elkman 26.11.06, 21:09 Jak popdało Radio 5 w II turze wyborów prezydenckich w Ełku zwyciężuł Tomasz Andrukiewicz! Mój faworyt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mobb Re: Tomko - prezydentem! 26.11.06, 21:36 ja faworyta nie mialem, ale slyszalem ze zaangazowanie Kosciola w kampanie Tomko bylo na niespotykanym dotychczas w Elku poziomie jesli to prawda, to nieco zniechecajaca Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! 26.11.06, 22:30 głosowałem na tomko w przekonaniu, że na słabszego kandydata ( przekorny jestem?) , a tu masz wzion i wygrał ? Widocznie "przypadkowe społeczeństwo" nie chciało katachety i polonisty w władzy ale czy tomko to uwzględni ? W każdym razie gratuluję i cieszę się. powyborczy manio Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! 26.11.06, 22:33 www.radio5.com.pl/suwalki/artykul.php?id=9342 Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: Tomko - prezydentem! 27.11.06, 07:56 Brawo Elczanie :) Spory sukces zwazywszy, ze od strony organizacyjnej i finansowej byl to pojedynek Dawida z Goliatem (tak bynajmniej wygladalo to z perspektywy stolycy). Pozdrawiam, & Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! 27.11.06, 17:41 horny7 napisał: > > Brawo Elczanie :) Spory sukces zwazywszy, ze od strony organizacyjnej > i finansowej byl to pojedynek Dawida z Goliatem (tak bynajmniej wygladalo > to z perspektywy stolycy). > poczekamy z oceną na koalicję i viceków vice manio > > & > > Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.statku.do.murmanska Re: Tomko - prezydentem! 27.11.06, 18:58 gratulacje! ciekawe czy Jola będzie pełnic w Ełku jakieś ważne stanowisko? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=80&w=3377126&a=3377126 Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! 27.11.06, 23:37 kapitan.statku.do.murmanska napisał: > gratulacje! > > ciekawe czy Jola będzie pełnic w Ełku jakieś ważne stanowisko? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=80&w=3377126&a=3377126 co za pamięć kapitanie! Ciekawi mnie bardziej czy będą nowe wnioski o nadanie nazw ulic , bo mimo mojej przysłowiowej wręcz upierdliwości nie znalazłem żadnych sladów w sprawie będącej w owym czasie przedmiotem zbędnej, acz burzliwej dyskusji. No i czy wiesiekt w końcu awansował i dostał dłuższą rurę do odkurzacza. konserwator lotniska i konwojów do murmańska - manio Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Tomko - prezydentem! 28.11.06, 08:21 Faktycznie,poprzednia władza też nie uwzględniła wniosku córki i wnuka bohatera. Nowa władza też nie gwarantuje powodzenia tej sprawie - bo przeca to jest młódź ledwie pamiętająca,że była onegdaj jakaś II wojna światowa. Dyskusja jaka wówczas się toczyła na tym forum wcale nie była zbędna bo w burzliwej atmosferze doszło do wyjaśnienia sprawy na podstawie wiarygodnych źródeł a nie opowiadań przy ognisku czy samokreacji. Łza się w oku kręci na samo wspomnienie tej i innych ówczesnych dyskusji. To se ne vrati? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.oksza Re: Tomko - prezydentem! 27.11.06, 21:56 Gratulacje, Panie Prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 no i sie zaczelo... 30.11.06, 08:36 www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061130/REG30/61129016 Dziwy, dziwy... Koalicja PiS, PO, LPR vs. Tomko. Lewica Tomko popiera. Tomko twierdzi ze blizej mu do PiS. Ten od puzzle chce byc starosta, ale nie chce tego Tomko... No i pat ;) & Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: no i sie zaczelo... 01.12.06, 09:18 jak mie donoszom mamy juz i starostę ... Krzysztofa Piłata. Pozostały wiec tylko drobne szczegóły do ustalenia vicków, seketarzy, skarbników itd manio obserwer Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Tomko - prezydentem! 01.12.06, 14:34 No to gratuluję wyników Tomkowi i nie zazdraszczam pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! 06.12.06, 14:25 od dzisuaj od godziny 13.00 Tomko jest Prezydentem Ełku . Złożył uroczyste przyżeczenie i oficjalnie podjął urzędowanie. byłem , widziałem manio naoczny Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! 06.12.06, 14:48 przyrzeczenie oczywiście , przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: Tomko - prezydentem! 13.12.06, 22:22 no i co tam Panie w polityce ? umoscil sie juz prezydent i nowi radni ? swiete obrazki w gabinetach powieszone ? Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! 13.12.06, 22:36 mobb napisał: > no i co tam Panie w polityce ? > umoscil sie juz prezydent i nowi radni ? > swiete obrazki w gabinetach powieszone ? jest jak Pan Bóg przykazał : na razie to i władze powiatu i vice tomko na nauczyciele. Czy prawo nie powinno ograniczać ilości nauczycieli w samorządach ? Co do obrazków to nie wiem bo za wysokie progi, ale kadencja rozpoczęła sie mszą w katedrze w intencji "dobrej służby społeczeństwu" czy cuś. Wygląda na na razie na to że nowa rada miasta sobie, a prezydent sobie bo nie ma on raczej koalicjantów. Może nie być fajnie. Z drugiej strony znacznie spadła średnia wieku rady i nie ma w niej wielu "zawodowo" uczestniczących od lat. Śrdnią wieku oceniam na 45 lat - to całkiem nieźle. Cudów i tak nie wymyślą bo długi trza spłacać a i pasa zaciskać bo dziecisków mało do szkół posyłajom to i subwencyje coraz umniejszajo i swojego grosza do belferskich pensyj dopłcać trzeba - a trzos miaste Ełku dziurawy i lichy. Tak więc drodzy forumowicze do prokreacji sie brać bo z torbami miasto puścicie :) wielodzietny manio - wzorowy obywatel Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: Tomko - prezydentem! 13.12.06, 22:58 no ja co prawda warszawke demograficznie wspomagam... moze to nieladnie wobec syrenki, ale podatki moje jada na konto elku, ponoc wplywy z podatkow maja jakies niewielkie przelozenie na budzet lokalny :) a jak ten od puzli - ma przynajmniej jakies malutkie puzle do rozrzucenia ? personel pokladowy powiatu juz rzucil w powietrze czy uznal ze poukladany ? Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! 13.12.06, 23:09 mobb napisał: > no ja co prawda warszawke demograficznie wspomagam... moze to nieladnie wobec s > yrenki, ale podatki moje jada na konto elku, ponoc wplywy z podatkow maja jakie > s niewielkie przelozenie na budzet lokalny :) > > a jak ten od puzli - ma przynajmniej jakies malutkie puzle do rozrzucenia ? > personel pokladowy powiatu juz rzucil w powietrze czy uznal ze poukladany ? ten to z pewnościa prochu nie wymyśli - to polonista i dobrał sobie identycznego do kompletu na viceka - byłego dyra chemiaka , obydwaj zatem "wybitni" technokraci. Przewodniczący rady - dyro gimnazjum - też chiba polonista ( plaga jakaś?). I to wystarczy za proroctwo. Teraz sie pewnie razem zastanawiają co to są te puzzle :))) bo to mało humanistyczna zabawka manio-niewdzięczny uczeń Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: Tomko - prezydentem! 13.12.06, 23:17 byle tylko jedynek (zwanych brzydko palami) nie zaczeli wokolo stawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Tomko - prezydentem! 14.12.06, 19:46 Dyr Gimnazjum to żaden polonista ale mgr inż. mechanik. Onegdaj był też konstruktorem w A-26. Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! 14.12.06, 20:18 freeman8 napisał: > Dyr Gimnazjum to żaden polonista ale mgr inż. mechanik. > Onegdaj był też konstruktorem w A-26. No patrz Pan a tak niepozornie wygląda ? Znam wielu wybitnych inzynierów rodem z A-26 ( a nawet jednego dr inż., który sie szczycił że pracował na stanowisku robotniczym) , ale tego to nawet nie podejrzewałem o tak szlachetne korzenie. Mówią jednak że jedna jaskółka wiosny nie czyni , ale z drugiej strony na bezrybiu i rak ryba. Tylko że przewodniczący rady to nic nie może, nawet jako wybitny mechanik precyzyjny ;) manio wykształciuch Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Tomko - prezydentem! minął rok! 09.12.07, 14:48 No i jak oceniacie ten rok? Ja oceniam jako rok "zapowiedziowy", ponadto prezydent jest b.medialny. Kojarzy się z minonymi czasami kiedy to wiadomości krajowe rozpoczynały sie od .... A teraz na stronie www.elk.pl wiadomości podają co zrobił nasz prezydent. Fakt, wszędzie jest obecny. A co sądzisz o tym Manio? Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Tomko - prezydentem! minął rok! 10.12.07, 16:49 freeman8 napisał: > No i jak oceniacie ten rok? > Ja oceniam jako rok "zapowiedziowy", ponadto prezydent jest > b.medialny. Kojarzy się z minonymi czasami kiedy to wiadomości > krajowe rozpoczynały sie od .... > A teraz na stronie www.elk.pl wiadomości podają co zrobił nasz > prezydent. Fakt, wszędzie jest obecny. > A co sądzisz o tym Manio? nie sądzę abym nie był sądzony. Faktycznie w mediach legularnie. Z inwestycji to chdniki straśnie latoś obrodzili , bo sikawki nie liczę. Reśta na razie czeka na Tuskowy cud, chyba? Urzędniki juz tak sie rozmnozyli , że dzięki wdrożeniu kolejnych systemów jakości wyjszło, że i petenci zbędni a może nawet niepożądani bo psujom doskonale działającą maszynkie urzędu. Czyli na moje koslawe, parchate i nieobiektywne oko : jest jak jest. Przynajmniej sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Brawo Tomko i Rado Miasta! 12.12.07, 20:54 Manio! Abyś nie został nazwany malkontentem przejdź się ukończoną promenadą nadjeziorną od plaży do ronda Nalborskiego -Dzika. Byłem dziś wieczorem.Oświetlona i uporządkowana. Chłopak dotrzymał słowa i promenada jest. Tylko oblatuje mnie strach jak żulia zacznie ją rozbierać i czar pryśnie. Z niepokojem patrzę na odnowiony PDK czy już graficiarze się złamali. Pozdrawiam, Wolny Optymista Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Brawo Tomko i Rado Miasta! 12.12.07, 22:09 moja parszywa noga tam nie postanie ! na szczęście jest jeszcze parę jezior z naturalnym brzegiem i może nie wszystkie zabetonują. Ja lubię błotko, wodę i naturę. "Na betonie kwiaty nie rosną..." - zapomniałeś ? ekologicznie naturalny i ubłocony manio Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Brawo Tomko i Rado Miasta! 13.12.07, 13:51 Mi tam promenada o ile w mieście jest nie przeszkadza. No chyba, że się zmienia w promeneladę... Natomiast co do grafficiarzy wydałbym przepis zezwalający na polowania bez okresu ochronnego, a może nawet zorganizowany sezonowy odstrzał sanitarny wprowadził... Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Brawo Tomko i Rado Miasta! 13.12.07, 15:55 Właśnie o to chdzi aby to nie była Promenelada. A są na jej długości miejsca w których występuje takie zagrożenie (tyły d. restauracji FREGATA). Odpowiedz Link Zgłoś