Dodaj do ulubionych

Wojszyce -ul. Terenowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 13:57
Przymierzam się do zakupu szeregówki na Wojszycach od INKOMU, czy ktoś może
stał się już posiadaczem domu z ul. Terenowej? i może się podzielic info jak
wyglądała współpraca z tym deweloperem?Jakie ponieśliście calkowite koszty
itp.Na co powinnam zwrocić uwagę przy zawieraniu umowy z INKOMEM.Będę
wdzieczna za każde wyjasnienie.
Obserwuj wątek
    • Gość: serena Re: Wojszyce -ul. Terenowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.06, 14:09
      A czy tam sa jeszcze wolne domki? Bo słyszałam, że ponoć wszystkie już sprzedane.
      • Gość: Irtes Re: Wojszyce -ul. Terenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 20:43
        Na razie wszystko sprzedane, ale dzwoniłam do Inkom-u i mają ruszyć z nową
        inwstycją na Wojszycach. o szczególy kazali pytac w listopadzie lub grudniu,
    • Gość: mlada Re: Wojszyce -ul. Terenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:15
      Ja jestem szczęśliwą posiadaczką szeregówki na Terenowej.Jak na razie wszystko
      jest ok, tylko zżerają nas koszty wykończenia.Usterki oczywiście nie są
      usunięte i czekamy, czekamy, czekamy a na każdy telefon do kierownika budowy
      słyszymy, że w tym tygodniu już będą usunięte. Przykład: rolety nie zasuwają
      się- wina podwykonawcy, brama garażowa sie nie otwiera- nawalił podwykonawca
      itd...Przez to wstrzymaliśmy ostatnią płatność i czekamy...Ale tak naprawdę są
      do poprawy drobiazgi, ponieważ ściany i wylewka są proste, instalacje dobrze
      zrobione i na etapie wykańczania niewiele jest do poprawy. A Inkom jest nie
      najgorszym deweloperem i ktoś z głową projektował te domki.
      • Gość: serena Re: Wojszyce -ul. Terenowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.06, 15:41
        A ile płaciłaś za tę szeregówkę i jaki był standard wykończenia?
        • Gość: Irtes Re: Wojszyce -ul. Terenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:37
          No wlasnie moglabys się podzielić z nami wiedzą na temat kosztów?, jakie
          rozmiary szeregówek były dostepne?
          • Gość: res Re: Wojszyce -ul. Terenowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:44
            ceny szeregówek poszły ostro w górę prezez ostatnie pół roku. Jeszcze w 2005
            można był kupić 150 m2 na działce o powierzchni 350-400 m2 za 350-400 tys zł.
            Obecnie ceny zaczeły przekraczać 500 tys. No ale jeśli 100 metrowe mieszkanie
            kosztuje 500 tys (czasem więcej) a tyle samo 150 metrowa szeregówka ze sporym
            ogrodem to kalkulacja jest prosta. Oczywiście jeśli kogoś stać na spłacanie rat
            od kredytu w tej wysokości.
            Kupując dom (szeregówkę) przeglądałem ofertę równych deweloperów - metraż od
            120 do nawet 180 m2 a działki od niecałych 200 metrów do 400-450. Wybór jest w
            miarę szeroki, na każde gusta, czy potrzeby coś się znajdzie.
            • Gość: mlada Re: Wojszyce -ul. Terenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 12:30
              szereg kupiliśmy rok temu, kosztował 390 tyś.ale w standardzie deweloperskim -
              ściany pomalowane na biało, wylewka, instalacje, grzejniki,kontakty itd.Bez
              drzwi i białego montażu, za to z roletami zewnętrznymi.Mamy prawie 140 metrów
              plus 37 metrów użytkowego poddasza.Piętro jest bez skosów, więc dom wydaje się
              o wiele większy. Zdecydowanie była to lepsza alternatywa niż kupić 80-90 metrów
              mieszkania.Natomiast dochodzą koszty wykończenia i wbrew pozorom wcale nie dużo
              wyższe niż wykończenia mieszkania.Poprzednio mieliśmy 65 metrów mieszkanka i na
              wykończenie wydaliśmy 30% mniej niż teraz.A Inkom buduje naprawdę fajne,
              nowoczesne domki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka