Dodaj do ulubionych

Porta czy Classen

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 22:41
Pomózcie, prosze. Nie wiem jakie drzwi wewnętrzne wybrać : Porta czy
Classen?
Obserwuj wątek
    • Gość: glupek Re: Porta czy Classen IP: 88.156.80.* 29.04.07, 22:55
      powies koce ;)
      • Gość: gogi Re: Porta czy Classen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 22:56
        dzięki, napewno taniej wyjdzie
    • Gość: Piotr obie firmy nienajlepsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 06:58
      i wcale nie takie tanie. Polecam Dewro (ewentualnie Polskone)
    • Gość: Grzegorz Re: Porta czy Classen IP: 156.17.170.* 01.05.07, 13:59
      Dziwne pytanie. Myślę iż najlepiej samemu zobaczyć, dotknąć, porozmawiać ze
      sprzedawcą, ocenić możliwości finansowe. Sam ostatnio dokonałęm wyboru kupując
      (właściwie zamawiając w sklepie Porty na Ślężnej, bo na odbiór trzeba czekać
      ok. 6 tygodni ) drzwi Porta model Toledo. Dobrałem idealną okleinę do gatunku
      podłogi , a i sam wzór bardzo mi się podobał. Za drzwi z ościeżnicą płaciłem
      ok. 1600 zł. Natomiast tuż obok był salonik z drzwiami Drewro. Owszem drzwi
      piękne i bardzo mi się podobające - ale ceny za skrzydło zaczynają się od
      2500zł. Więc gdy się kupuje kilka skrzydeł to suma sumarum....
      Tak więc nie ma reguły i trzeba samemu powziąć decyzję. Generalnie chyba
      różnicy w jakości wyrobów firm Porta, Classen czy Polskone nie ma.
      Pozdrawiam
      • Gość: Alinka Re: Porta czy Classen IP: *.wro.vectranet.pl 06.05.07, 15:40
        Ja kupiłam drzwi z naturalnego drewna. Wszystki Porty, polskone i inne są ze
        sklejek, płyt wiórowych albo plastrów miodu, oklejone tzw. naturalną okleiną. W
        Astrze i Leclercu są wystawki producenta drzwi drewnianych. Cena z montażem ok
        1.300zł. Poolecam
        • Gość: Piotr Re: Porta czy Classen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 18:51
          A teraz napisz Alinko z jakiego wspaniałego są drewna. Bo jeżeli z
          sosny/świerka to już wiadomo czemu są takie tanie.
          • Gość: JerzyR Re: Porta czy Classen IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.07, 20:33
            nie każdemu się musi podobać naturalne drewno. Fornir wykonany na wysoki połysk
            daje często znakomity efekt wizualny. Przy czym polskie firmy nie potrafią
            zrobić tak jak włoskie - polecam elit drzwi www.elit-drzwi.com.pl/. Przy
            okazji polecam klamki firmy Olivari - projektowane np. przez Giugiaro, F.Porsche
            itd.

JR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka