Dodaj do ulubionych

balonowa - pytanie

IP: 156.17.3.* 20.10.04, 10:33
Małe pytanko - w bloku DachBudu nie ma jeszcze operatora telewizji kablowej.
dzwoniłam zapytac do jednego informacyjnie dlaczego nikt się nie interesuje
naszym bloczkiem. oni odpowiedzieli, że to zarzadca wspólnoty musi do nich
wystąpic. Dlatego pytam, czy żeby zrobic sondaż jakie byłoby zapotrzebowanie
i czy byłaby okreslona liczba chetnych to tzreba oficjalnie zgody wszystkich
ze wspólnoty i jak to sie odbywa.
może to błahostka ale zima idzie...., a cyfry+ po drugiej stronie bloku nie
moge założyć :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: jack Re: balonowa - pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.04, 19:36
      Podobno jakaś oferta wpłynęła ale pani z admin. nie chciala mi zdradzić
      szczegółów bo to było na drugi dzień po wpłynieciu oferty i mieliwywiesić
      szczegóły wkrótce tyle że było to jakieś 4-5 tygodni temu.
      Nie ukrywam że też byłbym zinteresowany kablówką.
      • Gość: dusia Re: balonowa - pytanie IP: 156.17.3.* 21.10.04, 08:15
        wczoraj przy okazji jak wściekałam sie na temat firmy od okien w administracji
        to zapytałam o kablówke. pan powiedział że na razie zbieraja oferty żeby nam
        zaproponowac najlepsza ofertę [;-)]A na jego biurku była firma na A kompletnie
        mi nie znana. natomiast powiedział ze juz prawie doszli do porozumienia z
        dostawca Internetu i niedługo na tablicy maja się pojawic propozycje. pozdrawiam
        • Gość: Fakir Re: balonowa - pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.04, 09:49
          No to widze ze sa conajmniej dwie sprawy, które mnie zainteresują
          Jako juz prawie mieszkaniec czekam na szczególowe info, gdyby takie było
        • wrotaz Re: balonowa - pytanie 21.10.04, 10:26
          Witam!

Czy Zarządca planuje wpuszczenie do budynku kolejnego dostawcy Internetu?? Co
          do kablówki (i Internetu też), to domyślam się, że sprawa jest podobna do
          sytuacji z "Pentagonu" na Kromera. Potrzebna jest decyzja wspólnoty
          mieszkaniowej. Najbliższe zebranie odbędzie się pod koniec marca. Jeżeli
          większość mieszkań będzie już przekazana notarialnie, to wtedy mieszkańcy mogą
          próbować uchwalić odpowiednią decyzję. Jeżeli właścicielem ponad połowy
          udziałów będzie wciąż Dachbud, wtedy może być z tym problem, bo ponoszenie
          dodatkowych nakładów nie jest w jego interesie (co zrozumiałe).

A co nie tak jest z oknami? Jak u mnie się ciężko zamykały, to Dachbud
          skontaktował mnie z wytwórcą i w ramach gwarancji usterki zostały usunięte (a
          nawet dołożono dodatkowe uchwyty do drzwi balkonowych, żeby się nie
          rozszczelniały samoczynnie w zimie).

Pozdrawiam!

Tomek
          • Gość: dusia Re: balonowa - pytanie IP: 156.17.3.* 21.10.04, 11:35
            z oknami to było na poczatku ok, ale od pewnego czasu balkonowe przy otwieraniu
            uchylym i zwykłym wisiało na jednym zawiasie. ja też poszłam do zarzadcy i
            poprosiłam o kontakt z firma - pani za pierwszy razem zapisała sobie wszystko
            na kareteluszce i przez następne 1.5 tygodnia nic sie nie wydarzyło. jak
            poszedł mój mąż to okazało się że tajemnicza karteluszka zaginęła i nie zostały
            informacje wciagnięte do tajemniczego zeszytu - co oczywiście uniemozliwiło
            jakakolwiek interwencję. druga wizyta poskutkowała wpisaniem do tajemnego
            zeszytu - firma skontaktowała sie z nami. pani rozmawiła z nami jakbysmy jej
            krzywdę zrobili. i na gzreczne tłumaczenie że z pracujemy do wieczora - ona że
            oni do 15 i koniec. juz sie nakręciłaam. ale poniewaz zalezało mi na naprawie
            to zgodziłam sie na ta 15. Wczoraj więc zwolniłam sie z pracy specjalnie,
            dotarłam do domu i jak około 16 nikt nie dał znaku życia to adrenalina mi
            podskoczyła i pogalopowałam do zarządcy furaicko wk..ona. około 19, 4 godziny
            spóźnieni dotarli panowie z firmy...dodam że kompletnie nie przygotowani z
            jednym kluczykiem który mogli sobie wsadzić nie powien gdzie...
            • wrotaz Re: balonowa - pytanie 22.10.04, 10:02
              To fakt, u mnie też punktualni nie byli. I dopiero za drugim razem przynieśli
              odpowiednie narzędzia i elementy do okna. No i będę ich musiał znów wezwać, bo
              się zaczęły okna rozregulowywać. Ale ze wszystkich usterek zgłaszanych
              deweloperowi akurat okna i tak zostały najszybciej załatwione, stąd moje
              zdziwienie w poprzednim liście ;-). Życzę sukcesu w dostawaniu się do tajnego
              zeszytu. Nie wiem tylko, czy zamiast u zarządcy nie lepiej interweniować u
              dewelopera (w marketingu). Wydaje mi się, że tam był szybszy odzew.

Pozdrawiam!

Tomek
    • Gość: uop Re: balonowa - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 11:37
      no widzisz bunkry mają plusy i minusy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka