16.08.05, 21:17
kupilam sobie domene. chcialabym, zeby kierowala mnie do jakiegos darmowego
serwera, na ktorym beda pliki moje (jakas stronka). macie pomysl i sznureczki,
jak moglabym to zrobic? chce zaoszczedzic na kupnie serwera, moge gdzies
oddelegowac dns za free?
Obserwuj wątek
    • mateuszchol Re: pytanie 16.08.05, 21:32
      To gdzie kupiłaś (i jak), że nie wiesz o takiej możliwości? Zarejestrowana
      domena zawsze wskazuje na jakąś lokalizację w sieci i jeżeli ją zakupiłaś to
      chyba Ty o tym decydujesz. Przynajmniej jeżeli chodzi o przekierowanie to jest
      to po stronie firmy, z której kupiłaś domenę.
      No chyba, że chodzi o to, żeby zaparkować domenę na darmowym serwerze... wtedy
      sam nie wiem bo nigdy tego nie praktykowałem; a tak bogiem a prawdą, jeżeli
      wykupiłas już domenę to dlaczego się nie zdecydować na płatny hosting?
    • mtq Re: pytanie 17.08.05, 00:44
      Właśnie, to zależy gdzie kupiłaś domenę. Rejestrując np. w NASK należy podać adresy DNS więc
      rozumiem, że kupiłaś przez inną firmę.
      Np. na Onecie masz za 1zł możliwość przekierowania na dowolny adres lub zmianę DNS.
      Przekierowanie działa w ten sposób, że Twoja strona pojawia się w osobnej ramce 100% (tak, że widać
      wciąż adres domeny np. www.aaaaaaa.pl a nie widać prawdziwej ścieżki, katalogów i plików)
      Poszukaj u rejestratora możliwości przekierowania, bo niestety chyba żaden darmowy serwer nie
      udostępnia parkowania domeny (bo to w ich interesie, żeby w adresie strony była ich końcówka)
      • szczurek1983 Re: pytanie 17.08.05, 02:04
        No mocno bym sie zdziwil gdyby darmowy serwer dawal mozliwosc parkowania dmey,
        chyba zebedzie to serwer sponsorowany i jego reklama bedzie na srronie. W sumie
        to majpierw mysle o dobrym platnym hostingu a poniej o domenie inaczej jak
        widzisz jest problem.
        • angoulene Re: pytanie 17.08.05, 22:39
          to jest inna nieco sprawa, w innym celu to robie, zreszta problem sie rozwiazal,
          bo moj facet ma wykupiony serwer, wiec u niego sobie ten jeden potrzebny plik
          zamieszcze :). dzieki za pomoc i pozdrawiam wszystkich w tym watku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka