Dodaj do ulubionych

APEL - nie kupujcie mieszkań

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 15:26
Skandal w mieście

Ceny mieszkań urosły do takich sum że nie jestem w stanie kupić żadnego mimo że z kobietą zarabiamy jakieś 3000 na reke (razem)
Kredyt wychodzi w spłacie ok 1500 na miesiąc - za reszte trza żyć "normalnie"

Proszę wszystkich którzy mogą aby wstrzymali sie z kupnem mieszkań - pomoże to zmniejszyć ich ceny do bradziej realnych (ok 3000/m2)
Szczególnie mówię tu do spekulantów - kupi aby sprzedać
Wiem że apel ten będzie pewnie odebrany negatywnie i że posypią się na mnie gromy z nieba dlatego zaznaczam że nie będe polemizował z nikim - nie jest to celem tego tekstu.

POzdrawiam wszystkich młodych którzy dopiero zaczynają samodzielne życie.
piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: ;0) Re: APEL - nie kupujcie mieszkań IP: *.ipartners.pl 06.10.06, 15:40
      jestem z Tobą, tak trzymać!!!!!!!!
    • Gość: w Re: APEL - nie kupujcie mieszkań IP: 195.205.44.* 06.10.06, 15:41
      no masz racje. apel tragi-komiczny. ale nie zazdroszcze takiej sytuacji. gdyby
      nie to, że akurat troche wczesniej od was skonczylem studia/zacząłem pracę i
      zalapalem sie na jeszcze 'normalne ceny', to raczej bym z WROC wyjechal.
      moze siechnice - ok. 3.5k za metr w nowej inwestycji ?
      • Gość: piotr Re: APEL - nie kupujcie mieszkań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 15:57
        w siechnicy z tego co widzialem na stronie developera to nie ma juz mieszkan :(
        • Gość: w Re: APEL - nie kupujcie mieszkań IP: 195.205.44.* 06.10.06, 16:10
          jest nowa inwestycja
          bardzo duża
          wejdź na www.tabelofert.pl.i segregowanie po dacie aktualizacji. pojawiła sie 2-
          3 dni temu
    • Gość: j Re: APEL - nie kupujcie mieszkań IP: *.ipartners.pl 06.10.06, 15:44
      też jestem za tym żeby w tej sytuacji kupować poza wrockiem
      • bajerka11 Re: APEL - nie kupujcie mieszkań 06.10.06, 20:23
        Zobacz w Oleśnicy, albo Środzie
        • Gość: NYNEK10 Re: APEL - nie kupujcie mieszkań IP: 194.9.79.* 07.10.06, 12:23
          Taka mała rada :
          załóżmy ,że kupisz mieszkanie w Środzie lub Oleśnicy-jest to jakieś 25 km za
          miastem,cena będzie niższa o jakieś 50 tys na całym mieszkaniu-o.k. super
          okazja tylko kupować. A teraz policz sobie ile wydasz na dojazdy autem.
          Tylko przez 30 lat wydasz 80 tys. zł
          I powiedzcie mi gdzie ta oszczędność???
          • bajerka11 Re: APEL - nie kupujcie mieszkań 07.10.06, 12:37
            Ale to jest jego mieszkanie. Poza tym policz sobie ile wyda na wynajem przez te
            x lat.
        • Gość: gość Re: APEL - nie kupujcie mieszkań IP: 62.233.250.* 13.10.06, 18:43
          Zobacz też w Oławie.
    • Gość: jojo Re: APEL - nie kupujcie mieszkań IP: *.surfdsl.murphx.net 07.10.06, 20:36
      To wy nie kupujcie mieszkan a ja biore nastepne...
      Oczywiscie na sprzedaz.

Jak bym tego nie robil to ciekawy jestem czy zalozyciel tego watku (Piotr)
      bedzie dawal mi pieniadze na zycie?
      • Gość: ja Re: APEL - nie kupujcie mieszkań IP: 62.233.250.* 13.10.06, 18:45
        Skoro kupujesz następne mieszkanie, to pewnie już masz na życie!
    • Gość: sz1 Piter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:12
      apel napisz najlepiej po angielsku , koreańsku lub hiszpańsku . To głównie te bratnie narody kupują po drakońskich cenach metry we wrocku.
      Gdybym ja miał kupowac , po takich jak obecne cenach , to wolałbym kupić dom do remontu . Najlepiej poniemiecki . Mozna znaleźć za 50-80 tyś z dużą działką .Do tego dolicz jakieś 150 kpln za remont i masz zajefajną chałupę. Minus to 30 min na dojazd do wrocka. Plus , brak czynszów. Spoko starczy na paliwo.
      • Gość: Kaziuk Re: Piter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 21:57
        Gdzie mozna jeszcze koło Wrocławia kupić taki tani dom w stanie używalnym? Z
        przedwojennymi domami na wsiach trzeba uważać bo często nie mają izolacji
        poziomej w fundamentach. A założenie takiej izolacji jest drogie. Lepiej kupić
        dom w budowie, nawet stan surowy otwarty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka