Gość: dziuniak IP: 94.254.135.* 15.06.10, 11:36 Proszę o opinię o GRECOS, ma przyzwoite ceny,ale nie wiem jakajakośćpobytu oferuje. Chciałabym polecieć z nimi na Korfu, co o tym sądzicie? Proszę poradźcie mi.dziunia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: meredith Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.icpnet.pl 16.06.10, 12:19 Nie polecam. na przełomie maja i czerwca byliśmy z Grecosem na Kos. na lotnisku rezydent poinformował nas, że hotel, który zarezerwowaliśmy (Ammos) jest ciągle w remoncie i przenoszą nas do Akti Beach. Dzień przed wylotem dzwoniłam do biura w Poznaniu i pani zapewniała mnie, że wszystko z wyjazdem jest ok. Hotel, który wybraliśmy, był na północy wyspy, kameralny i przy piaszczystej plaży. Akti, co prawda też ma 4 gwiazdki, ale jest na południu, plaża kamienista i ma ponad 300 pokoi. Komfort przebywania tam był porównywalny z centrum handlowym w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuniak Re: OPINIE o BP Grecos IP: 94.254.222.* 16.06.10, 13:03 B. dziekuję za podppowiedź, szkoda, po raz kolejny to przykład na to,że trzeba uciekać od biur pożal się Boże i wybiierać drogie lecz sprawdzone TUI i Scan. Pozdrawiam dziunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histe Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 13:20 A my właśnie wrócilismy z Korfu z Grecosem i było wszystko ok począwszy od samolotu przez transfery- hotel a na rezydencie kończąc. Wybralismy tą wyspę ze wzgledu na jej niezykły zielony klimat a hotel w malej miejscowości Arillas ze względu na nasze dziecko i było ok. Z biurami podróży jest jak z samochodami niby kupujesz nowe/niby masz gwarancje a i tak czasami szlag cię trafia....naprawde nie mozna generalizować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuniak Re: OPINIE o BP Grecos IP: 109.243.123.* 16.06.10, 21:01 Dzięki za info i punkt widzenia, to cenne. Czy mogę prosic o podanie nazwy hotelu i kilku słow na jego temat, Czy czysto i czy w oklicy są fajne tawernki i sklepiczki i miejsca spacerowa. Dziekuje juz z góry pozdrawiam, Dziunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histe Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 09:21 Bylismy w Arillas to kameralna miejscowość na północno-zachodnim wybrzeżu. Hotel to Akti Arilla (można sprawdzic mają swoja strone w internecie)W miejscowości tej jest kilka tawer/barów/sklepów ale to niewielka i raczej spokojna miejscowość ( jedyny minus to 2 bary z których do 1 w nocy leci głośna muzyka) plusy to piaszczysta plaża, naprawde miła atmosfera w hotelu i dobre jedzenie, warto pożyczyć auto i pozwiedzać wyspę wokól mnóstwo zieleni ( jak na Grecje) góry, zatoki, błękitne morze.... Corfu jest wyspa na którą chce sie wracać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: OPINIE o BP Grecos IP: 204.45.55.* 17.06.10, 11:56 byliśmy z nimi rok temu na Rodos, wszystko bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
sobusia Re: OPINIE o BP Grecos 31.08.10, 13:20 witam wlasnie wrocilam z wakacji z tym biurem, bylam na rodos. balam sie bo rowniez ich nie znalam, ale okazalo sie ze to dosc znane biuro organziujace loty wlasnie w stron grecji itp. biuro suoer, spisali sie po calosci, rezydent dosteopny pod telefonem 24h- sprawdzone telefonem o 4 rano, byl dodakowy rezydent jakby co, w hotelu dwoch animatorow z grecosa- inne bardziej znane biuro bylo pod nas podpiete, na lotnisku nas odebrala pani- nie dlao sie jej nie zauwazyc, zawiezli nas klimatyzowanym autokarem do hoteli ze wszelkimi informacjami, dostalismy karte ubezpieczeniowa, biuro naprawde polecam, i pewnie sie z nimi wybiore na krete :) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: OPINIE o BP Grecos 01.09.10, 20:10 o 4ej rano dzwoniliście do rezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
only-tolok Re: OPINIE o BP Grecos 01.09.10, 13:55 Nie słyszałam o tej firmie. Warto bardzo dokładnie sprawdzić ten adres. Prawda jest taka ,że najlepiej jest ufać bardziej znanym firmą na przykład ok-tours. Jest to jakaś gwarancja bezpieczeństwa. Tym bardziej,że żyjemy w "globalnej wiosce" i można sprawdzić dosłownie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
mamma-mia66 Re: OPINIE o BP Grecos 01.09.10, 19:34 Byłam z nimi w ubiegłym roku na Krecie. Biuro, rezydent - bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
samotna_wedrowniczka Re: OPINIE o BP Grecos 22.12.10, 15:15 Bardziej znane ok-tours?? Ciekawe komu!! Jak weszłam na stronę z ciekawości to trudno byłoby mnie przekonać, że to sprawdzone i wiarygodne biuro! A nie zawsze większe biuro musi być na 100% - popatrzcie na Orbis Travel! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boys dont cry Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.elektrosat.pl 23.12.10, 08:25 słyszałem o ok tours, znajoma kiedyś wysyłała dzieciaka na jakieś kolonie, za duzo jednak na tenat tego biura nie wiem, bo młody po 3 dniach nie ogarnął i ze łzami w oczach wracał do domu (dosłownie;) jeśli chodzi o grecosa to moim zdani8em jeśli chodzi o tak sprofilowana ofertę jaką mają tzn chodzi mi o grecje głównie (mają jeszcze chyba majorke, ale to nic nnie wiem), to są niewątpliwie najlepsi u nas i bardzo wiarygodni. Trochę poszperałem przy okazji planowania ostatnich wakacji, pogadałem ze znajomymi, poszukalem w sieci, zadawałem mnostwo pytan konultantowi i naprawde musze stwierdzic ze pelen profesjonalizm. Ostatecznie postanowilismy niespodziewanie zmienić cel podrózy na wschod, ale to nie z winy grecosa. Generalnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.12.10, 19:32 Ja byłam z Grecosem na Rodos i było super! Bardzo fajne animacje, rezydent dostępny pod telefonem i fachowa obsługa. Wcześniej słyszałam, że pracuje tam dużo zapaleńców i potwierdzam to - znają się na rzeczy i dobierają fajne hotele do potrzeb! Na pewno to nie moja ostatnia styczność z tym biurem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katja Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.10, 12:25 Hello :) byliśmy z mężem na Rodos z Grecosem i szczerze polecam. Cena niewygórowana a organizacja wycieczki świetna. Ani ja ani mąż nie jestesmy z natury marudni więc naprawdę nam się podobało ale znajac zycie pewnie i tak znajdzie się ktos kto bedzie narzekał na szereg pierdół które w ogóle nie sa zwiazane z organizatorem. A to że pogoda nie taka, że woda za zimna inni ze za ciepła, że tips się złamał ...ludzie naprawde sa czasem dziwni i za kilka złotych wymagają żeby ich najlepiej sam Pan Bóg i wszyscy święci przez całe wczasy niańczyli... Nam się podobało i polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 14:20 hahaha, to tak, przecież złamany tips to bardzo poważna sprawa,, uważam, że kazdy rezydent powinien mieć udokumentowane umiejętności przyczepiania takowych;) wracając do tematu - myślę, że nawet w najlepszych biurach takie coś może się przydarzyc (mowie o zmianie hotelu), wiec jak dla mnie scan czy holiday wcale nie są gwarancja, ze bedzie inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta-pacyfista Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 15:43 ja też nie mam nic do zarzucenia grecosowi. wszystko lekko łatwo i przyjemnie się załatwiało, chcieliśmy sobie z rodziną zrobić wielkie wypasione wakacji i w czerwcy byliśmy na korfu w sandy beach. w ogole bardzo polecam ten hotel tak czy inaczej, bo jest to duży estetyczny kompleks z przestronnymi ogrodami, basenami i niską zabudową. bylismy przygotowani na mnostwo ludzi ale wcale nie bylo ich tak duzo (a to przeciez byla koncowka czerwca).poza tym super odpoczynek na piaszczystej plazy (i czystej! to wazne jak sie z dzieciakami jedzie), mielismy bardzo blisko do miasta wiec jak jakies zakupy czy cos to bez problemu raz dwa . a widoczki naprawde piekne. żona od razu ma lepszy humor itp:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marika Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.11, 21:06 hahaha no tips zlamany to rzeczywiście powód do oskarżania biura podróży o wakacyjną katastrofę hahaha:) ale niestety może i tak być bo ludzie są naprawdę niereformowalni i przemarudni ;) W każdym razie mi sie na wakacjach z Grecosem tips nie złamał i mojej siostrzyczce też nie, więc nie było jak złych doświadczeń nabarć hahaha:D polecam biuro z czystym sumieniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziunia Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 16:58 Grecos ma spoko hotele, sprawdzone, w ciekawych miejscach za bardzo spoko cenę! Warto pojechać, zwłaszcza biorąc pod uwagę ceny innych większych biur. Polecam ich Odpowiedz Link Zgłoś
psia-kostka Re: OPINIE o BP Grecos 26.01.11, 20:42 A ja polecam i to mocno! Na Korfu byłam z nimi w Gelina Mare i wróciłam bardzo zadowolona. transfer z i na lotnisko bez problemu, hotel zgodny z opisem, lezaki i parasole na plaży darmowe, fajne animacje. Samo Korfu też przepiękne - na pewno nie raz tam wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.11, 20:35 Na tle innych biur bardzo spoko. Wszystkim zdarzają sie wpadziochy a akurat z tym biurem nie było zadnych przebojów. jak dla mnie 3 razy tak. brać , bukować , leciec i wypoczywać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justynakielce Re: OPINIE o BP Grecos 28.01.11, 09:33 Wykupiłam u nich wczasy na Rodos w promocji first minute w cenie 2450/os. za 2 tygodnie z HB , teraz ten sam hotel kosztuje 2309/os.Biuro zachowało się naprawdę super-dzisiaj dostałam nową umowę z kwotą odpowiednio mniejszą.Jak ktoś nie jest zdecydowany co do wyboru BP to niech sprawdzi ceny w Grecosie,są naprawdę bardzo korzystne,a i biuro sprawdzone.Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
niemarudzaca Re: OPINIE o BP Grecos 28.01.11, 10:41 Potwierdzam - naprawdę starają się zadowolić klientów i dbają o nich. Nie mogą sobie pozwolić na koszmarnie drogie reklamy, to reklamują się w inny sposób - po prostu zadowolonymi klientami :) U mnie to podziałało - polecam wszystkim znajomym! Odpowiedz Link Zgłoś
samotna_wedrowniczka Re: OPINIE o BP Grecos 01.03.11, 15:53 Grecos - dobre biuro, kilkakrotnie sprawdzone osobiście i przez znajomych. Pokazują się z jak najlepszej strony, ceny mają też niewysokie.Malutki minusik - nieco ograniczone destynacje, ale akurat do takich miejsc, które bardzo lubię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryszko2 Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.147.207.234.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.03.11, 17:48 Byłem z dziewczyną na Rodos w hotelu Sunrise 2 lata temu we wrześniu, cena nie najniższa, ale wakacje bardzo miło wspominamy. jeszcze dostaliśmy pokój z widokiem na morze, wszystko bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian123 Re: OPINIE o BP Grecos IP: *.146.135.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.09.16, 21:10 Zdecydowanie nie polecem BP GRECOS - dopuścili się oszustwa !!! (Grecja, Nea Skioni, Skion Palace) w dniach od 2016-07-27 do 2016-08-03 doszło do następujących nieprawidłowości: HOTEL: - BRUD, USZKODZENIA NA TERENIE OBIEKTU POKOJE: - BRUD W POKOJU - INSEKTY I GRYZONIE W POKOJU - ZŁE SPRZĄTANIE - AWARIA WANNY/TOALETY/CIEPŁEJ WODY ITP. - BRAK WYMIANY RĘCZNIKÓW - BRAK WYMIANY POŚCIELI WYŻYWIENIE: - PROBLEMY ŻOŁĄDKOWE - BRUDNE NACZYNIA - BRUDNE STOLIKI - MONOTONNE WYŻYWIENIE - ZEPSUTE JEDZENIE TRANSPORT: - OPÓŹNIENIE SAMOLOTU (CO NAJMNIEJ O 3H) Na podstawie art. 16 b ust. 3 ustawy z 29 sierpnia 19997 r. o usługach turystycznych (tekst jednolity: DzU z 2004 r. nr 223,poz 2268, z późniejszymi zmianami), niniejszym składam reklamację imprezy turystycznej o numerze rezerwacji 1439738 odbywającej się w Grecji w dniach 27.07.2016 r. - 03.08.2016 Informuję, iż na spotkaniu dnia 28.07 o g. 9.00 z Rezydentką Joanna Błaszczyk otrzymaliśmy od niej informację, że jest świadoma wad i, że " walczy" z tym od dłuższego czasu. Wszystkie Nasze uwagi, żądania oraz roszczenia zostały przez nią spisane i przez wszystkich uczestników spotkania podpisane. Dostaliśmy również od niej zapewnienie, że wróci do Nas nazajutrz z informacją nt. tego co udało się załatwić. Więcej jej nie widzieliśmy, a sytuacja nie uległa zmianie. Pani Sprzątająca pojawiła się tylko raz przez pobyt 8 dniowy, więc co za tym idzie nie mieliśmy wymienianych ręczników, pościeli, papieru, zamiatanej podłogi itd... pomimo zgłoszeń w Recepcji. Jedzenie monotonne, nieświeże, zimne bardzo często zdarzało się to samo na obiad i kolację oraz na drugi dzień, na śniadanie do picia powinny być soki, których nie było z powodu awarii nalewaka. Chodziliśmy głodni, a w pobliżu nie było sklepu, czy restauracji. Naczynia, szklanki i sztućce były bardzo brudne, z zaciekami, co również nie wzbudziło zdziwienia u Pani Joanny kiedy jej o tym powiedzieliśmy. Napoje w barze przy basenie były ciepłe, wygazowane, bardzo złej jakości pomimo panujących upałów. Woda w basenie dla dzieci była brudna i pływały w niej brudy. Wanna miała dziurę w podłodze, co utrudniało kąpiel, ponieważ woda wypływała na podłogę. Dziecko 1 dzień przed końcem pobytu dostało zatrucia pokarmowego, 40 stopniowej gorączki, bule brzucha, wymiotów, co potwierdził lekarz w Polsce zaraz po powrocie. Chore dziecko musiało znosić blisko 4 godzinne opóźnienie samolotu w drodze powrotnej. Obsługa była niemiła i w sposób bardzo dosadny okazywała swoje niezadowolenie z powodu pobytu ludzi polskiego pochodzenia. Co organizator miał na myśli zapewniając, że będą to "aktywne wakacje" oraz pozycjonując hotel w 4* ( obiekt o dobrym poziomie usług i infrastruktury) ? W ofercie dostaliśmy zapewnienie o plaży piaszczysto żwirkowej, a była kamienista. Recepcja miała działać 24 h, a Pani Rezydent na spotkaniu stwierdziła, że tak nie jest i, że Pan z recepcji przychodzi kiedy zajdzie potrzeba. W momencie wyjazdu o 5.20 rano nie zastaliśmy nikogo ani nie dostaliśmy wody na drogę, nie mieliśmy gdzie zostawić klucza. W ofercie był Bar w lobby, którego nie było. W pokoju co chwila pojawiały się jakieś robaki, owady. Uważam, że przytoczone rzeczy, a przede wszystkim wypowiedzi Pani Rezydent Joanny Błaszczyk, jej świadomość problemu, który nie został nam zakomunikowany w trakcie zakupu wycieczki świadczą o popełnieniu przestępstwie oszustwa i nie dopełnieniu warunków umowy przez Firmę Grecos Holiday Sp. z o.. Żądam zadośćuczynienia za znaczną różnicę pomiędzy zapewnieniem Organizatora, a stanem faktycznym, stres, nerwy, straty moralne związane ze zmarnowanym urlopem, zatrucie dziecka na które zostaliśmy narażeni w związku z niewłaściwym wykonaniem umowy przez Organizatora wyjazdu. Raz jeszcze dodam, że Pani Rezydent była wszystkich tych rzeczy świadoma, komunikując nam, że od długiego czasu z tym „ walczy”, a nie zostało to nam powiedziane w momencie zakupu wczasów Odpowiedz Link Zgłoś