bograsz 30.05.11, 04:01 Szukam informacji o miejscach, gdzie można zamówić niedrogie obiady (obiadokolacje) dla grupy młodzieży (gimnazjum) w centrum Londynu (fast foody odpadają). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voyager_pl Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 09:23 Zadzwoń do biur organizujących wycieczki do Londynu,może udzielą potencjalnej konkurencji takie info.....I tym samym Twój wyjazd będzie atrakcyjniejszy dla klientów.Będzie tańszy( niedrogie obiady).... Odpowiedz Link Zgłoś
voyager_pl Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 09:28 I mamy następnego organizatora ,'wyciskającego" info od naiwnych pilotów. to post bograsza z 11.05 .2011 Poszukuję pilota z uprawnieniami na wyjazd do Londynu i Oxfordu 14-20.06 w charakterze pilota dowożącego grupę do Londynu z Rybnika (woj. śląskie). Na miejscu pilot-przewodnik (możliwość obserwacji jego pracy). Organizator: SJO Index Sosnowiec. Oferty na: bograsz@poczta.onet.pl Do kolegów pilotów Nie sprzedawajcie waszych info,to Wasz kapitał. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilekwawa Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 19:45 voyager_pl napisała: > I mamy następnego organizatora ,'wyciskającego" info od naiwnych pilotów. > > > > to post bograsza z 11.05 .2011 > > Poszukuję pilota z uprawnieniami na wyjazd do Londynu i Oxfordu 14-20.06 w char > akterze pilota dowożącego grupę do Londynu z Rybnika (woj. śląskie). Na miejscu > pilot-przewodnik (możliwość obserwacji jego pracy). Organizator: SJO Index Sos > nowiec. Oferty na: bograsz@poczta.onet.pl > > > > Do kolegów pilotów > > Nie sprzedawajcie waszych info,to Wasz kapitał. Nie słuchajcie tego człowieka. Życzliwość i pomoc to bardzo dobre cechy, które powinien posiadać każdy pilot. gdybym tylko miał wiedzę z całą pewnością pomógłbym i napisał, gdzie młodzież może tanio zjeść. Z pana voyagera wychodzi drobnomieszczaństwo i dorobkiewiczostwo. I nie ma w tym żadnego marketingu tylko zwyczajna nieżyczliwość. Poza tym po to mamy to forum by się wzajemnie wspierać i edukować i właśnie przede wszystkim pomagać! POMAGAJCIE SOBIE WZAJEMNIE! I nie ważne czy ktoś pyta o restaurację, dojazd czy cokolwiek innego - kulturalny pilot to pilot pomocny! z Voyagera to zwykły arogant i samolub. takie postawy należy tępić. jakby każdy myślał w podobny sposób to forum Piloci wycieczek byłoby zupełnie zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilekwawa Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 19:46 Nie słuchajcie Voyagera. Życzliwość i pomoc to bardzo dobre cechy, które powinien posiadać każdy pilot. Gdybym tylko miał wiedzę z całą pewnością pomógłbym i napisał, gdzie młodzież może tanio zjeść. Z pana Voyagera wychodzi drobnomieszczaństwo i dorobkiewiczostwo. I nie ma w tym żadnego marketingu tylko zwyczajna nieżyczliwość. Poza tym po to mamy to forum by się wzajemnie wspierać i edukować i właśnie przede wszystkim pomagać! POMAGAJCIE SOBIE WZAJEMNIE! I nie ważne czy ktoś pyta o restaurację, dojazd czy cokolwiek innego - kulturalny pilot to pilot pomocny! z Voyagera to zwykły arogant i samolub. takie postawy należy tępić. jakby każdy myślał w podobny sposób to forum Piloci wycieczek byłoby zupełnie zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
elkaksz Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 10:16 W Angli dla gimnazjalistow tylko fas foody sie nadaja do zjedzenia - jak ma byc dobre - tak nawiasem mowiac Elzbieta K - Sz :) Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 10:38 Ale im się marzy ładna restauracja w centrum z obsługą kelnerską najlepiej po 3 £ od łebka-cóż marzenia piękna sprawa. Może im ten miejscowy przewodnik coś namierzy :) -coś mi się widzi,że ten lokalny zachoruje i stażysta będzie miał okazję "wykazać się". Nie zostawia się przecież potencjalnego pracodawcy na lodzie w sytuacji awaryjnej. Na to nie liczcie tylko dla swoich: Salvation Army's Family Services Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-05 Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 10:45 bluemar napisała: > Może im ten miejscowy przewodnik coś namierzy :) > -coś mi się widzi,że ten lokalny zachoruje i stażysta będzie miał okazję "wykaz > ać się". > Nie zostawia się przecież potencjalnego pracodawcy na lodzie w sytuacji awaryjn > ej. A mi się wydaje, że ten lokalny to nawet nie jest lokalnym, to przecież pilot-przewodnik... Tak mi się jakoś skojarzyła organizacja naszych niektórych wycieczek ( vide dyskusje na sąsiednich wątkach i na DT ) z produkcją hiszpańskich ogóreczków: szybko, tanio i łajnem podlane... Oby skutki nie były tak opłakane, w końcu chodzi o dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
pptys Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 17:28 Trzeba koledze pomóc , a nie ironizować . Jest w Londynie w sąsiedztwie darmowych Muzeum Viktorii i Alberta , Muzeum Techniki i Muzeum Przyrodniczego przy stacji metra w miarę tania restauracja , prowadzona przez Polki . W zeszłym roku zestaw : Frytki , ryba i sałatka lub frytki , kurczak i sałatka kosztowały po 5 funtów . To jedyne londyńskie jedzenie , które człowiek z Polski może zjeść i mu nie zaszkodzi . Innych zestawów radzę nie brać .Muzea są czynne do 18.00 więc w drodze do stacji metra można odwiedzić. Alternatywą może być chinatown , ale koszt dwa razy większy . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 17:51 pptys napisał: > Trzeba koledze pomóc , a nie ironizować > Chyba nie rozumiesz,że te wycieczki to biznes a nie wyprawy skautowskie non profit. Znalazłeś tą knajpkę podczas gry terenowej lub w podchody ?Czy może rozdajesz kontakty wypracowane przez BT,które Ciebie zatrudniło i wydało na przygotowanie imprez,negocjacje cen i zdobycie kontaktów kupę kasy? Albo jesteś naiwny albo nieodpowiedzialny. Chcesz pomóc koledze?Jesteś pewny,że to pilot a nie organizator? Podaj mu namiary na zamkniętym forum albo na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager_pl Re: obiadokolacje w Londynie 30.05.11, 18:32 "Albo jesteś naiwny albo nieodpowiedzialny" Jest nieodpowiedzialny.Nikt nie chce współpracować z podmiotem , który sprzedaje kontakty konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager_pl proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 30.05.11, 18:26 "Trzeba koledze pomóc , a nie ironizować " Konkurencja - proces, w którym podmioty rynkowe konkurują ze sobą w zawieraniu transakcji rynkowych, poprzez przedstawianie korzystniejszej od innych podmiotów oferty rynkowej dla zrealizowania swoich interesów. Konkurowanie może się odbywać w oparciu o cenę, jakość, formę płatności i wiele innych. W zależności od struktury rynku, na którym zachodzi proces konkurencji, wyróżnia się różne modele konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 30.05.11, 19:44 No nie, znowu stare zgredy chcą ujaić młodego ambitnego, który chce błysnąć, że też gdzieś bywał. Niedawno tak brutalnie załatwiono niejaką Gosię K, w dodatku młodą mamę. A angielska kuchnia i tak jest paskudna. Roast beef (podeszwa) and potatoes (węgielki). Odpowiedz Link Zgłoś
kamilekwawa Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 30.05.11, 19:48 SMERV POPIERAM CIĘ! Przepraszam, że się powtórzę. Nie słuchajcie tego człowieka. Życzliwość i pomoc to bardzo dobre cechy, które powinien posiadać każdy pilot. gdybym tylko miał wiedzę z całą pewnością pomógłbym i napisał, gdzie młodzież może tanio zjeść. Z pana voyagera wychodzi drobnomieszczaństwo i dorobkiewiczostwo. I nie ma w tym żadnego marketingu tylko zwyczajna nieżyczliwość. Poza tym po to mamy to forum by się wzajemnie wspierać i edukować i właśnie przede wszystkim pomagać! POMAGAJCIE SOBIE WZAJEMNIE! I nie ważne czy ktoś pyta o restaurację, dojazd czy cokolwiek innego - kulturalny pilot to pilot pomocny! z Voyagera to zwykły arogant i samolub. takie postawy należy tępić. jakby każdy myślał w podobny sposób to forum Piloci wycieczek byłoby zupełnie zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 30.05.11, 20:32 No widzicie zgredy! A mnie pochwalił! Wydrukuję i przypnę nad kompem. Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 30.05.11, 21:07 Smervie - pptys to nie młodzieniaszek! Dziwię się i nie dziwię zarazem, bo w Krakowie jest niesamowita nadprodukcja pilotów (co drugi student, co trzeci - to już może nie przesadzam - robi kurs) i trzeba się nagłowić jak to robić żeby jeździć? Ja najczęściej wybieram biura spoza Krakowa - a pptys (MOŻE?) idzie inną drogą i próbuje ... SIĘ WYKAZAĆ informacjami na Forum? A nóż go zauważy np to biuro które niedawno poszukiwało pilota do Budapesztu i Wiednia (w 2 dni i 3 noce) i pośle pracować za kanał?! "Za złotówki" - oczywiście - które biuro korzystnie uzyskało z wymiany zarobionych przez siebie funtów. Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 30.05.11, 21:16 kamilekwawa - zastanawiam się, dlaczego aż 3 prawie identyczne posty napisałeś w tym samym temacie? Czy "zaśmiecanie" Forum to ma być Twój wkład w "wymianę informacji" o którą tak apelujesz? Ale - niech ci będzie - każdy może dać SWOJĄ OPINIĘ nawet 3 razy taką samą, ale wtedy trzeba się liczyć z tym, że można się 3 RAZY POMYLIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 30.05.11, 21:07 smerv napisał: >No widzicie zgredy! A mnie pochwalił! Wydrukuję i przypnę nad kompem. > Zarobiłeś na pochwałę bo nie wiesz gdzie są tanie obiady w Londynie :))) pptyś to raczej nie odróżnia kolegi pilota i jego problemów,w których to rozwiązaniu należy pomóc jak najbardziej- od kolegi organizatora ze swoim pędem do ideału:tanio,taniej,jeszcze taniej. A ja sobie właśnie urządzam wypakowanko (rzadko zdarza mi się bywać gdzieś pierwszy raz ale tym razem byłam w niebie) i pakowanko na basenik i bankiecik -ale ceny nie ujawnię bo ktoś ją negocjował a to psyt... Odpowiedz Link Zgłoś
voyager_pl Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 30.05.11, 21:08 "Takie postawy należy tępić" Nie kolego ,z takiej postawy należy brać przykład.Ile to razy się słyszało-dlatego jadę z waszym biurem bo oferuje to i to. Konkurencja tego nie oferuje.A musisz wiedzieć że instytucje poszukujące organizatora wycieczki coraz częściej zadają to samo pytanie kilkunastu organizatorom. Bo to i to biuro ma lepsze noclegi ,bo jest tańsze , jakościowo lepsze usługi.Z czego to wynika?Z tego że wlaściciele biura czesto sami jadą sprawdzić hotele,pensjonaty,miejsca atrakcyjne .Po co? Aby ich oferta była bez zarzutu,konkurencyjna .A taki pilot pojedzie i trąbi na forum naokoło gdzie można fajnie zjejść,dobrze być zakwaterowanym itp.Nie czujesz że coś jest nie tak? kamilekwawa Mam wrażenie że jesteś leniwym organizatorem,któremu nic się nie chce.I na nic twoje krzyki "piloci pomagajcie sobie wzajemnie" Piloci,nie udzielajcie informacji które posiadacie.To wasz kapitał. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak7719 Re: Do Smerva 30.05.11, 22:06 Smerv, nie pierwszy raz mylisz się w swoich osądach, ale tym razem to miłe Otóż nie jestem MŁODĄ mamą ale dzięki :) A przy okazji - nie czuję się brutalnie załatwiona. Pozdrawiam Gosia K. Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 30.05.11, 23:06 Pptys wykonuje szlachetną pracę urawniłowki. Jak wszyscy będą mieli to samo, to któryś organizator pęknie i a) zejdzie z marżą, a w ostatecznym rezultacie zacznie dopłacać do organizowanych przez siebie imprez b) zacznie myśleć, na czym tu zaoszczędzić i weźmie pptysia na pilota, bo ten pewno za darmo pojedzie, żeby zaistnieć potem na forum i podzielić się wrażeniami, c) przerobi bagażniki autokaru na miejsca do spania, więc już hotele nie będą w ogóle potrzebne, zęby zawsze można umyć - wiadomo gdzie. d) bagażniki będą zajęte, więc żeby skutecznie zniechęcić ludzi do zabierania zapasowej bielizny, wprowadzi opłatę za nadbagaż - jak tanie linie. Tylko limity będą mniejsze, bo ile można wziąć do środka do autokaru. Życzymy Państwu przyjemnej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilekwawa Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 31.05.11, 03:56 Voyager wszystko Ci się miesza i plącze. To o czym Ty piszesz nie ma nic wspólnego z marketingiem. Żeby być dobrym pilotem trzeba być otwartym na ludzi i pomocnym. Poza tym nie wiem czy zauważyłeś ale wypowiadasz się na forum branżowym, które powstało właśnie po to by piloci sobie wzajemnie pomagali, wymieniali się spostrzeżeniami i wiedzą. Co chwila ktoś pyta o tanią restauracje, najtańsze przejazdy, mapy turystyczne miast i naprawdę nie ma w tym nic złego, że komuś pomagamy. Moim subiektywnym zdaniem żaden z Ciebie marketingowiec a zwykły egoista-samolub, który pomylił fora internetowe. Byłbym w stanie zrozumieć Twoją postawę gdyby chodziło o tajemnice handlowe jakiejś firmy, tajemnice public relations, szczegóły negocjacji pomiędzy biurem podróży a hotelarzami... Ale jadłodajnia w Londynie taką tajemnica nie jest. Jak zaczynałem prace pilota 8 lat temu to właśnie dzięki starszym kolegom i ich wiedzy zdobyłem doświadczenie. Nigdy nie ukrywam żadnych informacji przed innymi pilotami i nigdy na tym źle nie wyszedłem. Voyager jesteś zwykłym internetowym trollem i tyle. Popracuj nad altruizmem bo ewidentnie masz z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilekwawa Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 31.05.11, 04:05 voyager_pl napisała: > Piloci,nie udzielajcie informacji które posiadacie.To wasz kapitał. Jak można coś takiego napisać na forum, które właśnie do dzielenia się informacjami zostało stworzone... Voyager wróć do opisu tego forum i zastanów się nad tym czy aby w odpowiednim miejscu się znalazłeś. Żeby ci ułatwić cytuję: "Forum PILOCI WYCIECZEK służy od 2005 roku wymianie doświadczeń i wzajemnej pomocy wśród praktyków sztuki pilotażu." Jakby tak jak wnioskujesz nikt nikomu nie udzielał żadnych informacji to takie forum byłoby zbędne. I jeszcze jedno nie wiem jak inni ale ja nie mam problemu by dzielić się z innymi moim kapitałem. Służę pomocą innym nie tylko w Święta. :) Bezinteresownie rzecz jasna! :) Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 31.05.11, 06:49 kamilekwawa napisał: >I jeszcze jedno nie wiem jak inni ale ja nie mam problemu by dzielić się z innymi moim kapitałem. Służę pomocą innym nie tylko w Święta. :) Bezinteresownie rzecz jasna! :)> Łatwo nawoływać do dzielenia się cudzym-tego Twojego "kapitału" jakoś na forum nie widać.Jak nie posiada się nic to i dzielenie się tym z innymi rzeczywiście przebiega bez problemów.:) i oczywiście bezinteresownie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak7719 Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 31.05.11, 07:16 Cieszę się, że to napisałeś, myślę podobnie jak Ty. Wkurza mnie to jak tu się traktuje mniej doświadczonych pilotów, do których ja również należę. Cieszę się ,że poza tym forum istnieją piloci, którzy są chętni do pomocy żółtodziobom, bo takich spotykam. My "młodzi-ambitni" jak to ktoś okreslił, nie wiem czemu miało to pejoratywne znaczenie bo mnie się wydaje,że jest wręcz odwrotnie, mamy mało wiedzy i doświadczenia, ale za to jeszcze świeże spojrzenie na tę robotę. Nie brak mi szacunku wobec doświadczonych pilotów, daleko mi jeszcze do posiadania ich "kapitału" , ale przecież każdy z nich był przecież na takim etapie. Nie wierzę w to,że wszyscy Ci,którzy tak rzucają się o to dzielenie się info swoją wiedzę zdobyli tylko własnymi siłami, bez niczyjej pomocy. Ale zapomniał wół jak cielęciem był. I tak jak kolega wspomniał, nie prosimy o jakieś poufne informacje tylko o ogólne wskazówki. Naprawdę polecenie hotelu, restauracji itp. jest taką tajemnicą ? Ja mam jeszcze niewielki kapitał wiedzy,ale tym co mam chętnie się podzielę. Oczywiście nie nazwiskami i telefonami, bo to oczywiste, ale ogólnymi info jak najbardziej. Być może należymy do różnych światów. Ja pracuję z małymi lokalnymi biurami i robię swoją robotę z przyjemnościa. Imprezy mam rzetelnie przygotowane,jedynie kierunek francuski raczkuje więc w tym pomagam, ale jak już zdążyłam się dowiedzieć pracuje w "wywiadzie gospodarczym". Nie pcham się do "wielkiego świata turystyki" bo mam swój świat. Ktoś musi jeździć na niskobudżetowe imprezy i wycieczki szkolne, robię to ja i nie czuję się tym samym gorszym pilotem. I choć w wielu kwestiach macie rację, to niestety nie zmienimy większości zasad rządzących światem turystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 31.05.11, 07:34 gosiak7719 napisała: >Nie wierzę w to,że wszyscy Ci,którzy tak rzucają się o to dzielenie się info swoją wiedzę zdobyli tylko własnymi siłami, bez niczyjej pomocy. Ale zapomniał wół jak cielęciem był.> Zdziwisz się ale właśnie wypracowywaliśmy nasz pilocki kapitał sami i wcale nie czujemy się z tego powodu jakoś specjalnie pokrzywdzeni. gosiak7719 napisała: > Naprawdę polecenie hotelu, restauracji itp. jest taką tajemnicą ? > Polecenie właśnie TEGO hotelu TEJ restauracji itp powinno być tajemnicą tym bardziej,że pilotowi,który pracuje z PROFESJONALNYM biurem taka wiedza jest NIEPOTRZEBNA. Czym innym jest info o możliwości "podkarmienia" grupy na trasie - zupełnie czym innym info o kontaktach na świadczenia DOCELOWE. (Jak w tym wątku-raczej nikt nie bywa z turystami w Londynie przejazdem). Świadczenia docelowe to domena biur podróży. Nam zależy na tym,żeby imprezy były na dobrym profesjonalnym poziomie bez przypadkowości i improwizacji z założenia, już w dniu rozpoczęcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-05 Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 31.05.11, 11:17 Podpisuję się pod postem bluemar.)) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilekwawa Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 31.05.11, 11:35 No i proszę bardzo - to co udało mi się znaleźć odnośnie jedzenie w Londynie. Speedy Noodle to siec restauracji / stołówek - jest ich kilka w Londynie. Za 3.60 zjesz ogromny talerz naprawdę smacznego azjatyckiego żarcia - duży wybór. 238 Kilburn High Road London NW6 2BS Telephone 020 7328 9528 Kolejna tania restauracja: www.mandalayway.com/restaurant/menu.html The restaurant address is: Mandalay Burmese Restaurant 444 Edgware Road London W2 1EG England I jeszcze jedno miejsce: Piazza Restaurant obok stacji Leicester Square. Swietne Spaghetti i jeszcze lepsze Tiramisu na deser. I jeszcze jedno: Jesli blisko Leicester Square to japonska 'kantyna' MISATO. Poczatek Wardour Street, numer 11. Olbrzymie porcje (bento - za jedyne GBP 8 - wystarczy dla dwojga). Przystepne ceny (jak wyzej). Sprawna obsluga (obsluguja japonczycy, menu w jez. angielskim). Strona negatywna to kolejka przed wejsciem, czekamy nawet do 15 minut w 'obiadowych godzinach szczytu', tj. mniej wiecej 18.00 - 21.00. Kolejka znaczy dobra gastronomia. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 31.05.11, 12:16 kamilekwawa napisał: >No i proszę bardzo - to co udało mi się znaleźć odnośnie jedzenie w Londynie.> No i proszę bardzo :) Tobie "udało się" a my to wiemy i to nie od dziś. Pytanie komu chciałeś pomóc? Bo chyba nie pilotom. To forum z założenia nie pełni roli IT. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriielle Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 31.05.11, 13:57 dla wszystkich "altruistów" to przypominam, że to forum branżowe a nie wolontariackie:) w każdej pracy są sprecyzowane obowiązki - pracowników oraz pilotów. Każdy za swoje obowiązki dostaje wypłatę - jaką?- zależną od kompetencji, wyników, doświadczenia... Pomagajmy sobie, ale nie sprzedawajmy informacji, które nie należą do nas. To co innego podpowiedzieć dobrego przewodnika - jemu zapewniamy dobre zlecenia a może mamy jakiś malutki wpływ na wyeliminowanie tych słabych z rynku... ale info z biura - gdzie i za ile to wiadomości zdobyte za ciężkie pieniądze... i sprzedając je w "altruistycznym odruchu" naruszacie tajemnicę biura i jego konkurencyjność. A później zdziwienie, że biura tak hermetycznie podchodzą do zatrudnienia kadry - nie dziwię się. Powierzają pieniądze, lata starannie wypracowanych kontaktów a czasem sprawdzone grupy turystyczne. Sympatyczne, zgrane itp. W innej branży prowadzę szkolenia - podstawa zapisu w umowach za znacznie większe pieniądze niz nawet kilkudniowy pilotaż wycieczki pojawia się zapis, że tego co wiem o ich zasadach, klientach nie ujawnię dalej. Wiesz gdzie są takie restauracje, zadzwon do tego goscia - zaproponuj mu uklad, on daje Ci pilotaz wycieczki, a Ty za to poprowadzisz turystow na tani obiad. A gdzie - Ty wiesz:) powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
bograsz Re: proponuje pptysiowi zajęcia z zarządzania 03.06.11, 10:51 Bardzo dziękuję, sprawdzę te miejsca i pewnie skorzystam z któregoś z nich. Fajnie, że nie wszyscy tu piszący to frustraci z nadmiarem wolnego czasu i potrzebą wylewania żółci zawiści. Jeszcze raz dziękuję. By the way, jestem też pilotem... Odpowiedz Link Zgłoś
bograsz Re: obiadokolacje w Londynie 03.06.11, 10:10 Dziękuję, czy chodzi o restaurację Daquise ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lisaejotz Re: obiadokolacje w Londynie 02.06.11, 11:08 Przez agencję. Zadzwoń wieczorem, około 21:00, może pomogę 606 897 786 eliza Odpowiedz Link Zgłoś
lisaejotz Re: obiadokolacje w Londynie 03.06.11, 13:02 Szkoda, że nie zadzwoniłeś... dzisiaj wyjeżdżam do Londynu... szukaj dalej... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: obiadokolacje w Londynie 03.06.11, 14:07 Przecież znalazł - czytaj powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś