Dodaj do ulubionych

Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000zl

IP: *.demon.co.uk 29.12.06, 13:27
Witam wszystkich! Po zakupieniu lokalu otrzymalismy z zona list od developera
nt. rabatu ktory otrzymamy za polecenie kazdej osoby do kupna mieszkania.
Oczywiscie osoba polecona dostaje rabat w tej samej kwocie tj 1000zl wiec
jesli ktos jest zainteresowany zakupem mieszkania prosze o kontakt. Grzechu
warte:)
Oczysiscie zapraszam tez do dyskusji na temat inwestycji (zolkie@o2.pl lub gg
4169003)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000zl IP: *.demon.co.uk 29.12.06, 13:48
      Oczywiscie rabat dotyczy rowniez wszystkich innych inwestycji Profit
      Development SA
      • Gość: Jaś Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.gazownia.pl 29.12.06, 14:11
        A jaka jest cena m2?
        • Gość: Grzegorz Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.demon.co.uk 29.12.06, 14:26
          Ja kupowalem mieszkanie w pazdzierniku i wiem ze byla podwyzka w listopadzie,
          wiec szczegolowo nie moge nic powiedziec, odsylam wiec do Developera. Maja
          dobra obsluge. Mysle ze teraz za metr w zaleznosci od lokalizacji zaplacisz ok
          6000 zl.
          • Gość: gosia barbie Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000 z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:43
            nie wiem jak to z ta obsluga jest, ja wysyłałam maile z zapytaniem 4 krotnie i
            nie dostałam odpowiedzi. Od znajomych słyszałam, że mimo pisemnej obietnicy
            mieli problemy z wyegzekwowaniem tej, śmiesznej skądinąd, kwoty- w archicomie
            dostaniesz upust w wysokości 1-2 procent wartości mieszkania
    • Gość: berni Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:38
      A ja kupilem z polecenia jesienia i 1000 nie dostalem... pic na wode fotomontaż
      • Gość: Grzegorz Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.cable.ubr01.sout.blueyonder.co.uk 31.12.06, 17:55
        a jestes pewien czy wszystkie warunki z listu polecajacego zostaly spelnione
    • Gość: V Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.aster.pl 03.01.07, 18:21
      Grzegorz i Berni na ktorych pietrach kupiliscie mieszkanka? :)
      • Gość: Grzegorz Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.cable.ubr01.sout.blueyonder.co.uk 03.01.07, 20:06
        Ja kupilem na 1 pietrze. Troche nie jestem zadowolony z widoku, na blokowiska ale chyba w tej lokalizacji nie dalo sie tego uniknac. Sa inne zalety ktore wedlug mnie przewazaja na plus inwestycji.
        • Gość: V Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.aster.pl 03.01.07, 20:54
          Na pierwszym pietrze?! :) A mozesz powiedziec jeszcze w ktorej klatce?

Swoja droga to wlasciwie moznaby jakies forum postawic jak np.:

www.slowicza.org.pl/

www.blekitne.fora.pl/

siechnice.pl/forum/index.php?redir=1
          Latwiej byloby wymieniac informacje na temat tego jak idzie budowa.
          • Gość: Grzegorz Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.stb.ubr01.sout.blueyonder.co.uk 04.01.07, 19:53
            Takie forum to rzeczywiscie swietny pomysl. Problem polega na tym ze z tego co sie orientuje to wiekszosc nabywcow to inwestorzy zagraniczni i mieszkaniem nie beda sie interesowac do momentu odbioru. Mysle wiec ze pozostaje nam pisac na forum gazety.pl i moze kolejni nabywcy beda chetniej zagladac i pytac?

Troche sie dziwie ze taka mala popularnosc ma ta inwestycja. Czyzby cena?
            • Gość: V Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.aster.pl 04.01.07, 21:38
              Hm... Na jakiej podstawie sadzisz ze wiekszosc inwestorow to obcokrajowcy?
              Wlasciwie czy to obcokrajowcy "autentyczni" czy tez "nasi ludzie" ktorzy
              wyjechali do UK/IE?

Cos czuje ze Profit proporcjonalnie do zaawansowania prac podbija cene, ale to
              tylko moje podejrzenie. Nie wiem ile teraz kosztuje metr...

A przy okazji... to w ktorej klatce kupiles? :D
              • Gość: Grzegorz Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.stb.ubr01.sout.blueyonder.co.uk 05.01.07, 19:12
                bylem przed swietami u developera i gdy wyjmowal teczki lokatorow podpatrzylem co nie ktore nazwiska i jakies ruskie i smith'y. Czy podbijaja ceny? Przy obecnej sytuacji na rynku? Ja sam musze powiedziec ze kupilem a pozniej dopiero przemyslalem. Nie ma co zalowac, patrzac co ludzie pisza na forach , ceny sie wyrownaja, przedzie krach, bedzie to, bedzie tamto, no i dobrze ze tyle spekulacji. Ja traktuje to jako inwestycje na zycie, z poczatku pod wynajem a pozniej kto wie moze sie we Wrocku zahacze:) Moj lokal to 21/17, a jak u sasiada?
                • Gość: V Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: *.aster.pl 05.01.07, 20:59
                  21 / 17? Hm... Ja to pamietam (i nadal tak je widac na stronie) ze byly
                  mieszkania a, b oraz c... Wiadomo ktore sa ktore?
                • Gość: I'm inside this ;) te teczki to stary numer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 19:26
                  Spokojnei. Daje się "podpatrzeć" klientowi teczki innych klientów, najlepiej
                  właśnie niepolsko brzmiące nazwiska, żeby go przestraszyć że jak się nie
                  zdecyduje odrazu to mu przepadnie "bo niemiec wykupi". heh
                  Co do cen, to rosną równo z cenami na rynku, oprócz tego że rzeczywiście im
                  mniej wolnych mieszkań tym większą cene mogą sobie z sufitu spisać.
                  • Gość: Grzegorz Re: te teczki to stary numer IP: *.stb.ubr01.sout.blueyonder.co.uk 19.01.07, 20:41
                    jakby nie bylo 1/3 mieszkan juz sprzedana i na razie cos utknelo. Wysokie ceny. Napewno w tym roku tak szybko juz nie beda rosly. Pozdrawiam sasiadow
                    • Gość: Fork Re: te teczki to stary numer IP: 81.15.170.* 23.01.07, 11:54
                      Spokojnie... wydaje mi sie ze aktualizuja strone z oferta mieszkan tak od czasu
                      do czasu "na raty" jak ktos ma czas / chce mu sie do tego zasiasc, wiec to co
                      widac na stronie raczej nie odzwierciedla stanu faktycznego wykupienia oferty.
            • Gość: bartosz Re: Budynek Mozaika - ul.Spizowa - rabat na 1000z IP: 156.17.34.* 21.01.07, 12:55
              cieszy sie malym zainteresowaniem, bo trzeba byc zdesperowanym, zeby kupicc
              mieszkanie w budynku przypominajacym wagon kolejowy w odleglosci 50 m od nasypu
              kolejowego, 30 metrow od sasiedniego budynku firmy triada i to jeszcze w tej
              cenie. Mieszkalem obok, wiec wiem co to znacy jak w srodku nocy za oknem
              pośpieszny albo towarowy pędzi. A obcokrajowcow maja duzo bo oni kupuja za
              posrednictwem funduszy i nawet nie znaają szczegolow lokalizacji.
              A szczegolnie wspóczuje mieszkańcom parterów mieszkania w żelbetonowym bunkrze
              • Gość: Roko panie bartoszu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.07, 17:57
                Budynek 50m od torów? Napewno? Zaglądam w mapę i wychodzi mi że 200m. 4x dalej.
                Budynek nie stoi oknami do torów kolejowych, jeśli jest u pana hałas, to może
                pora na wymianęstolarki okiennej na nową, cichsząakustycznie.

Co do sąsiedztwa to owszem ciasno, ale taka jest specyfika zabudowy
                śrómiejskiej. Jakby nie było jest to dość dobra lokalizacja - blisko centrum miasta

I co złego w żelbetowym parterze? Naprawde, sporo ludzi mieszka w tym kraju w
                żelbetowych blokach :P i żyją heh/ Partery mają dodatkowo tarasy nad parkingiem
                podziemnym - kupują ci, którym to odpowiada, niech pan nie współczuje.
              • Gość: Grzegorz Sz. P. Bartoszu IP: *.stb.ubr01.sout.blueyonder.co.uk 22.01.07, 21:14
                zdesperowany? to pan nie wie ze dzis kazdy kto kupuje od developera jest zdesperowany? Nastaly takie czasy ze nawet barak przy torach sie kupuje w desperacji. Kto nie kupi ten straci. Przynajmniej przez najblizsze 5 lat.

Poza tym przy dzisiejszej technologii budowlanej kazde mieszkanie to dzwiekoszczelny studio do nagran, wiec proponuje przeprowadzic sie do tego zelbetonu przy torach i poczuc roznice.

Pozdrawiam
    • ilse_el A wracając do tematu 22.01.07, 22:32
      Kupiłam mieszkanie od Profitu prawie 2 lata temu. Zostałam poinformowana
      (ustnie) o tej samej formie rabatu. Poleciłam mieszkanie koleżance. Na budowie
      odbyło się spotkanie pomiędzy mną, wspomnianą koleżanką oraz pracownikiem działu
      obsługi klienta firmy Profit, na którym oczywiście poruszyliśmy temat upustu.
      Kiedy poprosiłam o jego wypłatę usłyszałam, że jest to niemożliwe, ponieważ nie
      poinformowałam firmy Profit PISEMNIE, że koleżanka kupiła mieszkanie z mojego
      polecenia. Pan prezes Adamek nie widział więc podstaw do obniżenia ceny
      mieszkania. Zagotowałam się, bo takich chamskich sytuacji nie znoszę,
      szczególnie gardzę osobami z wężem w kieszeni. Poprosiłam o wskazanie pisma, w
      którym zostałam poinformowana o konieczności zachowania formy pisemnej w tym
      przypadku. Oczywiście cisza w słuchawce. Następnie wyznaczyłam godzinę, do
      której czekam na telefon z potwierdzeniem, że otrzymam upust.
      Dostałam ten śmieszny tysiąc ale z taką łaską, że wolałabym chyba, żeby w ogóle
      nie było sprawy
      • Gość: Grzegorz Re: A wracając do tematu IP: *.stb.ubr01.sout.blueyonder.co.uk 22.01.07, 22:56
        dzieki dobrze wiedziec. Sadzac po roku kupna zakladam ze kupowalas Arkadie a nie Mozaike.
        Jesli arkadie to chyba mialbym kilka pytan...

POzdrawiam
        • Gość: EPIK Re: A wracając do tematu IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 31.01.07, 19:44
          mieszkanie w bielanach to prawdziwy koszmar! na drodze nr 8 jest wybitnie
          natężony ruch samochodowy. w całej wiosce nie ma zacisznego miejsca, w którym
          nie byłoby słychać odgłosów szumu ulicznego. szczególnie uciążliwe jest to na
          osiedlu arkadia, gdzie hałas potęguje ruch na autostradzie. w dodatku
          mieszkańcom umila życie specyficzny zapach, który emitują pobliskie fabryki.
          jednym słowem lokalizacja jest beznadziejna. na szczęście udało mi się znaleźć
          kupca na swoje mieszkanie (obcokrajowca z fabryki LG)i z ulgą mogę się stąd
          ewakuować. przestrzegam więc wszystkich przed tym miejscem, którzy rozglądają
          się w sprawie zakupu własnego m. nie dajcie sobie wcisnąć tanich argumentów w
          stylu łatwy dojazd do miasta, bliskość centrów handlowych. dotarcie do wrocławia
          czasami zajmuje ponad 40 minut a bliskość tych wszystkich sklepów to tylko udręka.
          • ka-8 Re: A wracając do tematu 11.02.07, 22:18
            Oj, cos chyba przesadzasz... Z mojej wizyty na tym osiedlu zapamietalem wlasnie
            to ze jest tam cicho i spokojnie i nijak to pasuje do Twojego opisu. Z dojazdem
            moze byc troche dretwo bo jak wszyscy na 8.00 wystartuja do Wroclawia do pracy
            to bedzie rzeczywiscie ciasno, ale to i tak nic w porownaniu powiedzmy do tego
            co maja mieszkancy Piaseczna czy Pruszkowa dojezdzajacy co dnia do pracy do
            stolycy. Nie jest tak znowu zle. Ja bym chetnie sie na takim osiedlu jak Arkadia
            zagniezdzil. :)
            • Gość: ymca Re: A wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:38
              taa, szukając miejsca do zaparkowania możesz wsłuchiwać się w kojący szum TIR-
              ów od autostrady i odurzać się ujmującym aromatem popcornu i chlebków ryżowych
              z pobliskiej fabryczki. Prawie jak mityczna arkadia. Prawie robi wielką
              różnicę...
              • Gość: Klara Re: A wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 22:00
                Sory ale to jakies straszne bzdury... Jestem jednym z pierwszych mieszkańców
                osiedla i chyba przesadzasz. Pewnie w lesie przeszkadzają ci wiewiórki.
                • doris73 Re: A wracając do tematu 24.03.07, 15:57
                  Jestem mieszkańcem osiedla Arkadia i z tym hałasem to przesada, nie słyszę z
                  autostrady absolutnie nic, jest cisza i spokój.
                  • Gość: z Bielan Re: A wracając do tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 07:51
                    Tez tu mieszkam i twierdze, ze nie zawsze, ale jednak slychac, zwlaszcza
                    wczesnym rankiem. Nie jest to jednak az tak uciazliwe, jak niektorzy
                    przedstawiaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka