Dodaj do ulubionych

Bardziej ekskluzywne biuro podróży.

22.09.11, 15:16
Witam! Czy możecie mi polecić biuro podróży dla bardziej ekskluzywnych klientów, ceniących współtowarzyszy podróży/wycieczki na tym samym poziomie zamożności, kultury i klasy, raczej nie typu "rekomendowane dla rodzin z dziećmi"?
Biura na których do tej pory się zawiodłam pod w/ względem: Itaka, Triada i Neckermann.
Które biura podróży są nastawione na klienta bardziej zamożnego a jednocześnie nie będącego rodziną z małymi dziećmi?
Z góry dziękuję za odpowiedzi (proszę bez osobistych wycieczek i odniesień do innych moich postów).

Obserwuj wątek
    • maurra Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 22.09.11, 16:28
      poziom podpuchy na wysokości kolan
      ale pewnie jakiegoś łosia złowisz gazeciarzu
      • Gość: GTI_Travel_Poland Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 18:55
        Indywidulany transfer, hotel spoza katalogu, czy hotel specjalne pokoje - wszystko jest możliwe :)

www.gtitravel.pl
        0-801-484-444
        produkt_info@gtitravel.pl
        • gazeta_mi_placi Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 13:45
          Z tego co widzę na Państwa stronie to oferta "dla par" dość malutka, zawężona do Turcji oraz rejonów Morza Śródziemnego.
    • qa-zq Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 16:35
      Odpowiem nieco inaczej, ale całkiem serio. Zastanów się ile masz maksymalnie kasy do wydania na wyjazd i szukaj takich wyjazdów, najlepiej jakieś dalsze destynacje. Mniejsze jest prawdopodobieństwo, że na wyjazd gdzie w 1 stronę podróz łącznie trwa np dobę lub dłużej i cały wyjazd kosztuje dobrych kilka-kilkanaście-20 tys zł/os wybiorą się rodziny z małymi dziećmi - szczególnie jak ma to być objazdówka.
      Jeżeli wolisz pobytowe szukaj hoteli 5 gwiazdkowych.
      Inną możliwością jest zebranie kilku znajomych i zabookowanie przelotu i hotelu na własną rekę- , jeżeli chcecie objazd znalezienie lokalnego przewodnika i tu jeżdzicie i zwiedzacie co wy chcecie i gdzie chcecie, kwestia dostępnej kasy.
      • gazeta_mi_placi Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 17:01
        > szukaj takich wyjazdów, najlepiej jakieś dalsze destynacje.

Masz na myśli jakiejś konkretne miejsca raczej niepreferowane przez rodziny z dziećmi i najlepiej maksymalnie do 8 godzin lotu? Dłuższe loty raczej nie wchodzą w grę bo źle je znoszę.
        Objazdówki odpadają, nie lubię tego rodzaju spędzania wakacji.

>> Jeżeli wolisz pobytowe szukaj hoteli 5 gwiazdkowych.

One też są często oblegane przez rodziny z dziećmi i bardzo często z informacją na stronie, że są przyjazne rodzinom z dziećmi.

• qa-zq Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 18:09
          Szkoda, ze nie lubisz objazdówek, na nich raczej dzieci byś nie uświadczyła.
          Co mi teraz przychodzi do głowy może Dubaj, troche dalej Seszele(któraś z mniejszych wysp), Mauritius, Madagaskar, - i też z tych wyżej gwiazdkowych i raczej mniejsze miejscowości. Im trudniej dotrzeć tym mniej dzieciarni.
          Tam gdzie masz plaże i średniej klasy hotel-masówkę pewnie będzie więcej dzieciarni. Wyjazd dla rodziny np 2+2 to juz są koszty, nie każdego stać na 5 gwiazdkowe. Tak więc mimo wszystko szukałabym czegoś 5*.
          I jeszcze patrz na okresy poza wakacjami/feriami, zawsze to jakiś przesiew będzie.
          Nie wiem, moze poszukaj w necie coś pod hasłem hotele bez dzieci, hotele dla dorosłych?
          • gazeta_mi_placi Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 18:27
            Wolę spędzać stacjonarnie wakacje.

>> I jeszcze patrz na okresy poza wakacjami/feriami, zawsze to jakiś przesiew bę
            > dzie.

Z pewnych względów zawsze wybieramy okres urlopowy poza wakacjami ( najczęściej jest to miesiąc wrzesień ) i niestety nie zgadzam się odnośnie odsiewu.
            Terminy poza wakacjami szkolnymi często wybierają także rodzice małych dzieci nie chodzących jeszcze do szkoły.
            Zatem ostrzegam osoby nie przepadające za towarzystwem rodzin z dziećmi, że wybranie terminu poza wakacyjnego niczego nie gwarantuje bo rodzice dzieci w najbardziej upierdliwym (dla samych rodziców i osób postronnych) wieku to jest do lat czterech nie są jeszcze spętani obowiązkiem szkolnym, zatem w tej grupie nie ma żadnego "odsiewu" choć generalnie oczywiście mniej wszystkich turystów niż w samym szczycie (ale dalej całkiem sporo).

>> Nie wiem, moze poszukaj w necie coś pod hasłem hotele bez dzieci, hotele dla do
            > rosłych?

Oj, nie ma nic...
            Pierwsza dwa linki po wpisaniu hasła do googla to fora turystyczne gdzie jakiś biedny turysta pyta o takie hotele a cała reszta oburzonych dzieciatych jak mniemam osób rzuca się na niego jak harpia i mówi o dyskryminacji....
            Albo wypowiedź jakiegoś innego turysty, że hotel X nie jest dobry dla dzieci bo... ma kiepskie animacje.

• qa-zq Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 18:59
              gazeta_mi_placi napisała:
              turysta pyta o takie hotele a cała reszta oburzonych dzieciatych jak mni
              > emam osób rzuca się na niego jak harpia i mówi o dyskryminacji....

Hotele też nie chcą nikogo dyskryminowac, są nastawione na zarobek, więc przyjmą kazdego

Najprostsze pewnie rozwiązanie to szukać dobrych hoteli na mniejszych wyspach, odsiać do końca nie odsiejesz, ale na pewno zminimalizujesz ilość dzieciaków
        • voyager747 Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 18:10
          Burj Al Arab w Dubaju, przelot 1szą klasą Emirates i masz ekskluzywnie :)
          • qa-zq Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 18:45
            Chyba go przebije Emirates Palace
            pl.wikipedia.org/wiki/Hotel_Emirates_Palace
            Eee, masowym Emirates, nie lepiej prywatnym Bombardierem Global 5000?
            www.rafiner.pl/?a=raporty&id=42
            (pod koniec artykułu wyliczona nawet cena za wyprawę do Dubaju)

;-)
    • Gość: :) Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. IP: *.static.as29550.net 23.09.11, 17:58
      Jak ma byc ekskluzywnie i na tym samym poziomie zamoznosci i klasy to zostaje
      biuro Zrob-To-Sam wraz z zamoznymi znajomymi;)
      • e_podmiejska Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 18:18
        w/g mnie po prostu trzeba dobrze przeanalizować ofertę biur podróży, bo praktycznie każde z nich oferuje hotele, które albo są przystosowane tylko dla osób dorosłych i nie przyjmują dzieci albo takie, które mają tzw. sterfę ciszy z oddzielnym basenem lub nawet restauracją. Wiem bo sama kiedyś skorzystałam z usług hotelu, w którym wcale nie było dzieci. Jak nie ma się własnych to całkiem zrozumiałym jest, że nie chce się słuchać wrzasków cudzych. Z czasem jednak orientacja się zmienia:))))))
        • gazeta_mi_placi Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 18:31
          A co to był za hotel i w jakim miejscu?
    • dociekliwy_0 Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 23.09.11, 18:58
      > Witam! Czy możecie mi polecić biuro podróży dla bardziej ekskluzywnych klientów
      > , ceniących współtowarzyszy podróży/wycieczki na tym samym poziomie zamożności,

i naprawdę szukasz takich informacji na forum ?
      Nie masz osobistego doradcy w banku, gdzie masz rachunek ;)

Nie ma jak to ściema i podpucha... i do tego kiepska.
    • Gość: olik Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 20:27
      poszukaj
      tu
      tu
      tu
    • Gość: Bizu Sprawdź jeszcze www.topwakacje.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 20:46
      może tam znajdziesz coś dla siebie :)
      • gazeta_mi_placi Re: Sprawdź jeszcze www.topwakacje.pl 23.09.11, 23:04
        No nie wiem, na głównej stronie grubym drukiem "dzieci do 100% zniżki", a pierwsze trzy wycieczki ( w więcej już nie chciało mi się klikać ) piszą o łóżeczka dla niemowląt na wyposażeniu hoteli, nie ma też ofert skierowanych tylko pod określoną grupę ( np. dla par albo bezdzietnych).
        • Gość: Bizu Re: Sprawdź jeszcze www.topwakacje.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 20:22
          Ojtam, ojtam... jak szukasz wyjazdu skontaktuj się z kilkoma biurami i porównaj oferty.

Trochę więcej optymizmu :)
    • Gość: me Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 21:43
      Ekskluzywność biura hotelu i cena wycieczki nie ma większego znaczenia jeśli chcesz uniknąć dzieciarni. Ludzie zamożni i bardzo zamożni też zabierają dzieci i spotkasz całe rodziny zarówno w Atlantisie w Dubaju jak i w 3* hotelu na Krecie. Akurat wymienione przez Ciebie BP to typowa masówka.
      Ponieważ ja mam dzieci i zabieram je na wakacje więc powiem Ci jak wybieram, może to powoli Ci unikać "wyborów rodzica", bo doskonale rozumiem chęć wypoczynku z dala od dzieciarni. Najbardziej istotny w przypadku takiego wyjazdu jest hotel, wbrew pozorom musi być "wielogwiazdkowy", cena nie gra większej roli. Rodzic wybierze najchętniej opcję AI i hotel, gdzie koniecznie są jakieś udogodnienia dla dzieci (plac zabaw, basen). Jeśli tego nie ma to dla Ciebie dobrze:-) Z dziećmi unika się się też podróży z długim lotem. Wszystko ponad jakieś 6h odpada. Sezon też nie gra większej roli, ja na przykład dla dzieci preferuję wyjazdy poza sezonem. Nie wybiorę też jakichś miejsc mocno imprezowych (np. Ibiza). Ale gdy jadę bez dzieci to raczej nie korzystam z biur podróży, bo nie są mi wtedy do niczego potrzebne. Określ co chcesz robić i gdzie i szukaj sam/a wybierając hotel, który nie jest typowym wakacyjnym kurortem, rozejrzyj się za transportem i już.
      Chociaż gdzieś czytałam o takim biurze podróży z bardzo wysokiej półki, takie gdzie wyjazd kosztuje i kilkadziesiąt tysięcy od twarzy, ale za nic sobie nie mogę przypomnieć co to było...
      • Gość: me PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 22:15
        Tutaj jest artykuł o tych biurach wysokich lotów, ale fakt że kosztuje to parę groszy.
        biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/97870,ekskluzywny_urlop_to_wydatek_minimum_30_tys_zl_na_osobe.html
        • gazeta_mi_placi Re: PS 23.09.11, 23:06
          30 000 zł za osobę to trochę za drogo, tak maksymalnie do 20000zł, a najlepiej do 15 000 zł od osoby.
          • Gość: gość Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 23:18
            Watek się ciągnie i ciągnie, a autorowi nie wiadomo o co chodzi. Żadnych konkretów, tylko jakieś ogólniki... Chce luksusowo, ale tanio... Niby z biurem, ale nie wiadomo czy na pewno... Nie chce być złośliwa, ale jeśli ten wątek jest na poważnie, to proponuję krótki kurs komputerowy obsługi wyszukiwarek internetowych ze szczególnym naciskiem na wybór opcji na stronach www biur/pośredników sprzedających wczasy/wycieczki
            • Gość: gość Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 23:22
              Sorry, moja poprzednia rada jednak nie dla Ciebie. Przecież nawet nie chce Ci się klikać, a ja to jakoś przeoczyłam... A chce Ci się jechać/lecieć - zastanów się, bo to jednak wymaga sporo wysiłku...
            • gazeta_mi_placi Re: PS 23.09.11, 23:34
              Od kiedy to 20000zł za wyjazd to tanio? Nie piszę o 5000zł...
              • Gość: me Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 23:46
                To może pogadaj z tymi BP z artykułu, który załączyłam. Jeśli zakładasz 20 tys. za osobę to już powinno się udać coś fajnego znaleźć. Chociaż przyznam szczerze, że jeśli zakładasz takie kwoty to sugerowałabym wyjazd bez BP. Jeśli nie szukasz dalekiego kierunku powinno wystarczyć na lot z dala od klasy ekonomicznej i niezły hotel w fajnym miejscu.
              • roxy361 Re: PS 23.09.11, 23:52
                Są hotele, w których reklamie ewedentnie napisane jest, ze przyjmują gości od 16 roku zycia-popatrz na sieć Sandals, wydaje mi sie, ze Riu ma tez taka opcję.
              • Gość: m Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 00:04
                Spróbuj popytać u DOBREGO agenta TUI i Neckermanna.
                Te biura mają na pewno kilka hoteli w ofercie letniej tylko dla dorosłych (kojarzę Majorke i Turcję). Tui ma też zawsze katalog Premium - drożej, dobry agent powinien ci doradzić hotel "bezdzieciowy". W Neckermannie zapytaj o ofertę Thomasa Cooka i ośrodki Aldiana z niem. Neckermanna - kiedyś można było łączyć wylot w Warszawy z hotelami z niemieckich katalogów, może tak jest nadal...
                Rad na temat kryteriów, jakimi kierują się rodziny z dziećmi nie brałabym pod uwagę - my od zawsze (pierwszy wyjazd z 8-miesięcznym dzieckiem) szukaliśmy kameralnych, bez animacji, w dobrej lokalizacji pod kątem zwiedzania. Brodziki, klubiki, mini disco, bliskość plaży, menu dla dzieci w restauracji i generalnie all inclusive raczej nas zniechęcają ;-) No i zawsze, dopóki szkoła nas nie dopadła, wyjeżdżaliśmy poza sezonem - po co przepłacać ;-)
                • Gość: Patriota Re: PS IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 24.09.11, 15:07
                  Wiesz co jak ci dzieći przeszkadzajom jedz na wakacje do jakiegoś exluzywnego domu starcow,a tak wogóle skontaktuj sie z jakimś dobrym specjalistom od leczenia główki
                  • Gość: toja Re: PS IP: 178.73.49.* 24.09.11, 16:57
                    "skontaktuj sie z jakimś dobrym specjalistom od leczen
                    > ia główki"

hej, hej. Nie trzeba leczyć głowy, żeby chcieć w spokoju spędzić wakacje, bez wrzasków i krzyków dzieci. Moje dziecko jest już dorosłe, więc moje preferencje wyboru hoteli akurat się zmieniły. Też wybieram te hotele, w których albo od razu w katalogu czytam, że nie przjmują dzieci, albo nie widzę na zdjęciach zjeżdżalni, figo clubów itp.
                    Jak będę miała wnuki i znimi wyjeżdżała, to będę wybierać hotele dla dzieci.

Byłam na Korfu w hotelu, który nie przyjmuje dzieci: hotel Paleokastritsa. Były też inne hotele, bez dzieci, ale już nie pamiętam które. Wiem też, że na Rodos są takie hotele.

• Gość: gość Re: PS IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 17:45
                      jest mnóstwo takich hoteli i nie są to same najdroższe, są róże, żaden problem w znalezieniu takiego.
    • Gość: su Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 20:49
      Prawie każde biuro ma oferty spelniajace twoje kryteria, te ktore wymienilas jako te na ktorych sie zawiodlas tez. Korzystalas kiedys z uslug tych biur, czy zrazila cie zbyt szeroka oferta (nie chcialo ci sie wybierac wsrod ofert nie spelniajacych kryteriow)?
      Jesli chodzi o to ze nie chce ci sie wybierac samodzielnie, to zadzwon albo pofatyguj sie do pierwszego lepszego agenta - bez problemu wyszuka ci pasujace oferty.
    • nchyb Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 25.09.11, 09:22
      Gazetko, czy to na ten właśnie wyjazd chcesz zarobić, szukając pracy na forum praca?...
      • Gość: gość Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 15:47
        Też jestem ciekawa odpowiedzi, tym bardziej, że:
        "w więcej już nie chciało mi się klikać" i "Jaka praca dla leniwej osoby bez konkretnego wykształcenia i bez znajomości języków i prawa jazdy. Najlepiej przez internet, ale nie klikanie w linki i inne ściemy." oraz "Jestem bardzo kreatywna słownie."
    • ela15 Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. 26.09.11, 13:23
      Rzeczywiście wątek ciągnie się w nieskończoność i nie brak tu złośliwości.Wystarczy tylko podpowiedzieć,że jest sporo ofert do hoteli tylko dla dorosłych i to zarówno w Egipcie jak i na Dominikanie.
    • Gość: Warta Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. IP: 31.61.11.* 28.10.11, 13:17
      Nie wiem czy jest takie biuro w Polsce. Ja w ubiegłym roku korzystałem z firmy concierge.com.pl i jest tam usługa travel concierge.
      Otóż ja i moi znajomi - w sumie 7 osób - mieliśmy podobny problem a chcielismy udać się do Gruzji. W/w firma + biura gruzińskie pod nasze życzenia uszyła wyjazd na miarę.
    • Gość: kajka Re: Bardziej ekskluzywne biuro podróży. IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.11, 00:08
      To spróbuj tutaj

hotele tylko dla dorosłych:
      www.tuitam.pl/hotele_oferty_specjalne93/18_plus
      hotele Premium:
      www.tuitam.pl/hotele_oferty_specjalne71/premium
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka