Gość: 0uh90 IP: *.wroclaw.mm.pl 06.06.10, 17:16 Ile zabrać na dwutygodniowe wakacje na Bali na dwie osoby? Hotel mamy ze śniadaniem. Czy 600$ starczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olek Re: Bali ile $ IP: 188.33.185.* 06.06.10, 19:54 kiedy wyjeżdzasz ? mam ten sam dylemat. Planuje zabrać $1000. Po zapłaceniu za hotel zostanie mi $700. Biorę kartę płatniczą Mbanku dzięki której wypłaty z bankomatu mam bezpłatne na całym świecie. Alior Bank również ma bezpłatne wypłaty Ile zabrać $ nikt ci nie powie bo wydatki każdego są inne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0uh90 Re: Bali ile $ IP: *.wroclaw.mm.pl 06.06.10, 21:28 W sierpniu. Ja planuje 600$ na dwa tygodnie za dwie osoby. Też mam kartę mbanku, ale chyba w tak daleką podróż wolę zabrać $, ewentualnie euro. Hotel ze śniadaniami, więc zostaje reszta. 5 wycieczek polecono mi za 75$ w www.baliparadisetour.com/bali_daily.php (tyle kosztują wszystkie wycieczki po negocjacji, tzn. sprzedaży hurtem). Musi starczyć. Podobno jedzenie nie jest tak tanie jak w tajlandii, ale w końcu to Azja. Alkohol podobno jest drogi, trzeba będzie wsiąść chyba swój, niestety bez lodu. Podobno hotele też nie są nadzwyczajnej jakości. Jakoś będzie. Wycieczkę planujemy kupić za ok. 900e/os/2tyg. w którymś z nimieckim biur. Zastanawiam się tylko co będziemy tam robić jak zwiedzimy wyspę. Podobno plażować raczej na bali się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Bali ile $ 06.06.10, 22:15 tak się składa że 2 miesiące temu byłem dwa razy przelotem przez bali w kucie - bankomaty nie pobierają strasznych prowizji za wyciąganą forsę ;) alkohol w sklepach jest w cenach do przyjęcia, a w knajpie możne zjeśc za normalna forsę - oczywiście ceny odstają od tych w całej indonezji - nie porównuje do małych miasteczek na jwie czy wysp w oklicach komodo mam nadzieje, że nie zamierzesz spędzić 2 tygodni w denpasar - ja nie zrobiłem tam nwet zdjęcia bo to masakra jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Bali ile $ 06.06.10, 22:30 Jedzenie jest w miarę tanie, obiad w takiej restauracji w 3* hotelu można zjeść za jakieś 20-30 pln ( ok. my byliśmy w 2007). Są bankomaty, np. w Sanur jest bankomat Citibanku z tego co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś