Dodaj do ulubionych

oasis tours

05.03.11, 22:21
Witam mam pytanie na temat biura podróży oasis tours lecę w czerwcu do hotelu jungle aquapark z tym biurem i chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś był z tym biurem w tym hotelu bo na forach widzę tylko złe opinie czym mam się sugerować i czy jest sens wylotu z tym biurem z góry dziękuję za infirmacje
Obserwuj wątek
    • doris4227 Re: oasis tours 05.03.11, 22:34
      ja bylam z tym biurem dwa razy. wszystko okay bylo. wiadomo sa tacy co narzekaja ale tym to nikt wedlug mnie nie dogodzi. rezydenci nie sa od prowadzania za reke a grupa to nie przedszkole. ja bylam zadowolona czego i tobie zycze. milych wakacji.ja lece z sun fun, zobacz jak na tych nadaja.... grunt to bezpiecznie zasiasc w hotelowym lezaku i oby byl spokoj i fakultety. reszta to pikus. powodzenia.
      • zenekbenek Re: oasis tours 06.03.11, 01:03
        Ja też byłem z Oasis i wszystko było w porządku tzn nie było różnicy w obsłudze gości w stosunku do innych biur z którymi bywałem. Takze byłem w Jungle AP
        pozdrawiam
      • brzydal1919 Re: oasis tours 26.05.11, 21:35
        Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ostatnio był w hotelu jungle AP z biurem oasis tours ponieważ lecę z nimi 17. czerwca i czytam same negatywne opinie o tym biurze nie wiem czy mam się sugerować bardzo prosze o opinie bedę wdzięczny
        Pozdrawiam!!!
    • Gość: Kasia Re: oasis tours IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.11, 22:19
      Ja bym nie ryzykowała, lepiej przeczytaj: forum.gazeta.pl/forum/w,622,121713274,121713274,czy_ma_ktos_umowe_z_oasis_.html
      To z forum o Egipcie.
      • Gość: edolada Re: oasis tours IP: *.bms.com 07.03.11, 09:45
        Życzę jak najlepiej ale jestem jedną z osób, której Oasis zwleka z oddaniem pieniędzy. Czekam juz ponad miesiąc. Też miałam rezerwacje na hotel Jungle w czerwcu, zrezygnowałam bo im nie ufam. Zresztą ten hotel juz nie jest ich hotelem klubowym Oasis Fun Club jak to podają w katalogu Lato 2011.
    • Gość: Ola Re: oasis tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 13:19
      Ja zo Oasisem polecę już 3 raz tym razem Tunezja Caribbean z aquaparkiem
      Za każdym razem jestem bardzo zadowolona
      Poza tym poszukajcie biura które ma dobre opinie - i co nie ma ?
      To dlatego że my Polacy jesteśmy ciężkimi turystami i lecąc na wakacje jesteśmy oburzeni że nie było murzyna który by wachlował jak za ciepło i latał po drinki
      • Gość: edolada Re: oasis tours IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 23:53
        czytanie ze zrozumieniem się kłania. W wątku do którego link został podany nikt nie narzeka na to czy murzyn wachlował czy nie ale jest mowa o tym, że BP Oasis Tors jest nieuczciwe, że bezprawnie przetrzymuje czyjeś pieniądze, że udziela kłamliwych i pokrętnych odpowiedzi.
        Gratuluje, że Pani sie udało i życze kolejnego udanego wyjazdu. Rezerwując wyjazd a nawet jeszcze składając rezygnacje byłam pozytywnie nastawiona. Liczyłam na to, że jeśli ja jestem uczciwa to druga strona też. Jeszcze raz życzę bezproblemowych wakacji i tego by nie została Pani oszukana i zwodzona tak jak ja i wiele innych osób, która wciąż czeka na zwrot własnych pieniędzy.
    • Gość: graga123 Re: oasis tours IP: *.telpol.net.pl 15.03.11, 00:28
      ja byłam w zeszzłym roku z tym biurem i nie mam im nic do zarzucenia nawet biuro było pierwsze do pomocy na lotnisku gdy nie moglismy wylec z powodu burzy piaskowej ,wszysscy rezydenci biura byli pomocni.Jeden minus to ze wiza kosztowałe nie 15 dolara lecz 18 niby taka maja umowe ,hotel tez jest ok polecam jednak skozystac z oferty oasisu
      • Gość: gość Re: oasis tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 13:20
        Wizę każdy płaci sam na lotnisku , jeśli płaciliście 18 $ to zarobił na was rezydent , nie jest to kwestia umowy.
        • Gość: graga123 Re: oasis tours IP: *.telpol.net.pl 16.03.11, 23:46
          wiem o tym ze kazdy płaci sam, czy zrobil nas rezydent czy kto inny nie wazne juz teraz ,ale fakt ze oasis placi wiecej .Zresztą 3 dolary w jedna czy w druga nie ma dla mnie róznicy
          • Gość: kasia Re: oasis tours IP: *.159.56.194.static.crowley.pl 17.03.11, 08:53
            To nie majątek ale chodzi o sam fakt. 3 dolce od każdego to już konkretna kasa się uzbiera. Naciągactwo. Ja bym nigdy nie pojechała z biurem, którego klienci czekają tygodniami na zwrot SWOICH pieniędzy za wczasy w Egipcie, które się nie odbyły. Te zwodzenia i kłamstwa, o których można przeczytać na forum Egipt - żenada.
            • Gość: Gośc Re: oasis tours IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 09:04
              Co ? Wiza po 18 dolców? Każdy może sobie kupić przed odprawą po 15 dolców a oni sprzedawali Wam po 18 ? Niech nikt mi nie mówi że to uczciwe biuro.Tu nie chodzi o te 3 dolce ale przez kilka miesięcy uzbiera się niezła sumka.A gdy jedzie się rodziną to już nie trzy lecz np.12 za cztery osoby.Niedobrze mi się robi jak czytam takie rzeczy.
    • Gość: Janb Re: oasis tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:17
      mają fajną Tynezję
    • Gość: kaja Re: oasis tours IP: *.radymno.org 25.03.11, 08:12
      Tak jak najbardziej . zmienili sobie warunki umowy . jak chciałam zrezygnowac z wyjazdy to potrącono mi całą 1000 zł zaliczkę -rezygnowałam 40 dni przed terminem a całośc imprezy wynosiła 3300
    • Gość: Ania Re: oasis tours IP: *.homenett.pl 30.03.11, 23:33
      Pracuje w biurze podróży, mamy wszystkich organizatorów możliwych... Wszyscy są siebie warci, no może poza TUI. Leć i się nie przejmuj głupimi opiniami. Mają dobre ceny ;)
      • Gość: Asia Re: oasis tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 09:14
        A co do vizy byłam z innym biurem i formalności na lotnisku trwały prawie 2 godziny a klienci Oasisa byli tam góra pół godziny. Dałabym 3 dolary więcej żeby wszystko szybciej pozałatwiać
    • kasia.xxx Re: oasis tours 28.05.11, 17:53
      Skoro mowa o tym biurze, to dorzuce swoja opinie na ich temat. Ostrzegam wszystkich przed praktykami, jakie to biuro stosuje w przypadku, gdy zobowiazane jest zwrocic klientowi pieniadze za wycieczke. W moim przypadku biuro SAMO uznalo prawo do zwrotu wplaconej zaliczki, SAMI tez zamiescili w regulaminie paragraf o najpozniej 14-dniowym terminie zwrotu pieniedzy... i co? Ano nic. Pieniedzy zero. Po uplywie nieco powyzej 14 dni zaczynamy sie upominac, tzn. ja oraz agentka, ktora posredniczyla w sprzedazy, a pozniej anulowaniu rezerwacji. Slyszymy raz po raz, ze pieniadze juz jutro beda wyslane, przy czym nastepnego dnia to samo, pozniej, ze nie ma kogos tam odpowiedzialnego za zrobienie przelewu, potem, ze przelew zostal wyslany- przy czym raz slysze, ze we wtorek, pozniej, ze w srode, pozniej znowu, ze w piatek. Pan rozmawiajacy z nami traktuje nas jak osoby uposledzone umyslowo, ktore nie maja pojecia, ile ida przelewy (i ze malo prawdopodobne jest, aby szly np. ok. tygodnia).Przez ok. dwa tygodnie (a juz po przekroczeniu terminu zwrotu pieniedzy) trwa nasze użeranie sie, polegajace m.in. na codziennym dzwonieniu i upominaniu sie o WLASNE pieniadze, ktore w tym czasie sa juz ewidentnie bezprawnie przetrzymywane przez biuro OASIS. W koncu - ostatecznie - zwrot nastepuje, oczywiscie bez zadnych odsetek czy slowa "przepraszam", a dla mnie żenujace jest to, ze musialo to trwac tyle czasu, ze zostalam przy okazxji potraktowana jak idiotka, ktora slyszy z dnia na dzien slowo 'jutro' i musi sie upominac o swoja wlasnosc. Dla wyjasnienia - biuro Oasis od poczatku SAMO uznalo nasze prawo do rezygnacji w zwiazku ze zmiana w organizacji wycieczki i kwestia zwrotu calosci zaliczki nie zostala przez nich w zaden sposob zakwestionowana. Malo tego, juz po fakcie dowiedzialam sie, iz podobny przypadek mial ktos, kto rowniez otrzymal decyzje o zwrocie pieniedzy za wycieczke z tego samego biura, tyle, ze nieco wczesniej, bo w okresie zamieszek w Egipcie.
    • Gość: Turystka Re: oasis tours IP: *.radom.vectranet.pl 17.08.11, 17:15
      WIELKA PORAŻKA!!! NIGDY WIĘCEJ!!!

Oasis Tours NIE ZASŁUGUJE NA MIANO „BIURA PODRÓŻY”!
      Oasis Tours to WIELKA PORAŻKA!
      KATEGORYCZNIE ODRADZAM KAŻDEMU!

Oasis Tours to zwykli oszuści, którzy tylko czekają żeby zapłacić im za wycieczkę. Całe zainteresowanie klientem – turystą mija kiedy na ich konto wpłynie należność – od tego momentu liczcie na siebie, bo na pewno nie na Oasis Tours!
      Niestety od Oasis kupiliśmy wycieczkę do Tunezji. Problemy zaczęły się już na lotnisku. Z powodu awarii samolotu wylecieliśmy dobę później. Przez cały ten czas ze strony biura nie otrzymaliśmy żadnej pomocy, żadnego wsparcia, ani rzetelnych informacji na temat dalszych losów wycieczki. Po przyjeździe na miejsce wcale nie było lepiej. Umowa dot. wycieczki obejmowała zakwaterowanie w hotelu o standardzie czterogwiazdkowym, na miejscu okazało się, iż standard hotelu to 3+. Od rezydentki, pani Moniki również nie otrzymaliśmy jakiejkolwiek pomocy. Nie okazała żadnego zainteresowania, kiedy potrzebowaliśmy lekarza. Jest osobą bardzo obcesową, wręcz chamską! Tak samo jak całe Oasis Tours, pani rezydent wyraźnie dała nam do zrozumienia, że nie ma zamiaru ruszyć palcem w jakiejkolwiek sprawie, dotyczącej uczestników wycieczki. Nie wiem jak taka osoba jak pani Monika zdobyła uprawnienia rezydenta i po co tak naprawdę jest na miejscu, skoro na żadną pomoc z jej strony nie można liczyć!

NIE POPEŁNIAJCIE TEGO BŁĘDU CO JA, NIE KUPUJCIE WYCIECZEK W MAŁYCH, NIKOMU NIEZNANYCH BIURACH JAKIM JEST Oasis Tours!
    • Gość: Nataszka Re: oasis tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.12, 13:05
      Jedna wielka porażka! ODRADZAM!!! Wycieczkę do Egiptu wykupiliśmy w marcu, a wylot był w lipcu. Na miejscu okazało się, że w hotelu Iberotel Aquamarine nie ma dla naszej szóstki wolnych pokoi i zostaliśmy przeniesieni do Titanic Palace. Byliśmy w Iberotelu i porównanie jednego hotelu z drugim, to jakby porównać Opla z Audi. Jedzenie, standard, obsługa, pokoje wszystko inne i dużo gorsze niż w hotelu, za który zapłaciliśmy. Rezydenci wciskali nam kit, że nie ma dla nas pokoi w obiecanym hotelu, ponieważ Skyclub i Triada zajmują nasze miejsca, a nie mogą ich wyrzucić na ulicę. Po rozmowie z panią polką z recepcji Iberotelu okazało się, że nie wpłynęły pieniądze od OASIS i dlatego nie ma naszej rezerwacji, a przecież zapłaciliśmy za ten hotel już w marcu! Rezydent Bassem Michałowski (masakra!) zaproponował nam dwie tanie wycieczki za darmo w ramach rekompensaty. Z czego na jedną w ogóle nie przyjechał po nas autokar i dwie godziny straciliśmy w recepcji na czekaniu :/ Poza tym wcisnął nam wycieczkę do Aquaparku, który wg. niego jest nowy, duży i największy w Hurghadzie. Na miejscu okazało się, że są 4 zjeżdżalnie, z czego dwie nieczynne. Lepszy Aquapark mieliśmy w hotelu na co dzień. Później była zmiana rezydenta na panią Marie, która starała się załagodzić sprawę, ale też średnio ją interesują klienci jej biura. Po prostu wie, w jakiej kiepsko zorganizowanej firmie pracuje. Poza tym na miejscu poznaliśmy mnóstwo polaków, którzy z Oasisem mieli podobne przejścia i już więcej z nim nie pojadą. Za to wiele osób chwaliło biuro podróży Wezyr. Za rok może nam się uda dotrzeć do Iberotelu z innym pewnym biurem podróży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka