Dodaj do ulubionych

biuro nieruchomości - jakie najlepsze

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.06.06, 19:26
Witam. Chcę sprzedać mieszkanie 3-pokojowe a w zamian kupić mniejsze 2-
pokojowe we wrocławiu. Jakie biura nieruchomości są najlepsze i
najskuteczniejsze w działaniu, jeśli ktoś kupował/sprzedawał przez Biura
nieruchomości chcialbym wiedzieć jakie były wasze doświadczenia w związku z
tym.
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.06, 22:05
      odradzam pdz na raclawickiej, mysla tylko jak zarobic
      • Gość: max Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.06.06, 12:57
        Czy nikt nie sprzedawal mieszkania przez Biuro Nieruchomości? Jakie są wasze
        opinie na temat biur nieruchomości i które polecacie a które odradzacie
        • Gość: Pośrednik Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 11:48
          Witaj,
          większość ludzi buszującuch po forach, tylko potrafią pisać jak to zle działaja
          biua nieruchomości
          jestem pośrednikime i śmiać mi się z tego chce, zaczynam pracę o 9 rano a
          koncze o 21, i co mam to może robić za darmo???

osoby które piszą takie brednie, chyba zupełnie nie mają pojęcia co piszą!!
          pośrednik oprócz znalezienia klienta na nieruchomość ,musi również sprawdzić
          stan prawny i inne dokument

a swoja droga jak ktoś chce oszczędzić pare złotych na pośredniku i wybierze
          tego tańszego to takie są potem efekty, że on tylko patrzy jak zarobić

zapraszam na kawe do naszego biura, gwarantujemy miłą i profesjonalną obsługę
          • Gość: max Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.07.06, 13:45
            W sumie mógłbym nawiazać z Państwem współpracę gdym mógł zapoznać sie z państwa
            ofertą pośrednictwa, proszę o podanie jakiegoś kontaktu z państwem, zastrzegam
            ze podejmę wsółpracę tylko z licencjonowanym agentem, który reprezentuje biuro
            ubezpieczone od odpowiedzialności cywilnej
            • Gość: Pośrednik Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 14:09
              Serdecznie zapraszam na stronę naszego biura www.imperial.wroc.pl
              Jeżeli będzie Pan zainteresowany wspólpracą zapraszam do biura na spotkanie i
              wtedy obejrzy Pan nasze dokumenty oraz ubezpieczenie OC.
              Ja mam na imię Krzysztof.
              • Gość: Jolka Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.06, 14:55
                brednie o posrednikach?
                i parę groszy? kpisz sobie? 3% za adres i rolę slupa ogłoszeniowegi to kupa forsy
                A sprawdzić co trzeba potrafi kazda średnio rozgarnieta osoba!
                Co poza adresem i sprawdzeniem oczywistych rzeczy oferujesz za swoją ogromną
                prowizję?
                Oświeć nas!

• Gość: max Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.07.06, 22:32
                  A co zrobić z takim fantem. Znalazłem tak mi sie wydaje dobrego pośrednika
                  tylko jest pewien problem, nie posiada licecji tzn nie jest zarejstrowany w
                  Dospon-ie oraz biuro które reprezentuje również nie jest zarejstrowane w Dospon-
                  ie. Co myśleć o takim Biurze Nieruchomości, jak jeszcze sprawdzić wiarygodność
                  firmy?
                  • Gość: pośrednika Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:40
                    skąd przekonanie że jest dobry?
                    biuro które nie jest zarejestreowane w dosponie nie spełnia norm zawodowych,
                    brak licencji nie jest przeszkodą, ponieważ uzyskanie licencji to nieraz czas
                    około nawet 2 lat i przez ten czas nabiera się sporego doświadczenia, ale biuro
                    które nie jest w Dosponie, to już naprawdę niedobrze

Mimo wiadra pomyj wylanych na moją głowę zapraszam do biura na niezobowiązującą
                    rozmowę
    • godzillla Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze 02.07.06, 15:31
      musisz przerobić ze 3-4 biura i znaleźć osobę, która ci pomoże.
      Ja próbowałem z różnymi, w końcu znalazłem babeczkę, której nie musiałem nic
      tłumaczyć. Znalazła mi to co chciałem i dużo spraw pozałatwiała.
      Sprubuj ze "starym wyjadaczem", młodym, fajną babką zobacz z kim ci się układa
      współpraca
      pzdr
      • Gość: max Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.07.06, 15:41
        A mozesz kogoś polecić, bardzo by mi zależało na osobie kompetentnej i szybkiej
        w działaniu.Dzięki
        • Gość: Pośrednik Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze do Jolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:22
          Prowizja wynosi do 3% a może być i 2%
          W europie zachodniej sięga 6% i nikt nie płacze, a 99% tranzakcji jest robiona
          przez pośredników

Za to oferuje znalezienie mieszkania jakiego chcesz, tzn:
          -dopasowując je do tego czego Ty poszukujesz
          -dzwonie lub kontaktuje się mailem z innymi agencjami nieruchomości w celu
          poszukiwania mieszkania lub klienta na mieszkanie
          -ogłoszenia w prasie za własne pieniądze, często bez efektu ponieważ właściciel
          sprzedał sam lub sprzedało inne biuro
          -jeżdzę na prezentacje razem z Tobą
          -sprawdzam dokumenty, tak jak napisałaś, ale jak Cię ktoś oszuka to co ???
          biuro jest od tego ubezpieczone !!!!
          Nie twierdze że wszyscy pośrednicy w tym mieście są super, ale coraz więcej
          ludzi korzysta z naszych usług i poleca je znajomym, więc chyba nie jest aż tak
          tragicznie.

Znalezienie dobrego mieszkania samemu też będzie kosztowało dużo telefonów,
          czasu itp. a tak zrobi to pośrednik
          • Gość: Jolka Re: biuro nieruchomości - do posrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.06, 19:26
            "dopasowując je do tego czego Ty poszukujesz" - a to to już ja wiem najlepiej,

"dzwonie lub kontaktuje się mailem z innymi agencjami nieruchomości w celu
            poszukiwania mieszkania lub klienta na mieszkanie" - żaden to dla mnie problem

"ogłoszenia w prasie za własne pieniądze, często bez efektu ponieważ właściciel
            sprzedał sam lub sprzedało inne biuro" - tez potrafię,
            "jeżdzę na prezentacje razem z Tobą" - a PO CO mi Twoje towarzystwo na
            prezentacji?
            "sprawdzam dokumenty, tak jak napisałaś, ale jak Cię ktoś oszuka to co ???
            biuro jest od tego ubezpieczone !!!!" - demagogia, sprawdzasz to samo co ja,
            Czy chcesz powiedzieć, że jeśli trafimy na oszusta to zrekompensujesz mi straty?

"Nie twierdze że wszyscy pośrednicy w tym mieście są super, ale coraz więcej
            tragicznie. " - korzystają Z PRZYMUSU, bo prawie nie ma ofert bezposrednich, a
            jak sie pojawia taka oferta to ją natychmiast przechwytujecie, JAK - to chyba
            nie musze Ci tlumaczyć?

"Znalezienie dobrego mieszkania samemu też będzie kosztowało dużo telefonów,
            czasu itp. a tak zrobi to pośrednik" - tak czy inaczej znalezienie dobrego
            mieszkania będzie mnie kosztowało mase czasu, więc nie nadal rozumiem ZA CO
            mialabym placić prowizję. I nie opowiadaj mi tu o prowizjach w Europie, bo to
            demagogia,
            Dopóki przy transakcji np .za 250 tys chcesz ode mnie 7,5 tys za sam adres tak
            dlugę będę Ciebie i Twoich kolegów unikać,
            Lepiej tę kasę zostawić na notariusza, itp. koszty.

i jeszcze jedno - BYĆ MOŻE istnieją rzeteni pośrednicy - ja trafialam niestety
            na samych beznadziejnych, a przeciez placę = wymagam, Proste?
            pozdrawiam,Jolka

• Gość: pośrednik Re: biuro nieruchomości - do posrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:04
              "dopasowując je do tego czego Ty poszukujesz" - a to to już ja wiem najlepiej" -
              zgadzam się, ale po obejrzeniu 2-3 mieszkań z tobą ja też iwme czego szukasz,
              mam już pewne doświadczenie w tym zawodzie

poszukiwania mieszkania lub klienta na mieszkanie" - żaden to dla mnie
              problem" - pewnie że nie, ale z każdą musisz podpisać umowe, niejednokrotnie
              fatygująć się do biura, ja podaje Ci to na tacy- wydajesz pieniądze !!

sprzedał sam lub sprzedało inne biuro" - tez potrafię" - pewnie każdy potrafi,
              wydajesz własne pieniadze

prezentacji?" - bo zawsze będe wiedział więcej o danej
              nieruchomoście,lokalizacji itd. itp. i wiem czy to dobry zakup od strony
              technicznej

!!!!!!!!!!!!!!!"sprawdzam dokumenty, tak jak napisałaś, ale jak Cię ktoś oszuka
              to co ???
              Czy chcesz powiedzieć, że jeśli trafimy na oszusta to zrekompensujesz mi
              straty?"!!!!!!!!!!!!!!!!!! - TAk - nie osobiście, jesteśmy ubezpieczeni do
              bardzo dużej kwoty na wypadek oszustwa, i gdybyś kupiła mieszkanie przez
              agencje i coś byłoby źle dostaniesz odszkodowanie

nie musze Ci tlumaczyć?" - Gratukuje wolnego czasu, jeżeli ktoś kupuje
              mieszkanie za 300 tys. zł, to znaczy że musi na nie pracować, wielu ludzi zleca
              poszukiwanie mieszkań agencji ze względu na czzas. Pomyśl ile musisz wykonać
              telefonów zanim znajdziesz mieszkanie które Cię interesuje? Ile czasu musisz
              poświęcić na przeglądanie gazet? Jeśli się nie pracuje to ok, ale jak ktoś
              pracuje do 19-20 to nie ma możliwości tego zrobic

demagogia" - a ja nie rozumiem co jest demagogia prowizja w Europie wynosi
              średnio 6%, gdyby taka była w Polsce ludzie by się zapłakali, tam to jest
              szanowany zawód, a u nas nie ,ale to sie zmini

"Dopóki przy transakcji np .za 250 tys chcesz ode mnie 7,5 tys za sam adres tak
              Lepiej tę kasę zostawić na notariusza, itp. koszty." - przecież do mnie
              dzwonisz, nie ma tego w gazecie, więc to już nie jest sam adres, do tego
              dochodzi tak jak pisałem wyżej ubezpieczenie, sprawdzenie KW(oszczędzasz z 3-4
              godz.) i inne które wykonuje pośrednik a o których nawet nie wiesz

"i jeszcze jedno - BYĆ MOŻE istnieją rzeteni pośrednicy - ja trafialam niestety
              pozdrawiam,Jolka" - szkoda i z tym się niestety muszę zgodzić, tacy się
              zdarzają, ale zapewniam Cię na 100% że jeżeli przyszłabyś do naszego biura w
              poszukiwaniu mieszkania, w komfortowych warunkach napijesz się
              (wody,kawy,herbaty), zostaniesz wysłuchana i napewno znajde Ci mieszkanie,
              jeżeli nic nie kupisz nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji, bo wiem że
              wydajesz bardzoi dużo swoich pieniędzy, tak na marginesie jeszcze siedzę w
              ppracy i szykuje prezentacje na jutro dla swojego klienta .....

REASUMUJĄĆ: za 2-3% wartości tranzakcji dostajesz:
              - sprawdzenie ofert innych biur, na które musisz zmarnować swój czas a prowizja
              i tak Cię nie ominie
              - bezpieczeństwo-ubezpieczenie, nie stracisz pieniędzy jeśli sprzedawca będzie
              oszustem
              - przychodzisz tylko podpisać umowę, nic Cię nie martwi
              i jeszcze jedno, wierz mi lub nie, ale wszyscy nasi klienci wracają, widać ta
              prowizja jest warta naszych usług i zaangażowania, pośredniczyłem w wielu
              tranzakcjach kupna i sprzedaży, ludzie zapraszają nas na parapwtówki i to jest
              najmilsze w tym zawodzie,Ja wiem że jestem dobrym pośrtenikiem ale dopóki będą
              źli to moja praca jest utrudniona. Tych złych wyeliminuje rynek, zostaną tylko
              dobre biura takie jak nasz
              pozdrawiam Krzysiek
              ps. Gdyby ktoś miał wątpliwośći proszę napisać
        • godzillla Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze 02.07.06, 16:32
          daj mail
          • Gość: Pośrednik Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:37
            podaje prywatnego, bo do firmowego w tym momencie nie mam dostępu
            bori_79@o2.pl
            • godzillla Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze 02.07.06, 16:41
              Gość portalu: Pośrednik napisał(a):

> podaje prywatnego, bo do firmowego w tym momencie nie mam dostępu
              > bori_79@o2.pl
              to było do maxa ;)
              pozdrawiam posredników
              • Gość: Pośrednik Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:52
                :)))
                Bywa tak czasem :)
              • Gość: max Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.07.06, 17:04
                mar_78@o2.pl
                Z góry dzięki
                • Gość: Pośrednik Re: biuro nieruchomości - jakie najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 17:13
                  Godzilla z jakiej agencji korzystałeś, jeśli to nie tajemnica?
                  • Gość: mariusz do posrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.06, 17:51
                    jaka jest pana opinia o biurze pdz z racławickiej?
                    • Gość: pośrednik Re: do posrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:03
                      Nie miałem z tym biurem do czynienia, nigdy zaden z pośredników z tego biura
                      nie kontaktował się ze mną w poszukiwaniu mieszkań dla klientów, ani nie
                      pamiętam żebym dostał chociaż jedną ofertę sprzedaży nieruchomości od tego
                      biura, a chciałbym zaznaczyć że pośrednikiem jestem już półtora roku

Gó..e praca pośrednika polega na kontaktowaniu się z i nnymi agencjami w celu
                      znalezienia oferty dla swojego klienta, jeżeli jakieś biuro nie kontaktuje się
                      z innym biurem to niezbyt dobrze o nim świadczy

Nigdy o tym biurze nie słyszałem.

• Gość: pośrednik Pośrednik do Joli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 14:53
                        "dopasowując je do tego czego Ty poszukujesz" - a to to już ja wiem najlepiej" -
                        zgadzam się, ale po obejrzeniu 2-3 mieszkań z tobą ja też iwme czego szukasz,
                        mam już pewne doświadczenie w tym zawodzie

poszukiwania mieszkania lub klienta na mieszkanie" - żaden to dla mnie
                        problem" - pewnie że nie, ale z każdą musisz podpisać umowe, niejednokrotnie
                        fatygująć się do biura, ja podaje Ci to na tacy- wydajesz pieniądze !!

sprzedał sam lub sprzedało inne biuro" - tez potrafię" - pewnie każdy potrafi,
                        wydajesz własne pieniadze

prezentacji?" - bo zawsze będe wiedział więcej o danej
                        nieruchomoście,lokalizacji itd. itp. i wiem czy to dobry zakup od strony
                        technicznej

!!!!!!!!!!!!!!!"sprawdzam dokumenty, tak jak napisałaś, ale jak Cię ktoś oszuka
                        to co ???
                        Czy chcesz powiedzieć, że jeśli trafimy na oszusta to zrekompensujesz mi
                        straty?"!!!!!!!!!!!!!!!!!! - TAk - nie osobiście, jesteśmy ubezpieczeni do
                        bardzo dużej kwoty na wypadek oszustwa, i gdybyś kupiła mieszkanie przez
                        agencje i coś byłoby źle dostaniesz odszkodowanie

nie musze Ci tlumaczyć?" - Gratukuje wolnego czasu, jeżeli ktoś kupuje
                        mieszkanie za 300 tys. zł, to znaczy że musi na nie pracować, wielu ludzi zleca
                        poszukiwanie mieszkań agencji ze względu na czzas. Pomyśl ile musisz wykonać
                        telefonów zanim znajdziesz mieszkanie które Cię interesuje? Ile czasu musisz
                        poświęcić na przeglądanie gazet? Jeśli się nie pracuje to ok, ale jak ktoś
                        pracuje do 19-20 to nie ma możliwości tego zrobic

demagogia" - a ja nie rozumiem co jest demagogia prowizja w Europie wynosi
                        średnio 6%, gdyby taka była w Polsce ludzie by się zapłakali, tam to jest
                        szanowany zawód, a u nas nie ,ale to sie zmini

"Dopóki przy transakcji np .za 250 tys chcesz ode mnie 7,5 tys za sam adres tak
                        Lepiej tę kasę zostawić na notariusza, itp. koszty." - przecież do mnie
                        dzwonisz, nie ma tego w gazecie, więc to już nie jest sam adres, do tego
                        dochodzi tak jak pisałem wyżej ubezpieczenie, sprawdzenie KW(oszczędzasz z 3-4
                        godz.) i inne które wykonuje pośrednik a o których nawet nie wiesz

"i jeszcze jedno - BYĆ MOŻE istnieją rzeteni pośrednicy - ja trafialam niestety
                        pozdrawiam,Jolka" - szkoda i z tym się niestety muszę zgodzić, tacy się
                        zdarzają, ale zapewniam Cię na 100% że jeżeli przyszłabyś do naszego biura w
                        poszukiwaniu mieszkania, w komfortowych warunkach napijesz się
                        (wody,kawy,herbaty), zostaniesz wysłuchana i napewno znajde Ci mieszkanie,
                        jeżeli nic nie kupisz nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji, bo wiem że
                        wydajesz bardzoi dużo swoich pieniędzy, tak na marginesie jeszcze siedzę w
                        ppracy i szykuje prezentacje na jutro dla swojego klienta .....

REASUMUJĄĆ: za 2-3% wartości tranzakcji dostajesz:
                        - sprawdzenie ofert innych biur, na które musisz zmarnować swój czas a prowizja
                        i tak Cię nie ominie
                        - bezpieczeństwo-ubezpieczenie, nie stracisz pieniędzy jeśli sprzedawca będzie
                        oszustem
                        - przychodzisz tylko podpisać umowę, nic Cię nie martwi
                        i jeszcze jedno, wierz mi lub nie, ale wszyscy nasi klienci wracają, widać ta
                        prowizja jest warta naszych usług i zaangażowania, pośredniczyłem w wielu
                        tranzakcjach kupna i sprzedaży, ludzie zapraszają nas na parapwtówki i to jest
                        najmilsze w tym zawodzie,Ja wiem że jestem dobrym pośrtenikiem ale dopóki będą
                        źli to moja praca jest utrudniona. Tych złych wyeliminuje rynek, zostaną tylko
                        dobre biura takie jak nasz
                        pozdrawiam Krzysiek
                        ps. Gdyby ktoś miał wątpliwośći proszę napisać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka