Dodaj do ulubionych

Kralove Vary

01.08.11, 17:06
Witajcie, moze ktos bedzie tak uprzejmy i podpowie gdzie postawic autokar w Karlovych Varach?Czy sa tam jakies parkingi dla autobusów??z góry dziekuje za podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • diabelski_tuzin Re: Kralove Vary 01.08.11, 20:12
      1. W pn. części miasta - na zach. od dworca Karlovy Vary dolni nadrażi, pomiędzy ul. Zapadni a torami kolejowymi.
      2. W pobliżu Mirove namesti, na lewym brzegu rzeki.
      3. W pd. części miasta - na prawym brzegu, dojazd mostem od ul. Slovenska.
      Pozdr. 13
      • bluemar Re: Kralove Vary 01.08.11, 20:30
        :) Ta miejscowość nazywa się Karlove Vary od Karla (imię) a nie od krala -króla.Jakbyś miała świeżych kierowców i tak wrzuciła np w GPS moglibyście znaleźć się np w König Bad w Hestii.:)
        Na ten parking na Mirovo namesti (przed dawnym hotelem Moskwa-teraz nazywa się jakoś inaczej) nie próbuj- tam jest mało miejsca zawsze zapchany i potem trudno zawrócić żeby wrócić na Slovenską.
        • bluemar Re: Kralove Vary 01.08.11, 22:14
          korekta : w König Bad w Hesji-mam po sąsiedzku biurowiec firmy o podobnej nazwie stąd "napisało się" :)
          • saskia1 Re: Kralove Vary 02.08.11, 09:26
            wiem ze Karlove- tez mi sie tak jakos napisalo....Nie byłam tam , ale słyszłam ze pełno tam rosyjskich turystów i podobno to teraz ich kurort. grupy z Polski mało tam jeżdzą.
            • diabelski_tuzin Re: Kralove Vary 02.08.11, 15:43
              > :) Ta miejscowość nazywa się Karlove Vary...
              Ta miejscowość nazywa się Karlovy Vary. Nie czepiam się, ale jak już poprawiać, to poprawiać na właściwą nazwę.
              13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka