Gość: awekm IP: *.adm.ae.wroc.pl 02.01.07, 09:39 witam, poszukuje osób, które kupiły mieszkanie w Brzegu Dolnym na ul. Odrodzenia !!! awekm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ukonline.co.uk 02.01.07, 23:40 No forum juz poruszalam temat tych mieszkan i jest tu jeszcze jedna Pani. Kupilam tam mieszkanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ukonline.co.uk 06.01.07, 00:42 byla tu Pan ktora pisala na forum, a tez zakupila mieszkanie przy Odrodzenia, albo niedowidzam, albo nasz watek wyparowal. Moze ma pani najnowsze wiesci? ja bylam tam na poczatku grudnia i choc moj budynek ma isc pierwszy do odbioru w styczniu to mam wrazenie ze sie jednak to przeciagnie. Dach byl niewykonczony, klatki schodowe beton, a do tego mokre sciany ze nie mogli zadardzo nic z tym zrobic. W sumie wole wolniej a lepiej, niz szybciej a byle jak. tylko niepokoja mnie roznice poziomow podlogi miedzy poszczegolnymi pomieszczaniami. jesli znajda sie jacys lokatorzy zakupionych mieszkan w BD, zaprasza do podzielenia sie spostrzezeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.nat.tvk.wroc.pl 06.01.07, 21:42 Jaki tam ma byc poziom wykonania prac?,skoro pracuja tam min. wiezniowie.Z niewolnika nie ma pracownika.Wspolczuje tym ,ktorzy tam beda mieszkac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ukonline.co.uk 06.01.07, 22:39 A byl Pan tam ze tak komentuje? Na zadnej budowie nie ma tylu pracownikow co tam, a wiezniowie szanuja prace, bowiem teraz w ZK ciezko o prace nawet nieodplatna, a co dopiero kiedy maja okazje choc troche zarobic. Generalnie to popieram ten pomysl, zas ZK w Wolowie jest jednym z najlepiej funkcjonujacych zakladow w Polsce i przynajmniej nie oglosi w trakcie budowy bankructwa zostawiajac klientow na lodzie, zas pracownicy nie moga sobie pozwolic do zagladania w kieliszek. Tu pewnien procent pracownikow to skazani, ale nie sadze by byli gorsi, od budowlancow z ekip deweloperskich i roznili sie od Pana Kazi, Staszka,ktorzy pracuja na innych budowach. O prace wiezniowie teraz prosze wychowawcow, a czas ze byla ona przymusowa dawno sie skonczyly. Praca w ZK to forma nagrody, a nie kary. Wiec proponuje, nim nastepnym razem zacznie Pan cos komentowac bez znajmosci tematu, to lepiej pomarudzic w domu, niz wspolczuc ludziom, ktorzy nie potrzebuja Pana wpolczucie. Czas sie zmieniaja, zaklady pracy przywieziennej staja sie rozwijajacymi developerami, ale Polak lubi pomarudzic zawsze, nawet jesli go inwestycja nie dotyczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.nat.tvk.wroc.pl 06.01.07, 23:51 No to chyba mamy do czynienia z pracownikiem S.W?Niech Pan lepiej nie czaruje tym ich pedem do pracy.Ja juz sie napatrzylem na ich prace.A, czy wie Pan jak Oni kombinuja na budowie??Ja sam prowadze firme budowlana,i tam w Brzegu mialem byc podwykonawca,ale jak zobaczylem co tam sie dzieje to zrezygnowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ukonline.co.uk 08.01.07, 09:05 1. nie jestem pracownikiem SW. 2. na kazdej budowie cos bedzie nie tak, a mysli Pan ze na innych budowach nie pracuja np byli wiezniowie lub osoby ktore z budowlanka nic nie mialy wspolnego? 3. mysle ze wiecej tu robia w Pana opinii stereotypy i swiadomosc zrodel developera. 4 samo mieszkanie mi sie podoba, cena rewelacyjna, gdzie znajdzie sie mieszkanie pod Wroclawiem za mniej niz 2tys??? a odbioru jeszcze nie bylo, wiec nie ma co narzekac, ale nie sadze by byla roznica w jakosci od innych deweloperow.5. i nie robie tu nikomu reklamy, bo np podejscie do klienta zostawia troche do zyczenia np zmiany w umowie itd, ale mieszkania tanie i ladne, w dobrej lokalizacji, zapewne w krotkim czasie beda warte duzo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 08.01.07, 09:44 witam, jestem podobnego zdania co mój przedmówca ( a nie mam nic wspólnego z więziewnictwem chyba tylko to,że płace na to podatki tak jak każdy podatnik w tym kraju) a dodam tylko,że więźniowie pracujący przy tej budowie są pomocnikami i sa odpowiedni ludzie którzy kierują ich pracą. Poza tym to nie są ludzie, którzy spcjalizują sie w robieniu przekrętów na budowach i za to siedzą w ZK tylko osoby o lekkich wyrokach np. typu niepłacenie alimentów. I nie rozumiem komu i dlaczego "budowlaniec" współczuje. Ja byłam na budowie w piętek 05.01 i budynek PW wyglądał na wykonczony. Mam pytanie do rozmówcy "mk" w którym budynku kupił(a) Pan(i) mieszkanie??? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.nat.tvk.wroc.pl 08.01.07, 11:13 Niech Pan pamieta ,ze to co jest tansze ,musi byc poniesione jakims kosztem.Zycze ,aby mieszkancy ,ktorzy tam zamieszkaja,nie mieli za rok problemow np.ze sciany im pekaja,sufity itd. itp.Jezeli kupi Pan np. koszulke na bazarze za 5zl. to ona bedzie ladna do pierwszego prania.Pozdrawiam i zycze Panstwu ,aby moje przemyslenia byly bledne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 08.01.07, 12:09 bardzo dziękuje za przemyślenia ale jak Pan pewnie wie cena za m 2 mieszkania nie jest podyktowana tym,że mają "tańsze materiały" ale tym przede wszystkim,że grunty są zdecydowanie tańsze w Brzegu Dolnym od tych we Wrocławiu i stąd ta diametralna różnica. Poza tym Pomet jest też przedsiębiorstwem, które może samo wyprodukowac pewne materiały co również jakimś stopniu obniża koszt ceny. Jako budowlaniec wie Pan, że z pewnymi rzeczami nalezy się liczyć: np. pęknięcia ścian, ponieważ budynek jeszcze pracuje przez pewnien okres i tego typu "problemy" występują w kazdym przedziale cenowym ! I z tego co tam widzę wcale nie jest to budowane najtańszym kosztem. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ukonline.co.uk 08.01.07, 19:49 no i do tego skazani sa tanimi pomocnikami, bowiem moga pracowac ze polowe wynagrodzenia minimalnego, ja swoj sufit widzialam i nie peka, a co bedzie zobaczymy, ale tak moze byc wszedzie. Poprostu ceny sa ogromnie zawyzone we Wroclawiu, zeszta w Olesnicy i okolicach tez. materialy budowlane nie poszly tak w gore, poprostu kazdy developer chce zarobic jak najwiecej i z tygodnia na tydzien podnosi ceny, skoro sa chetni to zaraz jest nastepna podwyzka, a ze Brzeg D.nie jest na topie wiec cena jest dobra. Ja wlasnie mam mieszkanie w PW, ale byl tam Pan wewnatrz? bo jeszcze klatka schodowa nie byla skonczona,i na poddaszu dachy, ale minelo od tego sporo czasu, czekam na informacje kiedy bedzie odbior. Zobaczymy ponoc do stycznia maja jednak zdazyc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 09.01.07, 07:32 witam, nie, wewnątrz nie byłam ponieważ schły wylewki i nie mozna było wejść ale rozmawiałam z kierownikiem budowy. Przed świętami były kładzione kafle na klatkach schodowych. Myślę, że potwierdzą się słowa fachowca i spokojnie do końca stycznia zdażą aby oddac ten bydynek w tym terminie tym badziej,że pogoda im sprzyja. Dach nie był położony w buzynku PZ, tym ,który jest złączony z PW. Mam pytanie czy ma Pan(i) juz fachowców do wykończenia mieszkania??? pozdr. awekm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ukonline.co.uk 09.01.07, 11:51 ja mam mieszkanie w PW na poddaszu i bylam wew mieszkania, i dach przed swietami nie byl wykonczony, zaczy sam dach by ( ale nie bylo ocieplenia, widnialy belki) zas na klatce kafli nie bylo, ale to nie jest jakies wielce czasochlonne polozyc kafle na klatce i najmnieszy problem z tym. nie wiem czy bedzie ten odbior w styczniu, ale jak ja kupowalam mieszkanie bylo ono wybudowane, i ostatnie w tym budynku, zas wczesniejsi klienci termin mieli na grudzien. Co do fachowcow to nie mam nikogo do wykonczenia, moze znajmomi pomoga, bo mieszkanie nie jest duze wiec strasznie duzo pracy nie bedzie. A Pan/i orientuje sie czy ceny artykulow budowlanych w Brzegu D, roznia sie od wroclawskich. Bo czesto bywa ze male miasteczka sa drozsze od wiekszy miast, bowiem nie ma konkurencji? A Pan/i gdzie ma kupione mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 10.01.07, 11:41 witam, wczoraj byłam na budowie i dowiedziałam się,że już pierwsze pomiary protokolarne były robione w dniu wczorajszym w Pani bloku. Więc wynika z tego,że stopniowo zaczynają być oddawane mieszkania. Co do artykułów budowlanych w brzegu to nie mam pojęcia. Chyba ze względu na wielkośc wyboru pozostanę przy zakupach we Wrocławiu. Jedyną moją bolączką będzie znalezienie dobrego fachowca-kafelkarza tam na miejscu.Ja kupiłam mieszkanie w buzynku PZ w V klatce. jeżeli ma Pani ochotę to proszę o kontakt e-mailowy. pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ukonline.co.uk 10.01.07, 16:15 co do odbioru to prawda, dzis dostalam poczte od developera, ze do 19 musze odebrac mieszkanie. Moj znajomy kladzie kafelki, jak by byla Pani zainteresowana to niech Pani da znac, a zapytam sie go, a tak wogole na kiedy ma Pani ma wyznaczony termin? moja poczta to bert@interia.pl rowniez pozdrawiam Goska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ukonline.co.uk 10.01.07, 17:48 moj adres to bert2004@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ukonline.co.uk 10.01.07, 16:16 przeprasza juz zobaczylam ze w pz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 11.01.07, 11:21 witam, odpisałam na adres wskazany wyżej. pozdr. awekm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 22.01.07, 08:45 czy odebrał już ktoś mieszkanie na ul. Odrodzenia w Brzegu Dolnym???? pozdr.awekm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:14 Czy ktoś się orientuje, kiedy będą oddawane mieszkania w budynku W, i kiedy będą akty notarialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 31.01.07, 09:17 czy nie zagląda tu nikt z moich przyszłych sąsiadów??? pozdr. awekm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 15.02.07, 07:14 ponawiam swoje pytanie. awekm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilu Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:16 I jak tam, mieszkania...ktos juz mieszka....na parkingu coraz wiecej samochodów. czy ktos wie kiedy akty notarialne beda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 19:38 witam, mieszkają, mieszkają w budynku PW to już jest troche mieszkań zajętych. Co do aktów notarialnych to chyba tak szybko nie bedzie bo musza oddac jeszcze budynek PZ i W . pozdrawiam sąsiadka z bud.PZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odrodzenia Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.ok.ae.wroc.pl 12.04.07, 18:26 Nie jest prawdą, że kilka mieszkań jest zajętych. Z tego co widzę, to zajęte są dwa lub trzy mieszkania. Samochodów na parkingu jest znacznie więcej, ale to z innej przyczyny. Bidowane bloki na Odrodzenia nie są jedyne. Naprzeciwko jest blok wybudowany po powodzi. Tam jest kilkanaście (kilkadziesiąt) mieszkań i to ich lokatorzy parkują tam samochody. Nie należy zapominać, że przed rozpoczęciem inwestycji był tam parking właśnie dla nich. Jeszcze kilka zdań o parkingu. Część tych co kupili mieszkania na Odrodzenia będzie się musiała pogodzić z tym, że samochody nie będą mogły być parkowane w pobliżu bloku, bo parkingi są za małe. Będzie tam miejsc ok. 60 (jak się dobrze zaparkuje) a mieszkań wybudowanych jest 83. Do tego trzeba dodać jeszcze mieszkańców pobliskich budynków, co łącznie będzie ok. 120 mieszkań. Pocieszeniem jest to, że w najbliższej okolicy jest Rynek, który można zastawić autami. Co do odbioru, to pytałam ostatnio pracownika budowy kiedy one nastąpią (dodam, że to nie był kierownik). Oznajmił on, że budynek W zostanie oddany na przełomie maja i czerwca, dlatego też aktów notarialnych można się spodziewać pod koniec roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 13.04.07, 11:27 witam, byłam i widziałam wczoraj że na pewno kilka mieszkan jest juz zajętych. Nie wiem czy mieszkają już czy nie ale na pewno jakieś prace tam już trwają!! Ale to tylko przepychanka słowna bo trzy to tez juz kilka... Ja w każdym razie odliczam czas do terminu przekazania mi mieszkania ( a to już niedługo) pozdrawiam wszystkich sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.07, 15:03 mieszkac tam oficjalnie nie mozna bo nie ma odbioru budynku.z budynku pw z tego co obserwuje mieszkania zamieszkale sa 2 szt., a spedzilam tam weekend, wiec wiecej sasiadow bym chyba zauwazyla, co do nastepnej klatki to chyba teraz dopiero sa odbiory, wiec tez nie sadze by juz ktos zamieszkiwal, ale nie jestesm pewna. to pozdrawiam kolejnego przyszlego sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilu Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.blt.pl 15.04.07, 15:49 w budynku PW mieszka juz 5 rodzin...ktos sie bardzo mysli ze nie mozna mieszkac jak budynki nie sa przekazane (oficjalnie)..nie mozna sie zamedowac bo nie ma atów notarialnych...w budynku PW maja byc za ok.1 miesiac do 1,5....pozdrawiqam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 16.04.07, 07:14 witam, obecnie oddawane są klatki w budynku PZ ( 3 i 4 klataka) bo mieszkania w PW sa oddane. Aby zameldować się w mieszkaniu ( z rynku pierwotnego) nie jest potrzebny akt notarialny, wystarczy protokół przekazania mieszkania. Z informacji jakie uzyskałam od pracowownika Pomet-u to do końca czerwca raczej nie zdążą z aktami notarialnymi. pozdrawiam sąsiadka z PZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.07, 09:07 z tymi 5 rodzinami to sasiad przesadzil, ja mam mieszkanie w PW i na moim pietrze nikt jeszcze nie mieszka ( procz mojego pozimu jest jeszcze tylko 6 mieszkan a po panujacej ciszy nie wydaje sie by prawie dwa pietra byly zajete) Ale to nie jest taki istotne, poza tym wciaz ciagnie sie problem z drzwiami od Pometu. a chcialam sie zapytac o ten akt notarilany, czy to raczej pewne 1 , 1,5 miesiaca? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:56 Tak, w umowach mamy ze 3 miesiące od odebrania mieszkania a w bydynku PW juz mijają za 2 czy 3 tygodnie...wiec powinni juz dawac...prace w pierwszej klatce ida jak burza...3 kawalerki zajęte. i na poddaszu z balkonem ktos szykuje sie do miszkania...widziałam ze szafa była montowana i kuchania...a wiem ze w tym mieszkaniu jest slicznie zrobiona łazienka i korytarz....chyba bede sie wzorowała. pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awekm Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.adm.ae.wroc.pl 16.04.07, 13:25 witam ponownie, ja w zeszłym tygodniu rozmawiałam z p. Beata z Pometu. Ona powiedziała,że te akty tak szybko nie będą - niestety.Pomet stara się o ustanowienie ( czy jak to się tam nazywa fachowo) odrębności lokali i wtedy nie trzeba będzie czekać aby cała inwestycja była ukonczona, żeby podpisac akt notarialny. A w której klatce ma Pani mieszkanie?? pozdr. awekm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Pomet - Brzeg Dolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:31 W II...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś