Gość: tr42 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.06, 21:25 Witam, jakie macie opinie na temat tej inwestycji - deweloper Inter-Es, ponoć mają lekkie opóźnienie w rozpoczęciu budowy. deweloper.inter-es.pl/index.php?w=p&id=3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 12.11.06, 22:07 lekkie opoznienie? masakryczne opoznienie!!!! juz chyba nie zaczna w tym roku a oglaszaja sie w ten sam spospb juz od pol roku Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 05.01.07, 00:13 Witam, kupilem mieszkanie w bud A,nie ma aktualnie w Polsce i nie moge sprawdzic jak posuwaja sie prace?Za kazdym razem jak dzwonie do siedziby dewelopera to standardowo slysze wszystko ok:)a co innego moglby mi powiedziec? Czy zna ktos moze stronke gdzie moze sa jakies zdjecia z budowy?na forum znalazlem tylko jeden link.Z tego co wiem to u innych deweloperow na stronie jest mnustwo zdjec i caly czas uaktualniane(,,lokum-deweloper..).A po drugie czy nie zwrociliscie uwagi ze przewaznie nikt nie odbiera tel w siedzibie,a o odpisaniu na maila czeka sie tydzien!!!!moze na cenie mieszkaniua zaoszczedzil na sekretarke?????pozdrawiam i dzieki za info...... Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 05.01.07, 00:18 Acha czy ktos wie jak wyglada sprawa z garazami w budynku A?Bo niby maja byc one w budynakch B i C wiec bede niby czlonkiem wspolnoty mieszkaniowej w tych trzch budynkach i co za tym idzie bede musial placic skladke za 3???!!!Nic nie pasuje, moze pod ta niska cena za metr kryje sie cos wiecej,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonecki Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.os1.kn.pl 12.11.06, 22:13 Szelest? Dobre! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.30.* 13.11.06, 08:55 z tego co wiem to mają problem z pozwoleniem na budowę. Działka jest tak mała że nie ma na niej miejsca na zplanowane budynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-136.btcentralplus.com 13.11.06, 15:48 uhhh to faktycznie troche lipa. moze dlatego cena jest tak atrakcyjna. I Dawno nie widzialem tak fajnie rozmieszczonych mieszkan. Generalnie bardzo mi sie wszystko podoba no ale brak pozwolenia na budowe i opoznienie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.110-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.12.06, 12:36 no wlasnie...ta dzialka jest za waska-miedzy jednym a drugim budynkiem bedzie taka przerwa ze ci ludzie swiatla nie beda miec wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyteck Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.06, 20:01 Czy coś ruszyło się w temacie? Też jestem zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 07.12.06, 21:17 ruszylo sie tyle ze zaczeli robic bud A bo dostali pozwolenie. Na B i C w dalszym ciagu nie ma pozwolenia, ale cholera wie dlalczego to tak dlugo trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 08.12.06, 23:27 czy ktos ma moze jakies info o co tak naprawde chodzi z tym pozwoleniem?ja podpisalam umowe rezerwacyjna w lipcu!!! z terminem wrzesniowym na podpisanie umowy przedwstepnej i ....i do dnia dzisiejszego cisza!!!....na www dewelopera widac,ze wiekszosc mieszkan zostala sprzedana/zarezerwowana. mniemam, ze "sprzedane" powinno sie czytac "zarezerwowane", skoro pozwolenia wciaz brak?? ja zastanawiam sie nad odstapieniem od umowy rezerwacyjnej....bo jak dlugo mozna czekac???...czy ktos juz moze zrezygnowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 217.153.72.* 09.12.06, 00:16 czy sa jeszcze jakies wolne mieszkania w tej inwestycji? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-143.btcentralplus.com 09.12.06, 00:34 majka czy zanim zadalas sobie trud napisania tego jakze madrego posta to czy bylas na podanej juz stronie www dewelopera???? domyslam sie ze nie. A warto by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 217.153.72.* 09.12.06, 00:41 kurcze, jaki z Ciebie madry gosc, az ręce opadaja po przeczytaniu Twoich rad. Daruj sobie. Nie traktuj ludzi, jak debili, bo to swiadczy raczej o Tobie samym.Jasne, że byłam. Większosc mieszkań wysprzedana, ale czesto bywa tak, ze sprzedane sa po prostu zarezerwowane, czasem tez ktos rezygnuje. Wiec rusz główka zanim napiszesz jakas uszczypliwa uwage. Jak nie masz ochoty podac jakiejs konstruktywnej odpowiedzi, to zrób przysługe i nie klikaj wcale. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-137.btcentralplus.com 09.12.06, 23:40 droga majko. Podobnie jak Ty jestem zainteresowany ta inwestycja i zdecydowalem sie wydac kilkadziesiat groszy na telefon do firmy, gdzie dowiedzialem sie ze to co widac na stronie developera jako wolne to faktycznie jest wolne. Strona jest stale uaktualniana. mi nie chodzi o kasliwe uwagi wzgledem Twojej osoby i wcale bardziej denerwuje mnie to ze prosisz ludzi o "klikanie" odpowiedzi dla Ciebie bo Tobie sie nie chcialo poszukac. Na innych postach piszesz ze szukasz od kilku miesiecy i bez skutku. Moze czas najwyzszy zaczac naprawde szukac samemu a nie wyreczajac sie innymi. Inni pewnie juz znalezli a Tobie zycze owocnych poszukiwan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 10.12.06, 22:15 no wlasnie nie wiadomo o co chodzi, bo az niemozliwe zeby tak dlugo czekac. A czy ktos moze szukal informacji na ten temat poza samym deweloperem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 11.12.06, 00:50 probowalam w urzedzie miasta, ale pani niestety odprawila mnie z kwitkiem, jak to pani z urzedu.....nie mam innego pomyslu gdzie zasiegnac info w tej sprawie, jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.30.* 11.12.06, 14:46 ponoć kłopoty z wydaniem pozwolenia wynikają ze zbyt małej działki w stosunku do planowanego budynku. Ostanio coś sie dzieje w budynku nr 1 kilku pracowników "wybebesza" budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:50 no chyba golym okiem widac ze ta dzialka jest za mala!! Jak wy to chcecie kupic?Macie zamiar sasiadowi z drugiego budynku cukier przez okno podawac? Naprawde dziwi mnie ludzka bezmyslnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-136.btcentralplus.com 11.12.06, 18:55 na poczatku przyznam ze nie widzialem dzialki, ale prawo budowlanie jasno okresla odleglosc budunkow wzgledem siebie. -------------------- www.zlotapodkowa.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 11.12.06, 22:21 no dobrze, że określa prawo budowlane? ale jak to prawo się to ma do omawianej działki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 11.12.06, 22:24 Ponoć wiadomo czyli skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 12.12.06, 23:50 czy to oznacza mozliwosc zmiany projektu? przypuszczam, ze skoro prace w bud A juz sie rozpoczely, developer na pewno nie zrezygnuje z planow postawienia kolejnych budynkow, bo czy inaczej moza ten plac wykorzystac?....jesli warunkiem otrzymania pozwolenia bedzie zmiana projektu Bud B i C.....to....to chyba nie ja jedna bede "w kropce"?!!.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 13.12.06, 18:29 Marta albo ktokolwiek inny, a czy wogóle ktoś z Was sprawdzał księgi weiczyste tej działki albo cokolwiek innego potwierdzającego wiarygodność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr42 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.06, 18:38 na stronie www dewelopera, pojawił się dokument w postaci odpisu z księgi wieczystej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 13.12.06, 19:11 a faktycznie... ha! ale pojawila sie tez nowa cena!!!!!!! wysza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 14.12.06, 01:45 KW sprawdzalam osobiscie w sadzie, zreszta jak widac na www dewelopera jest ok. ale to nie zmienia faktu, ze cos ze skaldanym wnioskiem jest nie tak? mozemy tylko przypuszczac, ze to "wina" malej dzialki, ale czy to prawdziwy i jedyny powod, ze pozwolenia wciaz brak?...i tu by sie przydala "ciocia" w urzedzie....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr42 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 19:07 Ja myślę, że tak działają panie z urzędu po prostu, data złożenia pozwoleniu na budowę budynku A to 19.01.2006, a decyzja zapadła 14.09.2006. Po takim długim okresie, czekoladek bym raczej nie zaniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 14.12.06, 22:21 a co myślicie o pełnomocnictwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 14.12.06, 23:47 hm..nie jestem prawnikiem, ale..pelnomcnictwo zostalo ustanowione w maju, wniosek do urzedu w styczniu, czy to oznacza, ze skldajac wniosek o pozwolenie na budowe developer nie mial jeszcze pelnomocnictwa do samodzielnego zarzadzania owa dzialka?.....znaczy sie nieruchomoscia?.....no wlasnie, dlaczego w Pelnomocnictwie jest tylko mowa o nieruchomoci zabudowanej?...rozumiem bud A?....a moze powolywanie sie tylko na te "nieruchomosc zabud" wynika z wydzielenia tylko jednej KW....mam nadzieje, ze to pelnomocnictwo tyczy sie calej dzialki nie tylko stojacego juz na niej budynku.........i tu zwracam sie o pomoc do radcow prawnych?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 30.12.06, 23:08 jakies nowe wiesci ktos ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lanet.net.pl 31.12.06, 10:25 na budynek A jest juz pozwolenie, wiec kilku budowlańców zaczyna coś tam działać :) patrz foto : picasaweb.google.com/nautilus.76.wroclaw/InterEsBudowaObroCWPocztyGdaSkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 31.12.06, 15:05 no tak, ale w A juz nie kupie bo wszystko sprzedane, bardziej mnie B i C interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.mm.pl 01.01.07, 17:55 przepraszam za glupie pytanie. Przygladalem sie "z daleka, na luzno" tej inwestycji ale nie wiedzialem, ze jest to adaptacja istniejacego budynku. Jak ma byc z pozostalymi bydynkami, czy maja byc nowe, czy tak samo jak ten odnawiane. ------------------------ www.zlotapodkowa.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lanet.net.pl 01.01.07, 19:42 pozostałe 2 budynki maja być nowe, budowane od zera. Natomiast budynek A bedzie miał nową nadbudówke w postaci drugiego pietra i poddasza, obecnie co widac na zdjeciu budynek jest 1 pietrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 11.01.07, 21:39 witam serdecznie, jakies nowe wiesci w omawianym przedmiocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 12.01.07, 18:13 zadnych postow nie ma nowych na ten temat, dzwonic chyba tez nie warto bo pewnie znowu bedzie odpowiedz ze jut niedlugo... chyba lepiej sie nie denerwowac i nie tracic kasy na telefon tylko poczekac az sami zadzwonia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 12.01.07, 20:10 a czy nie jest tak ze wiekszosc innych deweloperow tez ma ogromne opoznienia z tym magicznym papierkiem zwanym "pozwolenie na budowe"... to chyba nasze polskie wzgledy proceduralne sa winne a nie deweloper... Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 16.01.07, 22:35 Witam ,z tego co mi wiadomo to nasza polska biurokracja spowolnia wszystkie pozwolenia,wiec skoro mowi ze czeka to chyba tak jest,ja kupilem w bud A i tez podobno dlugo deweloper czekal na pozwolenie.Na razie wszystko jest ok wszystkie zmiany w projekcie mieszkania sa jak chce wiec jestem zadowolony z dewelopera:)acha ma ktos moze dostep do zdjec jakis z budowy,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 22.01.07, 11:22 Hej szukam kogos kto kupil mieszkanie w bud A!dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria669 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 25.01.07, 10:52 witam, a propos pozwolenia to zasłyszana wiadomość, że właczył się nadzór konserwatorski. Jeśli coś wykopią to muszą zgłosić i będzie przerwa w pracach. Może ktoś ma możliwość uzyskać jakieś info u konserwatora? Załatwianie pozwolenia trwa już od wiosny. Może ktoś z pierwszych chętnych poda datę podpisania umowy rezerwacyjnej i wpłaty opłaty rezerwacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 12:56 witam, niektorzy licza tutaj na to, ze wplacili po 5 tys. zlotych a w zamian za to interEs jako dobry samarytanin sprzeda im mieszkania w 2008 r po ca. 4.5 tys netto i lekka raczka dolozy juz na dzien dzisiejszy po ok 1.5 do 2 tys, za kw.m? (bo do konca inwestycji kwota jeszcze o wiele wzrosnie).Nie liczcie na to! Jak na razie policzcie jakimi pieniazkami obraca sobie za friko? (ilosc mieszkan x kw.rezerwacji).nie bedzie przyjemniestanac przed alternatywa duzej doplaty (sposob na to prawnicy developera znajda), bez np. zdolnosci kredytowej..Miraz wlasnego mieszkania..moze zniknac na zawsze. Z pewnoscia czytaliscie juz co pisze prasa na ten temat. Maly cytat z artykulu: "Rekord padł we Wrocławiu, gdzie ceny mieszkań z drugiej ręki podrożały w ciągu minionego roku aż o 85 proc. Ta niebywała koniunktura na rynku nieruchomości spowodowała, że wielu deweloperów stara się na wszystkie sposoby pozbyć tych klientów, którzy podpisali umowy na kupno mieszkania jeszcze po cenach sprzed boomu. Aby zarobić więcej, deweloperzy uciekają się do różnych sztuczek by "odzyskać" teoretycznie sprzedane już mieszkania i wystawić je ponownie na rynek według nowych wyższych stawek." Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 13:01 a to przyklad zs Szczecina opisywany w artykule : ...."Musimy dopłacić prawie 22 tys. zł! Postawili nas pod murem, nie mamy szans na większy kredyt. Czujemy się oszukani - żali się Stanisław Jessa. - W umowie przedwstępnej metr kwadratowy kosztował 2700 zł i miała to być cena ostateczna, a teraz mamy zapłacić 3100 zł. Takie listy otrzymało 60 osób. Podwyżkę cen deweloper tłumaczy wzrostem cen materiałów i płac dla budowlańców. - Koszty wzrosły średnio o 30 proc., o tyle ceny podniosła nam np. firma Topbeton. Zabrakło nam 2 mln zł, by zakończyć budowę - wyjaśnia Krzysztof Turbaczewski, prezes zarządu Sanix-Tur Development. - Musieliśmy podnieść cenę. Inaczej świadomie zadłużylibyśmy firmę (co jest karalne) albo obciążylibyśmy hipotekę budynku. Uważam, że postąpiliśmy uczciwie, mówiąc o tym klientom teraz, a nie po zakończeniu budowy. Topbeton twierdzi, że podniósł cenę betonu o niecałe 15 proc. Sęk w tym, że klienci Sanix-Tur mają słabo zabezpieczone umowy. Za ich zerwanie, spółka oddaje wpłacone pieniądze i karę umowną 5 proc. wartości lokalu. - W moim wypadku to trochę więcej niż 7 tys. zł - wyliczył Jessa. - A firma mieszkanie sprzeda za 4 tys. zł za metr kw. i na tym nieźle zarobi. Nie wiemy, co zrobić. Jeżeli zgodzimy się na odstąpienie od umowy, to córka nie będzie miała mieszkania. Jeżeli zgodzimy się na zapłatę, wpadniemy w tarapaty finansowe. Okazuje się, że deweloper mógł bezkarnie zmienić umowę" !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 13:09 a co macie w umowie rezerwaczjnej, w przypadku jesli inter es odstapi od podpisania umowy przedwstepnej wg podanej stawki??? Bo ja nic tu nie znalazlam..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 13:40 bo nic takiego nie jest tam napisane... ta umowa rezerwacyjna to swistek papieru tylko z literkami... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 13:58 hm, nie jestem prawnikiem, nie znam sie na umowach, ale patrzac na umowe z InterEs, nasuwaja mi sie pytania. Nigdzie nie znalazlam regresu w przypadku odstapienia od umowy przez InterEs!!!Praktycznie bezkarnie moze to zrobic w kazdej chwili: ============================================ Par. .7 pkt.5 „Jeśli umowa zostanie zerwana z winy jednej ze stron jedynym zadośćuczynieniem będzie forma zadatku, strony zrzekają się z dochodzenia jakichkolwiek roszczeń a w szczególności odszkodowań.` ================================================ inny paragraf: "W przypadku istotnych zmian okoliczności, których Strony nawet przy dołożeniu należytej staranności nie mogły przewidzieć w chwili zawierania niniejszej umowy, Stronom przysługuje prawo renegocjacji warunków umowy, a przy braku porozumienia umowa ulegnie rozwiązaniu bez stosowania kar umownych. Brak odmowy zaakceptowania nowych warunków lub brak wniosku o renegocjację ze strony Kupującego w terminie 14 dni od doręczenia mu przez Sprzedającego równoznaczny jest ze zgodą na zaproponowane warunki. =============================================================== no i fajnie. Nikt nie moze przewidziec wzrostu cen materialow, robocizny itd A wiec podpisujac taka umowe z gory zgadzamy sie na dowolna zmiane ceny mieszkania, kiedy tylko developer sobie zazyczy....!? W zwiazku z powyzszym bezproblemowo developer podpisze umowe z cena rezerwacyjna, bo zarabia na wypowiedzeniu umowy w kazdym wypadku!!!! Moze zle mysle i ktos mi wyjasni...? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 14:18 a tu ciekawa moze wskazowka: ============================================ Jak się ustrzec przed takimi podwyżkami? "Umowę przedwstępną należy podpisać w formie aktu notarialnego. Kosztuje to ok. 1000-1500 zł. W odróżnieniu od ceny z umowy cywilnej, którą deweloper może jeszcze zmienić, cena z umowy notarialnej jest ostateczna. Dzięki aktowi notarialnemu mamy podstawę do roszczenia przeniesienia na nas własności nieruchomości, więc deweloper mimo żądania dodatkowych pieniędzy musi wydać nam mieszkanie. Nie może on też sprzedać mieszkania komuś innemu ani na jego hipotekę zaciągnąć kredytu, bo w księdze wieczystej jest wpis o naszym roszczeniu. Należy też zwracać uwagę na karę umowną - jeżeli jest zbyt niska, to jej zapłacenie nie będzie dla firmy przeszkodą w zerwaniu umowy. Dlatego kara umowna powinna odpowiadać przewidywanemu rzeczywistemu wzrostowi cen nieruchomości. W 2006 r. ceny wzrosły o ok. 40 proc. - Proponowałbym też nie podpisywać umowy, w której jest klauzula o możliwości odstąpienia od umowy z winy dewelopera, bo w takim wypadku jak ten opłaca mu się zerwać umowę i sprzedać mieszkania po wyższej cenie - radzi prawnik Stefan Mazurkiewicz." ========================================= Ciekawe co na to InterEs????? Czy zgodzi sie na taka umowe!!!!!! ????? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 14:23 I jeszce cos. Umowe podpisuje wlasciciel prywatnej firmy, czyli gwarancja w razie bankructwa jest majatek wlasciciela. A co jesli wlasciciel w takiej sytuacji nie bedzie posiadal juz zadnego majatku????? A wiec sytuacja taka jak w programie Jaworowicz!!! Do konca zycia trzeba splacac kredyt do banku...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 28.01.07, 15:13 dziekuje za bardzo cenne wskazowki. przyznam szczerze, ze moze to moja naiwnosc ale licze ze deweloper wywiaze sie z podpisanej umowy, zobaczymy....uwazam, ze my-jako kupujacy nie jestesmy w stanie zabezpieczyc sie przed nieuczciwymi deweloperami, zadne akty notarialne itp nie pomoga jesli deweloper sie po prostu zwinie...co nam pozostalo?...kupic mieszkanie na rynku wtornym, wybudowac dom...albo po prostu zaryzykowac....chociaz moze to glupie?...ja czekam juz pare ladnych m-cy na to pozwolenie i nie wiem co dalej?...po prostu chcialabym znac prawde dlaczego to tak dlugo trwa?...mam tez pyt do Pani Justyny - czy ma Pani przykre dosw z firma Inter-es? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 15:29 Marta kiedy ostatnio kontaktowalas sie z deweloperem? bo ja tez juz kilka miesiecy czekam i za kazdym razem slysze tylko, ze to nie jego wina, a ze juz juz bedzie na dniach, wiec w sumie z kilku miesiecy zrobilo sie kilkadziesiat albo nawet kilkaset juz dni... szukalas jakiegos niezaleznego info? Justyna, zabezpieczenia o ktorych piszesz owszem sa cenna wskazowka, ale to dopiero na poziomie aktu notarialnego, ktorego nie podpisze nikt rozsadny bez pozwolenia na budowe. Tymczasem umowa rezerwacyjna jest tak naprawde bardzo niekorzystna dla kupujacego i tak naprawde to wszyscy liczymy teraz tylko na uczciwosc dewelopera ze obiecana cena w umowie a takze w jego slowie bedzie cena ostateczna. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 15:56 "Justyna, zabezpieczenia o ktorych piszesz owszem sa cenna wskazowka, ale to dopiero na poziomie aktu notarialnego, ktorego nie podpisze nikt rozsadny bez pozwolenia na budowe. Tymczasem umowa rezerwacyjna jest tak naprawde bardzo niekorzystna dla kupujacego i tak naprawde to wszyscy liczymy teraz tylko na uczciwosc dewelopera ze obiecana cena w umowie a takze w jego slowie bedzie cena ostateczna." ========================= Drogi Ja!!! ostateczne to sa wyroki boskie...wiesz jakie :) Jasne ze umowa przedwstepna w formie aktu notarialnego mozliwa po pozwoleniu na budowe itd. I tam ujeta cena jest koncowa. Dlatego tak ciekawa jestem ktona na Bud.A podisal w formie notarialnej umowe i na jaka cene? bo jesli podisal tylko normalna cywilno-prawna to chyba dlugo sie nia nie nacieszy, na tych warunkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 16:15 wlasnie spojrzalam na dokumenty UM odnosnie pozwolenia na bud A. jest tam zawarta koniecznosc opinii konserwatora!! ale z dat wynika, ze opinia wydana byla szybko, bo po miesiacu. Czyli Wiktoria ma racje, ze obowiazuja jeszcze przepisy zwaizane z ochrona konserw. terenow porosyjskiej armii Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 16:36 Przejrzalam jeszce raz KW i pelnomocnictwo. Jasno wynika ze osoba fizyczna Pan Sebastian Ponikowski (brat???) jest wlascicielem a pan Piotr moze dysponowac tym jak mu sie podoba bo ma nieograniczone pelnomocnictwo!!!.Rownie dobrze kazda inna osoba moglaby byc pelnomocnikiem. A wiec mamy sie martwic raczej o wlasciciela?????i jego nigdzie nie wystepujaca firma Proline...??? marto ze dla banku jest ok. pospisane u notariusza spelnia wymogi. Dla nas jest to informacja, ze kto inny jest wlascicielem kto inny sprzeda w jego imieniu..A co bedzie jak sie Panowie "niedoinformuja" i w tym samym czasie sprzeda wlasciciel i pelnomocnik??? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 16:42 Pan Sebastian to brat, bo na NIPIE te same imiona rodzicow. Czy ktos zna tego Pana???? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 16:57 Proline to sprzet komputerowy z oddzialami w calej Polsce. Podziwiam biznesowa zylke tych panow. Tym bardziej sie przekonuje, ze nikomu nie zrobia prezentu w postaci taniego mieszkanka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 15:31 a nie martwi Was jedynie pelnomocnictwo do dysponowania nieruchomoscia? w sumie wynika z tego ze deweloper nie jest wlascicielem tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 28.01.07, 15:48 pelnomocnictwo mnie nie martwi.prawnik w banku powiedzial, ze ok. co do ostatniej rozmowy z deweloperem, ktora miala m-ce ok 2 tyg temu, powiedziano mi, ze pozwolenie bedzie juz po niedzieli...czyli po 15tym...dzis juz 28 a pozwolenia jak nie bylo tak nie ma....przyznam szczerze, ze jestem w kropce..nie wiem co robic?.....gdzie sie podziala etyka i kultura w biznesie?....w gre wchodza duze pieniadze, stronami sa ludzie dorosli...a jednak okazuje sie, ze uczciwosc to dzis rzadkosc....bo przeciez czekac mozna...tylko ile? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 15:43 Marto, nie mma zadnych doswiadczen z f-ma InterEs. Sledzilam tylko przepychanki, w internecie, z usuwaniem dosc powaznych usterek, na poprzedniej inwestycji. Okazalo sie, Ze frima scisle trzyma sie tego co zapisane w umowie,a umowa skonstruowana na korzysc sprzedajacego. A wiec licza sie zapisy,a nie sentymenty.Jesli umowa jest przestrzegana, to skoro ja podpisalas, nie mozesz mowic, ze ktos jest nieuczciwy! Mozesz miec pretensje do siebie,ze bylas naiwna. Czekasz 6 miesiecy. Moglas podpisac z kim innym! ceny poszly w gore!i dalej pojda. Jesli teraz wezmiesz kredyt, powiedzmy 200 tys. To czy bedziesz miala zdolnosc kredytowa, za jakis czas nad odatkowe 100 tys?? Nie???To moze, za odstepnym znajdziesz szybko nastepce? Ale kwota, ktora dostaniesz nie wyrownasz niczego. Mieszkania dalej nie bedziesz miala. Co robic? nie wiem? Ale zostac z reka w...tez niedobrze! Moze ktosmadrzejszy dolaczy do naszych dywagacji i cos podpowie? A forma umowy jest wazna!!!Nie sadze zeby f-ma InterEs nie chciala dalej robic kasy na boomie mieszkaniowym! Jej wlaswciciel to zdolny biznesmen!!! Ma rozne f-my. Raczej bezwzglednie skorzysta z wszelki´ch mozliwosci jakie da mu umowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 15:25 Spojrzalam na www interEs. Cena za 1 m. kw. tej inwest. na dzien dzisiejszy, to patrzac na Bud.A ok. 6 tys. brutto,( mieszkania do sprzedania). ciekawe czy ktos podpisal umowe notarialna na Bud. A? A moze ktos powie jaka podpisal umowe przedwstepna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 28.01.07, 17:14 a ja bede bardzo wdzieczna za info od osob, ktore podpisaly juz umowe przedwstepna na bud A. czy robiliscie to w formie aktu not? czy wprowadzalisciejakies przerobki w mieszkaniu?ico na to deweloper? z gory dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:44 mialem podpisana umowe rezerwacyjna na kwote duzo nizsza niz 4,5 tys i musze cie rozczarowac: PP dotrzymał umowy i niepodniósł ceny. Jesli chodzi o mnie to nie mam co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:57 kupilem mieszkanie w bud A. jesli chodzi o przeróbki to nie ma zadnego problemu. Trzeba bedzie doplacic jesli bedzie trzeba uzyc dodatkowego materialu. z usowaniem scian to zalezy ktore pietro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 17:20 co znaczy zaslyszana, mozesz podac konkretne zrodlo? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.01.07, 17:44 do "ja" kogo pytasz??? co masz na mysli z tym zaslyszeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 28.01.07, 17:59 to pytanie do Wiktorii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 29.01.07, 09:33 witam. przeczytalam wasz watek dokladnie, bowiem w sierpniu decydowalam sie na zakup mieszkania, a ta intwestcja byla w 4 ktora zostawilam pod rozwage i teraz sie ciesze ze zdecydowalam sie na inne mieszkanie. Ten deweloper buduje rowniez przy ul. Slowianskiej plombe, termin oddania mial na grudzien 2006, a budynke jest w stanie surowym otwartym, i jeszcze mu to pewnie sporo zajmnie, bo na budowie nie dzieje sie za wiele. Mnie do inwestycji zniecheci sam szef, nic nie chcial zmieniac w zapisie w umowie, poza tym na kazde moje 'ale', dawal odpowiedz wymijajaca, ale tak pewnym siebie tonem glosu, zeby czlowiek pomysla ze otrzymal komplet wiadomosci. Mialam okazje z nim rozmawiac pare razy, ale jakos nie wzbudzil mego zaufania. Coz zycze reszcie by cierpliwie sie doczekali mieszkan, ale takze by nie dali sie zbyc slowami, zas umowy podpisywali a formie aktu notarialnego.POZDRawiam niedoszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 29.01.07, 10:10 Coz spojrzalam na strone i prosze sobie wyobrazic, iz Panstwa deweloper, ktory juz dawno mial wysprzedane mieszkania przy ul.Slowianskiej i to za cene ok 3tys. mam teraz ponownie te mieszkania w sprzedazy i to 7 tys!!??? I nagle ma wolne lokale, coz to calkiem przekonuje mnie ze ten deweloper kreci i to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:22 lokale ma dlatego wolne bo dobudował jeszcze jedno pietro. poczytajcie najpierw dokladnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 29.01.07, 12:11 coz poczytac dokladnie to ja proponuje z jednego pietro nie przybylo by tyle mieszkan, poza tym wolne mieszkania sa nie tylko na ostatnim pietrze, ale na roznych poziomach. Tam wszystkie mieszkania byly w sierpniu 2006 sprzedane. Ta budowe widze codziennie przez okno. Naprawde nikomu zle nie zycze, dziele sie tylko tym co da sie zaobserwowac. Mieszkam przy tej ulicy i powiem ze cena 7tys za taka lokalizajce jest strasznie przesadzona (zajezdnia tranwajowa, sasiedztwo starych kamienic gdzie ciagle cos sie dzieje, podworko na ktore strach wyjsc,nie wspome ze wedlug policji nowy 'trojka' przeniosl sie wlasnie od Olbina przez Nowowiejska w kierunku Grunwaldzkiej). Coz ja tylko uprzedzam, jak ktos mam ochote ryzykowac to juz jego wybor. Ja po przeczytaniu Panstwa postow, obserwacji budowy i rozmowach telefonicznych z szefem, ciesze sie ze dokonalam innego wyboru. Ale kazdy robi co chce, a forum jest po to, by dzielic sie informacjami.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.30.* 29.01.07, 12:18 Miszkam przy ulicy Zwycięskiej i mam okazje obserwowac prace przy budynku nr 1. Nie wygląda to dobrze zresztą wystarczy przyjechać i zobaczyć jak wygląda plac "budowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 29.01.07, 14:28 czy mozesz sprecyzowc co miales na mysli piszac - "nie za dobrze to wyglada".niestety nie mam mozliwosci odwiedzenia placu bud w najblizszych dniach. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:15 szukam przyszlych lokatorow w budynku A. mail: adamdam3@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 30.01.07, 18:17 Witam, kupilem mieszkanie w bud A i mowiac szczerze czytajac wszystkie poprzednie wypowiedzi zaczelem sie stresowac co do naszego dewelopera!!Jak do tej pory nie mialem zadnych problemow z Panem Piotrem, wszystkie zmiany w mieszkaniu tak jak chcialem byly zmienione za darmo i jak narazie nie mam zadnych zastrzezen.Mam pytanie co do podpisania umowy czy powinienem zmienic ja na formie aktu notarialnego?Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 31.01.07, 10:09 witam a co podpisales w umowie w par. 13? ze w w razie zaistnienia.... bedziesz renegocjowal umowe? a w razie braku porozumienia, wypadasz z umowy bez zadnego odszkodowania?? Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 01.02.07, 11:35 Witam umowe mam tak ze w razie jakby deweloper chcial zerwac umowe to oddaje mi zadatek(podwojna wartosc ktora dalem),w umowie dalem taka wartosc ze jakby co to powinno starczyc na pokrycie wzrostu cen za metr.Z tego co wiem to znajomi kupili mieszkania u inych deweloperow i wszystkie umowy sa w podobny sposob na kozysc sprzedajacego:(wiec nie pozostaje nic jak zaufac.Jakby co to zawsze mam zadatek. Bede teraz podpisywal juz w formie aktu notarialnego.Mam duzo znajomych prawnikow co sprawdzali ta umowe i po podpisaniu aktu notarialnego mowia ze jak cos to do sadu,ale miejmy nadzieje ze bedzie dobrze,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna984 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 04.02.07, 17:28 no to budynek A cos tam ma. A B???? jest ktos z B? cos sie ruszylo oprocz zapewnien z epozwolenie za kilka dni???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 25.02.07, 20:12 dalej czekacie? to jakies przegiecie, mysle ze nie wiem jak dlugo urzedy by zwlekaly to bez przesady... radze Wam zdobyc jakis numer czy cos tego rzekomego wniosku o wydanie pozwolenia na budowe i zwyczajnie zadzwonic albo sie przejsc do urzedu. Duzo czasu Wam to nie zajmnie a moze sie cos wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.07, 17:52 witam. powiem wam ze podziwiam wszystkich ktorzy cierpliwie czekaja. Bardzo sie ciesze ze nie kupilam jednak u nich mieszkania, to nie jest solidna firma, to co oni wyrabiaja, sprzedaja mieszkania min. od sierpnia a jeszcze nie maja nawet pozwolenia na budowe, ja kupilam, we wrzesniu od innego dewelopera, u ktorego moje mieszkanie to pierwsza inwestycja, ale teraz sie ciesze z mego wyboru bo jednak inter-es nie jest solidna firma. To co robia przy Obroncow Poczty ( tyle czasu czekaja na pozwolenie na budowe) i na Slowianskiej (opnienie tereminu, podwyzka ceny i zero ruchu na budowie) jest ponizej krytyki. pozdrawiam i zycze wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr42 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:04 Zgadza się, mam rezerwację od maja 2006, w czerwcu mieli dostać pozwolenie :) Już mnie nie inter-esuje, że to jest problem z załatwianiem formalności w urzędzie, to tłumaczenie mnie już nudzi. Szkoda tylko, że ceny zaszalały, ale ja temu deweloperowi mówię papa. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 28.02.07, 19:42 witam wszystkich oczekujacych!czy cos sie ruszylo w sprawie? jak dlugo to czekanie jeszcze ma trwac?...czy ktos juz sie wycofal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 02.03.07, 00:34 nie wiem czy sie ruszylo ale przetasowania z mieszkaniami byly (pojawialy sie dostepne i zaraz byly sprzedane, wiec widac niecierpliwi byli... a na ich miejsce wskakuja osoby placace min 1000pln wiecej za metr... mysle ze inter-es na tym nie ucerpi :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spartan69 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 17:55 Drogi Panie! Określenie niecierpliwi ja zastąpiłbym słowem rozsądni. Ja dałem naciągnąć się ponikowskiemu w czerwcu 2006 roku. Do dnia dzisiejszego ten pan dalej ściemnia i opoiwada bajki o rychłym otrzymaniu pozwolenia. że już dostał sms-a od Pani z urzędu, że niby pozwolenie jest tuż tuż. cha cha! Trwa to już 9 miesiąc. I dalej nic. Dzisiaj na rynku mieszkań można kupić to które jest naprawdę, a nie na etapie dziury w ziemi, mieszkanie realnie namacalne a nie jakieś dalej wirtualne. Nie myślicie chyba że pan przez małe "p" okarze się wspaniałomyślny i dobroduszny i spzreda Pańśtwu te mieszkania po cenie z czerwca 2006. czyli lekka ręką odda w prezencie wszystkim po średnio 100 tys jako dbający o dobre imię firmy uczciwy deweloper. Ja mu dziękuję mam gdzie mieszkać i wolę kupić córce mniejsze o 10m, ale prawdziwe. Szaleństwo zakupów mieszkań wyraźnie stanęło, więc będę przebierał w gotowych produktach, i przede wszystkim realnych. Odpowiedz Link Zgłoś
matali Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 04.03.07, 21:24 ale osoby które kupiły mieszkanie w budynku A, na który to budynek pozwolenie na budowę jest, mogą spać spokojnie? czy deweloper również z nimi może rozwiązać umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 04.03.07, 21:46 witam Nie wiem czy tacy rozsadni... mnie stac bylo na mieszkanie/kredyt w czerwcu tamtego roku (i wtedy tez zarezerowowalem mieszkanie w inter-esie) a teraz mnie juz na nie najzwyczajniej nie stac... i mysle ze w gronie "nabywcow" mieszkanw budynku B i C jest bardzo podobnie... to ze opieszalosc urzedow wydajacych pozwolenie jest taka a nie inna to akurat nie jest wina inter-esu, natomiast czy wlasciciel dotrzyma ustalen pisemno-slownych i nie podwyzszy ceny po otrzymaniu pozwolenia to juz okaze sie w praktyce... z tego co wiem Nabywcy w budynku A sa zadowoleni nieuwazamtez ze szalenstwo zakupow jakos specjalnie stanelo, nieco spowolnilo napewno bo coraz drozej, ale napewno niespowolnilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spartan69 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 22:56 Więc życzę powodzenia. Pan "p" przekonywał mnie że ceny to on nie podniesie tak jak inni deweloperzy np. mówił że chcą 7tys za metr a on ma rozsądne ceny! a tu proszę popatrzyć na inwestycję przy ulicy słowiańskiej cena = 7tys. więc co to ma znaczyć, czyżby znów mydłił komuś oczy. a jakie macie gwarancje że ceny nie podniesie, tylko nie mówcie mi że ten świstek papieru tzw. umowa rezerwacyjna da wam gwarancje ceny za 4100 + vat. bez notariusza. Nie ma rzadnych gwarancji. Więc ja takiego ryzyka nie podejmuję, nie chce na wszelki wypadek aby pan p wpuścił mnie w kredytowe bagno. Kupuję gotowca. Długo na tym myslałem. Jest kilka znaków zapytania. Czy pan p jest właścicielem przedmiotowego gruntu przy ul. Poczty Gdańskiej? Nie! kto inny jest właścicielem, inny ktoś buduje. kto przeniesie własność na Was? A pracownicy firmy budującej i firmA wybudują za pół darmo? itd. Pan p im dopłaci z własnej kieszeni. Ale wiem co możecie innego napisać ja też miałam takie wątpliwości i dylematy, ale teraz kupuję towar gotowy. poza tym nie słyszałam że na budynek A pan p podpisywał umowy przedwstępne w obecności notariusza. Ale co ja plotę, zapomniałam, pan p obiecał że cena nie ulegnie zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spartanka69 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 23:33 I jeszcze jedno. Fakt wpłaty na mieszkanie przed terminem nie ma znaczenia bo za moment zakupu przyjmuje się datę podpisania aktu notarialnego przenoszącego wlasność, a to w Waszym przypadku jak sie domyślam nastąpi dopiero w 2008 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 06.03.07, 00:32 Pewnie nie nie mam pewnosci... ale nie mam tez wyboru... albo sie uda z tamta cena na ktora mnie bylo stac, ale mieszkania nie kupie i... tyle bedzie mnie w Polsce widac... Wlasciciel inter-es ma bardzo duzo wspolnych biznesow z bratem i tutaj bym raczje nie upatrywal "walka" gotowiec... fajnie, ale w tym momencie 7tys lekka raczka trzeba miec... ja nie mam, a mieszkanie rzedu 35m2 jakos mnie nie kreci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.core.lanet.net.pl 05.03.07, 19:29 zgadzam sie ze spartanem. Dodam tylko, ze cena to nie wszystko. Czy wy naprawdę macie zaufanie do faceta, który jest deweloperem w postaci osoby fizycznej, mało tego jest ososbą fizyczną nie będącą właścicielem gruntu, opóźnia się z oddaniem słowiańskiej, jest sztucznie miły przez telefon i za każdym razem twierdzi że "już w przyszłym tygodniu", a tak naprawdę nie kwapi się udowodnić, że kwestia braku pozwolenia nie wynika z jego winy? A ten żenujący plac budowy bud A...? A w ogóle skąd macie pewność, że wniosek o to pozwolenie dotarł do urzędu. Tak długo czekacie i nie potraficie zasięgnąć niezależnej informacji? Jak można byc tak nierozsądnym i nieuważnym przy podejmowaniu decyzji mieszkania za takie pieniądze? Gościu się nie zmartwi jak zrezygnujecie, bo zarobi na tym krocie sprzedając komuś więcej - to fakt, ale nie myślcie tymi kategoriami! Facet nie ucierpi. Rozumiem, że jesteście w kropce i może faktycznie warto czekac, może faktycznie gość nie podniesie ceny, ale nawet gdyby to jak myślicie przełoży się wykonawstwo projektu, na którym de facto gościu jest relatywnie stratny jeśli Wam nie podniesie cen? Z drugiej strony jak Wam podniesie to do obecnej ceny rynkowej - ale wtedy zadałabym sobie pytanie czy przez następne 2 lata w słuchawce będe słyszeć, "tak, juz w przyszłym tygodniu wchodzimy na plac budowy", albo "tak, już w przyszłym tygodniu rozpoczynamy kolejny etap inwestycji" itd., itd., a kredyt trzeba będzie spłacać. Na nic nie namawiam, ale zdecydowanie tego pana nie polecam pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 06.03.07, 00:35 ja czekalem na osade... i wyszedlem na tym $#%#%$#%$#... bylem juz zdecydowany na zakup w activ investement ale cos mnie podkusilo poczekac na osade... bo taniej, bo wroclaw, bo kolesga tam kupil wczesniej... zwodzli 3 miesiace po czym wszystko sie sprzedalo w ciagu kilku godzin... w jeden nie mozliwy do okreslenia dzien (no chybaze dzownilo sie codzinnie wysluchujac za kazdym razem obelg wrecz osob udzieljaych infoamcje typu "niewiemy" albo "w poniedzielk".... mieszkanie prawdobodobnie w 90% poszly wsrod juz aktywnych czlownkow tej spoldzielni... bo mieli cynk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:47 jako własciciel budujacego sie mieszkania w bud A ( co do tempa nie bede sie wypowiadał ) ciesze sie ze wytrzymalem i nie zrezygnowalem. kupilem za 3,5 brutto za m2 i tylko na taka cena mnie stac. jakbym zrezygnowal musialbym dac co najmniej 5,0. czekam, czekam, ale nie narzekam, bo mnie po "dzisiejszych cenach" nie stac. jeszcze jedno - umowy na wykonanie robot podpisuje sie z duzym wyprzedzeniem - pewno gdy zaczal sprzedawac mieszkania ( przelom 2005/2006 ) juz mial skalkulowana cene. to co robi sie teraz to dla pp niesamowity bonus. poza tym jest jeszcze cos takiego jak wiarygodnosc firmy. z tego co wiem jest to jedna z najwaznieszych rzeczy dla firmy. a o pp sie nie matrwcie - na pewno nie straci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 80.50.30.* 08.03.07, 11:26 Mam przyjemność mieszkać niedaleko terenu budowy ww bloku i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami, które być może uratują komuś ładny kawał grosza. 1. Inwestor nie ma żadnego interesu, aby oddać budynek numer 1 w jakimś przewidywalnym terminie, co go do tego zmusi ??? 2. To, co jest aktualnie robione bardziej przypomina budowę z przed 20 lat, kilu panów o dziwnej prezencji bez podstawowego sprzętu i wyposażenia, próbuje przebudować budynek. 3. Pozwolenia na dalszy etap nie ma i być może wcale nie będzie gdyż planowane budynki są najzwyczajniej za blisko siebie a nie można ich przybliżyć do ulicy gdyż obowiązuje lina zabudowy. 4. Na planowanym placu budowy znajduje się zieleń, która wygląda może niepozornie, ale niektóre okazy liczą sobie dobrze ponad 100 lat. Za ich wycięcie pod warunkiem, że zgodzi się konserwator przyrody należy słono zapłacić. 5. Biorąc pod uwagę wcześniejsze posty nie wygląda to różowo obawiam się, że nazwa inwestycji jest symboliczna, bo oznacza szelest zielonych dla właściciela. 6. Moja rada płacić tylko za wykonane etapy i ani złotówki więcej – dobrymi radami jest ….ale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 09.03.07, 09:06 hmm 1) dlaczego inwestor nie ma interesu oddac budynek w terminie? 2) widzialem ze nie wyglada to za rozowo... moze rusza na wiosne? 3) nie wydaje mi sie zeby ktos robi wielomilionowa inwestycje z tak podstawowym bledem jak podstawowa odleglosc miedzy budynkami?! 4) j.w. 5) bez komentarza 6) latwo sie mowi, gorzej wykonac... biorac kredyt nie jest to takie latwe... jestem w identycznej sytuacji jak budA... na podpisana umowe mnie stac, na ta teraz na rynku nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.07, 15:39 Ludzie kto moze niech ucieka od tego dewelopera. Na SLowianskiej gdzie juz jest grube poznienie, tez widze codzinnie budowę, jak od czasu do czasu widac 3 osoby to dobrze, praca ich stoi w miejscu choc pozwolenie tam maja. Ktos tu pisal ze to wiarygodny developer, to ja sie pytam na czym ta jego wiarygodnosc polega???? Naprawde nikomu zle nie zycze, ale opacznosc sprawila ze sie na to budowe nie pokusilem i ciesze sie okropnie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NotBear Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.nat.tvk.wroc.pl 10.03.07, 00:49 > 1,2) A po co się spieszyć? Porządny, szybki wykonawca pewnie będzie droższy. Przecież Ci, co już zapłacili i tak poczekają. A jak się zniecierpliwią, to się rozwiąże umowę i sprzeda 1,5x albo i 2x drożej. > 3, 4 A może nie ruszą wcale? Deweloper ma z umów rezerwacyjnych cudowny kredyt 0%. I to z nieokreślonym terminem spłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.03.07, 01:08 1 i 2 >> mysle, ze kazdemu deweloperowi mozna to zarzucic ktory skasowal ludzi po cenach <5tys 3 i 4 >> przy kapitale inter-es kilka pieciotysiecznych wplat to nie jest jakas wielka atrakcja jak bedzie zobaczymy... mam nadzieje ze sie nie zawiode... a jak sie zawiode... pozostanie mi tylko domek pod miastem chyba bo pakowac 400tys w mieszkanie 50 czy 60m2 nie zamierzam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matali Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lanet.net.pl 10.03.07, 12:13 obecny stan zawansowanej budowy :( picasaweb.google.com/nautilus.76.wroclaw/InterEsBudowaObroCWPocztyGdaSkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.03.07, 13:19 troche sie budynek przez 2,5 miesiaca zmienil tylko... robotnikow nie widac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matali Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.lanet.net.pl 10.03.07, 13:56 nie widać robotników, ale na bramie tej inwestycji wisi ogłoszenie, że poszukiwany jest lokal/mieszkanie dla 10 budowlańców, więc jak znajdą lokal to pewnie przyjadą chłopaki na budowę z drugiego końca Polski. Płacą 15zł/noc/osobę za wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 14.03.07, 23:30 Witam Wszystkich! czy ktos moze ma jakies dobre wiesci??czy moze moja osoba niepotrzebnie naiwnie ufa, ze cos sie w koncu ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.europe.hp.net 15.03.07, 08:20 chcesz dobre wiesci, to zadzwon do pana p., na pewno Ci powie, ze juz w przyszlym tygodniu bedzie pozwolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 21.03.07, 11:44 moja naiwna osoba tez ufa... czy ktos ma info jak postepy w budynku A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 62.87.244.* 03.04.07, 13:32 Jejku - to zaraz koło mnie! te budynki zsłonią mi słońce! O ile uda sie je tam wepchnąć... Zielony Szelest - dobre. He, he - szelest = warkot samolotów. Mieszkam obok i latają jak szalone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 10:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=74200067&a=76110744 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.07, 20:14 trzymam kciuki za cierpliwych :) Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 02.04.07, 16:49 Witam wszystkich czy ktos z was piszacy te wszystkie negatywy byl wogtole osobiscie u Pan P?Ja mialem okazje byc u niego jak i rowniez u kierownika budowy i poswiecilem im kilkanascie minut bo mam mieszkanie w bud A.Drodzy panstwo jak dla mnie nie mam zastrzezen wszystkier zmiany w projekcie ktore chcialem miec mam(i to za darmo),Budowa jak dla mnie idzie a jak cos to bedzie Pan P placil odsetki.Rozumiem niepokuj tych co wciaz czekaja na pozwolenie w bud B i C ale nie pozostaje nic jak czekac(czy dowiadywaliscie sie Panstwo wogole dlaczego nie ma pozwolenia jeszcze?)Bo chyba od tego trzeba by bylo zaczac a pozniej pisac negatywy .Pozdrawiam wszystkich, w razie jakis pytan i zdjec z bud prosze dac znac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 04.04.07, 11:28 ja tez generalnie licze w pomyslny final, "zaklepane" mam mieszkanie w budynku B... bylem ostatnio na terenie budowy (jesli ktos chce fotki to pisac) i postepy w budynku A jakies sa... teren pod B i C tez nie wydaje sie jakis nie wielki wiec mysle ze spokojnie stanie tam budynek wg zasad budowlanych (co poniektorzy tu zarzucaja) rowniez drzewa nie wygladaja na zabytkowe. W okolicy robi sie sporo nowych niewielkich budynkow, wypada tylko miec nadzieje, ze drogi sie polepsza :) Reasumujac wszystko sie strasznie przedluza ale mimo wszystko mam nadzieje ze bedzie wg ustalonych i spisanych zasad Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 06.04.07, 20:45 Witam co do odleglosci miedzy budynakmi to prawo budowlane mowi o ok 9-12m odleglosci miedzy budynkami a bylem u Pana P i widzialem projekty u na tym osiedlu ma byc 16 tzn miedzy A i B,nie pamietam jak to sie ma do C.Zdjecia jakby ktos chcial rowniez mam wiec dajcie znac.Bedac na budowie udalo mi sie wejsc do srodka i tam prace ida wiec do kilku wypowiedzzi poprzednikow ze nic sie tam nie dzieje to pisza chyba tak zeby pisac.Co do tych samolotow to chyba troche naciagane,pozdrawiam wspolokatorow!:) Odpowiedz Link Zgłoś
lunka_79 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 08.04.07, 23:05 Buggy, Tu sasiadka z bud.A.Jestem ciekawa czy juz dach zaczeli robic?! Masz jakies fotki to chetnie bym zerknela, a moze ze srodka tez masz...bo mam skosy w mieszkaniu i nie wiem jak to bedzie wygladac..:) Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 10.04.07, 13:52 Witam sasiadko:):)Co do dachu to jak bylem w polowie marca to dachowki jeszcze nie zaczeli jedynie polozyli bloczki w okolicach okien na dachu!Co do zzdjec to mam z zew i 2 wew ale tylko na parterze zaraz przy wejsciu ale z projektow mieszkan i tak beda tam wszytsko zmieniac.Wyslij mi prosze na gg adres maila to przesle wszystko co mam gg 1909507,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 10.04.07, 18:41 witam sasiadke:):)moj numer gg to 1909507, prosze zostaw mi tam maila twojego a przesle wszystkie zdjecia i wiadomosci co mam, pozdrawiam,nie wiem czy ta wiadomosc nie poszla dwa razy bo mialem problemy z netem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.europe.hp.net 24.04.07, 13:19 witam Panie i Panów, widzę, że na stronie dewelopera pojawiło się pozwolenie na budowę. Jak tam dotychczasowe kontakty z deweloperem? cena zmieniła się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:23 no to sie sie cierpliwi doczekali! cena sie nie zmienila. rusza podpisywanie umow w nastepnym tygodniu! zostaly przeze mnie przejrzane fora internetowe nt konkretnych wroclawskich developerow, i wszedzie cos. nie ma inwestycji idealnej dla wszystkich.zawsze krytyka bo jakis powod do niezadowolenia.najciekawsze ze zawsze sa tez zadowoleni.w kazdym razie lepiej poczekac i ponarzekac a miec nowe mieszkanie, w ladnym miejscu! niedlugo przecietny Kowalski bedzie tylko mogl pomarzyc o wlasnym mieszkaniu, placac wieksza czesc swej pensji wynajmujacemu.zwlaszcza we Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.05.07, 20:28 czy sa tu jacys forumowicze ktorzy uz podpisali umowy (notaralnie?) na budynki B lub C? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:18 tez jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 17.05.07, 16:02 ahoy... a juz podpisalem umowe... wszystkie warunki zostaly niezmienione, z czego jestem bardzo zadowolony... choc ryzyko dalej jest... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 05.06.07, 13:44 Witam wszystkich!:)Widze ze odkad zostalo wydane pozwolenie na budowe na bud B i C ,nie ma zadnych negatywow:)Bylem ostatnio na bud i wydaje mi sie ze ida wg planu,jezeli ktos jest zainteresowany zdjeciami moge bez problemu przeslac.czekam na nowe wiesci o Zielonym Szelescie:):)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 26.06.07, 23:27 Witam!Mam pytanie czy ktos kto kupil mieszkanie w bud A, podpisal umowe notarlialna?Jezeli tak to czy byly jakies problemy ze strony Pana P?dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 27.06.07, 02:08 hey, z tego co pamietam Ty kupielsw budynku A... i jak sobie chwalisz? wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 27.06.07, 18:33 Witam!Dokladnie, ja kupilem w bud A i jak narazie nie mam problemow, ale ostatnio poczytalem kilka artykulow na temat sytuacji deweloperow i coraz wiecej jest przypadkow ze deweloperzy chca podnosic ceny albo rozwiazywac umowy.Podobno jedynym zabezpieczeniem moze byc umowa w formie aktu notarialnego, wiec mam pytanie czy ktos juz ja podpisal z wlascicieli mieszkan w bud A i czy byly z tym jakies problemy?Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 28.06.07, 01:58 ja podpisalem notarialnie na budynek B, ale nie uwazam zeby ta forma umowy byla dla mnie jakims szczegolnym zabezpieczeniem... tez czytam raczej na bierzaco informacje o problemach... mysle ze czesc z nich jest przesadzona, a czesc ma swoje pokrcyei w rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 28.06.07, 18:33 witam jeszcze jedno pytanie, czy to prawda ze koszty oplaty notarialnej przy odbiorze mieszkania i ustaleniu hipoteki beda pomniejszone o koszty oplaty notarialnej z umowu przedwstepnej w przypadku podpisania takiej teraz??dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 16:18 pp nie robi zadnych problemow z aktem notarialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 30.06.07, 18:08 gdzies czytalem ze tak wlasnie jest >> fifty-fifty... ale wpraktyce jak bedzie nie wiem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 12:35 Witam. Wlasnie rozwazam rezerwacje mieszkania w budynku B ale te wszystkie opinie troche mnie przerazaja! Czy jest juz chociazby pozwolenie na budowe tego budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 27.07.07, 15:40 a sprobowalas przejrzec poza lista mieszkan wszystkie informacje zawarte na stronie dewelopera?? pozatym sprawdzilas daty postow tych ktore Cie przerazaja?? zreszta nie wiem do konca ktore Cie tak przerazaja?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 16:08 ostatnie posty so ok ale widze, ze ludzie czekali miesiace... to nie jest budujace! jednak inwestuje sie troche kasy! boje sie, ze na mieszkanie przyjdzie mi czekac 2 razy dluzej! Strone dewelopera znam na pamiec ale z doswiadczenia wiem, ze roznie to bywa z tymi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 27.07.07, 17:45 skoro na stronie dewelopera sa informacje i dokumenty do pobrania w tym pozwolenie na budowe oraz uprawomocnienie pozwolenia na budowe to nie rozumiem zasadnosci pytania "Czy jest juz chociazby pozwolenie na budowe tego budynku?" nie czekalismy miesiacami na to pozwolenie ale dluzej bo ja osobiscie okragly rok... co poniektorzy jeszcze dluzej... polecam pojechac na plac budowy, gdzie budynek A jest juz dosc mocno przerobiony, a "dziura" i fundamenty pod budynek C sie pojawiaja dosc systematycznie... w sumie B jest nieruszony jeszcze niestety ale wydaje mi sie, ze to z uwagi na to, ze organizacyjnie jest wygodniej poki co trzymac tam materialy budowlane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.07.07, 19:54 lepiej sprawdz sobie sama - ja ponad rok temu prawie sie nie wpakowalam w tá inwestycje - i pozowlenie na budowe mialo byc tuz tuz, dlatego z ciekawosci zagladam tu od czasu do czasu i patrze czy cos wreszcie ruszylo. radze wszytskiego dokladnie samemu sie dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 12:30 Mialem mieszkanie na Obroncow Poczty Gdanskiej, ale PP nie jest lojalny wobec ludzi i sie wycofalem. Radze uwazac na tego developera, bo jeszcze nie jedna osoba sie na nim przejedzie. Budynek B mial stac juz w styczniu 2008 (tam mi mowil PP) a tu nie wiadome czy stanie w grudniu 2008. Zycze powodzenia i cierpliwosci z tym developerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 30.07.07, 18:16 a mozesz dodac kiedy deklarowal taki termin? Pewnie przed otrzymaniem pozwolenia moglbys tez podac jak sie przejawia nielojalnosc Pana PP ??? btw z ktorym deweloperem na aktualnym rynku nie trzeba wykazac duza doze cierpliwosci?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mietkow.com 30.07.07, 20:23 Oczywiscie jak podpisywalem umowe rezerwacyjna to roztaczal przedemna piekne horyzonty ze budynek bedzie stal juz w styczniu 2008 - slowa PP. Oczywiscie przed otrzymaniem pozwolenia. I co z tego jak nawet jeszcze ani jedna lopata nie zostala wbita pod bud. B, smieszne poniewaz kaze juz placic. Powodzenia pewnie w 2009 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 30.07.07, 23:43 od poczatku termin realizacji byl na 2 kwartal 2008 roku, wiec nie wydaje mi sie zeby w ktorymkolwiek momencie ktos mowil o styczniu 2008... ja uwazam, ze budynek B i C to jedna inwestycja i organizacyjnie wygodniej jest zaczac od "dziury" pod C... mysle p.Gosc, ze pan PP nie straci na tym, ze Pan rozwiazal umowe rezerwacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 156.17.101.* 31.07.07, 10:59 mam mieszkanie w bud A. powiem szczerze ze jestem troche zawiedziony postepami na budowie ( ale ponoc opoznienie to norma ) ale mimo wszystko spodziewalem sie pojdzie to troche sprawniej ( w koncu prawie ie bylo zimy. pytanie: czy ktos dostał od pp jakikolwiek termin planowanego zakonczenia budowy. PP powiedział mi tylko ze przekazanie aktu wlasnosci sie opozni, ale bez jakichkolwiek przyblizonych terminow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: host by host Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:36 Widze ze PP standardowo sie wykreca mowiac ze wszystko sie opoznia, ale cierpliwosc ma tez swoje granice. W bud. A cos sie przynajmniej dzieje, a co do B to kpina w bialy dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 03.08.07, 16:05 a nie uwazasz, ze wykopanie dziury pod budynek B sprawiloby ze nie bedzie kompletnie gdzie trzymac materialow i sprzetu ciezkiego na tej budowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.as.wcom.net 04.08.07, 19:48 able ale kogo to obchodzi ze tam materialy sa skladowane? Jezeli termin byl obiecany a jeszcze tam nic sie nie dzieje w B to deweloper zeby dotrzymac obietnicy powinien sobie znalezc inne miejsce na skladowanie. Co to za podejscie w ogole ze nie ma gdzie zlozyc materialow? pffffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.07, 22:35 a nie wydaja wam sie te wpisy broniace dewelopera - sa naciagane, kto moze tak wychwalac dewelopera gdy rok trzeba bylo na pozwolenie czekac na budowe,ciagle zwodzenie, a rezerwacja juz nie pamitam 10 tys chyba wynilo, zreszta slowinska inna inwstycja ma juz ponad 8 miesiecy opoznienia czyli to nie wyjatek na poczcie gdanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.07, 08:17 dostaliście już fakturę za III etap budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 08.08.07, 16:52 nie mam zamiaru bronic rekami i nogami dewelopera ale staram sie patrzec na to obiektywnie... calosc inwestycji nawet z budynkiem A to jest JEDNO pozwolenie na budowe i JEDNA inwestycja... szczegolnie budynek B i C sa scisle ze soba zwiazane z uwagi na parking podziemny, troche mniej budynek A co jest logiczne bo stal wczesniej i wymaga mniej pracy... mysle ze bedzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --> Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mietkow.com 11.08.07, 22:37 A jadnak bronisz, tak fatalnego developera chyba nie ma we Wrocławiu. Co to za wykręcanie się że nie ma gdzie trzymać matariałów, i na 100% budynek B zostanie oddany w 2009 roku, a nie jak to mówił developer (około rok temu) na początku 2008 roku. Śmiać się chce ale widzę że niektórym to odpowiada. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mietkow.com 12.08.07, 10:05 Ciekawe dlaczego developer PP obniżył ceny swoich mieszkań o 10%. I tak to nie zmienia faktu że osiedle będzie wybudowane z ogromnym opóźnieniem. Powodzenia w czekaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 12.08.07, 18:13 a co mam robic panikowac i wyzywac? wtedy bedzie lepiej? sa ZNACZNIE gorsi developerzy, poczytaj inne posty, przejdz sie po innych deweloperach... ja szukajac mieszkania poltora roku temu zwiedzielm osobiscie, dzownielm lub pisalem mejle do 90% developerow/spoldzielni wiec jakis przekroj chocby w traktowaniu klienta mam... przyklad pierwszy z brzegu to rafin i jego opoznienia w budowaniu, nie mowiac juz oakcie wlasnosci (14 miesiecy opoznienia) pomyslz materialami to MOJ PRYWATNY domysl, a nie argument dewelopera, w umowie budynek B ma byc do konca roku 2008, od 1 stycznia 2009 przewidziane sa odsetki. Smiac mi sie chce jak ludzie oczekuja normalnosci w tak nienormalnym rynku jak rynek nieruchomosci w Polsce. Zreszta sprobuj cos zalatwic w urzedzie architektury to moze troche sie zrefkletujesz... obnizenie 10% wynika po pierwsze z okresu wakacji (zastuj) a po drugie zwolnieniem wzrostu cen (co wiaze sie pkt pierwszym) mi PP od poczatku mowil, ze budynki powstana w ok 1,5 roku od otrzymania pozwolenia na budowe, niestety ten dokument sie rok przeciagal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --> Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 12:03 Raczej dokument sie nie przeciagal, ale developer to zlewal klientow. Wczoraj znalazem kartke na ktorej PP narysowal mi ze mieszkania beda gotowe juz w styczniu 2008. I kto tu jest oszustem. Pozdrawiam i zycze wam cierpliwosci. Ja juz nie musze sie martwic bo mam mieszkanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 22.08.07, 20:33 raczej NAPEWNO ten dokument sie przeciagal, powtarzam raz jeszcze... SPROBUJ sam cos zalawic we wroclawskim wydziale architektury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOSIA1212 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.07, 08:35 Ja kupiłem od PP mieszkanie na ul. Słowiańskiej jak sie okazało za bardzo bardzo małe pieniądze, o dziwo deweloper nie zmienił ceny ani nie wypowiedział mi umowy tylko dokończył budynek i myślę że na tym mieszkaniu dużżżżo dołożył. Moim zdaniem PP jest bardzo uczciwym człowiekiem i o swoje pieniądze u niego nie martwił bym się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba z Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-134.btcentralplus.com 31.10.07, 23:04 PP to zwykly oszust.moj ojczym kupil u niego mieszkanie a ten mu wymowil umowe.i jeszczs czekal 5 miesiecy na zwrot pieniedzy.nierobcie z nim zadych interesow,to cwaniak.czytajcie dokladnie umowy rezerwacyjne i przedwstepne.oszust i kretacz.slyszalem ze duzo osob rezygnuje z mieszkan na obroncow.juz sie na nim poznali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jola Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-134.btcentralplus.com 02.11.07, 08:05 Uwaga!!! dzwonilam pare dni temu do firmy pana Ponikowskiego,gdzie powiedziano mi ze termin oddania budynku A opuzni sie o jakies 2-3 miesiecy.To jest paranoja co oni wyprawiaja.Oszusci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --> Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 12:46 Wstyd poprostu, ten czlowiek jest zwyklym oszustem, ma gdzies swoich klientow, najwazniejsze sa dla niego pieniadze. Naprawde wstyd ze takim osobom powierza sie pieniadze. UWAZAJCIE NA NIEGO!!! NIE DAJCIE SIE OSZUKAC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba z Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-134.btcentralplus.com 02.11.07, 16:54 trzeba ostrzec potencjalnych klijentow na przyszlosc, on napewno bedzie jeszcze cos w przyszlosci budowal.LUDZIE NIEKUPUJCIE OD TEGO CZLOWIEKA NIC.TO ZWYKLY LAWIRANT I OSZUST.OSZUKAL W ZYCIU JUZ CHYBA WSZYSTKICH MOZLIWYCH LUDZI.NIEPODPISUJCIE Z NIM NICZEGO.SKONSULTUJCIE COKOLWIEK CHCECIE Z NIM PODPISAC Z DOBRYM PRAWNIKIEM.TO JAKAS SZUMOWINA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 00:15 przy aktualnym rynku mieszkaniowym TYLKO trzymiesieczny poslizg to bedzie swietny wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba z Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range81-155.btcentralplus.com 03.11.07, 08:22 sledze ostatnio forum dyskusyjne innych deweloperow w calej polsce i 97% niema poslizgow nawet jedno miesiecznych PP to porostu zwykly oszust!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 11:41 dodaj jeszcze ze jest Was dwoje... kuba z i p.jola :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba z Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 86.158.2.* 03.11.07, 12:40 Niestety niemialem przyjemnosci poznac p.Joli przykro mi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 11:55 97% nie ma poslizgu. Hmmm? skad te dane i z ktorego roku? nie trzeba dlugo szukać ( we wrocawiu bo nie interesuje mnie Pcim Dolny i tym podobne ) aby uznac te dane za "lekko" przesadzone. 2-3 miesiecy poślizgu - trudno jest, ale to i tak nieźle. do kuby: moze twoj ojczym powinien byl dokladnie przeczyac umowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba z Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 86.158.2.* 06.11.07, 22:34 ewidentnie go bronisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 11:13 nie bronie tylo informuje jak jest. wszyscy na niego jechali jak nie bylo pozwolenia. jak juz bylo to nagle przycichlo. teraz jak juz bud a jest na ukonczeniu ( spoznia sie ok 2 miesiecy ) to znowu sie zaczyna. nie mowie ze jest idealny. tez sie wkurzalem ze pozwolenie tak dlugo sie przeciaga. budowalem hale produkcyjna i wiem jakia do gehenna. powiedzmy ze wykazalem sie zrozumieniem. poza tym PP byl w porzadku - ceny nie zmienil ( 3500; nie mialem umowy notarialnej ),o opoznieniach nie sciemnial. jak dla mnie spox. poza tym jest wolny rynek - jak cos sie nie podoba zawsze mozna znalesc innego developera. zycze lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jola Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-145.btcentralplus.com 07.11.07, 12:43 panowie fakty mowia same za siebie.Prosze wejsc na strone dewelopera a tam jest czarno na bialym ile osob sie juz wycofalo.Zobaczcie ile mieszkan jest w tej chwili na sprzedaz.BARDZO DUZO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 16:04 p.Jolu... i o czym to swiadzy bo nie lapie? :> jakie sa Pani wnioski w zwiazku z powyzszym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tańczący z wilkami Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.pl 07.11.07, 16:42 chyba proste - 3500PLN i wolne lokale !!! - p.Jolu wdepnęła Pani w niezłe g...o! Mniej przesądni uważają, że jest to oznaką niesamowitego szczęścia, ale czy aby napewno?!! Moje wyrazy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jola Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-145.btcentralplus.com 07.11.07, 17:10 widzi pan panie tanczacz z gwiazdami, ja tam zadnego mieszkania niemam (naszczescie).w pore zrezygnowalam:) kupilam lecz zato nowe niedaleko tamtego i juz mieszkam a tam pewnie zamieszkala bym na przyszle wakacje ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 00:21 to widze p.Jolu ze Wam tam blisko Obroncow BT za providera robi :) ciekawe hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jola Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-131.btcentralplus.com 08.11.07, 08:18 pracujemy w irlandii,mieszkamy we wrocku:) jeszce jakies zapytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estima Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.11.07, 14:19 aha znów byczek językowy :no cóż Irlandia.."jeszcze" się tak pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 09:01 DO tańczący z wilkami. cena 3500 byla na samym poczatku (i to bardzo krotko) i dotyczyla tylko bud A. nie sadze aby ktos zrezygnwal za ta cene. rezygnowali jak juz byly po 6500 i przede wszystkim mieszkania na parterze ( fatalne polozenie ) i 2 pietrowe ( fatalny rozkład ) ( mowie caly czas o A - inne mnie nie interesuja ) Do p.joli - ciekawe ile dala za m2 u nowego i za ile miała u PP. bo jakym mial za 6500 tez bym zrezygnowal. i co by zrobila gdyby miala za 3500. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jola Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-134.btcentralplus.com 08.11.07, 14:21 u nowego dewelopera zaplacilam 5600 i juz dawno mieszkamy!!! u PP jesze dluuuuuuuuuuuuugo bym czekala ciekawe tylko czy bym sie doczekala??? :) szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tańczący z wilkami Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.07, 22:26 W związku z powyższym cofam "wyrazy... " i całkiem serdecznie, i jak widać nieukrywanie - gratuluję. Jeśli jest tak dobrze, to może warto się podzielić tymi dobrymi informacjami z innymi (mam tu na myśli osoby szukające własnego lokum, mniej przebojowe (nie mam siebie na myśli),a których nie stać na utratę kasy zbieranej latami lub spłacania przez lata kredytu "na cukierek z robakami". Dzieląc się tą wiedzą naturalnie wyeliminujemy PP i temu podobnych "deweloperów". Jest to tylko sugestia. Tak na marginesie - Obrońców nawiedził jakiś wirus, bo spore spóźnienia mają wszystkie budowy tam rozpoczęte. Wystarczy też poczytać forum - co się u innych kroi. pzdr szczególnie dla tych już "wyluzowanych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jola Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.range86-134.btcentralplus.com 09.11.07, 07:20 ja juz o PP dawno zapomnialam.tylko szkoda mi tych ludzi ktorzy musza sie z nim jeszcze scierac.Z tego co widze w chwili obecnej jeszcze dlugo tam nikt niezamieszka.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 12:36 okrutne bzdury wypisujecie... na tle deweloperow ktorzy maja roczne opoznienia w odbiorze technicznym badz wypowiadaja umowy bo ceny poszly w gore (safehome, activ) inter-es prezentuje sie bardzo slownie... zasadniczy minus to bylo jedynie oczekiwanie na pozwolenie na budowe (roczne) ale kazdy kto mial jakikolwiek kontakt z dzialem architektury we Wroclawiu lub pochodnymi sprawami wie jak to wyglada... co wogole zarzucacie temu deweloperowi o nie bardzo rozumiem? termin budynku A jest 4 kwartal 2007 czyli do 31 grudnia... potem pewnie jest jeszcze zgodne umowa mozliwy 3 miesieczny poslizg bez konsekwencji... zatem przypuszczalnie do 31 marca pan PP ma czas ZGODNY z podpisana umowa... byl ktos z Was wogole na budowie? Widzial jak o wszystko wyglada, czy swoje frustracje wylewacie w oparciu o forum i ilosc dostepnych mieszkan?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusa Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.cofund.org.pl 09.11.07, 12:54 tymczasem lepiej poszukac dodatkowych pieniazków na kuchnie tak jak ja. polecam www.otwieramy.pl/?p=135624 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estima Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.11.07, 14:18 a kiedy ja tam zamieszkam to panią też zaproszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estima Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.11.07, 14:17 to może panią odwiedzę na tym mieszkaniu za 5600?bo między wierszami czytać to bajer ma pani w jednym .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 21:14 drogi "kubo" poczytaj watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=67521240&v=2&s=0 widac nalezy Activ do ych 3% "z poszligiem" ?? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estima Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.e-wro.net.pl 10.11.07, 14:15 opóźni pisze się przez ó pani Jolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:50 kupilem... a forma w jakiej sie do mnie zwracasz swiadczy tylko tobie i tobie podobnych pieniaczach forumowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mikolow.net 26.12.07, 21:33 bylem na budowie i rozmawiałem z panią ( zastępca kierownika budowy? ). powiedziała mi ze planuja zakonczenie budowy na koniec kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 22:12 rozumiem, ze na kwiecien ma byc budynek A?? czyli prawie w terminie bo pewnie od 31 grudnia jest w umowie "przepisowe" 3 miesiace poslizgu mam nadzieje ze B i C pojdzie rownie sprawnie :) pzdr Kupujacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mikolow.net 02.01.08, 01:29 nie znam waszych umów ( BiC ) ale z tego co pamietam ( nie jestem pewien - nie mam umowy przy sobie ) nic nie bylo o ewentualnym poslizgu w budA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 11:35 mamy wlasnie "przepisowy poslizg" do 3 miesiecy bez konsekwencji dla developera... mysle ze dosc logiczna sprawa. W takim razie Ty do kwietnia czekasz na swoj A ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowik Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gazownia.pl 03.01.08, 14:39 A co po kwietniu 2008 mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:47 moglbys specyzowac swoje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mikolow.net 06.01.08, 15:36 precyzuje. pani na budowie powiedziała ze planują zakończenie kwiecień 2008. podkreslam planują. nikt nie byl w stanie mi powiedzieć dokładnie. wiec zastanawianie sie co po kwietniu nie ma chyba sensu. co do dozwolonego poslizgu jak wroce do domu to sprawdze umowe czy jest tam coś o nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy w bud. A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 20:47 Ja otrzymałem informację od Pani z budowy (i od Pana PP z Inter-Esu także), ze najdłużej do końca kwietnia to będą wykańczać budynek A, w sensie klatki itp. Natomiast mieszkania mają być do odebrania od połowy lutego (tzn. mają sie rozpocząć od połowy lutego). Więc az tak źle to nie wygląda, jeśli oczywiście dotrzymają słowa. Czas wiec szykować sie na odbiory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 17:37 nie wiem czy da rade do 1/2 lutego. sa mieszkania gdzie nie ma jeszcze okien, nie wiadomo jak z wylewkami ( patrer i 1 sa nie wiem jak 2 ), ściany w bocznych mieszkaniach nie wybudowane i nieocieplone. niech sie uwina do konca IV a bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowo Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gazownia.pl 30.01.08, 09:51 Słyszałem, że na Słowiańskiej odbiory mieszkań były w czerwcu, a do dzisiaj nie ma pozwolenia na użytkowanie lokali mieszkalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 17:24 Potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 89.174.34.* 01.02.08, 13:02 Witam. Właśnie się zdecydowałam na ostatnie mieszkanie na I piętrze w budynku A. W środę mam podpisać umowę przedwstępną. Zdecydowałam się na umowę cywilno-prawną - nie wiem, jakie macie z doświadczenia, czy powinnam podpisać umowę notarialnie? Dzisiaj zarówno kierownik budowy, jak i handlowiec przewidywali oddanie mieszkań lokatorom do końca marca, ewentualnie poślizg o miesiąc. W umowie handlowiec sam zaproponował, żeby był paragraf o odsetkach karnych dla firmy, jeśli mieszkanie będzie oddane później niż w kwietniu. Mieszkania są doskonałe ze względu chociażby na wysokość i rozkład, również klatka schodowa zapowiada się przestronnie. Myślicie, że można się spodziewać odbioru w kwietniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 09:59 zakończenie budowy do kwietnia jak najbardziej reale ( takie sa zapewnienia kierownika budowy ). czy odbior to sie okaze. Odpowiedz Link Zgłoś
otu85 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 24.02.08, 15:58 ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę). Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 16:10 Pierwsze odbiory miały być w lutym a tu a ni widu a ni slychu? Czy ktos cos juz wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 10:22 boże uchroń od Pana Sławka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 17:13 a co z tym panem Slawkiem nie tak?? :> Nabywcy w budynku A... jakie wiesci na temat Waszego juz niezle prezentujacego sie budynku i mieszkan??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 12:48 Dzwonilam do Pana Ponikowskiego i usłyszałam, ze jest juz harmonogram odbiorów w bud A i zostały wysłane do Nas pisma w tej sprawie :) Czy ktoś juz takowe pismo dostał (ja jeszcze nie)? A swoja droga to fajnie, ze wreszcie mieszkanka beda, jednakze budynek jeszcze jest nieskonczony (klatki itp.) i odbior całego budynku a w konsekwencji pozwolenie na zamieszkanie i akt własności beda pewnie na wakacje albo i pozniej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupie Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 14:12 Szukam osób, które mają zarezerwowane obecnie mieszkania w tej inwestycji ( są jeszcze przed kupnem), np. budynek A ( mieszkania 3, 7, 22 - w rezerwacji, wynika to ze strony dewelopera), czy też z budynków B i C. Zastanawiam się nad kupnem ( jeszcze nie rezerwowałem). Poczytałem informacje na forum od osób, które już kupiły i chciałbym się wymienić info z osobami, które zamierzają kupić tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 11:14 Ostatnio nikt sie nie odzywa? Otrzymałama informację od dewelopera o odbiorach (z terminem na 08.04) w bud A. Tak więc jest juz dobrze :) Czy ktoś też dostał już pisma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowik Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gazownia.pl 27.03.08, 13:51 jeszcze pewnie to potrwa zanim zostanie podpisany akt noratialny;)na Słowiańskiej odbiory przez przyszłych mieszkańców były na koniec czerwca, a do dziasiaj nie ma odbioru budynku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 11:21 jak tam odbiory. duzo macie niedoróbek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 209.134.74.* 14.04.08, 21:19 ja mam mieszkanko w bud B i cierpliwie czekam i ogladam postepy :) chetnie jednak poslucham jak wygladaja wrazenia z odbiorow budynku A ???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.150.40.telsat.wroc.pl 14.04.08, 22:52 Codziennie przechodzę koło tej budowy gdyż mieszkam obok i nadziwić się nie moge kto dał zgodę na taką inwestycję??? Przeciez te mieszkania na parterze to są poniżej poziomu gruntu. To wygląda jak piwnica. A te choinki?? Są tak blisko okien ,że ci na parterze i na piętrze nie bedą musieli sobie choinki na święta kupowac , bo otworzą okno i powieszą bombki. A tak poważnie to przecież w tych mieszkaniach musi być strasznie ciemno. Współczuję przyszłym lokatorom tych mieszkań.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmj Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 10:52 ja jestem po odbiorze mieszkanka 2-pokojowego na 1-pietrze w bud A. Co by nie mówic o deweloperze ( budowa sie ciągnie już z dwa lata), to jestem mile zaskoczony. W porównaniu do innych inwestycji w mieście ( a w tym okresie już kilka mieszkań w między czasie odbierałem), standard wykończenia jest naprawdę w porządku. I tu nie chodzi w cale o wazeliniarstwo ale jest naprawde OK ( tylko kilka drobnych uwag). Mam w związku z tym kilka słów do tych, którzy twierdzili, żeby uciekać od dewelopera itp. Ja zostałem i się jednak opłaciło ( mieszkanie kupiłem grubo poniżej 4000 tys.zł/m2). A co do drzew i parteru - fakt cieszę się, że mam 1 piętro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 11:17 do sąsiadki: nikt nie zmuszał do kupna mieszkań. naprawde. co do odbioru: w sumie było pare drobnych niedociągnięć ale zobowiazali sie do naprawy w ciagu 14 dni ( w to im wierze bo usterki sa bardziej kosmetyczne ). wszyscy byli mili, nie kłocili sie o usterki. to wszystko na plus. przez momoent pomyslelismy ze sa za mili i to wszystko to jakis wielki wkret. w sumie moglem wynajac goscia do odbioru i miec problem z glowy ( chyba jednak polecam ). czas pokaże jak to wszystko wyglada. Co do przedluzajacych sie terminów to kazdy zrobil jak uwazal - ja nie zrezygnowałem, a czekałem długo - umowe przedwstepna podpisywalem III 2006( powód cena ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 209.134.74.* 18.04.08, 19:00 brzmi optymistycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 11:13 jaka macie wysokosc mieszkań, szczególnie ci na 2. pietrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.08, 18:08 Jestem po odbiorze mieszkania w budA. (zgłoszone usterki nie zostały do tej pory usunięte, a od odbioru minęły juz prawie 4tygodnie)Po przeliczeniu powierzchni miszkania wyszło mi to co w projekcie, jednak powierzchnia pod ścianami, za którą trzeba dopłacić u mnie wychodzi 5mkw. Czy to nie lekka przesada?Dopłata wyniesie mnie 30tys zł!!U mnie wysokośc mieszkania zależy od pokoju ale jest tak pomiędzy 2,90 a 2,95.(1 piętro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 01.05.08, 19:20 hmm troche nie rozumiem tej doplaty... u mnie bylo/jest (budynek B) ze podana w umowie wielkosc mieszkania liczona jest po obrysie scian zewnetrznych, czyli wszystko pod scianami to moja strata ale od poczatku za nia place... w budynku A mieliscie inaczej? PS.Jakie typu miales usterki? Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 01.05.08, 19:28 Ja na pierwszym mam 295 cm,Mam pytanie do osob jezeli chodzi o grzejniki, czy ktos uzyskal przy podpisywaniu umowy wglad do wielkosci grzejnikow??Bo mi firma wykonawcza wstawila na srodku sciany w salonie grzejnik 90 * 90 i w odpowiedzi od kierownika uslyszalem ze w mieszkaniu ma byc cieplo!!!Moge zmienic nowy grzejnik za oplata oczywiscie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do able 071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.08, 20:20 A nie masz w umowie zapisane ze obmiar bedzie po odbiorze mieszkania??w umowie jest to dziwne zdanie ze cena lokalu to iloczyn wartosci za metr kwadratowy i powierzchni rozliczeniowej(czyli po obrysie scian zewnetrznych).U mnie w umowie jest zdanie:Obmiar powykonawczy będzie podstawą do okreslenia koncowej ceny lokalu.Coprawda obiaru jeszcze nie było ale sami obliczylismy ze pod scianami jest 5mkw. Na rzutach na stronie internetowej sa podane powierzchnie poszczególnych pomieszczeń (bez scian)Oczywiscie wiedzielismy ze dojdzie powierzchnia pod scianami jednak pan P. zapewniał nas że nie będzie to więcej niż 1m. Cóż daliśmy sie nabrać. Aha jeszcze jedno, czy macie w umowie ze na lokal przypadają 2 punkty internetowe, telefoniczne i RTV bo u nas tak jest ale w miszkaniu jest tylko jedno (dodam ze internetowe w przedpokoju:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 02.05.08, 17:51 chyba troche sie nie zrozumielismy. w swoim poscie mialem na mysli, ze wszystko mam podobnie jak Ty, ale wiem o tym i place za to od poczatku (tak ja rozumie tresc umowy) Moja powierzchnia rozliczeniowa (zapis w umowie) takze jest mierzona po wewnetrznym obrysie scian zewnetrznych calego mieszkania i takze po wybudowaniu bedzie jej ewentualna korekta. Z tym ze ja nie znam i nie mialem podawanych zadnych powierzchni pomieszczen. Znam tylko powierzhnie calosci i ona razy stawka za metr daje calosc zaplaty ktora od poczatku place. Rozumiem przez to ze obszar pod scianami jest juz w tej powierzchni. Byc moze w budynku A inaczej mieliscie obliczana wielkosc mieszkania (bez powierzchnia pod scianami). Nie sprawdze teraz jak jest z internetem w umowie, gdyz nie ma mnie w Polsce. Mam za to inne pytanie: Czy robiliscie jakies zmiany w projekcie i czy zostaly one uwzglednione? No i jak z tymi usterkami... jakiego typu byly?? PS.Z tym piecykiem 90 na 90 to wogole nie wiem o co chodzi?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.08, 20:17 :)aha dzieki za odpowiedz. U nas usterki nie byly duze ale dlugo czekamy na ich poprawkę, powiem nawet ze czesc sami zaczelismy poprawiac np. niewygładzone sciany lub male dziurki w nich. mielismy krzywą podłogę w łazience itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 02.05.08, 20:54 Czyli u Ciebie powierzchnia pod scianami byla niewliczona w cene lokalu na poczatku? Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 02.05.08, 20:54 ja mam dwa i jak sie nie myle to w dwoch sypialniach tak jak chcialem ale teraz juz nie jestem pewien wiec zadzwonie i sie upewnie i dam znac.U mnie przy odbiorze kilka usterek bylo ale malych wiec nie ma szcegolnie do czego sie dozcepic maja czas 2 tyg a z tego co wiem nic nawet nie jest tkniete w moim mieszkaniu sciany dalej nie pomalowane i reszta jak byla tak stoi!!!czy ktos nie ma czasem jakiegos kontaktu do kogos kto robi podwieszane sufity??Kierownik i jego firma krzyknala takie sumy ze nie wiem skad oni je biora!!z gory dziekuje , pozdrawiam........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 02.05.08, 22:19 tzn co masz dwa? piecyki? wogole nie kumam o co z nimi chodzi?! jakie piecyki?! chodzilo mi o to czy nanosiliscie zmiany typu kuchnia gdzie indziej, albo inaczej scianki dzialowe itd... czy w A w ogole nie bylo takich opcji? Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 05.05.08, 19:02 Witam,!nie dwa piecyki tylko wyjscia na internet i mam je tam gdzie chcialem!Co do zmian to mielismy mozliwosc zmiany scianek jak i gniazdek ilosci ich i polozenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 05.05.08, 21:13 aha gniazdka :) ja chcialem przeniesc kuchnie w inne miejsce i wlasnie mam poki co zero odzewu :/ ale o co chodzi tym grzejnikiem to kompletnie nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 06.05.08, 08:10 Mam wstawiony kaloryfer na srodku glownej sciany w salonie wielkosci ok 90 na 90 i nadal rowniez bez odezwu jezeli chodzi o zmiane a kierownik bud jest niedostepny od jakiegos czasu,ostatnim razem powiedzial ze bede musial kupic nowy kaloryfer jezeli chce zamienic ten rowniez nowy.....i odpowiedzia kierownika bylo ze w mieszkaniu ma byc cieplo i jego zdaniem miesci sie w granicach estetyki!!!!Chyba nie chcialbym zobaczyc jego mieszkania!!:):heheheh...Nic nadal czekam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mikolow.net 10.05.08, 14:52 jeśli chodzi o usterki to u nas były drobiazgi ( mam nadzieje )szybko naprawili część, co z reszta to na razie nie wiem. co do tych 5 m2 pod ściana to ile ty masz tych ścian działowych ( wewnątrz mieszkania ). zakładając ze ściana ma 15 cm grubości ( niech bedzie 20 cm ) to bedziesz musiał miec 25 metrów bierzących scian działowych ( dobrze licze ? ) coś chyba nie tak policzyleś. jesli chodzi H jak mierzyłem na parterze i było 2,90. teoretycznie można sie o to upomnieć ale pytałem juz to dosyc ciężko bedzie - sprzedawał nam powierzchnie a nie kubaturę. co do grzejników to przyznaje porażka i zmiana grzejnika bedzie musiała byc poprzedzona jakimiś obliczeniammi ( czy grzejnik da rade ogrzac daną kubaturę ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.mikolow.net 10.05.08, 14:56 zapomniałem. czy cos wiecie o miejscach postojowych kiedy za ile itd. Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 13.05.08, 18:41 Co do miejsc to ja zarezerwowalem i kupilem od razu z mieszkaniem a teraz nie nie wiem jak wyglada sytaucja,cos obilo mi sie o uszy ze ludzie nawet po dwa wykupili sobie wiec lepiej skontaktowac sie z deweloperem jak najszybciej,pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.teta.com.pl 16.05.08, 11:20 A ja z miejscem parkingowym chyba jeszcze poczekam... Jak podpisywałem umowę to chcieli za nie 23 tys.+VAT, podczas gdy inni deweloperzy wyprzedają "resztki" nawet poniżej 10 tys. Raczej nie będzie problemów z ich kupnem - nadal mają niesprzedanych około 40 mieszkań, sporo mieszkań jest kupionych na handel (np. 8 przez jedna osobę) a jak ktoś kupuje kawalerkę 20-30m2 to chyba też miejsca nie wykupi... A zgodnie z obowiązującymi tam planem zagospodarowania - deweloper musiał zapewnić tyle miejsc parkingowych co mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frant Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 15:56 tak, nawet 1,2 ale z tymi które oferuje do sprzedaży. Może sie okazać po czasie że nie bedzie gdzie postawić blaszki. Swoją drogą 23 to zdzierstwo, ale jak zejdą do 15 to warto się zastanowić. Poprzedni tekst to chyba jakiś sponsoring szukajacy frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 19.05.08, 10:08 jedno pytanie czy ktos kto odebral mieszkanie w A mial pomalowane podwojnie na bialo?juz 3 tydz mija od odebrania i nadal nic...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinab Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 25.05.08, 18:28 witam wszystkich, mam kupione mieszkanie w bud B na poddaszu, ciekawi mnie co myslicie o skośnych daszkach nad balkonami i podobnych przy wejsciu do klatki schodowej... na wizualizacjach to zupełnie inaczej wyglada, nie ukrywam ze duzo lepiej :) mieszkam niedaleko, codziennie przejeżdzam obok budowy kontrolując postep prac ;) ale to wymyślne rozwiązanie wygląda na kompletna prowizorkę... okna wykuszowe maja te charakterystyczne zaokrąglenia a nad balkonami będziemy mieć daszki przykryte papą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:18 jeździsz codziennie i nie widziałaś jaką fuszerkę odstawiają? moge tylko wyrazić współczucie w związku z zakupem. Przygladnij się ociepleniu, a lepjej wykonaj w czasie gwarancji pomiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 11:33 pewno dasz namiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.06.08, 16:05 witam-czy jest tu jeszcze ktoś kto chce kuchnie przenieść w inne miejsce? ja chciałbym zrobić sobie aneks kuchenny w salonie i odpowiedziano mi ze nie jest t mozliwe ze względu na brak dostępu do komina? czy komuś udało się to załatwić-ja pierdziele jak mi tego nie uwzględnią, to sam sobie wykuje wszystko i kuchnia w salonie bedzie,czy im sie to podoba czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 21:07 pewnie wszystko zalerzy od pionu zeby wspolnie walczyc... ale ja tez zdecydowanie chce przenisci kuchnie do salonu... w budynku B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 23:10 ja mam mieszkanie w budynku B, mieskanie nr 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aa Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.08, 19:28 Witam Jak tam wykończenia w budynku A?Czy już coś wiadomo kiedy będzie można się wprowadzać?Wydaje mi się że budynek nie został nawet jeszcze zgłoszony do odbioru:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 23:42 witam p odlugiej przerwie... jak podobaja sie zainteresowanym postepujace prace na placu budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 79.97.76.* 16.10.08, 20:14 a sa jakies??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 20:42 to zalezy jak czesto ktos bywa i w ktorym budynku ma mieszkanie... moje w B raczej systematycznie postepuje do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 79.97.76.* 17.10.08, 18:37 no ja mam w A i z tego co mi wiadomo to czekamy na podlaczenia glownego pradu i nie wiadomo czy za tydzien , miesiac czy pol roku a bez tego nie bedzie oddany budynek, mieli zrobic chodnik i jakies plyty wyrzucili tylko zeby po blocie nie chodzic!!!!!!!!!mieszkanie juz prawie skonczone mam ale i tak czekamy..... Odpowiedz Link Zgłoś
theforca Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 16.07.08, 16:30 Witam Moze ktos sie orientuje w jakiejcenie byly mieszkania na stronie develeopera w budynku A ok 90 mkw na przelomie grudnia -stycznia 2007/2008? Pilnie potrzebna informacja Dzieki Eka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ukonline.co.uk 17.07.08, 17:13 Ja mogę napisac ze na początku 2006/2007 roku byl metr za ok 4500tys, musialabym spojrzec w notatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 79.97.76.* 05.08.08, 22:50 czy ktos moze wie kiedy bedzie mozna mniej wiecej sie wprowadzac do mieszkan w bud A??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aa Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.08, 19:40 Też interesuje mnie ta informacja.Mam zamiar wprowadzic się we wrzesniu,tylko żeby woda i prąd były.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 14:04 prad jest, woda chba tez. z tego co sie orientuje to mozna sie wprowadzac, tylko to obejście ( !!!!! ). Czy ktos ma informacje o akcie notarialnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowik Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gazownia.pl 28.10.08, 11:16 Pewnie jeszcze troche poczekacie na akt notarialny,na słowiańskiej od momentu przekazania kluczy do podpisania aktu minęło 15 miesięcy,trzymam kciuki za powodzenie i cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 12:03 juz sie dowiedziałem. generalnie: czekać, winny ktoś inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budmos Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 82.111.129.* 08.11.08, 15:17 witam. kiedy ostatni raz dostaliscie fakture za kolejna transze w budynku B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 21:34 dotałem fakture za ogrzewanie. cena GJ 60 zł, opłat stałych 83,58 zł. czy ktos wie co zawieraja opłaty stałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 09:35 wlasnie ida nowe faktury... a poprzednia byla okolo 2,5 miecha tem uzdaje sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 22.12.08, 02:41 no i doczekaliśmy się spadku cen.. na stronie dewelopera widnieje informacja o świątecznej promocji - 4999zł brutto. jedyne co może mnie pocieszyć to to ze takich mieszkań jak moje nie ma już w ofercie ;) pozdrawiam przyszłych sąsiadów bud B! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 00:32 faktycznie niezla cena, choc mysle ze to juz jest najnizsza akceptowalna przez deweloperke w dobrych lokalizacjach za jaka uznaje Oltaszyn... aczkowliek wiekszosc mieszkan ktore zostaly albo jest duza, albo malo ustawna... chyba ze sie jakos przeorganizuje scianki dzialowe pytanie do przyszlych sasiadow... dowiedzacie budowe? Pytaliscie o przewidywane terminy, kiedy bedzie mozna wejsc i cos zaczac wykanczac we wlasnym zakresie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.01.09, 10:46 dzwoniłem jakoś w połowie grudnia pytając o przybliżony termin budowy. U dewelopera powiedziano mi że ma to być połowa stycznia ze względu na bardzo niezaawansowany stan klatek schodowych. Przyznam sie że gdy byłem przed sylwestrem zerknąć co sie zmieniło od ostatniego mojego pobytu to muszę z przykroscia stwierdzić że nie będzie to na pewno styczen. Panowie u mnie na mieszkaniu, oprócz jednego najmłodszego, który faktycznie gładził sciany, grali w karty niczym się nie przejmując. Podobno 2 tygodnie przed odebraniem kluczy dostaniemy oficjalne zawiadomienie w pisemnej formie o takim zdarzeniu. Tak wiec nie ma co liczyc, moim zdaniem, na to że oddane one będą w styczniu. pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 11:50 ja staram sie dosc regulranie odwiedzac budowe, i faktycznie w ostatnim czasie tempo troche spowolnilo, choc cieszy ze jednak zawsze cos sie zmienia... na styczen byl kompletnie nie liczyl... klatki sa zdecydowanie nie zrobione, nie mowiac juz o calym garazu :/ zastanawiam sie czy do konca zimy jest wogole szansa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 04.01.09, 23:42 ja odwiedzam budowę regularnie raz na tydzień ;) gdy pytałam jakieś 3 tyg temu panią kierownik o przybliżony termin odbioru, powiedziała że bud C postarają się do końca roku zrobić a z B będzie poślizg - ale tez nie większy jak te 3 miesiące które maja w umowie; mi się bardzo nie śpieszy bo mam gdzie mieszkać ale wiadomo - chciałoby się już wykańczać ;) pytanie do przyszłych lokatorów, prosiliście dewelopera o jakieś zmiany w projekcie? jak wam idzie egzekwowanie ich? mi komin w kuchni prawie zamurowali a rur na antresole nie wyciągnęli.. i teraz nie wiem - zapomnieli? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.09, 13:38 chyba im sie jednak nie udalo z C do konca roku... ja mam w umowie 30 grudnia jako dzien juz ostateczny oddania mieszkania (30 wrzesnia plus 3 miechy) - czy inni, ktorzy maja takie umowy mysla o egzekwowaniu odsetek ustawowych, ktore sie naleza wedle zapisow w umowie??? wg informacji ktore wyszukalem na necie to owe odsetki to 13% w skali roku, wiec jest o co walczyc!! co do zmian to - prosilem o zmiane, ale chyba pewnych "dziur" wentylacji zapomnieli zostawic, btw P&K - co takiego planuejsz na atresoli?? druga lazienke?? duzo placiles za taka zmiane? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 05.01.09, 21:12 ja mam umowę (podpisaną jakoś z końcem lutego ubiegłego roku) że planowe zakończenie budowy to 30 grudzień + deweloper może mieć "poślizg" 3 miesiące bez podania przyczyny opóźnienia, myślę ze 3-4 miesiące to realny termin oddania jeśli będą robić wszystko w takim tempie jak teraz :) tym bardziej że większość lokali w moim budynku jest już sprzedana i będą chcieli dostać za nie kasę ;) co do rur i antresoli.. planuję mieć na górze 2 łazienkę - tym bardziej że ta pierwsza nieoczekiwanie się zmniejszyła na rzecz salonu (panowie w złym miejscy wycieli otwór na schody i trzeba było przesunąć ściankę ;) niestety nie wiem ile mnie wyniesie taka zmiana w projekcie, bo co może zabrzmieć głupio - nie pytałam. Ale sądząc po kosztach jakie deweloper życzy sobie od innych zmian to raczej tanio nie bedzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 06.01.09, 00:56 Ja bym tam specjalnie na te odsetki nie liczył ... Nie wiem jak w twojej umowie, ale ja mam zapisane że odsetki przysługują "od 30.12 do dnia zgłoszenia gotowości do przekazania". A obawiam się że od "gotowości do przekazania" do rzeczywistego bezusterkowego odbioru - a tym bardziej do podpisania aktu notarialnego - może upłynąć trochę czasu. A dostaliście już końcowy obmiar mieszkania ? Sporo musicie podopłacać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 06.01.09, 01:05 A szybkie zakończenie budowy budynku C to też chyba nierealne, zwłaszcza jak się popatrzy jak on od strony Obrońców wygląda. Mieszkanie narożne ani nie ocieplone, ani nie potynkowane, brak okien więc pewnie i instalacji w środku. A przy mrozach to się chyba za to brać nie będą. Chyba że będą próbowali nam wcisnąć to co jest, a potem będziemy musieli z rok czekać na odbiór budowlany całego budynku i podpisanie aktów notarialnych. Z drugiej strony - reklamowali że to osiedle będzie ogrodzone - ale (inaczej niż obecny) sobie ten płot wyobrażałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 06.01.09, 10:34 końcowego obmiaru mieszkania jeszcze nie dostałam, myślę że dostaniemy je jak już budynek będzie gotowy.. dziwi mnie że każdy ma trochę inną umowę.. wydawało mi się że jedna obowiązuje wszystkich :P no ale nic to.. co do ogrodzenia - ja najchętniej w ogóle bym z niego zrezygnowała.. bo niby czemu ma ono służyć? wszędzie wokół takie same bloczki jak nasz albo domki jednorodzinne, po co zamykać się w getcie? na osiedlu mieszkają dużo majętniejsi ludzie od nas ;) niepojętna dla mnie ta moda na "zamknięte osiedla".. monitoring kogo ma odstraszyć odstraszy a na resztę to i ogrodzenie nie pomoże :P ale to takie moje skromne zdanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 06.01.09, 19:17 Ja podpisywałem umowę w czerwcu 2007 - wtedy byli pewni, że do września skończą. A we wzorze umowy na stronie inter-esu (w nazwie pliku ma styczen_2008)już piszą o grudniu - marcu. Widać już w styczniu 2008 wiedzieli że na grudzień nie zdąża i podpisywali umowy na marzec. Co do płotu - jak pomyślę o mieszkaniach na parterze - pół metra pod ziemią i jeszcze za płotem/siatką - toż to jak w więzieniu. Wcale sienie zdziwię jak nawet po postawieniu płotu ludzie przegłosują żeby go wyrzucić. A monitoring będziemy mieli tak długo, jak będziemy za niego płacić (bo tak na prawdę to nie są istotne kamery, tylko czy ktoś kto w te monitory patrzy i w razie czego brygadę interwencyjną wezwie). A to już kosztuje - nie pamiętam dokładnie, ale na obecnym osiedlu (150 mieszkań) to wychodziło kolo 50 pln/mies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 79.97.87.* 07.01.09, 21:26 jestem za na komu jakies ogodzenie i gdzie niby maja je dac jak od ulicu nie mammiejsca juz na nic a Ci ktorzy kupili mieskzania na parteze to nie dosc ze poziom ziemi jest na wysokosci kafelek to jak bedzie ogrodzenie to calkowicie ju zjak w wiezieniu:):)a po srugie to kto bedzie za to placil pozniej .......ogrodzeniem nie ma sie co przejmowac jak na razie niech oddadza budynki mieskzania w a oddane a kiedy pozwolenie i oddanie budynku nie wiadomo!!!!!w umowie bylo do konca 2007 mamy juz 2009 i dalej nic........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 08.01.09, 23:10 Nie jestem tego pewny, ale ci z budynku A to chyba poczekają równie długo co my. Deweloper nie dostał osobnego pozwolenia na budowę budynku B i C, tylko poszerzył pierwotne pozwolenie na bud.A. Czyli akty będą mogły być podpisane dopiero jak się cała inwestycja zakończy i wszystkie budynki będą odebrane przez Nadzór Budowlany. Mam jeszcze pytanie do ludzi z bud.A - o ile wam też tak dziwnie metraż liczą (tzn. łącznie ze ściankami działowymi) - dużo musieliście dopłacać za ten "extra" metraż? Bo wg moich obliczeń wychodzi że to około 5% wartości mieszkania :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 13.01.09, 00:41 i oto co deweloper zamieścił na swojej stronie internetowej: "Szanowni Państwo, w trosce o należytą jakość wykonanych prac, zgodnie ze sztuką budowlaną i ze względu na panujące warunki atmosferyczne, zostały wstrzymane niektóre prace na budowie, na które mogą mieć negatywny wpływ złe warunki atmosferyczne. Część prac, które nie są wrażliwe na niskie temperatury w dalszym ciągu jest wykonywana. Prace wykończeniowe zostaną wznowione najprawdopodobniej od 14-01-2009 roku, o ile potwierdzą się prognozy meteorologiczne i ustąpią niskie temperatury zarówno w dzień jak i w nocy. Większość lokali mieszkalnych planowaliśmy przekazać do odbioru w styczniu tego roku. Nieprzyjazne warunki mogą spowodować iż prace wykończeniowe prowadzone w tych lokalach przeciągną się na miesiąc luty. O ostatecznym planowanym terminie przekazania lokali mieszkalnych do odbioru, poinformujemy państwa zamieszczając informację na naszej stronie oraz wysyłając do każdego z klientów informację o gotowości do przekazania lokali. Rozpoczęte prace związane z zagospodarowaniem terenu oraz wykończeniem klatek schodowych, planujemy zakończyć do końca marca 2009 roku." Tak wiec teoretycznie w lutym oddanie mieszkań, klatki i zagospodarowanie terenu w marcu. Trzymajmy kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 27.02.09, 09:57 Ogrodzenie dla mnie jest wazne ze wzgledu na dzieci, nie wybiegna na ulice i obcy ludzie nie beda krecic sie po osiedlu. Jest bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 27.02.09, 23:18 ja będę głosować przeciw ogrodzeniu gdy zawiąże się wspólnota bo nie uważam że to jakimkolwiek stopniu podniesie nasze bezpieczeństwo.. a to że obcy ludzie będą chodzić na terenie 3 bloczków też mi nie przeszkadza.. na Ołtaszynie nie ma jakiejś meneli, wszyscy są mniej więcej tak samo majętni o ile nie bardziej... nie wiem od kogo miałabym się odgradzać... no ale zobaczymy ile będzie głosów za a ile przeciw... mi osobiście ogrodzenie najbardziej nie pasuje w całym tym przedsięwzięciu ;/ mam wrażenie (nie chce tu nikogo urazić) że to taki gadżet dla snobów żeby podnieść "prestiż" miejsca w którym się mieszka.. a ja tylko chciałabym móc normalnie chodzić na spacery po własnym osiedlu nie klucząc w labiryncie płotów postawianych wokół takich samych bloczków.. cóż, pożyjemy, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalna mieszk Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 10:52 a ja będę za ogrodzeniem chociązby ze względu ma spacerowiczów ze swoimi pupilami i pozostawianymi po nich niespodziankami... mam nadzieje, że sami mieszkańcy będą szanować teren przyległy do wspólnoty i o nich i ich pupili akurat martwić się nie będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.09, 16:38 wiesz juz moze cos wiecej na temat wyceny zmian?? z ta lazienka na drugim pietrze to niby fajna opcja, ale... z drugiej strony na gorze jest fajny "open space" i jak wpychac tam jeszcze lazienke?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 26.01.09, 19:39 niestety nie wiem, bo nie pytałam o to :) maja zrobić i już :) ja na antresoli chce mieć wielką sypialnie z kominkiem i otwartą na nią łazienką oraz wydzieloną garderobą. po wielu naradach rodzinnych (ja jestem jeszcze dziewczę uczące się a rodzice jako główni inwestorzy czyt. sponsorzy maja jednak decydujące zdanie ;) doszliśmy do wniosku, że takie rozwiązanie będzie najlepsze. Opcja z salonem na górze nie bardzo mi się podobała bo nie chciałam mieć schodów w kuchni i żal mi było takiego ładnego widoku :) a tak na marginesie byłam ostatnio na budowie, pokazałam majstrowi pismo od dewelopera a ten na pytanie czy zdążą do marca zaśmiał się tylko mówiąc "chcieć to móc a czasami tylko chcieć" ;) ogólnie trochę się rozczarowałam... oceniałam stan budynku po tym jak zaawansowane jest moje mieszkanie a tu klops.. moja klatka schodowa była zamknięta i musiałam przejść do mieszkania przez balkony na ostatnim piętrze.. generalnie duuuża cześć mieszkań nie ma nawet tynków, zdarzają się lokale bez ścianek działowych.. teraz jeszcze praca stanęła w miejscu z powodu mrozów (cóż za zaskoczenie - mrozy w styczniu!).. zobaczcie jak tynki u was wyglądają - oglądając kilka mieszkań zobaczyłam że się tak ślicznie mienią - podchodzę ze złością do jednej ze ścian kląc w duchu czemu i mi takiego pięknego strukturalnego tynku nie zrobili ;) dotykam - a to lód.. mój ojciec miał kiedyś firmę budowlaną i stwierdził że w takim razie niedługo odpadną... wiec lepiej zobaczyć co i jak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen76 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.tricom.net 10.01.09, 02:48 Czarno to widze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 10.01.09, 13:19 a możesz sprecyzować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:38 co do ścianek działowych to jest napisane ze mieszkanie liczy sie po scianach zewnetrzych. argument PP: ktos by sobie zazyczyl duzo scianek dzialowych - 7 metrów ścianki to pi*drzwi 1 m2( i za powierzchnie pod nimi nie placil ) a po odebraniu i zaplaceniu by je zburzyl. brzmi absurdalnie ale polak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.09, 16:40 mimo wszystko wydaje m isie ze zapis o metrazu po sciankach zewnetrznych jest dosc logiczny, i chyba wiekszosc deweloperki tak robi od jakiegos juz czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.teta.com.pl 27.01.09, 15:45 Z tego co wiem to są 2 normy mierzenia metrażu i żadna z nich ścian działowych nie uwzględnia. Ta powierzchnia ze ściankami (i co gorsza z pionami kanalizacyjnymi) nie służy do niczego innego niż tylko rozliczeniu z deweloperem, bo tej powierzchni nigdzie na żadnym oficjalnym papierze mieć nie będziesz. 2 lata temu żaden z odwiedzonych przeze mnie deweloperów takiego zapisu nie miał. Moim zdaniem jest to zwykłe naciąganie klienta na dodatkową kasę - w reklamie mamy 5000/metr, ale w rzeczywistości jak przeliczysz to wyjdzie jakieś 5% więcej. Co gorsza - od razu na tę kwotę kredytu nie dostaniesz, co oznacza że musisz własną kasę na ten metraż wydać. Jedyny plus to taki, że od samego początku deweloper mówił, że ma tak pokręcony sposób mierzenia powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 29.01.09, 19:35 od tygodnia budowa stoi. mrozów już nie ma ale nic się nie dzieje. budowa zamknięta i nikogo tam nie ma. ostatnio jak byłam spotkałam jakiegoś kierownika podwykonawców i ten mówił że deweloper ma problem z bankiem który nie chce wypłacić kolejnej transzy na budowę czy coś takiego.. generalnie że nie ma dofinansowania z banku - jestem ciekawa ile w tym prawdy i co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.09, 12:53 witam. chciałam spytać czy orientujecie się jak będzie wyglądała sprawa opłat? czy będzie zakładana wspólnota mieszkaniowa i jakie w tedy będą opłaty? A jak się rozliczają obecnie mieszkanicy bud.A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lightny Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 14:10 Witam byłam z agentem na odiedlu w sobotę, noszę się z zamarem zakupu mieksznia. Ale wygląda tak jakby na tej budowie niewiele się działo. Bardzo proszę o poradę czy inwestować w tego Developera. Właściciel firmy nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Pozdrawiam i czekam na opinię. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.teta.com.pl 02.02.09, 16:30 Jak na swojej stronie napisali : "Prace wykończeniowe zostaną wznowione najprawdopodobniej od 14-01-2009 roku, o ile potwierdzą się prognozy meteorologiczne i ustąpią niskie temperatury zarówno w dzień jak i w nocy." Tyle że w naszym klimacie "niskie temperatury w nocy" to ustępują na ogół koło marca :( Ktoś tu wcześniej pisał że to raczej nie pogoda doskwiera deweloperowi, tylko problemy z kredytowaniem budowy - bo jakby nie patrzeć udało im się sprzedać tylko połowę mieszkań. A właściciel No cóż - zdecydowanie lepiej by zrobił zostawiając sprzedaż mieszkań swoim pracownikom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lightny Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 18:03 Dzięki za odpowiedź, no coż masz rację że lepiej by zrobił nie zajmując się sprzedażą. Ale skoro mają problem z kredytowaniem budowy a dotychczasowi wpłacający nie mają umów w formie aktów notarialnych to przewiduję duże problemy. Zatem raczej nie bede się pchać w coś takiego. Nie lubię skakać do basenu bez wody.:( Dzieki wielkie za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 19:04 ja mam umowe w formie aktu notarialnego i z cala pewnoscia nie jestem jedyny osobiscie Pana Ponikowskiego nie pytalem jak sie maja postepy na budowie, ale do polowy grudnia ciagle cos sie zmienialo... widze ze na forum sami Nabywcy i potecjalni Nabywcy nie moga sie zdecydowac jakby woleli... jak za zimno i nie robia - zle, jak za zimno i robia tez zle bo np tynki poodopadaja... no to w koncu jak najlepiej?! do wykonczenia zostaly tynki, wylewki i zrobienie klatek schodowych... plus koncowka garazu i zagospodarowanie terenu... nie wydaje mi sie zeby przy takim stanie zaawansowania nagle wszystko mialo sie rypnac btw na czym polegalo to "zle wrazenie" wlasciciela jesli moge spytac???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lightny Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 20:46 Złe wrażenie polegało na tym ze jak ktoś sprzedaje cokolwiek to zwyczajnie powinien się do tego przykładać, być rzetelnym czyli solidnym i sumiennym. Prezentacja mieszkań zaś nie odpowiadała temu. Nie byliśmy w stanie uzyskać odpowiedzi czy możliwe są zmiany w projekatch. Dziś nikt sie z nami nie skontaktował żeby udzielić odpowiedzi na zadanie pytania bądz powiedzieć kiedy je uzyskamy. Nikt nie poprosił nas o adres emialowy zeby mieć z nami kontakt. Moim zdaniem nie ma w tej firmie zaangażowania popartego fachową wiedzą. Czasami dobre chęci to za mało. Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję że udzieliłem wyczerpującej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 02.02.09, 21:27 hmm.. zmiany w projekcie są jak najbardziej możliwe (ja jestem tego najlepszym przykładem - przesuniecie ścianek działowych, lokalizacji kontaktów, kaloryferów, zmiana wanny na prysznic, przyłącze pod bidet, rury kanalizacyjne wyciągnięte na antresole nie mówiąc już o dodatkowym kominie pod kominek....a zapomniałam że na początku gdy nie było jeszcze dachu chciałam inaczej okna połaciowe ;) ale w końcu projekt został ogólnie zmieniony i juz nie było takiej potrzeby ;) kwestia tylko czy chcesz za te zmiany zapłacić.. nikt Ci nic za darmo nie zrobi.. takie czasy, może za pół roku sie to zmieni.. ale czy w ofercie dalej będą takie mieszkania jak Cie interesują? Niektórych rzeczy nie wiadomo od razu - trzeba wprowadzić zmiany w projekt, zapytać kierownika budowy, itd.. Sama swoje wychodziłam, przypominałam, pytałam, pisałam oficjalne prośby. I efekty są (na razie nie wiadomo tylko co z tymi rurami..) Co do postępów na budowie - do tej pory nie można było narzekać, budowa rosła w oczach :) za każdym razem gdy zachodziłam do mojego mieszkania coś sie zmieniało. Ostatnio zwolniło.. I też nie chodzi o pretensje że tynków nie kładą czy nie robią wylewek ale są prace na które nie maja wpływu warunki atmosferyczne :) i mogli by się za nie zabrać :P generalnie budynek jest za bardzo zaawansowany żeby deweloper go nie skończył.. i pomyśleć że to ja wywołałam panikę moim postem ;) Aha, i nie wiem skąd wniosek że nie ma aktów notarialnych? mamy i chyba nie jesteśmy jedyni ;) podsumowując - wszystko jest do załatwienia, lokalizacja moim zdaniem świetna, budynki wizualnie całkiem przyzwoite :) lokale wkrótce będą oddane - nie kupujesz dziury w ziemi, możesz obejrzeć swoje potencjalne mieszkanie, zobaczyć jaki widok z okna.. ceny spadły, a do tego jakie sąsiedztwo! ;) powodzenia w podejmowaniu decyzji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:43 Powiedzcie proszę, czy z tymi mieszkaniami jest coś nie tak???:):):) Mnóstwo ofert sprzedaży jest z tamtego rejonu, z wyglądu budynki przyzwoite, lokalizacja też chyba ok... więc co ??? :) Pisze jako osoba zainteresowana kupnem mieszkania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 02.02.09, 23:47 Co mi się nie spodobało przy tej inwestycji: - oczekiwanie na pozwolenie na budowę. I to już nie chodzi o sam fakt że trwało to niemiłosiernie długo, tylko o to że każda rozmowa z p.Ponikowskim kończyła się tym, że już zaraz albo że zgodę mają ale jeszcze uprawomocnienie do nich nie dotarło i tak przez 3 miesiące byłem zwodzony tydzień po tygodniu - obmiar mieszkania i wliczanie do metrażu ścianek działowych. Trzeba pamiętać że jeszcze z 5% za mieszkania przyjdzie dopłacić. - wg wizualizacji parter jest jakieś pól metra nad ziemią - w rzeczywistości grunt jest na wysokości ich parapetów. - śmietnik po środku osiedla - wywindowana cena miejsc parkingowych - piwnice tylko pod budynkiem A - wg umowy mieszkanie miałem odebrać do 30.09. W grudniu byłem zapewniany że już przygotowują zaproszenia do odbioru i po świętach będą je wysyłać. Tymczasem 14.01 (wg datownika na kopercie) wysłali pismo z datą 02.01 że budowę wstrzymują i kto wie kiedy ruszą (bo mrozy nocą to i w marcu będą) - z faktu że nie wykańczają mieszkań w środku wynika że ich nie ogrzewają. Mam nadzieję że ewentualne skutki (np. odpadający tynk) wyjdą jeszcze w okresie gwarancji. Ale z drugiej strony: dobra lokalizacja, ładne osiedle, fajny rozkład mieszkania, możliwość podpisania umowy przedwstępnej w formie notarialnej (wypis z księgi wieczystej ma już ponad 50 stron :)) no i jakieś 2tys mniej na metrze niż konkurencja. Więc jakoś te minusy idzie przeboleć i nic tylko zachęcam do kupna, bo każde kupione mieszkanie to większa szansa że deweloperowi na wykończenie osiedla kasy wystarczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lightny Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.09, 13:31 Co do ceny wielu developerów ma te ceny tylko na papierze. Moim zdaniem nie świadczy dobrze o nich fakt ze nie widzą co czynią bo tak wynika z listu Bomena. Jak mają kiepską kondycje finansową to jak wyobrażasz sobie potem ekzekucję wynikającą z gwarancji. Miałem juz taki przypadek z jednym z moich mieszkań developer ogłosił upadłość zaraz po wybudowaniu i wszystko ale to absolutnie wszystko musieliśmy finansować sami. Były to czasy kiedy jeszcze nie było na budowach robotników z łapanki. Skoro nie są solidni w kwestii komunikacji z klientem moim zdaniem takie same relacje powielają z wykonawcami a ci nie starają się jeśli chodzi o szczegóły wykonania co widać gołym okiem na budowie. Szkoda bo projekt ładny - no może poza pomysłem ze w niektórych dużych mieszkaniach pokoje z kuchnią są bez okien !!! (30 metrów) i cena też około 500000 tysięcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 07.02.09, 15:34 W tym przypadku deweloper nie ma możliwości ogłoszenia upadłości - z niezrozumiałych dla mnie względów p.Ponikowski prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą, więc odpowiada za ewentualne długi całym swoim majątkiem. Oczywiście możliwe jest też to, że nagle się okaże że on nic nie ma bo właścicielem wszystkiego jest żona :). Ale to i tak bardziej bezpieczne niż spółka zoo. Z drugiej strony - poprzednie mieszkanie budował mi MAT. Nie pomogły im nagrody "Przedsiębiorstwo Fair Play 2000" - jakieś 2 lata później ogłosili upadłość. A co ciekawe - nie zmieniając lokalu, telefonów itp - założyli nową firmę zajmującą się deweloperką. A te dziwne plany mieszkań (budynek C mieszkania A/B) - to pomył dewelopera na szybszą sprzedaż - wcześniej to było jedno pojedyncze mieszkanie, których nikt nabyć nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lightny Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.09, 15:54 Ja juz napisalem ze dla mnie są niesolidni, nie dbają o sprzedaż a skoro nie dbają o sprzedaż to potem może być tylko gorzej. Co do reszty musisz zaczekac na opnie tych co juz kupili tam mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 00:24 Mam prośbę do osób które już miały odbiory, napiszcie proszę jak było, czy dużo poprawek jest koniecznych. Ja już wiem że u mnie będzie trochę zabawy :) zastanawiam się w ogóle czy przyjąć odbiór gdy klatki schodowe wyglądają tak jak wyglądają.. mówię tu o bud B bo w C widziałam że jednak prace dużo bardziej zaawansowane. Deweloper chce wpłaty ostatniej raty a jeszcze b.dużo rzeczy jest do zrobienia. Oby się nie skończyło, że my zapłacimy 100% a potem doprosić się nie będzie można żeby dokończyli budowę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 09:58 czyli byles(as) juz z odbiorem czy nie? ja mam na przyszly tydzien i wlasnie tez nie bardzo wiem o co z tym chodzi... jak mozna placic czynsz jak media nie dzialaja?! mam tez podobne obawy co do ostatniej transzy, termin jest za pare dni, a ja zakladalem, ze jej wplata nastapi po odebraniu mieszkania nadajacego sie do uzytku-remontu-wykonczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 11.04.09, 22:56 Nie miałam jeszcze odbioru, również w przyszłym tygodniu mam. Ale byłam w mieszkaniu i wiem że mam takie konowały których przyjąć się ich po prostu nie da :) np rura kanalizacyjna wystaje w kuchni ponad cm nad posadzkę :P wydaje mi się że nie można im zapłacić póki nie wykonają całej brudnej roboty tzn chociaż klatka schodowa będzie na wykończeniu. Teraz to chyba jakiś żart.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 08:41 jat ez bywalem w mieszkaniu dosc regularnie, teraz sa juz drzwi wejsciowe wiec chyba nie bedzie to mozliwe... choc odnosnie tej rury o mysle ze to "oleja" co moga teraz zrobic? zreszta ze znajomym odbieralem mieszkanie na osiedlu bursztynowym i byly podobne rzeczy i mowili "kafelki schowaja" jak nie zaplacic ostatniej transzy jak jej termin platnosci jest przed terminem odbioru :/ z jedenej strony ryzyko, z drugiej wojowac mi sie tez nie chce... tez uwazam, ze przede wszystkim musi byc normalne wejscie do klatek, lacznie ze wzglednie wykonczona klatka, i PRZEDE wszystkim wszystkie media niezaleznie dla kazdego mieszkania podlaczone i dzialajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 12.04.09, 13:39 zrobić się wszystko da, kwestia ile ich to będzie kosztowało :) Ja nie przyjmę odbioru jeśli tego nie poprawią :) podobnie jeśli nie skują tynków gdzie był mega zaciek i nie nałożą od nowa. Za dużo pieniędzy to kosztuje żeby machnąć ręką. Nie mam zamiaru robić sobie schodków w kuchni czy też kłaść 3 cm kleju pod kafelki :) a z płatnością faktury to się jeszcze dowiem. I dam znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 20:56 masz sporo racji, tylko szczerze mowiac troche boje sie wojowania... nie tylko ze wzgledow prawnych ale tez czasowych odnosnie faktury to jesli masz jakiesdodtakoe informacje to czekam na info, ja dzis studiowalem umowe i generalnie zaplata powinna byc "po ukonczeniu X etapu" a on powinien sie skonczyc m.in. po odbiorach np ZDiK'u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 13.04.09, 21:39 tak jest odbory sa jedynym punktem zaczepienia jesli chodzi o platnosc. jesli chodzi o standardy wykonczenia przy odbiorze nie ma nic w umowie i tutaj wszystko formalnie gra. tez nie mam zamiaru sie z nikim nacigac bo nie mam na to czasu ani checi. mysle ze p. Ponikowski nie bedzie robil problemu z platnoscia tej ostatniej faktury. tylko co to zrobi za roznice? u mnie tyle ze mam te mieszkanie na kredyt a do podpisania aktu place podwyzszone odsetki od udzielonej kwoty kredytu wiec jesli przeleje ostatnia tranze bede placil bankowi slone raty i to o podwyzszonej stopie. inaczej nie mialbym z tym raczej problemu. dajcie znac co u was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 21:45 ubezpieczenie - chyba tzw wczsniej pomostowke - caly czas place, zatem zakladam, ze po przelaniu ostatniej transzy nic sie w tej kwestii nie zmieni... ale jutro na 15 ide do banku i sie dowiem jak to wyglada, bo mam zatwierdzic wlasnie przelew transzy odnosnie umowy i etapow to jednak oprocz odbiorow mozna sie przyczepic np do wykonczenia klatek... a roznica... jesli bank nic nie podwyzsza extra (jutro bede mial pewnosc) to zostaja taka, ze bez przelania ostatniej transzy mam jakas karte w reku odnosnie motywacji inter-es do wykonczenia... po przelaniu zostaje tylko slowo/uczciwosc/rzetelnosc firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.gprs.plus.pl 14.04.09, 00:12 dokładnie o to mi chodziło.. boje się że pieniądze będą wpłacone, mieszkania oddane a roboty będą sie ciągnąć w nieskończoność i się doprosić nie bedziemy mogli aby skończyli to co zaczeli.. moim zdaniem ostatnia transza powinna być wpłacona w momencie gdy deweloper wywiąże się z umowy. Jak on sobie wyobraża, że będę wykańczać mieszkanie gdy budowlańcy będą dopiero kłaść kafelki na klatkach schodowych.. przez kilka dni moje roboty będą opóźnione bo nie można chodzić po świeżych kaflach. Więc wg mnie sens odbioru mija się w tym wypadku z celem. Jedynie Inter-es na tym skorzysta bo odsetki z opóźnienia będą mniejsze... Bardzo mi zależy aby szybko dostać klucze od mieszkania ale chciałabym żeby wszystko było w odpowiedniej kolejności: klatka schodowa, media, odbiór mieszkań a na końcu pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 15.04.09, 07:17 w budynku C wykanczaja klatki schodowe kamieniem i wstawiane sa porecze. mozna poprosic kierownika budowy to zaprowadzi i pokaze. jak skoncza tam to zabiora sie za bud B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 18.04.09, 22:25 brama wejsciowa biala troche mi sie nie podoba. mamy ladna stolarke okienna w okleinie drewnopodobnej a tu na dole w bramie taki nieciekawy plastik. patrze w standardach wykonczenia mamy napisane 'drzwi do budynku -drewniane z katalogu PORTA/ALU'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.09, 09:28 zgadza sie poza jedna sprawa... okna chyba jednak nie sa tylko w okleinie drewnopodobnej... one chyba sa drewniane jednak?! mnie tez ciekawi czy beda podwojne drzwi jak w budynku A??? a jak wygladaja odbiory? pozytywnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 212.160.116.* 10.05.09, 10:05 Okna są w okleinie drewnopodobnej ;) na 100%, ale przecież całkiem przyzwoicie wyglądają :) jestem Ciekawa czy dowiedziałeś się czegoś od dewelopera w sprawie drzwi wejściowych do budynku? czy ktoś z was przyjął odbiór mieszkania? mnie trochę martwi liczba niedoróbek i fuszerek :P nie wiem kiedy możliwy będzie odbiór mojego M ale pewnie nieprędko.. bo panowie się nie śpieszą.. a tak by się chciało już wykańczać.. :) pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 16:05 ja odebralem... podpisalem odbior 3tyg temu... nie wiem czy cokolwiek od trzech tygodni sie zmienilo z wypisanych niedorobek, bo ok tygodnia czasu nie bylem, wczesniej w zasadzie zero poprawek... zaczyna to roche irytowac. szczerze mowiac nie za bardzo chce mi sie wykanczac mieszkanie w sytuacji jak wszedzie dookola jedna wielka budowa... licze ze do konca maja bedzie troche wiecej porzadku, bo z tymi podwojnymi kluczami (jeden u mnie, drugi o kierownika budowy) to porazka po calosci liczylem ze jak podpisze odbior to faktycznie w 2 tyg to co im wskazalem poprawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.contium.pl 11.05.09, 10:58 Czy ktoś wie co to za kominy wentylacyjne zostały przykręcone do budynków ? na dziedzińcu wygląda to koszmarnie. Czy to jest jakaś wentylacja garażu podziemnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUD.C Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 11:58 Tak to jest wentylacja od garażu podziemnego, p. Ponikowski zapewnił, że będzie to otynkowane tak jak reszta budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.contium.pl 12.05.09, 13:07 Potwierdzam wpis użytkownika BUD.C. Też otrzymałem potwierdzenie o otynkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 13.05.09, 12:03 a jakie poprawki zglaszaliscie? ja zglosilem 3 niedorobki scian i po 2 tygodniach faktycznie zrobili. macie jakies foty z budowy? prosze na mossur@tlen.pl podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 212.160.116.* 16.05.09, 10:45 3 niedoróbki? szczęściarz z Ciebie ;) ja mam po podliczeniu ponad 20 :P łącznie z wystającymi rurami z nad posadzki, nie zamocowaną barierką na balkonie, brakiem siatki przy łączeniu skosów z sufitem, wdeptaną smołą w drzwi balkonowe, dziurą w karton gipsie :D i brakiem izolacji w łazience (sic!)..widocznie panowie budowlańcy mnie nie polubili.. ;] nie mówiąc już o tym że liczyłam, że mieszkania będą odpowiednio przygotowane na odbiory - mówię o stawach porządkowych. Okna brudne (nie da sie ocenić czy szyby nie są porysowane), barek za kartonem (10 pustych puszek po piwie :D), wszędzie pełno gruzu, brudu, syfu. Ale jestem dobrej myśli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.swidnica.mm.pl 20.05.09, 07:56 podobno z tymi rurami wystajacymi z posadzki to juz tak ma byc bo nie da sie ukryc tego w scianie a musi byc zachowany spad. tez tak mam w kuchni i lazience. w kuchni mi to mniej przeszkadza bo zabuduja to meble ale w łazience bede mial z tym potem problem. tez na to odrazu zwrociłem uwage ale podobno nic nie da sie zrobic. prosze mi napisac czy u Pani podjeto sie jakis prac zwiazanych ze schowaniem tej rury? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:25 Ehh z tymi rurami było naprawdę dużo zamieszania. Najpierw mój ojciec gdy był na budowie, zanim jeszcze wywali posadzkę, zawołał kierownika i powiedział mu że spadki są złe i woda nie będzie odpływać. Kierownik przyznał racje i powiedział że zostanie to naprawione. Jednak jaki jest przepływ informacji na naszej budowie każdy wie ;) i nic nie zostało zmienione. Kilka razy mówiliśmy że mieszkania z takimi rurami nie przyjmiemy, ale zbywano nas milczeniem. Na odbiorze kierownik się bardzo zdenerwował i powiedział że wiele mieszkań tak ma, nie jesteśmy jedyni i że tak ma być bo już nic się z tym nie da zrobić. I pewnie tu by się sprawa skończyła gdyby mój tata nie był pewny siebie i z natury uparty ;) powiedział że zna się na prawie budowlanym i to jest po prostu błąd w sztuce, ponadto spadki są złe (w jakiś niezrozumiały dla mnie sposób udowodnił im to). Było trochę krzyku i nerwów, teksty typu "nikt dla pana nie będzie specjalnie kuł posadzki" ale w końcu każdy przyznał że w SWOJEJ kuchni czy łazience nie chciał by mieć takiego bubla i co? jednak dało się poprawić. Skuli kawałek podłogi, poprawili rury, kuchnia już gotowa. Z łazienką gorzej bo mój bystry tatuś :D zauważył że nikt nie dał foli izolacyjnej pod posadzkę. Nie jest to żadne widzimisię ale w obowiązek wg przepisów - bo chyba nikt z nas nie chce mieć zalanego nowego mieszkania. Podsumowując - oczywiście dało się zrobić tak aby rury były zakryte, kwestia tego że budowlańcy nie chcieli dodatkowej roboty. Nie można dać się zbyć. Pozdrawiam serdecznie :) W ogóle widziałam wczoraj na wieczornym spacerze że ktoś już kafle kładzie :D ciekawe kto pierwszy z nas się wprowadzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 23:39 powiedz mi jesli to mozliwe jak zmotywowales ich do poprawiena rur?? ja mam ten sam problem i mimo pond miesiaca od podpisania odbioru mieszkania poprawili moze 2-3 rzeczy z 15... u mnie jest tym wiekszy problem, bo "kuchnia" zostala przerobiona na pokoj wiec nie mam jak ukros pod szafkami tej rury... zreszta to samo mam w lazience :/ pozatym jak sprawdzic ta izloacje czy jest uzyta?? innym tematem jest antresola... fuszerka po calosci :/ zrobiona aby jakos sie trzymala... slyszalem tez cos ze parapety potrafia byc krzywe i woda sie leje do srodka w przypadku deszczu... u mnie jeszcze tego nie sprawdzilem, aczkowliek parapety mam uszczerbione :((( mega opoznienie, ktorego sam bronilem, ale teraz ta olewka to juz zaczyna byc przeginka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&K Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:36 Ja jestem na tyle w dobrej sytuacji, że jeszcze nie odebrałam mieszkania. Od początku mówiłam, że zrobię to wtedy gdy poprawki będą "kosmetyczne" a nie rażące. Więc generalnie im zależało w tym samym stopniu co i mi żeby to poprawić :) nie ma poprawy rur - nie ma odbioru. Nie wpłaciłam też ostatniej transzy - rozmawiałam z deweloperem i powiedziałam, że bank stwierdził, że budowa nie jest zakończona w 100% i nie prześle pieniążków. Zresztą umówiłam się z nim tak że skoro jest opóźnienie ok 2 miesięcy to ja nie będę chciała odsetek za zwłokę, on dostanie pieniądze gdy budynki będą na finiszu. Generalnie ostatnia wpłata jest konieczna aby przyjąć odbiór a jak na wstępie zaznaczyłam - moje mieszkanie i tak do odbioru się nie nadaje póki co. Co do izolacji - u mnie wyszedł jej brak w momencie gdy skuli podłogę w łazience aby poprawić rury. Nie wiem jak można w inny sposób sprawdzić czy jest. Generalnie to wyszło bardzo przypadkiem, jakoś nikomu z nas nawet nie przyszło do głowy żeby specjalnie to sprawdzać. Byliśmy na budowie z kierownikiem, tata przypatrywał się rurom i w pewnym momencie zapytał "a gdzie izolacja?" i tu padło wymowne milczenie :D O parapetach nic nie wiem to się nie wypowiem, a antresola? ekhm.. ja mam kartongips zamiast boazerii ale krzywa jest przeokrutnie :) też mają niby poprawić ale za to się jeszcze nie zabrali. Podobno do końca tygodnia mają to zrobić i w przyszłym tygodniu odbiór. Pożyjemy zobaczymy. Życze wszystkim powodzenia i cierpliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 22.05.09, 19:54 U mnie z rurami to samo - brak spadku i do skucia idzie posadzka w ubikacji, łazience i kuchni. A sprawdzając postęp prac w usuwaniu usterek przy okazji przyjrzałem się roletom. O dziwo u mnie nie ma najmniejszego problemu w podniesieniu z zewnątrz (np. z balkonu) opuszczonej rolety, więc nie za bardzo rozumiem na czym ta antywłamaniowość polega. Jedyne przed czym będą chronić, to tylko przed słońcem. No chyba że jeszcze mają tam być jakieś ekstra blokady mocowane, których przypadkiem u mnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
buggy3 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej 07.06.09, 18:14 Witam, mam pytanie czy ma ktos z Panstwa zdjecia budynku A zanim zaczely seie tam jakiekolwiek prace budowlane.(np za czasu koszar,wojska)?dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.contium.pl 22.06.09, 10:53 Może coś takiego :) Bud A przed modyfikacją :) BUD A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 071 Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.contium.pl 22.06.09, 10:54 BUD A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.connecta.pl 03.07.09, 19:28 A ja nadal czekam na zrobienie poprawek i odbiór mieszkania.Szczerze mówiąc mam już tego wszystkiego dosć. Termin odbioru miałem ustalony na koniec grudnia!!! Kto jeszcze nie kupił niech nie da sie nabrać na niska cene.Szkoda nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:39 informacyjnie. po niedzieknych burzach przecieka dach. na pewno w srodkowej klatce w bud A. ponoc wcześniej juz poprawiali ale cos nie widac efektow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p&k Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.09, 09:38 Drodzy sąsiedzi! Mam do Was wielką prośbę :) Chodzi mi o ŚMIECI na klatkach schodowych. Bądzmy tak aktywni i wynośmy je na bierząco. Już nie raz i nie dwa widziałam całe kartony opakowań po farbach, pełne gruzu, połamanych karton gipsów i innych skarbów. A wczoraj wyobraźnia co poniektórych przeszła moje wyobraźenia. Od godziny 11 (?) może i wcześniej, o tej godzinie dotarłam do mieszkania, do godziny 21 (może i później o tej godzinie z mieszkania wychodziłam) leżały dwa worki ze śmieciami gospodarczymi. Czyli dżemik, jajeczka i opokowanie po pasztetowej ;) Jeżeli w domu wam się już nie mieszczą albo uznaliście, że już śmierdzą, to zbierzcie trochę siły wewnetrznej i wyrzućcie je do kubła, a nie zmuszajcie wszystkich do ogladania co mieliście na śniadanie i wdachania niezbyt świeżych zapachów. To naprawde wiele nie kosztuje, postarajmy się żeby przestrzeń wspólna była czysta i zadbana. Z góry dzięki ;) ps. a propos, czy orientuje się ktoś kiedy klatki schodowe bedą wreszcie umyte? bo cały ten brud wnosimy do mieszkań ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sLoDkI Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.09, 09:56 Klatki są już myte. Przed weekendem widziałem Panią co sprzątała w bud. B. Wiadomo coś odnośnie odbiorów i aktów? Jak to będzie z tymi dmuchawami na klatkach zamiast wiatrołapów? Przecież zrobić jeszcze jedną parę drzwi w wejściu tworząc przy tym wiatrołap jest prościej chyba.. czyż nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p&k Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.09, 16:57 Ja raz nawet widziałam panią która zamiata. Na pytanie czy umyje klatki odpowiedziala że nie, bo nie wie czy sa one juz odebrane (jakiś czas temu były malowane). A płacić oczywiście musimy za usługę sprzątania ;/ Jak na dwukrotne pozamiatanie to dość dużo sobie liczą. Nie wspomne już o płaceniu za ogrzewanie kubatury budynku gdy na klatkach nie ma nawet jednego kaloryfera! Kurtyna też nie jest jeszcze zamontowana. Pomijam fakt że taka kurtyna niewiele zdziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.chello.pl 02.11.09, 22:51 Lepsza kurtyna, niż trzykrotne otwieranie drzwi, bo i tak te ostatnie -wiatrołapowe byłyby otwarte przez lenistwo, albo dla wygody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sLoDkI Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.09, 23:14 w kurtynie chyba nikt nie zwinie termostatu który byłby przy grzejniku na korytarzu w opcji wiatrołap+grzejnik. Chyba oszczędniejsze, ale tylko o ile będzie spełniać swoją rolę - dawać ciepło na klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 195.205.212.* 03.11.09, 18:04 W innym temecie firma Inter-es jasno wypowiedziała się że zawsze możesz odstąpić od umowy, nie poniesiesz żadnych kosztów, w najgorszym wypadku stracisz 5000 pln, jak jesteś aż tak niezadowolony dlaczego tego nie zrobisz ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 03.11.09, 22:19 Może takie jest jest pobożne życzenie firmy. W gdyby przyszło rezygnować spokojnie można by żądać zwrotu nie tylko zadatku, ale i odsetek za ostatnie 10 miesięcy (bo o tyle jest już budowa opóźniona). Tylko co z tego jak mógłbyś te pieniądze wywalczyć po długiej batalii w sądzie z czego połowę i tak na prawników wydasz ? Ja nie kupowałem tego mieszkania po to by się na nim wzbogacić, tylko po to żeby mieć gdzie się przenieść z rodziną. Jeżeli będę musiał walczyć o swoje w sądzie - to trudno, ale mam nadzieję że to nie leży w interesie obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej osiedle słomianych i trzcinowych balkonów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.09, 10:25 PIĘKNIE nasze osiedle ma sie nazywać "Zielony szelest". Jest to nieprawda. Gdy patrzę na nasze balkony nalezy nasze osiedle nazwać "OSIEDLE SŁOMIANYCH I TRZCINOWYCH BALKONÓW". NIE WSTYD WAM MILI MIESZKAŃCY TAKICH UPIĘKSZEŃ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p&k Re: osiedle słomianych i trzcinowych balkonów IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.09, 11:44 może lepiej żeby je tak upiększali niż wystawiali na widok publiczny suszone gacie na balkonie? :D ja zdecydowanie wolne bambus :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: osiedle słomianych i trzcinowych balkonów IP: 188.122.17.* 23.11.09, 17:41 a ja zdecydowanie twierdzę,że w obu przypadkach pachnie wiochą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: zielony szelest IP: 188.122.17.* 06.12.09, 15:55 Mimo opóźnień teren przy domach jest porządkowany, trawa rośnie, krzewy zasadzone itd. Co z tego kiedy niektórzy nasi szanowni mieszkańcy czyjąś pracę traktują w sposób arogancki. Zamiast dorobić klucz do furtek - najlepiej jak się drogę skróci po trawniku. Wstydzę się, że mieszkam z takimi osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: zielony szelest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 12:13 Witam serdecznie sąsiadów, Czy ktoś z Was miał już ostateczne sprawdzenie rozmiarów mieszkania? jak wygląda sytuacja w przypadku gdy okaże się, że mieszkanie jest większe niż w umowie? ile dają czasu na zapłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: zielony szelest IP: 188.122.17.* 09.12.09, 20:49 Droga Magdo - w umowie przedwstępnej jest punkt dotyczący ostatecznego rozliczenia powierzchni. Wiadomo że deweloperzy nagminnie na wstepnie podają powierzchnie mieszkania zaniżoną. Potem "okazuje" się że budynek powiększył się o kilkadziesiąt metrów kwadratowych. Mnożąc to o cenę 1 metra rozliczeniowego deweloper zyska kilkaset tysięcy złotych. My oczywiście za wszystko zapłacimy, z tym że nie każdy się spodziewa wyłożenia kilkanaście tysięcy dodatkowo. Ja mam w umowie, że powierzchnia może się zwiększyć do 4%. Ze wstępnych moich obliczeń wynika, że dokładdnie moje mieszkanie będzie większe o te 4 procent. A kiedy dopłata - jak będzie deweloper łaskawy do da miesiąc od podpisania aktu notarialnego - a potem odsetki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p&k Re: zielony szelest IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.09, 17:47 W niedziele jedna z furtek nie dała się otworzyć - mimo dorobionych kluczy ;)brama nr 9 w bud B - zamek się zaciął, dopiero późnym wieczorem ktoś naprawił. Sorry ale przez płot skakać nie zamierzam :P Ja i z tego co widziałam moi sąsiedzi również chodzili po kamyczkach przy bloku a nie po zieleni. Jakoś sobie radzić trzeba. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek z C Re: osiedle słomianych i trzcinowych balkonów IP: 188.122.17.* 29.03.10, 23:31 pachnie nie pachnie ale spełnia funkcję częściowego przesłonięcia tego co mam w pokoju. Inną opcją było np. postawienie parawanu na wymiar z plexi i oklejenie go grafiką z błękitną laguną, piękny widok z salonu :) Jedyna przeszkoda - ok. 3000pln :) U mnie nie były to względy estetyczne czy upiększania ale praktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.09, 13:57 a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Zielony Szelest - Piwnice i garaże IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.09, 10:41 Może ktoś sie orientuje kiedy zostaną oddane do uzytku piwnice i garaże????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: Zielony Szelest - Piwnice i garaże IP: *.swidnica.mm.pl 20.12.09, 23:40 jak wychodza wam pomiary metrazu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud.b pomiary IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.09, 10:36 wszystkie mieszkania beda wieksze ok. 4 procent. to jest chwyt deweloperski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: pomiary IP: *.swidnica.mm.pl 22.12.09, 23:53 zgadza sie. fakury za czynsz tez mialem odrazu za metraz 4% wiekszy mimo ze pomiarow jeszcze nie bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: pomiary IP: *.swidnica.mm.pl 22.12.09, 23:55 no ale chwyt to nie byl w sumie bo p.Ponikowski powiedzial mi o tym przy podpisywaniu umowy dawno temu. nie to zebym byl jakis zaskoczony. poprostu nie mam juz kasy i sie zastanawim ile mnie to bedzie kosztowac dokladnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: pomiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 20:29 u mnie metraz powinien wyjsc mniejszy, tylko ciekaw jestem jak sobie poradza z totalnie krzywmi scianami?! swoja droga dziwne ze dopiero teraz zbieraja dane do pomiarow, a czynsze liczyli juz wg jakis innych danych niz te projektowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: pomiary IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 29.12.09, 21:15 Faktura za czynsz ? Na jakiej podstawie? Przecież te budynki nie mają odbioru, więc w myśl przepisów to nadal jest teren budowy. To przyszli lokatorzy mają płacić jeszcze za zarządzanie budową ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa wiklina IP: *.centertel.pl 06.01.10, 21:26 szczerze, to mnie wali czy ktoś mnie tu od wiesniaków wyzywa czy nie. wiklina która mam, choć częściowo, zasłania widok z chodnika przy ulicy. Z roletami bawić mi sie nie chce. pozdrawiam mieszczuchów acha a czy ktos juz widział ten monitoring? co z kurtynami na klatkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: wiklina IP: *.swidnica.mm.pl 07.01.10, 13:11 Panie Dupa, mi osobiscie tez podoba sie wiklina i napewno sam sobie założe. A przy okazji to jest tam jakas fajna kablówka czy wszyscy pozakładamy sobie takie piekne talerze satelitarne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: wiklina IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 07.01.10, 19:26 Od dwóch dni już wiadomo : www.deweloper.inter-es.pl/index.php?act=0&aktu_id=45 Choć mam nadzieję, że da radę wspólnotę przekonać że zbiorcza instalacja satelitarna byłaby lepsza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p&k Re: wiklina IP: 188.122.17.* 07.01.10, 20:32 ja też jestem za zbiorczą anteną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: wiklina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.10, 15:08 Po co komu zbiorcza satka to chyba bez sensu jak można mieć w dobrej cenie kablówkę z dodatkowym dostępem do netu. Co do kablówki to wypasiona firma pana P jak zwykle nie dotrzymała terminu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: wiklina IP: *.swidnica.mm.pl 09.01.10, 15:49 no fakt lokatorzy nie mieli do tej pory innego wyjscia tylko anteny satelitarne. kablowka dopiero jest od kilku dni. tak czy inaczej bylbym za zbiorcza antena bo sa fani satelity i beda mogli sie podlaczyc. ja osobiscie zakladam kablowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budc Re: wiklina IP: *.contium.pl 11.01.10, 08:32 Kolego budB czy macie już działającą kablówkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLOK b tv IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.10, 12:36 od 11 lub 12 bedzie podłączony blok B. TAK POINFORMOWAŁ GLOBAL-MEDIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budc Re: tv IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.10, 20:31 No niby pomiędzy godz. 8-12 (dnia 11.01.2009r.) ma być podłączenie budC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Mieszczuch" Panie Dupa IP: 188.122.17.* 10.01.10, 22:12 Myślę, że nikt nikogo nie chce obrażać, lecz nazwał po imieniu styl upiększania balkonów. Brakuje jeszcze, że za chwilę pokażą się sztuczne kwiaty itd. I o to tylko chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanekZ wiklina IP: *.centertel.pl 11.01.10, 22:42 Jeśli chodzi o mnie to uważam że nie wygląda oona najgorzej, jesli załozyliby ja wszysscy. Myślę żę na obecna chwile istotniejszym od oceny nieswoich balkonów będzie odśnieżanie naszych aut. Szkoda tylko ze Pan P odda nam garaże jak śniegi stopnieją. Prosze o niezrzucanie śniegu ze swojego auta wprost pod koła sąsiadów. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Z komórki lokatorskie IP: *.centertel.pl 28.01.10, 10:44 czy ktoś z Państwa widział juz może komórki lokatorskie? czy to jest to coś pod budynkiem A? To chyba jakis niefajny żart jest. polecam spacer (przez garaz) do bydynku A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: komórki lokatorskie IP: *.swidnica.mm.pl 31.01.10, 11:56 > polecam spacer (przez garaz) do bydynku A nie mam mozliwosci teraz sie tam przejesc. co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
kruszyna412 mieszkania na parterze 01.02.10, 19:16 witam wszystkich mieszkańców! Jestem zainteresowana zakupem mieszkania na parterze - będę wdzięczna za wszelkie opinie na ten temat:) Z góry dziękuję za pomoc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bud.B Re: mieszkania na parterze IP: 188.122.17.* 03.02.10, 16:15 Mieszka się tak jak na piętrze pierwszym tylko o 3 m niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: mieszkania na parterze IP: *.swidnica.mm.pl 03.02.10, 17:18 sąsiad nie podszywaj sie pode mnie prosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
kruszyna412 Re: mieszkania na parterze 03.02.10, 21:08 :) niby racja, ale wszyscy wypowiadający się na ten temat twierdzili że parter na tym osiedlu to porażka - chciałabym wiedzieć dlaczego zanim podejmę ostateczna decyzję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: mieszkania na parterze IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 03.02.10, 21:39 Najlepiej byłoby samemu zobaczyć, bo to co innym się nie podoba, może Tobie przypasuje. Na przykład dla inwalidy możliwość wejścia/wjechania do domu (bud.B i C) bez pokonywania schodów na pewno jest na plus.O ile w przypadku budynku B parter jest mniej więcej na równi z gruntem (patrz zdjęcie): to potem ulica idzie w górę i drugi róg działki (część budynku C) jest już jakieś pól metra niżej. Od strony wschodniej będzie z metr-półtora niżej - tyle że tam do płotu jest większa odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: mieszkania na parterze IP: 188.122.17.* 04.02.10, 18:04 Jeszcze nie słyszałem, że ktoś jest rozczarowany mieszkaniem na parterze. Chyba , że mieszkają w budynku "A" gdzie ulica jest o ponad metr nad poziomem parteru. 20 procent ludzi mieszka na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaikaika Zapytanie 13.02.10, 17:03 Witam wszystkich mieszkańców!!!! Bardzo proszę o jakieś informacje na temat jakości wykonania mieszkań na obrońców poczty, szczególnie chodzi mi o te na szczycie, bo nad kupnem takiego sie zastanawiam. Czy w trakcie tej zimy nie ujawniły się jakieś niedoskonałosci dachu? Czy deweloper nie robi problemów z usówaniem usterek typu krzywe ściany, źle połozone regipsy? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemon pilot do garażu IP: *.centertel.pl 22.02.10, 20:07 witam, czy ktoś wie jak mozna pobrać pilota do garażu? widziałem już w sumie 6 aut w garażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Panie Deweloperze IP: 188.122.17.* 23.02.10, 22:06 Prosimy o dalsze informacje - przyjmiemy je z "godnością". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obroncow Re: pilot do garażu IP: 193.59.73.* 23.02.10, 22:10 Zadzwonić do dewelopera np. i się zapytać o pilota do bramy wjazdowej. Po ch!@$ zaśmiecać forum debilnym pytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budB Re: pilot do garażu IP: *.swidnica.mm.pl 25.02.10, 23:51 odnośnie pilotów to z tego co słyszałem początkiem roku, nie dostaniemy pilotów dopóki nie będzie odbiorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A,b,C Re: pilot do garażu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.10, 09:03 PILOTY SA DO ODBIORU U KIEROWNIKA. PO 2 SZT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budc Re: pilot do garażu IP: 193.59.73.* 21.03.10, 14:29 Wiadomość skierowana do tępaków wychodzących z klatki nr 5 !!! Chcąc dostać się do wspólnego kubła na śmieci używajcie wyznaczonego do tego chodnika !! Nie skracajcie sobie drogi przez trawnik (jeszcze go nie ma ale może będzie ...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek z C Trawnik IP: 188.122.17.* 29.03.10, 23:41 Wydaje mi się że bez jakiegoś zagrodzenia się nie obejdzie, nawet jak wszyscy sąsiedzi będą chodzić to ekipy remontowe z pewnością nie. Przy okazji przyniosą nam trochę tej trawy do klatki i będzie Zielony Szelest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk. Re: Trawnik, pety IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.10, 09:41 Zdecydowanie. Nie jest to przyjemne jak za oknem przez ogródek śmigają ekipy remontowe. Dodatkowo uprasza się sąsiadów palących o pilnowanie swoich popielniczek na balkonach co by były odporne na podmuchy wiatru żeby sąsiad z dołu nie musiał zbierać tego syfu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.152.146.97.dsl.dynamic.eranet.pl 21.03.10, 19:10 Witam Mam pytanie do mieszkanców "Zielony Szelest", dlaczego parkujecie samochody wzdłuż Obrońców Poczty Gdańskiej blokując skutecznie ruch na tej ulicy która obsługuje dojazd do dalszej cześci osiedla. Ruch będzie coraz wiekszy i traktowanie jednego pasa jezdni jako parkingu na dłuzszą metę nie bedzie mozliwe. Czy powodem jest zachłannosć developera i brak miejsc parkingowych na Waszej posesji, czy to sytuacja przejściowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 193.59.73.* 21.03.10, 20:32 A możesz powiedzieć gdzie mają parkować ? Logiczne jest to, że każdy parkuje pod swoja klatką (nie każdy ma miejsce na parkingu podziemnym). Jeżdżę przez OPG codziennie i nie przeszkadzają mi auta zaparkowane wzdłuż bloków osiedla "Zielony Szelest". Jak masz jakiś problem z przejazdem to kup mniejsze auto lub rowerek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.152.148.32.dsl.dynamic.eranet.pl 22.03.10, 20:12 Logicznym jest parkowanie na parkingu a nie na pasie drogowym drogi zbiorczej obsługujacej dalszą cześć rozbudowujacego się osiedla. W tym celu nalezy zakupić miejsce parkingowe od developera a nie dawac sie mamić reklamami "wyjątkowego osiedla" Stojace samochody by mi nie przeszkadzały gdyby nie blokowały całego pasa jezdni i dawało się wyminąć z drugim samochodem. Do rozwiazania problemu lepszy jest znak zakazu postoju lub zrobienie z OPG drogi jednokierunkowej. Doraźnie moze poprawi sytuacje mandat za parkowanie w nieprzepisowej odległości od skrzyżowań z prostopadłymi do OPG uliczkami. Źródłem problemu jest dynamiczny magistrat który daje pozwolenia na zabudowę każdego wolnego metra kwadratowego gruntu bez analizy gdzie przyszli szczęsliwi posiadacze mieszkań będą parkować, spacerowac itd i bawić się z dziecmi. Zielony Szelest to przykład urbanistycznego horroru, zachłanności developera w produkcji kolejnych metrów kwadratowych mieszkań nawet z oknami na wysokości chodnika, w sumie to problem nabywców byle nie odbijało się to na innych mieszkańcach osiedla a tak niestety jest z blokowaniem OPG. Problem bedzie narastał, na przedłużeniu OPG kolejni developerzy budyją "wyjatkowe osiedla" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: 193.59.73.* 22.03.10, 21:18 Chyba masz jakiś problem... pewnie przeprowadziłeś się ze wsi do miasta i nie potrafisz się odnaleźć. W mieście mieszka dużo więcej osób niż na wsi i trzeba się do tego przyzwyczaić. Nie ma zakazu parkowania więc, każdy może zaparkować gdzie chce. Rzeczywiści ludzie czasami nie myślą i parkują na samym skrzyżowaniu co nie jest zgodne z przepisami ale zawsze możesz zadzwonić w ramach "pomocy dzielnicowej" na Straż Miejską, która na pewno przyjedzie i wlepi "piratowi" mandat. Jeśli tak bardzo Ci przeszkadzają auta wzdłuż osiedla "ZS" to poniżej podaję alternatywną trasę przejazdu : 1.Kieruj się Obrońców Poczty Gdańskiej na południowy zachód w stronę Pułkownika Kazimierza Masztalerza 0,1km 2.Skręć w 1 w lewo w kierunku Pułkownika Kazimierza Masztalerza 65m 3.Skręć w 1 w prawo w kierunku Generała Juliana Filipowicza 0,1km 4.Skręć w prawo w Pułkownika Stanisława Dąbka 71 m 5.Skręć w lewo w Obrońców Poczty Gdańskiej 15 m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.152.148.32.dsl.dynamic.eranet.pl 22.03.10, 23:02 Tak mam problem z gołodupcami których nie stać na wykupienie miejsca parkingowego i utrudniają mi przejazd przez ulicę która znam od urodzenia. Radze wziąść kolejny kredyt na miejsce parkingowe albo poszukać sobie innego parkingu zanim nie zajmie sie sprawą policja i laweciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Zielony Szelest - Obrońców Poczty Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.10, 08:13 Proponuję wyprowadzkę z Ołtaszyna do m. Zadupie. Tam są dwa samochody: księdza i dyrektora szkoły. Nikt nikomu nie blokuje!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej dla gościa M IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.10, 08:17 Adres: 00-001 Zadupie ul. Polna 1 Tam nie ma korków nikt nikogo nie blokuje, są dwa samochody - ksiedz i dyrektora szkoły. Proponuję wyjazd. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opg Re: dla gościa M IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.10, 09:51 Co ty baranie straszysz policją i lawetami. Nie ma zakazu to możesz każdemu cmoknąć. Jeśli zaparkowane samochody utrudniają ci przejazd to musisz być dupa a nie kierowca i naprawdę radzę się przesiąść na rower tak jak ktoś wcześniej ci poradził. Ale chyba rower to też może być problem bo nie można jeździć po chodniku i znów będą ci przeszkadzały zaparkowane samochody .... Jedyne rozwiązanie dla ciebie to skorzystanie z adresu podanego przez p.Andrzeja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dla gościa M IP: 193.0.242.* 23.03.10, 10:05 idac Waszym tokiem rozumowiana, to skoro np.: na Placu Legionów nie ma zakazu zatrzymywania to moge sobie stanac na srodku skrzyzowania i pojsc na zakupy na godzine jezeli auta zajmuja caly pas ruchu to jak najbardziej sprawa jest dla Strazy Miejskiej jak ktos nie chce ponosic kosztu kupna miejsca parkingowego to niestety musi podjechac dalej i stanac tam gdzie sa do tego miejsca przeznaczone i przejsc kawalek drogi Panie nie kazdy parkuje pod klatka, prosze mi uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: dla gościa M IP: *.contium.pl 23.03.10, 11:15 Kolego trochę przesadziłeś z tym pl. Legionów. Przesyłam fragment kodeksu drogowego : "Art. 49. 1. Zabrania się zatrzymania pojazdu: 1) na przejeździe kolejowym, na przejeździe tramwajowym, na skrzyżowaniu oraz w odległości mniejszej niż 10 m od przejazdu lub skrzyżowania, ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: dla gościa M IP: 195.117.22.* 23.03.10, 12:10 Dokładnie, a w jakiej odległosci od skrzyzowania stoją samochody blokujace pas jezdni na OPG?? mam wrażenie że na samym skrzyzowaniu OPG z bocznymi uliczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: dla gościa M IP: *.contium.pl 23.03.10, 12:19 Jeśli jest tak jak mówisz to masz prawo wezwać policję aby wlepiła mandat kierowcy, który łamie prawo i swoim parkowaniem zagraża bezpieczeństwu innym kierowcom. Parkowanie w odległości większej niż 10m od skrzyżowania jest dozwolone więc nic na to nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: dla gościa M IP: 195.117.22.* 23.03.10, 11:24 Dziekuje za rozsadny głos w tej sprawie, oczywiście nie wszczyscy mieszkańcu ZS parkują pod klatkami ale widze że po reakcji niektórych że bez zakazu parkowania w tym miejscu sie nie obejdzie ( było to juz chyba tematem zainteresowania Rady Osiedla) Natężenie ruchu w tym mjescu bedzie wzrastać i nikt nie bedzie uprawiał slalomu i narazał sie na spotkanie czołowe z autem z naprzeciwka tylko dlatego że ktoś nie raczył wykupic sobie miejsca parkingowego i blokuje cały pas jezdni pod swoja klatką. Osiedle rozbudowuje się na południe i jest to proces nieunikniony A wysyłajacym pod moim adresem inwektywy typu wiesniak itd radze juz teraz o tym pomysleć o ile sie tego nie robiło w momencie decyzji o zakupie mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: dla gościa M IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.10, 23:25 Drodzy Sasiedzi i... Sasiadki :) Kazdy ma racje... po trochu :P Dodatkowo nie sprecyzowaliscie o ktora dokladnie droge Wam chodzi i byc moze nie kazdy mysli o tej samej drodze... Osiedle Szelestowe jest przy dwoch jezdniach... jedna to faktyczna OPG, druga zas to "no name" gdzie znajduja sie klatki np nr 9 czy 9a... z moich informacji wynika, ze na faktycznej jezdni OPG obowiazuja przepisy ruchu drogowego i stawac na drodze nie mozna... nie mniej jednak przy drugiej "jezdni" tzw "no name" nie obowiazuja zadne przepisy gdyz jest to droga wewnetrzna. Reasumujac... wyzywanie sie a tym bardziej nakazywanie kupna miejsce postojowego wyglada na krzyki forumowych trolli. Prawda jest taka, ze deweloper buduje tak jak mu pozwalaja przepisy. A te jakie sa w Polandi kazdy wie :) Mnie osobiscie p.Ponikowski zapewnial ze auta nie bedzie gdzie postawic, mialem tego swiadomosc i wzialem miejsce postojowe (ktore wogole mialo byc garazem)... aczkolwiek rozumiem, ze nie kazdy mogl sobie na nie pozwolic. Reasumujac... o ile zastawianie faktycznej OPG jest wykroczeniem drogowym, o tyle droga "no name" nie ma zasad... i tu i tu jest to uciazliwe i upierdliwe, ale generalnie watpie zeby w obu tych miejscach nastapily jakies drastyczne zmiany, bo wiekszosc choc marudzi, robi to samo :) btw - jak wyglada telewizja kablowa i internet na naszym Zazielenionym Osiedlu??? ceny/predkosc realne/providerzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: dla gościa M IP: *.contium.pl 24.03.10, 08:27 Co do kablówki to mam umowę z global media. Internet 4MB + pełny pakiet TV w cenie 96zł. 4MB śmiga aż miło i wiem, że jest to bardzo dobra alternatywa w porównaniu do firmy neting (internet radiowy, więc wpływ warunków atmosferycznych ma znaczenie :)) Programy pakietu TV masz na stronie dostawcy (globalmedia.net.pl). Jak potrzebujesz jeszcze jakieś informacje to pisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Parkowanie, TV i internet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.10, 08:31 Zdarza się, że tiry pod 9, 9a i 9b oraz częścią bud. C też jadą, z przyczyn prozaicznych, tutaj nie ma progów zwalniajacych, wiec przejazd jest łatwiejszy. I co mamy zrobić. Gwoździe sypać !!!! Tak jak napisał poprzednik na tej drodze w chwili obecnej nie obowiązują żadne przepisy. Dziki kraj??? Napewno najmniej w tym jest winy dewelopera, który zapewnił (odpłatnie) 1 miejsce parkingowe dla 1 mieszkania. Zajętość parkingu podziemnego to okolo 20 %. Na zewnątrz parkują przeważnie samochody służbowe. Jeżeli chodzi o TV to jakość przekazu jest na "3". Natomiast korzystam od 4 miesięcy z internetu NETING (OFERTA NA KLATKACH). Szybkość i jakość na 5. Posiadam jednocześnie telefon Voip, z którego jestem najbardziej zadowolony. Przez okres 4 miesięcy nie było żadnej przerwy w dostawie internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sLoDkI Re: Parkowanie, TV i internet IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.10, 13:19 Odnośnie TV - czy też tak macie że na kanale TVN gdy jest białe tło (np. w trakcie reklamy) to strasznie szumi i trzeszczy? Wydaje mi się że są jakieś przebicia na tej częstotliwości (głównie dla TVN), co jest bardzo denerwujące. Jakość TV - marna. Jakość internetu z Neting - bez zastrzeżeń. Czy wiadomo coś więcej odnośnie: - dziur od podwórza wykopanych przy wentylacji parkingu? Co robią? Kiedy zakopią? - co z kurtynami na klatkach w bud. B? - jeszcze nie rozgryzłem od czego zależy działanie latarnii :) Raz świecą raz nie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Parkowanie, TV i internet IP: 195.117.22.* 24.03.10, 14:57 Do able071 Wątek miejsc parkingowy wyszedł od mieszkańców ZS którzy biadolą że muszą blokować pas OPG bo nie mają gdzie parkować. Mi to osobiście lata gdzie parkuja (mogą nawet na dachu) byle mógłbym normalnie jezdzić droga publiczą a nie lawirować pomiędzy autami cwaniaków którzy udają że osiedle konczy sie na budynkach ZS i zrobili tam sobie parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budc Re: Parkowanie, TV i internet IP: 193.59.73.* 24.03.10, 20:56 Nie mam takich objawów z kanałem TVN. Nie wiem dlaczego tak nisko oceniacie TV w kablówce ... Jak masz zrobione połączenie tej kablówki ? Przez tuner czy bezpośrednio pod TV ? PS. Proponuję przerwać już wątek parkowania bo nic nie wnosi ... Ludzie będą dalej parkować i już. Jak chcesz drogi M to zgłoś do rady osiedla swoje uwagi a nawet do prezydenta. Jestem pewien, że twoje uwagi zostaną uwzględnione i dopniesz swego ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budc Re: Parkowanie, TV i internet IP: 193.59.73.* 24.03.10, 20:50 Nie mam takich objawów z kanałem TVN. Nie wiem dlaczego tak nisko oceniacie TV w kablówce ... Jak masz zrobione połączenie tej kablówki ? Przez tuner czy bezpośrednio pod TV ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sLoDkI Re: TV i internet IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.10, 09:36 Bezpośrednio pod TV. Zgłoszę to kolesiom z globalmedia.. w końcu mają biuro dwa kroki od nas :) Wiadomo coś więcej odnośnie kolejnych terminów inspekcji? Kiedy ta komedia z odbiorami się skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Odbiory IP: *.218.148.5.static.telsat.wroc.pl 25.03.10, 21:57 Co do odbiorów - znam 2 wersje. - optymistyczna - podana na stronie, czyli do jutra zgłoszenie celem ustalenia terminu kolejnego odbioru - pesymistyczna (moim zdaniem bardziej realna)- poprzedni odbiór wykazał "konieczność doprowadzenia stanu do zgodności z obowiązującymi przepisami" i odpowiedni lokatorzy zostali (mają zostać) poinformowani o tym listami poleconymi. Dopóki zmiany te nie zostaną wykonane - zgłoszenia do odbioru nie będzie. Czyli spokojnie do wakacji może się przeciągnąć. I przy okazji pytanie do tych co już mieszkają - macie jakąś zgodę dewelopera na zamieszkanie, czy na razie jesteście "na dziko"? Bo zdaje się, że do czasu odbioru przez nadzór to "zamieszkiwanie na budowie" wiąże się z sporym mandatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej meldunek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.10, 09:40 Otrzymałem stałe zameldowanie w grudniu 2009 na podstawie protokółu przyjecia mieszkania. Taki dokument honoruje wydział spraw obywatelskich na G.Zapolskiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Odp.dla Wojtka C IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.10, 10:06 Od nas wszystkich zależy jak Zielony Szelest bedzie zielony. Pozwalamy ekipom remontowym na chodzenie po świeżo założonych trawnikach chodzic jak po łące.Płacimy nie tylko za mieszkania ale i za infrastrukturę zewnętrzną, więc mamy prawo i obowiązek zwracać im uwagę gdy ją dewastują. Potrzebna jest wiara,że może być ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budc Re: Odp.dla Wojtka C IP: 193.59.73.* 30.03.10, 22:32 Z własnej obserwacji wiem, że nie tylko robotnicy ścinają sobie drogę do śmietnika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek z C Re: Odp.dla Wojtka C IP: 188.122.17.* 01.04.10, 01:11 Mea culpa - mi się zdarzyło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Parking podziemny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.10, 08:15 Dlaczego tak trudno zamknąć bramę garażową niektórym Paniom i Panom. Czyżby pilot okazał się tak skomplikowanym urządzeniem? Więc przypomnę, że bramę zamyka się i otwiera zielonym przyciskiem na pilocie. Czerwony jest nieczynny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Parking podziemny IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.10, 17:36 do wiesniakow z zielonego szelestu!!! posprzatajcie u siebie bo macie taki balagan ze zal patrzec!!! mam tu na mysli teren jak i wasze balkony!!! pozatym przestancie parkowac na ulicy!! od tego macie garaz!! na auto bylo was stac a na garaz juz nie????????????? zepsuliscie nam cale osiedle:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Do Szanownej Sasiadki IP: 188.122.17.* 07.04.10, 18:46 Droga Pani, takim językiem prawdopodobnie posługuje się Pani na co dzień. Ale to już problem Pani. Co do porządków to proszę zwrócić się do Deweloper INTER-ES. Mieszkamy w dalszym ciągu na budowie i z tych względów nie mamy jak na razie nic do powiedzenia, chociaż za sprzątanie płacimy. Co do parkowania na ulicy to rzecz względna. Możliwe, że nie każdego stać na parking dla służbowego samochodu. Co do balkonów MA PANI RACJĘ. Mimo wszystko pozdrawiam Panią Sąsiadkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud.b Wiklina na balkonach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.10, 09:13 Jest to może praktyczne ale wyglada fatalnie. Rozejrzyjcie sie po całym osiedlu, jak wygladają balkony. Dlatego sąsiedzi na nas patrzą jak na wiochę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomen Re: Wiklina na balkonach IP: *.teta.com.pl 30.04.10, 13:50 Może i najpiękniejsze nie wikliny nie są, ale moim zdaniem taki osłonięty balkon o wiele lepiej wygląda, niż ten zagracony wszelkiego rodzaju pudłami, rowerami czy praniem. Nie mówiąc już o coraz to wymyślniejszych mechanizmach mocowania anten satelitarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bud.Bb Re: Wiklina na balkonach IP: 188.122.17.* 30.04.10, 17:01 Tak to jest racja. Gdzie wiklina tam bajzel na balkonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Wiklina na balkonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 17:32 a ja mam pytanie do mieszkańców-czy Wasze budynki maja juz elewacje?czy będą jeszcze malowane na jakiś kolor czy zostaną takie białe?bo trochę sie ta białość wyróżnia na tle innych zotlo-czerwonych domków... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wiklina na balkonach IP: 193.59.73.* 01.05.10, 11:48 jak to było w alternatywach.... to niech sobie Sąsiadka pomaluje na biało i nie będzie się wyróżniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Do Szanownej Pani Sąsiadki IP: 188.122.17.* 02.05.10, 10:51 W kolorowych okularach inaczej wygląda. Na odpuście można już takie dostać za 1,99 zł. Pozdrawiam Sąsiadkę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Do Sąsiadki :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.10, 07:46 Witam szanowną Sąsiadkę, Musi być Pani strasznie nieszczęśliwa skoro jedynym Pani zajęciem jest obserwowanie otoczenia i negowanie wszystkiego na czym akurat zawiesi Pani oko. Porównuje Pani nasze balkony z "innymi" i nie zauważyła Pani, że większość z nich ma murowaną balustradę... więc nie widać co jest w środku i mniemam, że gdyby było inaczej również inni sąsiedzi staraliby się jakoś zakryć swój "balkonowy dobytek". Droga Pani nie żyjemy w czasach, do których Pani tak tęskno i malowanie wszystkich domów na taki sam kolor odeszło już w zapomnienie. Jeszcze trochę i zacznie Pani się czepiać firanek w oknach :) Życzę Drogiej sąsiadce żeby może poszła do fryzjera, kosmetyczki, spędziła troche czasu z mężem albo dziećmi bo ewidentnie czegoś w Pani życiu brakuje. To okropne być takim nieszczęśliwym :) Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęścia w swoim pięknym żółtym domku z pięknymi balkonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Do Sąsiadki :) IP: 193.59.73.* 03.05.10, 09:43 to raczej dwie rozne sasiadki sadzac po ip i po sposobie pisania aczkolwiek obu wspolczuje a moze... zazdroszcze wagi problemow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A,B,C "Wiklinowy Szelest" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.10, 09:14 Coraz piękniejsze nasze budynki, wiklina na balkonach już się rozpanoszyła nawet jako przegrody miedzy Pawlakami a Kargulami. Widać już ją na płocie przy budynku "B". Tylko za rzadka, bo bałagan dalej widać. Proponuję dać kilka warstw. Jak powstanie wspólnota mieszkaniowa "Wiklinowy Szelest" zgłosimy do konkursu na najpiękniejsze domy we Wrocławiu. I oto chodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud A Re: "Wiklinowy Szelest" IP: 188.122.17.* 15.05.10, 21:11 a co Pan/Pani proponuje w zamian? Proszę mi nie mówić że nic, bo np. podczas suszenia bielizny na balkonie ( mieszkanie nie za duże, wilgoć )nie chciałbym zaburzyć estetyki otoczenia. Z góry dziekuje za propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość A,B,C Re: "Wiklinowy Szelest" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.10, 08:12 Odpowiadam. Najlepszym rozwiązaniem jest pozostawienie barierek bez osłon. Dowodem na to jest wielu mieszkańców, którzy nie zakładają żadnych "upiększeń". Małe mieszkanie nie jest żadnym wytłumaczeniem. Jeżeli już ktoś się zdecydował na wiejski folklor, to niech będzie już jednakowo i zrobione w sposób estetyczny. Przykładem jest bud. A gdzie jest trzcina wyblakła i wiklina. Co do innych metod proponował bym wycieczkę do sklepów budowlanych gdzie są płyty z poliwęglanu komórkowego półprzeźroczyste itp. I koszt wcale nie jest tak wysoki a estetyka inna. Druga rzecz, że deweloper poszedł na skróty i pozostawił balkony w takim stanie. O gustach lokatorów się nie dyskutuje, więc i ja przyzwyczję się do wyglądu naszych domów.......,może z czasem nauczymy się dbać o nasz wizerunek na tak ładnym Oltaszynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek007, Bud. B Re: Wiklina na balkonach IP: 80.50.131.* 23.07.10, 13:57 Uważam, że wiklina wcale nie jest zła i komponuje się z całą bryłą budynku i jego bielą. To właśnie wiklina jest miła dla oka, a nie jakieś plastiki, pleksiglas itp. A bajzel na balkonie niekoniecznie jest związany z chęcią osłonięcia balkonu wikliną. Jakoś nie zauważyłem u siebie na balkonie bałaganu, wręcz przeciwnie - kwiaty. Jeśli komuś przeszkadzają kwiaty na balkonie, osłonięte wikliną od słońca i podmuchów wiatru, a jednocześnie z zapewnionym przewiewem, to już jego sprawa. Większy problem zdaje się przedstawiać opóźnione podpisanie aktów notarialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Odbiory IP: 193.59.73.* 21.05.10, 20:42 czy w zwiazku z ogromnym przesunieciem odbiorow i aktow notarialnych przewidujecie sasiedzi jakies "odszkodowania" ?? Podobnie - czy za liczne niedorobki udawalo Wam sie otrzymac jakies "zadoscuczynienie" aby samemu w koncu wykonczyc budowlane bledy?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "B" Re: Odbiory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.10, 08:55 Deweloper już zpomniał o nas. Myślę,że przypomni się gdy trzeba będzie dopłacać w chwili podpisywania aktów notarialnych. JA CZEKAM na ten akt już ponad rok, będę wszystko robił,żeby deweloper też na pieniążki poczekał. Co do fuszerek budowlanych, będziemy je usuwać przez wiele następnych lat - ale już na własny koszt. Przeciąganie odbiorów jest celowym działaniem, aby nas zmęczyć, a potem na wszystko się zgodzimy. Gdybym wiedział, co mnie czeka nie kupiłbym tego mieszkania. ODRADZAM tym, którzy chcieliby jeszcze kupić mieszkanie na Zielono-trzcinowym szeleście!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sLoDkI Re: Odbiory IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.10, 09:26 Podobno w tym tyg ma być (mam nadzieje) ostateczna kontrola i pozwolenie na użytkowanie. Z tego co mi wiadmomo to od kilku miesięcy czekamy (przez co również płacimy więcej) dzięki pewnym lokatorom którym nie chciało się donieść zmienionej dokumentacji.. a zmiany zrobili niezgodnie z przepisami. A to że P. jest w 100% zaabsorbowany drugą inwestycją to już odmienny temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "B" Re: Odbiory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.10, 10:10 Czy ktoś już otrzymał końcowe pomiary mieszkań?. Jest to ważne bo od tych pomiarów zależy ostateczna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Odbiory IP: *.teta.com.pl 25.05.10, 10:31 Tak - napisałem na info@deweloper.inter-es.pl i mailem dostałem ostateczny obmiar (uwzględniający powierzchnię pod ściankami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Zakaz parkowania IP: *.teta.com.pl 26.05.10, 09:31 Od dawna jest zakaz parkowania na Obrońców? Jeśli to skutek zeszłomiesięcznej kłótni na forum o przejezdność ulicy, to widać że "starzy" mieszkańcy mają chody w odpowiednich urzędach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "B" Re: Zakaz parkowania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.10, 11:11 Na ul. Obrońców Poczty Gdańskiej wybudowane są progi zwalniające. I bardfzo dobrze, lecz ruch samochodowy przeniósł się na równoległą wewnętrzną drogę naszych domów. I tam pomimo ograniczeń 30km/godz. uprawiana jest wolna amerykanka. Ruch samochodów wzrósł kilkakrotnie, nawet firma transportowa i stacja Mitsubishi z drogi zrobiły sobie dojazdy. Może ktoś wie kto jest zarządcą tej wewnętrznej drogi przy naszych domach B i C od ul. Maczka do Zwycięskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiedzi Re: Zakaz parkowania IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 11:26 Drodzy Panstwo!! Zacznijcie korzystac z GARAZY podziemnych to sie skoncza problemy! Jestescie na tym osiedlu jedynymi domami ktore tego nie robia! Jednoczescie informuje, ze bedzie wzywana Straz Miejska do Waszych samochodow parkujacych na parkingach przy budynkach Dom-Investu.Ten parking jest nasza wlasnoscia-a ostatnio nagminnie pojawiaja sie tam samochody z Waszego budynku...min.niebieska terenowa mazda-nie bede juz tu publikowal numerow rejestracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek007, Bud. B Re: Zakaz parkowania IP: 80.50.131.* 23.07.10, 14:05 Zgadzam się, że parkowanie jest uciążliwe, ale większy problem i zagrożenie dla otoczenia stanowią debile kierowcy, którzy pomimo wąskiej jezdni, strefy zamieszkania i parkujących aut gnają samochodami i motocyklami rozpędzając się bezmyślnie ponad miarę. Ciężarówki i autobusy na tej bocznej ulicy Zwycięskiej przed budynkiem B i C osiedla "Zielony Szelest". Kwestia czasu, kiedy dojdzie do tragedii i jakiegoś wypadku. Uważam, że należałoby umieścić progi spowalniające jak to ma miejsce na ul. Obrońców Poczty Gdańskiej. Co Państwo na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Odbiory IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 15:43 "ostateczne" pomiary byly dawno... u mnie metraz wyszedl mniejszy niz w umowie, wiec to ja czekam na kase od dewelopera a nie na odwrot mnie nurtuja inne kwestie: pierwsza: odsetki za zwloke (do czasu rzekomej "gotowosci" oddania mieszkania, ktore byly ok rok temu, czy az do dzis bo nadal nie ma odbioru?) druga: niezrealizowane poprawki - pekajace/krzywe sciany, wystajace rury, odpadajacy tynk, samozamykajace sie/zle osadzone okna - czy za tego typu niedorobki (i inne) ktos z Was dostala jakas kase? trzecia: metraze z czynszow - skad sie wziely?? inne niz w umowie a jednoczesnie ustalone przed "ostatecznym obmiarem" a wg nich naliczane sa wszelkie oplaty!!! oczywiscie z moich informacji tez wynika ze problem z odbiorem to efekt modernizacji mieszkan ,a glownie antresol niezgodnie z planami mieszkan - i tu wina dewelopera ze chcac szybko oddac lokale narazil sie na tego typu atrakcje i lokatorow ktorzy samowolnie narobili co im sie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "B" Re: Odbiory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.10, 10:15 Najlepszym rozwiązaniem byłoby zorganizowanie spotkania naszych mieszkańców i wyłonienie przed podpisywaniem aktów notarialnych przedstawiciela/ki do rozmów z deweloperem. Wspólna stragedia w rozmowach z panem P. celem doprowadzenia naszych domów do stanu pełnej używalnosci, powinna być koniecznością.Jednak widząc dyskusje na tym forum obawiam się,że do zrealizowania tych pomysłów nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorrr Włamanie w garażu IP: 178.56.56.* 01.06.10, 21:59 Bardzo proszę o zwracanie uwagi zapominalskim, którzy jedynie pamiętają otworzyć garażową bramę, na fakt zamykania jej za sobą. Zeszłej nocy jedno z aut parkujących przy bramie wjazdowej zostało spenetrowane. Nikomu chyba nie marzy się podobna sytuacja. Nie rozumiem dlaczego inwestycja za tyle milionów nie może posiadać ucywilizowanego, zautomatyzowanego zamykania jakie montuje się na 95% innych nowych osiedli. żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "B" Re: Włamanie w garażu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.10, 08:48 Osobiście porozwieszałem przy wejściach dogarażu kartki z przypomnieniem o zamykaniu bramy garażowej. Lecz nasi mieszkańcy uwazaja garaż za stodołę gdzie czasami nie zamyka się wrot. CZY WŁASNE MIESZKANIA TEŻ NIE ZAMYKAJĄ??? Gdzie są obiecane kamery monitorujące nasze domy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Włamanie w garażu IP: 193.59.73.* 02.06.10, 19:48 chyba faktycznie przydaloby sie jakies spotkanie organizacyjne "wspolnoty" zeby ustalic co chcemy od dewelopera i kiedy w skonkretyzowanych terminach... mi tez wydaje sie ze mialy byc kamery monitorujace ale nie moglem znalezc tego w zapiskach umowy... zreszta takich spraw jest cala masa odnosnie bramy to mi osobiscie raz sie zaciela... nie dzialalo zamkniecie ani z pilota ani recznie gdy wrocilem sie do bramy by kliknac przycisk btw - tez ciekawi mnie podejscie dewelopera do ewentualnych odszkodowan za terminy oddania ale takze za szereg POPRAWEK bo nie wierze ze te nieudalone ekipy poprawkowe usunely wszystkie kiepskie wykonczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Włamanie w garażu IP: 193.59.73.* 03.06.10, 00:03 Jeśli faktycznie masz potwierdzenia na piśmie, że składałeś reklamacje i ci nie naprawili, to może coś wywalczysz, ale jeśli wszystko było robione na gębę, to chyba na straconej pozycji jesteś. Co do gwarancji, to chyba nie darmo deweloper uściślił w nowych umowach : "Strony ustalają następujące terminy gwarancji liczone od dnia przekazania lokalu Kupującemu przez Sprzedającego: a) konstrukcja budynku - 3 lata b) pozostałe elementy wykończenia - 1 rok" Na szczęście w mojej umowie nie jest podane od kiedy liczyć gwarancję - czyli zakładam że od momentu sprzedaży (kiedykolwiek ona nie nastąpi) A że miały być rolety i drzwi antywłamaniowe, "system dozoru elektronicznego wraz z rejestratorami obrazu z kamer zainstalowanych w garażu podziemnym oraz na terenie osiedla" to chyba tylko z opisu inwestycji można doczytać. Nie mówiąc już o np. placu zabaw dla dzieci który chyba tylko na projekcie budowlanym pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Włamanie w garażu IP: 193.59.73.* 03.06.10, 10:40 hmm musze przejrzec jeszcze raz umowe, ale wydaje mi sie ze zdecydowanie momentem sprzedazy jest ostateczny akt notarialny - bo teraz wydaje mi sie, ze aktualny status prawny budynku to defakto "teren budowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Włamanie w garażu IP: 193.59.73.* 03.06.10, 21:29 Nie da się ukryć, że w naszych umowach (a przynajmniej w tych podpisywanych 3 lata temu) to co kawałek jest punkt łapiący się pod "rejestr klauzul niedozwolonych". Ale cały czas mam nadzieję, że uda się jakoś dogadać, a nie po sądach gonić. Bo nie wiem czy mój bank będzie skłonny kolejne 2-3 lata na hipotekę czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Włamanie w garażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 18:17 no i stalo sie!!!!! Dzis w godzinach 14:30-14:50 skradziono mi rower sprzed drzwi mieszkania!!!!! Wyniesiony zostal z ostatniego pietra budynku B. Sadzac po okolicznosciach - doslownie 5min po moim wejsciu do mieszkania, a takze sposob dzialania: zaklejony tasma klejaca wizjer i prawdopodobna ucieczka przez garaz - nie byla to osoba przypadkowa!!! Ktos ewidentnie obserwuje co sie dzieje na naszym osiedlu i widzi nieporadnosc "zarzadcy". Dodatkowo dzis rano lub wczoraj wieczorem ktos popsul furtke i nie mozna ja bylo zamknac, a drzwi do klatki schodowej "od zawsze" otwieraja sie bez problemowo lekko szarpiac !!! naprawde totalna paranoja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 opis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 18:26 dodam jeszcze jaki to byl rower - moze ktos gdzies przypadkiem przyuwazy i namierzymy zlodzieja bialy rower gorski firmy Mongoose, 26 calowe kola, duza rama 17 badz nawet 19 calowa, hamulce tarczowe, przedni teleskop, pelen osprzet Shimano Deore, opony bardzo szerokie ponad 2,00 firmy Continental - byl lekko sfatygowany, poobijany, ale oczywiscie w pelni sprawny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fela Re: opis IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.10, 18:53 przykro mi:(( ale prawda jest taka ze kradna na calym osiedlu!nie tylko w szelescie,trzeba bardzo uwazac:(( w budynku obok mimo monitoringu i chodzacych panow z ochrony potrafia zniknac auta z garazu!!albo spod Zabki w bialy dzien, rok temu ukradziono terenowke...to koszmar jakis!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "B" Kradną - a my im w tym pomagamy IP: 188.122.17.* 07.06.10, 20:52 Wszystko co możliwe jest pootwierane. Do garażu bez problemu można wejść z bloku "A", pomimo, że powinny być zamykane drzwi wejściowe. Furtki zapraszają wszystkich. Przecież złodzieje tylko na to czekają. Dwie piwnice obrobione w ostatnich dniach. A nasze osiedle bezpańskie. Jak długo ten stan może istnieć - nie wiem. Tylko czekać jak zaczną wynosić wszystko co możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Kradną - a my im w tym pomagamy IP: 193.59.73.* 07.06.10, 22:01 Chyba nie sądzisz, że te furtki jakiegoś złodzieja odstraszą, skoro co drugą to można otworzyć sięgając ręką między kraty? Nie mówiąc o tej koło bramy wjazdowej, której chyba śmieciarka słupek przestawiła i się wcale nie domyka. Kamery (o ile się pojawią) bez ciągłego monitoringu, też nic nie dadzą, bo najwyżej zobaczysz jak jakaś postać w kapturze podchodzi do kamery i sprayem ją zamazuje. Niestety taki już urok nowych osiedli, że to raj dla złodziei - nie wszyscy się wprowadzili, a sprzęt ludzie powoli sobie w domach gromadzą. A że nikt nikogo nie zna, więc nawet nie zareaguje jak telewizor od sąsiada wynosić będą. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "B" Re: Kradną - a my im w tym pomagamy IP: 188.122.17.* 07.06.10, 22:32 Mimo to sądzę, że złodziejom należy przeszkadzać a nie pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Kradną - a my im w tym pomagamy IP: 193.59.73.* 07.06.10, 23:12 I przeszkodziłeś - żona od razu po przeczytaniu wiadomości, wózek do mieszkania wciągnęła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Włamanie w garażu IP: *.centertel.pl 09.06.10, 18:36 sąsiedzie, nie jestem Bogiem ale chyba masz remont na piętrze robiony przez fachowców co nam płytki kładli na klatce. Sposób ich ułożenia wiele o nich świadczy. Nikt nikogo nie złapał za rękę, ale ci ludzie budowali ten budynek i dobrze wiedzą co i jak. Mozesz im podziękować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Włamanie w garażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 23:53 hey sugerujesz ze ekipy remontowe potrafia sie "zoorganizowac" by co nieco znalezc na klatkach badz w piwnicach?? Szczerze mowiac to ta teoria byla pierwsza na jaka wpadlem bo nie opisalem wszystkich szczegolow kradziezy, ale ta sugestia wlasnie pasuje... tylko wlasnie jak "zlapac za reke" ??? jakos ze troche nas tu jest moze zamiast sie obrazac i wypominac - trzciny na balkonach czy miejsca postojowe - zoorganizujemy sie jakos i zaczniemy egzekwowac od dewelopera i "zarzadcy" to za co zaplacilismy??? moze jakies nasze forum stworzyc z konkretami bo tutaj troche ciezko o sensowy nowy watek i konkluzje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Włamanie w garażu IP: *.centertel.pl 11.06.10, 18:26 nie ma co gdybać przejdźmy do działania, przedewszystkim musimy sie spotkać na poczatek moze jakies piwko np w de la casa czekam na wasze sugestie terminowe, weekend chyba odpada kto ma możliwość, niech rozpatrzy opcje założenia forum na jakimś serwerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budC Re: Włamanie w garażu IP: 193.59.73.* 11.06.10, 19:24 W nawiązaniu do prośby oto nasze forum :D w pierwszym poście są wszelkie informacje. www.zielonyszelest.fora.pl/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Włamanie w garażu IP: 193.59.73.* 12.06.10, 22:54 ja jednak jestem tez za "gdybaniem" to nie byl tani rower czy pierwszy lepszy z marketu, i tym wieksze wqr... ze w taki ustawiony sposob ginie a generalnie nadal wiekszosc osob ma to w d***. Bramki pootwierane, garaz to samo.... masakra jakas trzeba sie ustawic, moze byc i piwko, no i budujmy to forum bo w 3 osoby g** zdzialamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B www.zieonyszelest.fora.pl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.10, 08:54 Czy wszystko jest tak pięknie, a może boicie sie zabierać głos na naszym forum???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsia Re: www.zieonyszelest.fora.pl IP: *.centertel.pl 25.06.10, 21:05 nie boimy, krzystamy :) jest co omawiać, dlatego zapraszamy wszystkich lokatorów www.zieolonyszelest.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten sam sąsiad Re: www.zieonyszelest.fora.pl IP: *.centertel.pl 25.06.10, 21:13 uuups, mały chochlik w nazwie strony www.zielonyszelest.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek007, Bud. B Re: Włamanie w garażu IP: 80.50.131.* 23.07.10, 14:10 Też mnie wkurza, że nie wszyscy użytkownicy garażu podziemnego zamykają bramy wjazdowej. Często pozostawiona jest otwarta. Inna sprawa to to, że brama powinna być zamykana automatycznie po kilkunastu sekundach na podstawie czujek ruchu po minięciu bramy przez samochód. Poza tym powinny być lustra na dole przy wjeździe oraz na ulicy przed budynkiem tak, by można było zobaczyć, czy ktoś nie nadjeżdża. Ponadto migający "kogut" ostrzegający w momencie otwarcia bramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Odbiory IP: 217.153.64.* 27.07.10, 09:20 Nie macie jeszcze pozwolenia na użytkowanie ? Mam kilka pytań , jesli mozna : z czyjej winy jest taki stan , ciekawe . Zamierzacie iść do Sądu o roszczenie odsetek i innych kar umownych . Jakie macie zapsiy w umowach odnośnie odsetek . Kiedy płaciliście ostatnią transzę , w momencie odbioru czy czekacie na umowę u rejenta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Odbiory IP: 89.100.171.* 29.07.10, 23:52 ja juz dalem wszystkie papiery do prawnika!!!i czekam ja ide do sadu.Pan P ma oddac odsetki, bo nie ma pozwolenia na uzytkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Odbiory IP: *.as.kn.pl 05.08.10, 18:39 nie ma pozwolenia naq użytkowaniejeszcze , ponad dwa lata , szok prokuratura to chyba jedyne wyjście , pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowb Re: Odbiory IP: *.europe.hp.net 09.09.10, 11:46 Witam, czy udalo sie juz Panstwu odebrac mieszkania? Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania od tego dewelopera, ale to co tu widze lekko mnie przeraza. Pytanie tylko czy wyciagnie on jakies wnioski z poprzednich bledow czy robi to celowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Odbiory IP: *.teta.com.pl 10.09.10, 09:05 www.deweloper.inter-es.pl/index.php?act=0&aktu_id=103 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowik Re: Odbiory IP: 62.87.131.* 16.09.10, 13:31 niestety celowo; tak samo odbywały się odbiory na Słowiańskiej, nie mówiąc juz o tym, że do dnia dzisiejszego nie jest pomalowana klatka schodowa, a pan P. ma nas wszystkich w poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś