Gość: beata IP: *.eranet.pl 14.12.07, 13:33 czy ktos kupował u tego developera mieszkanie? czy jest rzetelny?? prosze o info?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Dolmat Developer IP: *.gprs.plus.pl 19.01.08, 23:28 Kupiłem mieszkanie ,,na Hubertusie". Ogólnie można powiedzieć że nie jest najgorzej jeżeli chodzi o jakość. Nie jest oczywiście też super. Zalecam sprawdzenie na jakiej podstwie (normy są dwie) jest określana powierzchnia mieszkania. Ja zapłaciłem za 77m2 mam 74,5 i wg Dolmatu jest OK. Ich norma zaklada pomiar mieszkania bez tynków. Ogólnie lekka paranoja żeby nie powiedzieć oszustwo klienta... Zrobili tak wielu mieszkańców Hubertusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzęjasność Re: Dolmat Developer IP: *.lanet.net.pl 23.01.08, 21:00 W praktyce stosować możemy dwa uregulowania: PN-70/B-02365 z 30 czerwca 1970 r. i PN-ISO 9836 -1997 z 28 października 1997 r. Te normy bardzo się różnią między sobą. Według starej normy z 1970 roku mierzy się powierzchnię mieszkania w stanie surowym, tzn. bez tynków i okładzin. /dolmat nie ma 'swojej normy'/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dolmat Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:48 Właśnie o tę normę w ,,stanie surowym" mi chodzi. Zakłada ona że tynki mają grubość 2cm. U mnie gołym okiem widać że tyle nie ma.... Ale norma jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dtka Re: Dolmat Developer IP: *.generacja.pl 28.01.08, 20:55 też jestem przed kupnem mieszkania na "Hubertusie" i myslę...czy wiecie moze jaka jest rzetelnośc w załatwianiu spraw i wykonanie mieszkań?czy nie jest to kolejny developer, który kosztem naiwnego klienta chce sie szybko i przyjemnie wzbogacić?Ktos moze mieszka juz tam i ma coś bliższego do powiedzenia? Bardzo proszę o każde info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dolmat Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:12 My też już praktycznie kupiliśmy mieszkanie w Hubertusie - właśnie kończymy załatwianie spraw bankowych :) Generalnie opinie są pozytywne, kolega kupił mieszkanie na tym osiedlu w I etapie, jest już po odbiorze i nie narzeka, choć mówił, że było już kilka usterek, które powstały ewidentnie z winy "fachowców". W każdym razie po zgłoszeniu wszystko naprawili i jest ok. Chyba podstawową zasadą przy kupnie mieszkania od developera jest to, aby sprawdzać wszystko nawet 10 razy dla pewności i kontrolować w trakcie :) My póki co czekamy na III etap :) A może ktoś z Was wie, czy II etap będą oddawać wcześniej niż planowali czy w czerwcu? Pozdrawiam wszystkich oczekujących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Dolmat Developer IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 07:58 Wszyscy maja ogromne problemy z uzyskaniem jakichkolwiek informacji na temat podpisania aktów notarialnych , nie mówią już o samym podpisaniu. Czekam już 8 miesięcy. Bardzo źle to wygląda, płacimy karne odsetki w banku. Nowym nabywcom zalecam ostrożność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcom Re: Dolmat Developer IP: 80.48.71.* 23.04.08, 08:10 słyszałam, że między osiedlem Hubertusa a tym drugim obok (nie pamiętam nazwy) ma biec obwodnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Dolmat Developer IP: *.srv.volvo.com 06.01.09, 14:15 Witam, podobno ta obwodnica jest oprotestowana. Po drugie to zanim ja wybuduja to kto wie gdzie bedziemy mieszkac :-) Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś