Dodaj do ulubionych

SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 14:08
Budynek już prawie stoi a wątku jeszcze nie znalazłem. Czyżby cena za m2 była
zaporowa i nikt nie kupił jeszcze mieszkania? Inwestycja podobno z funduszy
własnych. Zapraszam do dyskusji przyszłych mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • molllek Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 06.04.08, 19:37
      Witam, melduję się jako przyszły lokator:))A z tego co wiem,
      mieszkania się bardzo szybko rozeszły.
      • Gość: obserwator Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.08, 09:36
        Nieprawda, SM Stoczniowiec nie sprzedał swoich mieszkań,jak na
        Stabłowice cena jest z kosmosu.
        • Gość: Zbiorek Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: 194.146.120.* 08.04.08, 12:47
          A jaka cena jest za metr w tej inwestycji (chodzi mi o stoczniowca)?

• Gość: ania Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 10:00
            Podobno 5500/m2. Czy to taki kosmos?
            • dar161616 Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 28.11.09, 20:39
              cena 5300m2 bo sama kupilam w zeszlym miesiacu.Jak dla mnie to cena
              ok. Spoldzielnia Maslice przy ul. Augustowskiej ma 5900 zl/m2
              • Gość: obserwator Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.wroclaw.mm.pl 02.03.10, 14:04
                Dar161616 Ty chyba nic nie robisz tylko kupujesz mieszkania w
                Stoczniowcu!
        • molllek Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 17.04.08, 14:37
          Ta cena z kosmosu według "obserwatora" to jaka?? Z pierwszego etapu
          zostały tylko pojedyncze mieszkania na parterze.
      • Gość: Miniaturka Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.171.19.131.crowley.pl 16.04.08, 08:52
        Witam również jako przyszła lokatorka Stoczniowca :)
        • Gość: Egon Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.171.19.131.crowley.pl 17.04.08, 23:10
          Witam. Umowa podpisana, pieniądze zapłacone, mam nadzieję że i mieszkanie będzie w terminie. Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów i sąsiadek.
    • Gość: majka Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 10:36
      To stoi budynek Cegielki ,Budynek Stoczniowca powoli rusza do gory:)
    • Gość: ~stopa~ Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:58
      Znalazłem wizualizacje budynku, gdyby ktoś chciał pooglądać.

www.wubepe.com.pl/index.php?akcja=4_2&page_projekty_realizacje_id=35
    • m_gonschorreck Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 27.04.08, 09:54
      Gość portalu: ~stopa~ napisał(a):

> Budynek już prawie stoi a wątku jeszcze nie znalazłem. Czyżby cena za m2 była
      > zaporowa i nikt nie kupił jeszcze mieszkania? Inwestycja podobno z funduszy
      > własnych. Zapraszam do dyskusji przyszłych mieszkańców.
    • mg2008 Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 27.04.08, 12:18
      witam wszystkich przyszłych sąsiadów.
      właśnie jestem po ciekawej lekturze forum "mieszkańców Cegiełki" -
      można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć, a i przy okazji poznać przyszłych
      sąsiadów.

mam nadzieję,że i nasz wątek podobnie się rozwinie ;)
      • anetta75 Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 28.04.08, 16:46
        Witam,

myślę o zakpuie mieszkania od Stoczniowca. Niestety na ich stronie jest b. mało
        informacji na temat inwestycji - czeka mnie spotkanie z panią Prezes.. Ale mam
        jedno pytanie - jaka w ofercie została określona technologia? Po tym co widać na
        budowie to prefabrykaty z betonu...wypełnienia z pustaków ceramicznych jedynie
        po oknami Mieszkam w nowym budynku stawianym w technologii tradycyjnej - pustaki
        ceramiczne, zaś beton w takiej ilości kojarzy mi się z wielką płytą, brr. Czy
        ktoś z was ma jakieś osobiste doświadczenia w tym względzie?
    • Gość: Trance_NRG Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.wro-com.net 06.10.08, 16:51
      Witam - ja również pozdrawiam moich przyszłych sąsiadów i sąsiadki - ale coś to
      nasze forum wygląda mizernie.
      Ja podpisałem umowę kilka dni temu i są jeszcze w tym etapie jakieś pojedyncze
      mieszkania. Teraz budują budynek od ul. Głównej a w planach jest kolejny
      mniejszy od ul. Wełnianej.
      Miejsce myślę, że mamy świetne. Do zobaczenia w okresie wakacyjnym 2009 - kiedy
      będziemy się użerać z ekipami wykańczającymi (oby nie nas :) a potem już tylko
      parapetówki..... :)
      • Gość: INTERNET UNION Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: 85.128.102.* 07.10.08, 10:06

INTERNET UNION

Z wielką Checią chciałbym Państwu zaproponować internet telewizję kablową i
        telefon, niestety ale moja firma nie została wybrana przez Prezesów spółdzielnii
        jako operatora, nad czym ubolewam(mimo że światłowód do podłaczenia budynku jest
        tuż przy granicy działki.

Standartowe warunki proponowane przez naszą firmę:
        Promocja Internetu

Firma Internet Union udostępnia internet światowej klasy, teraz możesz go mieć
        za darmo.

Tylko teraz
        podłączenie i 2 miesiące bez opłat.

Instalacja: 0zł
        Aktywacja: 0zł
        Abonament za 2 miesiące: 0zł
        Później 42 zł netto

Promocja trwa do końca roku.

Opłata instalacyjna po 1 stycznia 199zł brutto

Teraz naprawdę warto!!!!

Pokażemy Państwu jak powinien śmigać internet!!!!

Parametry techniczne:
        Komputery łączymy siecią Ethernet 100Base-T (100 Mbit/s) .Transfer danych 2048
        kbit/s GWARANTOWANY symetryczny.Stały zewnętrzny adres IP
        HUB DC++,przestrzeń na e-mail, www, FTP
        Wymagania sprzętowe: Komputer PC, sieć jest niezależna od telefonu.

Telefon 888 084 818
        e-mail biuro@zlotniki.pl

NIESTETY TAKIEGO INTERNETU MIEĆ PAŃSTWO NIE BEDA MOGLI, a szkoda
        • Gość: byly klient IU Re: SM Stoczniowiec ul.Glowna/Welniana ETAP1 IP: *.lanet.net.pl 08.10.08, 10:26
          Witam, zamieszczam linka do opinii o IU, ku przestrodze
          firmyisp.pl/opinia7667.html
        • Gość: Brrrrr Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.bestgo.pl 12.09.10, 21:31
          O rany i całe szczęscie Panie Dobosz!! ja już u pana miałem Internet i Boże uchowaj ten światowy internet to niech pan sobie weźmie dla siebie.
          Mam teraz z BESTIGO i przynajmniej działa. Nie ma też problemów z serwisem A w IU w trakcie awarii które są co chwila to nie ma szans sie dodzwonić!!!!!

Brrrrrr
    • Gość: MGM Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 15:19
      Witam serdecznie.Też myślałam o mieszkaniu w tych budynkach i byłam
      tam w niedzielę,ale to bagno trochę mnie przeraziło.Oni stawiają
      ostatni budynek prawie w wodzie.W/g mnie trochę to chyba niezdrowe i
      dla ludzi i budynku.Poszukam jakiegoś suchszego miejsca.Pozdrawiam
      • Gość: Monter/główna Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.171.19.130.crowley.pl 07.10.08, 20:58
        Witam

Jestem osobą zawodowo związaną z budowami, dodatkowo jestem bardzo zadowolonym
        członkiem SM Stoczniowiec i mieszkam obecnie na ul. Królewieckiej. Inwestując
        moje oszczędności w drugie mieszkanie mogę powiedzieć iż w ciemno można polecić
        tą spółdzielnie, budowy są bardzo nowoczesne, wykonane z bardzo dobrych
        materiałów, usterki jeśli są to są usuwane bardzo szybko, informacje ze
        spółdzielni (zarówno techniczne jak i finansowe) są bardzo rzeczowe i bez
        owijania w bawełnę. Myślę ze można każdemu polecić tą spółdzielnie ponieważ
        pracują tam fachowcy z tej branży.
        Wracając do wody, też miałem w pierwszej chwili obiekcje, ale po zapoznaniu się
        z projektem, wiem że wszystko jest zaprojektowane bardzo dobrze. Po pierwsze
        poziom piwnic jest znacznie wyżej niż poziom wody, po drugie jest planowana
        wymiana gruntu na styku z budową, po trzecie fundamenty są na tyle wytrzymałe ze
        spokojnie poradzą sobie z "utrzymaniem" budynku.
        Dlatego kupiłem mieszkanie na głównej i mam nadzieje na bardzo ładny widok oraz
        pewność że przed oknem nie wyrośnie kolejny budynek czy autostrada.

Pozdrawiam
        Monter
        • Gość: ~stopa~ Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.171.19.130.crowley.pl 08.10.08, 20:22
          witamy pracowników spółdzielni. Mieszkania nie schodzą? Zastój na rynku dopadł? Ale fakt faktem, że widog to będzie ładny na bajorko.
        • Gość: sąsiadka Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 11:51
          Witam! Jeżeli chodzi o widoki, to od strony ul. Głownej w planie
          miejscowym jest dopuszczona zabudowa o dwa piętra niższa niż budynek
          stoczniowca. Tak więc, budynek wyrośnie, tylko trochę niższy. To
          tylko kwestia czasu.
          • Gość: sąsiadka Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 15:01
            Warto zapoznać się z planem miejscowym
            wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/56473/3117ru04mapa.pdf
            uchwaly.um.wroc.pl/uchwala.aspx?numer=XLIX/3117/06
            Zwłaszcza osoby, które planują zakup mieszkania od strony ul.
            Głównej poniżej piątego piętra.
            • dar161616 Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 14.10.08, 12:52
              jestem zadowolona z wspolpracy z SM i zamierzam kupic od nich
              mieszkanie przy GŁÓwnej , troche przeraza mnie bliskosc budynku przy
              ulicy, ale cos kosztem czegoś.
              pozdrawiam
            • pw-w Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 20.10.08, 13:12
              Witam przyszłych sąsiadów. Ja przed kupnem mieszkania sprawdzałem księgę
              wieczystą gruntu na którym będą stały budynki stoczniowca, dział 3 i 4 bez
              wpisów, właścicielem jest stoczniowiec. w KRS też zajrzałem stoczniowiec ma
              bilans na poziomie 66 milionów zł, to chyba pewniejsze niż developer z kapitałem
              zakładowych 50 tysięcy, chociaż księgowym nie jestem to mogę się mylić. A tak w
              ogóle to zajmuję się wykończeniówką także jak będę wykańczał u siebie to mogę od
              razu komuś zrobić.
              • Gość: Trance_NRG Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.wro-com.net 20.10.08, 13:32

Wszystko wydaje się być w porządku :)zarówno KW jak i sama lokalizacja - nie ma
                znaczenia, że budynek jest blisko wody i że kondygnacje podziemne mogą być
                poniżej jej poziomu to nie problem od strony technologii - a przynajmniej
                będziemy mieli ładne widoczki:). Fajnie też, że budują z cegły Porotherm a nie z
                tanich białych bloczków. A w ogóle może ustalimy jakiś wspólny termin na
                spotkanie na placu budowy...?
                • Gość: mg2000 Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 15:19
                  hej, właśnie jestem po wizycie na budowie ;)
                  od strony klatek schodowych wygląda to super ;)
                  i już bardziej przypomina budynek mieszkalny niż budowę.
                  przy okazji pozdrawiam sąsiadkę, z którą byłam ;))))

oby nas było więcej !!!
                  • pw-w Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 11.12.08, 15:30
                    Ja przejeżdżam tamtędy przynajmniej raz w tygodniu to na bieżąco jestem z
                    postępami. Jak na razie to sprawnie im idzie, przestojów nie ma, co ostatnio
                    często się zdarza.
              • marcinamon SM Stoczniowiec ul.Główna 27.04.12, 15:14
                Witam wszystkich mieszkańców.
                Przymierzam się do zakupu mieszkania na ul. Głównej w spółdzielni Stoczniowiec.
                Planuje kupić mieszkanie od ulicy. Czy możecie opisać jak Wam się mieszka na Stabłowicach, jak układa się współpraca ze spółdzielnią, jak kształtują się koszty utrzymania mieszkania ok 60mkw dla 3 osobowej rodziny z małym dzieckiem, jak wyglądają poranne wyjazdy do pracy w centrum (czy są korki pod blokiem?), czy jest problem z parkowaniem auta. Z góry dziękuję za wszelkie opinie na temat tej nieruchomości. Pozdrawiam.
        • marcinamon SM Stoczniowiec ul.Główna Stabłowice 30.04.12, 14:19
          Witam wszystkich mieszkańców.
          Przymierzam się do zakupu mieszkania na ul. Głównej w spółdzielni Stoczniowiec.
          Planuje kupić mieszkanie od ulicy. Czy możecie opisać jak Wam się mieszka na Stabłowicach, jak układa się współpraca ze spółdzielnią, jak kształtują się koszty utrzymania mieszkania ok 60mkw dla 3 osobowej rodziny z małym dzieckiem, jak wyglądają poranne wyjazdy do pracy w centrum (czy są korki pod blokiem?), czy jest problem z parkowaniem auta. Z góry dziękuję za wszelkie opinie na temat tej nieruchomości. Pozdrawiam.
    • Gość: bywa Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.dialog.net.pl 16.12.08, 19:49
      itak
      • Gość: Zadowolony Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 09:48
        Polecam ekipę do remontu. Robią naprawdę szybko, solidnie, tanio i
        sprzątają po sobie :) Dla zainteresowanych telefon: 0693/877-225.
    • Gość: Radek Wałek Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: 194.181.104.* 23.06.09, 09:46
      Witam,
      jak się ma wentylacja w tym budynku, ponieważ lokatorzy SM Cegiełka narzekają na
      swoją, że jest za głośna. Gdzie w budynku Stoczniowca są wentylatory i czy w
      którymś z mieszkań ktoś słyszy jakiś hałas?
      Ogólnie interesuje mnie to czy mieszkania są dobrze wyizolowane i czy nie
      słychać żadnego hałasu z: zewnątrz, od sąsiadów (z góry, dołu czy boku), z garażów?
      Z góry dziękuje za odpowiedź
      • Gość: Ala Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 12:48
        Witam,

kupię mieszkanie przy ul. Głównej 40-60 m2
        Bez pośredników.

kom: 781 882 243
        • Gość: ewelek38 Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 12:00
          Witajcie!!

Jestem zainteresowana kupnem mieszkania przy ul. Głównej, mieszkanie
          na ostatnim piętrze z antresolą. Proszę mi powiedzieć czy z tego
          tytułu że jest to ost. piętro czy nie jest na duszno?
      • Gość: wow3r Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.54.19.179.static.telsat.wroc.pl 17.08.09, 21:49
        Witam

Czy możecie się podzielić opiniami z odbioru mieszkania z I etapu? Były jakieś problemy, jakieś grube odchylenia od norm? Pytam się bo niedługo mam odbiór i się troche denerwuje;) Za wszelkie informacje dziękuje:)
    • Gość: wow3r Odbiory - jak wrażenia?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.09, 10:35
      Witam

Czy możecie się podzielić opiniami z odbioru mieszkania z I etapu? Były jakieś problemy, jakieś grube odchylenia od norm? Pytam się bo niedługo mam odbiór i się troche denerwuje;) Za wszelkie informacje dziękuje:) Przy okazji pozdrawiam przyszłych sąsiadów:)
      • Gość: filemon222a Re: Odbiory - jak wrażenia?? IP: *.lanet.net.pl 20.09.09, 22:00
        I jak przebiegł odbiór?Też trochę obawiam się swojego, dlatego będzę
        wdzieczna za informacje.
        Czy wy wszyscy podpisaliście umowy w takiej formie, w jakiej wam je
        przedstawiono, czy może było można je negocjować? Np. dokładny zapis
        daty Przeniesienia własności (do kiedy SM ma czas)
        dziękuję za odp.
        • Gość: nika Re: Odbiory - jak wrażenia?? IP: *.e-wro.net.pl 21.09.09, 20:07
          generalnie, Spółdzielnia ma max 3 miesiące od momentu uzyskania zaświadczeń o
          samodzielności lokali na przeniesienie własności lokalu w formie aktu
          notarialnego; ja kupiłam mieszkanie w II etapie i jak tylko podpiszę protokół
          zdawczo odbiorczy mam zamiar znaleźć poleconego notariusza i umówić się na
          podpisanie aktu własności :)) Pani ze Spółdzielni nie zgłosiła sprzeciwu w tej
          kwestii :)
          • aniawa7 Re: Odbiory - jak wrażenia?? 26.09.09, 19:34
            Z odbiorem nie miałam większych problemów, oprócz brakującego
            jednego kontaktu, który zaraz się znalazł i wizjera, który też
            szybko został zamontowany.
            Zmian do umowy nie wnosiłam, więc nie mam żadnych doświadczeń w tym
            względzie.
            Z pierwszego etapu parę osób już chyba mieszka i sporo szykuje się
            do przeprowadzki :)

• Gość: jupee Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 23:01
      WItam czy może ktos ma juz akt notarualny z 1 etapu budowy albo informacje z tym
      dalej. POzdrawiam ;)
      • Gość: M Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.e-wro.net.pl 27.11.09, 09:15
        Mam pytanie dotyczące terminów płatności za mieszkania. Czy płaciliście za
        mieszkania po ich odbiorze. Czy zdarzało się że na kilka miesięcy przed odbiorem
        musieliście już zapłacić całość.
        Dzięki za odpowiedź
      • Gość: molllek Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.dint.wroc.pl 26.01.10, 09:58
        Czy ma ktoś nowe informacje co z AKTAMI? Bardzo się to przeciąga w
        czasie, a do banku dodatkowo trzeba płacić. Pozdrawiam.
        • Gość: danka Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 20:40
          w bank dopiero przestaje sie extra placic po wpisie hipoteki i dostarczeniu
          odpisu do banku
          • Gość: arcisir2 Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 12.02.10, 17:07
            Witam sąsiadów, my z żoną również się już niepokoimy ,ponieważ bank jak do tej pory pobiera większa ratę z tytułu ubezpieczania mieszkania a aktu jak miał być pod koniec roku najpóźniej do lutego to go nie ma, czy ma już ktosik jakieś info na ten temat , bo dziś nie zdążyłem się dodzwonić do spółdzielni, pozdrawiamy A&A
            • Gość: jupee Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 14:05
              Witam sąsiadów
              w skrzynce znalazłam wniosek do wypełnienia chyba coś ruszyło gdyby ktoś
              posiadał jakieś informacje jakiekolwiek proszę piszcie bo ja jestem zielona na
              jakie koszty trzeba być przygotowanym.
              • Gość: SteelRat Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.10, 13:37
                najprawdopodobniej 2k z hakiem, i to raczej duzym...
              • Gość: JUlia Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 13:06
                Witam wszystkich

może ma ktoś w końcu informacje co z naszymi aktami, jak długo SM będzie nas
                zwodzić obiecane było do końca roku 2009 później info które otrzymałam do końca
                marca. Koniec marca zbliża się wielkimi krokami a tu dalej cisza. Nikomu nie
                zależy tylko mi przecież każdy z nas płaci dodatkowe koszty zupełnie nie
                potrzebnie. Może ktoś już podpisał na jaki koszt trzeba sie przygotować.
                • Gość: Radek Walek Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: 194.181.104.* 16.04.10, 08:47
                  Akty są już podpisywane. Podpisuje podejrzewam niecałe 10 osób w tygodniu.
                  Kolejność podpisywania jest wg. wpłynięcia wypełnionego formularza, który
                  dostaliśmy pocztą a nie wg. kolejności zakupu mieszkań, co jest najbardziej
                  absurdalne. Wg. mnie ten kto kupił mieszkanie pierwszy, jako pierwszy powinien
                  otrzymać akt notarialny
                  Koszt ok. 1700zł za ok. 60m2. Jeśli bank żąda od was ustanowienia hipoteki na
                  rzecz banku w formie aktu notarialnego to nie jest to konieczne! Wystarczy forma
                  pisemna (art. 95 ust. 4 Prawa bankowego) i oszczędzacie 200zł u Notariusza.
      • Gość: sasiad Re: SM Stoczniowiec ul.Główna/Wełniana ETAP1 IP: *.bestgo.pl 12.05.11, 18:53
        Zamierzam kupić mieszkanie w trzecim etapie i mam pytanie do wszystkich mieszkających na czwartym i piątym piętrze.
        Byłbym wdzięczny o wszystkie opinie na temat tych mieszkań (czy nie ma żadnych zacieków, czy te mieszkania nie wyziębiają się zbyt szybko w zimie lub nie nagrzewają w lecie, czy daszek zaciemnia okna itp.)
        Za wszystkie opinie będę niezmiernie wdzięczny.
    • Gość: Kornelia Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chodnika IP: 194.181.104.* 21.04.10, 09:54
      Dołączam się do nakazu spółdzielni wywieszonego na klatkach schodowych.
      Proszę nie parkować wzdłuż chodnika, ponieważ utrudnia to dostęp z parkingu do
      mieszkania. Parkując samochód na parkingu nie można sie dostać do bramy
      poruszając się na wózku inwalidzkim i z wózkiem dziecięcym, ponieważ z powodu
      zaparkowanych wzdłuż chodnika aut nie można się między nimi przecisnąć. Proszę
      wziąć to pod uwagę bo poruszanie się pieszo jest równie ważne jak poruszanie się
      samochodem.
      • Gość: SteelRat Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 09:19
        to jeszcze tylko zmusic niektorych "odmiennych" do parkowania w obrebie
        wydzielonego miejsca, jdnego, nie dwoch...
        no i dodac nam (kierowcom) troche miejsca, zeby bylo te auta gdzie stawiac...
        nie oszukujmy sie, jest nas sporo, wiele rodzin ma wiecej, niz jedno auto, wiec
        gdzies te pojazdy trzeba stawiac. zeby tak jeszcze wszystkie jezdzily, a nie raz
        nieudolnie postawione staly tygodniami...
        • Gość: Grzywaczka Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.mel.ar.wroc.pl 24.05.10, 11:17
          to ja tak przy okazji tego parkowania chciałam poprosić o cichszy sex w nocy!
          • Gość: Stewardessa Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: 213.76.147.* 24.05.10, 12:02
            O tak tak ja też proszę o cichszy sex bo spać nie można i nawet
            oglądanie TV zagłusza!
            • Gość: Grzywaczka Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.mel.ar.wroc.pl 24.05.10, 14:42
              Widzę, że nie tylko mi te nocne arie przeszkadzają - przez chwile myślałam, że
              mam takie koszmary nocne.
              • Gość: SteelRat Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:16
                ja tam w nocy spie... ale tez z innej strony niz wiekszosc okna mam, to i
                ciezarowki swietnie zagluszaja wszystko...
                • Gość: Czarna Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.bestgo.pl 01.09.10, 17:04
                  Tak apropos ciezarówek to mam ważenie ze nie mam okien ani sciany w
                  domu, wlecie nie da sie wytrzymac przy otwartym oknie-telewizora nie
                  słychać. Człowiek tyle kasy za chałupe wywalił a ma autostrade pod
                  oknem.
                  2 sprawa to jakies kosmiczne czynsze miały byc opłaty po 250-
                  280 zł a tu jakis kosmos.
                  3 sprawa to wieczne braki lub spadki napiecia tylko patrzec
                  jak bedzie nam sprzet sie rąbać.
                  4 sprawa to wspaniały plac zabaw- spółdzielnia chyba
                  sobie w kulki leci na tym placu zawaw moze bawic sie jednoczesnie z
                  7 dzieci i koniec- normalnie jakas kpina
                  I wiele innych rzeczy które daja popalic w tej inwestycji. Moze cza
                  z tym cos zrobic, moze czas na jakies zebranie lokatorów...?
                  • Gość: Majster Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.bestgo.pl 12.09.10, 21:48
                    Autostrade? Człowieku ja mieszkałem na królewieckiej - też w tej Spółdzielni - Tam jest teraz jazda a tu penie po zrobieniu Lotniczej ruch się zmniejszy.
                    Odnośnie czynszy to są porównywalne jak na królewieckiej - ja płace ok 290-295 zł za 50m - czyli całkiem normalnie
                    Z prądem to się zgadzam są ciągle jakies jaja - trzeba poprosić sąsiadów by się nie remontowali to bedzie ok - a tak na serio to zapewne za jakiś czas się unormuje jak na każdym nowym budynku.
                    Jestem za zebraniem - moze się w końcu bliżej poznamy :-)
                    Odnosnie placyku zabaw to z tego co pamiętam plany to żadnych innych nie było planowanych, z resztą gdybym miał mieć "piotrusia Pana " pod domem to pewnie bym tu nie kupił mieszkania, wg mnie jest ok poza tym też widać po placyku jaki jest pusty więc to jest chyba burza w szklance wody

Pozdrawiam wszystkich mieszkańców - Majster
                    • Gość: Bizon Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.bestgo.pl 13.09.10, 11:30
                      No cóż zgadzam sie z czarna. Ktoś kto nie ma okien od ulicy nie zrozumie ze hałas z drogi jest potworny i w lecie telewizora nie słychac. Co do czynszy no to i fakt pani prezes zapowiadała inna kwote a w rzeczywistosci jest inna.
                      Prad czesto szwankuje i wcale nie jest to uzaleznione od prac remontowych bo w niedziele nie remontuje sie a prad sie wyłacza i włacza.
                      Co do placu zabaw to oczywiscie znów powiem ze ten co nie ma dzieci nie zrozumie- to jakas klitka jedna huśtawka na kilkadziesiat dzieci to chyba zart- dzieci beda musiały sie w kolejce zapisac zeby sie pohustac a plac jest pusty bo jakie dziecko chciałoby sie tam bawic niby czym maja sie bawic dzieci biegac w kółko- w piaskownicy nie ma piasku pozostaje im zbieranie kamyczków którymi wysypany jest teren. Do tego mało ławek i ogólnie plan został zrobiony na odwal sie przez kogos kto nie ma dzieci. Lepiej rozplanowany i bardziej przyjazny jest plac cegiełki.
                      Chce nadmienic ze teraz zacznie sie poważny problem z miejscami parkingowymi. Miejsca juz sa zajmowane przez cegiełke gdzie postawiono słupki na chodnikach a jak sie u nas wprowadzi reszta lokatorów to bedzie masakra.
                      Co do zebrania to super sprawa. Nie wiem czy znalezliscie w skrzynkach karteczki z mailem glownaglowna@wp.pl na ktory mozna pisac jak sie komus cos nie podoba. Mail jest stworzony przez mieszkanców którzy chca cos dobrego zrobic dla osiedla i poprawic jakosc zycia wszystkich mieszkanców.
                      • Gość: 94 Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.10, 00:20
                        witam wszystkich,
                        no coz.. parkowanie wzdluz chodnika-mysle ze wobec tej liczby aut nie da sie tego uniknac, po prostu niech kazdy kierowca uwzgledni to ze ktos z wozkiem itp bedzie chcial sie dostac do budynku - ja zawsze zostawiam sobie miejsce z przodu auta:) ktos w koncu moglby zabraz tego rdzewiejacego VITO sprzed domu i go zutylizowac sprzedajac innemu:)
                        czynsze hmmm to prawda - mialy byc nizsze - spoldzielnia niezle musiala zarobic na nas bo nawet w swoicm wc kupili baterie KLUDI- wiec sie powodzi:), budynku naprzeciw tez nie mialo byc, a moze skoro maja stawiac to niech postawia nizszy o jedno pietroaby calkiem widoku nie zabierac - w koncu glos czlonkow spoldzielni ktorymi chyba jestesmy (bo juz sam nie wiem) sie tutaj liczy...
                        wkurza mnie to ze na balkonach w dachu nie ma daszkow jakie to zrobili w 2etapie a wiecznie grajaca w pasjansa pani w spoldzielni dzwoni do mnei i prosi abym odsniezyl balkon - no chyba jest niepowazna - z checia to zrobie wynajmujac firme odsniezajaca na koszt spoldzielni...niech nam chociaz zrobia daszki w poliweglanu - koszt ok 500zl/szt. do tego wszystkiego mozna jeszcze dodac brak jakiegokolwiek kosza na smieci przed wejsciem do budynku, a plac zabaw? - hmm zabawny to on jest jak sie na niego patrze codziennie :) dobra inicjatywa z tym spotkaniem sie i poznaniem i wystosowaniem swoich postulatow do WLADZY..
                        a do sasiadow z oknami od ulicy neistety powiem to ze ... wiedzieli ze maja okna na wlasnie ulice... ale fakt, jak zrobia wreszcie ten wiadukt to ciezarowki przestana halasowac
                        POZDRAWIAM WSZYSTKICH
                        • Gość: Radek Walek Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: 194.181.104.* 20.09.10, 10:01
                          Czynsz faktycznie mial być niższy. Oplaty za miejsce postojowe powyżej 50zł to też lekka przesada. Swiatlo w garazu pali się non stop! PO CO? W klatce nr 90 w piwnicy jest GRZYB! Tylko czekać aż się przedostanie do mieszkań. Koszów na śmieci brak. Przez zaparkowane samochody nie można się przedostać do bramy ani wózkiem inwalidzkim ani z wózkiem dziecięcym! LUDZIE, więcej wyobraźni. Jak zaparkujecie auta wzdłuż chodnika jedno za drugim to żaden inwalida na wózku nie będzie mógł się dostać do mieszkania!
                          Najważniejsze pytanie:
                          Gdzie ma zostać zbudowany kolejny budynek? za placem zabaw? przed stawem? między stawem a placem zabaw (tak jak cegiełka się buduje)?
                          • Gość: xxxxxxxxxx Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.bestgo.pl 21.09.10, 08:09
                            Zapraszam na NOWE FORUM: www.stoczniowiec.phorum.pl - forum dla mieszkanców stoczniowca stworzone przez mieszkanców
                            • Gość: xxxxxxxxxxxxxx Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.bestgo.pl 24.07.12, 16:10
                              Zapraszam do nowego forum: forumosiedlowe.pl/viewforum.php?f=5

Bo stare forum umiera od reklam :(
      • Gość: xxxxxxxxx Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.bestgo.pl 15.09.10, 09:25
        Zapraszam na nowe forum spółdzielni stocznniowiec: www.stoczniowiec.phorum.pl
        • Gość: Nowe forum Re: Stoczniowiec ul.Główna parkowanie wzdłuż chod IP: *.bestgo.pl 24.07.12, 16:10
          Zapraszam tutaj: forumosiedlowe.pl/viewforum.php?f=5

Bo to forum umiera smiercią tragiczną :(
    • Gość: gosciu Re: Internet ????? Co to jest .............. IP: 213.25.93.* 02.09.10, 15:08
      Ludzie, czy wy macie też problem z internetem z Bestgo?
      No szlak mnie trafia !!!!!!!!!!!!!
      Koleś mi wmawia, że wszystko jest ok i tak ma być !!!!!!!!!!!

Kurde nie dosyć, że płace jak za zboże .............. to jeszcze strony mi się
      nie otwierają i muszę ciągle odświeżać.

Dajcie info jak macie coś takiego. Bo ja już chcę zrywać umowę.
      • Gość: stef Re: Internet ????? Co to jest .............. IP: *.bestgo.pl 05.09.10, 22:45
        Internet z Bestgo to lekkie nieporozumienie. Jak miałem komputer starszej
        generacji to strony praktycznie nie otwierały się w ogóle lub po paru minutach -
        jakaś masakra. Po zmianie komputera jest lepiej, niemniej jednak nadal są
        chwile, kiedy też trzeba odświeżać żeby jakoś można było normalnie przeglądać
        strony. Czasami gram po sieci - co jakiś czas połączenia z serwerami są zrywane
        - to jest irytujące. Nie dotyczy to tylko jednego serwera więc o przypadku
        raczej mowy być nie może.
        Mam wrażenie, że administratorzy sieci nie za bardzo potrafią prawidłowo
        skonfigurować sieć albo sprzęt na którym to działa jest przestarzały albo są
        jeszcze jakieś inne, im tylko znane albo nieznane przyczyny. Generalnie ocena
        internetu z Bestgo negatywna- dobrze że nie zawierałem paktu na dwa lata.
        • Gość: gostek Re: Internet ????? Co to jest .............. IP: 213.25.93.* 07.09.10, 14:06
          No właśnie to jakaś masakra.................
          Admin przyszedł do mnie do domu i nie widzi żadnego problemu.
          według niego utrata pakietów to normalna sprawa..............
          Obiecał poprawę, a tu lipa.
          Nie ma co trzeba rezygnować !!!
          • Gość: majster Re: Internet ????? Co to jest .............. IP: *.bestgo.pl 12.09.10, 21:20
            Ja mam szybkie łącze 5Mb od BESTGO i nie narzekam. Transfery idą na maxa, w nocy tak jak obiecują jest dwa razy szybciej i poza kilkoma krótkimi przerwami przez rok naprawde nie mogę narzekac. Może masz jakąś radiówke albo zamulonego kompa. U mnie wszystko smiga i nawet ich DC++ idzie na maxa.

Majster
            • Gość: Gościu Re: Internet ????? Co to jest .............. IP: 213.25.93.* 22.09.10, 14:54
              pingnij sobie strony ........... i zobacz czy nie masz straty pakietów
      • Gość: M Re: Internet ????? Co to jest .............. IP: *.bestgo.pl 12.09.10, 21:24
        jak smigasz po necie to wyłączaj swoje p2p wtedy bedzie jak ta lala - ja tak robie i nie ma zadnych problemów

M
        • Gość: Gościu Re: Internet ????? Co to jest .............. IP: 213.25.93.* 22.09.10, 12:00
          Kolego, nie ucz ojca dzieci robić :-)
          Po pierwsze jak jesteś zwykłym użytkownikom zwykłego internetu, to twój problem.
          Ja jestem w tych sprawach wymagający i potrzebuje szybkiego i stabilnego lacza.

Jak chcesz sprawdzić czy jest wszystko ok to pingnij sobie stronę np: google
          ping www.google.pl -n 200
          i zobacz czy przypadkiem nie gubi ci pakietów

Pozatym nie używam żadnych programów p2p bo nie ma na to czasu :-)
    • fitosz Aranżacja Wnętrz - architekt wnętrz 12.11.10, 10:58
      Witam,
      wszystkich zainteresowanych projektami wnętrz zapraszam na moją stronę www.wnetrzaszczepankiewicz.pl lub do kontaktu telefonicznego 501 734 544.

Z chęcią pomogę Państwu przy realizacji kuchni, łązienki jak również całego wnętrza.
      Pomogę również przy wszelkich doborach i negocjacjach cen (również na sprzęty!).

Pozdrawiam,
      Filipina Szczepankiewicz
      Architekt Wnętrz
      • Gość: ? Re: Aranżacja Wnętrz - architekt wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 19:40
        Witam. Dawno tu nie zaglądałem :) BestGo to lipa, zrezygnowałem z ich netu. też mi mówili, że będzie lepiej itd itp. Oni robią pewien myk z tym netem, jest coś takiego jak maksymalna ilość połączeń w neostradzie masz tego z 800 minimum albo lepiej u nich niby masz szybki net ale maksymalna ilość połączeń jest jakaś śmiesznie mała, przy ściąganiu p2p padaka, jak ściągasz jeden dwa pliki to nie ma problemu, przy większej liczbie nie wyciągniesz maksymalnej prędkości, oszczędzają serwery. Ściągasz większą liczbę plików = bardziej obciążasz serwer. Obiecywali, że zwiększa, że będzie lepiej. Sranie w banie widzę nie tylko mi ściemniali ;) z tym odświeżaniem też tak miałem. Teraz mam neostrade jest bardzo stabilna. Mieszkałem w różnych miejscach i powiem wam, że każdy net z kablówki jest do bani, najlepszy net jest przez gniazdko telefoniczne.

a czynsze moim zdaniem niskie są. Kuzyn w Chorzowie za taki sam metraż płaci dwa razy więcej, tam dopiero zdzierają ;)

• Gość: tez szukam ale o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 06:34
          netu i nic nie rozumiem z tego co piszesz, czyli ze co trzeba wybrac najlepiej?
          • Gość: ? Re: ale o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 19:18
            TP czyli neostrade.
            • Gość: tez szukam Re: ale o co chodzi? (internet) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:45
              czyli NEO jest ok? i nie sprawdzać nic innego?
              • Gość: ? Re: ale o co chodzi? (internet) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 14:03
                Jak chcesz mieć stabilne łącze ale niekoniecznie najtańsze to neostrada. Chociaż jeden znajomy miał z nią problemy, ale ogólnie to najlepsze łącza teraz a problemy są sporadyczne. Zostają jeszcze bezprzewodowe łącza (gsm) ale nie wiem jak jest z nimi bo nie korzystam. Kablówki nie polecam, zresztą poczytaj opinie w necie, każda ma złe.
                • Gość: kot lekarz weterynarii IP: *.e-wro.net.pl 01.12.10, 14:32
                  Polecam dobrego lekarza dla naszych pupili, sprawdziłam. Gabinet przy ul Koziej 3.
                • Gość: Gościu Re: ale o co chodzi? (internet) IP: 87.105.164.* 18.05.11, 11:52
                  Skończyłem z Bestgo i nie żałuje, mam Neo i moje problemy się skończyły. Umowa na rok zobaczymy co zaproponują. Jak wejdzie Dialog lub UPC to będzie jeszcze lepiej.
        • Gość: Gościu Re: Aranżacja Wnętrz - architekt wnętrz IP: 87.105.164.* 18.05.11, 11:55
          Potwierdzam Bestgo to totalna lipa ............... jak wam zalezy na stabilnym łączu to omijajcie ich z daleka. To samo tyczy się ich telewizji pożal się boże :-(
          Co 2h wiecha, trzeba było resetować dekoder, który wstawał bagatela 5 minut. Dziadostwo ......... bleeeeeeeeeeeeee
    • Gość: Radek Walek Podatek - Miejsce postojowe Główna IP: 194.181.104.* 01.02.11, 15:38
      Witam, czy ktoś orientuje się jaki jest podatek od miejsca postojowego (np. 15 mkw) w garażu podziemnym?
      Na stronie bip.um.wroc.pl jest informacja, że:
      0,30zł x 15mkw = 4,50zł
      7,02zł x 15mkw = 105,30zł
      Razem daje to 109,80zł. Do tego trzeba jeszcze doliczyć części wspólne powierzchni garażu oraz powierzchnię gruntu na której zbudowana jest nieruchomość! Wyjdzie więc całkiem pokaźna kwota! Czy ktoś wie coś na ten temat?
      PS.
      Pilot od garażu reaguje z zewnątrz z odległości kilku metrów ponieważ nadajnik jest głęboko ukryty. Można by było go zamontować bliżej bramy a nie ukrywać w głębi za skrzynką na której świecą się czerwone diody z numerem 54. Wtedy wjazd do garażu byłby przyjemniejszy bo stojąc na górze można by było otwierać bramę pilotem.
      • Gość: Bela Re: Podatek - Miejsce postojowe Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 01.02.11, 16:52
        musisz spamować kazdy wątek cieciu? w jednym nie starczy napisać?
        • Gość: bell Re: Podatek - Miejsce postojowe Główna IP: *.bestgo.pl 04.02.11, 21:18
          Bella, jakaś ty agresywna i to na wszystkich możliwych forach. Gdzie nie wejść, wszędzie ty.Żywisz się prowokacją?
          • Gość: xxxxx Re: Podatek - Miejsce postojowe Główna IP: *.bestgo.pl 24.07.12, 16:11
            Nowe forum bez reklam i spamu: forumosiedlowe.pl/viewforum.php?f=5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka