Dodaj do ulubionych

php mailer

02.02.11, 17:52
witam
mam następujący problem
mam formularz mailowy na stronce na publicznym serwerze niestety to dosyć obciążony serwer i wiadomości w ogóle do mnie nie dochodzą. Czy mogę użyć klasy phpmailer? Czy mogę sam ją skonfigurować? Czy musi to zrobić administrator publicznego serwera ?
dzięki za pomoc
motto pomagać nie szkodzić
Obserwuj wątek
    • hdweb Re: php mailer 25.02.11, 21:26
      jeśli masz stronę na serwerze to na pewno jest jakaś domena. jeśli masz konto poczty elektronicznej podpiętej na tą domenę to zapewne masz login i hasło. brakuje tylko smtp i popa serwera które da Ci administrator jeśli nie znasz. Następnie używasz zwykłego klienta poczty i możesz się cieszyć korespondencjami.
    • rysiek2011 Re: php mailer 02.03.11, 11:36
      zamyslaw napisał:

> mam formularz mailowy na stronce na publicznym serwerze niestety to dosyć obci
      > ążony serwer i wiadomości w ogóle do mnie nie dochodzą. Czy mogę użyć klasy php
      > mailer? Czy mogę sam ją skonfigurować? Czy musi to zrobić administrator publicz
      > nego serwera ?

Jeżeli ten serwer jest darmowy to w większości przypadków nie udostepniają obsługi PHP. Jeżeli natomiast masz gdzieś wykupiony hosting to bez problemu możesz sam instalować i konfigurowac dowolny program mailowy.
    • infinityart Re: php mailer 06.09.11, 10:23
      Proponuję w formularzu kontaktowym skorzystać z prostej funkcji udostępnianej przez PHP, a mianowicie mail().

W zaawansowanych rozwiązaniach (i z reguły na płatnych hostingach) polecam korzystanie z PEAR i biblioteki mail.
    • crott Re: php mailer 13.09.11, 08:43
      Jeśli Twój serwer obsługuje PHP to koniecznie wykorzystaj PHPmailera najlepiej z zewnętrzną skrzynką pocztową. Konfigurujesz PHPmailera tak aby wysyłał maile przez określoną-zewnętrzną skrzynkę pocztową, a nie za pomocą systemowego sendmaila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka