Dodaj do ulubionych

Tentatively passed validation

08.03.06, 11:27
Moja strona 'przepuszczona' przez W3C Markup Validator otrzymala wynik jak
wyzej. Nie prosze o tlumaczenie z angielskiego tylko o wyjasnienie co jeszcze
moze nie grac... Jestem 'prawdziwkiem' w tej dziedzinie i to moja pierwsza
strona, wiec nie badzcie okrutni...

Kat
Obserwuj wątek
    • gdotb Re: Tentatively passed validation 09.03.06, 05:12
      okrutny nie bede, ale za to zlosliwy:
      jak bys dal(a) link do swojej strony, zeby ktokolwiek mogl zobaczyc CO JEST
      GRANE, wtedy i ktos moglby tobie pomoc ;)

Gee
      • patch_of_heaven Re: Tentatively passed validation 09.03.06, 11:11
        Juz wszystko ok - validation passed. Jak ja lubie to forum - zawsze mozna
        liczyc tu na kopa w tylek - dzieki!
        • gdotb Re: Tentatively passed validation 09.03.06, 18:29
          to nie byl kop w tylek, dlatego tez dodalem emotikon na koncu wypowiedzie, zeby
          wszystko bylo jasne.

Natomiast nie wiem, jak sie spodziewales(as) przyjacielskich porad na temat
          bledow w kodzie, kiedy NIKT nie mogl tegoz kodu zobaczyc....
          • patch_of_heaven Re: Tentatively passed validation 10.03.06, 11:05
            Wszystko gra - racja, ze kod powinien byc udostepniony jak czlowiek szuka
            porady, ale chodzilo mi jedynie o sam fakt - o co chodzi z ta niekompletna
            walidacja. Co do kodu, to ma mi go kto sprawdzic, dzieki, tylko dopiero za pare
            dni, a ja jako osoba niecierpliwa i ciekawa efektow swojej pracy wrzucilam swoje
            wypociny na strone walidatora, tylko wynik byl dla mnie niejasny. Stad moje pytanie.

Jeszcze duzo czasu uplynie, zanim bede gotowa pokazac swoje strony na tym forum...
            • gdotb Re: Tentatively passed validation 10.03.06, 19:40

> Jeszcze duzo czasu uplynie, zanim bede gotowa pokazac swoje strony na tym forum
              > ...

a to niedobrze...
              nie ma sie czego wstydzic. Ja obecnie pracuje jako profesjonalny designer,
              koder, programista w nie-takim-malym studiu reklamy (Ad Agency).

Od czego zaczynalem?
              Od wbudowanego w Netscape kreatora stron www. Moja pierwsza strona to byl smiech
              na sali, aczkolwiek bardzo zaluje, ze nigdzie tego nie zapisalem :(.

Jak wspomnialem wyzej: nie ma sie czego wstydzic. Nawet najbardziej bolesna
              krytyka, jesli ma tylko w sobie cos konstruktywnego, jest najprawde wspaniala
              rzecza: pozwoli to tobie uniknac bledow, takich wiesz, 'amatorskich', i bedziesz
              mogla od samego poczatku utrwalac sobie 'poprawne' zachowania (np. kodujac
              HTML), to samo tyczy sie grafiki.

Zaprojektowalem kiedys swoje portfolio, wyslalem do pewnego forum, na rzez :),
              na krytyke. Strasznie mnie zjechali, ale 90% postow bylo nic wiecej jak dobrymi
              radami. Przyjrzalem sie stronie troche bardziej obiektywnie, z dystansem i
              stwierdzilem to, co twierdzili inni udzielajac mi rad.

Ostatecznie zaprojektowalem cos (prawie 4 lata temu), co do dzisiaj podoba sie i
              mnie i roznym ludziom :)

Pozdrowienia i trzymaj sie cieplo!
              G.
              • patch_of_heaven Re: Tentatively passed validation 11.03.06, 10:03
                Dzieki - rzeczywiscie - dzieki temu forum otworzyly mi sie oczy na wiele spraw
                jesli chodzi i projektowanie stron www - coraz bardziej utwierdzam sie w tym, ze
                uwielbiam to robic, szczegolnie praca z HTML daje satysfakcje kiedy z ciagu
                literek i cyferek powstaje COS.
                Dzieki Wam lyknelam CSS co znacznie ulatwilo mi prace, wiele Waszych wskazowek
                naprowadzilo mnie na bledy w tym co juz zrobilam.
                Moze juz niedlugo poprosze Was o slowa krytyki odnosnie strony, nad ktora
                pracuje. Jeszcze raz wielkie dzieki!
                --

:)
              • fingoth Re: Tentatively passed validation 11.03.06, 20:13
                Nie można zadowolić wszystkich. Najważniejsze, żeby strona spełniała standardy
                W3. Grafika i wygląd strony to kwestia gustu, a jak wiadomo, o gustach się nie
                dyskutuje. :)
                • patch_of_heaven Re: Tentatively passed validation 11.03.06, 22:05
                  AMEN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka