rybka.11 29.04.12, 19:00 auta, a jakie... chcielibyście mieć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Jakie macie 29.04.12, 19:56 Audi A8,ale nowszy model.Stary mnie sie znudzil. Odpowiedz Link
lounger Re: Jakie macie 29.04.12, 21:19 Ani prawka ani auta. Ale jakbym miała to coś w stylu auta Jasia Fasoli ale w nowszej wersji. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Jakie macie 29.04.12, 21:22 lounger napisała: > Ani prawka ani auta. Ale jakbym miała to coś w stylu auta Jasia Fasoli ale w n > owszej wersji. __________________ Ja mam podobne - bo mam stareńką micrę - zupełnie podobna do tego jasia autka Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Jakie macie 29.04.12, 21:24 i ma jeden duży plus to autko - wszędzie można zaparkować, bo wszędzie się zmieści i mało pali Odpowiedz Link
lounger Re: Jakie macie 30.04.12, 08:56 Wszędzie wjedziesz Fajnie, niekiedy nabieram ochoty na zrobienie ale szybko mi przechodzi. Odpowiedz Link
lounger Re: Jakie macie 30.04.12, 08:55 Taka pszczółka jak mawia mój mąż I taka do mnie pasuje. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: nie mam 30.04.12, 08:52 a umiem tylko zatrąbić. Rower miałam. Dałam Ryjkowi. Bardo cenny rower. niech pomyślę. ma chyba z czterdziechę. dostałam od taty, a potem dałam swej latorośli ( bo mu gwizdnęli współczesny) Uwielbiam go rower znaczy się od urodzenia miał trzy przerzutki taka małą skrzyneczkę z języczkiem przy kierownicy( angielską chyba) lekki zwrotny myślący ( jak tri na mnie jechał-coś wyprzedzał, a mnie nie widział- to chyba sam skręcił , bo nie wiem jak się uratowałam i w rowie wylądowałam- to były tylko metry) to je cudo no Odpowiedz Link
lounger Re: nie mam 30.04.12, 08:57 Rower będę miała dziś - jak upoluję. Nie wiem tylko jeszcze jaki. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: nie mam 30.04.12, 08:59 popytaj tu i ówdzie warto się dowiedzieć dobry rower to jak dobre auto Odpowiedz Link
lounger Re: nie mam 30.04.12, 09:04 Zauważyłam. Ja myślałam o czymś najzwyklejszym (zapamiętane z pięknych lat młodości jako niezniszczalne wigry lub coś w tym stylu) a tak wczytuję się i mętlik. Nawet upatrzyłam sobie piękny i zgrabny, do mnie pasujący ale mąż stwierdził że to (jak sama nazwa wskazuje) weekendówka i sprzedawca przytaknął, że może mieć krótki żywot. Odpowiedz Link
leziox Re: nie mam 30.04.12, 09:11 Tez mialem ROVER.Nawet niezle autko W malych autach niestety wygladam groteskowo ze swoimi wymiarami,wiec kupuje tylko wieksze modele. Nie ma to naturalnie nic wspolnego z plotka,jakoby duzi faceci kupowali sobie duze auta jako przedluzenie kutasa,bo akurat z tym nie mam zadnych problemow-tak psychicznych jak i fizycznych. Odpowiedz Link
leziox Re: nie mam 30.04.12, 09:31 Nie,sam ROVER.Firma chyba juz nie produkuje albo sie sprzedala Chinczykom. Za samochodami terenowymi-o ile nie jest to czolg-nie przepadam. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: nie mam 30.04.12, 09:48 jechałam parę razy landem jak dla mnie wóz - idealny wygodny( nie miałam kolan przy uszach i nie musiałam wpełzać tylko normalnie usiadłam) i miło obserwować świat z wysoka Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: nie mam 30.04.12, 09:18 nie patrz na kolor ( przynajmniej na początku) bacz by przerzutek za dużo nie było( po kiego?) bacz by był lekki( czasem potrza pchać ......) bacz by po drodze sam się nie rozkręcił, czasem warto ciut więcej zainwestować Odpowiedz Link
lounger Re: nie mam 30.04.12, 09:52 Moje wymagania: w miarę lekki, 3 przerzutki, dobrze sprawujący się na powierzchni tak asfaltowej jak i nie. Wyszło: rekreacyjny Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: nie mam 30.04.12, 09:54 aaa bo przeca ludzie nie tylko po asfalcie , ale i po terenach górzystych jadą( z wrodzonego lenistwa nie wzięłam tego pod uwagę))..) Odpowiedz Link
lounger Re: nie mam 02.05.12, 20:00 w żadne góry się nie wybieram, myślałam o leśnych ścieżkach Odpowiedz Link
rybka.11 Również 30.04.12, 10:05 marzę o rowerze Takim "fajnym", rekreacyjnym właśnie. Bo źle mi tak ciągle w aucie - człowiek właściwie w bezruchu pozostaje... Odpowiedz Link
leziox Re: Również 30.04.12, 11:00 No widzisz Rybka,taki rower nawet dla ciebie mialbym-praktycznie nowy,pare tylko km na liczniku,24 biegi,dynamko w osi,wiec nic sie nie czuje przy pedalowaniu,kierownica z gábka,solidna rama ale nie za ciezki.Swiatelko tylne nawet gdy sie stoi,ma. Kosztowal ponad 300 euro i to w hurtowni po znajomosci,za polowe ceny oddalbym Odpowiedz Link
lounger Re: Również 02.05.12, 20:01 rybka.11 napisała: > marzę o rowerze Nie marz tylko kupuj. Ja od poniedziałku (prawie) z niego nie schodzę Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Również 03.05.12, 08:06 lounger napisała: > rybka.11 napisała: > > > marzę o rowerze > Nie marz tylko kupuj. Ja od poniedziałku (prawie) z niego nie schodzę ___________________ Muszę jeszcze trochę czasu wygospodarować - ale w sumie nocą też mogę jeździć > > Odpowiedz Link
lvova Re: Jakie macie 30.04.12, 15:05 Prywatnie to mam 3 rowery i to mi wystarcza i nigdy nie kupię sobie samochodu,,,a służbowo to mam KIA Pregio i też mi wystarcza tak w pracy jak i na potrzeby prywatne,,,,jednakże rower przedkładam ponad każdy samochód Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Jakie macie 30.04.12, 19:52 Nie dysponuje służbowym autem - ale do pracy musze jakoś dojeżdżać - komunikacji "zbiorowej" nie ma - na rower za daleko - poza tym, przyjeżdżałabym do pracy upocona jak prosiaczek, a nie ma gdzie wziąć prysznica ... Zostaje mi biedne autko i ...jazda rowerem w sferze marzeń na razie... Ale, mam nadzieję, wszystko zmierza w dobrym kierunku... Odpowiedz Link
rybka.11 Kia Pregio 30.04.12, 19:55 to taki van . Cos "transportujesz" w tej swojej pracy zapewne... A klimatyzację posiadasz - bo w takie upalne dni to masakra by była jeździć w puszcze blaszanej 8 godzin.... Odpowiedz Link
lvova Re: Kia Pregio 30.04.12, 20:27 Taki sobie vanik,,,klimatyzację ma co sobie bardzo chwalę,,,,a takie tam rózne pierdoły potrzebne by ludki mogła sobie TV ogląda,po necie pobiegac,czy z koleżanka przez telefon pogadac On wygląda identiko Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kia Pregio 30.04.12, 20:30 To te ludki maja bardzo fajnie w tej pracy - TV, internet, telefon i... klimatyzacja Żyć nie umierac - i jeszcze płacą za to Odpowiedz Link
lvova Re: Kia Pregio 30.04.12, 20:33 Tak to ja mam w pracy,a ludki tak maja w domu ,,, a w pracy niektóre tez Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kia Pregio 30.04.12, 21:04 To ja też tak chcę mieć w pracy Nie ma tam gdzie dla mnie etatu? Odpowiedz Link
lvova Re: Kia Pregio 01.05.12, 18:50 Mianowicie,bynajmniej dlaczego by nie,,,ale zasadniczo to w jakim charakterze ? Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kia Pregio 01.05.12, 20:33 lvova napisał: > Mianowicie,bynajmniej dlaczego by nie,,,ale zasadniczo to w jakim charakterze ? > ______________________ A nie potrzebujesz.... asystentki na przykład? Odpowiedz Link
lvova Re: Kia Pregio 02.05.12, 08:34 Jasne że by się przydała,,,pomagałabyś mi nosić te wszystkie ustrojstwa Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kia Pregio 02.05.12, 12:10 Co to jest, to marki THOMSON? Bo inne rzeczy znam i wiem, mniej więcej , do czego służą (drabina ). Nosiłabym, a jakże, chyba w swej branży, jako jedyny, posiadałabyś asystentkę)) Odpowiedz Link
lvova Re: Kia Pregio 02.05.12, 12:14 Ten Thomson to jest modem A jeszcze bym Ci znalazł zajęcie w biurze (jest klima),trochę roboty papierkowej,trochę marketingu Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kia Pregio 02.05.12, 12:26 lvova napisał: > Ten Thomson to jest modem > > A jeszcze bym Ci znalazł zajęcie w biurze (jest klima),trochę roboty papierkowe > j,trochę marketingu __________________________ O - marketing - sprzedać to ja potrafię - wszystko )) No i ta klima... Modem? Sieci teleinformatyczne?... Drabina? BOSH... No coś mi to mowi Odpowiedz Link
lvova Re: Kia Pregio 02.05.12, 12:30 A co mówi? Jeszcze tylko byś mim pomogła dopilnować by to działało i to wszystko Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kia Pregio 02.05.12, 12:34 lvova napisał: > A co mówi? ______________ Coś, aczkolwiek muszę to sobie "poskładać" > > Jeszcze tylko byś mim pomogła dopilnować by to działało i to wszystko ____________________________________ Nie ma sprawy (serwerownia jak, czy co? ) > Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kia Pregio 02.05.12, 12:57 lvova napisał: > Stacja czołowa ______________________ Czyli to?: "Stacja czołowa (ang. headend) to centralny punkt dystrybucyjny w sieci telewizji kablowej. Mieści ona odbiorniki/nadajniki satelitarne, modulatory sygnałów, systemy warunkowego dostępu, sprzęt transmisji danych (CMTS) oraz inne urządzenia niezbędne do rozprowadzenia sygnału. Zdecydowana większość sieci kablowych używa technologii światłowodowej, która dopiero w pobliżu większych skupisk mieszkańców zamieniana jest na kabel miedziany. Często sieć kablową określa się angielskim określeniem Hybrid fibre-coaxial (HFC) czyli hybrydy światłowodu i kabla koncentrycznego." > > OK,no to czekam _______________________ Mówisz i masz... Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Jakie macie 01.05.12, 20:34 E tam, takie "przyziemne" Audi?? )) Ja to bym marzyła o... czerwonym ferrari na przykład Odpowiedz Link
black-sandra Re: Jakie macie 01.05.12, 23:19 No dobra , ewentualnie mogło by być jeszcze Porsche Cayenne czerwone oczywiście Odpowiedz Link
nado.lpa Re: Jakie macie 01.05.12, 23:38 porsche SUV?! świat się kończy a nie, sorki, skończył się na mercedesie w rozmiarze siatki na zakupy Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Jakie macie 02.05.12, 05:56 I to jest Marzenie , a nie jakieś tam Audi pospolite (na które mnie akurat nie stać ) ) Odpowiedz Link
leziox Re: Jakie macie 02.05.12, 21:19 Audi wcale nie sa pospolite.SUV to inna bajka,ale np.Audi RS 6,R8,S8 itd to juz calkiem ciekawe autka. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Jakie macie 03.05.12, 08:08 leziox napisał: > Audi wcale nie sa pospolite.SUV to inna bajka,ale np.Audi RS 6,R8,S8 itd to juz > calkiem ciekawe autka. __________________ o.k. - nie sa pospolite, ale te "zwykłe" audi sa "osobnikami" występującymi często w przyrodzie Odpowiedz Link
leziox Re: Jakie macie 03.05.12, 10:52 Tak,ale pomysl nad jednym-jak ci sie zrábie sprzeglo w Ferrari,naprawa kosztuje cie ok.15.000 Euro. W Audi o wiele mniej Odpowiedz Link
black-sandra Re: Jakie macie 03.05.12, 12:42 No patrz , a ja myslałam , że w takich autkach nic nigdy się nie psuje Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Jakie macie 03.05.12, 14:03 black-sandra napisała: > No patrz , a ja myslałam , że w takich autkach nic nigdy się nie psuje ____________________ Psuje, psuje Szczegolnie w tych "nowych", zaprogramowanych tak, by klient musiał serwisować, bądź ewentualnie kupić nowy - przecież ktoś musi koniunkturę napedzać Z czego żyłyby koncerny samochodowe? Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Jakie macie 03.05.12, 14:01 Ale z kolei jak mnie stać na Ferrari, to na naprawę - tym bardziej - ewentualnie kupiłabym nowe Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Jakie macie 03.05.12, 14:10 A mnie obecnie to nie stać nawet na ten rower, co mi go proponowałeś Więc zarówno Ferrari jak i Audi to w sferze marzeń Ale ja mam marzenia mniejsze - takie jakieś małe autko, powiedzmy z około 2000 roku, z małym silnikiem (1.0 najlepiej ) . Odpowiedz Link