Dodaj do ulubionych

ul Sosnowa na bielanach

IP: *.wroclaw.mm.pl 13.10.05, 15:37
witam czy ktoś kupił albo przymieża sie do kupna mieszkania od asm
budownictwo na bielanach?projekt wygląda fajnie no i ceny są przystępne. Bede
wdzięczna za porady
Obserwuj wątek
    • Gość: zybek Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 14.10.05, 12:04
      www.asm-budownictwo.pl ładne hmmm..
      • Gość: szukająca Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 19.10.05, 11:21
        czy ktos wie cos wiecej na temat tego developera bo ciężko coś znaleźć na jego
        temat
        • Gość: zaq26 Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:30
          byłem u nich wczoraj. zarezerwowałem sobie (wst`epnie, bez zobowiązań z mojej
          strony) mieszkanko od strony południowej. 43 m2, 128.900 zł, płatne w 5 ratach
          (3x25%+20%+5%). wziąłem wzór umowy i w pn obejrzy ją radca prawny, ale z tych
          kilku zdań na pocz. (mówią m.in. że są właścicielem, podają numery ksiąg
          wieczystych) to wynika że nie zamierzają nikogo wydymać. wykończenie też ok, bo
          dają wszystkie drzwi, kaloryfery, wszędzie przepływowe wodomierze (OC też),
          parapety, pokoje pomalowane na biało. można podpisać aneks na dodatkowe roboty
          (kafelki, łazienka, podłogi itp.). czynsz (zarządca + fundusz remontowy)
          1,80/m2 nie wiem czy netto czy brutto. zgodzili się bez oporów na cenę w
          umowie, która nie podlega zmianom :)
          ogrzewanie i ciepła woda z wspólnej kotłowni gazowej.
          jest możliwość kupna za 20tys na sąsiedniej parceli u innego dewelopera garażu,
          nieoficjalnie jest szansa jeszcze coś z tego utargować.
          wg mnie ciekawa oferta, zwłaszcza że parę kilometrów dalej powstanie LG albo
          inny duży zakład (Kobierzyce sprzedają działkę 240 ha) i ceny mieszkań w
          okolicy podskoczą.
          Poza tym dojazd w okolice Hotelu Wrocław (do mojej pracy) będzie mało
          problematyczny (autem).

Te mieszkanka są małe, ale nie marnuje się miejsce na jakieś durne kichowate
          korytarze. Salon ma ponad 23 m2 (z aneksem kuchennym). To sporo. Balkon też
          jest duży. Łazienka całkiem ustawna, mimo że mała.

Jeśli ktoś ma doświadczenia z tym deweloperem, to proszę pisać.
          • Gość: mixer Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:56
            Zacier?
          • Gość: IM Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:11
            Jeśli chodzi o graże w sąsiednim budynku to właściciel( ta firma która budowała
            dwa poprzednie budynki) żąda na dzień dzisiejszy 30 tysięcy albo może bedzie
            je wynajmował po 200 zł za miesiąc.Myślę że za taką cene to nikt ich nie kupi
            ale może ulegnie to zmianie , bo już kilka razy to ulegało zmianie chyba.
        • Gość: lila Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 22:22
          Ja polecam, bo to chyba dobra lokalizacja i odpowiedni stosunek wszystkiego do
          ceny:)
          • Gość: Mariusz Re: ul Sosnowa na bielanach IP: 62.233.250.* 18.10.06, 13:58
            Prosze Państwa, rozmawiałem wczoraj z kierownikiem "budowy" Panem Stanisławem i
            z tego co mi powiedział wynikało, że nie miał pojęcia zarówno o pękniętej
            szybie w kltce nr 2 jak i o braku ogrzewania przez weekend. Okazało się że
            prawdopodobnie po jego interwencji już ogrzewanie działa-przynajmniej tak było
            u nas wczoraj wieczorem.

Więc proszę abyśmy wszyscy albo przynajmniej ci którym na tym zależy,
            kontaktowali się bezpośrednio z tym Panem, a nie tylko wypisywać na forum, że
            jest brak ogrzewania. Może rzeczywiście jeśli my nie damy znac o usterkach to
            nic sie nie zmieni.

Zobaczymy co będzie dalej z tą szybą.

Pozdrawiam
            • aj80 Re: ul Sosnowa na bielanach 20.10.06, 09:52
              Czy tylko nas denerwuje krótko palące się światło na korytarzu w klatce nr 6?
              Nie wiem jak jest w pozostałych klatkach, w każdym bądź razie ja codziennie
              rano je przeklinam i zastanawiam się nad przyszłością swoich zębów.
              • Gość: Mariusz Re: ul Sosnowa na bielanach IP: 62.233.250.* 26.10.06, 10:59
                Witam
                zwracam się z prośbą o niewyrzucanie wszeliego rodzaju elementów do ogródków
                osób zamieszkujących mieszkania parterowe z ogródkiem. Wczoraj zanlazłem około
                2m rurkę PCV, która w dodatku połamała mi niedawno zasadzone róże.
                Narazie sygnalizuję problem, mam nadzieję że jest to zdarzenie incydentalne.

Jeśli chodzi o pozytywy to:
                - w klatce 2 doczekaliśmy sie uruchomienia oświetlenia przy mieszkaniach 1-3 -
                troche to trwało od zgłoszenia ale jest teraz OK czyli reakcja na nasze uwgi
                jest
                - mamy w mieszkaniu ogrzewanie w łazience - okazało się że mieliśmy zalany
                jakąś zaprawą zawór-ale też juz wszystko zostało wymienione przez hydraulików

pozdrawiam
                • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 26.10.06, 12:38
                  wstyd mi ale nie wiem jak obsługiwać domofon. Próbuję, próbuję i nic mi w domu
                  nie dzwoni. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to działa? :))))
                  • ignis11 Domofon 26.10.06, 13:13
                    Faktycznie obsługa domofonu, szczególnie dla odwiedzających nas gości, jest ciężka. Należy wcisnąć numer, np. dla mieszkania nr 10: 1 następnie 0 po czym nacisnąc symbol czerwonego kluczyka. I powinno dzwonić.
                    A tak na marginesie: w naszej bramie, 2, działa domofon, niestety zamek się nie domyka i kotki sikają, bo śmierdzi na klatce, a bezpańskich kotków po budowie zostało trochę i się błąkają...
                    • anetka191 Re: Domofon 26.10.06, 13:26
                      dzięki wielkie. sprawdzę po pracy ten patent :)
    • Gość: gość Re: ul Sosnowa na bielanach IP: 80.50.30.* 24.10.05, 13:14
      do tej pory budowli szeregi oddaając je w stanie surowym zamknietym. techologia
      dosyć prosta wykonywało je paru ziutków z betoniarką i kielnią. Nie wiem jak
      sobie poradzą z piętrowymi blokami i ich wykończeniem. Generalną zasadą na tej
      stronie jest że brak wiadomości jest dobrą wiadomością.
      • Gość: chetny Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.05, 16:09
        Fajne miejsce podoba mi sie, ktoś może powie że przy drodze, ale ja myśle że
        jak powstanie autostradowa obwodnica wrocławia, która omija bielany to ruch
        bedzie mniejszy i własciwe lokalny, co wy na to??
    • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 26.10.05, 13:55
      cześć też sie przymierzam do kupienia mieszkania na bielanach jestem ciekaw czy
      jest tu ktos kto chce kupić albo juz kupił, może jest nas wiecej
    • wera333 Re: ul Sosnowa na bielanach 26.10.05, 19:53
      Kupiłem od ASM-u domek w szeregówce na niedawno zakończonym osiedlu w Bielanach
      (okolice ul. Agrestowa/Ogrodowa - obecnie Czereśniowa, Jabłkowa, Poziomkowa).
      To solidna firma, nie oszukują, wszelkie papiery mają w porządku - księgi
      wieczyste. Można negocjować wszystko - ceny, sposób wykończenia, respektują
      poprawki zapropnowane przez kupującego.Odanie budynku do użytku lekko
      przesunęło się w czasie, ale nie była to wina ASM-u (problemy z elektrownią).
      Wcześniej nigdy nie kupowałem domu od developera, więc nie mam skali
      porównawczej. Jednak na ASM nie powiem złego słowa.
      • Gość: znak Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 27.10.05, 12:12
        czyżby to dobry znak jesli nie ma krytycznych uwag na temat tego developera?
        Firma mała wieć może solidna!Mam taką nadzieję!pozdrawiam przyszłych
        mieszkańców sosnowej
    • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 15.11.05, 11:35
      Też chcę kupić tam mieszkanie od asm-budownictwo. Jestem ciekawa czy zaglądają
      tu przyszli lokatorzy?
      Mnie bardzo cieszy że nie ma żadnych złych opinii o asm. Ale może o czymś nie
      wiem? Są jacyś niezadowoleni?
      Pozdrawiam,
      Aneta
      • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 15.11.05, 16:11
        też o tym myśle czekam tylko na decyzje kredytową i kupuje:)
        pozdrawiam
        • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 15.11.05, 16:42
          no to chyba zostaniemy sąsiadami :)
          Pozdrawiam
          • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 17.11.05, 09:31
            dostałem kredyt wiec mieszkanko kupuje
            • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 17.11.05, 11:05
              super. Ja w sobotę podpisuję umowę z asm - tak na 99,9 % :).
              • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 23.11.05, 19:55
                w piatek podpisuje umowe kredytowa, i na pocz\atku przyszlego tygodnia umowe
                przedwstepna kupna mieszkanka wiec mieszkanko juz sie spelnia
                • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 23.11.05, 21:09
                  Ja umowę przedwstępną już mam podpisaną. Można wiedzieć w której klatce masz
                  upatrzone mieszkanie? Ja będę mieszkać w klatce nr 4, mieszkanie 43m. Pozdrawiam.
                  • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 24.11.05, 09:51
                    a ja w klatce nr 2 :)pozdrawiam
                    • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 24.11.05, 16:24
                      anetka a czy podpiywałas umowe w formie aktu notarialnego??
                      • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 24.11.05, 18:08
                        Nie, ale myślę że wszystko będzie ok.
                        • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 25.11.05, 10:34
                          Odważna jesteś!ja podpisuje w formie aktu notarialnego, mimo wszystko jest to
                          zabezpieczenie moje.Pozdrawiam przyszłą sąsiadke:)
                          • Gość: K Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.profitdevelopment.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 10:44
                            Najpierw podpisujesz umowę kredytową, a później umowę kupna mieszkania. Coś tu
                            jest nie tak. Moim zdaniem powinno być odwrotnie. Bynajmiej banki mają taką
                            procedurę.
                            • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 25.11.05, 10:52
                              Niektóre banki nie wymagają umowy przedswstępnej mieszkania, wystarczy im umowa
                              rezerwacyjna lub oświadczenie od developera że zamierzam kupić mieszkanie, wiec
                              wszystko jest tak jak powinno byc , pozdrawiam
    • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 29.11.05, 15:58
      umowa podpisana, kredyt podpisany, teraz tylko czekać jak wybudują i sie
      wprowadzać:)
      • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 29.11.05, 16:17
        Gratuluję! Byleby asm wybudował nam chałupki w terminie bo już się doczekać nie
        mogę. Pozdrawiam sąsiada.
        • Gość: OD 26 LAT NA BIELA Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 16:46
          witam Państwa mieszkam niedaleko wybudowanego osiedla od 26 lat. niestety myślę
          że wraz z tym jak bedziecie państwo tu mieszkać bedziecie coraz bardziej się
          rozczarowywać. spróbujcie wyjść gdzieś na spacer ....... jeśli nie macie ochoty
          chodzić do pobliskich hipermarketów to niestety kiepsko. tu nie ma nic
          ciekawego!!!!!! nawet drzew jest tu mało bo wszystkie okoliczne pola były
          kiedys rolnicze i drzew się nie uświadczy. odcinek obwodnicy autostradowej
          zostanie poprowadzony jakieś 200 m-300 m od zachodniej części tego osiedla-
          więc moim zdaniem niedaleko. w tej częsci wystepują również problemy z dostawa
          wody. ze względu na duży pobór okolicznych hipermarketów i dwóch fabryk. tuż za
          plecami macie centrum logistyczne pepsi oraz stalexportu(jak się nie mylę),
          oraz ATM, który potrafi w sposób skuteczny oświetlić okoliczne pola do białego
          rana, od południa działa zaś fabryka ryżu sonko. gdy pewnego wieczoru byłem u
          kolegi który mieszka tam w jednym z okolicznych "bloczków" wentylatory tej
          fabryki zdecydowanie zakłócały nam rozmowę. chce powiedzieć że było je wyrażnie
          słychać. nikomu nie chcę odradzać tego osiedla ale proszę sami sprawdźcie to co
          napisałem. ŻYCZLIWY
          • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 30.11.05, 12:31
            zawsze są plusy i minusy inwestycji, wiem że nie bede tam mieszkał zawsze,
            liczę się z różnymi hałasami , itp.
            Co do obwodnicy to raczej 1,5 km od naszego bloku a nie 200-300 m.
            Dziekuję za rady i pozdrawiam
            • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.05, 15:07
              jestem ciekaw ile osób juz kupiło mieszkanka na sosnowej.
              POdrawiam
              • Gość: gonka Re: ul Sosnowa na bielanach IP: 195.205.44.* 05.12.05, 10:16
                ja wlaśnie się zabieram za kupno małego mieszkanka w klatce nr 4 na parterze,
                byłam na bielanach dzisj rano i troche jestem przyblokowana- mialam nadzieję,ze
                nasz budynek będzie minimalnie dalej od drogi , a on jest tuż tuż.
                do 18 mam czas na decyzje.
                pozdr
                • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 22.12.05, 10:14
                  witam ciekaw jestem ilu przysłych mieszkańców sosnowej zagląda na forum, i
                  poczytuje sobie różne posty...pozdrawiam:)
                  • Gość: mixer Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:51
                    A czy wie ktoś może coś o sąsiedniej inwestycji już zakończonej. Z tego co się
                    zorientowałem to w planach miało to być osiedle składające się z 3 bloków -
                    deweloper Aedificium. Powstały jednak tylko dwa bloki, w wielkich bólach (z
                    ogłaszaniem upadłości inwestora włącznie), trwało to 3 lata. Ludzie już tam
                    mieszkają, ale ni stąd ni zowąd pojawia się asm-budownictwo i buduje 3 blok pod
                    swoim szyldem, a tamta firma praktycznie zniknęła (został nr tel. komórkowy).

Jak myślicie na ile problemy tamtych mogą przełożyć się na inwestycję ASM?

A z innej beczki, ciekawe co będzie na sąsiadującej od strony południowej działce.

pozdrawiam
                    mixer
                    • Gość: IM Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 13:47
                      Kupiłam mieszkanie w budynku budowanym przes ASM i z tego co wiem to firma
                      która budowała dwa poprzednie budynki miała problemy finansowe i odsprzedano
                      ziemię teren pod budowę trzeciego ASM-owi.Zanim kupiłam mieszkanie to byłam na
                      wybudowanym przez nich osiedlu i poprostu zaczepiłam jedną Panią i spytałam czy
                      jest zadowolona. Powiedziała że wszystko było ok i nie może narzekać .Mam
                      nadzieje że ja tez nie bedę :-)Jak do tej pory jestem bardzo zadowolona ,
                      chociażby z bardzo miłej obsługi i że np za zmiany w projekcie czy aneksy nie
                      musiałam dodatkowo płacić, a wiem że u niektórych deweloperów tak jest.
                      Też jestem ciekawa co będzie od południa:-) w urzędzie w kobierzycach
                      powiedziano mi że plany zagospodarowania tamtego terenu przewidują budowe
                      domków jednorodzinnych mam nadzieję że to nie ulegnie zmianie:-)
                  • Gość: IM Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 13:52
                    chyba coraz więcej osób zagląda;-) i wszystkie nie moga się doczekać już:-)
            • Gość: robson Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.plwaw.energis.pl 19.07.06, 16:19
              dokładnie ok. 500 m
          • Gość: XXX Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:47
            Od 26 lat mieszkający na Bielanach - ŚWIĘTA PRAWDA!!! Mieszkam u od kilku
            miesięcy i wolałam Wrocław. Nie ma parku, nie ma lasu, na spacer nie ma gdzie
            pójść, nawet nie ma dawnej knajpki żeby usiąść i pogadać. Przyszłym mieszkańcom
            Bielan poruszającym się komunikacją miejską życzę mocnych nerwów i dużo
            cierpliwości. Dojazdy do Wrocławia - nawet do centrum, to po protu koszmar!
            • Gość: IM Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:00
              Zgadzam się że dla kogoś kto nie ma samochodu komunikacja będzie uciążliwa(
              narazie jeździ tam tylko autobus 112 ) i że bliskość dośc ruchliwej drogi nie
              jest plusem.Ale tak jak tutaj na forum piszą coś za coś.Dla mnie np plusem było
              to że po tej stronie odry:-) to były najtańsze mieszkania w niskich budynkach
              jakie znalazłam i odpowiadał mi ich układ .Mam tez nadzieję że wybudują w
              końcu ta obwodnice i zmiejszy się ruch.
              • Gość: Gość Re: ul Sosnowa na bielanach IP: 195.20.110.* 15.02.06, 13:59
                hej, a nie wiecie moze czy bedzie tam jakakolwiek mozliwosc podlaczenia internetu?
    • Gość: Moze tu:) Re: ul Sosnowa na bielanach IP: 195.20.110.* 15.02.06, 14:49
      Hej, a moze zrobic jakas petycje wsrod mieszkancow tam, pewnie wiekszosc
      podpisze i zlozyc do zdik zeby dodatkowy autobus tam puscili?:)Bo zanim bedzie
      tam tramwaj to predzej sie spodziewam stacji metra:]
      • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 16.02.06, 07:45
        nie trzeba żadnej petycji przystanek końcowy 112 bedzie przesunięty na koniec
        bielan wiec nie masz się o co martwić:)pozdrawiam
        • Gość: Gość Re: ul Sosnowa na bielanach IP: 195.20.110.* 16.02.06, 10:38
          no ok, przesuna na koniec ale dalej bedzie jezdzil co godzine:/ niech by dali go
          czesciej, co 30/20 minut
          • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 28.02.06, 15:34
            witam przyszłych mieszkańców, ciekawe czy wszystkie prace idę planowo i czy nie
            ma żadnych opóźnień, wiecie coś może , pozdrawiam
            • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 04.03.06, 19:35
              dzisiaj byłam na budowie zobaczyć jak robota idzie. Panowie pracują, okna
              wstawione, i co najważniejsze przypadkiem udało mi się wejść do mojego M.
              Oczywiście jeszcze jest dużo do zrobienia. Pozdrawiam sąsiadów.
              • sobiech1 Re: ul Sosnowa na bielanach 07.03.06, 13:56
                Czy są tu osoby, które kupiły mieszkanka w bramie nr 4? Pozdrawiam sąsiadów :)
                • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 07.03.06, 15:05
                  Ja kupiłam pod 4
                  • sobiech1 Re: ul Sosnowa na bielanach 07.03.06, 19:32
                    To miło poznać sąsiadkę chociaż wirtualnie :)
              • Gość: Diletta Re: ul Sosnowa -- szukamy sąsiadów IP: *.com / *.mybigcity.net 09.03.06, 16:44
                Witamy wszystkich przyszłych mieszkańców bloku na ul. Sosnowej. Kupilismy
                mieszkanie w klatce nr 2 i chetnie poznamy sąsiadów :))
                • karaboo Re: ul Sosnowa -- szukamy sąsiadów 20.03.06, 02:13
                  Pozdrawiam sąsiadów z tej samej klatki:) i oczywiście z innych klatek też:)
    • Gość: erykdwa Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.devs.futuro.pl 30.03.06, 18:49
      Witam, mamy mieszkanie w klatce 2, dostał może ktoś juz info o przesunięciu
      terminu oddamia mieszkań, na 24 lipca, co wy na to że zmienia się też rodzaj
      drzwi jaki chcą zamonotować mialy być polskone a będą porta, czy ta zamiana nam
      się opłaca-czy ktos sie orientuje
      • Gość: a Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 20:13
        am co to za przesunięcie terminu to pewne czy jakaś plotka jęli pewne to
        dlaczego??pozdrawiam sąsiada
        • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 31.03.06, 07:03
          Ja też dostałam info o przesunięciu terminu, ale 3 tygodnie można wybaczyć....
          co do drzwi to się zastanawiam czy nie dopłacić i nie wybrać innych bo te, które
          proponują wydają mi się trochę za ciężkie, wolałabym jednak takie z "szybkami" ;)))
          Pozdrawiam, Aneta klatka 4
          • t1wr Re: ul Sosnowa na bielanach 02.04.06, 20:20
            A co myślicie o płatnych miejscach parkingowych. Założenie blokady ma kosztować 3.600 zł. W końcu to nasz prywatny teren, a oni chca za to jeszcze extra pieniądze?
            • karaboo Re: ul Sosnowa na bielanach 03.04.06, 03:01
              Odnośnie miejsc parkingowych, to rozumiem, że opłata dotyczy blokady, a nie
              samego miejsca, które niby miały być cenie mieszkania. Blokady są np po 250 zł
              tutaj- www.auto-parking.com/parking.htm
              • t1wr Re: ul Sosnowa na bielanach 03.04.06, 08:12
                tylko ze asm chce nie 250zł tylko 3660zł sprzedaja drugi raz nasz grunt
    • karaboo Re: ul Sosnowa na bielanach 03.04.06, 02:48
      Witam sąsiadów, poszukuję osób które kupiły mieszkania w klatce 2 nr 2, 5, 11
      w celu omówienia sposobu wykonania kanalizacji( wielka rura w kuchni) Mój e-
      mail: wro.zka@wp.pl
      Pozdrawiam
      • ignis11 W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kontakt! 03.04.06, 09:44
        Witam Państwa!!
        Będziemy mieszkać w bramie 2/10. Mamy mnóstwo uwag do wykonania i sposobu
        załatwiania przez ASM wszystkich problemów zw. z budową. Uważamy, że list
        polecony odnośnie miejsc postojowych i instalacji tvsat to był skandal, ale..
        CZY KTOS Z PAŃSTWA BYŁ OSTATNIO NA BUDOWIE I WIDZIAŁ POPROWADZONE RURY WOD-
        KAN??? Alternatywy 4 to był cud techniki. Mój mąż chętnie się skontaktuje z
        innymi mieszkańcami naszego bloku, w sprawie miejsc postojowych, rur,
        ogrzewania i innych. KONTAKT: MARCIN SMOLŃSKI TEL. 603 654 495. Pozdrawiamy..
        • anetka191 Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon 03.04.06, 10:44
          Trochę mnie to zasmuciło... Jest aż tak źle? Co jest nie tak z instalacją wod-
          kan?
          • ignis11 Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon 03.04.06, 10:53
            Witam,
            jeżeli Pani chce, to mogę podesłać fotki rur biegnących centralnie po ścianie i
            odstających od ściany na dobre 5cm... Naprawdę uniemożliwia to posadzenia
            jakiejkolwiek wanny w łazience, a w kuchni, zarówno w blacie, jak i meblach
            stojącyh oraz wiszących, chyba będziemy musieli wyciąć sobie piękne okrągłe
            dziury.... Jeżeli poda Pani swój mail, to wyślę zdjęcia z soboty.
            • anetka191 Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon 03.04.06, 11:04
              Poproszę w takim razie o zdjęcia na meil anetas@szparagowa.k.pl

No i cóż trzeba się będzie wybrać na budowę...
              • t1wr Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon 03.04.06, 13:29
                dzwoniłem do asm to powiwiedzili ze mieszkancy wystapili z inicjatywa w sprawie parkingu zenia cienki kit bo kasa idzie do nich a to prawie 170tys fanie sprzedac dwa razy to samo za taka kase i tu jest przekret raz juz nam sprzedali grunt to jak moga nam go drugi raz proponowac
                • ignis11 Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon 03.04.06, 14:55
                  Oczywiście!!
                  Nie wiem, który z mieszkańców mógł wystąpić z inicjatywą wykupienia miejsca
                  parkingowego, a w zasadzie blokady, jak ktoś słusznie napisał wcześniej za
                  250pln, na swoim gruncie!! Przekręt jakich mało...
                  A co Państwo powiedzą o instalacji tvsat za 800 netto? A bliższych szczegółów
                  ASM nie udziela, bo nie mają czasu..
                  W każdym badź razie już kilka osób dzwoniło do mojego męża z propozycja
                  umówienia spotkania na budowie w sobotę, razem z Agnieszką Baranik.
                  Jeszcze jedno - chętnym wyślę na maila zdjęcia rur w wod-kan w bloku - po
                  prostu koszmar - i tak mają dokładnie wszyscy mieszkańcy!!
                  Jeżeli chcą się Państwo spotkać w sobotę tel. 603 654 495
                  • Gość: erykdwa Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon IP: *.devs.futuro.pl 03.04.06, 17:53
                    proszę o zdjęcia na maila erykdwa@tlen.pl, mamy mieszkanie na sosnowej w klatce
                    2, z tymi rurami to żart tak?!, to przecież nie komuna, mamy jaieś prawa, a co
                    z tym spotkaniem na budowie w sobotę? prosze o kontakt na maila
                    • Gość: a Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 18:11
                      Witam ja też kupilem miszkanie w klatce nr 2 prosze o zdjecia tych rur jak
                      mozna i innych info na adagio1@o2.pl

pozdrawiam
                      • Gość: Johan Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:30
                        Prosze o zdjecia na adres:
                        samochodyaut@wp.pl

pozdrawiam przyszłych sąsiadów

Johan
                  • Gość: erykdwa Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon IP: *.devs.futuro.pl 03.04.06, 21:29
                    właśnie obejrzeliśmy zdjecia z budowy dzięki zyczliwości sąsaidow z klatki nr 2
                    no i określenie maskara to mało powiedziane, to jest poprostu fuszerka, więc my
                    także jesteśmy za spotkaniem w sobotę, kurcze a tak żeśmy sie cieszyli na
                    mieszkanko a tu taka kiszka, proszę o info jakby termin został ustalony
                    506743616 Mariusz i Ola
                  • Gość: Marek Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 22:32
                    Proszę o przesłanie zdjęć wykonanych na budowie dotyczące rur na mswro@yahoo.com.
                    Dziękuje
            • Gość: pioter Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:51
              Witam,
              to ja poproszę o zdjęcia - w pn odbieram klucze...
              • Gość: pioter Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:58
                Witam,
                to ja poproszę o zdjęcia - w pn odbieram klucze...

pnawrot@lekam.pl
        • Gość: dor17 Re: W sprawie miejsc parkingowych, rur i in.- kon IP: 194.146.120.* 05.04.06, 15:38
          Pozdrawiam p. ignis11 bo jak się okazuje będziemy bliskimi sąsiadami.
          My kupiliśmy mieszkanko nr 11 w bramie nr 2.
    • krzysztof1551 Re: ul Sosnowa na bielanach 03.04.06, 19:08
      Witam
      Odnośnie tych rur, to problem zapewne nie dotyczy tylko klatki nr 2.
      Proponuję właścicielom mieszkań z innych klatek, wybrać się na budowę i zobaczyć jak wyglądają ich mieszkania
      • aj80 Re: ul Sosnowa na bielanach 03.04.06, 19:45
        witamy sasiadow
        my kupilismy mieszkanie w klatce nr 6
        a tak sie cieszylismy, a tu takie kwiatki
        my tez jestesmy zainteresowani sobotnim spotkaniem
        a fotki jak mozna to prosze przesłac na adres gazetowy: aj80@NOSPAM.gazeta.pl
        • ignis11 Zdjęcia rur i innych.. 03.04.06, 20:35
          Szanowni Państwo,
          zdjęcia wyślę wszystkim, jak tylko uda mi się wykąpać i położyć synka spać :-)
          Rury oglądaliśmy i wszędzie odstają od ścian, bez względu na klatkę i układ
          mieszkania. Niestety.... Obiecuję wszystkim dzisiaj zdjęcia, może późnym
          wieczorem. Maile będą pojedyncze, bo zdjęcia mają sporą pojemność. Pozdrawiam,
          Magda (2/10 :-))
          • aj80 Re: Zdjęcia rur i innych.. 03.04.06, 22:30
            dzieki za fotki
            to przerosło moje najsmielsze oczekiwania
            to nie jest partactwo, brak słow

• Gość: Johan Re: Zdjęcia rur i innych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:32
              Też proszę, a budowa tak daleko:( Zabiliście mi ćwieka

samochodyaut@wp.pl
            • ignis11 Co na to kierownik??!! 04.04.06, 08:16
              Mili sąsiedzi...
              Co wczoraj nam powiedział, a w zaadzie wykrzyczał kierownik budowy?? To nie mój
              problem - przecież to żaden kłopot - wytną sobie Państwo dziury w meblach
              kuchennych, przecież teraz już tak można..
              Brak mi słów..
              Kierownik twierdzi, że tak miał w projekcie.. Ale pukaliśmy w szafty i tam jest
              przewidziane miejsce na rury kanalizacyjne, tylko, że wpuszczone tam rury
              wydają się być połamane i nikt sie nie chce przyznać.
              Pewnie, lepiej odstawić fuszerkę, ale powiem Wam szczerze - nie możemy
              odpuścić! 200tys. za mieszkanie to nie worek ziemniaków za 20zł!!
              • krzysztof1551 Re: Co na to kierownik??!! 04.04.06, 11:01
                Dokładnie Pani Magdo. Wczoraj znalazłem i pokazywałem również Pani mężowi, kratki wentylacyjne wybite do rur kanalizacyjnych w mieszkaniu nad naszym(obok Państwa mieszkania. Niestety zapewne podczas budowy zapomnieli zrobić z nich wyjść, ale jak w tamtym roku zawaliła się ściana w trzeciej klatce to konsultowałem sposób prowadzenia budowy z innym kirownikiem budowy który prowadzi duże budowy. Stwierdził on, że na budowie panuje kompletny bałagan, ale jak powiedziałem Pani Baranik, że kieronik budowy nad nią nie panuje, że sciany się walą, że na placu jest bałagan, to tylko się zdenerwowała, a ścianę niby rozebrali sami i najwraźniej nic się nadal nie zmieniło.
          • sobiech1 Re: Zdjęcia rur i innych.. 04.04.06, 08:59
            Witam sąsiadów. Jestem mocno zaniepokojony opisami. Ostatnio byłem na budowie,
            ale wtedy jeszcze nie było rur. Jesli to nie problem również poproszę o fotki.
            piotr_wroc@o2.pl
            • aj80 do Krzyszsztofa 1551 04.04.06, 12:22
              a mozna wiecej o tej zawalonej scianie

• Gość: a Re: do Krzyszsztofa 1551 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:51
                Czekam na zdjęcia tych rur, z góry dziekuję miszkam w klatce nr 2

pozdrawiam
                • Gość: aga Re:rury IP: 194.146.120.* 04.04.06, 16:58
                  Nadesłane zdjęcia rur, za które naprawdę dziękujemy,aż zapierają dech w
                  piersiach. A wszystko tak pięknie wyglądało ,przynajmniej do tej pory.Normalnie
                  cofnięcie się w czasie co najmiej do lat 70 -tych!
                  Dziękujemy sąsiadom, którzy trzymają rękę na pulsie i dzielą się takimi
                  informacjami.No i pozdrowienia dla klatki nr 2.
                  • Gość: erykdwa Re:rury IP: *.devs.futuro.pl 04.04.06, 21:21
                    Widzę że prawie wszyscy przekonali się że takie rury nam postawiono, czy mozna
                    w tej kwestii cos zrobić? moze jest to wbrew standardowi budowlanemu czy jak?
                    sam nie wiem, czas nagli, tam juz wykonczenia w toku, czy orintuje sie ktoś
                    jak mozna nacisnąć na dewelopera aby tę kanalizacje zrobili jak należy
                • ignis11 do oczekującego na zdjęcia 05.04.06, 08:59
                  Ma Pan/Pani już zdjęcia? Nie widzę adresu e-mail. jak tylko dostanę, to wyślę
                  zdjęcia. Pozdrawiam!
                  • ignis11 Re: do oczekującego na zdjęcia 05.04.06, 11:23
                    Mili sąsiedzi..
                    Wszystko odnosnie rur zostanie wyjaśnione i proszę się więcej o to nie
                    denerwować :-) Także myślę, że nie ma póki co potrzeby wyjaśniania wszystkiego
                    na miejscu w sobotę. Trzeba cierpliwie poczekać. Dziękuje i pozdrawiam :-)
                    • aj80 Re: do oczekującego na zdjęcia 05.04.06, 12:22
                      to naczy, mozna dokładniej
                      rury znikły? prosze o szczególy
                      • anetka191 Re: do oczekującego na zdjęcia 05.04.06, 12:24
                        Przyłączam się do prośby aj80.
                      • ignis11 Re: do oczekującego na zdjęcia 05.04.06, 13:12
                        Tzn. sprawa jest wyjaśniana na budowie przez developera..
                        • Gość: dor17 Re: ignis11 IP: 194.146.120.* 05.04.06, 15:48
                          Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za dzielenie sie informacjami p. ignis11, bo
                          jak się okazuje będziemy bliskimi sąsiadami.\

Kupiliśmy mieszkanie 2/11.
                          • ignis11 Re: ignis11 05.04.06, 18:18
                            Witam najbliższych sąsiadów!! Nam też jest bardzo miło napisać do innych sąsiadów chociaż kilka słów. Cieszę się też bardzo, że powoli wszystko będzie dobiegać do szczęśliwego końca i może już po wakacjach, jak już wszyscy sie okafelkujemy itd. będziemy mogli spokojnie porozmawiać na osiedlowej ławeczce
                            :-) a może nawet grillik malutki :-) Echhh - oby do lata i do jakiegoś ciepła
                            Serdecznie Państwa pozdrawiam :-)
                            • Gość: Jędrek Re: ignis11 IP: 80.68.236.* 07.04.06, 11:42
                              Grill to byłaby piękna sprawa, może dałoby się założyć osiedlowy grill wśród
                              tych starych drzew. Grill z zachodem słońca i widokiem na Ślężę :)
                              Pozdrawiam sąsiadów z Sosnowej, a może jest tu ktoś z klatki nr 6?, bo jak na
                              razie prym wiedzie klatka nr 2 :)
                              Pozrdo
                              • aj80 Re: ignis11 07.04.06, 13:46
                                My jesteśmy z klatki nr 6. A o innych jakoś głucho :(
                                • anetka191 Re: ignis11 07.04.06, 14:58
                                  Jak to głucho? My z bramy nr 4 :)))
                                  ps. czy będzie to spotkanie z p.Baranik na budowie w sobotę?
                                  Pozdrawiam,
                                  Aneta
                                  • ignis11 Re: ignis11 07.04.06, 15:27
                                    Witam serdecznie!
                                    Z tego co wiem, to żadne spotkanie nie będzie miało miejsca. ASM obiecało dołożyć wszelkich starań, żeby nasze uwagi, szczególnie te dot. rur, wyjaśnić i to, mam nadzieję, ze skutkiem pozytywnym. Cóż, będziemy czekać i trzymac rękę na pulsie :-)
                                • Gość: pioter Re: ignis11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:08
                                  ...a my jesteśmy z klatki nr 8 - chyba do tej pory jako jedyni z naszej klatki..
                                  • pitek81 Re: ignis11 02.08.06, 23:01
                                    Witam, właśnie odebraliśmy naszą chatkę (8m9)i od razu wzięliśmy się do
                                    roboty ! Odbiór przeszedł bez większych niedoróbek, jedynie można było się
                                    przyczepić do braku kąta na ścianach w łazience i porysowanych parapetów ale
                                    już jest OK!!!
                                    • Gość: rygy Do zamieszkania.. IP: 62.87.244.* 22.08.06, 07:27
                                      Witam, czy ktos z Panstwa wie jakie warunki musza byc spelnione aby developer
                                      uzyskal odbior nieruchomosci przez miasto? Czy mieszakania musza byc wykonczone
                                      czy moze sprawdzane sa jedynie np przepisy ppoz i podlaczenie do mediow?
                                      Czy macie Panstwo moze jakies swieze przecieki kiedy bedzie mozliwe
                                      zamieszkanie, poczatkowo mowa byla o 15 wrzesnia jakkolwiek wiem ze taka
                                      procedura zajmuje czasem i do roku, stad maly niepokoj..
                                      • nimbus2 Re: Do zamieszkania.. 23.08.06, 00:54
                                        Z całą pewnością mieszkania nie muszą być wykończone do stanu "do zamieszkania"
                                        Szczegóły w ustawie Dz.U. 1994 nr 89 poz. 414
                                        Ustawa z dnia 7 lipca 1994 r. - Prawo budowlane
                                        isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html
                                        Wmagane dokumenty:
                                        - Protokół kontroli przewodów kominowych
                                        - Protokół odbioru wewnętrznej instalacji gazowej - próba szczelności
                                        - Protokół odbioru zewnętrznej sieci gazowej lub umowę o dostawie gazu
                                        - Protokół odbioru wewnętrznej instalacji elektrycznej lub oświadczenie
                                        elektryka + kopia uprawnień
                                        - Protokół odbioru zewnętrznej sieci elektrycznej lub umowę o dostawie prądu
                                        - Protokół odbioru zewnętrznej sieci wodnej - lub umowę o dostawie wody
                                        - Protokół odbioru zewnętrznej sieci kanalizacji/ lub szamba
                                        - Inwentaryzacja geodezyjną powykonawczą z namierzeniem i naniesieniem obiektów
                                        na mapę zasadniczą (budynki, sieci, szambo)
                                        - Kserokopia decyzji o pozwoleniu na budowę.
                                        - Stanowisko organów wymienionych w art.56 ustawy Prawa budowlanego tj. PIOŚ,
                                        PIS, PIP, PSP.
                                        - Kopia rysunków wchodzących w skład zatwierdzonego projektu budowlanego z
                                        naniesionymi zmianami lub projekt powykonawczy.
                                        Co do terminu :Obowiązkowa kontrola (nadzoru budowlanego)przeprowadzana jest
                                        przed upływem 21 dni od dnia doręczenia wezwania inwestora. O terminie
                                        obowiązkowej kontroli organ zawiadamia inwestora w terminie 7 dni od dnia
                                        doręczenia wezwania.
                                        • Gość: rygy Re: Do zamieszkania.. IP: 62.87.244.* 23.08.06, 14:53
                                          Dzieki za info!
                                          • Gość: Ola Re: Do zamieszkania.. IP: 62.29.170.* 28.08.06, 14:40
                                            Po rozmowie z Panią Baranik , dowiedziałam się że odbiur ma być 1 października.
                                            Szczerze mówiąc liczyłam na wcześniejszy termin.

Pozdrawiam
                                            • Gość: Aqua Re: Do zamieszkania.. IP: *.mybigcity.net 29.08.06, 23:28
                                              Oj, kochana, z taką ortografią to daleko nie zajedziesz..
                                              • Gość: Ola Re: Do zamieszkania.. IP: 62.29.170.* 01.09.06, 12:32
                                                Re: ignis11
                                                Autor: Gość: aqua IP: *.com / *.mybigcity.net
                                                Data: 11.04.06, 09:39 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                                                Złośliwość to również moje drugie imię :)

Chyba coś takiego pisałaś jakiś czs temu. Widać to po Twoim sympatycznym
                                                komentarzu. Mam nadzieję, że nie jesteś moją sąsiadką.

Myślę że sie czepiasz (może Ci się nudzi). A moja ortografia jeszcze mi nie
                                                przeszkodziła w niczym. Na pewno nie masz podstaw aby oceniać czy zajdę daleko
                                                czy też nie. Ja nie narzekam !!!!!! A nawet powiedziałaby , że jest SUPER
                                                :-))))))))))))

• anetka191 Re: Do zamieszkania.. 01.09.06, 12:37
                                                  Nie wiecie czy są szanse na odbiór przed październikiem?
                                                  Czy 1 października to najszybsza możliwa data odbioru?

Pozdrawiam,
                                                  A.
                                                • Gość: Aqua Re: Do zamieszkania.. IP: *.mybigcity.net 03.09.06, 00:25
                                                  Z Twego "powiedziałaby" wnioskuję, iżeś zza Buga... Gratulacje, gratulacje :)))
                                                  Oby innym obywatelom naszego Kaczogrodu powodziło się równie świetnie jak
                                                  Tobie :))) Załapałaś się na abituramnestię?
                                                  • Gość: Ola Re: Do zamieszkania.. IP: 62.29.170.* 04.09.06, 12:37
                                                    HA HA
                                                    Ale jesteś zabawna.
                                                    To forum nie jest jednak od wzajemnego obrażania, więc kończę ten głupi wątek,
                                                    bo ponownie zaczynasz pisać o sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia.

Wszystkiego najlepszego H2O
                                                  • Gość: Aqua Re: Do zamieszkania.. IP: *.mybigcity.net 04.09.06, 15:26
                                                    Dobrze, że jest ktoś tak madry jak Ty i bedzie nas, niedouczonych sąsiadów,
                                                    oświecał. Pozdrawiam :)
                                                  • Gość: Jędrek Re: Do zamieszkania.. IP: 80.68.236.* 13.09.06, 13:00
                                                    Witam,
                                                    mam pytanie, czy do czasu odbioru mieszkania przez odpowiednie organa, co ma
                                                    nastąpić ponoć 1 października można zamieszkiwać w mieszkaniu? i ewentualnie co
                                                    grozi za zamieszkanie przed ww. odbiorem (czytaj co grozi za wykrycie
                                                    zamieszkania przed odbiorem?)

Pozdrawiam, prawiące sobie złośliwości sąsiadki i tyrających sąsiadów!

• anetka191 Re: Do zamieszkania.. 13.09.06, 14:25
                                                    Rozmawiałam dziś z A.Baranik. Odbiór ma być między 2 a 5 października.
                                                    Niestety nie wiem czy są jakieś sankcje za zamieszkanie wcześniej.
                                                    Pozdrawiam sąsiadów
                                                  • Gość: A Re: Do zamieszkania.. IP: *.provider.pl 13.09.06, 14:50
                                                    Przecież mieszkanie trzeba wykończyć, a materiałów pilnować przed złodziejami.. 24 h..
                                                  • Gość: Jędrek Re: Do zamieszkania.. IP: 80.68.236.* 13.09.06, 15:30
                                                    I takiej odpowiedzi mi było potrzeba :)
                                                    Tak swoją drogą, to Ciekawe ilu z nas już pilnuje tych materiałów i wykańcza
                                                    się po nocach?
                                                    Może jakieś wspólne nocne czuwanie by się zrobiło póki noce ciepłe :)

Pozdrawiam!
                                                  • Gość: A Re: Do zamieszkania.. IP: *.provider.pl 14.09.06, 09:23
                                                    już chyba z 8 mieszkań jest pilnowanych :-)
                                                  • Gość: ignis11 Ostrzeżenie dla rodziców!!!! IP: *.provider.pl 18.09.06, 09:39
                                                    Szanowni Sąsiedzi,

pragnę ostrzec sąsiadów-rodziców i tych planujących pociechy:-)
                                                    Nasze balkony są jak drabina - dziecko wspina się po nich z łatwością.
                                                    Radzę zabezpieczyć balkon siatką lub matą ogrodową, a naszemu developerowi polecam na przyszłość barierki pionowe lub mniejsze przerwy między deskami w poziomie - bo takich, jak obecnie ze względów bezpieczeństwa nie zaleca się już od kilku lat... (natomiast niestety normy tego nie zabraniają)
                                                    Pozdrawiam.
                                                • Gość: :) Re: Do zamieszkania.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 00:03
                                                  :D
                              • Gość: aqua Re: ignis11 IP: *.com / *.mybigcity.net 08.04.06, 17:16
                                Grill wśród starodrzewu? Fantastyczny pomysł!!! Może jeszcze ognisko w muzeum,
                                pokaz fajerwerków w ogrodzie zoologicznym, albo koncert Sepultury w domu
                                spokojnej starości? Jędrkowi gratulujemy poczucia humoru lub - znajomego
                                konserwatora przyrody...
                                • Gość: Jędrek Re: ignis11 IP: 80.68.236.* 10.04.06, 10:15
                                  heh myślę, że jakoś będą musieli zagospodarować ten teren, więc może znajdzie
                                  się miejsce na mały murowany grill...
                                  Jeśli kiedyś byłbym skazany na pobyt w domu spokojnej starości to koncert
                                  Sepulturki zaliczyłbym z dziką rozkoszą. Problem w tym, że chłopaki do tego
                                  czasu raczej zakończą swoją karierę...
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: aqua Re: ignis11 IP: *.com / *.mybigcity.net 10.04.06, 14:39
                                    Zagospodarowanie terenu zielonego, w naszym przypadku zabytkowego starodrzewu,
                                    nie wiąże sie zaraz z postawieniem na jego środku murowanego CZEGOŚ, co będzie
                                    jechało wędzonym sadłem i zjełczałym tłuszczem. Jeśli tak bardzo zależy Ci,
                                    miły Jędrku, na grillu, to może zagospodarujesz sobie balkonik? Mały miły grill
                                    pośrodku doniczek z pelargoniami i maciejką... A innym pozwól na spacery po
                                    parczku i nie skazuj ich na widok murowanego komina i chmury gryzącego dymu...
                                    Sepulturka w domu spokojnej starości i owszem - w słuchaweczkach :)
                                    • Gość: Jędrek Re: ignis11 IP: 80.68.236.* 11.04.06, 08:34
                                      Oj drażliwi jesteśmy. W zasadzie nie wiem dlaczego tak uparłem się na
                                      ciągnięcie tematu żałosnego grilla, to chyba z wrodzonej złośliwości...
                                      Przekonałeś(aś) mnie - grill jest paskudnym pomysłem. Aż mnie palce świerzbią,
                                      by coś dopisać o "SPACEROWANIU" ale się powstrzymam :)
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: aqua Re: ignis11 IP: *.com / *.mybigcity.net 11.04.06, 09:39
                                        Złośliwość to również moje drugie imię :) A grill jest żałosnym pomysłem -
                                        racja :)) To co z tym spacerowaniem? Cóż to za jadowita myśl odkrywcza? Jakaś
                                        przewrotna metaforka? Może mroczna aluzja?..
                                        • Gość: Jędrek Re: ignis11 IP: 80.68.236.* 11.04.06, 10:50
                                          W myśl dobrych stosunków między sąsiedzkich obiecałem sobie solenną poprawę i
                                          postanowienia dotrzymam, mam zamiar odbić sobie ewentualne straty przy tzw.
                                          parapetówkach :) Oprócz powyższego, ktoś (nie wskażę kto) ze swej wrodzonej
                                          złośliwości mógłby posądzić mnie o tzw. czepianie się :) Nie mniej jednak
                                          spacer kojarzy mi się z przemieszacniem się wśród pięknych okoliczności
                                          przyrody w (nazwijmy to) dłuższym okresie czasu. I o ile piękne okoliczności
                                          przyrody będą miały miejsce (no chyba, że ktoś postawi tam coś tak okropnego
                                          jak grill), o tyle dłuższy okres czasu skończy się krążeniem w tzw. kółko (na
                                          bezrybiu i rak ryba). Co innego usiąść na ławeczce... Lecz do postawienia
                                          takiej potrzebne będą wtyki lub innego rodzaju koneksje u konserwatora
                                          przyrody. Tu kończę ponieważ moja wiedza z zakresu ochrony środowiska jest
                                          równie ograniczona jak wielkość drzewostanu.

Pozdrawiam
                                          • Gość: aqua Re: ignis11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:45
                                            Fakt, lasek niewielki, w kółko krążyć też można; można również zwiedzić
                                            okoliczne pola, sąsiednie osiedla, ewentualnie zatopić się w szlonym
                                            zakupiarstwie mnogości sklepów niedalekich...A skoro takie blaszaki nie
                                            przeszkadzaja konserwatorowi, to i ławeczka pewnie mu nie będzie solą w oku. No
                                            chyba, żeby był to model z wysuwanym grillem... :)))
                                            • Gość: X Re: ignis11 IP: 81.219.158.* 24.07.06, 20:13
                                              Parczek jest w całości własnością ASM Inwestycje !!! a nie ASM Budownictwo i
                                              planowanie w nim nawet ławeczki, a co dopiero spacerów zakrawa o marzycielstwo.
                                              Wkrótce zacznie powstawać tam ogrodzony apartamentowiec.
                                              • pitek81 Re: ignis11 24.07.06, 21:35
                                                Wg mojej wiedzy, apartamentowiec ma powstać na terenie hurtowni która jest
                                                zlokalizowana obok osiedla...
                                                • Gość: X Re: ignis11 IP: 81.219.158.* 25.07.06, 16:38
                                                  ... a parkingi i tereny spacerowe w parku (oczywiście odgrodzone od pospólstwa)
                                                  A od Sosnowej domki - z ogródkami w parku
                                                  firma nie kupuje gruntu po to aby go sprezentować,szczególnie że kosztował ją
                                                  pewnie nie małe pieniądze.
    • sobiech1 Re: ul Sosnowa na bielanach 07.04.06, 12:21
      Jakie są Państwa opinie na temat zaproponowanej zmiany drzwi na Porta?
      • ignis11 Re: ul Sosnowa na bielanach 07.04.06, 15:31
        Ciężko powiedzieć, bo wyższy, czyli ładniejszy standart Porty oznacza słoną dopłątę. Ale można zrezygnować w ogóle z drzwi i w jakimś tam określonym terminie dostarczyć swoje. My już mamy kilka fajnych firm na oku, ale to wszystko jeszcze musimy dokładnie ustalić i wyjaśnić... Ale być może zrezygnujemy z Porty, bo faktycznie kilka innych firm oferuje drzwi w tym wyższym standardzie Porty, w cenie tego niższego, czyli za 350PLN są super drzwi, przeszklone wg uznania i wzoru razem z ościeżnicami. Trzeba coś pomyśleć... :-)
        • karaboo Re: ul Sosnowa na bielanach 07.04.06, 19:10
          Witam sąsiadkę,
          mam prośbę.Czy mogłaby Pani podać nazwy tych firm od drzwi które Pani znalazła lub linki do stron.Ja nie mogę się zdecydować na dzrzwi ,bo te na które trafiam są albo są nieciekawe albo bardzo drogie.
          Pozdrawiam
          • ignis11 Odnośnie drzwi.. 09.04.06, 11:21
            Witam serdecznie!
            No tak. Wczoraj troszeczkę się porozglądaliśmy za drzwiami.. Mileiśmy upatrzone drzwi Kronodoor - bardzo ładne i nowoczesne, albo DRE drzwi. Cena bardzo przyzwoita, super stylistyka. Niestety jakość adekwatna do ceny :-( To znaczy drzwi są bardzo piękne i ciekawe (np. www.kronodoor.pl), ale zastanawiamy się z mężem nad ich jakością - czy ten laminat po prostu się nie pozciera. Czasu niewiele, coś pomyślimy w tym tygodniu. Życzę wszystkim powodzenia i zadowolenia z wyboru.
            P.S. Jescze jedno drzwi wejściowe będziemy mieli INTERDOOR, kolor orzech, b. ładne, chyba są to takie, jak w obecnej siedzibie ASM :-)
            • ignis11 Świąteczne życzenia 14.04.06, 08:19
              Wszystkim sąsiadom życzymy zdrowych, pogodnych i spokojnych ;-) Świąt Wielkanocnych!!
              Następne już w nowym mieszkanku :-)))
              Pozdrawiamy,
              Magda, Marcin, Krzyś
              • anetka191 Re: Świąteczne życzenia 14.04.06, 09:08
                Dziękujemy i również życzymy wszystkim sąsiadom pogodnych radosnych Świąt
                Wielkanocnych!
                Aneta i Sebastian
              • Gość: dor17 Re: Świąteczne życzenia IP: 194.146.120.* 14.04.06, 10:47
                My również dołączamy się do świątecznych życzeń dla wszystkich przyszłych
                naszach sąsiadów. Niech święta będą spokojne i ciepłe, pełne wiosennego słońca
                sprzyjacego szczególnie nowym pomysłom jak urządzić swoje nowe lokum....
                Pozdrawiamy,
                Agata i Adam
                • ignis11 Re: Świąteczne życzenia 14.04.06, 12:08
                  :-)
                  Dokładnie - czas rozpocząć radosną twórczość :-)
    • Gość: pr Re: ul Sosnowa na bielanach IP: *.wroclaw.mm.pl 25.04.06, 15:25
      witam, prace na budowie pędzą, może nawet uda się na czas,
      pozdrawiam wszystkich przyłych mieszkanców
      • anetka191 Re: ul Sosnowa na bielanach 25.04.06, 15:52
        Fakt, przejeżdżałam koło naszego bloku w niedzielę i przyznam że elewacja od
        strony Ślęży niczego sobie :)
        Pozdrawiam,
        Aneta
      • aj80 Komórki 01.05.06, 16:59
        Czy coś wiadomo na temat komórek, które miały być na klatce schodowej? CZy będą czy nie?

• Gość: erykdwa Re: Komórki IP: *.devs.futuro.pl 05.05.06, 19:24
          Witam
          jakoś nie mogę sobie wyobrazić tych komórek na klatce, tam nie ma aż tyle
          miejsca-chyba?!
          my wzieliśmy pod uwagę brak piwnicy czy strychu i poprosiliśmy o zrobienie
          pewnego rodzaju schowka w mieszkaniu (szer 1m dł 2m) - i to sprawę rozwiązuje.
          • aj80 Re: Komórki 09.05.06, 19:58
            Myślę, że komórka w mieszkaniu to wcale nie jest taki dobry pomysł.
            • Gość: erykdwa Re: Komórki IP: *.devs.futuro.pl 13.05.06, 09:39
              Moim zdaniem to kwestia gustu, a zresztą określenie pomieszczenia gospodarzcego
              bardziej pasuje do opisu, chodzi jedynie i pomieszczenie gdzie można
              przechowywać wszelkiego rodzaju rzeczy ktorych niechcielibyśmy mieć w szafie,
              szafkach czy półkach-zawsze cos takiego sie znajdzie. zresztą jeśli nie będzie
              spełniac swej funkcji można wyburzyć ściankę i po sprawie. Faktem jest to że
              nie ma w budynku piwnicy - i może to być niewygodne, a to co my ustalilismy
              jest pewnym wyjściem - czas pokaże czy zda egzamin.
              Pozdrawiamy i i dzięki za opinie