Gość: kocurek Re: WPB-Budynek C IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.04, 14:26 A wiecie, że w końcu wzięli się, za budynek C i oddają mieszkania. W końcu i my dostaniemy swoje klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocurek Re: WPB-Budynek C IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.04, 14:27 tylko dlaczego ten teren wokół tak wygląda - nie jest wszystko do końca uporządkowane. Czy tak powinno być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Budynek C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 14:35 Cieszę się,że wam też oddają mieszkanka. Fakt teren jest jaki jest ale to jeszcze budowa... Pewnie to poprawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: WPB-Budynek C IP: *.do.pl / *.generacja.pl 03.01.05, 20:37 Czy ktoś słyszał o nowym przepisie budowlanym, który wymaga od lokatoów wykończenia mieszkania w określonym terminie, bo inaczej cały budynek nie zostanie odebrany? beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Budynek C IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.05, 00:21 nie ma przepisu o wykonczeniu mieszkania w określonym terminie:) Wynika to tylko z umowy i zobowiązania sie klienta przy odbiorze. Konieczne jest doprowadzenie mieszkania do stanu określonego przepisami ROZPORZĄDZENIA MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U. NR 75, poz. 690 z późn. zm.) aby możliwy był odbiór mieszkań i budynku jako całości. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: WPB-Budynek C IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.01.05, 19:33 a wam jaki WPB dało termin na wykończenie ? i co będzie jak ktoś nie wykończy? Wielu moich znajomych niedawno odebrało mieszkania (chodzi o różnych deweloperów)i nikt tego od nich nie wymagał. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anial Re: WPB-Budynek C IP: 217.153.60.* 05.01.05, 13:43 To znaczy, że już są terminy odbiorów w budynku C, bo ja nic jeszcze o tym nie słyszałam. Czy możecie mi powiedzieć jaka powinna być moc kaloryferów w stosunku do powierzchni. Bo mam mały problem z instalatorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Budynek C IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 15:45 nie jest takie proste odpowiedziec na Twoje pytanie - najlepiej aby grzejnik miał moc taką jak w projekcie. zależy to od parametrów instalacji itd. - moc cieplna jest podawana dla Moc [W] 75/65/20°C lub Moc [W]90/70/20°C (moc/we/wy/temp) polecam link: www.purmo.com/pl/jak-kupic_faq.html www.purmo.com/pl/produkty_grzejniki-lazienkowe_argus_187.htm www.purmo.com/pl/produkty_grzejniki-lazienkowe_argus_189.htm JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB- zapowietrzone grzejniki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.04, 19:35 czy Wam się też tak zapowietrzają grzejniki? Ja juz chyba 10 razy odpowietrzalem (na grzejnikach jak i w skrzynce) JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: WPB- zapowietrzone grzejniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 00:19 u mnie tez sie tak zapowietrzaja.ci z WPB twierdza ze to normalne bo instalacja jest nowa-po jakims czasie (PODOBNO) ma to sie wszystko unormowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocurek Re: WPB- zapowietrzone grzejniki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 02:38 a swoją drogą mieszkańcy poprzednich etapów może by nam pomogli i opisali, czy u nich też były problemy z grzejnikami-zapowietrzanie się. Czy ktoś pytał już czy WPB ma zamiar na koniec nanieść poprawki na klatkach. Oni pomalowali klatki ale sami je pouszkadzali - zajmą się tym czy tak zostawią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB- zapowietrzone grzejniki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.04, 17:16 Bzdury- nowa instalacja powinna być w 100% sprawna, ktoś nie pilnuje kotłowni i tyle, westarczy mały brak wody w obiegu i już zapowietrzenie gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB- zapowietrzone grzejniki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.04, 17:43 sugerujesz, że "ktoś" powinien pilnować kotłowni - tzn. co robić - "dokładać" gazu do kotła:)?? Instalacja powinna być sprawna i się nie zapowietrzać - IMO widocznie są przerwy w grzaniu i wtedy następuje zapowietrzenie. JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: WPB- zapowietrzone grzejniki IP: *.swidnica.mm.pl 01.01.05, 12:09 Nie jestem ekspertem od ogrzewania, ale Pedro moze miec racje z tym brakiem wody. Mieszkanie, ktore ja wynajmuje, ogrzewane jest przez piec dwufunkcyjny i tez mialem klopoty z zapowietrzajacymi sie grzejnikami. Praktycznie musialem je odpowietrzac codziennie. Problem zniknal jak "dolalem" wody do obiegu i zwiekszylo sie cisnienie. Nie sadze zeby w kotlowni trzeba bylo codziennie kontrolowac stan cisnienia, ale moze od samego poczatku bylo zbyt niskie. Pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocurek Re: WPB- zapowietrzone grzejniki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.05, 13:59 to może dla odmiany zamiast nas - WPB zajęłoby się tą kotłownią i poszukało powodu z jakiego ona nie działa dobrze. A może za wiele inwestycji zaczęli ciągnąć jednocześnie i spada jakość obsługi oddawanych budynków. Na zasadzie: mieć to już z głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB- zapowietrzone grzejniki do JR. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 13:45 :) gazu nie trzeba wozić taczkami:) Problem tkwi w ciśnieniowych naczyniach wyrównawczych. Przerw w grzaniu nie stwierdziłem- jest wręcz okropnie gorąco. Z innej strony lokatorzy w czasie adaptacji mieszkania zdejmują grzejniczki- no i trzeba je samemu odpowietrzyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anial Re: WPB- zapowietrzone grzejniki do JR. IP: 217.153.60.* 05.01.05, 13:56 Czy orientujesz się jaka powinna być moc lub wielkość kaloryferów w stosunku do powierzchni pomieszczenia. Bo mam malutki problem z WPB w sprawie kaloryferów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB- zapowietrzone grzejniki do JR. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 15:48 odpowiedziałem wyżej na twoje pytanie (częściowo) JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anial Re: WPB- zapowietrzone grzejniki do JR. IP: 217.153.60.* 07.01.05, 09:54 dzięki za informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB- zapowietrzone grzejniki do JR. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 15:49 pozostaje kupic taki kluczyk do odpowietrzania - taki jaki mają Panowie z ZISCO bo śrubokręt nie wchodzi do tej szafki (górny zawór) JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: WPB- zapowietrzone grzejniki do JR. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 20:37 Drogi Kocurku Odpowiem na post na temat stanu klatek schodowych. JAK DBACIE TAK MACIE zajrzyj prosze na klatkę nr 38 wnoszono tam wczoraj płyty r/g zobacz jak wygląda ta klatka po tym przejściu to po pierwsze. A po drugie zobaczysz jak klatki będą wyglądały jak skonczycie już wykanczanie mieszkań i pownoszą wam meble. Zebyś się tylko wtedy nie zdziwiła . A może to przejdzie tornado! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Nie niszczmy klatek schodowych!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 21:10 Zniszczenia przez mieszkańców to jedno, ale pracownicy z WPB też zostawili SWOJE na ścianach klatek schodowych- jest sporo kaczanów. Biegusiem robili aby iść dalej na nową budowę.... 2 drzwi w klatce pod 38 są raczej źle wstawione, są niedomalowania itd. Ale fakt nie niszczmy naszej własności i niech ten pracownik, co uszkodził ścianę-poprawi po sobie- materiał ma i deko białej szpachli też się znajdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Odpowietrzanie grzejników IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 21:00 Kluczyk do rozdzielni nic nie załatwi- trzeba kupić odpowietrzniki automatyczne do głowicy głównej- rozdzielnia w mieszkaniu i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone Re: Burzenie scian IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.01.05, 18:29 Mam pytanko! Czy wyburzacie sciany w mieszkaniach? czy mozna to wogóle zrobic?? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Burzenie scian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 00:49 przed odbiorem przez nadzór budowlany (bez zmian w projekcie) nie można:)) Zgłoś do WPB - niech naniosą zmiany - o ile projektant wyrazi zgodę:(( JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Burzenie scian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 00:50 za zmiany pewnie każą zapłacić:(( JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 2 Re: Burzenie scian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.05, 16:04 Jak to mówią" przepisy są po to aby je łamać":) Ryzyk fizyk akrobatyk:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Burzenie scian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.05, 21:37 Jesli nadzór budowlany zechce odwiedzic Twoje mieszkanie przy odbiorze budynku to sie zdziwisz:( Mozliwe są dwie mozliwosci: - tylko Twoje mieszkanie zostanie wylaczone od odbioru a caly obiekt dostanie pozwolenie na uzytkowanie - bedziesz musial zbudowac te sciany i tak; nie dostaniesz aktu notarialnego razem z innymi - caly obiekt nie bedzie mial pozwolenia a wtedy WPB zazada od Cibie pokrycia odszkodowan, o ktore zwroca sie klienci np. placacy ubezpieczenie kredytu itd. za przedłuzenie terminu odbioru Pozdrawiam JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Burzenie scian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 10:14 Nie strasz "Gościa" bo jeszcze wybuduje coś na naszym trawniku:) No właśnie jak ktoś przywozi jakieś graty itd. to niech nie robi sobie drogi z przyszłego trawnika!!! Jest tyle miejsca na manewry! Jak ktoś nie potrafi prowadzić to niech nie siada za kierownicę!!! To NOWE OSIEDLE a już tyle dewastacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Burzenie scian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.05, 19:38 widzialem kolo klatki 36; dobrze, ze jeszcze trawki nie posiali:) JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Burzenie scian-trawniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:31 Widziałem:( Ludki nie szanują czyjejś tj. naszej własności. Pod 40 jakiś koleś regularnie parkuje na przyszłym trawniku. Auto ładne- teoretycznie właściciel powinien być "rozsądnym człowiekiem" a to zwykły wandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Pierwszy czynsz...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:08 Czy ktoś wie kiedy WPB przyśle czynsze do płacenia??:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda Re: Pierwszy czynsz...??? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.01.05, 22:13 Czy robicie gładzie na ścianach, a jeśli tak, to jakie? panda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Pierwszy czynsz...??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.05, 00:54 jak byłem w czwartek w WPB to sekretaraka miala stos kopert do wyslania - pewnie info o czynszach. Ciekawe czy skalkulowali sprzątanie klatek schodowych - bo ja nie widzialem aby ktos sprzatal moja klatke:) PEDRO u kogo odbieraleś klucz od skrzynki na listy? Ciekawe po co dawali klucz do klatki jak nie jest zamykana - u nas ktos juz wymontowal włącznik światła! JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Pierwszy czynsz...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:57 Klucze od skrzynki odbierałem w baraku obok baraku majstra Wieśka- przy realizacji Krzyki 2. Jakaś babka dała mi klucze do skrzynki razem z kluczami do klatki. Klatki zamykają o 22. Z tego co widziałem robił tak tylko najstarszy stróż na obiekcie nie wiem jak inni...:( Prawda na klatkach jest brudno, czasem nie ma ciepłej wody, jest masę kaczanów na klatkach. Włącznika pewnie komuś brakowało i się nie bał i .......- i tak WPB musi wstawiś nowy bo im NB nie odbierze budowy! Jest hak na WPB... ale o tym nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Pierwszy czynsz...??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.05, 14:09 fakt - czytają JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone WoW! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.01.05, 11:39 Wreszcie sie doczekalem!!! Dzisiaj mam odbior mieszkanka - klatka nr 48! WoW !!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anial Re: WoW! IP: 217.153.60.* 12.01.05, 14:17 Czy to juz zaczął się odbiór w budynku C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocurek Re: WoW! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.05, 00:31 i to nie od dziś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WoW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:02 Gratulacje dla sąsiadów z budynku C! Miłego urządzania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WoW! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.05, 23:00 Masz jakieś uwagi, co do odbioru. Jakieś braki lub uszkodzenia czy coś w tym stylu. My odbieramy w przyszłym tygodniu i kazda uwaga się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone Re: WoW! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 14.01.05, 23:25 Odbiór mieszkanka byl OK! Nie mialem zadnych zastrzezen. Jedyne usterki jakie znalazlem to brak jednego gniazdka, ktos z budowlanców zdazyl juz je ukrasc!, oraz pomalowanie barierki balkonowej, jest obdrapana i moze rdzewiec. Poza tym wszystko bylo w porzadku :) Fajowo odbiera sie klucze do wlasnego gniazdka!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WoW! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 23:47 barierki i tak beda rdzewiec Nie wiem czy widziales/as/ jak montowali - zardzewiale dalbym sobie reke uciac, ze nie potraktowali tych barierek farbami podkladowymi (nie mowiac o hamerajt (wym)) - tylko od razu pomalowali farba wierzchnią! JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: zapowietrzone grzejniki ..cd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.05, 22:01 wg informacji lokatorów budynku F - u nich zapowietrzanie nie miało miejsca. Tzn. grzejniki sie nie zapowietrzaly ani dalej sie nie zapowietrzają! JerzyR Ps. PEDRO dostales mojego emaila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Do Jerzego R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 10:37 Tak- czytaj na pr. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: czynsz wyliczenie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 21:27 ktoś już dostał wyliczenie czynszu? Ponoc mielismy (bud. D) zaplacic do 15 stycznia 2005:)) Napiszcie czy widzieliscie aby ktos sprzatal klatke schodową? JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: czynsz wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:52 Dziś sprzątali- pewnie przeczytali na forum i .....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Ciepła woda- tzn jej brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:12 Mam pytanko, czy u was drodzy Sąsiedzi też są problemy z ciepłą wodą- czasem jej brak a jak jest to trzeba czekać 20 min przy otwartym kranie aż poleci śmierdząca ciecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Ciepła woda- tzn jej brak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.05, 14:55 nie wiem (zuzycie c.w. 0 i z.w. 0:) Pewnie malo ludzi uzywa wody i stad problemy jak wiecej ludzi zacznie mieszkac lub robic mieszkania to bedzieleciec szybciej ALe kolor powienien byc troche inny:)) JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Ciepła woda- tzn jej brak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.05, 15:00 a raczej zapach... jr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Ciepła woda- tzn jej brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:50 ni i skład, już 3 razy czyściłem baterie- z kranu leci woda z piachem....:( Telefony- widziałem montera z TP- już komuś coś podpinał- KOSZT 10 ZŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.05, 00:47 w piwnicy są już skrzynki Telekompromitacji Polskiej oraz DIALOGu - ciekawe czy ktoś już ma telefon? A najbardziej mnie interesuje DSL w Dialogu - czy mają możliwości techniczne. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Vox Re: desel IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.05, 13:21 Gość portalu: JerzyR napisał(a): > A najbardziej mnie interesuje DSL w Dialogu - czy mają możliwości techniczne. > > JerzyR Witam, mają i czekają :-)) pzdr. BV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: desel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.05, 14:28 dzieki Bono, pocieszyles mnie JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursor internet IP: *.wroclaw.mm.pl 22.01.05, 22:29 Witam, a moze pomyslimy o jakiejs sieci osiedlowo-blokowej? :-) Np. bezprzewodowej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: internet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.05, 22:44 jak juz bedziemy mieszkać to sie zbierze odpowiednia grupe i dojdziemy do jakis wnioskow, ale z doswiadczenia wiem, ze najszybciej mozna sie dogadac z samym sobą:)) A oferta Dialogu 1Mb DSL za 99 zl/m-c jest OK JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice -czynsz za I 2005 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.05, 21:03 Dostaliscie Fakture za czynsz za styczen 2005? Jak nie to dostaniecie: - wywóz odpadów komunalnych (rycz) 15 zł - eksploatacja (rycz) 90 zł - skrzynka na listy 51,78 zł Razem ok. 157 zl Platne do 31.01.2005 Czyli w porownaniu do Integera (700-900 zl) to b.uczciwa cena (mieszk. 70mkw). JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice -czynsz za I 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:14 dodatkowo bedzie za ogrzewanie -platne w II za styczen max 2,60/mkw plus za wode podgrzanie 1m3 - ok 1 zl oraz dla wodociagow woda ciepla+zimna *4,20 (wg odczytow wodoomierzy) Pozdrawiam JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WPB-Partynice -czynsz za I 2005 IP: 217.153.60.* 27.01.05, 08:07 Mam pytanie z innej beczki. Czy parują Wam okna? Jaki w nich jest system wentylacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice -do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:46 jak nie mieszkasz to praktycznie nie paruja, zreszta ja mam zrobione mikrorozszczelnienie. A dostalas instrukcje obslugi okien przy odbiorze? jak nie to udaj sie do WPB to Ci dadzą. Systemu wentylacji to te okna nie mają:( Tylko mikrowentylacja - jak chcesz to musisz sobie sama zafundowac takie cos. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice -czynsz za I 2005- ciepła woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:20 Tak, tylko trzeba zlać 1 metr wody aby coś letrniego poleciało z kranu a licznik robi swoje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice -czynsz za I 2005- ciepła woda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 20:18 jak ludzie zaczna mieszkac to bedzie lepiej: A dzisiaj wieczorkiem bylo pelno ludzi w bud. D - wykanczaja sowje mieskanka:) JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice -czynsz za I 2005- ciepła woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:39 Jak się nie mylę to kilka osób już mieszka na stałe.... a fakt remonciki idą i to ostro i właśnie widać jak budownictwo nakręca rynek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WPB-Partynice -czynsz za I 2005- ciepła woda IP: 217.153.60.* 02.02.05, 13:56 Czy wiecie coś na temat notariusza? Czy koniecznie trzeba skorzystać z notariusza wskazanego przez WPB? I czy można ewntualnie negocjawać stawki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice -notariusz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 16:33 a masz jakiegos w rodzinie? Jesli tak to mysle, ze WPB nie bedzie robic problemow. A tak naprawde to do czasu podpisania aktow notarialnych to jeszcze wiele miesiecy trzeba czekac. JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: WPB-Partynice -notariusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 09:00 Czy wiecie może kiedy będzie odbiór budowlany budynku D? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice -notariusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 11:19 odbior bedzie calego obiektu tj. bud tzw. C i D razem - pewnie nie wczesniej niz w kwietniu/maju 2005 r. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WPB-Partynice -notariusz IP: 217.153.60.* 03.02.05, 12:15 Pewnie tak, bo zarówno budynek D jak i C, choć później oddany ma ten sam termin prac wykończeniowych pod odbiór budowlany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: WPB-Partynice -notariusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:39 A ktoś z was wie może dokładnie jaki jest to termin, bo śpieszy mi sie z rozwaleniem ściany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WPB-Partynice -notariusz IP: 217.153.60.* 03.02.05, 12:13 Nie mam w rodzinie, ale słuchy mnie doszły, że ich notariusz jest dość drogi i pojedynczo nie bardzo mozna negozjować, ale jak wszyscy zgłoszą jakieś uwagi to wtedy może być jakaś dyskusja na temat zmiany notariusza lub stawek ich Pani notariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice -notariusz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.05, 16:00 dość drogi, tzn. jaka stawke pobrał? Maksymalna czy nie? JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana1 CZY WARTO KUPIĆ MIESZKANIE W KRZYKI II 04.02.05, 20:47 Czytam sobie wasze forum i ogólnie widzę że nastroje są pozytywne. Czy wiadomo już jakiej wysokości będą czynsze. Czy warto kupić mieszkanie w inwestycji Krzyki II? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: CZY WARTO KUPIĆ MIESZKANIE W KRZYKI II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.05, 00:01 wysokosc czynszu masz napisane kilka postow wyzej. Czy warto? IMO tak. Nie wiem jakie sa teraz warunku finansowe (ceny, terminy platnosci itp), ale takiej lokalizacji juz nie bedzie. Jakosc wykonania na przyzwoitym poziomie. Mieszkania sa w Krzyki II calkiem fajne - zwlaszcza 2 -pokojowe JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greenpeace Re: CZY WARTO KUPIĆ MIESZKANIE W KRZYKI II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:34 Witam, Ja się zdecydowałem na mieszkanko na Krzykach II i w tym tygodniu podpisuję umowę :) Będę miał dwó pokojowe z oknami na zachód :))) Wszystko mi odpowiadało) w tej inwestycji(ach ta lokalizacja :))) więc długo się nie zastanawiałem. Ciekawa sprawa, że WPB współpracuje z wieloma bankami, które to na bieżąco sprawdzają postępy w budowie, wymagane pozwolenia, wpisy itp. (banki: BPH, Millennium,...), co też ułatwia wzięcie samego kredytu i skraca maksymalnie czas jego przyznania. Na dodatek, pani z działu sprzedaży jest bardzo miła i cierpliwie odpowiadała na zalew moich pytań :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalmontowiec Re: CZY WARTO KUPIĆ MIESZKANIE W KRZYKI II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.05, 19:22 Beton lany w zimie, tynki podobnie o oknach nie mówiąc- powodzeni: Krzyki II to potencjalna ruina technologiczna. Pozdrawiam Sąsiad- Stodoła obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: CZY WARTO KUPIĆ MIESZKANIE W KRZYKI II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.05, 20:32 nie chce mi sie z Toba dyskutowac, ale prace budowlane (beton) mozna prowadzic w temp. ujemnej - do minus 5-8 st.c. oplaca sie budowac a ponizej tej tem. tez jest mozliwe budowanie/lanie betonu ale cena specjalnych dodatkow jest za wysoka. Nie wiem czy zauwazyles, ale zima do tej pory byla raczej jesienna. W Stalmoncie tez budowali i wstawiali okna wiec odwal sie od WPB i nie wszczynaj nowej dyskusji o sprawach, na ktorych sie nie znasz. z mojej strony EOT. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Vox Re: do JerzyR IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.05, 10:33 Witam, że też komuś chce się jeszcze ciągnąć te tematy o stosowanych technologiach..... JerzyR (i inni) przepraszam za mojego "ziomala". :-))) Co z Internetem u Was? Dialog już sprzedał wszystkie oferowane na tę chwilę DSLe?? Pzdr. BV (też Stalmontowiec) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: do JerzyR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:29 nie wiem bo jeszcze nie mieszkam i nie zakladalem nawet telefonu JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: do JerzyR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:30 a jesli chodzi o internet to w budynku A i B (te od Przyjaźni) provider proponuje zalozenie internetu za 200-250 zl i miesieczny abonament 50zl - firma Telsat (albo jakos tak) JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: DSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:09 Wszystkie pary wolne- jeszcze nikt się nie podpina ani pod TP czy Dialog- teraz to nie ma sensu. Trzeba zamieszkać i tyle. Myślę,że odbiór budowlany będzie 30 marca jak obiecali i będzie można oficjalnie zamieszkać i pomyśleć o DSL...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Wspólnota mieszkaniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:53 Mam pytanko do mieszkańców budynków A,B,E,F- jakie stawki czynszów zostały ustalone po zawiązaniu "wspólnoty mieszkańców". Czy waszymi budynkami zarządza jedna firma i czy jesteście zadowoleni z pracy obecnego zarządcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:32 bud. A i B zarzadza firma Pani Alicji Glen (ogłasza sie na drzwiach bud F. moglem przekrecic nzwisko. Bud. E i F jeszcze nie maja zarzadcy... Stawki czynszu nie znam ale sie dowiem - w bud. AiB sa zadowoleni z zarzadcy jw. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:01 Dzięki Jurek za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Fitness club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:59 Czy jest w pobliżu naszego osiedla jakaś siłownia, czy fitness club? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Fitness club IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 20:15 i solarium:) Najbardziej to przydalby sie basem albo aquapark - bedzie kolo wzgórza Andersa. JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Fitness club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:30 To daleko:) Ale w parczku obok jest boisko do piłki nożnej:) Już widzę mecz sezonu WPB -kapitan JerzyR VS Stalmont-kapitan BonoVox. No i zagramy o beczkę zimnego piwa, ale będzie zabawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Fitness club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:36 No i jeszcze płynie jakiś strumyk z wątpliwą jakością wody, ale widziałem rybki pływają i wędkarzy też kilku było. Prawie eldorado:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Vox Re: Fitness club + rozbudowa ul. Przyjaźni IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.05, 11:01 Gość portalu: Pedro napisał(a): > To daleko:) Ale w parczku obok jest boisko do piłki nożnej:) Już widzę mecz > sezonu WPB -kapitan JerzyR VS Stalmont-kapitan BonoVox. No i zagramy o beczkę > zimnego piwa, ale będzie zabawa:) Super, już się zaczynamy przgotowywać!!! Treningi zaczynamy w naszym parkingu podziemnym, a jak się ociepli to na dziedzińcu.. :-) A po meczu zawody wędkarskie w łapaniu pstrągów potokowych.. :-))) A z innej beczki, to kiedyś słyszałem, że na terenie zajmowanym obecnie m.in. przez radio Eska ma powstać osiedle mieszkaniowe z obiektem sportowym. Basen tezby się miał tam pojawić i jakieś boiska... Ciekawe, czy to tylko plotki... Słyszałem też, że ważą się losy rozbudowy ul. Przyjaźni i w jednym z kiepskich scenariuszy, rozważane jest wycięcie (z jednej strony) tych pięknych drzew, które znajdują się na wysokości WPB. Znacie może jakieś szczegóły?? Pzdr. BV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Fitness club + rozbudowa ul. Przyjaźni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.05, 14:27 my nic nie wiemy, ale TY BonoVox masz pewnie jakies dojscia:) To napisz jak sie dowiesz. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone Re: Fitness club + rozbudowa ul. Przyjaźni IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.02.05, 23:56 Ciekawy jestem kiedy bedzie remont ul. Przyjazni. Kiedys zadalem w tej sprawie pytanie bylemu rzecznikowi ZDIK-u Panu Kiniorskiemu i odpowiedzial, ze jeszcze dlugo trzeba bedzie poczekac; ponac ulica ta nie jest w planach inwestycyjnych do 2008 roku. Mam nadzieje, ze nie jest to prawda. Z drugiej strony oby po remoncie ul. Przyjazni nie zmienila sie w bardzo ruchliwa i glosna ulice, ktora bedzie lacznikiem mieszkancow Kleciny z centrum. Poza tym czy ktos ma jakies informacje na temat planow remontowych Partynickiej??? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Malowanie klatek schodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:39 Ponoć po oficjalnym zasiedleniu WPB ma malować ponownie wszystkie klatki schodowe- tak bynajmniej było w budynkach E i F. Czy ktoś już wywąchał jakie stawki kasuje notariusz z WPB??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Malowanie klatek schodowych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.05, 18:41 jutro napisze (na 99%):) o tym notariuszu JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzyr Pierwszy balwan na osiedlu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.05, 18:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Pierwszy balwan na osiedlu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.05, 18:47 klub.chip.pl/jerzyjb/balwanek.jpg Pozdrowienia JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Pierwszy balwan na osiedlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 14:40 Ja tam widziałem więcej "bałwanów" na naszym osiedlu. Taki jeden biega w ubłoconych gumawcach i notorycznie robi bagno na klatce schodowej. Inny parkuje auto pod oknem na przyszłym trawniku. Inne bałwany zostawiają stertę śmieci pod przepełnionym kontenerem.... bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Malowanie klatek schodowych IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 12:28 Mieszkam w budynku F i jakoś nie zauważyłam żeby klatka była ponownie malowana, choć też słyszałam o takich planach. A może przeoczyłam jakieś malowanie a klatka schodowa w tempie rekordowym wchłonęła brud i zadrapania? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Malowanie klatek schodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:51 I tak macie lepiej, bo na waszej części mieszkają bardziej kulturalni ludzie i nie parkują gdzie popadnie, jak to ma miejsce przy bud C i D. U nas są gotowi poświęcić wszystko (zdewastować) byle tylko mieć bliżej do klatki.Ciekawa jestem jak to podwórko będzie wyglądało za rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice-NOWE forum ważne!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.05, 18:55 Jakis czas temu dowiedzialem sie, ze istnieje forum mieszkancow osiedla Krzyki WPB - budynki A i B (te od Przyjaźni). Niestety jest ono dostepne tylko dla mieszkancow tych budynkow (A i B). Dzieki moim staraniom admin tego forum pogadal z Zazradem Wspólnoty i bedzie wspólne forum calego osiedla. Ponizej zamieszczam tresc otrzymanego emaila od Pana Ryszarda (admin forum). Jesli ktos ma pomysl na weryfikacje mieszkancow o ktorej mowa to niech tu napisze a ja do niego przesle. Rozpropagujcie takze adres www tego forum wśród swoich sąsiadów (jakies karteczki). To forum "miesci sie" pod adresem: wmprzyjazni.id.pl/login.php JerzyR Otrzymany email: "Na dzisiejszym zebraniu zarządu naszej wspólnoty zaproponowałem utworzenie dodatkowego forum dla mieszkańców całego naszego osiedla tak, aby mieć miejsce do dyskusji na wspólne tematy. Pomysł spotkał się z aprobatą, więc takie forum zostanie niebawem założone - muszę się tylko zastanowić nad metodą weryfikacji osób, które będą się rejestrować (nie chcemy robić forum publicznego), jeśli ma Pan jakiś pomysł - chętnie wysłucham. W naszym przypadku sprawa była o tyle prosta, że mieliśmy sporządzoną listę mieszkańców na spotkaniach nieformalnych jeszcze przed powstaniem wspólnoty i wg tej listy sprawdzam osoby, które się rejestrują." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAM Re: WPB-Partynice-NOWE forum ważne!! IP: *.magma-net.pl 16.02.05, 22:20 Jezeli musi byc ta weryfikacja to mozna ją przeprowadzić w 2 etapach. Na początek może wystarczyć nr domu i mieszkania. A po czasie jak powstanie imienna lista można będzie ostatecznie zweryfikować nowych uzytkowników forum. GAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice NOTARIUSZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.05, 19:48 Notariusz od WPB to mila Pani, ktora pobiera takse notarialna w przykladowej wysokosci: mieszkanie ok. 160tys. (razem z gruntem) Pobrana taksa notarialna 1015 zl + VAT 222 zl = 1237zl Wg rozporzadzenia powinno byc maksymalnie 1010 +0,5% ponad 60tys. = 1510 zl + VAT 332 = 1842zl Jak widac nasze WPB znalazlo notariusza, ktory nie pobiera maxa. Akt notarialny podpisany w XII 2004 r. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice NOTARIUSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:24 No to miłe ze strony Pani Notariusz, ciekawe czy my też podpiszemy w XII a może deko szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: WPB-Partynice-odbiór budowlany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 12:29 Czy może ktoś już wie, kiedy będzie odbiór budowlany budynków C i D? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice-odbiór budowlany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:30 1 kwietnia:)to dzień od którego WPB ma zgłosić budynki do odbioru, a kiedy on nastąpi- to nikt ci na 100% nie powie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Gwar na osiedlu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:42 Jak widzę całe osiedle urządza się na wysokich obrotach... są już pierwsi stali mieszkańcy no i osiedle jest zawsze pod nadzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo przeciekające sufity IP: *.do.pl / *.generacja.pl 27.02.05, 21:01 Czy komuś przeciekają sufity? Gdzie można wnieść skargę na dewelopera, który nie chce usunąć usterek i nie ma pojęcia o kładzeniu izolacji na tarasach? olo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: przeciekające sufity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:24 Nie u mnie wszystko O.K nic nie cieknie. Ale jak u ciebie coś cieknie to nie powinni robić ci łaski i naprawić usterkę. Teraz i tak naprawa nie ma sensu- jest zima, niskie temperatury- można teraz tylko połatać- a na wiosnę zrobić docelowe poprawki. A jak ci kapie z sufitu to opier... sąsiada bo albo leje wodę no podłogę albo jakiś pseudofachowiec przerabiał mu łazienkę - niech ci zapłaci odszkodowanie......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: przeciekające sufity IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 22:36 no co Ty - czekać do wiosny jak ci leci z sufitu wiaderko wody przez kilka godzin? Jednemu lokatorowi z bud. F tak ciekło, ze rusztowanie stawiali i usuwali usterke w zimie! Ponoc nity puściły:( JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: przeciekające sufity IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.05, 16:58 Jasne nity na łączeniu blachy na dachu można zakładać nawet przy -20, ale jak cieknie taras- to nie polecam naprawy przy ujemnej temp. i tak nic z tego nie będzie.... można połatać ale docelowo i tak trzeba naprawić zgodnie z sztuką... a z biegiem czsu dostrzegam nowe i nowe partactwa budowlańców z WPB no i sąsiedzi też opowiadają to i owo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Rachunki za ogrzewanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.05, 17:03 Znana jest już cena za ogrzewanie.... za metr kwadratowy 2,70 zł. W tym miesiącu otrzymamy rachunek za styczeń i luty. Będą nowe wydatki...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice TYNKI-pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 22:11 Czy komuś pękają tynki albo odpadły podczas robót remontowych (np. gruntowanie, malowanie)? JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greenpeace Re: WPB-Partynice TYNKI-pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 20:56 witam, kupiłem niedawno mieszkanko w inwestycji Krzyki II i trochę zaczynam się martwić, czytając o problemach typu przeciekające sufity, odpadające tynki. Czy to są odosobnione przypadki, czy też może bardziej powszechne? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro WPB-Partynice TYNKI-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:21 Bez przesady.... nie jest tak źle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice TYNKI-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:17 Budynek jest nowy i pracuje- tynki mają prawo pękać a szkoda... smutna prawda- wszystkie gładzie mogą strzelać aż miło- daje 3-6 miesięcy. Uwaga na gruntowanie ścian- jest masa dziwnych "gruntów" na rynku- mogło dojść do jakiejś reakcji... Polecam grunt CERKO ( nie mylić z CEKOLEM), ich inne produkty też są b. dobre- nie tanie ale dobre no i POLSKIE! Na rynku jest masa tanich materiałów budowlanych, na które trzeba uważać- mogą wręcz zaszkodzić- głównie spokojowi psychicznemu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Koniec z parkowaniem na przyszłym trawniku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 08:45 Śnieg się stopił i mamy małe bagienko przed klatkami schodowymi. Może ci wszyscy, którzy urządzili sobie parking pod klatką schodową, widząc co uczynili, zaczną parkować we właściwych miejscach....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Koniec z parkowaniem na przyszłym trawniku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:03 No własnie, niektórzy gdyby tylko mogli wjechaliby samochodem do mieszkania.Jeżeli ktoś przyjeżdza z jakimś ciężkim to ok, ale nie rozumiem tych, co sobie zrobili parking na środku podwórka. A niestety z moich obserwacji wynika, że ludzie parkują tylko po to, żeby mieć bliżej do klatki. Ruszcie wreszcie swoje dupska i parkujcie w miejscach przeznaczonych do tego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: WPB-Partynice PROPOZYCJE IP: *.gn.ae.wroc.pl 20.03.05, 12:07 Moze byśmy zaproponowali WPB aby wymienili wlaczniki światła na klatkach na takie z diodą. Zreszta umieszczenie włączników jest troche nielogiczne i na pewno zdarzalo sie Wam zadzwonic do sasiada zamiast wlaczyć światło. Mam jeszcze pytanie do osób, ktore bywaja do późna lub mieszkaja - czy klatki są zamykane na noc? Czy samozamykacz jest w jakis sposob blokowany na dzien? Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: WPB-Partynice CZYNSZE IP: *.do.pl / *.generacja.pl 20.03.05, 12:41 Napiszcie jakie płacicie aktualnie czynsze Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice CZYNSZE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.05, 17:53 a co to ma wspolnego z postem Adama? Czynsz placi sie ok 1,50/mkw + za wode + za ogrzewanie (ponoc 2,7zl/mkw) JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice PROPOZYCJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:41 Domofon (tego nie można nazwać domofonem) działał 1 dzień.... teraz wszystko zależy od ostatniej osoby wychodzącej z klatki- albo zamknie na klucz bramę albo nie.... Jeśli chodzi o klatki to dla mnie WPB- nie zakończyło jeszcze prac- kaczan na kaczanie o zaciekach farby na płytkach nie mówiąc. Jak nie będziemy ICH- tzn. WPB naciskać to zostawią klatki w takim stanie jak są.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice PROPOZYCJE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 19:39 rozmawialem dzisiaj z majstrem. Mowil, że to wina podwykonawcy i ze on juz nie ma do nich sily i bardzo mnie przepraszal za kłopot (problem z drzwiami balkonowymi) -podobnie wypowiadal sie o drzwiach do klatki. Byly regulowane i zamykaly sie przez ok 1 tydzien:( Teraz znowu sie nie zamykają - nawet na klucz. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice PROPOZYCJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 09:34 Jasne Majster spoko facet, ale co nas to obchodzi,że WPB dobiera partaczy do pracy!!!! Ale czynsz to sobie policzyli- sprzątanie klatki 0,75 liczone za metr mieszkania, co to za wskaźnik??? Podgrzanie metra wody 12 zł???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice PROPOZYCJE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.05, 20:53 obserwowałem dzisiaj pracę faceta, który regulował drzwi wejsciowe do klatki. Takiego amatorstwa i braku profesjonalizmu to chyba nigdy nie widzialem. Męczył sie ten gostek jakies 30 minut i jedyne co zrobil to odkrecil i zakrecil część mechanizmu zamykania drzwi. Po tym śruby wylatuja same z framugi drzwi i dzrwi sie zamykaja ale tylko wtedy gdy sie mocno trzasnie lub mocno docisnie. To i tak sukces bo sie wcale nie zamykaly:) Chociaż przypuszczam, ze juz jutro znowu przestana sie zamykac. Tragedia - ponoc WPB juz zerwalo z tymi "fachowcami" współpracę i ktos inny bedzie sie zajmowal usuwaniem usterek. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice PROPOZYCJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 08:27 Oby zmienili, bo ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka z prusa Re: WPB-Partynice PROPOZYCJE IP: *.neting.com.pl 24.03.05, 17:57 Cieszcie sie u nas jest okolo 15 zł. za podgrzanie ciepłej wody. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Vox Re: Wesołych Świąt Wielkanocnych!!!!.... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.05, 08:56 W imieniu sąsiadów Stalmontowców oraz swoim własnym, życzę Wam wszystkim - zdrowych, radosnych, spokojnych i po prostu rodzinnych Świąt Wielkanocnych... Alleluja!!! pzdr. BV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Wesołych Świąt Wielkanocnych!!!!.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.05, 13:36 bardzo dziekuję w imieniu sąsiadów z WPB. Na stole święcone, a obok baranek, Koszyczek pełny barwnych pisanek I tak znamienne w polskim krajobrazie W bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie. Zielony barwinek, fiołki i żonkile - Barwami stroją uroczyste chwile. W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie, Gdy wielkanocne na stole śniadanie JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Wesołych Świąt Wielkanocnych!!!!.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:25 Pozostaje mi przyłączyć się do Życzeń! Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Mieszkańców Zagłębia WPB-STALMONT-BLOCKPOL. Pozdrawiam Pedro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.05, 14:36 Ponoc WPB zglosilo juz bud. C i D do nadzoru budowlanego:) JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:41 Tak ale kiedy ten odbiór nastąpi nikt nie wie........:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.05, 16:17 w ciagu miesiaca JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone meldunek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.05, 10:18 Witam! Czy ktoś z mieszkańców zameldował się już na Partynickiej? Może ktoś wie jak wygląda procedura i jakie są potrzebne dokumenty? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: meldunek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.05, 16:09 na pewno tak, ale nie w bud C i D:) Potrzebny jest akt notarialny - akt własnosci szczegóły: www.wroclaw.pl/p/951/ JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bone Re: meldunek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 13:46 Witam:) Dzisiaj dzwoniłem do Biura Meldunkowego i poinformowano mnie, że jeżeli nie mam jeszcze akty notarialnego wystarczy przedłożyć do wglądu umowę przedwstępną zawartą z deweloperem oraz protokół zdawczo-odbiorczy lokalu;i na tej podstawie można dopełnić formalności dotyczących meldunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Data odbioru budowlanego budynki C i D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:03 No i stało się w dniu 12.04.2005 w godzinach 13.30-14.30 NB będzie kontrolował nasze mieszkania... kto musi niech się martwi. Miejmy nadzieję,że wszystko przejdzie sprawnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Data odbioru budowlanego budynki C i D IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 14:58 super! Moze dostaniemy szybko akty notarialne? A dostałeś już pismo z tą informacją czy wiesz z WPB? JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Data odbioru budowlanego budynki C i D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 15:51 Nie dostałem pisma- ale na klatkach schodowych jest oficjalna informacja z WPB, można zobaczyć. Pisma raczej nie dojdą na 11-tego... poczta działa jak działa:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: meldunek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 14:58 ciekawe jak moze cie ktos zameldowac na budowie? Bo do czasu odbioru przez NB oraz późniejszym wyodrębnieniu samodzielności lokalu dopiero można mówić o mieszkaniu po danym adresem. IMHO ktos Cie źle poinformował. Chyba, że meldują na budowie co jest IMO bez sensu. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice- forum mieszkancow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 22:07 jak juz kiedys pisalem, pod adresem wmprzyjazni.id.pl/login.php jest dostepne forum dla mieszkancow osiedla WPB. Na razie jest 2 uzytkownikow forum: ja i jeszcze Paweł W. Rejestrujcie sie wiec. JerzyR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice- forum mieszkancow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:07 Niebawem zawitam na forum mieszkańców.... no i reszta pewnie też stopniowo przeniknie na wskazany adres. Życzę udanych odbiorów budowlanych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Po wizycie NB....:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:40 No to jest super... NB nie odebrał Naszgo Osiedla. Następna wizyta za około 3 tygodnie:( do tego czasu trzeba wstawić kilka wyburzonych ścian, wstawić wannę na miejsce kabiny itd. tzn dopowadzić mieszkanie do pierwotnej wersji projektu. No i drodzy mili wszystko się przedłuży, czasem nie warto bo wychodzi odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Po wizycie NB....:( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.05, 20:34 To przez nieodpowiedzialnych lokatorów reszta ma cierpieć? I co teraz? Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: Po wizycie NB....:( IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.05, 21:26 Wy tak na powaznie? Bylem do 14:45, jak wychodzilem, to Wiesio powiedzial, ze juz po wszystkim. Ale jakos nie przyszlo mi do glowy, ze jest cos nie tak wiec nie pytalem jak poszlo. Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomek Re: Po wizycie NB....:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 08:48 WPB nie powinno wpuszczać lokatorów do momentu uzyskania wszystkich pozwoleń i odbiorów. Coś jest nie tak płacimy czynsze za plac budowy tak jak za normalne mieszkanie i nie możemy zamieszkać itd. Ciekawe kto za to zapłaci??? A ci z NB to też jacyś dziwni ludzie, czepiać się takich dupereli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:43 E tam ponoć wszystko jest OK. Tak oficjalnie twierdzi WPB- proces ponoć trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WPB-Partynice IP: 217.153.60.* 13.04.05, 10:08 Przed chwilą rozmawiałam z działem sprzedaży i twierdzą, że wielkich problemów nie będzie. Oprócz sprawdzenia mieszkań teraz NB sprawdza dokumentację przedstawioną przez WPB. Wg nich na podstawie doświadczeń wszystko spokojnie powinno się zamknąć optymistycznie w ciągu tygodnia, mniej optymistycznie do końca miesiąca. Jakieś poprawki mają wprowadzić lokatorzy,ale nie sa to wielkie sprawy. Z NB była jakaś babka i nie miała za wiele czasu. Chyba na nasze szczęście, bo okazałoby się, że niektórzy poprzerabiali co się da licząc, że ich nie sprawdzą. na razie udało mi sie uzyskać takie informacje. Bądźmy więc dobrej myśli. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WPB-Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:28 No ale coś jest nie tak, bo oficjalnie odbioru nie ma, jak sama piszesz będzie za miesiąc.... i co mam dalej mieszkać na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.05, 14:14 nie masz prawa mieszkać:) na budowie. Ludzie sa jacys dziwni, nie wiedza, ze trzeba troche poczekac z widocznymi golym okiem zmianami? Ktos w klatce 38 /?/ bud. D na parterze zrobił sobie dodatkowe drzwi - nie dość, że w innym kolorze to jeszcze otwierane na zewnatrz. I co? Pierwsze co NB zobaczyl to te drzwi - mam nadzieje, że każą tej osobie zdemontować. Poza tym jak otworzy te drzwi zbyt gwaltownie i przywali sasiadowi to sasiad je rozwali zamiast NB:) Przez takie ewidentne sprawy nie ma odbioru. Bo zmiana wanny na kabine to mozna spokojnie naniesc w dokuemntacji i bedzie OK. JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:46 Mam małe pytanie, czy w waszych oknach-tzn otworach okiennych pojawiają się czerne smugi w miejscach podciętych uszczelek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocurek Re: Okna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.05, 22:42 u mnie też, tylko co tu mówić o podcinaniu, zobacz sam to jest wychromolone - wygląda jak wygryzione - nie wiem co oni robili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 08:38 WBP uważa,że niby tak ma być- wentylacja okien??? Ale dla mnie to bzdura nie widziałem nigdy jeszcze takich okien- tam trzeba dać nową uszczelkę. Ledwo pomalowałem a tu jakaś smoła na ścianach... nie mam zamiaru raz w tygodniu malować na nowo... ma ktoś pod ręką telefon do DGG- oni montowali okna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Okna IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.04.05, 14:04 niestety firma DGG nie istnieje/updła i jakas inna pzrejela ich zobowiazania. Przedstawiceil tej innej jest na budowie ponoc bo montuja okna na Krzyki II. Napisz co zalatwiles. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Okna -klucze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:02 Jak ktoś robi takie okna to musi zaliczyć wywrotkę:)Jutro jestem na budowie i pogadam z gościem- okna są przecież na gwarancji. A można już odebrać klucze do pomieszczenia z kubłami na odpady w firmie ABC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Okna -klucze IP: 217.153.60.* 26.04.05, 18:01 Pedro, załatwiłeś coś w sprawie tych okien? Jestem bardzo ciekawa, bo ja chcę zarządać wymiany szyb, bo mam bardzo porysowane. Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Okna -klucze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:43 Nie nic nie załatwiłem- facet od okien jest nieosiągalny na budowie....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Okna -klucze IP: *.do.pl / *.generacja.pl 03.05.05, 08:34 ja miałam porysowane szyby i bardzo długo walczyłam o ich wymianę-oczywiściee nie obyło się bez oficjalnego pisma. Ta sytuacja była zgłoszona w momencie odbioru mieszkania a mimo to wymienili z wielkimi oporami bb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Niestety dalej nic nie wiadomo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 15:21 kiedy będzie można legalnie zamieszkać w naszych mieszkaniach. Ponoć NB przegląda dokuemnty ... JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Niestety dalej nic nie wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:46 dziś w WPB mówili- tydzień/dwa-potem mają wywiesić kartki na klatkach schodowych informujących o tym,że można się już oficjalnie wprowadzać i meldować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice - Kiedy odbiór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:31 Ktoś już wie? JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: WPB-Partynice - Kiedy odbiór? IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.05, 21:53 W przyszlym tygodniu... ...moze bedzie cos wiadomo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WPB-Partynice - Kiedy odbiór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:34 i tak nas wodzą za nos za tydzień i jeszcze jeden i jeszcze tydzień ....to przestaje być śmieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice - Kiedy odbiór? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.05, 19:45 a ktos zna moze nazwisko/a/ TYCH inspektorów NB? JR Odpowiedz Link Zgłoś
lu.ke przeciekajacy dach 09.05.05, 14:29 czy ma ktos z tym problem? u mnie po ostatnich obfitych opadach pojawila sie w okolicach laczenia sciany z sufitem plama.niestety ta plama to powtorka-kilka tygodni temu bylo to samo. po ustnej interwencji pojawili sie panowie ktorzy uszczelnili dach. jak widac na niewiele to sie zdalo....dach, mam nadzieje,w koncu doprowadza do ladu ale czy ma ktos doswiadczenie w kwestii naprawienia szkody przez WPB po tego typu zdarzeniu? sciany byly niedawno pomalowane a plama pozostanie.mam zamiar napisac pismo w tej sprawie-zobaczymy jak to sie zakonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: przeciekajacy dach IP: 157.25.9.* 09.05.05, 14:34 Miałam podobną sytuację, ale to było jeszcze przed malowaniem. Dach szybciutko naprawili i jest w porzadku. Wtedy po prostu po wyschniciu tej plamy pomalowali sami jeszcze raz tą ścianę. Myślę, że trzeba dochodzić swego i wszystko załatwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lu.ke Re: przeciekajacy dach 09.05.05, 14:43 dzieki za odpowiedz- no to mialas wiecej szczescia, zobaczymy jak to u mnie bedzie. mam tylko nadzieje ze kolejna naprawa bedzie juz skuteczna. ps sorry za dubeltowy post-jakies klopoty z laczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: przeciekajacy dach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.05, 16:30 Główny inzynier (jak sie nie mylę) wysle do Ciebie pismo (po miesiącu) żebyś wskazała straty jakie poniosłeś/aś/ i wtedy dokonają wyceny szkody. Jak widać odbywa sie to po usunięciu szkód przez mieszkanca:( JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WPB-Partynice - Kiedy odbiór? IP: 157.25.9.* 09.05.05, 14:30 Właśnie dowiedziłam się, że zmiany jakie zostały dokonane przez co poniektórych mieszkańców zostały usunięte i WPB zgłosiło to juz do NB. Może zaistnieć sytuacja, że Pani Inspektor zażyczy sobie kolejną wizytę w budynkach celem uwiarygodnienia papierkowych zapewnień. Jeśli chodzi o termin to jest bliżej końca niż dalej, ale nie ma ich człowieka od tych spraw i nie wiadomo jaki bedzie terminarz spotkań w NB. Pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że ten termin jest tuż tuż.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: WPB-Partynice - Kiedy odbiór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:18 Jakoś w poniedziałek 16.05.2005 ma być wszystko wiadomo- tak mówią w dziale sprzedaży WPB, ALE KTO ICH TAM WIE? Odpowiedz Link Zgłoś
lu.ke przeciekajacy dach 09.05.05, 14:33 czy ma ktos z tym problem? u mnie po ostatnich obfitych opadach pojawila sie w okolicach laczenia sciany z sufitem plama.niestety ta plama to powtorka-kilka tygodni temu bylo to samo. po ustnej interwencji pojawili sie panowie ktorzy uszczelnili dach. jak widac na niewiele to sie zdalo....dach, mam nadzieje,w koncu doprowadza do ladu ale czy ma ktos doswiadczenie w kwestii naprawienia szkody przez WPB po tego typu zdarzeniu? sciany byly niedawno pomalowane a plama pozostanie.mam zamiar napisac pismo w tej sprawie-zobaczymy jak to sie zakonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: przeciekajacy dach IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.05.05, 19:16 u mnie dach przeciekał kilka razy. Za za pierwszym razem po zauważeniu plamy, zostało to im zgłoszone. Po ich poprawce pojawiła się u mnie nie tylko plama, ale były zacieki na pow. 1/3 sufitu i na ścianie, po kolejnych poprawkach było już trochę lepiej- ale też pojawiały się plamy.Ostatni raz zrywali całą izolację i kładli od nowa. Mam nadzieję że już będzie dobrze. BB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: przeciekajacy dach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:16 Jak widać prace dekarskie zostały wykonane tragicznie, cieknie nie tylko dach ale rynny i "wykończenia" z blachy są raczej wykonane przez partacza. Cieknie, kapie i podmaka to tu to tam. Jestem też ciekaw czy WPB odmaluje klatki schodowe tak jak OBIECALI- tu apel do sąsiadów ścigajmy ich wszyscy o to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: przeciekajacy dach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.05, 14:15 na razie niech lepiej nie malują bo jeszcze wielu ludzi nawet nie rozpoczęło remontu i znowu podniszczą... JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice jutro info o odbiorze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.05, 19:52 Ponoć jutro ma być widaomo czy jest odbiór:) JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:02 W tym miesiącu bedziemy dalej płacić za ogrzewanie - tak poinformowała mnie własnie pani z ksiegowości. To nic, że budynek nie jest jeszcze odebrany przez NB i fomalnie jest jeszcze budową.Budowę trzeba również ogrzewać, choć jeszcze nikt tam nie mieszka. Najważniejsze, że są frajerzy, którzy za to płacą... Odpowiedz Link Zgłoś
ania1237 Re: Ogrzewanie 13.05.05, 10:28 Popieram z tym czynszem chociaż sami zgodziliśmy się na to podpisując się pod tym. Dziwne praktyki wśród developerów, nie można mieszkać ale płacić trzeba. A tak w ogóle to kiedy kończy sie sezon grzewczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:27 Pewnie wtedy, kiedy zaczniemy protestować. Na razie maja z nas zysk i to jest dla nich na rekę.Proponuje wykonać tel. z tym zapytaniem: 3425021 w.272 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: Ogrzewanie IP: *.wroclaw.mm.pl 15.05.05, 11:21 A to nie jest tak, ze placimy za rzeczywiste zuzycie gazu? Nie wystarczy po prostu zakrecic kaloryfery? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: Ogrzewanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.05, 14:11 tak jest, ale musieliby wszyscy zakrecic kaloryfery JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Ogrzewanie-okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:42 Wczoraj kaloryfery były już zimne... jakiś czas temu odbył się przegląd okien- usłyszałem,że wyszarpane uszczelki to norma, tak ma być, bo norma ITB itd...:) Odnotowali zarysowania na szybach- mają wymienić- raczej w to nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
iwodan Re: WPB-Partynice (bud EF księgi wieczyste) 19.05.05, 15:34 Witam sąsiadów, Dzwoniłam do sądu i pytałam, kiedy będziemy mieli księgi. Pani odpowiedziała, że okres oczekiwania to 6-8 mc a kolejnym razem odpowiedziała 8-12. Na żadne szczegółowe pytania w tej kwestii typu - od czego to zależy, ile jesst wniosków, dlaczego zmienia się okres oczekiwania itd. nie uzyskałam odpowiedzi. Czy posiadacie może jakieś inne informacje na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: WPB-Partynice (bud EF księgi wieczyste) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.05, 16:41 wg słów pani Alicji Glen na forum wmprzyjazni.id.pl/login.php jest już kilka wpisów. JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zF Re: WPB-Partynice (bud EF księgi wieczyste) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.05, 20:35 Jakies dwa tygodnie temu sad przyslal nam pismo z zadaniem oplacenia wpisu, wiec przypuszczam ze cos sie ruszylo (akt notarialny z grudnia). Odpowiedz Link Zgłoś