Dodaj do ulubionych

Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.05, 22:47
Może kogoś tu spotkam kto kupił tam mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidka Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.siedmiorog.pl 09.12.05, 08:44
      No, mnie mozesz tu spotkac ;-)
    • Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: 156.17.68.* 09.12.05, 15:16
      jak myslicie, skonczy ten wrobud do konca grudnia czy nie?
    • Gość: dddd Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 09.12.05, 15:23
      Widzieliscie plany mieszkan w ich nowej inwestycji na Traugutta?
      Polowa mieszkan ma krzywe sciany. Kto to kupi?
    • Gość: pimiko Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.12.05, 15:32
      Ja też tu jestem:-)
      Nie wiem czemu ale mam wrażenie że klatka 1 czyli od strony szpitala jest
      troche do tyłu z pracami? Widział ktoś jak to wygląda w środku?
      Poza tym to zauważyłem że jakby przyspieszyli na koniec (przynajmniej z takim
      widocznymi robotami) więc moim zdaniem uwiną się do końca grudnia.
      Jeszce jedno wiecie czy ewentualnie własna ekipa remontowa (np. kafelkarz) może
      zacząć tam prace jeszcze przed oddaniem kluczy?
      • Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.ha.pwr.wroc.pl 09.12.05, 20:35
        Bylem w 1 klatce tydzien temu, kladli kafelki na korytarzu (konczyli). W
        mieszkaniach nie bylo drzwi wewnetrznych. Parking za budynkiem dopiero sie
        robil. Wejscie do klatki na parterze tez w rozsypce. W ogóle wydawalo mi sie ze
        sporo pracy jeszcze przed nimi. No ale trudno sie dziwic, jak mieli 2 miesiace
        poslizgu. Jade w ta sobote i wiec zobacze co sie zmienilo.
        • Gość: dzidka Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.05, 21:05
          Pani Sylwia z działu sprzedaży mówi, że będą oddawać mieszkania przed świętami
          (tymi najbliższymi ;-), możliwe, że wie, co mówi, i mają zamiar oddać w miarę
          gotowe lokale ;-) Kurczaki, a ja jeszcze nic nie mam, ani fachowca, ani planu,
          ani w ogóle...
          • Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.ha.pwr.wroc.pl 09.12.05, 23:29
            a nie wiesz ile dni przed swietami?
            • Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.ha.pwr.wroc.pl 10.12.05, 17:29
              Odbior mieszakan dla 1 klatki to 23 grudnia.
              • Gość: pimiko Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.12.05, 21:13
                a klatki 2 planują na 22grudnia. Czy ktoś z Was wie jak taki odbiór wygląda?
                • Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.ha.pwr.wroc.pl 12.12.05, 23:14
                  powinienes sobie wynajac budowlanca z izby budowlanych, ma doswiadczenie ,
                  przyjdzie pomierzy katy scian, czy okna sa rowno wmurowane, czy podloga jest ok,
                  itp. zaplacisz kilakaset zlotych za ta usluge.
                  • Gość: Krzychu Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.05, 19:42
                    No właśnie ominęła mnie tutaj cała dyskusja. Sorry - nie miałem dostępu do netu
                    przez jakiś czas.
                    Fakt - rozmawiałem wczoraj z Wrobudem. Właśnie wysyłają listy do ludzi z
                    informacją o odbiorze (jak to okrteślili "przed świętami"). Nie wiem co prawda
                    jak to wygląda w środku (stan z 3 tygodni wstecz: brak drzwi wewnętrznych,
                    kafelki kładzione na podłogach na klatkach, winda zamontowana, klatka ta od
                    szpitala jeszcze w rozsypce - dokładnie to co pisaliście wcześniej), ale pojadę
                    tam w sobotę to może cosik zobaczę więcej.
                    Na to wygląda że budynek zacznie żyć w końcu....
                    :-))).
                    • malene Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów 13.12.05, 22:53
                      Witam wszystkich sąsiadów : )
                      Niestety z tego co udało mi się dzisiaj dowiedzieć od Pani Sylwii nie można już
                      wchodzić do budynku. Trwają generalne porządki przed odbiorami.
                      Efekt końcowy zobaczymy więc dopiero w następny czwartek : )

Pozdrawiam serdecznie
                      J.

• Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: 156.17.68.* 14.12.05, 09:32
                        Bylem w ta sobote ogladac mieszkanie w klatce od szpitala. Kafelki na korytarzu
                        prawie skonczne, konczyli robic wejscie do klatki. Drzwi wewnetrzne w
                        mieszkaniach zamotowane. Sciany tez pomalowane na bialo. Akurat regulowali okna.
                        Miejsca parkingowe za budynkiem nie skonczone.
                    • Gość: pimiko Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.12.05, 00:46
                      Czy ktoś z Was otrzymał już ten list od p. Sylwii?
                      To już tylko 6 dni a oficjalnie nic nie wiadomo.
    • Gość: krzych Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.05, 18:29
      Nie. Ale z tego co wiem pisali w poniedziałek. Więc teoretycznie powinni wysłać
      we wtorek.. Dzisiaj powinny być.
      Dajcie znać jak bedziecie odbierać mieszkania - jakie usterki zauważyliście i
      jak to wygląda. Bo moje będzie odbierane w styczniu.
    • Gość: Inżynieiro Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.12.05, 14:16
      Mam przed sobą plany nowego budynku na Traugutta i jakoś nie widze za dużo tych
      krzywych ścian w mieszkaniach. Nowi sąsiedzi dajcie znać o sobie. A Ci co już
      się wprowadzają jak poszedł odbiór mieszkania.
      Pozdrawiam
      • Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: 156.17.68.* 22.12.05, 15:00
        czy wiecie jaka jest dopuszczalna nierownosc podlogi w mieszkaniu
    • Gość: dzidka Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.05, 20:25
      Witam, odebralam dzisiaj mieszkanie i wydaje mi sie, ze to wszystko jest troche
      nie tak. Petajacy sie wszedzie faceci w roboczych mundurakach, balagan,
      zamieszanie, nad wjazdem na parking nie ma barierki i kark mozna skrecic jak
      nic, rano windy i domofony nie dzialaly, nie bylo pradu. Sam odbior w moim
      wypadku trwal jakies 15 minut, a ze bylo ciemno jak w d... usterek nie
      zauwazono. "jak bedzie cos nie tak, to pani zglosi". A najlepsze bylo
      wieczorem. Przyszlam ok. 18, zeby wymienic zamek, a tu sie okazuje, ze nie moge
      wejsc do mieszkania, za ktore juz dawno temu zaplacilam i ktore dzis
      odebralam!!! Panowie z ochrony maja zakaz wpuszczania lokatorow do budynku!
      Nikt im nie powiedzial, ze maja wpuszczac, to nie wpuszczaja, bo to taka
      dzielnica. Zapytalam, do kiedy maja nie wpuszczac, czy w czerwcu na przyklad
      beda juz wpuszczac. Wiec oni nie wiedza, nikt nie kazal, to nie wpuszczaja.
      Paranoja. Mam klucze do mojego mieszkania, a cieć mnie nie wpuści, bo to duza
      odpowiedzialnosc, bo moge cos uszkodzic. Zapytalam, czy gdybym przyjechala z
      materialami do wykonczenia mieszkania, to tez by mnie nie wpuscili. Pewnie, ze
      by nie wpuscili. Jeden dodal, ze on przez 4 lata byl bez pracy, to teraz musi
      byc ostrozny. Rozumiecie cos z tego? Co mozna na to poradzic? Przeciez to
      nienormalne, ze jest zakaz wejscia do budynku po zachodzie slonca. Jutro bede
      dzwonic do Wrobudu, przeciez to jakies jaja, skoro podpisalam protokol odbioru
      i zaplacilam, to chyba nie maja prawa tak mnie traktowac? Podobno to dla mojego
      dobra. Acha, podobno panowie z ochrony maja pilnowac, zeby lokatorzy nie
      przewozili zadnych mebli winda. Jak znam zycie i tych panow, to z byle
      krzeselkiem bedzie trzeba dymac po schodkach, w dodatku z cieciem na karku, bo
      a nuz komus przyjdzie do glowy skorzystac z windy. A w ogole, to jak wyglada
      sprawa zarzadzania budynkiem i ochrony? Bedziemy skazani na tych szanujacych
      prace panow do konca zycia? Bedzie jak przed wojna: wrocisz po 22, wchodzisz
      przez okno, bo ciec brame zamknal i nie chce mu sie wygrzebywac z poscieli.
      Ogolnie jestem zniesmaczona cala sytuacja. Cos mi sie wydaje, ze do konca
      grudnia to oni tego nie skoncza. Oddali mieszkania, zeby nie musieli placic kar
      za przekroczenie terminow. Moim zdaniem ten budynek nie jest jeszcze skonczony.
      Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: dzidka Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.05, 13:27
        Dzwonilam do Wrobudu, podobno ma byc interwencjaw sprawie niewpuszczania
        lokatorow do budynku w godzinach wieczornych. Dobre sobie.
    • Gość: kkkrzychu Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: 80.68.236.* 23.12.05, 14:33
      No to ładnie. Powiedz mi dzidka czy miałaś wymieniane drzwi wejściowe na
      atywłamaniowe? A jeśli tak to dlaczego Wrobud nie wymienił ci zamków tylko ty
      sama?
      Jeśli ktoś jeszcze miał jakieś przygody - piszcie. Jak to wyglądało w innych
      przypadkach.
      Pozdrawiam świątecznie i ...
      Wesołych Świąt!!
      • Gość: wrobud robi .... Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.05, 14:54
        zastanawialiscie sie moze po co wrobud w scianie ogrodzenia najzdu na parking na
        przeciw przejazdu pod budynkiem wstawil drewnana plyte? A nie od razu betonowa.
        Otoz kochany wrobud zamierza uzyc naszego przejazdu do budynku jako przejazdu
        dla budynku ktory buduje obok. Oczywiscie nie informujac nas o tym. Zamierza to
        wprowadzic tylnymi dzwiami jakos. I zarobi na tym sporo kasy bo nie bedzie
        musial robic przejazdu pod budynkiem obok. Poza tym odbior mieszkania to jakies
        jaja chyba. Pan piotr adrian stwierdzil na poczatku ze nie ma czasu wogule i
        zebym po prostu podpisal wszystkie papierki. Ogulnie robil wszystko zeby tylko
        nie zauwarzyc zadnych usterek. A z tego wiem kompletnie to nie tak ma wygladac.
        W kazdym razie jestem wk.... na wrobud. I ten caly budynek w rozsypce, przeciez
        on jest nie skonczony i zajmie im to jeszcze sporo czasu, do 31.12 nie zdarza. A
        mieszkania nam oddali bo nie chcieli placic kary umownej za spoznienie. po
        prostu rewelacja.
    • sereno Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów 27.12.05, 18:14
      Mam bardzo podobne odczucia ! Proponuje zwrócić uwagę na Umowę przedwstępną - w
      niej nie ma mowy w ogóle o jakiejś służebności dt. drogi i przejazdu przez tę
      działkę ! Nie podpisywać aktów notarialnych !!! A także wysłać za
      potwierdzeniem odbioru brak zgody na przejazd i do wiadomości innych lokatorów.
      Proszę uważać na ten chwyt, to jest okropne i nie do przyjęcia. Przecież to
      lokatorzy będą płacić za użytkowanie gruntu i będą mieli drogę dla około 65
      samochodów. Pytam jakim prawem ?? Należy informować innych mieszkańców.
      • Gość: dzidka Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.05, 19:48
        Witam wszystkich, bylam tam dzisiaj, ekipa budowlana bawi sie w najlepsze,
        znaczy w pelni sil tworczych, nie wygladaja, jakby pakowali swoje zabawki, a
        wrecz naprzeciwko. Winda dziala, domofony nie. Do tej pory nie udalo mi sie
        zamocowac zarowek, wiec nie wiem, jak z pradem, ale troche sie boje... Z ta
        droga to w ogole niezly dowcip, jezeli ktos ma jakis plan, jak temu zapobiec,
        prosze o informacje, z przyjemnoscia sprzeciwie sie takiemu zalatwianiu spraw.
        Czuje sie troche, jakbym caly rok odkladala na wymarzony rowerek, a ktos mi
        wcisnal taki co prawda z kolkami, ale bez blotnikow, a w dodatku chce na nim
        jezdzic w soboty. Hmmm...
      • anetta75 Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów 28.12.05, 13:54
        witam,
        musi byc na nieruchomości ustanowiona słuzebność. Nie zgadzajcie się na nią.
        Sąd mógłby Wam ją w przyszłości ustanowić (odpłatnie) przymusowo na czyjś
        wniosek, jeżeli ta inna nieruchomość nie miałaby innego dostępu do drogi
        publicznej. pozdr.A.
        • Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.ha.pwr.wroc.pl 28.12.05, 20:59
          na jakim etapie zalatwiania formalnosci musi zostac ustanowiona sluzebnosc,
          czyli kiedy musimy uwazac.
    • Gość: kkkrzychu Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.05, 09:23
      Słuchajcie - służebnośc drogi jest. Z tego co pamiętam w dokumentach które dał
      mi Wrobud (potrzebne do kredytu - wypis z KW, akt sprzedaży gruntu od Miasta
      Wrocław itd) było coś o służebności gruntu dla budynków położonych za naszym
      blokiem.
      Druga sprawa - jeżeli sam odbiór wyglądał w taki sposób (pośpiech, brak czasu
      na obejrzenie mieszkania) to dlaczego podpisywaliście odbiór? Przecież
      mogliście się postawić i powiedzieć że albo wszystko dokładnie obejrzycie albo
      nic nie podpisujecie....
      Może jestem teraz cwany bo jeszcze nie miałem odbioru, ale zobaczymy jak będzie
      w moim przypadku.
      • sereno Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów 29.12.05, 09:47
        Hmmm, a w umowie przedwstępnej masz to zapisane ? Jakie budynki za nami ? Patrz
        uważnie !! Za nami nie ma budynku, jest natomiast inna działka kupiona przez
        Wrobud i zdążyli sobie zagwarantować służebność ! To jest chwyt pospolity. Czy
        w projekcie zagospodarowania terenu też widziałeś zaznaczony przejazd ?? Dziwne
        to wszystko i widzę, że dziwnie myślą ludzie. Nie wiedzą tak naprawdę co
        powinni otrzymać. Zresztą mnie to i tak nie będzie przeszkadzać ale dlaczego
        mają ludzie z 1 klatki ciągle narzekać? Dlaczego bramy wjazdowej nie zrobić ?
        Niestety ludzie nie potrafią myśleć i dbać o swoje !
        Powiem prosto i prostacko UWAŻAJCIE LUDZIE NA WROBUD I CZYTAJCIE DOBRZE UMOWY !!
        • Gość: dzidka Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.siedmiorog.pl 16.01.06, 13:51
          Hmmm, mam takie pytanie do sznownych sasiadow: obejrzeliscie dokladnie sciany w
          Waszych nowych mieszkaniach? Bo ja dzisiaj obejrzalam dokladnie, no i niestety
          widze pekniecia ;-( Wczesniej ich nie bylo. Sa u gory drzwi wejsciowych, w
          kuchni, przy oknie, na peknieciach luszczy sie farba. Poza tym na klatce
          schodowej drzwi sa dosc dziwnie osadzone, niby szczelne, ale z jednej strony
          jest wyrazna szczelina. No i wykonczenie podestu na klatce schodowej jest
          zupelnie trudno nazwac wykonczeniem. Wczesniej tam nie zagladalam, ale dzis
          mialam montowany licznik i postalam sobie chwile na schodach. Wieczorem napisze
          w tej sprawie do pani Sylwii. Acha, dodam, ze zadnych prac wykonczeniowych
          jeszcze w srodku nie bylo, wiec to nie wina fachowcow.
          • Gość: hm Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.06, 20:07
            Cześć.
            To ja ci powiem o jeszcze lepszym numerze.
            Ja zauważyłem już: krzywą ścianę w aneksie kuchennym (brak kąta prostego),
            porysowane okno, okno które notabene otwiera się tylko pod kątem 45 stopni bo
            szersze otwarcie jest blokowane przez piękne półokrągłe sklepienie, za wąski
            parapet (po bokach dziury na 3 cm)... Boję się tam wchodzić żeby nie zobaczyć
            jeszcze czegoś innego...
            Jeśąli chodzi o pękanie ścian to jest to naturalne w nowym budynku i może się
            pojawiać nawet jeszcze przez kilka lat. Z tym że za każdym razem Wrobud ma
            obowiązek je zaszpachlować.
            • Gość: Martix z Traugutta Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.06, 19:46
              Sąsiadem jestem ale w pobliżu ze starej kamienicy z wykupionym
              mieszkaniem.Mieszkam tu od urodzenia i bacznie śledziłem budowę tego
              budynku.Pęknięcia w budynku są normalnym zjawiskiem i jest to związane z
              gruntem na którym stoii budynek.Tak jest w wielu miejscach miasta m.in. na
              Jaracza.Nie oznacza to,ze grunt jest niestabilny i nie ma powodów do
              niepokojów.Te zjawisko może występować przez kilka lat aż budynek "przystosuje
              i dopasuje się do gruntu".Nie konieczne to związane jest z pobliską rzeką ani
              budową obok gdzie wbijało się maszynowo opaskę przeciw obsuwaniu ziemi i
              pękaniu gruntu co wywoływało drgania.Te drgania zaszkodziły ale zawilgoconej
              kamienicy z płytkimi fundamentami bez piwnic obok przeznaczonej do wyburzenia i
              tu pojawiły się spore pęknięcia które są już uszkodzeniem ścian nośnych.
              Budynek,który państwo nabyliście był solidnie wykonywany,jest mocną,solidną
              konstrukcją i WROBUD moim zdaniem wykonał kawał dobrej roboty.Ładnie wygląda
              bydynek,który ta firma stawiała na rogu Pułaskiego i Kościuszki,nie
              słyszałem,żeby tam ktoś z nabywców na tę firmę narzekał.Ale ten wasz jest
              równie piękny i można rzec że jeszcze ładniejszy i najładniejszy z wielu
              budynków w tym rejonie.Ja cieszę się,że te budynki powstają bo zmieniają nie
              tylko one wygląd ulicy na ładniejszy ale zmieniają one wogle zdanie i opinie
              społeczeństwa o tej ulicy i rejonie.Myślę i życzę państwu,żeby tych usterek nie
              było albo było ich jak najmniej i udało się je wyeliminować i żebyście byli jak
              najbardziej zadowoleni ze swych mieszkań i mieszkania w tym rejonie bo
              lokalizacja jest ciekawa,wygodna i prawdą jest,że zdobywa on coraz lepszą
              opinię.
              • Gość: Ding pytanie z ciekawości IP: *.ikatel.pl 18.01.06, 22:10
                Zastanawiam się, kto kupuje mieszkania w jednej z najgorszych dzielnic miasta,
                u zbiegu kilku jego najgłośniejszych ulic.
                Które okna będziecie otwierać w lecie - te od ulicy, czy od aromatycznej,
                zakomarzonej rzeczki?
                • Gość: dad Re: pytanie z ciekawości IP: *.e-wro.net.pl 18.01.06, 22:51
                  a jestes w stanie wskazac jakas inwestycje we Wroclawiu w zblizonej cenie i
                  podobnej odleglosci od centrum miasta?
                  • Gość: dzidka Re: pytanie z ciekawości IP: *.siedmiorog.pl 19.01.06, 08:48
                    Na przyklad ja kupilam, bo:
                    moze to nie jest super dzielnica, ale nie tak zla jak kilkanascie lat temu i
                    jest coraz lepiej
                    jest bardzo dobrze pod wzgledem komunikacyjnym, zwlaszcza dla kogos takiego jak
                    ja, kto z roku na rok odklada robienie prawa jazdy; pewnie by mnie nie bawil
                    dwugodzinny w porywach dojazd do pracy z jakiejs "oazy zieleni" przy granicach
                    miasta; teraz droga do pracy bedzie mi zajmowala 10 minut piechota, to chyba
                    niezly wynik
                    sa tam swietne tereny spacerowe dla mnie i mojego psa; moze ty spedzasz zycie w
                    swoim zacisznym domku, przed telewizorem, ale ja lubie sobie pobiegac i nie
                    chce mi sie leciec przez pol miasta, zeby znalezc jakis park
                    dla mnie to nie jest mieszkanie docelowe, dla mnie docelowy jest dom na wsi i
                    hodowla psow, jeszcze mnie na to nie stac, a nie moge mieszkac na dworcu, bo
                    kible mi sie tam nie podobaja ;-); mysle, ze w przyszlosci mieszkanie w takim
                    miejscu bedzie latwiej wynajac niz np. na Jagodnie czy Jarnoltowie, gdzie moze
                    i cicho
                    • Gość: Martix z Traugutta Re: Brawo Dzidka! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.06, 14:15
                      Pięknie! Masz przekonujące argumenty i piszesz mądrze.Jak się temu panu nie
                      podoba ta dzielnica to niech zaproponuje komuś zamieszkać albo sam zamieszka w
                      okolicach Kurkowej,Jedności Narodowej,Pomorskiej,Nowowiejskiej,Brochowie czy w
                      blokowiskach zdala od parku.Tam też stawiają domy ale tam są gorsze i brzydsze
                      miejsca od naszej dzielnicy.Więcej elementu i prawie zero zieleni i skażone
                      powietrze{wystarczy popatrzeć na mapkę zanieczyszczenia powietrza i porównać je
                      w tych dzielnicach i w naszej}.Przedmieście Oławskie ma przed sobą przyszłość i
                      niemałe perspektywy rozwoju,ta dzielnica staje się coraz bardziej komfortowa i
                      zadbana i nie da się tego zakwestionować.W nietak odległej przyszłości
                      mieszkanie w niej będzie w kręgu marzeń niejednj osoby i mieszkania tu będą
                      drogie jak w zadbanej starej Berlińskiej dzielnicy.O chałas na Traugutta nie ma
                      się co martwić bo obwodnica{autostradowa,wschodnia,śródmiejska} zrobi swoje i
                      za parę lat znikną z niej Tiry bo będzie dla nich zakaz wjazdu do miasta poza
                      tymi dostawczymi do miasta.Alkocholizm,napady,huligaństwo czy inne patologie są
                      zanikającymi zjawiskami.W przeciwieństwie do blokowisk czy np.okolic
                      Śródmieścia i Dw .Głównego żyje tu się spokojniej,tu nie ma tylu subkultur co
                      tam.Bronię tej dzielnicy bo mieszkam tu od urodzenia i wiem jak jest,widzę jak
                      się zmienia,słowo "trójkąt bermudzki" odchodzi w niepamięć.Ja mieszkam od tego
                      domu ze 150 m po drugiej stronie naprzeciw szpitala i chwalę sobie dostęp do
                      centrum,dworca,komunikacji miejskiej,do ogromnych terenów zielonych jakich
                      mieszkańcy tych wymienionych ulic mogą nam pozazdrościć,bliziutko mam na
                      ogródek w pobliżu Niskich Łąk.Jestem biegaczem amatorem{Dzidka!,możemy kiedyś
                      pobiegać razem},dużo trenuję dla satysfakcji,zdrowia i biorę udział w licznych
                      zawodach i maratonach we Wrocławiu,na terenie kraju a nawet za granicą i te
                      tereny dla mnie są jak marzenie.Rzeka nie jest brzydka,trzeba tylko ją
                      oczyścić,wyregulować i nie prawdą jest,że nękają nas z jej powodów latem komary
                      poza powodzią w 1997 roku.Wzdłuż niej powstanie promenada spacerowo-rowerowa i
                      będzie pięknie.Ktoś kto tu nie mieszka a jedynie słucha plotek to nie powinien
                      się wogle na temat komfortu mieszkania w tej dzielnicy wypowiadać.
                      • Gość: Ding Re: Brawo Dzidka! IP: *.ikatel.pl 19.01.06, 18:58
                        dziękuję za wyczerpująca odpowiedź - o to mi chodziło.
                        a Matrix powinien dostać etat we WROBUDzie :)
                        • Gość: dzidka Re: Brawo Dzidka! IP: *.siedmiorog.pl 20.01.06, 08:30
                          To ja jeszcze dodam, ze tam niedaleko jest bardzo fajna kosmetyczka ;-)
    • Gość: Martix z Traugutta Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.06, 10:13
      Przydałaby mi się,chcę ładnie wyglądać.Dzisiaj coraz więcej facetów je
      odwiedza.Fajna,ale pewnie zajęta!
    • Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.ha.pwr.wroc.pl 21.01.06, 19:27
      wracajac do stanu techicznego budynku, chcialbym poruszyc pare spraw, waznych ze
      wzgledu na komfort naszego mieszkania w tym budynku.
      1. Czy zauwazyliscie jakimi plytkami (gres) zostal wylozony chodnik za
      budynkiem. Wrobud uzyl gresu "sliskiego". jak pojawa sie sniegu troche, (tak
      jak dzisiaj-21.01) to po tym nie da sie chodzic, slizgaja sie buty, trzeba
      naprawde uwazac zeby sie nie przewrocic i sobie czegos nie polamac. Uwazam ze to
      jest skandal, takim materialem wylozyc chodnik, kto to projektowal, idiota jakis??.
      2. Chodnik za budynkiem jest tak zrobiony ze zatrzymuje sie na nim woda i
      nigdzie nie splywa, dzis osoba od ochrony budynku musiala lopata wyrzucac wode
      na trawnik. super, nie?
      3. Sprawdzcie koniecznie okna, czy nie ma zadnych szpar pomiedzy rama a futryna,
      czy nie wieje wiatr, ogolnie chodzi o szczelnosc. A KONIECZNIE w wypadku okien
      balkonowych, wiekszosc osob klnie na nie zwlaszcza. Jakosc okien robionych przez
      wrobud jest przecietna niestety.
      4. zauwazylem, ze w lazience z kratki wentylacyjnej dmucha powietrze do srodka
      zamiast na zewnatrz. To chyba nie jest normalne ?. Jak jest u was?
      5. Jakosc scian na korytarzu to skandal jakis, tak partacko pomalowanych scian
      dawno nie widzialem, wlasnie na nich widac ze deweloper sie spieszyl z oddaniem
      budynku. Te sciany wymagaja ponownego malowania.
      6. Wrobud moglby w koncu usunac swoje smieci z terenu budynku.
      • Gość: MD Re: Wrobud Traugutta - parę spostrzeżeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.06, 17:15
        Kiedy uporządkowany będzie teren i ukończony parking od strony Oławki bo w tej
        chwili jest tam jeden wielki bajzer.Druga sprawa dotyczy fasady od strony
        ulicy.A konkretnie tych pięknych łuków nadających budynkowi styl.Nie trzeba być
        bardzo spostrzegawczym,żeby zauważyć jak ogromne okna z góry na dół od dwóch
        klatek schodowych całe są upstrzone gołębim łajnem i to coraz bardziej razem z
        przezroczystymi daszkami przy wejściach.Architekt nie przewidział,że w
        zakamarkach tych łuków będą gromadzić się gołębie bo gdyby przewidział,to na
        pewno zakamarków by nie było.Problem jest prosty do rozwiązania-zamontowanie
        siatek uniemożliwiających dostawanie się tam ptaków jakie widziałem już nie
        raz.Inaczej niedługo całe szyby będą zasłonięte tym łajnem.Już teraz to razi i
        trzeba je umyć ale bez montażu tych siatek będzie to daremna robota.Do niedawna
        gołębie wysiadywały w tych ruderach obok,ale gdy je zbużono znalazły sobie inne
        lokum.Ostatnie spostrzeżenie to popękane płytki dopiero co ułożone od
        podwórza,to trzeba też naprawić.
        • sereno Re: Wrobud Traugutta - parę spostrzeżeń 21.03.06, 08:36
          Hmmm, dobrze że KTOS otwiera oczy ! A czy odebrałeś części wspólne ? Ludzie
          dziwnie myślą ! Czy Ktoś wystąpił o odsetki za nieodebranie części wspólnych ?
          • Gość: Martix z Traugutta Re: Wrobud Traugutta - parę spostrzeżeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.06, 12:59
            Nie do mnie to pytanie bo ja tu nie mieszkam,jestem tylko bacznym
            obserwatorem.A mieszkam w starej kamienicy w pobliżu.Uważam,że mieszkańcy
            powinni działać w sprawie tych niedociągnięć.Od czego jest tutaj szwendający
            się ochroniarz?
    • Gość: dzidka Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.siedmiorog.pl 27.03.06, 09:10
      Hej, czy ktos wie, kiedy mozna sie spodziewac aktow notarialnych?
    • Gość: k. Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: 80.68.236.* 31.03.06, 17:02
      Jeśli chodzi o akty notarialne to podobno Wrobud wystąpił o oddanie budynku do
      eksploatacji (czy coś takiego) - chodzi o to że jak otrzymają ten papier to
      mogą zacząć podpisywać akty notarialne...
      Jeśli chodzi o usterki w budynku to uważam że należałoby się zebrać i pogadać.
      Osobiście składałem reklamacje które zostały bez odpowiedzi...
      Pytanie następne - czy ktoś z was jest z klatki 142? Na 3 piętrze mieszka ktoś
      kto lubuje się w słuchaniu ogłuszająco głośnej muzyki koło północy i później.
      • Gość: Martix z Traugutta Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.06, 21:43
        WROBUD na dobre buduje obok następną plombę,nie będę się zakładać ale na pewno
        mają plany budowy jeszcze dalej w stronę szpitala po zbużeniu tych 3 ruder w
        stronę szpitala w których jeszcze mieszkają ludzie.A tymczasem przy tej
        pierwszej plombie jest bałagan zwłaszcza od strony Oławki oraz usterki które
        powinni zlikwidować bo rażą.
      • Gość: dzidka Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.siedmiorog.pl 03.04.06, 09:14
        Juz sie dowiedzialam, akty n. maja byc nie wczesniej niz w czerwcu. Jezeli
        chodzi o usterki, to moj list do p. Sylwii tez pozostal bez odpowiedzi, ale
        mialam fajnych fachowcow i wszystko ladnie wyrownali. Ciekawe, co bedzie, kiedy
        znowu pojawia sie pekniecia.
      • Gość: cinek Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: *.elektrosat.pl 04.05.06, 20:00
        a czy budynek moze zostac oddany do eksploatacji, jesli teren wokolo jest
        niezagospodarowany zgodnie z MPZP?? chlopy zaczeli cos robic jakis czas temu
        (pewnie po interwencji ktoregos z lokatorow) , ale teraz cisza.
    • Gość: pimiko Re: Wrobud Traugutta - Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:11
      Mam pytanie czy ktoś z Was odpalił już internet na Traugutta. Jeśli tak to
      jakiego dostawce wybraliście - tego co proponował Wrobud?
      Poza tym chciałem zauważyć że nasi szanowni sąsiedzi z klatki 146 z powodu
      niewystarczającej ilości miejsc parkingowych pod swoim blokiem ochoczo parkują
      na naszych miejscach - są pory w ciągu dnia że kiedy nie ma miejsca żeby gdzies
      postawić samochód
      • null0 Re: Wrobud Traugutta - sasiedzi 18.11.06, 10:44
        Widze ze głupota właścicieli samochodów (niektórych) jest zaraźliwa. Najpierw
        jakiś głąb parkuje na terenie zielonym obok parkingu (tam gdzie ktoś
        zaprojektował kawałek trawnika), a obecnie to plaga zaczęła się rozrastać. Już
        nie dosć ze jakiś skrajnie ułomny intelektualnie człowiek robie sobie przejazd
        od Oławki przez parking to obecnie parkowanie na trawniku staje się jakimś
        niepożądanym standardem. Myślę ze zimny prysznic niektórym by się przydał.
        Istnieje na szczęście KW Art. 144. Ciężko przecież przejechać 200m i postawić
        samochód od strony Oławki.
        Oczywiście otwartość tego parkingu spowodowała ze sąsiedzi z 146 tez używają go
        bez jakichkolwiek zahamowań.
    • Gość: wris Akty notarialne IP: 80.68.236.* 05.05.06, 09:10
      Słuchajcie - rozmawiałem z Wrobudem i podobno podpisywanie aktów notarialnych
      ma się odbyć dopiero na przełomie września i października...
      Szkoda tylko że podczas zawierania umów przedwstępnych nie informowali klientów
      że tak długo będzie się to ciągnęło. Ja osobiście jestem zobowiązany umową
      kredytową do założenia hipoteki na nieruchomości w określonym terminie a jak
      wiadomo sąd też nie zrobi tego od ręki...
      I co Wy na to? Uważam że jest to niepoważne traktowanie ludzi.
      • Gość: dzidka Re: Akty notarialne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.06, 11:19
        Hmmm, to dziwne, bo ja pisalam do nich w sprawie aktow not. 27 marca i dostalam
        taka odpowiedz:

Obecnie jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na użytkowanie budynku. Do
        jakiś 2 tygodni powinniśmy otrzymać decyzję. Poza tym pozostanie jeszcze
        ustanowienie samodzielności poszczególnych lokali i możemy przystąpić do
        podpisania aktów notarialnych. Biorąc powyższe pod uwagę przystąpienia do
        podpisania aktów notarailneych można się spodziewać raczej nie wcześniej
        aniżeli w czerwcu br. Ze znacznym wyprzedzeniem wysyłamy do Państwa
        informacje o planowanym terminie podpisania A.N i przypuszczalnym koszcie, w
        związku z tym będzie czas, aby się przygotować.

W sumie nie wczesniej niz w czerwcu moze znaczyc we wrzesniu/pazdzierniku. W
        umowie jest napisane: Realizujacy oswiadcza, ze podpisze z Zamawiajacym umowe
        notarialna kupna-sprzedazy (...) nie pozniej niz w terminie do 6 miesiecy od
        daty wydania przez urzad miejski wroclawia pozwolenia na uzytkowanie budynku."

Jezeli pozwolenie dostali w polowie kwietnia, to niestety moze sie okazac, ze
        akty not. dostaniemy nie w czerwcu, jak mnie zapewniono, tylko rzeczywiscie we
        wrzesniu/pazdzierniku i bedzie to zgodne z umowa... Tez mi sie to nie podoba,
        nawet bardzo mi sie nie podoba.
    • Gość: WRIS Re: Wrobud Traugutta - szukam sąsiadów IP: 80.68.236.* 09.05.06, 16:10
      Tak Dzidka - dobrze to napisałaś - byli w trakcie załatwiania pozwolenia. Ale
      go nie dostali co znaczy że będą podchodzić ponownie z wnioskiem do Urzędu
      Miasta. Czyli jak dobrze wszystko pójdzie to realny jest termin
      wrzesień/październik. Albo i później.
      Szlag mnie trafia bo dzięki temu mogę mieć problemy z bankiem. O podwyższonych
      kosztach kredytu nie wspomnę.
      Za to zaskoczyli mnie miło umyciem w końcu tej zapaskudzonej elewacji. No i
      zamontowali "odstraszacze" na gołębie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka