Dodaj do ulubionych

Nadolice Młyn Inwestgrupa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 19:07
Co sądzicie o nowej inwestycji Inwestgrupy w Nadolicach Wielkich - Nadolice Młyn? Podobno niezła oferta za normalne pieniądze. Słyszałam jednak, że są jakieś problemy z tą inwestycją - podobno brak pozwolenia na budowę i działka nie należy do nich tylko do osób prywatnych. Będę wdzięczna za opnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kakadu Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.11, 09:42
      super, kupuj do razu, idealny i szybki dojazd do miasta, cała infrastruktura pod ręką, pewny deweloper, piekne okolice. Bierz.
      • Gość: Niezdecydowana Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.europe.hp.net 24.05.11, 20:04
        Nie wiem czy to żart czy nie ale wolałabym jakieś konkrety a nie potok ironicznych słów. Tak więc nie pie...głupot jak nie masz nic do powiedzenia.
        • Gość: do Kakadu Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 24.05.11, 21:02
          Kakadu nie stac na mieszkanie ,napewno jest bezrobotny ,dobrze mu napisalas
          • Gość: Kakadu Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.11, 22:15
            jaka ironia? nie jest tak? no bo chyba tak jest, skoro ludzie chca tam kupować domy i mieszkania. Przecież nie wydawaliby po pół miliona złotych na to, by mieszkać w fatalnie skomunikowanym miejscu na zadupiu? Tak czy nie?
            • Gość: Niezdecydowana Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.europe.hp.net 25.05.11, 00:05
              Weź się wynieś stąd albo pisz na temat. Nie chcesz nie kupuj i nie zawracaj głowy swoimi zgorzkniałymi nieprawdziwymi wywodami. Tak zadupie i wszyscy o tym wiedzą i daj już spokój.
              • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 25.05.11, 09:40
                Niezdecydowana, o co chodzi? Pytasz to ci ludzie odpowiadają. Jakich odpowiedzi oczekujesz? Skoro chcesz tam mieszkac, to nie tylko cena jest argumentem, ze tania? A dojazdy? ich koszty, codzienne? A stanie we korkach? a czas? a zwykłe,codzienne sprawy, jakie trzeba załatawiac nie na wsi ale w miescie?
                O co pytasz? Jak ktoś mówi, ze zadupie to zle. Jak ktoś mówi, że swietnie, też zle. Zastanów sie.
                • Gość: SYLWIA Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 25.05.11, 18:46
                  JEJ CHODZI O TO CZY WSZYSTKO JEST OK Z DEWELOPEREM A NIE JAK SIE ZYJE PO ZA MIASTEM , NIE ROZUMIECIE TEGO PYTANIA CZY CO ,NIKT NIE CHCE WYSLUCHIWAC O KORKACH I DOJAZDACH TO JEST OSOBISTY WYBOR ,KAKADU POPROSTU UCZEPIL SIE OPINI NA ZASADZIE NASIKAJ NA MNIE JA I TAK ODPOWIEM TAK SAMO A POTEM LATA W SIECI PO TEMATACH I BAJDURZY HAHAHAHHAH, PRAWDA JEST TAKA ZE BIEDNIEJSI LUDZIE NIE MIESZKAJA W DOMKACH PO ZA MIASTEM BO I TAK ICH NIE STAC ,ANI NA DOM ANI NA SAMOCHOD BO Z PENSJA 2000 ZL NIE WYSTARCZY IM NAWET NA RATE I BENZYNE A NIE MOWIE O JEDZENIU ,
                  • Gość: Kowal Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.mm.pl 25.05.11, 19:30
                    co to za histeryczny wrzask? Niesmaczne, uspokoj sie.
                    Rozśmieszyło mnie w tym wrzasku twierdzenie, ze ci co mają kasę mieszkają w domkach za miastem.... Nie, Sylwia, kotku drogi, ci co mają kasę albo mieszkają w drogich apartamentach w mieście, bo w mieście spędzają 90 procent czasu. A domek kupują sobie albo budują nad morzem, jeziorem albo za granicą.
                    Ewentualnie, domatorzy, budują sobie rezydencje w Ramiszowie itd. Na pewno ci z kasą nie kupują tanich domków, podobnych bliżniaczo do siebie na zadupiach pod lasem. Kupują je ci, co mają tyle kasy, co zwykły mieszczuch, tylko kalkulują tak: po co mi mieszkanie w mieście, jak za te same pieniądze moge miec domek pod miastem.
                    I biorą domek. Nie starcza jednak kasy, kredyt dusi, dojazdy kosztują, bezyny spala sie wielokrotnie więcej itd. No to sie oszczędza, na przykład na ogrzewaniu. Większosc tych domków w zimie to lodówka.

Nie wierzcie? przespacerujcie sie po sąsiadach jak spadnie śnieg.
                    • Gość: SYLWIA DO KOWALA Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 26.05.11, 00:22
                      Nie mialm na mysli arystokracji i nie wszyscy kupuja na kredyt i a jesli biora na kredyt to tak jak duzo moich znajomych wplaca polowe ,z twojej tresci wynika, ze jestes zazdrosny ,ze nie masz nawet na polowe domu nawet na zadupiu pod lasem a swoje opinie czerpiesz na podstawie znajomych ,ktorzy po prostu albo zyli ponad stan albo im sie nie powiodlo i ty teraz masz satysfakcje ze maja problemy i ze wyszlo na twoje i dalej nie macie nic otoz zawiadamiam cie ze sa ludzie Polacy umiejacy gospodarowac pieniedzmi, i ze nie zyja od miesiaca do miesiaca a tylko dlatego ,ze sie uczyli jezykow i konkretnego kierunku na studiach i sa szczesliwi tak jak ja ,
                      • Gość: Niezdecydowana Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.europe.hp.net 26.05.11, 01:31
                        Zadałam proste pytanie. Większość odpowiedzi wogóle nie na temat. Zamiast konkretów kłótnie. jak to między nami Polakami. Już nie piszcie nic więcej bo mi się niedobrze robi od tych waszych wywodów. Zadzwonię do dewelopera i się po prostu zapytam. ZAMYKAM TEN WĄTEK!!!
                        • Gość: Kowal Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.11, 19:19
                          Sylwia, wybacz, styl twoich wypowiedzi wskazuje na silne stadium histerii. Piszesz o tym, gdzie ja mieszkam, ale skąd ty wiesz, gdzie ja mieszkam? Zacznijmy od tego, kochanie. Kupowanie domu na zadupiu, to pętla kredytowa na całe życie, uciążliwe dojazdy na całe życie, i wielkie koszty na całe życie, remonty, ogrzewanie, sprzątanie, ochrona, dojazdy, itd.
                          Tak naprawde w tym cudownym, niewielkim, standartowym domku tylko spisz w tygodniu, w weekend pracujesz wokoł niego i otworzysz sobie piwo, zmęczony jak pies, w niedziele po południu.
                          Pardon, nie otworzysz. Musisz zawiezc dzieci na jakąs impreze w miescie i potem odebrać. Przecież nie skażesz dzieci na rozrywki w postaci komputera w domu i psa w ogrodzie. Człowiek potrzebuje coś więcej.
                          • Gość: do Kowal Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 27.05.11, 11:34
                            Stac mnie na to nie zrozumiales mojej odpowiedzi , dlatego ty mieszkaj sobie tam gdzie mieszkasz a ja mam wybor,mam na paliwo, mam na dom ,mam na wszystko i musisz sie z tym pogodzic,
                            • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 27.05.11, 14:38
                              jakbys miala na wszystko, nie kupowałabyś taniego jak barszcz, małego domku w osiedlu takich samych domków. nie chrzań więc.
                      • Gość: komentator Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 16:46
                        way2go Sylwia (apropos języków ;-) ), ale nie pękaj, i tak h8rs r gonna hate ... f*ck'em ;-)
    • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 25.05.11, 22:36
      Co do samej inwestycji jak już pewnie wiesz jest ona realizowana nie w samych Nadolicach jak pierwsze dwie inwestycje developera a na pustkowiu kilometr dalej. Ja kupiłem dom od Inwestgrupy w II etapie, ale z aktualnej oferty bym nie skorzystał. Osiedle będzie na totalnym odludziu, do najbliższego sklepu masz kilometr, zresztą do pierwszych zabudowań niewiele mniej. Oczywiście developer opisuje jak to pięknie będzie za kilka lat, tzn. jakieś sklepy, staw dla mieszkańców z plażą, etc., ale to jest bliżej nieokreślona przyszłość, może za dwa lata a może za pięć. Weź pod uwagę jak będzie wyglądać tam dojazd zimą i nie licz, że gmina załatwi pług, który oczyści drogę. Zimą na "głównych" ulicach w Nadolicach jest problem a co dopiero na tej prostej donikąd. Co do samych domów i ich jakości to są one zbudowane solidnie, nie oszczędzano na materiałach budowlanych, oknach, ociepleniu, ogólnie wyszło im fajnie. Można przyjąć, żę Młyn będzie miał tak samo postawione domy. Współpraca z samym developerem w moim przypadku przebiega dotychczas na plus (porównuje z innymi developerami), lecz w ostatnim czasie zaczynają być pierwsze zgrzyty. Cała infrastruktura osiedla w II etapie nadal nie jest wykonana, choć pierwotne terminy to połowa kwietnia. Patrząc na stan prac to jak wyrobią się do jesieni to będzie dobrze. Tutaj jest to ważna informacja dla Ciebie, ponieważ II etap jak i Nadolice Młyn realizuje ten sam podwykonawca, czyli Dolnośląska Grupa Budowlana. Ostatnio zaczynają krążyć po budowie słuchy, że DGB ma problemy finansowe, robotników na budowie raz jest mniej, raz więcej, ich podwykonawcy skarżą się, że DGB im nie płaci, co oczywiście odbija się na klientach, którzy muszą czekać na wykończenie osiedla, ponieważ DGB musi wyjaśniać sprawy z podwykonawcami. Jeżeli mają budować Nadolice Młyn to pewnie problem może się powtarzać. Choć ostatnio krąży plotka, że i z tego się wycofali, ale oficjalnie nic nie słyszałem.
      • Gość: Kowal Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.11, 19:20
        na totalnym odludziu? żartujesz spad_up.
        • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 27.05.11, 09:22
          No dobra, prawie centum miasta :) Jak chodzę tam na spacer to w oddali widzę Sky Tower, czyli można uznać, że to prawie Wrocław-Krzyki :)
          • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 27.05.11, 09:47
            Racja, całe miasto to teraz centrum. Sterczącą żałośnie w niebo pałę Slaj tałer widać już zewsząd. Wrocław wyleczył swój kompleks. Ma pałę! teraz jesteśmy metropolią. Czy z Nadolic też widać?
            • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 01.06.11, 13:46
              Witam , a ktoś z Państwa ma więcej informacji o tej inwestycji i deweloperze ?
              Może ktoś zakupił już domek w Nadolicach Młyn ? będę wdzięczna za wszelkie informacje :)
              Proszę tylko o fakty , dziękuję za wszelkie kąśliwie uwagi.
              Ania
              • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 01.06.11, 15:16
                jakie kąśliwe?
              • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 01.06.11, 15:26
                Co do samego developera to nie można narzekać. Współpraca okej, domy szybko i solidnie postawione. Choć z tym solidnie to ciężko wnioskować po pół roku od odbioru. Ale jak na razie mieszka się w nich fajnie. Ja piszę o drugim etapie w Nadolicach Wielkich. Co do oferty Nadolice Młyn to musisz cama ocenić, czy dla Ciebie jest to atrakcyjna oferta, czy też nie. Ja osobiście nie kupiłbym tam domu.
                • miluszek25 Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 03.05.12, 10:33
                  Witam,mam pytanie do mieszkańców domków "Borówka"
                  Zamierzam kupić taki domek na drugim osiedlu Nadolice Młyn,lecz nie mam pojęcia jaki piec grzewczy kupić do tak małego domku...Jeśli ktoś ma w tym doświadczenie proszę o informacje.
                  Chciałabym się również dowiedzieć czy domek spełnia Państwa oczekiwania?
    • Gość: Fistaszek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.216.146.194.generacja.pl 02.06.11, 10:23
      Deweloper bardzo OK. Bardziej się chyba liczy czy chcesz mieszkać w domku. Ja jestem miastowy i nie wyobrażam sobie mieszkać na końcu świata albo dalej. Z drugiej strony są też ludzie, którzy cenią sobie dzicz, spokój, możliwość odpalenia grila
      • pluszowaty Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 02.06.11, 16:07
        ja sobie odpalam grilla w roznych miejscach. jestem ciekawy swiata, duzo zwiedzam, nowe miejsca. Siedzenie kołkiem w domu w niedziele czy w sobote i zapieprzanie do nocy od poniedziałku do piątku to wegetacja i nuda a nie życie. A kupujący domki tak własnie żyją: zapieprzają do upadłego, zeby splacić i utrzymać domek, w ktorym siedzą jak kołki przy grillu w kazdą niedziele. Nawet nie w sobotę, bo w sobote muszą wykonywać prace wokoł domku i w domku. W tygodniu nie ma czasu.
        Absurd totalny: żeby wypic sobie piwo i zjeść kiełbachę przez dwie, trzy godziny w niedziele albo sobote wieczorem, facet zapieprza zeby splacać domek i zapieprza zeby dowozić i odwozić dzieciaki i załatwiac swoje sprawy, bo mieszka daleko od miasta.

• Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.11, 23:35
          każdy "żyje jak lubi' , sprawa gustu :) ja mieszkam w mieście od 3 lat, wczesniej pod miastem, dom z podwórkiem. Widze różnicę, i wiem o co mi biega :)A co do tyrania w domku i wokół niego, to nie za bardzo. bardziej zależy mi na wygodzie dzieci na podwórku- teraz to wyprawa nawet przed blok... i cisza ... Wybór domu to racjonalizm ekonomiczny. Stać nas na dom wiekszy , tylko po co ? Żeby było wiecej do ogrzania , oświetlenia i sprzatania !!! ? To naszz punkt widzenia, nie czekam na głosy aprobaty i brawa. każdy żyje jak chce.Bardzej interesuje mnie firma, wykonanie i historia kontaktów klient-deweloper. :)
          A że zadupie ? mnie o to chodziło, lubię nago po podwórku :)
          • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 03.06.11, 09:17
            zaproś mnie, poganiamy razem.
          • Gość: Przyszly sasiad Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:49
            Aniu, przekonalas mnie. Jak tylko sie zdecydujesz to daj znac, ja tez tam kupie i to obok Ciebie. Zobaczyc Ciebie nago biegajaca po podworku BEZCENNE!!!. Niech żyją Nadolice Młyn.
        • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 04.06.11, 11:35
          a czy kupując mieszkanie na zakrzowie albo maślicach nie mieszkasz na zadupiu.z Nadolic do centrum masz aż tak daleko.co mają powiedzieć ci co kupili mieszkanie w Wrocławiu, też muszą zapieprzać aby spłaćić kredyt, ale o grilu i piwku na ogrodzie to mogą pomarzyć.Wszyscy miastowi i tak wiozą dzieciaki na różne zajęcia.Co do kontaktu z innymi dziećmi. Na zadupiu to co nie ma dzieci sami emeryci i bezdzietne małżeństwa?
          • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 06.06.11, 11:13
            terex, z maślic do samego rynku dojedziesz w pół godziny tramwajem spod stadionu, albo autobusami ze Stabłowic, Maślic. Samochodem do rynku dojedziesz w 20 minut. Nocne na Maślice jadą z placu Jana pawła całą noc, co godzinę. Porównania z dojazdem z Natolic w ogóle nie ma.
            żartujesz?
            • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 07.06.11, 20:17
              Dojazdy przejazdu wszędzie tak samo.Nadolice Maślice jeden grzyb.Ale mam pytanie do ludzi którzy zamierzają tam kupić bliźniaka.Jak wam idzie współpraca z deweloperem.Może ktoś tam był czy prace ruszyły.
              • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 08.06.11, 10:53
                zartujesz? Nadolice i Maslice to jeden grzyb? Od sierpnia z Maslic dojedziesz do rynku i centrum kilkoma tramwajami i autobusami w 20 do 25 minut. Nocne chodzą co godzinę, jadą tyle samo.
                Dojazd z Nadolic jest znacznie trudniejszy i dluzszy. W takim czasie nawet sie do Grunwaldzkiego nie dostaniesz a wszystko dodatkowo jezdzi rzadziej. W nocy to juz w ogole nic.
                • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 08.06.11, 20:45
                  Dobra wygrałeś .Ja chcę mieszkać na zadupiu gdzie nic nie ma ,nic nie dojeżdża ogólnie przerąbane .Ja chcę mieć wszędzie daleko.I nie ważne że mam auta którymi nawet po fajki do kiosku będę mósiał jeżdzić.Mam to w d... . Tylko teraz porozmawiajmy już o inwestycji o deweloperze a nie ciągle o tym że daleko ,że psy dupami szczekają.JA TAK CHCĘ.Szukam osób które interesują się zamieszkaniem tam.
                  • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 09.06.11, 08:16
                    do terex- my podpisaliśmy umowę rezerwacyjną - raz na tydzień zaglądamy na budowę - dla pierwszych domków wylane juz kpl. fundamenty- teraz tylko w górę ścianki.
                    Czekamy na podpisanie umowy przedwstępnej - na dniach ma być . Jeśli chodzi o współpracę z dewel. to nie za bardzo mam co powiedzieć , więcej mógłby ktoś z nadolic brzozowych- to ten sam deweloper.
                    • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 09.06.11, 21:10
                      Witam Anno.
                      Wreszcie ktoś konkretny .A co z pozwoleniem na budowę ,czy to prawda że czkają na decyzję.
                      Kontakt z deweloperem z opowiadania kolegi dobry ,przy pierwszej inwestycji(Brzozowe Nadolice) Jak pójdzie to może zostaniemy sąsiadami.
                      • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 09.06.11, 21:41
                        Tylko, że przy pierwszej inwestycji w Nadolicach główny podwykonawca devlopera nie miał problemów finansowych i domy rosły w oczach. Jechałem co dwa dni na budowę i widać było różnice. Teraz DGB, który jest podwykonawcą zipie, co zresztą widać na II etapie Brzozowych Nadolic. Drogi, bramy, ogrodzenia, tereny zielone miały być gotowe w połowie kwietnia a jak jest to widać. Głupie ogrodzenie i wyrównanie terenu nie są w stanie zrobić od dwóch miesięcy. W kilku domkach, które jeszcze są budowane roboty idą ślamazarnie. Ruch na budowie to trzech, góra pięciu Panów a mają jeszcze do wykończenia pięć domów (10 połówek). Szkoda, że developer nie jest w stanie wyegzekwować od DGB dokończenia prac na osiedlu lub wstawić innego podwykonawce na jego miejsce.
                        • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 10.06.11, 14:09
                          Mamy na razie umowę rezerwacyjną , przedwstępną mamy podpisać do końca czerwca.
                          Jeśli to prawda z tym podwykonawcą , to rzeczywiście niezbyt optymistyczne info. Większość klientów InwestG. kupuje za kredyt, każda zwłoka w realizacji projektu będzie odbijała się echem w wypłatach transz , a to może spowodować jeszcze większe kłopoty finansowe i coraz większe opóźnienia w budowaniu dla wszystkich zainteresowanych.
                          Mówisz , że terminy zakończenia inwestycji w Brzozowych były na kwiecień ? Muszę zajrzeć tam i zobaczyć jak to wygląda.
                          • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 10.06.11, 23:53
                            Jak pojedziesz na Brzozowe i staniesz na przeciwko osiedla to po lewej stronie masz pięć domów już gotowych, w większości zamieszkałych. My mieliśmy mieć gotowe tereny zewnętrzne na kwiecień. Po prawej stronie budowa jeszcze trwa, ale już z opóźnieniami, ponieważ domy miały być gotowe na maj/czerwiec. Ale różnica w budowie pierwszych pięciu domów i kolejnych jest diametralna. Tak jak wcześniej pisałem pierwsze bliźniaki rosły w oczach. Pozostałe były w miarę sprawnie budowane tak do lutego, potem nastała cisza na budowie i codziennie jest zaledwie kilku panów, a wcześniej kilku to potrafiło być w jednym domku. Jeżeli teraz trwają jakieś prace zewnętrzne (z wyjątkiem drogi), np. grodzenie terenu to wygląda to tak, że jednego dnia w południe przychodzi dwóch panów, powiercą kilka otworów na słupki i koniec. Po tygodniu przychodzą wstawić słupki i zalać betonem, następnie trzeba czekać kolejny tydzień albo i więcej jak rozciągną 10 metrów siatki i znowu przerwa do niewiadomo kiedy.
                            • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 13.06.11, 14:11
                              • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 13.06.11, 14:16
                                Witam, mamy już umowę przedwstępną do przejrzenia. Rozmawiałam z dewel. - opóźnienia w inwestycjach o których tu piszecie spowodowane są problemami z wykonawcą- dla Młynu podobno zmienili wykonawcę... Ale muszę to sprawdzić. Pozdrawiam Ania
                            • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 13.06.11, 14:19
                              do spad_ukp// a co na to deweloper? może wykonawca nie za bardzo nadzoruje pracę swoich ludzi ? Jak nazywa się firma która jest wykonawcą ?
                              • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 13.06.11, 15:34
                                Witam Aniu,ja tez otrzymałem umowę przedwstępną do podpisania,może sprawdzałaś już ją u jakiegos prawnika czy wszystko ok.Z tego co widziałem w sobote na tablicy informacyjnej przy budowie to ten sam wykonawca co na pierwszym osiedlu.Narazie u nas same fundamenty w 6 domkach..pozdrawiam.
                                • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 13.06.11, 15:56
                                  Czyli na Młynie robota też staneła. Na Brozowych to dosłownie pierwsze domy rosły w oczach: w poniedziałek wykop pod fundamenty, w środę wylane, a z początkiem kolejnego tygodnia zaczynali ściany. Może nie konretnie takie dni, ale tempo było mnej więcej takie. Jeżeli chcesz podpisać umowę, która jest czytelna (zakładam, że ta sama co dla Brzozowych) to zdecyduj się na akt notarialny. W ten sposób jesteś bardziej chroniona w razie W.
                                  • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 13.06.11, 19:29
                                    Hej- co do podpisania umowy przedwstępnej u notariusza - to bez dwóch zdań tak robimy- szukam właśnie jakiegoś "tańszego" :) . Wstępna ocena samej umowy nie budzi żadnych zastrzeżeń - poza zapisem o montażu kaloryferów - że w ciągu 60 dni od przekazania dla kupującego, ma je zamontować - chcę to uściślić- według standardu wykończenia dewelop. dla tej inwestycji , to budujący wyposaża w kaloryfery- rozumiem że ja mam je tylko zamontować na pomalowane ściany ( żeby dwa razy nie montować ?)- ale wolę to wyjaśnić :)
                                    • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 13.06.11, 23:10
                                      Z tymi kaloryferami to wymóg prawny, że lokal musi spełniać pewne minimum. Ale co do samych kaloryferów to negocjuj z developerem. Na Brzozowym nie znam nikogo kto montował grzejniki we własnym zakresie, wszyscy dostali je w standardzie. Zostały zamontowane przez dev. przed przekazaniem lokalu.
                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 14.06.11, 09:17
                                    Na Młynie rzeczywiście na początku co tydzień (średnio tak często pojawiamy się na budowie) było widać postępy prac. Doszli do stanu zero i na razie stanęli z budową... Zarzekają się jednak, że termin oddania domów na kwiecień 2012 zostanie dotrzymany, bo z DGB mają termin ustalony na grudzień 2011.
                                    • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 14.06.11, 11:43
                                      Jeżeli macie terminy na kwiecień 2012 to spokojnie powinni się wyrobić. Na Brzozowym w zeszłym roku o tej porze rosła tam jeszcze trawa. Roboty zaczęły się w lipcu po uzyskaniu pozwoleń na budowę.
                              • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 13.06.11, 15:52
                                Wykonawcą na Brzozowych Nadolicach jest Dolnośląska Grupa Budowlana. Co do stanowiska developera to przekazuje informację, że od jutra to oni zaczną i tak w kółko. Odnośnie wykończenia terenów zewnętrznych na osiedlu to developer sam bezpośrednio zleca ich wykonanie bez udziału głównego wykonawcy i jak widać temat również leży. Przy odbiorze domów w styczniu mieliśmy informację, że z racji zimy prace zewnętrzne potrwają do kwietnia (okej, zrozumiałe). W kwietniu, że do 15 maja. Mamy połowę czerwca i nadal nic nie jest gotowe. Jedynie co to ostatnio droga im w miarę sprawnie idzie, ale żeby nie móc wyrównać terenu od trzech miesięcy od kiedy jest ciepło, zamontować ogrodzenia, które nie jest z klinkieru, że trzeba to murować, a jedynie słupki i siatka to już lekka przesada. Odnoszę wrażenie, że zarówno developer jak i podwykonawca zaskoczeni dużym zainteresowaniem na bliźniaki w Nadolicach z rozpędu zabrali się za kolejny projekt jakim jest Młyn i teraz dwa tematy ich przerosły.
                                • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 14.06.11, 10:08
                                  Witam. Nie wiecie może jakie są koszty podpisania umowy przedwstępnej u notariusza.
                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 14.06.11, 11:07
                                    razem z wpisem do ks. wieczystej wyszło nam około 1000 zł
                                    • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 14.06.11, 11:17
                                      dzięki za info.mieszkasz w już w Nadolicach czy podpisałeś dopiero umowę na Nadolice Młyn.
                                      • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 14.06.11, 11:31
                                        Dopiero podpisaliśmy umowę przedwstępną na Młyn
                                        • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 14.06.11, 12:07
                                          a na który domek? może będziemy sąsiadami? ja podpisuje umowę w przyszłym tygodniu na Miłorzęba.
                                          • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 14.06.11, 14:23
                                            My mamy poziomkę, więc zapewne będziemy sąsiadami :)
                                            • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 15.06.11, 20:33
                                              • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 15.06.11, 20:38
                                                Jeszcze jedno - czy ktoś z Was wprowadza/ ł jakieś zmiany do projektu ? Dostałam wczoraj kosztorys - i szok- za przesunięcie ścianki dział. o 0,5 metra - 800 zł netto koszt zmiany w projekcie.. ogrzewania podłogowe-300zł materiał m2 plus robocizna - cena nie podana .
                                                Myslimy o kostce przed domem zamiast tego kamienia - 150 zł metr2- ceny dużo wyższe niz na rynku. Zmiana -dodatkowy punkt elektr cos ok 300zł za pomieszczenie .. Może gdybyśmy wspólnie coś ponegocjowali .. :)
                                                • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 16.06.11, 09:25
                                                  Co do kosztów ogrzewania podłogowego to płaciłem podobnie ale w kwocie 300zł było już na gotowo. Tutaj lepiej nie robić tego przez firmę zewnętrzną bo jak coś się stanie to będzie się odbijać pomiędzy developerem a instalatorem podłogówki. Oczywiście zależy też od tego jak dużo chcesz podłogówki i ile można na tym zaoszczędzić.
                                                  Cena kostki faktycznie droższa niż na rynku. Co do tłucznia, który kładzie dev. to podobno jest on ułożony i zagęszczony tak, że można na to kłaść kostkę. Na razie zostaw tłuczeń a potem jak będą robić drogi to dogadaj się prywatnie z Panami od dróg. Sprzęt będą mieli na miejscu, kostkę dowiozą i pewnie wyjdzie taniej.
                                                  Z tym punktem elektrycznym to upadli na głowy. Jak będziesz na budowie, przy stanie zaawansowania prac, że będą kładzione instalacje dogadaj się z elektrykiem. Za dodatkowe punkty bierze około 50zł, ewentualnie fachowiec, który będzie wykańczał Ci dom może dodać gniazdka. To nie jest wielka filozofia, jeden otwór, bruzda na kabel i za 20 minut masz nowe gniazdko.
                                                • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 16.06.11, 09:43
                                                  Aniu, my nie dostaliśmy jeszcze wyceny prostych zmian typu ścianki działowe czy elektryka. Natomiast w umowie dodatkowo wpisaliśmy piec (taki jaki chcieliśmy, nie ten proponowany przez IG), docieplenie poddasza i powiększenie tarasu. Oczywiście wszystko dodatkowo płatne. Też chcieliśmy brukować podjazd, ale po wycenie postanowiliśmy, że spróbujemy namówić sąsiadów obok :) oszczędność powinna wynieść 50% proponowanej przez wykonawcę kwoty :)
                                                  • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.11, 10:14
                                                    A: - moze ja jestem tym sasiadem, jeśli kupujesz poziomkę :) zainteresowało mnie to docieplenie poddasza- uważasz że jest to konieczne ? Nie znam sie na tym, ale wiem że źle zabezpieczony dach to ogromne straty w sez. grzewczym. Uważasz że dodatkowe docieplenie jest wskazane ?
                                    • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 14.06.11, 11:20
                                      Z jakim wpisem do KW? Przy umowie przedwstępnej nie wpisujesz się do KW.
                                      • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 14.06.11, 11:30
                                        możesz wpisać do kw, żeby w momencie odbioru nie było na twojej części żadnych obciążeń dewelopera, nie znam się na tym ale nasz notariusz zawarł takie coś w umowie i wiem, ze potem zgłaszał to właśnie w kw...
                                        • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 15.06.11, 20:45
                                          do A- notariusza mieliście swojego czy tego co współpracuje z nim deweloper- i o jaki zapis chodzi ?
                                          • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 16.06.11, 09:25
                                            Aniu, my mieliśmy swojego notariusza, z którym już kiedyś współpracowaliśmy. Zawsze warto posiedzieć nad umową, u nas trwało to cały dzień i potem parę godzin u notariusza :) Z tym, że chyba nasza umowa była jedną z pierwszych i jeszcze pewnych kwestii nie mieli dogranych.
                                            W każdym razie to ostatni moment, żeby coś wynegocjować tak, aby było korzystnie dla Was. Powodzenia!
                                            • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.11, 10:09
                                              do A: Witam, a czy mogę prosić o kontakt do Twojego notariusza ? wyślij prosze na annag7707@gmail.com. pozdrawiam,Ania
                                              • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 16.06.11, 11:29
                                                witam A, ja podobnie jak Ania, będe w niedługim czasie podpisywał umowę,jeżeli to nie kłopot dla Ciebie to prosiłbym o przysłanie namiaru na Twojego notariusza, lepiej u sprawdzonego.moja skrzynka; darek.wrocek@gmail.com. z góry dziekuję i pozdrawiam.
                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 14.06.11, 11:18
                                    Zależy od ceny domu. U mnie wyszło 1500zł za przedwstępną u notariusza.
                      • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 10.06.11, 14:22
                        Terex, co do pozwolenia na budowę - to nie wiem, nie znam się na tym , ale na placu budowy Nadolic Młyn jest normalna tablica informujaca o inwestycji, i chyba jest tam nawet numer pozwolenia , tak jak wspomniałam - część budynków ma już kpl. fundamenty. Mam również kpl. dokumentów odnośnie tej inwestycji. Wiem, że przepisywali własność gruntu. Sam Prezes o tym mówił na spotkaniu.
                        Gdyby nie było pozwolenia , to raczej nie mogliby zrobić choćby tych fundamentów :)??
                        • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 15.06.11, 20:03
                          czytam umowę i czy według was są tam jakieś ''ale"
                          • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 15.06.11, 20:32
                            Hej Wszystkim- my też czytamy - jeden zapis poprawiali - o kaloryferach- chyba parag.8/10.IV - powinien być zapis tylko o piecu- kaloryfery sami zamontują :) Dzięki za radę :) My jesteśmy poziomki :) Czytałam że ktoś płacił za przedwstępną 1000 zł u notar. - całość z Vatem ?Pozdrawiam
                            • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 16.06.11, 18:58
                              Ja chcę się umówić z deweloperem i porozmawiać osobiście na temat umowy ,mam kilka pytań które mnie nurtujące.Myślę że po rozmowie coś nieś więcej się dowiem.
                              • Gość: wolek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.06.11, 12:03
                                Witam wszystkich,
                                a jak wyglądały negocjacje z deweloperem, idzie coś wywalczyć z ceną, z gratisami jakimiś, jestem w trakcie rozmów z inwestgrupą i jestem ciekaw, co można ugrać?
                                • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 21.06.11, 21:59
                                  No i zapadła cisza. Wystarczy zapytać "przyszłych sąsiadów" o rabaty i już nikt nic nie pisze. Nie daj Boże, żeby ktoś wynegocjował więcej ode mnie.
                                  Do wolka: Ugrać można wiele, choć pewnie dużo zależy od domu który kupujesz.

P.S. Ja nie mogę podać co wy
                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 21.06.11, 22:02
                                    c.d.

Ja nie mogę podać co wynegocjowałem, bo jak wszyscy tyle wynegocjują co ja, to Investgrupa nie zarobi na Waszych domach (Młyn) i nie dokończą mi ogrodzenia, i ogórka (osiedle Brzozowe). :) Więc w sumie mało negocjujcie, wpłacajcie kasiorę bo z płotem mi się ociągają :)
                                    • Gość: wolek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.06.11, 13:38
                                      no fakt, ale się sąsiedztwo szykuje:(
                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 19:48
                                    ... cisza zapadła, ale to chyba dlatego, iż to oczywiste, że w takich przypadkach zawsze można coś wynegocjować, dostać coś "gratis", a rzeczywiście nikt się tym bardzo chwalił nie będzie... :)
                    • Gość: Przyszly sasiad Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:58
                      Aniu, wlasnie mnie przekoanalas. Kupuje obok Ciebie. Powiedz ktory dom wzielas? Niech zyja Nadolice Mlyn
                      • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 23.06.11, 13:07
                        Jak się wprowadzimy to się poznamy wszyscy.W jakim banku i jaki kredyt chcecie wziąść?
                        Co do negocjacji to niech każdy próbuje może się coś uda,po co pisać co się wynegocjowało.
                        Innym może być przykro i po co od razu zazdrość.
    • rixonss Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 24.06.11, 12:46
      czytac umowe przed podpisaniem, to bardzo wazne

--
      Biura Nieruchomości Rzeszów
      • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 24.06.11, 13:44
        A po przeczytaniu i tak nie wierzyć w terminy oddania domów i terenów wokół. Dla domów opóźnienia od miesiąca do trzech, w przypadku terenów wokół domów do pół roku albo i więcej. Niestety developera przerastają pewne proste tematy jak np. wyrównanie terenu, grodzenie działek, etc. Nie mogą zrzucić winy na głównego wykonawcę osiedla bo to realizują sami, więc na pytania kiedy będzie gotowe najpierw milczą najdłużej jak tylko się da, a jak już zaczynasz męczyć o podanie terminu to rzucają, że za dwa tygodnie. Oczywiście po dwóch tygodniach nadal nic się nie zmienia.
        Nawet ostatnio polityka w stosunku do klientów z Brzozowych Nadolic zmieniła się z miłej obsługi na coś w stylu ciesz się, że dom dostałeś i nie zawracaj dupy terenami zielonymi (działkami i okolicą) bo kiedyś będą.
        • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.11, 21:32
          Witam po chwili nieobecności- zabiegana byłam- a czytam, że tęskniliście :) Notariusz od Koleżanki na tym forum najlepszy- sprawdził dewelopera ( kw i pozwolenia ) i dorzucił zapisy dość istotne dla nas - np. standard wykonania ( materiały, parametry , terminy ) jako integralną część umowy. Dodatkowo zapis , że w momencie wydawania dla nas domu , ma być wolny od obciążeń hipotecznych jakie deweloper zaciągnął na poczet realizacji inwestycji.
          Ktoś pytał który mój dom- lokal od środka - pierwszy domek po lewej "poziomka ".
          To co - na pierwszego grilla zapraszam sąsiedzkiego za rok?? :) Ania
          • Gość: cappo Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dibre.com.pl 27.06.11, 17:28
            ja mam dom zaraz obok. Mieszkasz z facetem czy bedziemy sie widywać?
          • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 28.06.11, 19:28
            zaproszenie przyjmuję bo umowę podpisaliśmy,tylko jeszcze kredycik :-( a potem to już czekamy aż poziomki dojrzeją
            • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 29.06.11, 10:42
              do Ani można wpadać, znamy sie ze studiów:) zawsze chętna, obsłuży kolegę.
            • Gość: wolek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.06.11, 21:16

No cóż, co do pytania o negocjacje, to chyba tak samo jak z pytaniem o kredyt w banku-chodzi o to, żeby jak najwięcej zaoszczędzić, a skoro mamy być sąsiadami przez następne kilka lat, to wydaje mi się że to całkiem fajny objaw sąsiedzkiej pomocy, czyż nie? pozdrawiam
    • Gość: Gość sąsiad Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.open.pl 04.07.11, 17:49
      Ten deweloper nie moze otrzymać całości kasy, czasem rozmawiam z moimi nowymi sąsiadami, to bardzo mili ludzie. Po wpłaceniu całości zostali sami z problemami, list jest długa, ogrodzenie, tereny wspólne, stawiają budynek, żeby było widać, a potem nie możesz się dodzwonić.
      • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 05.07.11, 11:27
        Faktycznie, jeżeli możecie negocjować z developerem, żeby część kasy wpłacić dopiero po wykonaniu prac zewnętrznych to walczcie o to. I nie mówię tutaj o kwocie 5kpln tylko dużo więcej, żeby dev. się sprężył. Na podstawie własnego doświadczenia na osiedu Brzozowym mogę stwierdzić, że Inwestgrupa kasę wzięła za dom, klucze przekazała, natomiast prace zewnętrzne idą w ślamazarnym tempie. Zgadnijcie ile trwa wkopanie kilku słupków pod ogrodzenie? Na razie zajęło im to tydzień a dokładnie wykonanie 6 otworów pod słupki, reszta stoi. I tak ze wszystkim. Jakieś małe murki o wielkości ok. 1,5m na 2,5m stawiają od miesiąca (dwa murki). W tym tempie to szybciej mi dzieci dorosną i się wyprowadzę z Nadolic niż powieszę skrzynkę na listy na ogrodzeniu, którego nie ma.
        • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 14:50
          trochę za późno na takie negocjacje- ostatnia wpłata przed przekazaniem lokalu- gdy gotowy do wykończenia. Rozmawiałam z IG na temat infrastruktury osiedla- i przytoczyłam Twoje informacje o opóźnieniach w sąsiedztwie - twierdzą że tu plany realizacji są brane z dużą górką - i nie będzie opóźnień.
          Czy ktoś z Was kontaktował sie z architektem - udało sie zbić ceny za zmiany w projekcie?
          Dostałam nową ofertę od IG na podgrzewaną podłogę -220netto za 1m(było 300)....a na rynku mam ofertę za 80 zł - ale nie bardzo chcą dać zgodę na mojego wykonawcę. Chyba że nawiążą współpracę z nim :)
          • Gość: wolek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.07.11, 16:01
            witam,
            rzeczywiście przydałoby się porozmawiać z architektem, proponowałbym się zebrać zainteresowanym zmianami w projektach i wspólnie powalczyć o jakąś obniżkę, też mam kilka swoich pomysłów, które chciałbym wprowadzić
          • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 05.07.11, 23:00
            Do Ani.
            Jak zawieraliśmy umowy przedwstępne w lipcu z terminami oddania w grudniu to developer też opowiadał, że terminy to są wzięte z nadwyżką, planują oddać nawet pod koniec października, że przy sprawnym wykończeniu Wigilia we własnym domu. Niektórzy na osiedlu uwierzyli w zapewnienia IG i sprzedawali mieszkania tak, żeby odebrać klucze w październiku i zamieszkać pod koniec roku. Zresztą początek prac nie zapowiadał, że developer ściemnia, jednak później jakoś im nie wyszło. Przy tym co dzieje się na Młynie to tam nawet prace nie idą, więc nie byłbym na Twoim miejscu dużym optymistą. Weź też pod uwagę, że wykonawcą jest ta sama firma co na Brzozowym, o której krąży opinia, że ledwo zipie, więc ostrożnie z tymi terminami.
            Jak będziesz ponownie u developera to zapytaj dlaczego mając dobre warunki pogodowe od marca do dnia dzisiejszego nie wykonali infrastruktury osiedla pomimo, że to oni sami zatrudniają wykonawców na te prace i płacą im bezpośrednio. Ciekawi mnie ich odpowiedź. Zresztą może IG sama tutaj odpowie bo śledzi wątek.
            • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 06.07.11, 08:30
              No właśnie, może IG odpowie? W teorii prace posuwają się do przodu, jednak przy dobrej pogodzie mogłyby być dużo bardziej zaawansowane... rozumiem, że DGB jest wykonawcą, ale czy to normalne, że przez połowę roboczego dnia na budowie nie ma żywej duszy? wracając do sugestii spad_ukp może można spróbować podpisać z IG dodatkowe porozumienie (już niekoniecznie notarialne) dot. terminu wykonania infrastruktury oraz jej standardu? zawsze coś... a potem uprzeć się, żeby wpisać te terminy do właściwej umowy (po przekazaniu lokalu)?

• darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 06.07.11, 09:32
                Witam,przy podpisywaniu umowy pytałem o wpis wykończenia osiedla z pełna infrastukturą..otrzymałem odpowiedz że tego nikt nie wie,a termin mogą mi wpisać np.grudzień 2013...podobno będą oddawać drogi dojazdowe do domków razem z domkami po kolei.zobaczymy?pozdrawiam wszystkich sąsiadów z Nadolic Młyn..
                • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 06.07.11, 09:38
                  Darku, zapytaj IG kiedy planują oddać ostatni dom na osiedu. To będzie wg mnie rzeczywisty termin zakończenia prac zewnętrznych na osiedlu. Developer nie położy Ci kostki brukowej na drodze na początku osiedla, którą rozjedzie cięzki sprzęt budowlany pracujący w dalszej części inwestycji.
                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 06.07.11, 09:48
                    wiem o tym, tyle że tam da się wjechać od środka na kolejny etap...
                  • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 06.07.11, 09:51
                    Z tym się nie zgodzę, że ciężki sprzęt rozjezdzi osiedlową drogę,poniewaz przy osiedlu Młyn leci droga gmina i tamtędy będą jeżdzic na budowę,
                    • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 06.07.11, 10:15
                      Darek, z całym szacunkiem dla Panów pracujących na budowie, którzy są bardzo mili i pomocni, ale wiesz, że w tym kraju nadal jest mentalność typu co nie moje to mnie nie interesuje. Na Brzozowym położona została świeża droga, jeszcze nie wszędzie ubita, posypana, etc. a kilka dni późńej podjeżdża gość ciężkim sprzętem i wykłada materiały budowlane na drodze, choć mógł to zrobić metr obok na ziemi. Przed moim domem nie został jeszcze wyrównany teren, który trzeba będzie wyrównać jakąś koparą. Jak można było dojechać z tyłu od ogrodów to nikt tego nie zrobił a teraz dojazd jest praktycznie tylko z drogi. A tam trzeba na oko tak z 20 ton ziemi wysypać.
                      Co do załatwiania spraw wspólnych to starajcie się załatwiać je w większej grupie a nie pojedynczo bo wtedy tylko będzie miła rozmowa z IG, która nie przyniesie efektów.
                • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 06.07.11, 09:39
                  Wiem, że tak mówią. Mogę się zgodzić na wpisanie przez nich bezpiecznego terminu (chociaż grudzień 2013 to trochę przegięcie). Ale niech będzie jakiś termin do dotrzymania, żeby wszyscy mogli się go trzymać i z niego rozliczyć IG. Niech to będzie termin oddania infrastruktury pierwszego etapu, ale przynajmniej nikt nie będzie nas zwodzić... (albo będzie mu trudniej nas zwodzić :)
              • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 06.07.11, 09:35
                Ale czego się spodziewałaś od wykonawcy (DGB), który z informacji zasłyszanych na budowie i jeszcze gdzieś ledwo zipie. Opowieści o DGB nasłuchałem się tyle, że mógłbym tutaj referat na kilka stron napisać.
                Co do wpisania osobnego terminu wykonania infrastruktury to nie ma to sensu jeżeli razem z tym nie wynegocjujecie, że np. 20 kpln wartości transakcji wpłacicie po zakończeniu wszystkich prac. IG ma brzydko mówiąc głęboko w dupie terminy, które sama podaje. Nawet termin przekazania domu w ciągu miesiaca przekładali mi trzy razy a i tak w dniu przekazania domu nie wszystko było gotowe. Co do terminów prac zewnętrznych to przy przekazaniu domu sami proponowali 15 kwietnia, ja dałem im czas do 30 kwietnia a dzisiaj jest lipiec i końca nie widać. Oczywiście jak zapytasz developera kiedy w końcu coś zrobią to oczywiście jak najszybciej a w temacie nic się nie dzieje. Mają straszny burdel w organizacji pracy co przekłada się na wszystko związane z budową osiedla. Jak developer nic nie zrobi w najbliższym czasie w tym temacie to zamierzam zrobić im małą "rekamę" na kilku forach internetowych. A pisać jest o czym, jak zbiorę wszystko z osiedla, w tym moje i sąsiadów problemy to osiwieć można.
                • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 06.07.11, 09:57
                  hej, z tego co pisze spad_ukp - możemy mieć problemy z dewel.- wiem po sobie , że każdy próbował dopracować umowę związaną z własnym mieszkaniem- a mało co interesował się całością ( lub wcale !?:)- a mieszkanie na placu budowy - przez 2-3 miesiące to oki- ale jak to się ma ciągnąć w nieskończoność??? Powinniśmy jako udziałowcy całej infrastruktury - każdy w swojej umowie ma 1/72 osiedla - domagać się wiążacej umowy mówiącej o termianch realizacji ? Płacimy również za drogi i tereny zielone - musi być termin wywiązania się z umowy i tak jak my mamy zapisy o ewent. karach za opóźnienia - logiczne jest że wykonawca również powinien ponosić konsekwencje braku terminowości ... może plac zabaw dla dzieci - lub inna forma wynagrodzenia nam uciążliwości- ale taka żeby mobilizowała do oddania w terminie :)
                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 06.07.11, 09:59
                    Jestem za :) A plac zabaw możliwe, że i tak będzie ;) więc raczej kary umowne...
                    • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 06.07.11, 10:03
                      Tez jestem za,ale to trzeba wynegocjować wspólnymi siłami,a nie każdy z osobna....
                      • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.11, 18:53
                        Zgadzam się - indywidualnie mogą nas zwodzić, ale zorganizowanej grupy już nie . :)
                        • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 07.07.11, 10:35
                          lubisz grupowo, Aniu?
                          • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 07.07.11, 16:16
                            Narazie to same fundamenty i kilka ścian stoi.Budowa dopiero ruszyła.Trzymajmy kciuki za domki a później martwmy się ogrodzeniem.Po co mi działka z płotem jak nie ma domku.
                            • Gość: wołek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.07.11, 19:00
                              jeżeli teraz o to nie zadbamy, to później już nie będziemy mieli żadnego wpływu na to przecież, więc lepiej zabezpieczyć się na początku- wszystko na piśmie, czarno na białym powinno być!
                        • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 07.07.11, 16:00
                          • Gość: wolek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.07.11, 00:27
                            Witam wszystkich, coś ostatnio forum umarło. Mam pytanie do 'A', jeżeli jeszcze tu zagląda lub tez innego sąsiada, który korzystał z polecanego na forum notariusza, czy ta cena 1000 za przedwstępną to po jakimś rabacie, może jakieś tajne hasło:), bo jak się dowiadywałem to około 1500pln mi krzyknęli i to za borówkę, czyli mniejszy przecież domek? pozdrawiam
                            • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 11:52
                              Ta nasza cena była zupełnie normalna, bez dodatkowych rabatów :) z tym, że przy umowie przedwstępnej wielkość domu nie miała znaczenia, cena za umowę, vaty i za ilość stron aktu.
                              Jeśli chcesz, na maila wyślę Ci namiary naszej kancelarii, tylko zostaw adres.
                              Natomiast mam pytanie do IG: czy poniedziałek jest dniem wolnym od pracy w Nadolicach Młynie? Zdaje się, że po zmianie wykonawcy prace miały ruszyć pełną parą, a jak jest wystarczy zajrzeć na osiedle - żywego ducha nie widać...
                              • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 26.07.11, 11:59
                                Podobno ruszą ,jak uporają się z zaległościami na Nadolicach Brzozowych,tam ludzie czekają miesiącami na ogrodzenia....my musimy poczekać....oby nie za długo..pozdrawiam
                              • Gość: wolek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.07.11, 15:58
                                no wiec jak się okazuje, nie do końca normalna była ta cena, bo ponoć kancelaria ta miała jakąś promocje (właśnie jestem po rozmowie telefonicznej, namiary dostałem od Pani Ani), teraz za samą taxe notarialną krzyczą 1000 pln netto, do tego 270 vatu, 150 wpis do KW i jeszcze 200 wypisy:(
                                • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 16:18
                                  oj, w takim razie przepraszam, że niechcący wprowadziłam Cię w błąd, nic nie mówili, że to promocja :)
                                  • Gość: wolek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.07.11, 17:57
                                    no cóż, spróbuje jeszcze powalczyć o promocje, w końcu mają już wszystkie potrzebne dane, więc przy tej samej inwestycji mają mniej roboty, jutro porozmawiam z panią notariusz i zobaczymy, jak nie to trzeba szukać taniej:)
                              • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 27.07.11, 23:14
                                witam
                                kto teraz tam buduje, ktoś wie?
                                • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 28.07.11, 08:33
                                  Sęk w tym, że nie wygląda, żeby ktoś dalej budował :) Według IG budują ich wykonawcy...
                                  • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.54.51.80.easy-com.pl 28.07.11, 15:04
                                    Budują chyba na papierze ;) Jak tam ostatnio byłam, to prace raczej stały w miejscu :(
                                    • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.54.51.80.easy-com.pl 28.07.11, 15:11
                                      Tak a propos :) Poszukujemy sąsiadów z pierwszej poziomki, tej zaraz przy wjezdzie na osiedle :) Na tej, co to już od dłuższgo czasu nic się nie dzieje.
                                      • Gość: trrex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 28.07.11, 21:04
                                        a to ta poziomka po prawej czy po lewej
                                      • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 28.07.11, 21:21
                                        Jesli domek po lewej stronie drogi - to witam sąsiadów :)
                                        • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 29.07.11, 14:46
                                          Dzień dobry Pani Anno:-)
                                      • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 19:57
                                        Doprecyzowanie :) Pierwsza poziomka przy wjeździe, to ta po prawej :)
                                    • Gość: wolek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.07.11, 16:59
                                      Fakt, wybrałem się dzisiaj na młyn, pusto, ale to pewnie "złe warunki pogodowe" stoją na przeszkodzie
                                      • Gość: Fionowata Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.08.11, 00:58
                                        Witam przyszłych sąsiadów...
                                        Przestudiowałam cały wątek i uff nie wiem co myśleć, w poniedziałek chcemy podpisać umowę przedwstępną na borówkę... Tak sobie myślę mając w głowie doświadczenia swoich znajomych z deweloperami, że chyba najlepiej na nic się nie nastawiać i tak nie mamy na to wpływu... chociaż wolałabym szybko mieszkać w ślicznym domku z pieknym ogródkiem przed oknami ;)
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: wolek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.08.11, 02:52
                                          Witaj, a którą borówkę wzięłaś, na którym polu?
                                          • czarny_waliduda Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 04.08.11, 10:43
                                            a dzieciaki, jak będą dojezdzały do miasta:)?
                                            • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 04.08.11, 11:51
                                              Gimbusem albo mama zawiezie do szkoły :)
                                              • czarny_waliduda Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 04.08.11, 12:25
                                                mama zawiezie, mama przywiezie, na tenisa tez mama zawiezie, do kolezanki zawiezie.. i mama caly wolny czas spędzi na zawożeniu:)\
                                                ach, te cudne domki na wypisdowie:)
                                                • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 04.08.11, 13:20
                                                  Ta dyskusja była zdaje się już na początku, każdy, kto kupuje domek pod miastem wie, na co się decyduje, więc chyba nie ma sensu ciągnąć tego dalej :)
                                                  • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.net 04.08.11, 13:52
                                                    Tematem tego forum jest osiedle Nadolice Młyn - z naciskiem na bezproblemowe przeprowadzenie i zakończenie inwestycji w terminie - i tak jak wspomniał przedmówca - uczestnicy podjęli decyzję że chcą tam się osiedlić - i żeby nie mówić brzydko- nie powinno to nikogo interesować jak rozwiążą swoje problemy - życzliwym i tym mniej dziękujemy.
                                                    WIĘC JEŚLI MASZ INFORMACJE , KTÓRE WNIOSĄ COŚ NOWEGO DO DYSKUSJI TO ZAPRASZAM. a jeśli ktoś chce sobie cokolwiek popisać w podobnym tonie jak wyżej lub ogłosić swoje zdanie na ten czy inny temat, to niech się zapisze do partii....jest sezon na krzykaczy. :) pozdrawiam .
                                                  • czarny_waliduda Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 04.08.11, 14:14
                                                    nie pień się, ale takie uwagi mogą jeszcze kogoś niezdecydowanego otrzeźwić
                                                  • Gość: Fionowata Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.08.11, 16:21
                                                    Zgadzam się z Anią, jeśli ktoś ma konkrety niech się odzywa, ja dziś byłam na miejscu zobaczyć nasze pole z paroma fundamentami i Brzozowe nadolice również, rodziny które tam już mieszkają rzeczywiscie mają tam plac budowy, ale niestety tak to jest z takimi osiedlami, dopóki nie skończą całości nie bedzie ciszy i spokoju, tak czy siak ja jestem zadowolona z wizyty a odpowiedź do Wołka interesuje mnie działka 10B pozdrawiam
                                                  • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 04.08.11, 18:29
                                                    a poziomki to rosną, bo ja na wakacjach jestem to nie mam jak podlewać :-)
                                        • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 04.08.11, 15:24
                                          Wyślij mi na gazetowego maila namiary do siebie (mail) to Ci napiszę co nieco o developerze.
                                          • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 05.08.11, 12:55
                                            napisz nam tutaj chłopie
                                            • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 08.08.11, 21:23
                                              budują tam czy wszystko stoi ?
                                              • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 09.08.11, 10:32
                                                Prace postąpiły tylko na dwóch drugich domach (chyba poziomka i miłorząb), nie jest to jakiś spektakularny postęp, ale te dwa są gotowe do położenia stropu. Reszta stała w miejscu przynajmniej od 3 tygodni... Podaję Ci stan z ostatniej soboty :)
                                                Podobno przyspieszenie nastąpiło na Brzozowych Nadolicach?
                                                • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 09.08.11, 11:06
                                                  witam,,ja trochę z innej beczki,,słyszeliście coś może o ubezpieczeniach na wypadek bankructwa dewelopera,podobno miała wejść w życie taka ustawa o ochronie wkładu na mieszkania budowane przez dewelopera? może cos wiecie.......
                                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 12.08.11, 09:04
                                                    Ta ustawa dopiero ma wejść, z tego co się dowiedziałam nie będzie działać wstecz. Wszystko zależy od tego kiedy się podpisze umowę, tak czy tak koniecznie notarialną.
                                                • Gość: Fionowata Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.08.11, 18:34
                                                  Witam, my bylismy w poniedziałek i coś tam kopali na młynie... nie wiem jakie Wy macie terminy, bo my na maj, wiec może zdążą ;)
                                                  • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.116.95.* 11.08.11, 12:15
                                                    Dostaliście wycenę zmian w projekcie? Normalnie chyba ich powaliło!!! Może się ktoś orientuje, czy to koniecznie musi być ich architekt? Czy np. zmian w projekcie nie może zrobić innych architekt z odpowiednimi uprawnieniami?
                                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 12.08.11, 09:08
                                                    Raczej nikt się na to nie zgodzi, dla IG może to potem rodzić problemy z gwarancją itp. W zależności od rodzaju zmian możesz spróbować dogadać się na miejscu z panami budowlańcami... Tylko wtedy nie masz nic na piśmie :)
                                                  • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 19:56
                                                    Witajcie ! My walczymy nie tylko z wyceną zmian- za przesunięcie na projekcie ścianki działowej pomiędzy łazienką a pom. tech. na parterze w sumie 1350 zł netto- koszt materiałów - 0 zł. Z pierwotnego 300 zł za metr ogrzewania podłogowego stanęło na 230 zł...a na rynku mamy oferty od 80 zł do 150 za metr - wszystko zgodnie z sztuką . Nie chcą słyszeć o realizacji tego przez nas samych zasłaniając się gwarancją . Podaliśmy kontakty do tych firm- czekamy na inf. od IG.. Mam wrażenie że nie bardzo ich interesuje kompromis .
                                                  • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 13:14
                                                    A bo to może taka taktyka ;) Tanie domki - drogie jak cholera zmiany. Jednym słowem zarabiają na zmianach ;)
                                              • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 19.08.11, 10:55
                                                Czy ktoś był ostatnio na osiedlu, dzieje się tam coś? Wiem, że w poprzednim tygodniu działo się nic... ale co tydzień mam głupią nadzieję, że może wreszcie coś się ruszy :) A niedługo będą nam wmawiać, że zima ich zaskoczyła i wszystko przez warunki pogodowe...
                                                • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 19.08.11, 11:14
                                                  WITAM ,Byłem w poniedziałek , u nas na młynie prace stoją,ale a brzozowych poszli ostro,mają już ogrodzenia,rozmawiałem z ludzmi z brzozowych podobno sam pan prezes pilnuje...macie już terminy pierwszej wpłaty? pozdrawiam..
                                                  • Gość: Bubol Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 23.08.11, 16:33
                                                    dogadaliscie już, kto będzie wam woził dzieci do miasta:)?
                                                  • Gość: Fionowata Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.08.11, 17:10
                                                    a po co do miasta? wszystko czego potrzeba jest na miejscu... a jak jeszcze nie ma to będzie! po za tym jak to już pisaliśmy na tym wątku, wiemy gdzie się przeprowadzamy i tego chcemy!
                                                    pozdrawiam sąsiadów, w oczekiwaniu na odpowiedź z banku ;)
                                                  • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 23.08.11, 20:44
                                                    następny martwi się za nas dziękujemy
                                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 24.08.11, 08:33
                                                    Do darek.wrocek

Z tym stwierdzeniem, że na Brzozowym poszli ostro to lekka przesada. Na wstępnie przypomnę, że osiedle miało być w całości zakończone z końcem kwietnia a mamy koniec sierpnia i nadal walki trwają. Tam budowa jeszcze potrwa kilka miesięcy a za rok rozpocznie się ponownie, ponieważ dev. nie postawił jeszcze dwóch planowanych bliźniaków, których sprzedaż jest na razie wstrzymana z tej racji, że wynikły opóźnienia w kanalizowaniu wsi i na tych działkach jest zbiorcze szambo dla II etapu osiedla. Co do tego, że sam Prezes pilnuje to można tylko stwierdzić, że w końcu, bo wcześniej miesiącami wierzyli na słowo podwykonawcy i nawet nie zaglądali na osiedle, czego efektem są spore opóźnienia przy kilku domach i w wykończeniu terenu. Oczywiście cały czas jest coś co określam burdelem organizacyjnym. Wyobraź sobie, że do tej pory developer nie zamówił jeszcze wszystkich elementów ogrodzenia domu bo komuś się zapomniało. Normalnie szlak człowieka trafia jak słyszy coś takiego od wykonawców ogrodzenia, którzy mówią, że furtkę to postawimy Panu w połowie września bo nikt jej jeszcze nie zamówił. Kuźwa, rok temu zaczęli budowę, od czterech miesięcy zaczynają stawiać płoty i nie potrafią zamówić wszystkich niezbędnych elementów. Developerze drogi, którzy czytasz ten wątek: Czy to takie trudne do zrobienia? Do tego jeszcze brak komunikacji pomiędzy podwykonawcami. Goście od chodników, podjazdów kładą krawężniki i zapominają o miejscu na słupki ogrodzeniowe. Potem przyjeżdżają od ogrodzeń i rozkładają ręce bo obrzeża położone, więc słupki stawiają obok. Sprawę podłączenia gazu ziemnego trzeba pilnować samemu bo nic się nie dowiesz od IG, wręcz sam dzwonię do nich i przekazuję im najświeższe informację na czym stoją w tej sprawie. Marzeniem wszystkich mieszkańców II etapu jest zakończenie prac i pożegnanie się z Panami budowlańcami. W końcu ile można mieszkać na placu budowy, choć może developer ma w tym sposób bo ludzie przestali zgłaszać drobne usterki, niedociągnięcia w wykonaniu zagospodarowania osiedla bo na myśl, że roboty mają się przeciągnąć to już ciarki przechodzą i wolą olać drobne pierdołki.

Darku wracając jeszcze do tempa pra,c to to co obecnie zostało zrobione na młynie pierwszy podwykonawca, czyli DGB rok temu na II etapie zrobił w dwa, góra trzy tygodnie, a nie kilka miesięcy.
                                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 24.08.11, 08:58
                                                    Spad_ukp napisz proszę kiedy puszczą Wam gaz ziemny? Twoje doświadczenia z IG nie pozostawiają nam wiele miejsca na optymizm, tylko nie wiem czy jest jakiś sposób żeby egzekwować umówione terminy?
                                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 24.08.11, 09:16
                                                    Gaz ziemny zgodnie z deklaracją firmy Gen Gaz, która jest jego dystrybutorem ma być najpóźniej pod koniec września. Gen Gaz prosi, żeby jak najszybciej składać wnioski o przyłączenie do sieci bo czym szybciej to zrobię, tym szybciej będę miał gaz. Dla przypomnienia ten z butli od Gaspolu wychodzi dwukrotnie drożej. Oczywiście developer siedzi cicho, nie wiemy czy coś dodatkowo z nimi ustalił czy też nie. Szczególnie jest to irytujące bo bez aktu notarialnego sam nie mogę podpisać umowy na dostarczenie gazu, tylko muszę czekać na ruch developera jako prawnego właściciela domu.

Co do współpracy z IG to nie ma co się załamywać, po prostu trzeba nie wierzyć, że wszystko będzie na czas, nastawić się na drobne usterki a nie liczyć, że jak dev. obiecał Ci dom np. na kwiecień to w maju będziesz opalał się na swoim trawniku. Ja odbierając w styczniu dom liczyłem na majowego grilla na własnym trawniku. Mamy wrzesień a siać trawę zamierzam dopiero za tydzień i to też nie wszędzie bo jeszcze prace przed domem trwają.

Co do egzekwowania terminów to pozostają Ci zapisy umowy przedwstępnej. Tutaj plus dla IG, że poczuwają się do tego, że dali ciała z terminami i rekompensują obsuwę w postaci wykonania dodatkowych prac nieobjętych zakresem umowy.
                                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 24.08.11, 10:13
                                                    Spad_ukp przepraszam z góry za wścibstwo, ale chcesz powiedzieć, że odbierając dom w styczniu nie masz jeszcze aktu notarialnego? W naszym przypadku to zwiększa koszt kredytu o kilkaset złotych do czasu wpisu hipoteki...
                                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 24.08.11, 10:46
                                                    Zgadza się, aktów brak. Mam na dniach podpisywać akt notarialny ale zgodnie z literą prawa kupuję dom w budowie, ponieważ gmina nadal nie wydała pozwolenia na użytkowanie. Wynika to z tego, że osiedle zaprojektowano z kanalizacją jak kazała gmina, potem firma wykonująca kanalizacje w gminie zbankrutowała i IG musiała zrobić obejście w postaci zbiorczego szamba dla II etapu. Z informacji od dev. z tym mają problem, żeby zalegalizować to w gminie. Bez kwitów nie ma pozwolenia na użytkowanie, czyli mamy dom w budowie i taki właśnie będę prawnie nabywał. Ale lepsze to i wpisać się do KW niż totalny stan zawieszenia. Jeżeli gmina stanie okoniem i klepnie temat dopiero jak będzie kanalizacja to można czekać jeszcze rok na pozwolenie na użytkowanie. Tutaj co prawda nie ma winy IG tylko jest splot różnych przypadków, ale z drugiej strony porozumiałem się z dev. z początkiem lipca, że podpisuję akt na dom w budowie i od ponad miesiąca nie mogą napisać treści aktu notarialnego. Przez ostatni miesiąc analizowali kilka moich uwag do aktu, które były raczej kosmetyczne, wczoraj dostałem akt po poprawkach i nadal są błędy, złe numery działek, brak wszystkich załączników, etc. Co do samego uzyskania pozwolenia na użytkowanie to odnoszę wrażenie, że dev. też za mocno nie ciśnie w gminie, żeby przyłożyli pieczątkę.
                                                  • Gość: Bubol Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 25.08.11, 11:14
                                                    ogólnie super:)
                                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 05.09.11, 11:45
                                                    spad_ukp: puścili Wam już ten gaz? czy umowy są w miarę korzystne? jeśli mogę spytać: czy te nasze domy są drogie w ogrzewaniu? mam nadzieję, że w końcu udało się wysiać trawnik?
                                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 07.09.11, 10:43
                                                    Gazu jeszcze nie ma, ma być pod koniec września. Umowy z developerem są korzystne, tzn. przejrzyście napisane, nie ma jakiś kruczków prawnych, które wychodzą na światło dzienne w trakcie trwania umowy. Czy w ogrzewaniu są drogie to w sumie jeszcze nie wiemy, ponieważ ten sezon będzie pierwszy w zamieszkanym domu. Sąsiedzi z boku w domach wolno stojących płacą około w najzimniejszym okresie ok. 500zł przy dużym wspomaganiu się drewnem. Ale to są stawki przy propanie z Gaspolu, który zdziera niemiłosiernie. Przy ziemnym można śmiało podzielić na pół. Co do trawnika to wysiany, choć nie wszędzie bo nadal część terenu developer jeszcze mi nie wyrównał bo pracach budowlanych.
                  • Gość: komentator Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 16:59
                    dokładnie tak jak piszesz Aniu - i wszystko na papierze, i konkretnie, zarówno w jedną jak i drugą stronę, czyli zobowiazania z konkretnymi terminami i ewentualnymi sankcjami/karami - i to w obie strony: i kupującego i sprzedającego, a po tej stronie jeszcze przypilnowanie, aby odpowiedzialnym był wyraźnie wskazany sprzedający, a nie jakiś podwykonawca czy inny podmiot (czytaj: kolejny sposób na rozmycie lub zbycie odpowiedzialności)

Polecam zapoznanie się z czymś takim jak klauzyle abuzywne.

A o DGB można poczytać tu i tam, np tu:
                    forum.projektoskop.pl/topic/810-dolnoslaska-grupa-budowlana/
                    • rafalprecz Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 04.03.12, 13:48
                      wieś tańvczy i spiewa
                      ale nie ma jak dojechać do miasta
                      kredyt na całe życie, żeby całe życie spędzić w dojazdach:)
    • centralanasienna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 25.08.11, 11:39
      Witam. Mam pytanie do osób, które mieszkają już w inwestycji zrealizowanej. Jaki jest standard wykonania budynków, jakie jest bezpośrednie otoczenie budynków, i jakie są warunki płatności? I wreszcie czy jest możliwość negocjacji ceny zakupu?
      • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 26.08.11, 07:26
        Pytasz o I etap osiedla (domki jednorodzinne), czy II etap (bliźniaki)? Standard wykończenia jest różny dla każdego etapu. W bezpośrednim otoczeniu są domki jednorodzinne i jeden mini blok nieistniejącego PGR-u. Co do warunków płatności to w przypadku budowy masz transze, gotowe domy pewnie kupisz za gotówką, choć takich domów już nie ma. Developer jest skłonny do upustów lub gratisów.
        • Gość: Bubol Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 26.08.11, 11:49
          widze ze spad_ukp skutecznie reklamuje dewelopera. Ile ci płacą?
          • Gość: centralanasienna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.static.korbank.pl 26.08.11, 12:32
            Ad rem kolego Bubol !!! Wracając do pytania to jestem konkretnie zainteresowany bliźniaczą inwestycją. Wg was jaki jest realny termin oddania domków na Młynie?? i pytanie - czy zaczynają realizację całości czy dopiero po podpisaniu umowy z konkretnym klientem?
            • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 26.08.11, 12:55
              Witam.w/g zapewnien dewelopera termin 30 kwietnia jest policzony z dużym zapasem,jak nie bedzie ciężkiej zimy to bedzie ok.Obecnie stawiaja tylko te domki które są sprzedane,pozostałe czekaja...
              • Gość: rozczarowana Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.11, 19:04
                Jeżeli słyszę, że developer ( czytaj InvestGrupa)podając jakiś termin, mówi o "dużym zapasie", to mam ochotę wrzeszczeć. Słyszałam to setki razy. Krótko mówiąc, w ich języku oznacza to "odczep się". Mieszkam w II części osiedla Brzozowe Nadolice. W kwietniu ubiegłego roku developer zapewniał mnie, że Boże Narodzenie spędzę w nowym domu, a termin odboioru domku zapisany w umowie (tj. 22 grudzień), podany jest z "dużym zapasem". Słuchając ich, trzeba uzbroić się w ogromną cierpliwość. Developer jest cudownie uprzejmy przed podpisaniem umowy i w czasie płacenia kolejnych transz. Wtedy wszystko jest możliwe do zrobienia, odbierają każdy telefon, nie ma problemu z umówieniem się na spotkanie. Po wypełnieniu tej części zobowiązania, układ zmienia się diametralnie. Zgłaszane usterki często kwitowane są "tak było w projekcie", "to jest zgodne ze sztuką budowlaną" ( Panowie chyba nie znają lub nie przyjmują do wiadomości pojęcia "KICZU BUDOWLANEGO", które niestety w wielu wypadkach można odnieść do ich budowy) albo jak ostatnio usłyszałam "za taką cenę nie można mieć lepszego domku" - szkoda, że wysoka jakość materiałów gwarantowana jest tylko w folderze developera. Co mamy/ mieliśmy: przeciekjące kominy, brak wejścia do rewizji, odchodzące płyty ( które zostały założone, by przykryć nierówność ścian) ... i klienta traktowanego jak intruz. Teraz liczą się tylko przyszli nabywcy!
                Oczywiście wiele usterek jest poprawianych, ale czeka się na to dosyć długo - i wtedy właśnie słyszymy przeróżne terminy ... bez pokrycia. Dobra rada: jeżeli nie znasz się na budownictwie, poszukaj fachowca i pilnuj budowy swojego domku, bo może Cię czekać wiele niespodzianek, a na "duży zapas" developera weź jeszcze wiekszy zapas.
          • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 26.08.11, 13:04
            100 zł za każdy pochwalny post.
            50 zł za mniej pochwalny.
            Za krytykę płacę 10 zł developerowi.

Wystarczy?
      • Gość: centralanasienna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.static.korbank.pl 07.09.11, 11:33
        Byłem, widziałem i przyznam szczerze nie wygląda to najlepiej - na chwile obecną dojazd fatalny (Nadolice Młyn) - droga w stanie agonalnym. Lokalizacja osiedla na uboczu to już w zależności od oczekiwać jak dla mnie początkowo wydawało się całkiem ok - gdyby nie fakt, iż po rekonesansie okazało się, że w pobliżu jest cmentarz. Ogólnie pole, fatalna droga, cmentarz - odpada - a szkoda bo wydawało się, że to jest to czego szukam.
        • Gość: keke Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 17.09.11, 11:26
          Cmantarze sa wszedzie ,nierozumiem twojej oceny ,
          • Gość: Przyszły lokator Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:26
            Droga ma być zbudowana praktycznie od nowa przez dewelopera. Tak przynajmniej obiecuje IG.
            • Gość: centralanasienna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.205.40.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.09.11, 20:21
              to ciekawe, rozumie że w ramach parnerstwa publiczno prywatnego:) deweloper-gmina - raczej bym w to nie wierzył biorąc pod uwagę koszt 1 km drogi.
              • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 19.09.11, 09:37
                W nową drogę też nie wierzę, niemniej jednak droga na cmentarz i na osiedle Młyn została ładnie załatana, już nie trzeba slalomem wokół dziur jeździć :)
                • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 10:49
                  Czy ktoś z Was był na budowie ? prace postępują ?
                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 21.09.11, 12:22
                    W zeszły weekend wyglądało to tak, że pierwsze 6 domów było gotowych do kładzenia stropu, zdaje się, że dwóm następnym rosły ściany a trzy były w fazie fundamenty - stan zero. Poza tym mnóstwo rur nieznanego mi przeznaczenia :) Ochroniarz twierdzi, że w tygodniu jest trochę (koło 20-30) pracowników. Nie znam się na tyle, żeby stwierdzić, czy można to nazwać postępującą budową :)
                    Z ważnych informacji na stronie gminy Czernica jest info, że rzeczywiście można się podpinać pod sieć gazową. Oraz rondo na skrzyżowaniu Kamieniec/Dobrzykowice już normalnie, bezkorkowo działa - przynajmniej po południu.
                    Jeśli będziecie w najbliższych dniach na osiedlu dajcie znać, czy i co się dzieje :)
                    • jim_jim Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 25.09.11, 20:55
                      Witamy przyszłych Sąsiadów :)

Od jakiegoś czasu obserwujemy ten wątek i nadszedł czas, aby się odezwać.

Podobnie jak kilka innych osób udzielających się tutaj jesteśmy przyszłymi mieszkańcami osiedla Nadolice Młyn :) Pewnie padnie to pytanie to od razu powiemy, że nasz domek to klematis (czy jest tu ktoś jeszcze od klematisa?).

Umowa podpisana, kredyt załatwiony, teraz tylko jeździmy i patrzymy jak rośnie (bo w końcu rośnie). Staramy się być przynajmniej raz w tygodniu (przeważnie w weekendy) - może kiedyś przypadkiem się spotkamy ;)

Byliśmy też dzisiaj - poniżej nasze spostrzeżenia:
                      1. pierwsze 6 bliźniaków czeka na strop
                      2. z kolejnych 6 bliźniaków - dwa czekają na strop, w dwóch następnych ściany parteru są jeszcze w budowie, a pozostałe 2 - mają jedynie fundamenty
                      3. przy bliźniakach zamontowano skrzynki elektryczne
                      4. wyraźnie widać, w którym miejscu będzie poprowadzona droga osiedlowa

Wrzuciliśmy fotki z dzisiejszej wizyty na budowie:

picasaweb.google.com/102635138728024196871/20110925?authkey=Gv1sRgCIfzsKaYvfLSzAE#
                      Numeracja bliźniaków w opisach fotek zgodna jest z planem osiedla umieszczonym na stronie InwestGrupy.

Miłego oglądania :)

Z ostatnich newsów:
                      - w Nadolicach przyłączany jest już gaz, są więc duże szanse, że nie będzie konieczności stosowania LPG,
                      - kanalizacja też powinna być od razu docelowa, bo aby uniknąć problemów, które są w drugim etapie Brzozowych Nadolic kanalizacja będzie poprowadzona z Krzykowa (tam kanalizacja działa już od roku)

Może ktoś wie kiedy mają zamiar kłaść stropy? Czy najpierw dokończą pozostałe rozpoczęte bliźniaki, czy może już wcześniej?

A może ktoś wie czy z nowym podwykonawcą wewnętrzny termin oddania to też grudzień 2011 (podobno taki był z DGB), czy może zostało to przesunięte ze względu na problemy z poprzednim podwykonawcą i wynikającą z tego kilkumiesięczną obsuwą?

Pozdrawiamy wszystkich :)
                      • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 26.09.11, 09:43
                        Witam,świetny pomysł z tymi zdjęciami,widać że osiedle rośnie z dnia na dzień..pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów i sąsiadki oczywiście....
                      • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 26.09.11, 10:12
                        Do jim_jim

Na ziemny w przyszłym roku na Młynie nie licz. W tym roku podpinane są Nadolice, ale tylko domy, które są przy głównej rurze zasilającej Dobrzykowice. Zgodnie z harmonogramem pozostała cześć Nadolic ma być gazyfikowana pod koniec roku 2013. Z ciekawości zapytaj developera czy będzie on robił przyłącza do gazu ziemnego i jak zostaną wykonane. Jako ciekawostkę podam, że na II etapie osiedla brzozowego przyłącza są zrobione normalnie, natomiast w I etapie ludzie są nieźle wku...eni na developera bo porobiono jakieś dziwne przyłącza, które powodują, że albo przyłączą się na raz cztery domki przy jednej uliczce, albo nikt. Do tego w niektórych domach muszą zmienić rury, które przebiegają przez garaże bo zostały wykonanie niezgodnie z projektem. Z tymi skrzynkami elektrycznymi to też zwróć uwagę, czy stoją na granicy działek. Zapraszam na II etap brzozowego osiedla, przy domkach stojących przy ulicy skrzynki stoją jak chcą, w jednym z domków na przeciwko wejścia. Chodnik od furtki do drzwi musieli tam poprowadzić zygzakiem, żeby to miało ręce i nogi.
                        Na wewnętrzny termin do końca tego roku raczej nie licz. Będzie tak jak na II etapie, czyli domy przekazywane na gorąco właścicielom. Patrząc na stan zaawansowania to tam jest jeszcze bardzo dużo do zrobienia.
                      • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 26.09.11, 10:57
                        Miło poznać kolejnych Sąsiadów:)
                        Dobry pomysł ze zdjęciami na Picasso, gdyby nasz deweloper faktycznie chciał rozwiać nasze wątpliwości, też proponuję założyć fotoblog... (Droga IG wiemy, że jesteście na bieżąco, pozdrowienia! :)
                        Jeśli chodzi o strop, to ostatnio mówiono w IG, że będzie kładziony koło 20 września... teoretycznie nadal jest koło 20tego :)
                        Podobno termin z nowym wykonawcą też jest to końca roku. Zastanawia mnie, czy i kto z IG ich nadzoruje, żeby prace postępowały tak, aby dotrzymać tego terminu...
                        Odnośnie postu spad_ukp to IG twierdzi, że sama pociągnie ten odcinek rur do Młyna, na każdym spotkaniu zapewniają, że i gaz miejski i kanalizacja będą już w momencie odbiorów. Pożyjemy, zobaczymy ;)
                        Do wszystkich przyszłych Sąsiadów, informujcie proszę na bieżąco o swoich wizytach na budowie i stanie zaawansowania osiedla... Zdjęcia mile widziane :)

• spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 26.09.11, 13:29
                          Do A. Jeżeli IG pociągnie sama rury gazowe do młyna, to nie oznacza, że są one za friko. Oni tylko zrobią to sami, ponieważ Gen Gaz będzie tam za kilka lat a wtedy nie chcą niszczyć dróg osiedlowych. Nie oznacza to jednak, że te instalacje są za friko, a będzie trzeba za nie zapłacić firmie Gen-Gaz, z którą rozliczy się IG. Na brzozowym tak było, że IG położyło rury gazowe, wykonało przyłącza w uzgodnieniu z gazownią, ale i tak gazownia wystawia nam faktury za przyłączenie (ryczał dla każdego po 430zł). Pytanie tylko jak wykonają przyłącza, tzn. jak w I etapie brzozowego, czy jak w II etapie? Walczcie o to, żeby przyłącze było przy każdym budynku a nie jakaś rozdzielnia na kilka domów i teraz wszyscy muszą chcieć w tym samym czasie, żeby się podłączyć.
                          W obietnice IG do końca nie ma co wierzyć. Nawalają z terminami przy realizacji prostych czynności, które wpisali do aktu notarialnego z terminem wykonania i klops, nadal robota niedokończona. Napiszę tak, nastaw się na zbiorcze szambo i Gaspol, odłóż 2 kpln na karę za zerwanie umowy z Gaspolem jak będą podłączać gaz ziemny. Jak nie zrobią kanałki i gazu ziemnego to się nie zdenerwujesz, a jak wykonają to będziesz 2 kpln do przodu. Pamiętaj, że Młyn stawiany jest w szczerym polu, tam nic nie ma oprócz Waszego osiedla, więc nikomu nie będzie się tam śpieszyć z ciągnięciem kilometra rur i kabli na podpięcie kilku domów (stan na dziś).
                          • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 26.09.11, 18:05
                            jak tam codzienne dojazdy na wioskę? dzieciaki zachwycone, ze nie mogą do kolezanek w miescie?
                            • Gość: centralanasienna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.180.159.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.11, 18:47
                              A to co kolejny frustrat z m2, którego córka bawi się w bramie z koleżankami?
                            • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 27.09.11, 10:42
                              Gustliku dojazdy średnio, rano do samego centrum w 30-40 minut, powrót do 30 minut, ale idzie wytrzymać. Dzieci zachwycone, w większości domów są małe dzieciaki, więc mają z kim się bawić. Do tego nie muszę pilnować ich na każdym kroku, bo przy chodniku jest ruchliwa ulica jak w mieście. Kontakt z naturą nieoceniony, cisza spokój. Pewnie nie jest Ci to znane, bo co najwyżej słyszysz hałas ulicy w mieście.
                              • Gość: Kamil Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dibre.com.pl 28.09.11, 16:21
                                tak się wtrące... niech ci dzieciaki troszke dorosną, zobaczysz jakie to cudowne, odwożenie, przywożenie, zawożenie, w kółko. :) powodzenia.
                                • Gość: Anty Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 22:38
                                  Nie żebym był jakoś specjalnie za tzw. wiochą ale czy w mieście puszczasz samopas paroletnie dziecko?
                                  • Gość: Kamil Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dibre.com.pl 30.09.11, 14:11
                                    samopas nie samopas, jest roznica z odprowadzeniem dzieciaka czy podwiezieniem tramwakjem czu autem w miescie, od dymania kilometrow ze wsi do miasta i z powrotem. Poza tym dzieciak rosnie: za jakis czas bedzie juz mogl samodzielnie gdzies pojsc ale puszczanie go pekaesem do miasta i powrot wieczorem (czym? nic nie jezdzi wieczorem na wsie) to juz nie da sie. Wtedy wkraczasz Ty, ze swoim samochodem jako kierowca.

No i zycie towarzyskie, ale to chyba nikomu nie przeszkadza. Ludzie w wielu krajach (południe Europy ale i Czechy czy Szkocja) czesc wolnego czasu poswiecają na spotkania z ludzmi, puby, knajpy, wspolne wyjscia. Wam na wsi pozostanie samotnosc w gronie wyłacznie sąsiadów i rodzina. Zamykacie się w swoim swiecie i w kazdy weekend grill pod domem zamiast ruszyć gdzieś tyłek, poznać swiat, ludzi, wydarzenia.
                                    • Gość: cenralanasienna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.181.36.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.11, 19:55
                                      AMEN
                                • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 30.09.11, 09:22
                                  Do Kamila.

Jak stwierdzę, że odjazdy są uciążliwe to sprzedam dom i wrócę do miasta. Nie widzę żadnego problemu. Nawet nie wyobrażam sobie mieszkać w tym domu do końca życia, pewnie za jakieś 6-10 lat znudzi mi się i będę szukał nowego lokum.
                                  • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 30.09.11, 09:58
                                    Witam,po co się tłumaczyć gdzie kto mieszka,jeden woli w centrum.a drugi za miastem..każdy ma wolną wole, nie można nikogo za to krytykować, a to forum służy do informowania innych o budowanym osiedlu w Nadolicach,a nie czy są one blisko czy daleko od miasta.bo to każdy o tym wie......pozdrawiam,normalnych na forum...
                                    • Gość: centralanasienna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.static.korbank.pl 30.09.11, 12:46
                                      A powiedzcie jak wygląda sprawa z finansowaniem zakupu - jest to rozłożone na raty?, wpłaca się zaliczkę/zadatek - jak to wygląda w praktyce? a i jeszcze jaki projekt wybraliście i dlaczego ? Wracam jednak do tematu :)
                                  • Gość: Potencjalny.pl Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.austin.hp.com 02.10.11, 20:33
                                    Ma do Ciebie (spad_ukp) pytanie. Zdążyłem się zoorientować że miszkasz na/w Brzozowych. Zakładam, że swoje posty na tym formum piszesz z domu więc ciekawi mnie jak jest w Nadolicach dostępem to neta, telefonizacją bo o kablówce to raczej nie wspominam
                                    • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 02.10.11, 23:07
                                      Internet mam z iplusa, w Nadolicach ładnie działa. Podobnie nie narzekają ludzie z netem w Play. Odnośnie mobilnych rozwiązań to w tym rejonie należy unikać Ery i Orange (słaby zasięg lub brak). Na osiedlu firma Generacja położyła infrastrukturę pod internet, nawet mieli od czerwca oferować go w sprzedaży, ale nadal jest cisza. W okolicy jest też kilka firm oferujących net radiowy, np. Cebit.
                      • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 20:47
                        Żeby nie odbiegać od tematu i nie marnować czasu na dyskusje o dojazdach, wsiach i miastach:
                        zaczęli kłaść stropy i to praktycznie prawie w każdym domku jest już jakaś część stropu.
                        • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 21:31
                          ... a i rów oczyścili, dość porządnie zdaje mi się :)
                          • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.11, 12:55
                            Witam wszystkich :) czas ucieka, oby zdążyli przed zimą wykonać wszystkie niezbędne prace.:)
                            • zipvirus Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 02.10.11, 21:54
                              Witam

Byłem dzisiaj na młynie i spotkałem się z wykonawcą pierwszych borówek- w tym tygodniu kończą stropy, i zaczynają pierwsze pietro - ścianki. (oczywiście w zalezności od bliźniaka).

Jeśli ktoś myśli o kredycie w DB to oni już kredytowali dla tego dewelopera więc nie ma z tym problemu.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów oraz tych którzy ciągle narzekają na "pustkowie i wiochę" i nie chcieliby tam mieszkać a mimo to udzielają się na tym forum.
                              • Gość: Agnieszka Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.222.195.* 05.10.11, 13:43
                                Witam wszystkich,

Zastanawiam się nad kupnem bliźniaka typu "Poziomka" w Nadolicach Młynie. Prosiłabym o Państwa opinie dotyczące współpracy z Inwestgrupą i listę ewentualnych niespodzianek, na które muszę się przygotować.
                                • Gość: Kamil Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 06.10.11, 10:27
                                  fatalna komunikacja, długie dojazdy po wszystko, odwożenie dzieci, czas stracony w samochodzie, duze koszty (wiele kilometrow, paliwo, cena), trudnosci w powrocie wieczorem z miasta (bardzo drogie taksówki, 80 zł z Rynku).
                                  • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 06.10.11, 10:59
                                    do Kamila,,kup sobie chłopie mieszkanie w Rynku albo na placu Solnym i przestań obrzydzać wszystkim mieszkania za miastem....każdy chyba wie co potrzebuje...
                                    • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 12.10.11, 17:57
                                      Witam sąsiadów
                                      Czy był ktoś ostatnio na "młynie". Jak przebiegają prace.Kładą stropy?
                                      Ja wybieram się tam dopiero w niedzielę jak czas pozwoli. Gdy byłem ostatnio to
                                      prace na niektórych domkach szły całkiem sprawnie. Pozwoliłem sobie zadzwonić do dewelopera
                                      i powiedziano mi że mają zamiar przed zimą doprowadzić domki do stanu surowego zamkniętego. Jak myślicie jest to realne?

• Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 20:24
                                        Stropy kładli już chyba we wszystkich domkach (tych, które mają ściany), a jest ich już sporo. Byliśmy w niedzielę, wygląda, jakby wytyczali miejsca pod fundamenty domków przewidzianych na drugi etap - inwestycja się sprzedaje widocznie. Ze strony IG wynika, że w niedalekiej przyszłości planują kolejne inwestycje, całkiem zresztą spore. Zakładam więc, że deweloperowi będzie zależało na opinii i wiarygodności. Czyli może jest szansa, że przed zimą będzie SSZ, na co bardzo liczę :)
                                        • jim_jim Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 16.10.11, 20:57
                                          Czy ktoś ma jakieś wieści po weekendzie z Młyna?
                                          Nam się w ten weekend niestety nie udało wybrać.
                                          • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 17.10.11, 08:35
                                            W sobotę pracowali na pierwszej poziomce, wylewali strop. W jednym z domów jest ścianka kolankowa. Coś się dzieje :)
                                            • Gość: kamil ciekawy Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dibre.com.pl 17.10.11, 13:52
                                              konczycie prace o 17, na 20 macie np. basen albo na 19.30 macie jakies zajęcia inne, jezyki itd. Co robicie, mieszkancy Nadolic:) ? czekacie w mieście? czy jedziecie do siebie na wieś, zeby za 20 mionut wracac z powrotem, spalać masę paliwa i tracić czas:)?

No własnie. Takie zycie was czeka: praca i dom. i nic więcej. Bo się nie opłaca ani czekac w miescie ani wracać wieczorem. Zycie was omija. Smakuje za to pewnie grill w ogrodku:)?
                                              • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 17.10.11, 14:11
                                                Kamil, zadziwia mnie, że tak się troszczysz o nas, przyszłych mieszkańców, że tak Ci leży na sercu nasza wygoda... Naprawdę do tej pory wydawało mi się, że 6,2 km do Wrocławia ( do granic, żeby nie było niejasności) pokonuję w jakieś 7 min max, ale dzięki, że mnie uświadomiłeś. Teraz we WRO do centrum mam dokładnie 6 km mniej, niż planuję mieć. Z komunikacji miejskiej prawie nie korzystam, dziecko i tak wszędzie wożę. Ale naprawdę, cieszę się, że ktoś się w końcu o mnie naprawdę martwi :)
                                                • Gość: Kamil Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dibre.com.pl 18.10.11, 11:54
                                                  hmm....A pisze, ze.....Naprawdę do tej pory wydawało mi się, że 6,2 km do Wrocławia ( do granic, żeby nie było niejasności) pokonuję w jakieś 7 min max......

zapewne w zimie bedzie podobnie szybko, pytanie co ma temat do granic miasta do sensu... do Grunwaldu masz 15, do reszty miasta ponad 20. I tylko autem. Komunikacji juz nie... albo auto albo nic.

Fajnie.
                                              • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 17.10.11, 14:54
                                                martw się Kamilu ciekawy o swoją d.....e..i nie przejmuj się naszym czasem i naszą spaloną benzyna....pozdrawiam sąsiadów..
                                              • Gość: Zdegustowany Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.europe.hp.net 17.10.11, 16:46
                                                Ludzie co to za trol sie wciaz wcina? Czy jest sposob zeby sie go pozbyc jakos?
    • Gość: centralanasienna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.static.korbank.pl 17.10.11, 14:22
      Witam. Czy ktoś weryfikował czy teren nie jest zalewowy? Czy ktoś sprawdzał również w gminie jak wygląda sprawa gazyfikacji oraz kanalizacji sanitarnej?
      • Gość: Kami Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dibre.com.pl 18.10.11, 11:50
        połowa wrocławia to teren zalewowy, baranie. I co z tego?
        • Gość: centralanasienna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.182.2.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 20:21
          wydaje mi się że jesteś po jakiś narkotykach - to było pytanie bez złośliwości - ale widzę, że to pewien standard na forum nadolic.
          ad vocem - byłem w niedzielę - teren po przeanalizowaniu (był czas że byłem na nie - przyznaje) jak dla mnie zaczyna być ciekawy - zrobiliśmy dłuższy spacer - w pobliżu lasy,m strumyk i ogólnie przyzwoite otoczenie- Oglądałem również zrealizowane już domki na osiedlu brzozowym - wyglądają przyzwoicie - ale jednak ja mam inne oczekiwania i raczej bede szukał ziemie pod budowę - raczej w podobnej cenie można wybudować wolno stojący z garażem
          • Gość: Kami Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dibre.com.pl 20.10.11, 13:04
            ale kogo to obchodzi jakie ty masz plany??
        • Gość: wiki Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.internetia.net.pl 06.11.11, 13:48
          Jak ostatnio oglądałam,postęp prac to odnoszę wrażenie że jest za mało pracowników,i podobno kilka ekip "uciekło" z powodu braku płatności za wykonaną pracę.
      • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 24.10.11, 09:42
        Wracając do zasadniczego tematu: po weekendzie: w trzech domach (dwie borówki jeden miłorząb) stawiają ściany kolankowe i szczytowe, w kilku pozostałych się do tego szykują, kilka czeka na dokończenie stropu. W sobotę jeździła ciężarówka z piaskiem i podsypywała drogę dla ciężkiego sprzętu.
        • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 24.10.11, 10:01
          Witam, mam pytanie czy dostał ktoś z Was pismo o wpłacie drugiej transzy za osiągnięty stan budowy tz. strop,parter i wieniec..bo ja właśnie dostałem maila ..pozdrawiam
          • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 24.10.11, 10:08
            Jeszcze nie, ale spodziewam się niedługo. Czyli jednak wieniec stropowy, nie dachowy...
            • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 24.10.11, 10:18
              tak to chodzi o wieniec stropowy, ja tez myślałem że dachowy...właśnie kontaktowałem się w tej sprawie z IG..
              • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.11, 12:34
                cisza na forum... czyżby nic się nie działo na naszej budowie ?Ma ktoś aktualne informacje z budowy czy też od IG- uda się zrealizować zakładany stan przed zimą ? Czas ucieka ..
                • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 02.11.11, 10:21
                  witam, ma info że część domków ma osiągnąć stan surowy zamknięty do 15 grudnia..pożyjemy zobaczymy..pozdrawaiam
                  • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 02.11.11, 17:16
                    Ciekawe które?
                    • Gość: gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 03.11.11, 14:20
                      sniegi jeszcze nie spadły ale spadną:)) i mieszkańcy wsi pod lasem będą do pracy dojedzac dwie godziny a wracac do domu po 22. Brawo:)
                      • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 05.11.11, 17:20
                        Witam. Byłem dziś na młynie i powiem że szału nie ma.Liczyłem na więcej ,szczególnie na pierwszych domkach.Domki z tyłu borówki rosną,nawet dach na jednej już robią.Termin na stan zamknięty 15 grudnia to chyba dla nich.
                        • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.11, 21:43
                          Hej - nie wiem co jest powodem takiego planu prac... nasze poziomki stoją , a kolejne domy jak wspominasz terex mają już prawie dach...Każdemu z nas zależy na dotrzymaniu terminów aby móc zmieścić się w swoich czasowo- finansowych założeniach ( kredyt podwyższony bez KW ).
                          Zaczynam się irytować . Trzeba zapytać IG , czym podyktowane są takie rozwiązania ..
                          • Gość: a. Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.11, 23:28
                            A tak z innej strony- czy ktoś znalazł ciekawy projekt na schody w poziomce- podzielcie się uwagami- na temat kominka również - po tej małej zmianie w projekcie padł mój pomysł na kominek rustykalny... Z góry dziękuję :)
                            • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.182.9.* 07.11.11, 08:53
                              Co do kominka u nas priorytet jest jeden: jak najmniejszy - to nie będzie nasze główne źródło ogrzewania, z jedną lub dwoma szybami; schody, ze względu na dzieci i przestrzeń pod schodami (TV i inne podobne) planujemy pełne, najlepiej dywanowe, jeśli cena nie będzie powalająca (mamy oferty od 14 do 32 tyś zł :)
                              • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 09.11.11, 18:19
                                Witam,
                                Jak ktoś nie chce czekać na wybudowanie domu w inwestycji Nadolice Młyn, zapraszam do kontaktu w sprawie zakupu domu (bliźniaka, typ Klematis) na osiedlu Brzozowe Nadolice. Dom jest w pełni wykończony, wraz z zagospodarowaniem terenu. W cenie domu pełne wyposażenie, w tym meble, agd. Wszystko jest nowe, zakupione w tym roku. Osoby zainteresowane proszę o kontakt pod numerami tel. 602-392-205 lub 606-749-480.
                                • Gość: ala Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 13.11.11, 19:52
                                  Mozesz napisac dlaczego tak szybko sprzedajesz
                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 14.11.11, 11:26
                                    Do Ali. Sprzedaż nie jest związana z domem, jego jakością, lokalizacją, tego typu sprawami. Sam domek mogę z całego serca polecić. Mieszka się w nim bardzo wygodnie, jakość budowy oceniam pozytywnie, dom jest bardzo ciepły.
                                    • Gość: Ala Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 14.11.11, 15:23
                                      Mam nadzieje ,ze tak jest ,bo troche mnie wystraszyles,pozdrawiam
                              • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 14.11.11, 22:24
                                Do A. Odnośnie schodów to omijaj firmy z okolic Wrocławia. Szukaj firm z woj. łódzkiego i małopolskiego. Dla przykładu, wyceny we Wrocławiu schodów dębowych kładzionych na beton zaczynały się od 8 kpln, firmy z Małopolski proponowały ceny od 5,5 kpln. W sumie spoza Wrocka i okolic żadna oferta nawet nie dobiła do 7 kpln.
                                • Gość: a. Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.11, 08:49
                                  Dzięki spad_ukp ! najlepszą ofertę mam z pomorskiego- 8 tys brutto - całość kosztów - oczywiście ażurowe schody , dębowe 1tyś więcej. Pozdrawiam
                          • jim_jim Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 06.11.11, 20:59
                            Dowiedzieliśmy się, że pierwsze 6 bliźniaków robi inny wykonawca niż następne 6.
                            Niestety też jesteśmy w tej pierwszej części, która idzie wolniej.
                            Ale podobno do 20 grudnia wszystkie pierwsze 6 mają osiągnąć stan surowy zamknięty.
                            Oby...
                            • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 06.11.11, 21:06
                              Witam.Ciekawe jaki to wykonawca,na tablicy informacyjnej jest jeden.
                              • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.11, 20:20
                                Byliśmy 11listopada na budowie - na jednym z domów pracowali robotnicy ... z rozmowy ze strażnikiem... potwierdził że są dwie ekipy- jedna rzadziej zagląda .. ta od poziomek po lewej min. ..... natomiast druga pracuje w każdą sobotę .. i tak jak widać nawet w święto. Efekty widać- "ich domki " mają przygotowane konstrukcje pod dach prawie w 100 %... Nie mam pojęcia jaki jest przydział domków do ekip.. i czym jest podyktowany. Może ktoś dowiadywał się u źródła ?
                                • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.116.95.* 14.11.11, 15:23
                                  Też tak usłyszeliśmy od IG, że pierwsze 6 domków robi inny wykonawca, ten co kończył Brzozowe. Pozostałe domki robi firma ze Środy Ś. Widać, że firma ze ŚS jest stanowczo szybsza - ciekawe, czy lepsza ;)
                                  Zgodnie z informacją o terminach - w pierwszych tygodnia grudnia mamy już mieć położony dach. Potem montaż stolarki i pozostają roboty wewnątrz domu. Byliśmy mile zaskoczeni na weekend - mamy już więźbę dachową na swoim domku :D
                                  • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 21.11.11, 15:56
                                    Witam
                                    Był ktoś może w ten weekend na młynie ? Interesuje mnie czy dzieje się coś na poziomkach tych po lewej stronie.Mi niestety nie udało się tam zajrzeć. Jak byłem ostatnio to lali strop na drugiej po lewej ,pierwsza po prawej miała już prawie więźbę dachową. Pogoda póki co daje radę,więc prace budowlane powinny iść dobrze.
                                    • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.116.95.* 22.11.11, 10:15
                                      Byliśmy. Niestety lewa pierwsza poziomka jakoś tak dziwnie utknęła w miejscu. Widzieliśmy tam elementy więźby dachowej przygotowane do stawiania, ale nadal nie było postawionych kominów na piętrze. Jakoś tak dziwnie.
                                      • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.11, 18:40
                                        My tez byliśmy- dziwi mnie , że nasza poziomka tak w tyle- jak patrzę na sąsiada z prawej....Nie wiem skąd taki plan pracy- a pismo o kolejną kasę już przysłali nam .
                                        • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 22.11.11, 21:01
                                          Witam
                                          No ślimaczy się,pisemko o transzy poszło do banku.Mi też zaczyna się to nie podobać ,od maja budują .W tym tempie to ich zima zastanie, śnieg zasypie a póżniej że pogoda nie sprzyja .
                                          • Gość: Gogol Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.181.63.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.11.11, 23:51
                                            zasypie, zasypie a z zadupia dojechac nie ma jak.
                                      • Gość: M Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 02.12.11, 13:20
                                        tak to juz jest na wsi
                            • Gość: caroll Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.142.138.1.static.telsat.wroc.pl 24.11.11, 08:51
                              Witam Forumowiczów :)
                              już prawie jestem Waszą sąsiadką.
                              Są nowe fotki z budowy na stronie IG
                              • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 11:32
                                Co tak cicho na forum? Macie może jakieś newsy budowlano-inwestycyjne? a może ktoś jakieś nowe zdjęcia z osiedla posiada? picasssa mile widziana :)
                                • Gość: bb Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 03.12.11, 14:14
                                  Bylam na budowie , i stwierdzam ,ze o Klematisach chyba zapomniano
                                  • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 03.12.11, 15:21
                                    A poziomki rosną?
                                    • darekwrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 03.12.11, 18:26
                                      Byłem dzisiaj ok.13 i ruch na budowie ,aż miło....pierwsza poziomka już z oknami,ładnie otynkowana,dowiedziałem sie że ekipa kładąca dachy bardzo porzadnie to robi....pozdrawiam...
                                      • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 03.12.11, 18:36
                                        Witam
                                        A te po lewej poziomki to ruszyły?
                                        • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 12:34
                                          Po lewej mają więźbę, na pierwszej (zdaje się Twojej Terex oraz Ani) kładli już ten spód, jakkolwiek on się fachowo nazywa oraz folię. Na drugiej po lewej więźba stoi. Natomiast faktycznie, ta pierwsza po prawej cieszy oko :) Można sobie wyobrazić nasze poziomki w końcu :) Ten SSZ do połowy/końca grudnia wydaje się być realny... Ładnie rosną też domki tej drugiej ekipy budowlanej, w większości chyba borówki.
                                          • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 04.12.11, 16:52
                                            Witam
                                            Więc poziomki rosną ,to dobrze .Może na święta będzie prezent(kolejna transza) .
                                            Ktoś z was myślał nad kominkiem?
                                            • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 09:38
                                              Oby pogoda nam dopisywała i naszym budowlańcom.:)My mamy w planie kominek z pł.wodnym. :)
                                              • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 05.12.11, 17:41
                                                Witam
                                                Ja mam w planach taki z trzema lub dwoma szybami,do 10kW powinien wystarczyć.Do tego może turbinka na strychu aby ciepłe powietrze ogrzewało całą górę.Teraz na tapecie są schody.
                                                • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.182.62.240.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.12.11, 16:44
                                                  Witam, był może ktoś na budowie ?jak wyglądają domki ?
                                                  Nam doradzono 8 kw z płaszczem wodnym :)
                                                  • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 21:10
                                                    A macie może namiary na dobrego stolarza? I jaki przedział cenowy schodów do poziomki?
                                                    Jeśli chodzi o kominek, to my standardowy - bez płaszcza wodnego. Do tego będzie nam grawitacyjnie ogrzewał dwa pokoje na piętrze.
                                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 09:06
                                                    My też decydujemy się na najprostszy kominek, jedna szyba na salon, smart hajduka. W dwóch firmach wycenili nam całość (ten sam wkład) na 8,5 i 12 tys. :) Tak jak K też chcemy wyprowadzć ciepło na górę. Co do schodów do poziomki, to we WRO rzeczywście ciężko zejść ponżej 13 tyś. Ale mamy oferty spoza dolnośląskiego na pełne jesionowe schody od ok 8 tyś, a dywanowe jesionowe ok 11 tyś. Z tym, że żaden ze stolarzy nie był przez nikogo polecany. Wszyscy znalezieni w sieci...
                                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 09.12.11, 23:14
                                                    A developer nie proponuje już zamiany schodów z betonowych na drewniane? Tak kupowali chyba wszyscy na Brzozowym z dopłatą około 4-5 kpln do drewnianych schodów. Co do kominków polecam www.kominkowo.pl, mają siedzibę na Krakowskiej.
                                                  • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 11.12.11, 17:18
                                                    Witam
                                                    Byłem dziś na młynie.Widać postępy.Mamy już prawie skończony dach,brak okien dachowych plus prace wykończeniowe, jak to skończą to gotowe.Zaczęto też ocieplanie domku.Okna osadzone ,drzwi też,do środka nie wchodziliśmy bo zamknięte na klucz:-) .Jak ktoś się wybiera to radzę założyć kalosze,dużo błota jak to na budowie.Dzieciaki do prania się nadawały ;-)
                                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 89.79.245.* 11.12.11, 20:19
                                                    do Terex: ... a jak poziomka za Waszą? zaczęli może dach?
                                                    do Spad_ukp: nic ne wiem o schodach za dopłatą, my akurat mamy ten projekt, którego wcześniej nie realizowano u Was na osiedlu, z projektu wychodzą tylko schody drewniane, chyba, że ktoś zmieniał to w projekcie. Dzięki za kominki :)
                                                  • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.opera-mini.net 11.12.11, 20:31
                                                    Witam
                                                    Na drugiej poziomce po lewej jest więźba i zaczeli kłaść podbitkę pod dachówkę.
                                                    Schody to trudny wybór,a ceny,chyba drabinę kupię ;-)
                                                  • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 21:04
                                                    My też mamy jedną ofertę na schody za 8 tyś - jesionowe, samonośne, zabiegowe. Firma spoza Wrocka wyszukana na necie. Nadal poszukujemy innych firm.

Dzięki za namiar na stronę z kominkami. A czy Wy (gość A) na grawitację zrobiliście specjalnie otwory w stropie?
                                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.11, 10:02
                                                    do K. : tak, zamówiliśmy obok komina otwór 20x20 cm. Wyprowadzamy na dwa pomieszczenia. Myślimy też o jakimś wiertolotku, chociaż osoba, która się na tym zna, twerdzi, że na nasz projekt i małą powerzchnę ciepło i bez dodoatkowych wspomagaczy.
                                                  • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.11, 21:24
                                                    Byliśmy na weekend na budowie. Oto raport ;): pierwsza poziomka po prawej na zewnątrz już skończyli, wewnątrz stoi już kilka ścianek działowych. Poziomka po lewej kończą dach, zamontowali okna, teraz kończą ocielenie budynku. Miłorzęb po prawej kończą dach na wykuszach i go ocieplają. Druga poziomka po lewej - kończą dach, nie ma jeszcze okien i nie rozpoczęli ocieplać. Reszta domków (poza pierwszą 6-tką) rośnie jak po deszczu :) Niektóre mają już położone dachy.

Wesołych świąt wszystkim forumowiczom :)
                                                  • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.11, 15:36
                                                    Stan na dziś: poziomka i miłorząb po prawej ocieplone, pierwsza poziomka po lewej też już ocieplona, druga po lewej gotowe okna i dach, czeka na ocieplenie. Domy z trzeciego rzędu pomału rosną, tak jak i dalsze domki. Na budowie kilka ekip pracuje naraz. Wesołych Swiąt wszystkim Przyszłym Sąsiadom!
                                                  • darekwrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 24.12.11, 16:09
                                                    Wesołych i spokojnych świat oraz przyszłej Wigilii w nowym domku dla Wszystkich sąsiadów z Nadolic Młyna życzą sąsiedzi z Miłorzębu ;)
                                                  • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 26.12.11, 19:23
                                                    Witam
                                                    Wszystkiego najlepszego i aby do wiosny :)

• Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.11, 13:42
                                                    Witam, najlepszego po świątecznie :)
                                                    I wracamy do pracy.. czy ktoś z szanownych sąsiadów planuje rolety zewnętrzne? będę wdzięczna za inf.:) Pozdrawiam
                                                  • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 27.12.11, 14:35
                                                    witam .rolety zewnętrzne najlepiej założyć jeszcze przed ociepleniem budynku, wtedy nie będą widoczne na zewnątrz bębny z roletami. ....pozdrawiam..
                                                  • Gość: caroll Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.142.138.1.static.telsat.wroc.pl 27.12.11, 22:46
                                                    Witam, rolety są założone na drugiej po lewej poziomce - można zobaczyc na budowie. pozdrawiam
                                                  • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 18:57
                                                    Jeśli chodzi o rolety, to trzeba pogadać z deweloperem. My zamówiliśmy i już nam zamontowali i ładnie obrobili :) Jeśli dasz znać wcześniej deweloperowi, to robiąc elewację zostawią specjalnie miejsca na rolety. Po zamontowaniu ładnie je obrobią tak, że z zewnątrz nic nie widać.
                                                  • Gość: a Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.11, 10:56
                                                    Dziękuję Wszystkim za informację. Szczęśliwego Nowego Roku i do zobaczenia za rok :)
                                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 07.01.12, 11:05
                                                    Do Ani.
                                                    Odnośnie rolet zewnętrznych to polecam zamówić u developera. Wtedy będzie to zrobione przez niego, ukryte pod elewacją. Na Brzozowoym prawie wszyscy mają rolety zewnętrzne, z czego duża częśc wynegocjowała je od developera w formie gratisa.
                                                  • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.12, 20:13
                                                    Witam, trochę za późno na takie schowane- na mojej poziomce jest już ocieplenie i pierwszy tynk. Ale dziękuję za inf.:) Pozostają mi natynkowe :). Pozdrawiam
                                                  • Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.12, 09:37
                                                    Witam z śnieżnego Wrocławia :) Mam pytanie do sąsiadów- czy ktoś z Was instaluje ogrzewanie podłogowe wodne w swoim domu ?Pozdrawiam

• Gość: ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 12:17
                                                    Witam, szukam wykonawcy do obudowania kominka , czy ktoś ma kontakt do takiego, z góry dziękuję . Ania
    • anula5550 Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 02.01.12, 16:45
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: moje-ankiety.pl/respond-18258.html. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc:) link należy skopiować i wkleić w okno przeglądarki - dopiero wtedy zadziała.
      • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 22.01.12, 23:03
        Witam
        Jak tam nasz Młyn ?
        • Gość: Gustlik Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 91.90.161.* 23.01.12, 10:51
          Młyn, jak cudownie. Wsiowe klimaty w ktore chcą wejsc mieszczuchy. Bedzie wesoło:))
        • Gość: caroll Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.142.138.1.static.telsat.wroc.pl 26.01.12, 20:07
          Witam, są nowe fotki z budowy na stronie IG.
          POZDRAWIAM SĄSIADÓW
          • Gość: Kamil Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dibre.com.pl 27.01.12, 13:40
            masakra co za zadupie
            • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.play-internet.pl 27.02.12, 15:27
              Wiosna,budzimy się.
              • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 27.02.12, 15:38
                witam,czyli wiosna i budzimy się....mam pytanie czy też macie taki problem z oglądaniem domków w środku..ja byłem już drugi raz nie wpuszczony, ponieważ nikt nie ma kluczy oprócz kierownika!!! a ten informuje że ma wolna sobotę i na budowę nie przyjedzie....a wizyte umawiałem z inwestgrupą...pozdrawiam...
                • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 27.02.12, 20:20
                  Witam
                  Byłem tam z 2 tyg. temu ,umówiłem się z kierownikiem i nas wpuścił do środka.Następną wizytę prosił aby umówić przez Inwestgrupę.Zobaczymy jak będzie następnym razem.A był ktoś ostatnio po tych mrozach,ruszyło się .
              • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 10:42
                Cześć Sąsiedzi, coś bardzo cicho tutaj ostatnio... oczywiście nie licząc zatroskanych krzykaczy :)
                Macie może jakieś nowe info jak posuwają się prace w domkach i kiedy kończą budowę pierwszego etapu? Aniu, kiedy robimy tego grilla u Ciebie? ;)
                • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 30.03.12, 10:58
                  Witam..pierwsze 6 domków ma być gotowe na 20- 25 kwiecień..a kiedy oddadzą nam zobaczymy..jak nie będzie niedoróbek to chyba szybko..pozdrawiam,,,
    • Gość: anka Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.internetia.net.pl 31.03.12, 01:45
      z tego co slyszalam inwestor przekazal 5 hektarow ziemi na powiekszenie istniejacego juz cmentarza tuz przy samym osiedlu, czy to prawda ? orientuje sie ktos jak to rzeczywiscie wyglada ? biuro w kosciele, osiedle na cmentarzu ?
      • Gość: d Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.internetia.net.pl 31.03.12, 09:08
        ale domki fajne
      • jim_jim Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 05.04.12, 20:55
        Z tego co wiem to ziemia, która została przekazana to pas ziemi dookoła cmentarza.
        Dodatkowo ma być zrobiony też parking przy cmentarzu.
        Prawdopodobnie taki był warunek zakupu ziemi, na której budowane jest nasze osiedle.

Pozdrawiam sąsiadów :)

Może napiszecie co w waszych domkach zostało do zrobienia do końca kwietnia :)
        • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 06.04.12, 09:31
          Witam....jest cmentarz to może będzie lepsza droga dojazdowa do nas...u mnie wylali posadzki tydzień temu..teraz mają wykończyć regipsami piętro ,parapety w oknach i balustrady na balkonie, a na zewnątrz wylać ganek,zrobić ogrodzenie...i to chyba koniec..do konca kwietnia...zobaczymy.......życzę zdrowych i spokojnych świąt..
          • Gość: pluton Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.146.165.246.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.04.12, 10:08
            odradzam wszystkim, mialem tam kupic dom ale w ostatniej chwili, na szczęscie, zmieniłem zdanie. masakra, dojazd do miasta tylko autem, rzadko leci jakis pekaes. Nic w miescie bez auta nie zalatwisz. dzieciaki do miasta ani z miasta same nie wrocą. Zyjesz ani nie na wsi, ani w miescie. jak w ciagu dnia masz cos wolnego, do natolic nie wrocisz, za daleko i za trudno, szkoda czasu. Bezsensowne zycie: rano wyjazd, pozno wieczorem powrot, i jeszcze czekanie autem na innych członkow rodziny, bo pozniej nie mogą wrocic sami.

• Gość: Fionowata Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.04.12, 22:47
              "Pluton" sam jesteś z natolic ;) a my mamy Nadolice... chyba wszyscy wiemy jakie są konsekwencje mieszkania aż 5 km od Wrocławia, dziękujemy za troskę... a wszystkim sąsiadom zdrowych i spokojnych - ostatnich Świąt poza Nadolicami ;)
            • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 07.04.12, 01:22
              Powiem tak, komunikacja podmiejska nie jeżdzi tak intensywnie jak w mieście (co 1,5 godziny), ale da radę na siłę dojechać do pracy i po wrócić do domu. Ale komunikację autobusową traktuje się awaryjnie lub jak środek transportu na imprezę. Tak dla jasności powrót taxą w nocy do Nadolic to koszt 50zł, więc tragedii nie ma. Co do stwierdzenia, że w ciągu dnia nie można wrócić do Nadolic to tego kompletnie nie rozumiem. A w czym problem wsiąść do auta i pojechać ponownie do miasta? Przecież do Rynku jest 16 km. Sorki, ale są osiedla we Wrocławiu, które mają dłuższą drogę do Centrum. Ogólnie same Nadolice to fajna wioska, chyba najfajniesza z tych wszystkich w stronę Wrocławia. Są sklepy, boiska do gry w siatę, kosza, nogę (jeżeli ktoś lubi), kilka placów zabaw, właśnie oczyszcają staw, budują jakieś molo. Cała wieś jest oświetlona więc nie chodzi się po ciemku nocą. Więc jak na dom na wsi to nie jest źle. Oczywiście nie ma co porównywać z domem na Biskupinie, ale to nie ta liga finansowa. Tak więc da się żyć w Nadolicach, ale ja mówię o posiadaniu domu w nazwijmy to centrum wsi (pierwsze osiedle developera). Osiedle młyn to jednak wygwizdanów, w sumie ponad kilometr od wsi w szczerym polu. Nawet po kostkę masła trzeba jechać autem lub rowerem. A to nie jest już komfortowe a w codziennym życiu wielokrotnie trzeba podskoczyć na szybko po coś do sklepu. Tak więc same Nadolice tak, miejsce gdzie Osiedle Młyn już nie (to chyba już nawet nie Nadolice).
              • Gość: Kuna Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.204.18.254.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.12, 23:06
                50 zl taksa do Nadolic:)P? skad? z Biskupina? Bo na pewno nie z Rynku,z Rynku zaczyna sie od 90 zł.
                • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 07.04.12, 23:22
                  50zł taxa z Rynku do Nadolic (jechałem wielokrotnie). Jak płacisz 90 zł to mogę tylko powiedzieć, że przepłacasz. Zadzwonić po pierwszą lepszą i dać się skroić to nie sztuka :)
    • speed475 Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 26.04.12, 10:07
      Odradzam zakupu mieszkań na młynie. Osiedle Brzozowe to zlepek błędów wszystko jest źle wykonane, można wymieniać w nieskończoność. Wieczne wydzwanianie i proszenie się by ci coś poprawili prowadzi do nikąd . Zle wykonane dachy, struktura budynków brudna, niedokończona brama wjazdowa, źle postawione ściany działowe nie zgodnie z planem, otwory, w które się nie mieszczą ościeżnice,można by wymieniać i wymieniać!!! I oczywiście ten cały śmieszny człowiek, który na wszystko ma odpowiedź zresztą wiemy, o kim mowa. Osobiście w moim przypadku zakup był błędem. Samo osiedle bardzo mi się podoba ludzie porządku dojazd do Wrocławia nie stwarza żadnego problemu.
      • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 27.04.12, 21:14
        Witam
        Starczy tego narzekania,bo już pierwsze domki gotowe, czas teraz na wykańczanie i przeprowadzkę będzie.Grill ,piwko na swojej dziłeczce,to się liczyć będzie.
        Pozdrawiam
        • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 13:29
          No jeszcze nie gotowe... Odbiorów nie było. Na razie finiszują. Może w maju dostaniemy do wykończenia.
          • Gość: kupil Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 109.125.57.* 29.04.12, 17:14
            kiedy wedlug umowy mieliscie panstwo odebrac domek ?
            • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 29.04.12, 17:28
              30 kwietnia,już maila dostałem że zakończyli prace budowlane i proszą o transzę.Więc jazda na Młyn w sobotę zdjęcia robić bo do banku potrzebne . I co zastałem przed domkiem: góry ziemi
              • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 30.04.12, 15:41
                WITAM...fajnie przez wekend Ci rozgrabią ,a w sobotę możesz już siać trawę..chyba będziesz pierwszym który się wprowadzi...powodzenia..
            • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.12, 17:49
              według umowy zakończenie budowy do 30 kwietnia, a deweloper ma jeszcze 30 dni na przekazanie lokalu...
              • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 18:05
                To samo u nas, czyli termin 30 kwietnia. Na razie dostaliśmy pismo o zakończeniu budowy wraz z prośbą o kaskę :) Na osiedlu byliśmy w sobotę. Roboty nadal trwają wewnątrz i na zewnątrz. Wygląda to bardzo ładnie :)
                Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów!
                • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 16:54
                  Drodzy Sąsiedzi, czy ktoś odebrał już dom? My już odebraliśmy, ale na osiedlu wygląda, że na razie jesteśmy jedyni...
                  • Gość: Indexxx Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.mm.pl 15.05.12, 18:44
                    Witam serdecznie sąsiadów. Ja odbieram z końcem czerwca więc będziemy sąsiadami. Chciałbym się zapytać o sprawę umowy z GASPOLEM. Wiemy, że na jesieni będzie możliwość podłączenia się do gazociągu innej firmy. I w tym miejscu mam pytanie - w umowie z GASPOLEM jest punkt , który mówi, że za demontaż koszt ponosi użytkownik , natomiast deweloper twierdzi że nie bedzie problemu - czy możesz powiedzieć coś wiecej w tej kwestii , skoro już odebrałeś(aś) mieszkanko?

Pozdrawim
                    • jim_jim Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 15.05.12, 22:15
                      Witam,

Rozumiem, że przy gazociągu innej firmy masz na myśli gaz ziemny a nie LPG.
                      Z tego co wiem to gaz ziemny będzie u nas robić GenGaz, który stara się o dotacje unijne i w związku z tym możliwość przyłączenia będzie prawdopodobnie dopiero na jesieni 2013.
                      Poza tym u nas nie będzie butli do każdego bliźniaka tak jak jest w drugim etapie brzozowego tylko jeden wspólny zbiornik, a dokładniej tak jak jest w umowie 4x4850l czyli cztery zbiorniki zbiorcze usytuowane w górnej części osiedla, więc nie bardzo będzie można indywidualnie zmienić sobie dostawcę.

Chyba, że macie jakieś inne wieści to się podzielcie :)

PS. My jeszcze czekamy na przekazanie - mamy nadzieję, że nastąpi to w przyszłym tygodniu.
                      • Gość: A Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 12:24
                        Przy odbiorze do poprawek są raczej drobne rzeczy (typu poprawić krawężnik czy dachówkę), tylko oczywiście sporo trwa zanim poprawią... Co do gazu, nadal jest niepodłączony, dopiero będą instalować zbiorniki. Ze względu na to, że są zbiorcze, chyba nie można sobie wybrać dostawcy, ewentualnie własną butlę na działce? Wodę też dopiero przyłączają.
                        Umowę na Gaspol dostaliśmy razem ze wszystkimi (razem z pełną listą mailingową:) więc doiero ją analizujemy. Wszelkie uwagi na ten temat mile widziane :)
                        • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 16.05.12, 13:09
                          Witam, my też za parę dni odbieramy domek..czy przed odbiorem wpłaciliście już całą sumę czy dopiero po odbiorze i ewentualnych poprawkach...ta umowa z gaspolem to chyba konieczność ,a nie myśleliście o założeniu solarów na domek podobno teraz są jakieś dotacje z unii..może jak byśmy zamówili większą ilość były by upust ,rabaty....pozdrawiam
                          • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 18.05.12, 14:59
                            Kaskę wpłacasz w zależności jak masz ustalone z developerem. Ja wpłacałem przed, ktoś z sąsiadów zaraz po, jedna z sąsiadek zostawiła sobie mały limit ok. 20 tys. do wpłaceniu po usunięciu usterek. Tak więc wszystko zależy jak się dogadasz z developerem. Aha, ja mówię o osiedlu Brzozowym. Solarów nie ma sensu kupować, na tym nie zaoszczędzisz, będziesz co najwyżej bardziej ekologiczny. Nie wiem jakie macie umowy z Gaspolem, ale negocjuj jak najniższy limit do kary. Sama współpraca z nimi jest dobra, nawet przy zrywaniu umowy są pomocni choć to dla nich żaden interes.
                            • Gość: Miluszek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.speed.planet.nl 18.05.12, 15:40
                              Witam,czy ktoś z Brzozowych Nadolic może mi udzielić informacji jaki piec CO nalepszy jest do domku "Borówka"?
                              • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 18.05.12, 21:39
                                Większość z nas, jak nie wszyscy na Brzozowym dostaliśmy piece w cenie. Developer montował piece DeDietrich dwufunkcyjne z zamkniętą komorą spalania. Ja osobiście zamieniłem go na kondensacyjny, model MCR MI 28/32.
                                • Gość: Miluszek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.speed.planet.nl 19.05.12, 23:08
                                  A jeśli chodzi o piece do ogrzania całego mieszkania CO? Czy poniższe spełniają tą funkcję czy tylko ogrzewają wode?Zastanawiam się po co ta kotlownia skoro to są piece wiszące.. Proszę o informacje bo jestem w tym temacie "zielona"
                                  • Gość: galareta Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 156.17.194.* 20.05.12, 12:01
                                    to teraz szykujcie się na zycie w samochodzie, bo dzieci same do miasta nie dojadą a praca sama nie przyjedzie do was? a wszystkie weekendy szykujcie się w domu, bo nigdzie nie bedziecie mogli wyjechać, domu trzeba pilnować i kolo domu pracować. Brawo:) no ale domek jest, za wszelką cenę:))))
                                    • Gość: Zdumiony Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 12:53
                                      Zastanawiam się nad fenomenem tego typu wpisów. O co temu człowiekowi chodzi? Z tego co pisze typ nie kupił domy w Nadolicach, nie lubi wsi itd. Najdziwniejsze jest to, że chce mu się wejść na to forum dopisać głupkowaty komentarz. Nawet jeśli jest to jeden z tych co tu już "udzielali" się kiedyś to ile trzeba mieć zacięcia w sobie żeby śledzić wątki jątrzyć skoro mnie to nie interesuje. Ilu z was udziela się na forach innych osiedli? Niektórzy ludzie naprawdę nie mają co robić w niedzielę.
                                      • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 20.05.12, 23:26
                                        Witam
                                        Będziemy odbierać w tym tygodniu,parę poprawek i wchodzimy z wykończeniem:-)
                                        • Gość: analityk Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.205.42.232.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.05.12, 00:10
                                          Galareta ma racje, Zdumiony.
                                      • Gość: anonim Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.12, 10:50
                                        Może konkurencja ma zacięcie, aby śledzić wątki :)
                                  • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 21.05.12, 08:14
                                    Piece ogrzewają zarówno wodę do kaloryferów jak i tzw. ciepłą wodę uzytkową, czyli tą w kranach. Kotłownie w niektórych domach są z tego względu, że niekoniecznie musisz mieć ogrzewanie na gaz, jak byłby piec węglowy to wymaga on osobnego pomieszczenia. A do tego to pomieszczenie zawsze się do czegoś przyda. Dodatkowo dla pieców gazowych, szczególnie zasilanych na gaz płynny wymagana jest wentylacja w postaci otworu przy podłodze o średnicy około 6-8 cm. Nie chciałbym mieć takiej wentylacji w pomieszczeniu ogólnodostępnym bo dmucha z tego dosyć mocno zimną. A tak masz kotłownie i nie ma z tym problemu.
                                    • Gość: Miluszek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.speed.planet.nl 21.05.12, 10:29
                                      Dziękuję za konkretną informację :)
                            • Gość: wiadomo Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.gdynia.mm.pl 04.04.14, 19:23
                              podobno zerwana umowa developera z dostawcą energii ma skutkować odłączeniem lub karami dla mieszkańców po kilkanaście tys zł. ( zapis z umowy ) jak szybko zmienić zapisy z umowy ??
                        • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 195.116.95.* 16.05.12, 16:24
                          To może zamiast pisać na forum, gdzie różni niekoniecznie zainteresowani się wypowiadają może lepiej kontaktować się na nasze maile :) Co Wy na to?
                  • Gość: K Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 20:33
                    Gratuluje! My startujemy z odbiorem w następnym tygodniu i mam nadzieję, że odbierzemy :D Co do umowy z Gazpolem, to też się na ten temat zastanawiałam. Zgodnie z umową przedwstępną, deweloper na swój koszt instaluje i demontuje te butle. Zastanawiam się, jak do tego ma się umowa z Gazpolem w której szacuje się kupno gazu na rok z góry?
                  • Gość: terex Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.hypnet.pl 15.05.12, 21:35
                    Witam
                    Jakieś "problemy" z odbiorem ?
        • Gość: Malkontent Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 08:13
          Co wy z tym grillem ciągle? Ani to zdrowe i jeszcze sąsiedzi smrody muszą wąchać. A od piwa to tylko brzuchy rosną i głowa boli. Możeby jakieś bardziej ekologiczne jedzonka?
    • Gość: gość Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.speed.planet.nl 22.05.12, 13:10
      Chciałem się dowiedzieć od mieszkańców Brzozowych Nadolic (ponieważ już przetrwali zimę w nowych domkach) jakie są średnie koszty miesięczne ogrzewania gazowego?
      • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 01.06.12, 22:15
        Ciężko powiedzieć ile kosztuje miesięczne ogrzewanie domu. Można napisać, że od 0 zł do nieskończoności. Wszystko zależy od tego jaką temperaturę chcesz mieć w nocy, jaką w dzień, czy dogrzewasz kominkiem, czy też nie. Inaczej będzie wyglądało zużycie przy piecu kondensacyjnym a inaczej przy zwykłym, ja również od tego czy ogrzewaniem sterujesz przez termostaty na kaloryferach, czy też przez termostat pokojowy. Przy dużym domu nastaw się na jakieś 4 kpln rocznie biorąc pod uwagę, że jest to gaz z butli.
    • Gość: Miluszek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.speed.planet.nl 01.06.12, 14:23
      Witam,chciałam się dowiedzieć jaki jest miesięczny lub roczny koszt ogrzania gazem domku"Borówka"tzn.68m.
      Czy taniej wychodzi ogrzewanie węglowe?
      • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 01.06.12, 22:23
        Do Miluszka.
        Biorąc pod uwagę, że w gminie cały czas przyłączane są kolejne wsie do gazu ziemnego (część Nadolic już ma, w tym Brzozowe) rozważanie ogrzewania węglem nie ma sensu. Po pierwsze w Borówce nie masz miejsca na kotłownie, ewentualnie stracisz pomieszczenie techniczne na parterze, ale nie będzie to plus bo jedak przy domu masz trochę gratów i gdzieś trzeba to trzymać. Po drugie palisz w piecu cały rok, co prawda są podajniki które podają węgiel przez kilka dni, ale zawsze to jakaś niedogodność plus czyszczenie pieca co kilka dni. W ogrzewaniu gazowym nie musisz myśleć o ogrzewaniu i podgrzaniu wody, nie ma co czyścić, o czym myśleć, po prostu jest to najwygodniejsza na równi z prądem forma ogrzewania. Polecam ogrzewani gazowe, plus kominek z DGP i przy tak małym domu piec będzie się włączał bardzo rzadko. Ja mieszkam w większym domu, jak zimą napaliłem po pracy w kominku to DGP poprzez nawiewy utrzymywało temperature na poziomie 20 stopni do samego rana. Przed nocą tylko naładowanie kominka na zapas i do rana cieplutko. Od wyjścia z pracy do powrotu komputer pilnuje, żeby nie spadła temperatura poniżej 18 stopni, z lekką podwyżką temperatury do 20 stopni po 16-ej, żeby wchodzac do domu nie odczuwać zimna w pomieszczeniu.
    • Gość: Gość Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.speed.planet.nl 01.06.12, 15:00
      Czy może mi ktoś polecić firmę zajmującą się robieniem schodów?
      • Gość: Ania Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.play-internet.pl 26.06.12, 21:45
        Witam serdecznie, mam pytanie do mieszkanców Nadolic Brzozowych. Czy ktoś ma u siebie w domu Piec Viessmann Vitopend 100W moc 24 kW? Na internecie nie brakuje opinii na temat tego pieca ... ale chciałabym prosić o waszą opinie. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam
        • spad_ukp Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 27.06.12, 14:57
          Z Brzozowych raczej nikt Ci nie pomoże, ponieważ my dostaliśmy w cenie domu piece DeDietrich, i chyba każdy z mieszkańców dostawał piec od developera.
          • Gość: cabi Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.08.12, 20:18
            Witam,tu chętna na milorzęba.
            Prześledzilam dzielnie calutkie forum, bydowiedzieć się jak najwięcej, mam mimo to kilka pytań po rozmowie z kier budowy (jesteśmy przed spotkankiem w kościele). Otóż powiedzial nam, że teraz już dev nie daje np. pieców w cenie, zasatnaiwm się więc na co można liczyć - czytalam o darmowych roletach itp - czy jest ktoś, kto w ostatnim czasie podpisal przedwstępną lub jest po rozmowach?Pytanie mam również o rodzinę na swoim - metraż i cena milorzęba to pogranicze pt. dostaniemy lub nie dostaniemy. Ktoś się orientuje, czy można coś tu zdzialać?Trochę przestraszyly nas też te posty o wiecznej budowie w ogródkach...Proszę o cenne uwagi od najnowszych kupujących.Pozdrawiam forumowiczów, fajnie,że jetseście!
            • Gość: miluszek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.speed.planet.nl 25.08.12, 21:06
              My podpisaliśmy w czerwcu tego roku Akt Notarialny na domek Borówka
              Jeśli chodzi o piec to faktycznie nie był w cenie,lecz można było się dogadać i cena domku wcale drastycznie nie wzrosła...Jeśli codzi o rolety zewnętrzne to są w cenie,zarówno jak grzejniki i parapety wewnętrzne i zewnętrzne(przynajmniej w Borówce tak jest)
              Naprawde można się dogadać z deweloperem-idą na rękę.
              Pozdrawiam
              • Gość: Kamila Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.12, 20:42
                Witam, powaznie mysle o kupnie Milorzebu, czy ktos z mieszkancow mogby napisac jaki jest dojazd do wwia (czytalam forum, bylo malo opinii na ten temat, najczesciej nic nie wnoszacych niestety), ile mniej wiecej zajmuje czasu? I tak w ogole, jak sie Wam tam mieszka?
                • Gość: Doradca Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.europe.hp.net 13.09.12, 09:54
                  Dojazd jest fatalny w dni powszednie. Codziennie rano jest koszmarny korek ciągnący się prawie od granic miasta aż do pętli tramwajowej. Samochody jadą w żółwim tempie. Ciężarówki mają zakaz przejazdu prze ten most koło Hali Stulecia i mają wyznaczony objazd przez Mydlaną więc wszystkie jadąc z miasta po prostu wjeżdżają na skrzyżowanie. Na trasie do Wrocławia są fatalnie rozwiązane skrzyżowania. Brakuje rond i świateł które by usprawniły przy takim nasileniu. Wszyscy muszą tamtędy jechać bo nie ma możliwości dostania się do centrum inaczej jak przez Most Grunwaldzki. Jest to jeden z powodów dla którego nie kupiłbym drugi raz domu w Nadolicach zwłaszcza, że nie ma widoków na poprawę. Coraz więcej domów się w tym rejonie buduje a dróg nie przybywa.
                  • Gość: Kamila Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.infonet.com 13.09.12, 13:10
                    A coz obwodnica? Podobno juz jest w budowie. Czy oprocz dojazdu widzisz jeszcze jakis minusy? PS Dziekuje za poprzednia konkretna odpowiedz.
                    • Gość: Doradca Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.europe.hp.net 13.09.12, 15:39
                      Co do obwodnicy to w sumie prawda ale nie wiadomo czy tak naprawdę cokolwiek odciąży. o ile wiem będzie się (przynajmniej na razie) kończyć w Siechnicach co nie koniecznie jest najkrótszym wariantem do centrum Wrocławia, przynajmniej jeśli chodzi o Nadolice. Może zda egzamin dla innych miejscowości. Otwarcie chyba w styczniu dopiero choć podobno jest już skończona?!

Jeśli chodzi o komunikację to w zasadzie może być ale w wakacje ostatni autobus do Nadolic odjeżdżał o 19:40 z Grunwaldzkiego. Potem to chyba tylko z buta z pętli na Wojnowie albo taxi. To może nie ma znaczenia dla kogoś kto jeździ samochodem ale każdy od czasu do czasu musi jechać autobusem.
                      • Gość: Kamila Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.12, 18:34
                        Ostatnie pytanie-czy ktos z mieszkancow dowiadywal sie czy to nie sa tereny zalewowe? Niedaleko jest Widawa, teren jest bardzo plaski. Z gory dziekuje za odpowiedz.
                        • Gość: Kiedyś widział Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.nplay.net.pl 17.09.12, 09:07
                          Jak Inwestgrupa zaczynala sprzedaż domów na tym osiedlu to nawet zamieścili na swojej stronie takie mapki pokazyjące, że żadna powódź nie grozi ponieważ ten teren jest wyżej. Pokazana była nawet linia gdzie dochodziła woda w 1997 etc. W ogóle wcześniej zamieszczali tam więcej materiałów dotyczących osiedla. W każdym razie, oczywiście o ile im wierzyć, powódź osiedlu nie grozi.
                          • Gość: Kamila Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.infonet.com 17.09.12, 14:42
                            Bardzo dziekuje za odpowiedz, Kiedys Widzial:) W niedziele jade ogladac dom w srodku i mam nadzieje ze niedlugo bedziemy sasiadami:)
                            • Gość: Kamila Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.12, 21:39
                              Witam mieszkancow Nadolic, zdecydowalismy sie na kupno domu pod milorzebem, robimy kosztorys na wykonczeniowke i zastanawiamy sie nad cena schodow. Czy ktos mogly podzielic sie informacja jakie byly koszty? Z gory dziekuje.
                              • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 18.10.12, 08:57
                                Witam...mieszkamy w miłorzebie....robiliśmy schody miesiąc temu,koszt schodów bukowych ,naprawde ładnych i solidnie wykonanych to 10 tys.,,pozdrawiam
                                • Gość: Kamila Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.infonet.com 18.10.12, 12:28
                                  Super,
                                  wlasnei o takich myslalam, czy to schody zabiegowe? I czy bylaby mozliwosc dostac namiar na wykonawce? Moze byc na maila prywatnego jesli tak bedzie wygodniej. Z gory dziekuje.
                                  PS A ktory numer dzialki?
                                  • darek.wrocek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 18.10.12, 13:56
                                    Tak schody zabiegowe,firma Drawex z Gorzowa- wszystko bez problemowo,zapłata po montażu,bez zaliczek... działka 3A...POZDRAWIAM
                                    • miluszek25 Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 03.12.12, 18:47
                                      Witam,mam pytanie dotyczące gazu ziemnego...
                                      Jestem przyszłą mieszkanką osiedla.Czy dostał ktoś dzisiaj wiadomość z Gaspol S.A o podpisaniu umowy?
                                    • boroweczka8 Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 10.03.13, 13:27
                                      Witam sąsiadów,czy może mi ktoś dać namiary na firme robiącą w miare tanio meble kuchenne na wymiar?
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: ja Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.internetia.net.pl 12.03.13, 17:58
                                        meblewitkowscy.pl/
                                      • Gość: Marek Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: 193.35.41.* 01.04.14, 09:11
                                        Kaba Meble, tel. 668 155 113
                                        • Gość: wiadomo Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa IP: *.gdynia.mm.pl 04.04.14, 21:42
                                          podobno zerwana umowa developera z dostawcą energii ma skutkować odłączeniem lub karami dla mieszkańców po kilkanaście tys zł. ( zapis z umowy ) jak szybko zmienić zapisy z umowy ??
                                          • kiniah0 Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 01.09.14, 21:23
                                            Witam, jestem zainteresowana zakupem domku w osiedlu Nadolice Młyn. Proszę o krótką informację od tych, którzy kupili czy inwestycja nie ma żadnych wad prawnych, czy nie było problemu z notarialnym przeniesieniem własności? Czy na jakieś konkretne rzeczy powinnam zwrócić uwagę oglądając domek? czy występowały jakieś poważne problemy techniczne?
                                            • ib2010 Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 03.09.14, 11:05
                                              Witam,

Najlepiej przejść się po sąsiadach i popytać, bo na forum to różnie bywa.

Moja siostra kupiła tam domek (chyba mini, albo max - ten mniejszy parterowy). Nie mówiła o jakichkolwiek problemach... chyba, że z kredytem ;)
                                              Fajne osiedle, byłem ostatnio na grillu. Cisza, spokój i fajni sąsiedzi.
                                              Akt starają się zrobić jak najszybciej, żeby zeszło ubezpieczenia pomostowe.
                                              Siostra miała szczęście, bo kupiła budynek praktycznie gotowy i po 2-3 miesiącach podpisała akt.

Sprawdzaj wszystko, przecież kupno domu to poważna sprawa...
                                            • agnieszka768 Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 04.02.15, 11:17
                                              Dzień dobry.

Zapraszamy w takim razie Panią do kontaktu z naszym biurem nieruchomości Verso www.verson.com.pl. Zapewniamy rzetelną i profesjonalną obsługę związaną z Osiedlem Nadolice Młyn. Wszelkie niezbędne dane kontaktowe znajdzie Pani pod adresem www.verson.com.pl/kontakt

Pozdrawiam i zapraszam do naszego biura.
                                              • ib2010 Re: Nadolice Młyn Inwestgrupa 10.03.15, 13:38
                                                Chyba najlepsze wiadomości są bezpośrednio od klientów i dewelopera a nie pośrednika....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka