patch_of_heaven 24.06.06, 23:01 Czy ktos korzysta programu NVU? Polecono mi go jako darmowa alternatywe dla Dreamweavera. Jesli ktos pracuje na tym programie - jakie sa jego slabe (jesli sa) strony? Dzieki za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gdotb Re: NVU 25.06.06, 02:18 Az sobie sciagnalem programik i zainstalowalem. Na pierwszy rzut oka przypomina FrontPage (te zakladki na dole 'source', 'preview' - to FP byl, hmm??!). Kiedy chcialem otworzyc plik PHP, to program sie wysypal. Plik HTML otworzyl sie. Ale! nie da rady przeciagnac pliku i 'wrzucic' go do NVU (tzw. drag&drop), trzeba zaladowac plik z 'file -> open', co mi osobiscie sie nie podoba. Jak wspomnialem wyzej - bawilem sie tym cudenkiem zaledwie kilka minut, wiec duzo powiedziec nie moge. Zreszta ostatnio zaczalem wszystko (php, html i css) pisac na programie zwanym PHPDesigner2005 - this shizznet rocks! :)) Pozdrawiam, Gee Odpowiedz Link
gdotb Edycja: 25.06.06, 02:22 1. nic nigdzie 'wyzej' nie wspominalem, wiec zaznaczam, iz bawilem sie NVU raptem kilka minut. 2. pisze W programie, nie NA programie nu, wicie, kumotrowie: sobota.... !!! :)) Pozdrawiam, Gee Odpowiedz Link
patch_of_heaven Re: Edycja: 25.06.06, 20:35 Dzieki za wskazowki, ale pracuje obecnie na Macu wiec z tego co sie orientuje to PHP Designer 2005 odpada (a moze sie myle?). A moze ktos mi poleci program - darmowy odpowiednik Dreamweavera - dla Maca? Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: Edycja: 26.06.06, 10:35 Hej, Na wstepie chcialem powiedziec: MAKI GÓRĄ, a teraz pare linków do darmowych programów: www.w3.org/Amaya/ www.download.com/3120-20_4-0.html?tg=dl-2003&qt=html&tag=srch www.zoom.idg.pl/ftp/kategoria/mac_38/internet/HTML.html Wydaje mi sie ze najodpowiedniejszym wyborem jest Amaya, calkiem przyzwoita. Ja zawsze pisze w notatniku, nigdy nie mailem duzego projektu by musiec kozystac z superzaawansowanego programu. Wystarczy mi calkiem, ze l;adnie koloruje skladnie etc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
patch_of_heaven Re: Edycja: 26.06.06, 12:00 Dzieki juz sprawdzam! Pozdrowienia dla wszystkich Makowcow:) Odpowiedz Link
kszynka Re: NVU 29.06.06, 20:47 NVU - ma tę zaletę, że jest prosty jak FrontPage ale jednocześnie tworzy strony zgodne ze standardami! ktos poleca Amaya - hmm... tworzy zgodny ze standardami kod ale ze wzgledu na "kosmiczną" budowę nie przypadł do gustu ;-) może Tobie się spodoba? :-) Odpowiedz Link
aneko_chan FP a Dream.. 02.07.06, 14:17 Kiedys siedzialam tylko na FP (stare dzieje) prosty fajny program, niestety niezgodny ze standardem :/ i czesto sie wywala.. Kolejny minus dla tych, ktorzy przerzucili sie na XHTML+CSS, brak uzupelniania kodu... teraz wszystko pisze z palca i w DreamW wklepuje sie bardzo szybko. Jesli ktos zna jeszcze jakas ciekawa aplikacje dla piszacych strony :) dajcie znac pozdrawiam Odpowiedz Link