Dodaj do ulubionych

Temar-leasing

IP: 195.216.121.* 22.01.02, 09:14
Byłbym bardzo wdzięczny za informacje na temat tego developera. Wiem, że oddał
już budynki przy ul. Szparagowej,czy solidnie buduje? Czy ktoś skorzystał z ich
oferty rozłożenia płatności za mieszkanie na 10 lat, czy są w tym jakieś
haczyki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Slayer Re: Temar-leasing IP: 53.48.71.* 21.03.02, 16:07
      Nikt nie robi niczego z dobrego serca. Haczyki sa na pewno. Zwlaszcza jesli ich
      oferta jest "konkurencyjniejsza" niz w bankach
    • Gość: Ami Re: Temar-leasing IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.03, 02:54
      Osobiscie mialem stycznosc z firma Temar Leasing, która wpuscila mnie w
      maliny (system ratalny, 10 lat). Osiedla owszem, powstaja, ale firma nie dba
      ani o same budynki (byle taniej), ani o klientów. Efekt - musze zaplacic za
      mieszkanie, a najprawdopodobniej i tak nie zostanie ono moja wlasnoscia.

Pomijajac usterki budynku i mieszkania, które zostaly usuniate zle albo wcale,
      pomijajac traktowanie klienta jak piate kolo u wozu (od momentu podpisania
      umowy), pomijajac ciagle obietnice bez pokrycia (zaniedbane otoczenie, brak
      drogi dojazdowej), opóznienia w realizacji robót budowlanych (6 mies.) i inne
      tego typu niedogodnosci, mogloby to byc wymarzone mieszkanie dla mojej rodziny.
      Jednak developer, lamiac postanowienia przedwstepnej umowy kupna-sprzedazy, nie
      chce/nie ma zamiaru podpisac z nami aktu notarialnego, który mialby byc
      gwarancja sprzedarzy (nam) tego mieszkania po wplaceniu pelnej, ustalonej kwoty.

Zainwestowalem w to mieszkanie duzo, lacznie z pieniedzmi przekazanymi na
      konto Temar Leasing - jakies 100 000 zl. Developer nie odpowiada na pisma,
      bedace prosbami o realizacje umowy. Jestem zajetym czlowiekiem i nie mam czasu
      chodzic po sadach. Moze jednak w koncu bede musial. Dalem sie nabrac - moja
      wina.

Wy jednak nie dajcie sie nabrac firmie Temar Leasing. Oni buduja jeszcze cos
      w okolicach Kleciny - to zla firma. W mojej sytuacji jest jeszcze conajmniej
      kilku lokatorów z "mojej bramy". Pechowa ulica Szparagowa.

PS. Firma Temar Leasing, wynajmuje jako podwykonawców firmy, które pracuja byle
      jak, nierzadko niszcza to co zrobily inne ekipy i zazwyczaj po skonczeniu robót
      przestaja istniec. Nie ma mozliwosci egzekwowania gwarancji - tu Temar Leasing,
      z przekornym usmiechem na twarzy Prezesa, rozklada rece. Mozemy naprawic ale
      odplatnie i z laski. Zle zalozona i uszkodzona izolacja cieplna scian i dachu
      do dzisiaj daje nam sie we znaki (grzejemy 3 razy tyle co sasiedzi). Wolalbym
      nigdy nie trafic do tej firmy i do tego mieszkania do którego, w ciezkich
      bojach o to co gdzie indziej jest norma, zdazylem sie juz przywiazac.

• Gość: Marta Re: Temar-leasing IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.03, 19:10
        a po co latać po sądach z powództwem cywilnym?
        złóz doniesienie do prokuratury o popełnieniu
        przestępstawa,
        w końcu rabnęli Ci OGROMNĄ kwotę!
        za takie kwoty to juz ganiaja gangsterów z urzędu!

co do usterek,
        3 lata rękojmi od dnia podpisania protok. odbioru,
        czy to się dowcipnemu prezesowi podoba czy nie..............
        ale też się do nich nie fatyguk!
        pismo polecone zpotwierdzeniem odbioru:
        zgłoszenie usterki
        +
        zawiadomienie o formie rekompensaty
        (bo to Ty wybierasz jej rodzaj)
        Polecam kodeks Cywilny w tym zakresie
        mozna go poczytać w necie........także Federację konsumentów, itd.........

A wogóle to nie daj się!

napuśc na nich gazety, tv lokalną
        niech cały Wrocław dowie się, co to za jedni
        Wtedy uśmiechnięty prezes
        przestanie zajmować sie budowaniem,
        a zajmie się czymś co go nie przerasta.........
        np. kupi sobie stragan z pietruszką?

pa,
        Marta
        • Gość: Ami Re: Temar-leasing - rok później IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.04, 23:37
          Po roku czasu sytuacja nieco sie unormowała - po kilku ponagleniach z naszej
          strony firma przypomniała sobie o nas i po konsultacjach z Rzecznikiem Praw
          Konsumenta oraz po wymianie poglądów z deweloperem poprzez kancelarię
          adwokacką, aktualnie akt notarialny jest już podpisany. Niecierpliwie czekamy
          na wpis do księgi wieczystej.

Poza tym, dzięki audytowi energetycznemu, sami uszczelniliśmy wiekszość dziur w
          mieszkaniu i opłaty za ogrzewanie nie są już tak duże jak wcześniej. Usterki w
          instalacji elektrycznej (ujawnione pomimo poprawek dokonanych przez
          podwykonawcę "elektryki") udało się również usunąć własnym sumptem. Duża ilość
          PoxiPolu załatwiła problem cieknących okien, choć o dziwo dalej można je
          otwierać. Prawie zapomnieliśmy też już, że w umowie obiecywano nam okna o
          współczynniku U1.1 a niektóre mamy U1.5 i że temat ten został zbyty pobłażliwym
          uśmiechem... Szczegóły te już nas nie martwią, gdyż jak pokazuje przypadek
          ludzi z ulicy Marchewkowej, kupno mieszkania może stać się nieomal życiową
          tragedią. W porównaniu do ich sytuacji, mamy tu do czynienia z istną sielanką.

Dodatkowym plusem jest to, iż deweloper najwyraźniej dostrzegł skutki swoich
          błędów i wydaje się, że w przyszłości (choćby w obawie przed opiniami
          zdesperowanych klientów) będzie potrafił stanąć na wysokości stawianych przed
          sobą zadań. Pozytywnymi tego zwiastunami są: szybka budowa brakującego na
          osiedlu śmietnika i istotny udział dewelopera w finansowaniu budowy nawierzchni
          ulicy Szparagowej. W związku z powyższym, aktualna nasza opinia o firmie Temar
          Leasing jest następująca: to nie jest zła firma, tylko nieco nieporadna.

A ich ofertę niech każdy obejrzy sam: www.temar.com.pl

Coraz bardziej zadowolony klient,
          Ami
    • leasingx15 Re: Temar-leasing 02.11.15, 12:34
      Leasing (opcja normalna):
      -wszystkie marki samochodów obecne na polskim rynku,
      -opłata wstępna już od 5% przy wybranych modelach,
      -wysokie rabaty na wiele marek i modeli,
      -szybkie podjęcie decyzji o przyznaniu finansowania do 24 godzin,
      -uproszczone procedury ? dokumenty założycielskie firmy i dokument tożsamości,
      -elastyczny okresu trwania umowy i struktury płatności,
      -ubezpieczenie z likwidacją szkód

Leasing Plus:
      -ubezpieczenie i likwidację szkód: płatność jednorazowa bądź w ratach miesięcznych,
      -serwis: kompleksowa obsługa techniczna, przeglądy oraz naprawy w autoryzowanych warsztatach na terenie całej Polski,
      -opony: zakup kompletu opon zimowych i letnich, wymiana i przechowywanie,
      -samochód zastępczy: pełna mobilność.

www.masterlease.pl/leasing/male_i_srednie_firmy/oferta_leasingu - najlepszy leasing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka