuje umowy "pod siebie" a nie kupującego. Nie
mniej umowa jest bez chamskich haczyków dla kupującego, co dobrze świadczy o
Triadzie. Projekty mieszkań różne -tzn takie jak wszędzie. Obecnie buduje się
jakoś dziwnie jak dla mnie, albo ja jestem dzieckiem wielkiej płyty...sam nie
wiem, tak czy siak - pasujące mi mieszkanie znalazłem, zaś propozycje drobnej
przeróbki została przez biuro developera zaakceptowane. Za co też plus dla
nich ;-) Myślę że jak tak wybredna osoba jak ja coś znalazła to każdy znajdzie
i dopasuje coś pod siebie. Obsługa w biurze bardzo miła, dokładna, i bez
problemowa. Większość mieszkań mimo "kryzysu" już im poszła z budynków D i F
sprzedano 32 z 36 mieszkań (94%), w budynku E z 23 mieszkań kupiono 9, a
zarezerwowano 5. Tak czy siak jest to łącznie sprzedanych około 70% (z
rezerwacjam 78%). U innych developerów budujących duże osiedla w Trzebnicy już
nie jest tak różowo i np. zeszło tylko 22 mieszkań z 170... (13%). Z czego to
wynika nie wiem, ale ludzie chętnie kupują mieszkania na os. Panorama. Mimo
przereklamowanego kryzysu.
Zalety lokalizacji Os. Panorama
- blisko (400m) do dworca z szynobusami do Wro
- blisko do wylotu na krajową 5 do Wro.
- brak bliskiej zabudowy
- szczyt wzniesienia, ładne widoki (zależy jakie i gdzie mieszkanie)

wady:
- Orlen blisko (rzecz indywidualna...wolę Orlen w dużej niecce na dystansie
80-100m, niż czyjeś majtki na balkonie na zaraz na przeciw moich okien)
- poza Orlenem nie ma blisko sklepów, zresztą Trzebnica to dla mnie jakiś
relikt lat 90. jeżeli chodzi o sklepy. O przepraszam, Biedronkę otworzyli.
Nastawiam się na TESCO we Wrocławiu i dużą lodówkę.

Co mną kierowało przy kupnie tam mieszkania:
1. Brak poważnych wpadek tego developera przy innych inwestycjach.
2. Dobra cena.
3. Bardzo pasujący mi układ mieszkania, i możliwość drobnych przeróbek.
4. Świetne położenie komunikacyjne, przy założeniu że pracuję we Wrocławiu
-blisko wylot na krajową 5, oraz 400m do szynobusów. Jak dla mnie to mocny atut.
5. Brak czyjejś bielizny suszącej się na balkonie na przeciwko,tzn położenie
całego osiedla.
Standard wykończenia zgodny z opisem, i tu mnie zaskoczyli bardzo pozytywnie.
Tzn nie ma lipy: ściany i podłogi równe, idealne pod wykończenie, wszytko tak
jak być powinno. Solidna robota. Ktoś mógłby mi napisać, że nie powinienem się
rajcować kawałkiem równej ściany. I równą wylewką na podłodze.
Problem polega na detalach. Zrąbane podłogi i ściany to potem horror przy
wykończeniówce, i dodatkowe koszy, albo nerwy z reklamacjami przy odbiorze. Tu
tego nie ma. Równo, dokładnie, schludnie, i muszę przyznać, że bardzo mi się
to podoba.
Z innych spraw to ciekawi mnie jak i na kiedy będzie rozwiązana kwestia
parkingów, zieleni, ławeczek, i placu zabaw dla dzieci. Wbrew pozorom to też
są bardzo ważne rzeczy na osiedlu. Dalej mam bardzo pozytywne wrażenia i
ciesze się, że jak na razie wszystko przebiega bezproblemowo..
Pewnie co jakiś czas wpadnę tutaj coś napisać, albo na investforum.
Obserwuj wątek
    • Gość: abababa Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.as.kn.pl 27.06.10, 01:25
      witam
      to się chłopie zdziwisz jak za oknami ujrzysz z jednej strony BricoMarche a z
      drugiej 30 metrowy maszt nadajnika Orange...
      Trzebnica może to i relikt lat 90-tych ale uwierz-nie zamieniłbym mieszkania tu
      na inne...
      pomieszkiwałem parę ładnych lat we Wrocku i doceniam ciszę i spokój tego reliktu.
      co do Triady to spoko i luz-chłopaki są bardzo kontaktowi-no może poza
      jednym...-a jakość wykonania rzeczywiście jest ok
      co do osiedla na którym sprzedano tylko 22 mieszkania to sprawa jest na tyle
      nieaktualna że developer zwinął żagle bo kasa na budowe się skończyła i teraz
      tylko fundamenty i betony straszą...

pozdrawiam i życzę powodzenia
      • Gość: rossomak Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 28.06.10, 14:10
        > to się chłopie zdziwisz jak za oknami ujrzysz z jednej strony BricoMarche a z
        > drugiej 30 metrowy maszt nadajnika Orange...

Hej, a z której strony ma dokładnie stanąć Brico a z której maszt? Jak byłbyś w
        stanie podać symbole działek wg tego: www.geotrzebnica.pl/ to byłbym
        bardzo wdzięczny :-) Interesuje mnie w sumie tylko czy ma coś stanąć na tej
        małej działce między Orlenem a droga dojazdową do osiedla.
        Z góry dziękuje.
        rs
    • Gość: RODOS Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.chello.pl 08.07.10, 16:46
      Coś pan Abadaba nie ma chyba konkretnych informacji na temat zabudowy terenu
      koło os.Panorama bo milczy .
      • Gość: rossomak Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 15.07.10, 21:20
        Jak na razie inwestycja przebiega bez problemów - deweloper trzyma się terminów,
        obecnie wykańczają ostatni budynek z I etapu, i zaczynają z małą architekturą
        (parkingi,etc). W środku mieszkanie zrobione ładne, równo, bez problemów.
        Zarówno grzejniki jak i piec dwu-funkcyjny są renomowanych marek (Viessmann) a
        nie jakieś turasy bo jednorazowa promocja dla developera była (słyszałem i o
        takich wypadkach).
        Klatka schodowa tak samo - materiały dobre. Jak na razie wrażenia jak
        najbardziej pozytywne.
        • Gość: RODOS Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.chello.pl 16.07.10, 19:15
          Ja tez odbieram ta budowe bardzo pozytywnie .zresztą kupiłam mieszkanie w
          budynku E .
          • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 14:30
            Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
            od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
            www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
            lub zadzwoń pod numer : 0-607-937-916 071-315-52-48
            Firma "Techbau"
    • Gość: ross Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 08.10.10, 23:58
      I po odbiorze mieszkania.

Wrażenia z rocznej współpracy z Triadą bardzo, bardzo pozytywne. Umowa była pozbawiona większych haczyków, można było trochę zapisów do niej jeszcze wepchnąć (równoprawność storn przy karach umownych, uszczegółowienie standardu wykończenia, zrzeczenie się kar ze strony Triady w przypadku śmierci jednej z kupujących osób (duży plus dla nich za to), etc.). Oprócz tego faktycznie po kosztach materiałów dało się przerobić mieszkanie tak żeby miało nieco inny układ - znów plus dla Developera za to. Same budynki postawili w tempie jak Dach-Bud na Wejherowskiej. Czyli migiem. Materiały standardowe dla Developerów - żelbet i silka, ale już piece dwufunkcyjne , grzejniki, okablowanie, bezpiecznik, okna, antywłamaniowe drzwi wejściowe (PORTA) etc są naprawdę przyzwoitej jakości (Viessman, etc) - czyli na tym nie przycięli, i bardzo dobrze. Mieszkania wykończone bardzo ładnie, biały montaż samemu (nie są to mieszkania w podwyższonym standardzie deweloperskim, ani "pod klucz"), ale za to ściany i posadzki idealnie równe. Te drugie oczywiście z izolacją i dylatacją - co cieszy. Przy odbiorze problemów nie było - na trzy drobne usterki dwie zostały zlikwidowane w ciągu czterech dni, i nie było jakiś problemów z zaniżanym metrażem, protokołem, złymi piwnicami, etc. Generalnie naprawdę bezproblemowy odbiór, i każdemu takiego życzę :-)
      Same budynki ładnie wykończone - nie ma wodotrysków, ale materiały porządne, estetyczne, i bardzo funkcjonalny układ. Na osiedlu chodniki z kostki, dość duży parking (coś 1,6 miejsca na mieszkanie), dwa place zabaw dla dzieci (i to całkiem spore - jakieś huśtawki, domki, zjeżdżalnie i inne bajery dla bachorów), kilka ławeczek przy dwóch skwerkach, i coś co wygląda jak mały "wilczy szaniec" ( żelbetowy śmietnik - o.O ) w sumie naprawdę bardzo ładnie im to wyszło (albo ja mam dysonans podecyzyjny - ale w to wątpię).
      Okolica nie taka zła jak straszyli co poniektórzy na forach (głownie lokalna konkurencja Triady z problemami kredytowymi i 4mies. opóźnieniem...). Orlenu oddalonego o 100m (podaje odległości do centrum 3 bloków z I etapu) praktycznie nie słychać bo jest w niecce za zielenią, ul Wrocławskiej też (140m ), co innych to 24h monopol z fajkami, gazetami, piwem, hod-dogami i zapiekankami jest blisko (Orlen), do szynobusów do Wro jakieś 450m, przedszkole i szkoła (jak ktoś się rozmnożył) jest po drugiej stronie Wrocławskiej (150m), kompleks basenów (ten budowany) jest około 850m od osiedla (5min rowerem, lub kwadrans z buta).
      W sumie nieźle.
      Co do minusów - ponoć może stanąć Brico na działce (AM-16 55/5) między ul Wrocławską, POMem, a drogą dojazdową do osiedla. Ponieważ osiedle jest ogrodzone i ma być szlaban chyba rzezi nie będzie - zresztą to dalej nic pewnego. W sumie to jedyny minus tego osiedla, ale nie tyczy się on bloków z I etapu, ani tych z panoramą (faktycznie kapitalną) na Trzebnie.
      Co do masztu GSM którym tak straszyli co poniektórzy - to już zupełna fantastmagoria, pomijam już fakt że ów maszt jest w kolegium odwoławczym i ma duże szanse nie powstać, tak poza tym to ma być miedzy POMem a Dworcem kolejowym -jakieś 250m od osiedla. A, że normy emisji w PL sa bardzo ostre ((0.1W/m2) to Orange sobie nie poszaleje. Pomijam już fakt nieszkodliwości promieniowania w takich dawkach - jak ktoś nie wierzy to niech się zastanowi czemu na prawie każdym wrocławskim kościele (np. Wejherowska) są anteny GSMu...i czemu nikt ich nie usuwa (mimo elektronicznych luddystów z pod znaku "raka z GSMa"). Zresztą nie ważne - trochę robiłem przy masztach to wiem o czym piszę...

Jak już wspomniałem ponad roczna współpraca z Triadą była bardzo dobra, i w sumie bezproblemowa - teraz PO odbiorze mogę to z czystym sumieniem napisać. Cena 3700zł/m2 była przyzwoita, i w pełni odpowiadała całkiem przyzwoitym materiałom oraz naprawdę solidnemu wykonaniu. Pozwoliło to zaoszczędzić ponad 150 000-180 000PLN wobec analogicznych mieszkań we Wro, a dodając koszty większego kredytu oszczędność wynosiła ponad 200 000pln. A to już bardzo dużo.
      Komunikacyjnie Trzebnica też już się zmieniła - są szynobusy (Łosiu nasz kochany - dzięki, masz mój i rodziny głos), DK5 jest remontowana i ma być przed "wszystkich sztywnych". Do pełni komunikacyjnego szczęścia brakuje tylko powstania S5 -ta ma być na przełomie 2013/2014 i wiele wskazuje, że tak się stanie - bowiem decyzja środowiskowa już jest, ekooszołomy z pod znaku "super żaby i świętego dębu" zostały poskromione, zaś protest mieszkańców Toya-50m od S5-Golf zostanie prawie na pewno dorzucony (zresztą przetarg i tak poleci mimo tego odwołania). Zatem jest szansa na S5 na przełomie 2013/2014 i kwadrans autem na inni Trz-Wro. A na razie szynobusy (~50minut) lub DK5.
      Ergo: nie jest tak źle jak początkowo przypuszczałem.

ps. zapomniałem dodać - odbiory były 3 miesiące przed terminem, a akty notarialne mają być coś pół roku wcześniej (od Grudnia) - znów plus dla Developera - jak sobie poczytam o ludziach jadących dwa lata na taryfie budowlanej, albo 3 rok bez aktów, to jeszcze bardziej doceniam te wcześniejsze odbiory.

pps.nie, nikt mi za to nie płaci (a szkoda, bo marketing mają fatalny i to jest chyba największy minus tej firmy), po prostu dzięki temu forum uniknąłem wtop przy wyborze Developera, to chce dać w miarę rzetelną opinię dla innych "w zamian"
      • Gość: rodos Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.chello.pl 20.10.10, 12:52
        Gratuluje odebranego mieszkanka,ja muszę poczekac do maja na odbiór domu E ale mam pytanie ,ile czeka pan na liczniki z energetyki i czy juz po odbiorze ma pan prad domowy czy jeszcze budowlany?
        • Gość: rossomak Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 20.10.10, 14:45
          W energetyce i gazowni byłem coś 5 października, licznik en.elektr. miałem już 8 zaś licznik gazu założyli chyba 14 października. Obecnie mam taryfę budowlaną - czyli płace 50zł ryczałtu miesięcznie i coś 60gr/kW jakoś tak. Na taryfę mieszkaniową mogę przejść najwcześniej 5 listopada - wtedy 10zł/mies. ryczałtu + 59gr/kW. Żeby zmienić taryfę muszę pojechać do Obornik albo z pozwoleniem na użytkowanie (a to zapewne w grudniu) albo...po prostu zameldować się w mieszkaniu. I wtedy po przemeldowaniu się mogę zmienić taryfę mimo braku "pozwolenia".
          Po prostu o to każdy musi wystąpić sam. Różnica w cenie minimalna, ale nie mam zamiaru płacić 5x większego ryczałtu za miesiąc, dlatego będę chciał to jak najszybciej załatwić...
          Aaa - i jest problem z głowicami Termostatycznymi do grzejników drabinkowych w łazience - tzn złe zamówili (nie pasują) i mają dostarczyć nowe. Pana to zapewne nie będzie dotyczyło, zaś ja czekam na owe głowice termostatyczne - sprawa wyszła przy próbie pieca, i szkoleniu robionym przez faceta od pieca. Powinni to na dniach załatwić, ale warto na to zwrócić uwagę.
          Acha i jeszcze jedno - ściany i sufity nieźle piją farbę. Mimo stosowania unigruntu trzeba trzy razy malować sufit. Inna sprawa, że dekoral jakąś super farbą nie jest.
          • Gość: rodos Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.chello.pl 21.10.10, 09:47
            Bardzo dziękuje za informacje .A sprawa pradu mnie interesuje bo na drugi tydzień jak wpłace całosc odbiore garaż w bud;F i mysle o załozeniu tam licznika .Prad mi sie tam przyda bo zanim zajme sie mieszkaniem to juz poloże kafelki w garażu i jakieś regały
            • Gość: ross Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 21.10.10, 13:57
              z tego co pamiętam to do energetyki trzeba się udać z dowodem osobistym, przedwstępną umową kupna mieszkania (oryginał), oraz trzeba mieć jakiś tam protokół - to ostatnie albo do odebrania w biurze Triady, albo już przesłane przez developera do energetyki - tak zrobili w przypadku już odbieranych mieszkań - hurtem wysłali protokoły do Obornik, i potem pół energetyki siedziało wnerwione bo się nie mogli połapać (chcieli żeby każdy z klijentów sam odbierał protokół od developera i jechał do nich)co gdzie jest. Inna sprawa że dla mnie i dla innych było to wygodniejsze.
      • Gość: greg Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 31.10.10, 21:13
        Witam, jestem przed odbiorem mieszkania na osiedlu Panorama.
        Proszę powiedzieć jakiego typu usterki były w Pana mieszkaniu .
        Z góry dziękuje
        • Gość: ross Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 02.11.10, 12:07
          1. Niepasująca jedna głowica termostatyczna w łazience ( już są nowe)
          2. Brak 2 gniazdek RTV
          3. Minimalnie nie domykająca się żaluzja w sypialni (zrobili)
          4. Zarysowane drzwi wejściowe do mieszkania, od strony wewnętrznej - zaproponowali mi albo sprowadzenie innych drzwi z budowy, albo nowych z Porty. Drzwi z budowy też miały uszkodzenie, zatem sprawdzają z porty. Czas do 6 tygodni, ponoć do końca tego tygodnia mają już być wstawione nowe.

To w sumie wszystko co zauważyłem - drzwi mają być do piątku, dwa brakujące gniazdka ponoć też.
          • Gość: greg Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 04.11.10, 01:20
            Dzięki wielkie za informacje ...
          • Gość: hala Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: 82.177.194.* 04.11.10, 11:02
            Czy jest ktoś na forum, kto zdecydował się na zakup mieszkania w budynku B? Jaką cenę za metr trzeba teraz zaplacić przy mieszkaniu 49-50m?
            Pytanie do tych co teraz odbierają mieszkania-na kiedy było przewidziane wg umowy zakończenie budowy? Czy były opóźnienia? W jakim czasie spodziewac się można pozwolenia na użytkowanie?
            Dziękuję
            • Gość: ross Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 04.11.10, 13:49
              > Pytanie do tych co teraz odbierają mieszkania-na kiedy było przewidziane wg umowy zakończenie budowy?

Na III kwartał 2010, generalnie developer miał czas do Grudnia

> Czy były opóźnienia?

Nie, mieszkanie oddali ponad 2 miesiące przed czasem, akty notarialne mają być od Grudnia czyli 6miesiecy przed terminem ( w umowie akty not. są do czerwca 2011).

> W jakim czasie spodziewac się można pozwolenia na użytkowanie?
              Dobre pytanie. W teorii czas do Grudnia, pewnie uwiną się z tym szybciej.
            • Gość: hala Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: unknown 22.11.10, 11:09
              Witam,
              Szukam właścicieli mieszkań osiedla Panorama, którzy nie mają podłączenia do kuchenek gazowych, a którym zależy na pociągnięciu tej instalacji.
              Czy ktoś orientuje się jakie formalności trzeba dopełnić i jaki szacunkowo będzie koszt doprowadzenia instalacji gazowej do kuchni? Niestety deweloper nie zapewnia gazu w kuchni :( Można instalację założyć na własny rachunek.
              • Gość: piotr Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.181.161.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.10, 11:22
                z tego co ja wiem, już od iluś tam lat nie można nowych bloków budować z instalacją gazową
                • Gość: ross Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 23.11.10, 18:04
                  Tak a propos gazu - komuś już przyszedł rachunek od gazowni?
                  Przy przesadnym grzaniu (za gorąco było) i nie oszczędzaniu piec "zżarł" mi gazu za ~280zł. Obecnie poszedłem po rozum do głowy i skręciłem do minimum kurki. Efekt? Dalej jest ciepło w mieszkaniu (mimo braku podług) zatem izolacja jednak jest wykonana porządnie :-) (wg planów 12cm styropianu + 0,5cm tynku mineralnego).

Ciekawi mnie jakie reszta ma rachunki (o ile "normalnie" grzeje).

• Gość: ross Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 23.11.10, 18:10
                    *podłóg rzecz jasna - sorry za babola

BTW: zapomniałem napisać - zarówno dwa brakujące gniazdka, jak i nowe drzwi znalazły się w mieszkaniu zgodnie z terminem obiecanym przez kierownika budowy. Zatem tak od coś ~2 tygodni mogę powiedzieć, że mieszkanie mam bez żadnych usterek/braków :)
                    • Gość: rodos Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.chello.pl 23.11.10, 20:46
                      A mam pytanie ,czy garaże juz zostały oddane do uzytku bo na mieszkanie jeszcze czekam do maja ale garaz mam w bud .F i cos jeszcze do mnie nie dzwonią
                    • Gość: anna Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 21.08.11, 20:57
                      Prosba do osob ktore juz odbieraly mieszkania od Triady-czy mozecie napisac na co zwrocic uwage przy odbiorze? Czy odbiorow dokonywaliscie sami czy z fachowcem? Jakie formalnosci i gdzie trzeba bedzie potem pozalatwiac-gazownia?wodociagi?co jeszcze? Co z licznikami, z taryfami na prad? JAk dlugo czeka sie na pozwolenie na uzytkowanie i podpisanie umowy wlasciwej.Czy wspolnota mieszkaniowa juz istnieje, czy nadal zarzadza triada? Czy macie jakies niemile doswiadczenia z Triada przy odbiorze i pozniej? Dzieki serdeczne za rady:)
            • Gość: ja* Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 30.12.10, 20:31
              Witam, czy ktoś orientuje się może na jakim etapie w tej chwili jest budowa budynków A, b?
              • Gość: .... Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 10:15
                Mysle że warto samemu co jakis czas zagladac na budowe i obserwować postepy w budowie .Wtedy bedziesz widzeć jak sie posuwaja prace na budowie . Teraz tak wizualnie to bud.A jest juz zadaszony i wstawione sa okna w całym budynku a w B okna na parterze
                • Gość: *pd Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 30.01.11, 09:24
                  Czy orientują się Państwo czy w Trzebnicy jest gazownia? Czy też Trzebnica należy pod gazownię wrocławską? Chcę się zorientować odnośnie podciągnięcia gazu do kuchni, gdzie mogę uzyskać informację o formalnościach jakie trzeba spełnić?
                  • Gość: dd Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.11, 10:59
                    biura są w Obornikach Śl...
                    • Gość: hj Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.static.getin.3s.pl 16.05.11, 15:53
                      Witam,
                      Mam pytanko do mieszkających już w nowych blokach PAnoramy :) Jak się mieszka? Jakie są koszty utrzymania mieszkania (chodzi mi o miesięczne opłaty)? Czy są jakieś problemy z użytowaniem mieszkań? Proszę o informację, z jakim wyprzedzeniem zostały oddane mieszkania do wykończenia i ile czasu potem po podpisaniu protokołu odbioru czekać należało na pozwolenie na użytkowanie? Ile czasu czekaliście Państwo na właściwą umowę?
                      P.S. kupiłam mieszkanie w nowobudowanym bloku stąd każda informacja jest dla mnie cenna:) Czy ktoś ma może namiary na dobrego, dokładnego kafelkarza? :)
                      • Gość: ross Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 17.05.11, 20:37
                        > Witam,
                        > Mam pytanko do mieszkających już w nowych blokach PAnoramy :) Jak się mieszka?

A dobrze. Osiedle jest młode i na oko trzy budynki z I etapu są już w 50% zasiedlone.
                        W sumie naprawdę fajnie.

> Jakie są koszty utrzymania mieszkania (chodzi mi o miesięczne opłaty)? Czy są j
                        > akieś problemy z użytowaniem mieszkań?

Koszty? Przy nie oszczędzaniu się (mieszkanie szczytowe 3 pokoje) wychodzi tak:
                        130zł prąd
                        ~270 gaz (zima)
                        88zł administrowanie
                        śmieci coś 12zł za osobę na miesiąc, woda bodajże 6zł/m3

Całość zamyka się (przy mało oszczędnym trybie życia) w 500zł - ale to jest wartość maksymalna. Jak ktoś lubi oszczędzać to zejdzie poniżej 400zł (zwłaszcza latem).
                        Zależy kogo na ile szastania gazem stać ;-)

>Proszę o informację, z jakim wyprzedzeni
                        > em zostały oddane mieszkania do wykończenia i ile czasu potem po podpisaniu pro
                        > tokołu odbioru czekać należało na pozwolenie na użytkowanie? Ile czasu czekaliś
                        > cie Państwo na właściwą umowę?

Mieszkanie zostało oddane ponad 3 miesiące przed terminem. Akt notarialny był również 3 miesiące przed terminem zawartym w umowie. Nie było problemów, grubszych poprawek też nie - patrz wpisy powyżej.

• Gość: hj Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 18.05.11, 13:48
                          Dziękuję za odpowiedź:)
                          Różnica w użytkowaniu mieszkania na pewno będzie, bo w tych pierwszych 3 blokach na szczęście macie kuchenki gazowe, w najnowszych już tylko elektryczne:(
    • Gość: ... Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.chello.pl 03.11.10, 17:10
      Bardzo pomocne informacjie .Dzieki
      • Gość: kolo Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: 94.42.84.* 17.06.11, 15:29
        BricoMarche już budują i będzie w bezpośrednim sąsiedztwie. Działka 55/5. Zbudowane będzie na przeciwko budynków B i C. Po wykopach widać że stanie tuż pod oknami. Wydaje mi się że w tym przypadku można mocno negocjować ceny. Te 3600 zł/m2 to bardzo dużo w tym przypadku. Widok na wielką halę i parkingi to nic przyjemnego.
        • Gość: TK Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: 82.177.194.* 22.06.11, 15:16
          Czy to prawda, że oprócz Bricomarche na ul. wrocławskiej obok stanie jeszcze jedna stacja benzynowa??? Czy ktos sie orientuje jaka wosokosc moze miec ta hala?
          • Gość: ross Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 24.06.11, 15:09
            @TK

sprawdź tutaj:
            A wg. wypisu z ksiąg wieczystych:
            "Ogólne informacje dotyczące wybranej księgi wieczystej
            Numer księgi wieczystej
            WR1W/00043858/2
            Typ księgi wieczystej
            NIERUCHOMOŚĆ GRUNTOWA
            Oznaczenie wydziału prowadzącego księgę wieczystą
            IV WYDZIAŁ KSIĄG WIECZYSTYCH TRZEBNICA
            Data zapisania księgi wieczystej
            2008-08-06
            Data zamknięcia księgi wieczystej
            Właściciel / użytkownik wieczysty / uprawniony

* "KROKUS" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ"

"I jeszcze powiązane z tą działką:
            że w dniu 16.12.2009 r.. zostało
            wydane postanowienie nr ROS 7625/39/5/09 o nałożeniu obowiązku przeprowadzenia
            oceny oddziaływania przedsięwzięcia na środowisko wraz z określeniem zakresu raportu
            o oddziaływaniu na środowisko dla przedsięwzięcia pn. budowa stacji paliw przy
            ul. Wrocławskiej w Trzebnicy (dz. nr 55/5 AM-16 obręb Trzebnica).
            1. Postanowienie zostało wydane dla Pana Antoniego Felińskiego, występującego
            z upoważnienia Pana Macieja Misana, pełnomocnikainwestora – firmy „KROKUS”
            Sp. z o. o., ul. Janikowska 33, 61-070 Poznań,"

źródło: bip.trzebnica.pl/bip/php/strona.php3?bip=bip_trzeb&id_dzi=10&lad=a&id_dok=1238&id_men=38&powrot=1&slowo_szuk=&archiwum_szuk=&gdzie_szuk=

nazwa dokumentu: Pozycja: ros_7625_39_8_09_10.pdf - budowa stacji paliw przy ul. Wrocławskiej w Trzebnicy (dz. nr 55/5 AM-16, obręb Trzebnica).
        • Gość: sdf Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.e-wro.net.pl 24.06.11, 15:05
          Cóż, od dawna było wiadomo co tam stanie i jak ktoś brał mieszkania w budynkach B i C... to sam sobie jest winny. Zresztą tam już praktycznie wszystko jest sprzedane.
          • Gość: uuu Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.internetia.net.pl 25.06.11, 21:49
            Czy mamy rozumiec ,że przed osiedlem powstanie jeszcze jedna stacjia paliw ?
            • Gość: edward Re: TRIADA-DOM os. Panorama Trzebnica IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 26.06.11, 22:09
              Możliwe powstanie stacji paliw przy ul. Wrocławskiej. Liczy się dobry dostęp i widoczność dla potencjalnych klientów .
              Zapytać kierownika budowy, lub zadzwonić pod nr podany na tablicy informacyjnej budowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka